Publicat de: nicoletasavin | 02/10/2009

KGB, puterea de deasupra puterilor

“Fenixul roşu”, o incendiară carte despre KGB, a apărut în 1995, la “Editions du Rocher” (Monaco). A fost tradusă în 1996 de către editura „Agni”, dar a trecut ca şi neobservată în România.
„Fenixul Roşu” afirmă că Occidentul a fost înşelat de către Rusia (prin KGB) cu bună ştiinţă, programatic, din prima clipă de concepţie a perestroikăi şi până în prezent.
Că „naivul” Occident s-a lăsat înşelat. Ştie el de ce.
Că după modelul desenat de Iuri Andropov pentru salvarea şi legitimarea prin alegeri libere a efectivelor KGB şi a nomenclaturii PCUS (în această ordine) au acţionat toate serviciile secrete din spatele Cortinei de Fier. Implicit şi din România.
Că eternul KGB, prin puii lui rebotezaţi, este „adevăratul stăpân al Rusiei”, „puterea de deasupra puterilor”.
Că infrastructurile KGB din fostul bloc comunist şi, în special, din Occident, nu vor putea fi descoperite şi anihilate prea curând.
Că generalii acoperiţi sau, chiar, descoperiţi, ai Rusiei o conduc, la toate palierele.

Ce-o fi, oare, Securitatea română, prin urmaşii ei actuali? Câţi dintre se joacă de-a politicienii, de-a demnitarii, de-a oamenii de afaceri, de-a bancherii, de-a mogulii, de-a jurnaliştii, de-a prelaţii, de-a masonii?
„Fenixul roşu” nu ne spune. El deconspiră mamutul rus, dar noi nu suntem deloc proşti şi putem să ne explicăm mult mai uşor toată nebunia care durează de 20 de ani în România.

E treaba occidentalilor dacă se lasă înşelaţi. Ei nu trecut prin comunism. Ei nu sunt conduşi de ofiţeri acoperiţi, cu stelele ascunse în căptuşeală. Viitorul lor nu e confiscat. Resursele ţărilor lor nu sunt vândute sau concesionate pe nimic. Elitele lor sunt respectabile. Politicienii lor nu acţionează impardonabil şi nu-şi jignesc proprii neuroni doar pentru că primesc ordine pe care le execută fără să le comenteze.

Noi nu ne mai putem lăsa înşelaţi.
Românii care nu ştiu trebuie ajutaţi să înţeleagă.
Cei care ştiu cum stau lucrurile nu mai au voie să stea, indiferenţi, în turnul de fildeş.  
Din aceste motive voi transcrie şi voi comenta capitolele cele mai importante din „Fenixul roşu”. Ca acesta, reînviat din propria cenuşă, să nu ne dea ultima lovitură.
                                                                                                          
Am găsit cartea într-un anticariat în 2005. Pe atunci, tocmai demisionasem de la „Evenimentul zilei”, împreună cu peste 30 dintre colegi, şomam cu toţii, moda blogurilor era în faşă şi m-am mulţumit s-o recomand cu căldură, deşi nu era de găsit prin librării. Am tras câteva exemplare la xerox şi le-am oferit. Interesul meu nu era întâmplator. Scrisesem în 1999 un articol despre „Planul M”, varianta românească de salvare a Securităţii şi nomenclaturii PCR, plan care respectă fidel doctrina Andropov.
(a se vedea
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/569835/Romania-va-fi-condusa-in-continuare-de-Planul-M. )
Nu speram în 1999 că voi găsi mai multe informaţii credibile despre „perdeaua de fum” a lui Andropov. Habar n-aveam că toate informaţiile accesibile occidentalilor (fără pretenţia de a epuiza un subiect apărat de arhive ultrasecrete vreme de zeci de ani) fuseseră adunate sub titlul generic „Fenixul roşu”, în 1995.
Cei patru autori ai volumului „Fenixul roşu”sunt specialişti respectaţi în ţările lor, pentru expertizele acumulate în confruntarea Est-Vest. Îi voi prezenta în cele ce urmează – cu riscul asumat de a vă plictisi – pentru a demonstra că „Fenixul roşu” nu e scris de ageamii, ci de oameni care ştiu foarte bine ce spun şi ce scriu.

Brian Crozier (Marea Britanie), autorul primei părţi („Comunismul în lume”), a simţit pe pielea lui ce înseamnă să deranjezi temutul KGB. În peste 20 de lucrări pe teme de politică a Moscovei publicate în timpul războiului rece a atras atenţia asupra destabilizării apărării şi a proceselor democratice occidentale provocate de „măsurile active” ale blocului sovietic. Tenacitatea semnalelor sale de alarmă a fost pedepsită de KGB, care, printr-o strategie de dezinformare, a reuşit să-i creeze o imagine de „polemist” nu tocmai întreg la minte, numai bun de marginalizat în mass-media şi lumea universitară britanică. Adevărul scrierilor sale a fost recunoscut abia după căderea Uniunii Sovietice, când unii transfugi din KGB au atestat cu probe existenţa unui program special vizând discreditarea lui Crozier.

Contele Hans Huyn (Germania), semnatarul celei de-a doua părţi („Adevăraţii stăpâni ai Rusiei: KGB sau dezinformarea strategică”) este un fost membru al Bundestag-ului şi a făcut parte din diferite comitete de pe lângă Ministerul de Externe al RFG, în special din cel pentru Dezarmare şi Securitate. La momentul publicării cărţii era consilier pentru probleme de apărare naţională.

Edouard Sablier (Franţa) este profesor la Institutul de Înalte Studii din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, iar una din cărţile sale „Le Fil rouge”, a primit premiul Vauban pentru contribuţia adusă la apărarea naţională. Practic, Sablier este un reputat specialist în activităţi ale poliţiei politice est germane STASI in Vest. Pentru acest volum a scris partea a treia („Orientul”).

Constantine Menges (SUA), semnatarul ultimei părţi („Viitorul Rusiei”) a petrecut zece  ani la CIA şi trei ani la Casa Albă, în funcţia de consilier special pe lîngă Consiliul de Securitate, în toiul Războiului Rece, adică în anii `80. În două dintre cele mai importante cărţi ale sale, Menges nu s-a temut să spună că Europa este vulnerabilă prin intermediul Germaniei, pivot între Est şi Vest, şi mai ales, că, oricare ar fi schimbările ce ar putea urma (şi care efectiv au urmat) reunificării Germaniei, ele nu vor reduce cu nimic infrastructurile puse la punct în Occident de către STASI şi KGB. 

Prima dată când am avut intenţia să scriu despre „Fenixul roşu” a fost în 2007, în perioada referendumului de suspendare a preşedintelui României, când absolut toate instituţiile importante ale statului, dar şi câteva redacţii, au primit documente prin care mai mulţi masoni români denunţau intrarea României în sfera de influenţă a masoneriei ruse, în dauna celei americane.
Masonii contestatari afirmau că-şi vor da numele reale şi vor oferi informaţii complete dacă vor intra într-un program de protecţie a martorilor. Probabil că n-au primit nici un răspuns, iar lucrurile s-au precipitat, prin vizita masonului rus Alexandr Kondiakov, semnalată de preşedintele Băsescu într-un interviu.
În gălăgia de atunci, dacă aş fi scris despre asta, nimeni n-ar fi recepţionat corect mesajul. Şi cine ar fi găzduit într-un ziar un serial despre o carte?
Alarma masonilor români era, pe cât de adevărată, pe atât de inexactă: masoneria rusă, extrem de puternică, este controlată total de FSB, urmaşul KGB. Care KGB, oricum s-ar numi azi, controlează nu doar masoneria, ci cam tot ce ce se poate controla într-un stat: politica, statul, economia, finanţele, biserica. KGB este, cum spune „Fenixul roşu”, „adevăratul stăpân al Rusiei”, „puterea de deasupra puterilor”.

Acum – când România politică pare a sări din nou în aer – cred că subiectul „Fenixul roşu” e chiar mai actual ca în 1995 sau 2007. Nu suntem singuri sub soare, de SUA ne despart un continent, un ocean dar şi interesele americanilor în Rusia, iar aceasta din urmă este la o aruncătură de băţ, dacă este să ne gândim la locaţia Armatei a 14-a. Interesele geostrategice, politice şi, deloc în ultimul rând, economice ale Rusiei în România se ştiu. Şi sunt forţe politice şi economice care preferă – din motive lesne de bănuit – licuriciul de la Moscova celui de la Washington.

(Va urma)

Anunțuri

Responses

 1. Buna:)
  Vreau cartea. Unde o gasesc?

 2. Poate prin anticariate. Si eu tot asa am dat de ea. I s-a epuizat tirajul, altfel destul de mic, inca de atunci

 3. Multumesc frumos – sincer. Si incantat de cunostinta:)
  Cu prietenie,
  Felix
  http://amalgammax.wordpress. com

 4. […] KGB, puterea de deasupra puterilor […]

 5. …buna seara ! si astazi ma gindesc la o strada numita Liublianca, in Chisinau, unde cindva era sediul securitatii…si la cei care au trecut pe acolo; istoria e un fel de ghiveci, cu bune si rele…din care ar trebui sa invatam cite ceva si mai ales sa nu uitam ce suntem dispusi a ierta atit de curind ! toate cele bune….

 6. Nicole,am cautat prin anticariatele din Brasov ,dar nu am gasit-o ,please poate imi faci rost de carte,multumesc anticipat,o zi frumoasa ,cu stima Tavi !

 7. Te-as felicita in primul rand ca esti – asa am citit – in echipa de campanie a lui Basescu. O functie importanta pentru tine si benefica petru – probabil – viitorul fost presedinte. Dar cum de ai trecut de la TV-ul lui Becali, la campania lui Basescu? Mare pasul pe care l-ai facut, presupun ca din cauza crizei si faptului ca nu ai reusit cu proiectul ziarului de investigatii. Consider ca acum am avea cea mare nevoie de adevarul prin investigatii, nu de campanii si TV-ul celor care vor sa se promoveze pe ei. Te salut de dincolo de ocean. Carmen S

 8. Despre carte o sa o citesc in engleza si o sa o inteleg in romana. Te salut, multa putere si sanatate si poate intr-o zi treci pe aici. Depinde numai de tine si de curiozitatea de a vedea cum e sa traiesti intr-o societate cu totul altfel, nu spun deosebita, ci numai altfel. Astept sa ma anunti de o vizita aici. Numai bine si iti citesc blogul. Si daca mai ai timp mai scrie…Carmen S

 9. Pt Danut Chidon, in Chisinau nu exista nici o strada care se numeste Liublianca unde sa se afle sediul securitatii.
  Se pare ca dumneata incurci orasul de pe malul Bicului cu Moscova.

 10. […] Nu mi-am uitat o promisiune făcută anterior – ar fi indicat să recitiţi postarea  “KGB, puterea de deasupra puterilor“ – aşa că voi transcrie, în serial, cele mai importante fragmente din “Fenixul […]

 11. […] Planul lui Andropov a fost întocmit până în cele mai mici detalii nu doar pentru URSS, ci şi pentru toate statele din Tratatul de la Varşovia, inclusiv România. După unele surse, varianta pentru România s-a numit planul M. Grija pentru statele satelite nu era întâmplătoare. Potrivit lui Andropov, în toate aceste state, la putere aveau să ajungă oameni fideli Moscovei din rezidenţele locale, unii dintre ei şcoliţi la Moscova şi ajutaţi să acceadă în funcţii importante, alţii racolaţi din structurile de putere existente. Am mai scris despre asta (a se vedea http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/569835/Romania-va-fi-condusa-in-continuare-de-Planul-M sau, pe acest blog, la secţiunea Barda politică, postarea despre volumul „Fenixul roşu”, https://nicoletasavin.wordpress.com/2009/10/02/kgb-puterea-de-deasupra-puterilor/). […]

 12. Planul M se poate confunda usor cu Planul Morgentau impus Romaniei in 1989 prin care s-a urmarit dezindustrializarea tarii si aducerea agriculturii la stare de subzistenta. Ceea ce s-a infaptuit pe deplin cu concursul maselor tembelizate si manipulate . Populatiei bastinase i s-a inoculat apucatura de a juca la Bingo, i s-a inoculat ura fata de cei de alaturi, dispretul fata de munca , celor calificati sa fuga in occident iar cei ramasi acasa dupa ce au votat bucurosi pe exponentii „nesimtit” sa isi ia loc la cimitir deoarece nu mai este nevoie de aportul lor.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: