Publicat de: nicoletasavin | 11/04/2010

De ce şi cui a folosit reţeaua Voicu?

Ca să putem discuta în zilele următoare reţeaua Voicu, trebuie să înţelegem mai întâi că sistemul comunist românesc a copiat şi, în unele privinţe, chiar a perfecţionat sistemul rusesc. Vreme de 45 de ani de comunism şi 20 de ani după aparenta lui cădere am fost manipulaţi să nu mai vedem pădurea din cauza copacilor. Şi să judecăm faptele separat, eludând întregul.

Mă uit cum, la B1 Tv, Radu Moraru, Grigore Cartianu, Alex Mihai Stoenescu şi mulţi alţii se străduie să ne spună cine a luat puterea în decembrie ’89. Tabăra Iliescu, arătată cu degetul şi asociată cu puterea de la Moscova, face clăbuci şi intră în polemici.
Am tot respectul pentru strădania lor de a proba ceea ce mulţi români ştiau: în 1989, oamenii Moscovei au preluat puterea în România. Una este să ştii, alta e să probezi şi să provoci rescrierea unui important capitol de istorie.
Dar le reamintesc colegilor mei că promoscoviţii erau tot români, tot oameni proveniţi din sistem.


Au fost trecuţi aparent pe linie moartă după căderea lui Ceauşescu doar demnitarii şi nomenclaturiştii cunoscuţi, însă locul lor a fost luat de copii, gineri, nepoţi, rubedenii. Dau un singur exemplu, arhicunoscut: ginerii lui Ion Dincă, zis Teleagă, fost viceprim-ministru al lui Ceauşescu, magnatul Puiu Popoviciu şi preşedintele clubului Dinamo, Nicolae Badea, au făcut bani, nu glumă, în capitalism. Chiar Dincă, după cinci ani de închisoare, a devenit consilier la firma Computerland, înfiinţată de ginerii săi.
Iar oamenii Moscovei au pus sistemul la lucru, în favoarea lor. Sistemul a lucrat, mulţumit că supravieţuieşte şi-şi păstrează privilegiile. Şi aşa, vechiul sistem comunist românesc a devenit noul sistem capitalist românesc. Cu cel mult 10% nume noi, produse de ultimii 20 de ani. Peste 90% din vechiul sistem e bine mersi. Cei care au dat ortul popii au lăsat în loc urmaşii.
Occidentul s-a făcut că nu vede, mulţumit că are o piaţă de desfacere considerabilă prin căderea Cortinei de Fier, cu populaţii instruite, care preţuiesc bunurile şi serviciile de tip occidental ce au invadat piaţa, de la calculatoare şi telefoane la maşini şi electrocasnice, ca să dăm doar câteva exemple empirice.
Gândiţi-vă ce bani s-au făcut fie şi numai din calculatoare şi televizoare, într-o ţară cu 22 de milioane de locuitori, care la revoluţie nu avea decât calculatoare româneşti şi televizoare alb-negru, asta ca să înţelegem de unde au plecat Popoviciu şi Badea, ginerii lui Dincă, dacă tot am vorbit de ei. Negrii din Guineea sau din Ghana nu le-ar fi putut folosi. Ca să foloseşti un calculator sau un televizor, trebuie să ştii carte, iar ca să preţuieşti un jacuzzi, trebuie să fi descoperit săpunul… Probabil că fără momentul de respiro adus de anul 1989, când s-a deschis Europa Centrală şi de Est pentru produsele civilizaţiei occidentale, criza mondială ar fi început mai devreme.
Apoi a început privatizarea, 80% din economia de stat a ajuns privată, pe te miri ce şi mai nimic. Tot sistemul a lucrat, conştiincios.
O asemenea operaţiune de proporţii nu se putea face fără „pierderi colaterale”, numai bune de adormit setea de justiţie şi dreptate a românilor care vedeau cum averea statului dispare fără ca banii să se regăsească în infrastructură, sănătate, educaţie, salarii, nivel de trai.
Arestările au fost supapele de presiune pentru românii iubitori de Vlad Ţepeş.
Aşa au apărut în 1997, când regimul Iliescu a pierdut aparent puterea, primele dosare penale importante. Arestări spectaculoase televizate, cătuşe (vă amintiţi de Temeşan, Stoica şi alţii ca ei?), neurmate de condamnări definitive şi irevocabile. În 2001 a fost rândul pesediştilor lui Ion Iliescu, revenit la putere, să facă ceva dosare, să zăngăne din cătuşe, pentru ca în 2005 rolurile să se inverseze iar. În 2009, când PSD a crezut prematur că a câştigat alegerile, gaşca lui Geoană se pregătea să decimeze oamenii lui Băsescu. A rămas cu pregătirea.
Ori toate victimele colaterale din 1990 şi până astăzi, cu excepţia pesedistului Bivolaru, cel care a devalizat BRD, au fost scăpate de sistemul judiciar, fie în faşă, la nivel de poliţie, fie la parchete, fie în justiţie. Pentru unii infractori s-a ales soluţia „dispariţiei” din ţară.
La iertarea infractorilor intra în scenă, rezolva problema şi ştergea urmele reţeaua. Pe care noi o identificăm cu Voicu, un pion într-o poveste mult mai complicată, cu comanditari şi beneficiari în umbră.

Mii de dosare, când nu sunt rezolvate spectaculos de oameni ca Voicu şi ai săi, se umplu de praf  în sertare. Iar protagoniştii aşteaptă prescrierea faptelor. Până atunci, stau drepţi, în faţa celor care ştiu şi sertarul, şi cât este de gros stratul de praf. Şi cotizează peste tot unde simt poli de putere, indiferent de schimbările de pe scena politică. Cumpără indulgenţe. Şi influenţă.
Reţeaua era şi este transpartinică. Şi s-a crezut invincibilă până în 2007. Chiar era. Nu mai este. Intrarea în UE a încurcat calculele sistemului. Nu degeaba reprezentanţii de frunte ai sistemului doreau să intrăm în UE din 2010. Până atunci şi-ar fi rezolvat toate dosarele.
Radicalizarea anti-Băsescu şi implicit anti-PDL, ca partid susţinător al preşedintelui este a cea a sistemului, transpartinic, care simte că s-a îngroşat gluma, s-au înmulţit dosarele, iar acoperirea lor este din ce în mai dificilă. Sună a zăngănit de cătuşe. Iar excepţiile de neconstituţionalitate, joaca de-a procedurile, amână lucrurile, dar nu le rezolvă.

Băsescu nu a făcut jocul sistemului. Îl cunoaşte foarte bine şi a încercat, temerar, destructurarea lui. Mulţi dintre pedelişti, care zâmbesc frumos şi-l aprobă public pe preşedinte, scrâşnesc din dinţi pentru asta. Ei sunt oamenii sistemului, făcuţi milionari în euro de către sistem. Băsescu este firul de nisip care a gripat şandramaua. N-a oprit-o, încă. Nici n-ar putea aşa de repede, dar a reuşit să semene panică. Sistemul s-a mobilizat. S-a sunat alarma de avarie. Aşa s-a născut coaliţia anti. Cu toate uneltele ei din politică, din media, din societatea civilă, din justiţie, din servicii, din mafia gulerelor albe. Sigur că Băsescu nu poate reuşi singur. Şi că este nevoit să tolereze unele lucruri ce nu-i convin în PDL. Dar nu poţi lupta pe numeroase fronturi şi cu spatele descoperit. E riscantă şi sinucigaşă încercarea lui, spun unii. Poate că da, dar şi-o asumă.

Ca demersul celor de la B1 să fie întreg şi onest, este necesară o a doua parte a investigaţiei, în care să aflăm cum s-a transformat şi s-a conservat SISTEMUL, precum un cameleon, cu pierderi minime, cum a căpătat faţadă democratică – pluripartitism, instituţii aparent democratice, economie de piaţă – cum comuniştii cunoscuţi au făcut un pas în spate dar şi-au trimis copiii şi familiile acestora la înaintare, plantaţi în toate instituţiile şi societăţile comerciale nou create, de stat sau private, naţionale sau multinaţionale, cum securiştii, miliţienii şi tot sistemul lor de informatori, inclusiv lideri din lumea interopă, beneficiind de avantajul de a nu fi cunoscuţi de români, au fost puşi să facă bani, cu protecţia instituţiilor abilitate, cum ofiţerii acoperiţi ai tuturor serviciilor secrete româneşti s-au „prins” în punctele cheie din societate şi au ajuns să controleze cam tot ce se poate controla: partide politice, bănci, justiţie, diplomaţie, comerţ interior şi exterior, energie, servicii secrete, sindicate, mass-media, armată, biserică, IT, ONG-uri, sănătate, cultură, etc.
Cum s-au făcut privatizările strategice, cum s-au topit banii românilor în bănci falimentate în lanţ, în fonduri de gen SAFI sau FNI, în jocuri de tip Caritas şi Gerald.
Cum au dispărut banii din Fondul Libertatea sau cei din din Fondul de Dezvoltare.
Cum e cu cu adevărul în povestea Bancorex. Cum a înflorit contrabanda cu arme, ţigări, cafea sau combustibili, cum a prins rădăcini traficul de droguri, de organe, de carne vie, de obiecte de artă, cum au pătruns în România mafiile vestice şi estice, cum a apărut industria adopţiilor, cum a fost trimisă la produs în Occident „floarea” interlopilor români.
Cum s-a concesionat subsolul, terestru sau marin, cum au ajuns apele minerale pe mâna unor şmecheri.
Cum s-a dat tainul, ca să fie mulţumite toate puterile străine. Cum e cu comisioanele astronomice, împărţite sau nu cu partidele, şi cu clauzele secrete din contracte.

Toate acestea şi multe altele înseamnă bani, foarte mulţi bani negri, albiţi apoi de investitorii strategici care când nu sunt ruşi, sunt căsuţe poştale şi off-shoruri româneşti.
Toate acestea înseamnă corupţie fără corupţi, înseamnă conturi şi proprietăţi în străinătate, înseamnă top 300 sau 500, pentru producătorii şi favorizaţii sistemului, şi topuri necunoscute publicului larg, pentru eminenţele cenuşii. Înseamnă Vamă, Curte de conturi, Gardă Financiară, Fisc corupte, ineficiente şi, implicit, evaziune fiscală uriaşă.
Înseamnă achiziţii publice la preţuri imense, licitaţii trucate, şosele asfaltate anual.
Înseamnă mâncare scumpă, de import, înseamnă agricultură şi turism pe chituci, sănătate şi educaţie pe sponci, infrastructură inexistentă.
Sume ameţitoare. Sute de miliarde de euro în 20 de ani.

Ehehehe, câte ar fi de spus, şi vom spune, în pastiluţe…
Va veni şi vremea numelor.
Măcar să ne răcorim. Şi să dăm de lucru celor ce-şi iau notiţe.
Că acum suntem în UE. Şi în NATO. Vine şi scutul. Poate ne aude cineva…

Anunțuri

Responses

 1. Bun am inteles!Reteaua exista deja de mult,am impresia ca Voicu,Costiniu,Casuneanu,etc.nu sunt decat pionii otraviti de care intr-un „meci”te poti dispensa,cum putem dezmembra partea nevazuta a icegergului?Bulgarele a fost pornit,insa se vrea cu adevarat ca el sa se rostogoleasca si prin rostogolire sa antreneze tot stratul de depuneri?20 de ani este o perioada cu intense depuneri!
  Mai am o impresie(asa sunt eu un tip impresionabil)ca PRESEDINTELE incepe sa fie SABOTAT din interiorul PD-L!!!Aproximativ trei ministrii o fac!

 2. Mda, se pare, dar nu se pare ci, aproape sigur din ceea ce lasi si tu sa se inteleaga, REVOLTA nu ne-a apartinut. De noi, adica de cei iesiti in strada s-au folosit …scopul il stim e usor de intuit. RETEAUA a fost, a dospit, a actionat, pandeste, tace si intro zi iar le face… INITIATII sunt elita de cand lumea intro societate, initiatii sunt superiori din toate punctele de vedere si cand actioneaza in scopuri criminale dar si in cele sa zicem bune o fac extrem de precis. Analizand istoria INTERZISA, gasim daca stim sa cautam, ca toate sunt prestabilite, ca si „eroii” parsivi, hoti, criminali, diversionisti..sunt necesari, altfel pasul doi a unui plan nu poate primi unda verde. Imi permit cu gandirea mea modesta sa spun ca TOTUL e necesar si ca de multe ori RAUL se cere mai mult decat binele. Mai cred ca, ce se intampla azi in cazul tripletilor, este construit ptr a putea ajunge la radacina, adica la caderea altor ‘titani” pe care initiatii ii stiu bine, iar neinitiatii doar intuesc. Mda, posibil sa si gresesc in felul cum gandesc….Cu cat va fi mai complicat, cu atat va fi mai incitant de a anihila il capo di tutti capi… 😉

 3. Am inteles din declaratiile sale, ca judecatorul Costiniu era doar „casier si consultant juridic”. Dupa cate am observat, adevaratul executant de hotarari judecatoresti la comanda era Jipa, si e inca liber.
  Si inca ceva care lipseste din articol, atunci cand simplele NUP-uri, ori judecati trucate nu puteau rezolva problema, se apela la Parlament pentru „legi dedicate”. Cu aceasta metoda s-a transferat raspunderea Bancorex la BCR si la buget, cea de la FNI-CEC la AVAS, s.a.m.d. Nu stiu cum se facea ca pacostea de astfel de legi a caror prejudicii le-am suportat noi toti, se cam votau cu unanimitate.

 4. http://blogu.lu/celmare/index.php/2010/04/12/transfigurarea-launtrica-a-romaniei/

 5. BIGOTISMUL CATOLIC POLONEZ-
  Una din cele mai frumoase natiuni ale europei sunt polonezii.
  un popor cu o istorie care ii face mindrii ,dirji si foarte curajosi,o istorie incarcata de multa suferinta,multa cultura si multe lacrimi.
  merita amintit ca inca din anul 1079,polonezii si-au creat un,STAT CAVALERESC’ceea ce spune totul despre aceasta natie cu radacini adinci in europa centrala amestecata cu triburile slavone.
  Despre polonezi a vorbit foarte frumos DIMITRIE CANTEMIR,in lucrarea lui DESCRIPTIO MOLDAVE.
  unde la un moment dat facea o comparatie intre luptatorii polonezi si cei moldoveni.
  iata ce spunea CANTEMIR:
  ,Calaretii moldoveni sunt foarte schimbatori,daca dupa primul iures,nu isi spulbera dusmanul,se risipesc si fug.
  pe cind calaretii polonezi reiau atacul,iar si iar si iar,pina inving s-au mor pe cimpul de lupta-STATUL CAVALERESC.
  v-as mai da un exemplu de curaj ce-i reprezinta pe polonezi:
  in 1939,in timpul invaziei naziste,polonezii fiind foarte slab echipati,au mai dat o proba de curaj nebun.
  au incercat sa faca fata PANZERELOR GERMANE,opunindu-i frumoasele divizii de cavalerie CALARE.
  desi au fost spulberati,si infrinti,pina si generalii WERMACHTULUI,au ramas profund imprersionati de patriotismul polonezilor.
  Iata de ce polonezi au ales in fruntea lor un PRESEDINTE BIGOT,NATIONALIST SI GREU DE DIGERAT ATIT DE OCCIDENT CIT SI DE RUSI.
  Smolensk,a mai fost in 1689,scena unei tragedii poloneze,acolo s-a semnat un tratat de pace prin care POLONIA pierdea teritorii,-actuala UCRAINA-care intra sub dominatia tarista.
  CE S-A INTIMPLAT ODATA CU MOARTEA DELEGATII POLONEZE,POATE FI ASEMUIT CU DECAPTITAREA CELEI DE-A TREIA REPUBLICI POLONEZE.
  dar,un popor cu resursele si capacitatea polonezilor de-a renaste,va trece si peste acest dezastru-DUMNEZEU SA-I AJUTE.

 6. Nicoletaaaaaaaaaaaaaa, pe unde-mi umbli? Mai treci si pe la casuta ta, ca m am saturat sa-ti bat la usa siiiii NIMIC! mAI PLEACA OMU’ IN LUME DAR, MAI SI REVINE IN BATATURA LUI 🙂

 7. Undeva mai sus, cineva spune:
  „Iata de ce polonezi(i) au ales in fruntea lor un PRESEDINTE BIGOT, NATIONALIST SI GREU DE DIGERAT ATIT DE OCCIDENT CIT SI DE RUSI.”

  Tare greşit…
  Fraţii Kaczynsky nu sunt bigoţi. Una e a fi credincios, alta este a fi bigot. Ei sunt credincioşi, catolici practicanţi, la fel ca o mare majoritate a celor din Polonia.
  Erau conservatori şi urmăreau ca istoria Poloniei să fie rescrisă ca să se aproprie cât mai mult de adevărata istorie.
  Naţionalismul lor face parte mai mult din mândria polonezilor de a rămâne polonezi, păstrând deapururi o identitate naţională, după ce (de atâtea ori în istorie) Polonia a fost ştearsă de pe harta Europei.
  Lucrul acesta nu-l uită nici un polonez.
  De admirat durerea mută a acestui popor, demnitatea prin care trec iarăşi prin clipe foarte grele.
  Dumnezeu să-i binecuvânteze pe ei, Dumnezeu să binecuvânteze Polonia.

  Revenind la subiect (că aşa este frumos), reţeaua din care un Voicu, Costiniu & Co. fac parte, reprezintă un sistem de protecţie a celor cu ochii albaştri care, jefuiră cât au putut şi o vor mai face atâta timp cât li se va permite…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: