Publicat de: nicoletasavin | 23/05/2010

Concurs de propuneri: Cum dezmorţim România?

Un cititor, pe nume TIBI, propune nu doar să aplaudăm luările de poziţie curajoase, ci chiar să acţionăm, cu drepturile conferite nouă, românilor, de calitatea de contribuabili şi electori de bună credinţă.
Tibi face o serie de propuneri cu care sunt perfect de acord şi pe care vi le supun şi vouă, spre dezbatere. Eu una, chiar mi-aş dori să fiu gazda unui concurs de propuneri, cu un juriu în afara oricăror suspiciuni.
Propuneri din ţară, propuneri din diaspora, ale românilor care se confruntă acolo cu probleme similare şi văd ce căi de rezolvare aleg autorităţile statului respectiv. Hai să ne punem inteligenţele şi onestitatea la treabă!
Acum chiar vă rog să rostogoliţi postarea cum vă e la îndemână şi să vedem ce roade culegem.

Postarea lui TIBI:
„Eu am obosit sa citesc mii de comentarii in care se fac la infinit analize si in care eventualele propuneri sunt fie ridicole, fie utopice, fie amandoua .
Daca intr-adevar suntei de acord cu ideea “Aşadar, băieţi, gata cu minciuna şi abureala. Hai să spunem lucrurilor pe nume!”, atunci trebuie incercat altcumva.

A). Sa gasim pe cineva dispus si capabil sa organizeze un “concurs de propuneri”.
Sa alegem un juriu.
Sa stabilim regulile.
Propun cateva reguli: – un participant are voie maxim 3 propuneri – o propunere maxim 1.000 de litere sau cifre – participantii sa isi insuseasca solutiile castigatoare stabilite de juriu (ex. – primele 3) si sa faca presiuni pe bloguri si in media asupra tuturor fruntasilor politici la care au acces (din toate partidele atat la putere cat si in opozitie) astfel incat un numar cat mai mare de fruntasi politici sa incerce reglementarea (prin legi sau hotarari de guvern) a propunerilor castigatoare.

B). In ideea ca nu doresc ca cineva sa-mi “fure” propunerile le fac cunoscute (si) aici:

“Eu sunt un contribuabil obisnuit. In aceasta calitate cred ca sunt mai mult decat un sponsor si ma pacalesc cu ideea ca sunt si eu un actionar la acest SA care este statul.
Daca sunt actionar (adica co-patron) la institutiile statului, am dreptul la toate informatiile si am dreptul sa-mi spun opinia urmatoare:
Asupra economicului actioneaza o multitudine de influente. Interne si externe, pozitive si negative, controlabile usor sau greu controlabile. Cu grade diferite de influenta.
Momentan (si din pacate in crestere), influenta cea mai negativa asupra economicului o are politicul. Este utopie sa crezi ca poti determina doar prin metode economice sa schimbi sensibil in bine un sistem economic asupra caruia influenta politicului este in crestere si puternic negativa.
Influenta politicului asupra economicului se manifesta in principal prin opozitia puternica a cvasituturor conducatorilor politici la marirea veniturilor si incasarilor la buget si la cheltuirea corecta a bugetelor.
Pentru ca isi vad periclitate sursele fabuloase, dar ilegale si imorale de venituri personale si pentru partide.

Metoda principala de lupta impotriva acestei opozitii a conducatorilor politici este informarea cat mai completa si corecta a cetatenilor asupra activitatilor din entitatile administrative si politice de stat. Si in special asupra cheltuielilor facute de institutii. Opozitia conducatorilor la progres se face in special prin tainuirea si deturnarea informatiilor din institutii.

1.Transparentizarea totala si detailata a tuturor cheltuielilor institutiilor este posibila, corecta si nu este ilegala. Toate cheltuielile (atat cu salariile cat si cu achizitii de materiale si servicii) facute de institutii (ministere, prefecturi, primarii, consilii judetene, consilii locale, agentii, regii, inspectorate, scoli, spitale,etc) pot fi postate zilnic pe site-ul institutiei (pentru ziua precedenta).

2. Alta posibilitate complementara de control eficient asupra conducatorilor este responsabilizarea obligatorie a acestora prin pierderea imperativa (fara nici o alta procedura) a functiei in cazul in care care nu recupereaza rapid de la cei vinovati prejudiciile suferite de institutii si stabilite de instante prin sentinte definitive. Sau nu intenteaza proces celor considerati vinovati pentru recuperarea prejudiciilor, daca acestia nu isi recunosc vinovatia. Constatarea si recuperarea prejudiciilor aduse statului trebuie sa fie imprescriptibila.

UPDATE:  Clar, ideea lui Tibi e agreată. Hai să vedem cum o punem, practic, în viaţă.

Cine suntem:
Simpli cetăţeni.
N-avem nici interese de partid, nici interese oligarhice, nu producem soluţii ideologice, aşa că ideile nostre nu pot fi decât un mix. E de preferat să fim cât mai puţin populişti, indiferent dacă soluţiile noastre sunt de dreapta sau de stânga, promovează un stat social sau unul minimal.

Ce dorim:
– Găsirea de soluţii cu caracter general la problemele cu care se confruntă societatea.
E treaba guvernanţilor să le pună carnea legislativă şi să găsească o metodologie viabilă de aplicare.
– Găsirea de soluţii specializate, în domeniile în care avem expertiză.
Ştim cu toţii cum am putea remedia hibele de la jobul nostru, fiindcă ne izbim de ele în fiecare zi.
Nu cred că e nevoie de un concurs propriu-zis, cu jurizare şi premii.
Cred că e nevoie de o colectă, un coş uriaş, unde punem idei, pe care apoi le sistematizăm şi le transmitem guvernanţilor.

Mijloace de mediatizare:
Bloguri, site-uri, mailuri, pe principiul citiţi, acţionaţi şi daţi mai departe.
Discuţii de la om la om (rude, prieteni, vecini, colegi).
Dacă se vor găsi fonduri de publicitate, ar fi foarte bine, dar mă îndoiesc.
Cred că aici este cel mai mult de muncă, la rostogolirea necomercială a concursului, astfel încât un număr cât mai mare de români din ţară şi din străinătate să afle de colectă şi să poată participa.
Inutil să spun că dacă suntem invadaţi de postacii partidelor, n-am făcut nimic, doar am transferat aici lupta oarbă de pe net.

Format:
Nu aş restrânge numărul propunerilor, dar aş dori ca fiecare dintre ele să nu depăşească 1.000 de semne, decât în cazuri excepţionale.
Cred că este necesar să fac o rubrică de concurs, undeva, în lateral, sub widget-ul cu Florian Pittiş, unde fiecare să poată posta.
Nu vreau să-mi asum nici un merit, aşa că fiecare blogger poate face o rubrică asemănătoare pe blogul lui. Singura rugăminte e să semnaleze aici existenţa rubricii, ca să putem centraliza propunerile. Altă soluţie ar fi ca periodic – zilnic sau săptămânal, să „verse” propunerile la rubrica consacrată în Blogul de veghe.

Lobby:
Consider că nici un politician nu poate trânti uşa în nas unui mix de propuneri de la populaţie. Cred că, împreună cu un grup de ziarişti, pot contacta guvernanţii pentru a prezenta propunerile voastre. Ca să nu greşim, anterior le vom discuta cu specialişti. De exemplu, putem discuta soluţiile economice cu Daniel Dăianu, cele juridice/legislative cu Monica Macovei şi aşa mai departe, cu specialişti pe fiecare domeniu în parte (educaţie, sănătate, administraţie publică etc.)

Cam aşa văd eu lucrurile. Dacă aveţi alte propuneri, le aştept

 

Reclame

Responses

 1. @Tibi,
  1. Nu numai ca nu este ilegala dar ar trebui sa fie chiar obligatorie caci banii nostrii ii cheltuie desigur cu mandat , si nu pe ai lor;
  2. Da, de exemplu retorsiunea judecatorilor care pierd la CEDO daca hotararea lor este vadit ilegala si nu se poate acoperii prin diferente de interpretare, si asta ar trebui s-o stabileasca, o instanta exceptionala a CSM.

 2. – SA DAM JOS DICTATURA LUI ‘’DE CE?’’

  https://nicoletasavin.wordpress.com/2010/03/17/jos-dictatura-lui-de-ce/

 3. Anul trecut, institutia mea impreuna cu reprezentanti ai altor institutii din domeniu, au inventariat directii de cercetare necesare in Romania! La un moment, in timpul intalnirii, chiar s-a pus problema ca nu exista comunicare intre mediul de cercetare si mediul politic!
  In ceea ce ma priveste, imi ofer sprijinul si experienta pentru domeniul meu … pe care Anti il stie si stie ca am si rezultate foarte bune! Si mai am si unele avantaje, dintre care experienta de management si evaluare, dar si acela de a fi o veriga importanta intre foarte multe institutii (guvernamentale, academice, afaceri)!

 4. Dragilor,
  De bine ce am facut post separat, va rog sa comentati la concursul de propuneri, si nu la ursachiana levitez etc. Pleaseeeeeeeeeee.
  Ca sa putem inventaria si pune pe caprarii!

 5. Daca intradevar sunteti dispusa la asta si considerati ca aveti resursele de timp, energie, rabdare si competenta sa organizati acest concurs as dori sa Va rog sa analizati urmatoarele idei:
  -Sa nu ne grabim.In rimul rand ar trebui mediatizat concursul in mediul bloggerilor si chiar in media .Eventual as propune doua saptamani pentru asta.Poate chiar mai mult.Dar asta desigur ca este in sarcina organizatorului.
  -Apoi (sau si in acest interval de mediatizare a concursului) sa se faca propuneri (si autopropuneri in mod special)pentru juriu.Si,desigur ca cei interesati ar trebui sa aiba dreptul sa combata nominalizarile pentru juriu.
  Consider ca organizatorul concursului ar trebui sa aiba cuvantul decisiv in privinta desemnarii juriului.Eu cred ca un numar de 7 sau 9 membri ai juriului ar fi rezonabil.Cred ca si membrii juriului ar trebui sa aiba dreptul sa si participe la concurs.Cred ca membrii juriului ar trebui sa aiba sarcina sa stabileasca si regulile concursului. Desigur ca si pe baza propunerilor celor interesati.
  Dar desigur ca organizatorul ar putea si el sa stabileasca regulile concursului si sa nu lase asta in seama juriului.

 6. Cum dezmortim Romania?
  Prin instaurarea legii si legalitatii!Atata timp cat legea-i doar pentru „catei”nu vom iesi din aceasta stare.Aplicarea legii de sus in jos cu fermitate si hotarare cu pedepse grele pentru „alesii” care gresesc.Sa actioneze Legea Lustratiei cat mai urgent in Ministerul Justitiei,colhoznicii sa dispara,si in toata societatea romaneasca!
  REVOLUTIE pasnica colo unde-i buba:in capul nostru!

 7. Amice Ghita, vorba mare si adevarata spus-ai tu si stii ca am mai spus-o si eu:

  REVOLUTIA DIN CAPUL NOSTRU … IN PRIMUL RAND!

  ‘’Dacă nu îţi place un lucru, schimbă-l.
  Dacă nu poţi să-l schimbi,
  SCHIMBĂ-ŢI ATITUDINEA.
  NU TE PLÂNGE!
  (Maya Angelou)

  ’’FERICIREA ESTE DICTATĂ DE SINGULARITATE,
  DACĂ EU VREAU SĂ FIU FERICIT, POT SĂ FIU FERICIT!.
  FERICIT POT SĂ FIU ORICÂND ŞI ORIUNDE,
  EXISTĂND O SINGURĂ CONDIŢIE: SĂ VREAU A FI FERICIT!
  (oare suntem capabili să vrem a fi fericiţi?)’’
  (EMD)

 8. „Eu am obosit sa citesc mii de comentarii in care se fac la infinit analize si in care eventualele propuneri sunt fie ridicole, fie utopice, fie amandoua .”

  De exemplu:
  „Sa actioneze Legea Lustratiei cat mai urgent in Ministerul Justitiei,colhoznicii sa dispara,si in toata societatea romaneasca!”
  Pe principiul: N-ar fi rau sa fie bine.

 9. Buna dimineata, doamna Savin!
  Tibi,
  In ceea ce priveste transparentizarea, avem deja Legea nr.544/2001 actualizata. Numai ca, in Romania, legile nu se aplica. Uita-te pe lege. Nu-i rea, cu exceptia capitolului „sanctiuni”. Avem posibilitatea sa mergem in instantele judecatoresti, unde punem cruce demersului nostru. Asta-i marea noastra problema: JUSTITIA. De aici vin toate relele! Monica Macovei, sustinuta de Base, a reusit sa faca ceva. A pus doi oameni curajosi la Parchetul General si la DNA. (Noroc ca numirile sunt facute de Base, constitutional! Ce te faceai daca ajungea Geoana presedinte? ) Marea si dureroasa noastra problema este la corpul de judecatori si la CSM. Ei sunt stat in stat. Ei reprezinta o putere necontrolata de nimeni, care se suprapune celorlalte puteri. Nu-i democratic. Monica Macovei a incercat sa-i responsabilizeze pe judecatori dar s-a luptat cu morile politice si de afaceri. La Justitie trebuie facut ceva. Neaparat!

 10. Eu cred ca nu doar sa facem un concurs de idei pentru dezmortirea Romaniei, ci chiar sa incepem sa actionam!
  Ar fi strasnic ca doamna Nicoleta Savin sa-si aleaga niste oameni de calitate – personalitati recunoscute, cu notorietate, dar daca nu, atunci oameni in care are incredere – si sa puna bazele unei miscari de dezmortire a Romaniei. Un grup de oameni care sa adune alti oameni si idei – nu neaparat prin concurs – si sa stabileasca o strategie.
  Fireste, concursul este bine venit, dar asa, pur si simplu, el ar ramane doar o joaca.

 11. Doberman,

  Preceptul: Nullum crimen sine lege, nulla poena sine lege.

  Dar si reciproca by un bun prieten de al meu:
  Nulla lege sine poena

  Adica ceva fara sanctiune nu prea se poate numi lege, decat poate in rai. 🙂

 12. Val ,
  Inainte de a actiona trebuie clarificate scopurile, tintele, caile si mijloacele, numarata ostirea si testat curajul si determinarea acesteia.
  Altfel, fasul ne sta la dispozitie 🙂

  Mi imi place foarte mult Hermann Hesse si cel mai mult Jocul cu margele si acolo, daca nu ma insel, titlul cel mai inalt, academic si nu numai era de Magister Ludi .

 13. erata:
  Mie imi place foarte mult Hermann Hesse si cel mai mult Jocul cu margele de sticla, si acolo, daca nu ma insel, titlul cel mai inalt, academic si nu numai, era de Magister Ludi .

  Nota:
  Pacat ca am gresit intr-o asemenea formulare, dar asta este cel de al doilea talent personal, care compenseaza si echilibreaza pe cel considerat de mine ca fiind primul 🙂

 14. Nicoleta ,
  Spre stiinta ta si a celor ce intra pe aici:

  Marea problema politica azi, este ca un discurs de tipul celui de mai jos, gasit pe un blog, din pacate se sustine si ca nu mai poate fi combatut cu simple alegatii, ci doar cu actiuni de tipul celor indicate de mine si de multi altii, eu insa indicand masurile de prima urgenta si in acelasi timp si fezabile( in opinia mea).

  Asadar cititi:

  ‘’Batranii sunt inofensivi si-ascultatori. Blajini si tacuti. Loviti-i cu nadejde domnule Basescu. De foame, nici nu o sa mai aiba putere sa va arate obrazul !

  De ceva timp circula pe emailuri un text. Interesant, poate un pic cam dur ca mod de adresare dar cat se poate de adevarat! Nu este meritul nimanui ca l-a scris este meritul multora ca il inteleg si ca se simt aproape de mesajul transmis.

  “Nu inteleg de ce tipa Basescu la mine. De ce ma ameninta ca intra Romania in colaps. In ceea ce ma priveste, tara asta mi se pare in colaps dintodeauna. De cand m-am nascut.

  Comunistii, nu stiu cum se facea, dar nu pridideau sa ne ia la ‘contract’ porcul din cotet. Erau stapani pe livada noastra, pe cazanul cu tuica, pe orataniile din batatura.

  Pe capitalistii din ‘89 i-am primit cu o bucurie generoasa, aproape nefireasca. Trezirea din reverie m-a dus la primul colaps. In dificultate a fost tara si la mica privatizare si la marea privatizare si dupa ce am scapat de primul FMI si cand duduia economia si cand cautam luminita de la capatul tunelului, pe care vad ca n-am mai gasit-o. Va fi fiind, probabil, lumanarea de la capataiul parintilor si bunilor nostri.

  Si-acum aud ca Romania se duce fix in faliment. Iar Traian Basescu ma solicita sa fiu solidar nu stiu cu cine, sa dau 25% din leafa mea, 15% din pensia mea.

  Ma uit la Basescu si nu prea seamana a om aflat in criza. Nici Guvernul sau Parlamentul nu sunt in criza. Nici ministrii. Berceanu, Videanu, Udrea, Blaga. Nici ailalti ministri de pe vremuri. Nici miile de hectare de vile nu-s crizate.

  Dar, defectul meu e ca am avut ochi de vazut si urechi de auzit.

  Da. Aparatul de stat este urias. Dar nu populatia l-a facut urias.Voi, clasa politica, l-ati transformat in monstru.

  Daca exista un monstru care capuseaza mediul privat, acela nu este profesorul, doctorul, inginerul, militarul, functionarul public; monstrul care a incalecat tara asta sunteti voi, clasa politica. Si pentru ca sunteti la putere peste tot, voi, PD-L sunteti grasul care l-a incalecat pe slab! Cu contributia anterioara, in ordine procentelor de reprezentare in structurile politice, a PSD (30%), a PNL(15%), a UDMR (6%) etc…

  Ati devastat Romania cum nici popoarele migratoare n-ar fi reusit. si-apoi ati calarit aceasta tara, ati luat-o sub asuprire. Nici nu mai poate respira, de cata clientela i-ati varat pe gat.

  Lacustele politice !

  Ati spart institutiile statului nu pentru ca asa era necesar, ci pentru ca va trebuiau posturi de conducere pentru clientela de partid.

  Ati creat institutii noi nu pentru ca nu functiona statul fara ele, ci pentru ca ati avut, de fiecare data, cate un mofturos caruia, fiindca i s-a nazarit sa fie mare director, mare presedinte, i-ati fabricat o institutie.

  Si nu v-a ajuns: an de an, legislatura de legislatura, ati mai creat alte structuri; ati adus directori noi si ceilalti au ramas in sistem. Ca … deehhh … nu se stie cand o fi nevoie de ei pentru niste alegeri, nu-i asa?

  Nu populatia ocroteste faradelegea in tara asta, ci voi, cu cercurile voastre de interese cu tot. Nu populatia a votat pensii de 370.000.000 lei vechi. Si venituri de 100.000 de euro pe an, de la stat, pentru pupezele voastre de la partid. Nu credinciosul de rand a construit zeci si sute de biserici cand mosneagul adasta, zile-n sir, pe ‘tambal’, ca n-avea 3 lei pentru lumanari! Ca si popii sunt buni in campanie, nu-i asa? Voi, clasa politica, ati facut-o: in guvernele formate din partidele voastre, in parlamentul format din partidele voastre, cu binecuvantarea patriarhiei voastre, iar legile le-a promulgat … institutia presedintelui Romaniei.

  Nu mama-mare din mormant a distrus industria, a vandut petrolul, vapoarele si rafinariile, a taiat padurile si a manarit pamanturile. Ministerele conduse de voi, clasa politica, au facut-o. Prefecturile voastre, consiliile judetene ale voastre, primariile voastre si mile de contracte ‘preferentiale’ pe care le-ati generat.

  Nu populatia a praduit banii statului – sute si mii de miliarde de lei, munti de bani – pe licitatii trucate, pe lucrari proaste, inutile, pe sosele cu gropi, pe autostrazi care inghit bani cu ghiotura, ci primarii vostri, ai clasei politice; consilierii vostri, ai clasei politice; ministrii vostri, ai clasei politice si sponsorii vostri, ai clasei politice.

  Nu populatia a organizat, din 2008 incoace, doi ani intregi de dantuieli electorale, de parca venea sfarsitul lumii. Voi, clasa politica, ati facut-o. Pe banii cui?!! Pe astia pe care-i taiati azi de la pensionari!

  Domnilor, v-ati construit un aparat urias de manareala: ministere, agentii, deconcentrate conduse de voi si clientela voastra politica. Prin ei, controlati tot, terorizati institutiile mai ceva decat politia politica a lui Ceausescu.

  Nu populatia se afla in AGA si CA din companiile si bancile de stat, platite regeste, ci voi, clasa politica.

  Nu populatia a stricat tara asta la fiecare patru ani, ci voi, clasa politica. Cum ati venit, ati distrus ca niste lacuste tot ceea ce a facut guvernul de dinainte si ati luat-o iar de la zero, de parca statul roman s-ar reinventa la fiecare 4 ani! Si-apoi, ati rostogolit vinovatii intre voi, partidele politice, de parca ati fi jucat ping-pong cu Romania. Dati-va afara intai pe voi si clanurile voastre si-apoi sa v-atingeti de parintii nostri!

  Si veniti, acum, sa ma trageti de urechi pe mine? Sa ne trageti de urechi pe noi, ca se duce Romania de rapa?

  Vreti s-o scoateti din criza pe spinarea somerilor, a pensionarilor si a bugetarilor de executie, cei care va tin in spate alesii si numitii, in functiile de conducere?

  Ce ce curaj? Cu ce moralitate?

  Restructurati-va intai pe voi, pana sa va atingeti de pensionarul ala slabanog, de profesorul care v-a pus creionul in mana, desi se pare ca l-ati scapat cam des pe jos!

  Dati-va afara si in somaj pe voi, pe oamenii vostri, ai clasei politice, pe amantele voastre, pe smenarii vostri si pe progeniturile voastre de cafenele de Dorobanti si dupa aceea sa-ndrazniti sa scuipati pe noi. Dupa aceea umblati la salariile si pensiile noastre necajite.

  Dupa aceea sa-l certati pe batran ca mai are indrazneala sa traiasca, sa duca Romania-n faliment, cu venitul lui … gras, de 500 sau 600 de lei.

  Decalogul vostru!

  1.Daca nu sunteti capabili sa comasati sau sa desfiintati institutiile de pomana create de voi, clasa politica, macar reduceti numarul de directori. Aveti o droaie de sefi. Ati umplut tara de sefi. Pe ei dati-i afara intai si dupa aceea sa ajungeti la pensionar. Sau la doctor. Sau la amarata de spalatoreasa de la ‘Casa de Copii’ !

  2. Trei sferturi dintre directorii vostri pe care i-ati instalat, mot-cocot, in institutiile bugetare, au afaceri acasa. Fac afaceri cu banul public. Dati-i pe acestia afara! Nu ei sa manance cu doua guri, si de la firma lor grasa, si de la buget, si de la AGA, iar altul sa crape de foame!

  3. Luati-va clientela politica din toate AGA si CA-urile companiilor de stat, de pe langa primarii, consilii judetene si ministere. Aveti deja directori acolo, exista specialisti.

  4. Dati-va afara consilierii de la birourile demnitarului. De ce ati crede ca ei sunt mai putin paraziti pe buget decat functionara de la ‘taxe si impozite’ de la primaria de oras?

  5. Dati-va afara consilierii de pe langa ministri, secretari de stat, subsecretari de stat, primari, prefecti, presedinti de consilii judetene, catel, purcel, directori generali, din companiile de stat, din parcurile industriale.

  6. Incetati sa mai capusati ministerele (primariile, consiliile judetene) cu clientela pe care o serviti cu miliarde de euro.

  7. Voi, clasa politica, ati creat si intretineti evaziunea fiscala si munca la negru. Oamenii vostri, ai partidelor, ii protejeaza. Ii apara de functionari, sa nu-i descopere. Ii apara de lege.

  8. Recunoasteti public ca sunteti incapabili sa respectati normele minime de morala. Apoi sa ne cereti noua sa fim corecti!

  9. Traiti macar o luna cu salariul minim pe economie. Asigurati-le, din banii astia, acelasi nivel de trai pe care il aveti voi acum, si copiilor si sotiei si bunicilor si sa mai fumati dupa aia si-un pachet de Benson&Hedge pe zi.

  10. Mergeti fiecare din voi, macar o data pe luna, cu metroul. Ca sa vedeti adevarata Romanie. Nu cea privita prin geamurile fumurii din escorta!

  Dupa ce veti face toate astea, abia atunci sa aveti indrazneala sa va legati de batranii acestei tari.

  Asta este Romania, domnule Basescu. O stiti, o cunoasteti, dar nu indrazniti sa va apropiati de clanurile care v-au adus la putere. Dar va este la indemana sa-i jupuiti de vii pe batrani. Sunt inofensivi. Ascultatori. Mult prea blajini. Tacuti. Loviti-i cu nadejde! Dati-le in cap! Nu tipa. Si chiar daca o sa tipe, ce mai conteaza? De foame, cu vocea stinsa, din spatele gardurilor, cine o sa mai auda vocea lor?”

  PS. Biblio te rog sa te abtii, sa cauti de pe unde l-am luat,nu mint si nu-mi apartine, dar cred ca este util de citit .

 15. @doberman
  Eu pot sa fiu de acord cu ideea ca justitia este marea problema.Una din metodele de a diminua influenta nefasta a justitei ar fi ca sa se reduca mult numarul de procese in care este implicat statul.
  In acest sens cred ca ideea mea cu nr.2 privind
  responsabilizarea imperativa a conducatorilor ar avea poate ca si efect si teama conducatorilor de institutii de a implica institutia in procese.Si de a lua decizii care sa poata fi usor demontate in instanta.
  Referitor la transparenta.
  Daca intradevar s-ar ajunge la o situatie in care macar un numar mic de unitati de stat ar posta zilnic pe site-ul propriu toate cheltuielile institutiei eu cred ca acele site-uri ar ajunge sa fie citite si comentate mai mult decat ziarele locale.Si eu ma gandesc ca presiunea cetatenilor si asupra conducatorilor de alte institutii ar face treptat restul.
  Pot sa duc ideea mai departe(sau mai aproape de materializare).
  Credeti ca ar fi posibil ca un candidat la o primarie relativ importanta ar putea fi convins sa isi faca campanie puternica si intens mediatizata (si) cu aceste doua idei.Adica sa si le asume si sa promita ca daca va fi ales le va respecta?Eventual un candidat credibil dar cu putine sanse de a fi ales?Pentru ca oricum sansele ii sunt mici nu ar avea in principiu ce sa piarda.Vor fi posibil nu peste mult alegeri anticipate in Baia Mare si/sau Craiova.Ce sanse credeti ca sunt ca un candidat credibil sa promita public si puternic ca va respecta aceste doua idei?

 16. @val
  „Fireste, concursul este bine venit, dar asa, pur si simplu, el ar ramane doar o joaca.”

  @ ion adrian
  „Inainte de a actiona trebuie clarificate scopurile, tintele, caile si mijloacele, numarata ostirea si testat curajul si determinarea acesteia.
  Altfel, fasul ne sta la dispozitie ”
  Da. Scopul,tinta,calea si mijloacele ar fi:
  Toti participantii sa isi asume sarcina ca dupa comunicarea rezultatelor finale sa faca presiune puternica asupra tuturor fruntasilor politici la care au acces sa incerce (concertat?) sa impuna reglementarea propunerilor castigatoare.

 17. @tibi
  Nu am nimic impotriva folosirii ideilor noastre de catre fruntasii politici, dar n-as vrea ca ele sa devina surse de ingrasare a demagogiei lor.
  Voi pleca pentru cateva ore, dar vreau sa te felicit pentru idee.

 18. @ion adrian

  A clarifica „scopurile, tintele, caile si mijloacele, numarata ostirea si testat curajul si determinarea acesteia” face, dupa parerea mea, parte din actiune.

  Acum chiar trebuie sa plec.

 19. Ion Adrian,
  Textul ala are ca subtext culpabilizarea DOAR a PDL-ului si a lui Traian Basescu. Ori, situatia actuala este rezultatul guvernarii tuturor partidelor (PSD-ul a fost 10 ani la guvernare!). In ceea ce-l priveste pe Base, eu il percep ca fiind singurul politician curajos si reformist in momentul asta. Punct.
  Tibi,
  Orice propunere transformata in proiect de lege trebuie sa treaca prin Parlament. Acel Parlament care a macelarit ANI. Fara nicio jena. Acel Parlament care sfideaza vointa populara privind micsorarea numarului de parlamentari. Eu propun altceva: evaluarea fiecarui ales la jumatatea mandatului. Facuta de alegatori. Cine nu a facut performanta pleaca si ii ia locul urmatorul clasat in colegiul respectiv. Aici trebuie umblat: la Parlament si la Justitie. Da` ca sa schimbam legea electorala, conform Constitutiei, avem nevoie de validare in Parlament, deci ne aflam intr-un cerc vicios. Asta e: bizonul geto-dac voteaza pana si pe unul aflat in arest pentru trafic de influenta si-l transfera din penitenciar direct in Parlament! (Vezi cazul deputatului liberal Virgil Pop.) Cand vorbesti de „campanie puternica si intens mediatizata” te gandesti si la cine da banii pentru ea? Nu? Ar fi bine sa meditezi putin si la acest aspect.

 20. Fur Antibiblic:
  Ja. Viel gut gesagt.

 21. Corect Eusebio!Instaurarea legii si pedepse pe masura!Executarea tuturor celor care au furat(financiar,nu fizic bre!)si nu pot dovedi licitul in cazul averii acumulate!Dulce-i glontul patriei pentru tine Patriciule!Magrebianule seri scurte:pac-pac-poc;2-1in gand!Ce dracu’bre?Am facut armata la infanterie,intr-un regiment de protocol in Kogalniceanu!Nu ratez nimic,tot cu bolta si presiune pe ei!

 22. Clar, ideea lui Tibi e agreată. Hai să vedem cum o punem, practic, în viaţă.

  Cine suntem:
  Simpli cetăţeni.
  N-avem nici interese de partid, nici interese oligarhice, nu producem soluţii ideologice, aşa că ideile nostre nu pot fi decât un mix. E de preferat să fim cât mai puţin populişti, indiferent dacă soluţiile noastre sunt de dreapta sau de stânga, promovează un stat social sau unul minimal.

  Ce dorim:
  – Găsirea de soluţii cu caracter general la problemele cu care se confruntă societatea.
  E treaba guvernanţilor să le pună carnea legislativă şi să găsească o metodologie viabilă de aplicare.
  – Găsirea de soluţii specializate, în domeniile în care avem expertiză.
  Ştim cu toţii cum am putea remedia hibele de la jobul nostru, fiindcă ne izbim de ele în fiecare zi.
  Nu cred că e nevoie de un concurs propriu-zis, cu jurizare şi premii.
  Cred că e nevoie de o colectă, un coş uriaş, unde punem idei, pe care apoi le sistematizăm şi le transmitem guvernanţilor.

  Mijloace de mediatizare:
  Bloguri, site-uri, mailuri, pe principiul citiţi, acţionaţi şi daţi mai departe.
  Discuţii de la om la om (rude, prieteni, vecini, colegi).
  Dacă se vor găsi fonduri de publicitate, ar fi foarte bine, dar mă îndoiesc.
  Cred că aici este cel mai mult de muncă, la rostogolirea necomercială a concursului, astfel încât un număr cât mai mare de români din ţară şi din străinătate să afle de colectă şi să poată participa.
  Inutil să spun că dacă suntem invadaţi de postacii partidelor, n-am făcut nimic, doar am transferat aici lupta oarbă de pe net.

  Format:
  Nu aş restrânge numărul propunerilor, dar aş dori ca fiecare dintre ele să nu depăşească 1.000 de semne, decât în cazuri excepţionale.
  Cred că este necesar să fac o rubrică de concurs, undeva, în lateral, sub widget-ul cu Florian Pittiş, unde fiecare să poată posta.
  Nu vreau să-mi asum nici un merit, aşa că fiecare blogger poate face o rubrică asemănătoare pe blogul lui. Singura rugăminte e să semnaleze aici existenţa rubricii, ca să putem centraliza propunerile. Altă soluţie ar fi ca periodic – zilnic sau săptămânal, să „verse” propunerile la rubrica consacrată în Blogul de veghe.

  Lobby:
  Consider că nici un politician nu poate trânti uşa în nas unui mix de propuneri de la populaţie. Cred că, împreună cu un grup de ziarişti, pot contacta guvernanţii pentru a prezenta propunerile voastre. Ca să nu greşim, anterior le vom discuta cu specialişti. De exemplu, putem discuta soluţiile economice cu Daniel Dăianu, cele juridice/legislative cu Monica Macovei şi aşa mai departe, cu specialişti pe fiecare domeniu în parte (educaţie, sănătate, administraţie publică etc.)

  Cam aşa văd eu lucrurile. Dacă aveţi alte propuneri, le aştept.

 23. Anti,
  Pentru pagina principală, atehnică cum sunt, trebuie să cer ajutor… de pilda, Măria Ta, că tot te pricepi, ai putea pune umărul. dar să vedem ce spun şi onoraţii oaspeţi…
  Cat despre cafea, beau zilnic, nu ţin post, precum matale, care văd că te întrebi pe undeva dacă vei mai bea vreodată această licoare plăcută şi lui Dumnezeu. Ce te face să crezi că azi-noapte n-aş fi băut? Spre deosebire, bogăţie şi frumuseţe sau inteligenţă, pentru care ai nevoie de contribuţia ursitoarelor, cafeaua e ca soarele, se distribuie fără să se împartă, e accesibilă tuturora…. Depinde doar de băutori dacă vor face din cafea un ritual sau vor bea pe nerăsuflate, fără să-i simtă savoarea. Despre ritualul cafelei prefer să nu discut…

 24. @nicoletasavin
  „Nu cred că e nevoie de un concurs propriu-zis, cu jurizare şi premii.”

  Eu insist ca -cel putin formal -sa fie cu juriu care sa stabileasca un numar limitat si mic de idei care sa fie propuse fruntasilor politici pentru a fi materializate.
  Adica ar avea o mult mai mare greutate un set de 2-3-4 idei (non multa sed multum) prezentate de o grupare cvasiorganizata cumva si care si-ar asuma aceste idei.Consider necesar ca toti participantii sa isi asume obligatia de a milita activ prin presiune (atat individuala cat si in cadrul organizat al participantilor la concurs ) asupra fruntasilor politici pentru ca acestia sa isi asume acele 2-3-4 idei.Un numar mai mare de propuneri ar duce in derizoriu actiunea si ar putea fi usor contracarata de „rauvoitori”.

 25. OK, Tibi,
  Hai sa rostogolim informaţia, ca altfel barfim fara rost, sa adunam idei si vom cauta in acest timp specialisti care sa jurizeze.
  Astept propuneri de nume pe care să le contactam.
  Timpul n-are prea multa răbdare cu noi, trebuie sa ne miscam repede si eficient.
  Unde nu avem acum cateva sute de solutii supertari, ca sa ne certam apoi pe care sa le promovam… 🙂

 26. Pe 2 martie 2009, dată când Blogul de veghe nu avea atâţia prieteni, publicam acest text în secţiunea „Arca lui Culianu”, sub titlul „Locul unde Ceauşescu durează 25 de minute, iar Gorbaciov jumătate de oră!”. Îl reiau astăzi, cu credinţa că noii oaspeţi îl vor preţui cum se cuvine (Îl aşez la comentarii, dacă aş face din el un post nou, aş distrage atenţia de la concursul de soluţii).
  Nu vreau să comentez în nici un fel acest articol. Vă las pe voi să-i descoperiţi virtuţile şi limitele. Dar nu vă luaţi după aparentele erori. Ar putea fi praf în ochii celor foarte îngrijoraţi de capacitatea de a ”vedea” scenariile mai-marilor lumii, probată în dese rânduri de Culianu. Oricum, supercalculatoarele, merg precum nişte râşniţe…

  Fantapolitica
  de Ioan Petru Culianu
  (articol publicat în săptămânalul “Lumea liberă” din New York, nr.100, din 1 septembrie 1990)

  Într-un număr trecut din din “Lumea liberă”, Dorin Tudoran sugera – într-un articol care face cinste jurnalismului românesc din toate timpurile – că ipoteza cea mai probabilă a dezgheţului Europei de Est e totodată şi cea mai “fantastică”: totul porneşte de la KGB.
  Cine a trăit în Italia ştie că acolo te izbeşti regulat de articole, de obicei publicate în săptămânale de mare tiraj, în care se face lumină în câte o mare afacere politică, cum ar fi terorismul ori uciderea unui personaj important ca Aldo Moro.
  Pe de altă parte, oficialităţile italiene şi o parte a presei au botezat o astfel de activitate “fantapolitică”, un calc după “fantascienza”, care înseamnă literatură ştiinţifico-fantastică. (Unul dintre nenumăratele semne ale înapoierii României e lipsa actuală de creativitate lingvistică; românul foloseşte perifraze pentru ceea ce toate limbile occidentale numesc cu un singur cuvânt.)

  Cine a trăit în Italia a învăţat însă că adevărul se află, de obicei, foarte aproape de ipoteza cea mai fantezistă. “Fantapolitica” este numele realităţii politice italiene. Dar eticheta le permite tuturor să trăiască ca şi cum nimic nu s-ar întâmpla. Zi de zi e împuşcat vreun judecător, dispare vreun jurnalist, dar pentru toate acestea se găsesc, de obicei, explicaţii simple. În timp ce adevărul, rostit desigur printre ipotezele la limita fanteziei, este respins cu un sec: “Asta e fantapolitică!”

  Acum câteva zile am cinat cu un scriitor pe care mulţi dintre acei puţini care au auzit de el nu ezită să-l numească cel mai mare autor american de literatură fantastică. Cine are norocul să dea peste una dintre cărţile, de mult epuizate, ale lui John Crowley, ştie că admiratorii lui nu mint. Romanul său “Little, Big” (Mic, mare) este o capodoperă, iar unul dintre primele sale romane – “Engine summer” (Vara locomotivă: sic!) – este favoritul meu. Crowley nu se ocupă de KGB, şi nici măcar de fantapolitică; e oarecum abuziv considerat scriitor fantaştiinţific, fiindcă o literatură de hotar între “fiction”, “sci-fi” şi “horror” e greu de încadrat într-un gen anume. Pentru asta, scriitorul e oarecum jenat şi suferă. Deşi romanul “Mic, mare” a avut un extraordinar succes de critică, nu i-a asigurat acea notorietate care să-i aducă şi câştigul material. Împreună cu soţia sa, Linda, Crowley face filme documentare.

  Dar ce legătură are Crowley cu articolul lui Dorin Tudoran?
  În recentul său volum “Novelty” (Noutate), Crowley a publicat una dintre nuvelele fantastice cele mai complexe din literatura modernă, explorând ipoteza universurilor paralele care se nasc de pe urma întoarcerii unui personaj în timp. Evident, întoarcerea în timp e un procedeu artistic folosit de nenumărate ori, de la “Un yankeu din Connecticut la curtea regelui Arthur” al lui Mark Twain şi până la filme recente de două parale.
  Ceea ce transformă nuvela lui Crowley într-un eveniment literar semnificativ este multiplicarea universurilor, în aşa fel fel încât fiecărei posibilităţi îi corespunde un univers real.
  Aşa cum am avut ocazia să povestesc acum câţiva ani, într-un număr de emisiuni ţinute la BBC în limba română, o viziune a lumii ca un fel de felie variabilă trasată printr-o infinitate de universuri paralele (şi, după unii, reale) decurge din fizica cuantică.

  Dorin Tudoran sugerează – şi, având în vedere că ipoteza sună fantezist, e probabil adevărată – că şi KGB-ul îşi “scrie” scenariile la fel ca John Crowley, multiplicând ipoteze şi apoi aplicându-le. (Fără îndoială, o face cu ajutorul unor supercomputere care pot simula rapid diverse scenarii politice posibile; acolo Ceauşescu durează 25 de minute, iar Gorbaciov jumătate de oră.)
  E un joc foarte sofisticat, cu miză incalculabilă, în care realitatea nu e dată, ci se construieşte.
  Cineva, un creier diabolic şi singuratic, a avut într-o zi ideea de a introduce în computer un scenariu neobişnuit, complet eretic: dărâmarea zidului Berlinului, perestroika, glasnost, reforma economică…
  Şi se vede că ecranul computerului a început să producă soluţii din ce în ce mai roze. Într-o şedinţă supersecretă, poate fără cuvinte, s-au căutat păpuşile, li s-au distribuit rolurile, au fost convinse…
  Iar computerul a început să adune din ce în ce mai multe date, să fabrice din ce în ce mai multe universuri paralele, care diferă unul de altul doar printr-o singură hotărâre.
  De pildă, domnul Brucan propune să fie chemaţi minerii; dacă tragicul preşedinte Iliescu – tragic se spune despre cineva, ca Oedip, care nu are habar de scenariul în care joacă – îi cheamă pe mineri, atunci se vede cum reacţionează computerul – pardon, lumea, realitatea -, iar apoi se continuă prin alte decizii binare: dacă reacţia este negativă, Iliescu, care e un personaj cu totul minor, va cădea în câteva luni, iar dacă nu… va cădea, probabil tot în (alte) câteva luni.

  Multiplicarea universurilor nu a început de azi-de ieri. Cum orice idee e concepută în capul cuiva, n-aş vrea să nedreptăţesc pe nimeni afirmând că autorul ei probabil a fost Iuri Andropov, şeful KGB.
  Evident, poate nu chiar el personal, dar în tot cazul o minte diabolică de şahist rus din preajma lui (evident, ca Mefistofel, dracul e todeauna mai puţin negru decât pare, şi totdeauna mai bun decât contrariul său, care e prostia îngheţată).
  Dacă ne gândim bine, Stalin avea deja concepţia lui despre universurile paralele, dar le-a folosit pentru a experimenta scenarii “horror” dintre cele mai fanteziste, cum a fost, de exemplu, închisoarea Piteşti, despre care Virgil Ierunca şi Paul Goma au scris pagini magistrale.

  Ca universuri paralele, Andropov a utilizat ţările-satelit: România, Ungaria, Polonia. În România s-a amuzat să întreţină un idiot pentru motive foarte complexe de politică internaţională; un idiot pe care tot el îl pusese pe făgaşul liberalizării pentru a testa un soi de perestroika de faţadă şi fără rezultate. În Polonia lucrurile i-au scăpat de sub control din cauza Papei şi a sutelor de milioane de dolari pe care Biserica le-a distribuit în sprijinul “Solidarităţii”; şi i-a scăpat şi mai tare de sub control când vajnicul trup al lui Wojtyla a încasat cinci gloanţe şi s-a refăcut fără urme. Dar în Ungaria, Andropov a sprijinit un alt scenariu, care i-a indicat că perestroika prezintă avantaje.
  Când Gorbaciov şi-a primit rolul, îi fusese deja distribuit de supercomputerul lui Andropov. Tot ce a urmat a fost o necurmată corecţie creată de o avalanşă nestăvilită de evenimente: astfel încât perestroika nici n-a început încă.

  Realitatea e foarte complexă. Aceasta nu înseamnă însă că anumite indicii nu ar permite prezicerea unor scenarii mai probabile. La urma urmei, jocul de şah e doar o “prezicere” mai precisă decât cea a adversarului asupra desfăşurării scenariului de pe tablă; iar politica reală nu e altceva decât un joc de şah ceva mai complicat. Nu din cauza mulţimii pionilor, care nu contează, ci din cauza unor factori noi care necesită corectări de curs.

  Acum câteva luni, chemat să organizez unul dintre cele două congrese ale prestigiosului Salon al Cărţii din Torino, luam masa cu industriaşul care-l finanţa. Se discuta despre o nuvelă a mea publicată în martie 1989, în care se prezicea limpede nu numai căderea lui Ceauşescu organizată de KGB, ci şi continuarea: KGB avea, în mod evident, să rămână la putere. Nuvela, îi explicam industriaşului, fusese scrisă în ianuarie 1986 şi apăruse fără modificări. Dar, precizam, la începutul lui decembrie 1989 scrisesem un articol în “Lumea liberă” în care afirmam că peste două-trei luni de zile Dan Petrescu va fi ministru (a fost, până ce şi-a dat demisia în mod salutar, viceministru al Culturii), iar în acelaşi timp trimisesem la BBC o scrisoare deschisă către Andrei Pleşu (curând după aceea publicată tot de “Lumea liberă”), în care sugeram că Pleşu va ajunge înalt demnitar, după prăbuşirea regimului Ceauşescu. Nu ştiu dacă să mă bucur, dar până azi (17 august 1990) Pleşu a rămas ministru în două cabinete.

  Cum se explică toate acestea? Evident, spunea industriaşul, pe gânduri, ar fi o explicaţie… Explicaţia ar fi fost, desigur, că eu ştiam ceva de la singura sursă care ştia totul, şi anume KGB.
  Din păcate, nu ştiam nimic, ba chiar, după moartea lui Mircea Eliade în 1986, contactele mele cu românii deveniseră cu totul sporadice.
  Care e, deci, explicaţia? Operaţiunile mele mentale rezolvaseră o problemă de şah pe care o rezolvase şi KGB-ul. Şi ea nu admitea decât o singură soluţie: căderea lui Ceauşescu. Iar universurile au fost astfel multiplicate, încât puţinii dizidenţi au fost utilizaţi de computer pentru a face reclamă păpuşilor de humă care, ca Iliescu, aveau să îndeplinească un rol temporar în scenariu.
  Cunoscându-i de ajuns de bine, mintea mea a prevăzut, probabil, că Pleşu şi Petrescu aveau să accepte noua situaţie.
  Cum se vor multiplica universurile de acum încolo? Ce avem de aşteptat?

  Mă tem de orice pronostic în privinţa Rusiei. În ce priveşte România însă, m-aş mira ca Iliescu să-şi împlinească termenul ca preşedinte, mai ales din pricina consecinţelor glumei sale cu invitaţia minerilor. (Sugerată, se pare, de Silviu Brucan; omul, se pare, al KGB-ului. Dar oare sugerată de Silviu Brucan ca Silviu Brucan? Sau de Silviu Brucan ca omul KGB-ului? Acum nu mai are importanţă: totul se desfăşoară ca şi când KGB-ul l-a compromis pe Iliescu ca să scape de Iliescu).
  Pe de altă parte, până ce partida de şah din Uniunea Sovietică nu va deveni ceva mai clară, e greu de presupus că, în România, vor avea loc schimbări radicale.
  Supercomputerul analizează acum toate universurile posibile. Unele, neplauzibile, se destramă din faşă: preşedinte – servilul Câmpeanu; preşedinte provenind din partidele politice; preşedinte vreun intelectual de frunte, ca Liiceanu… Supercomputerul analizează alte variante. Una, destul de serioasă, presupune chiar întoarcerea regelui ca arbitru. Computerul o va respinge, fără nici o îndoială (şi fără regrete). La un moment dat, va răsări din străfundurile maşinii o ipoteză trăsnită, neaşteptată: fantapolitică – ce va deveni realitate.
  Dacă Mircea Eliade ar fi trăit, computerul l-ar fi desemnat pe el drept preşedinte. Motivul primar? Mircea Eliade trăia departe de realitatea cotidiană, şi asta însemna pentru Occident, o garanţie că România ar reintra într-o realitate democratică.
  Mircea Eliade ar fi fost un simbol mult mai potrivit decât monarhia (pe care o detesta), un mediator ideal într-o situaţie încurcată în care i s-ar fi cerut nu să acţioneze, ci să nu acţioneze nicicum. Din păcate, Mircea Eliade era unic. Supercomputerului nu-i va fi uşor să desemneze un om cu forţa simbolică, lipsa de părtinire şi, în acelaşi timp, cu uimitoarea umilinţă a lui Eliade. Ceva însă îmi spune că supercomputerul va prefera, în cele din urmă, pe cineva din afara ţării. Cine ştie, poate în câteva luni vom avea deja nume…

  17 august 1990

 27. Anti, stai sa-ti lamuresc doua lucruri!

  1. IDEI DE SOLUTII ON-LINE:
  – Nici eu nu cred ca este nevoie ca toata lumea sa arunce posibile solutii! Mai degraba, sa se posteze punctual problemele identificate la nivel guvernamental/ministerial si pentru care ar fi nevoie de idei de solutii! Dar sa fie probleme postate separat, pentru ca altfel iese o tocanita veritabila!
  – Nu subestimati aceasta posibilitate, a ideilor venite on-line, in mod gratis … poate fi o mina de aur pentru mediul politic!

  2. CERCETAREA
  – ”România acum nu are nici fonduri nici nevoie de cercetare!”
  – De acord cu tine, dar Romania are nevoie de oamenii care au cunostinte in domenii specifice! Iar cercetatorii si doctorii in stiinte trebuie sa-si puna mintea la contributie in slujba tarii, chiar fara sa primeasca bani, daca nu vor sa ne ia gaia pe toti!
  – Si sa nu-mi spui mie ca Romania si romanii nu au nevoie de siguranta in domeniul in care lucrez eu … ca nu te cred! Corect? Eu pot sa contribui cu experienta mea si fara sa fiu platita pentru asta!

 28. Eu propun atunci ca sa postam pe cate bloguri vrem si de cate ori vrem (in limita bunului simt) urmatoarea invitatie:

  Blogul „Blog de veghe” al D-nei Nicoleta Savin organizeaza concurs de propuneri politice. Va rugam sa aruncati o privire si sa Va inscrieti.
  Sau ceva asemanator.

  Se poate? Sau cum sa procedam?

 29. Dar daca fiecare minister ar face o sectiune ”idei de imbunatatire a activitatii” pe pagina sa de web?

 30. Tibi,
  De acord, scrieti ce text doriti, la care adaugati link la postare. Cum ajunge in Bucureşti Anti imi face pagina speciala. Mi-a promis.

 31. Si inca ceva!

  Cred ca ar fi bine sa se lase naibi orgoliile politice la o parte, daca tot tipi in gura mare ca te intereseaza soarta Romaniei! PNL si PSD fac fiecare motiune de cenzura, singurul lor punct comun fiind demiterea guvernului Boc. Daca pica guvernul, PNL si PSD vor fi in consens cu actiunile lor? …. BA! …. Deci, iar vor fi scandaluri, iar blocaje si criza se va adanci si mai mult! Ar face mai bine sa ajunga cu totii la un consens, pentru binele tarii si al oamenilor!

  STOP ORGOLIILOR POLITICE!

 32. Cercetashule,
  Probabil că fiecare minister are şi un forum sau o pagina interactiva.
  Dar sa nu ne facem iluzii ca vor prelua din zbor ideile noastre.
  Hai sa le adunam noi si sa le ducem gramada la ei.
  Raman la ideea ca un colector de idei este indicat, in afara concursului jurizat, in care selectionam cele mai bune solutii.

 33. De acord. Daca se face si in domeniul meu, contribui si eu cu idei!

 34. Cercetasule,
  Absolut corect. Din 2008 nu se face nimic fiindca unii trag cea, altii hais.
  Toata lumea uita ca din cauza pensiilor nesimtite s-a rupt alianta PDL-PSD si a cazut primul guvern Boc.
  N-ati facut, reproseaza opozitia.
  Dar i-ati lasat sa faca ceva? De un an si jumatate, orice au propus s-a lovit de opozitie acerba, pe principiul ca ORICE vine de la PDL, bun sau rau, trebuie respins.
  NU VOR RENUNTA LA ORGOLII FIINDCA NU SUNT SIMPLE ORGOLII.
  E LUPTA POLITICA PE VIATA SI PE MOARTE.
  CUI II PASA DE ROMANIA?

 35. Cercetasho,
  Domeniul tau e unul cu asa de multe idei… Cum sa nu participi?

 36. – Va asigur ca ar fi o contributie foarte mare si de calitate, dar va promit ca voi mobiliza si alti specialisti!
  – Asa cum a spus si Anti, nu este nevoie de legi noi, este nevoie de aplicarea legilor existente! Pentru integrarea in Uniunea Europeana, Romania a fost obligata sa preia legislatia UE! Problema este ca aceasta legislatie nu este implementata sau respectata!

 37. Eu astept sa fac reclama concursului pana va exista o pagina speciala. Pe care sper ca se va putea posta doar in legatura cu concursul (sau cu propuneri daca nu se va materializa concursul).
  Oricum,cred ca niste reguli minimale se impun.

 38. @cercetashul
  „nu este nevoie de legi noi, este nevoie de aplicarea legilor existente! ”

  Si daca credem ca nu este nevoie de legi noi tot este nevoie de ceva care sa impuna respectarea legilor existente.

 39. Tibi, mrrrrrrr,
  Calmeaza-te! Ce reguli, ce juriu, ce reclama, ce naiba? Nu vrei sa facem si o comisie care sa aleaga juriul? Si un concurs separat pentru ocuparea postului de presedinte al comisiei? De-aia suntem unde suntem…

 40. @doberman
  „Nu vrei sa facem si o comisie care sa aleaga juriul? Si un concurs separat pentru ocuparea postului de presedinte al comisiei? De-aia suntem unde suntem…

  Ce am vrut sa propun deocamdata, in privinta concursului,regulilor,juriului,reclamei si comisiei am propus.Cred ca un eventual juriu ar trebui sa isi aleaga eventual presedintele si regulile. Nu cred ca din pricina mea sau a felului meu de a fi suntem unde suntem.Poate, dimpotriva.

 41. „Cum dezmorţim România?” … Hmmm, interesantă întrebare.
  Eu când sunt amorţit de frig, iau o pălincă… 😀
  :::::::::::::::
  P.S. Acum am descoperit acest blog. Am să îl trec blogul la mine la „Românica blues” http://romanicablues.wordpress.com/ la blogroll. Sper că nu deranjază…

 42. Herr Prasident Antibiblic,
  Presedinte de pagina, ja, primesc! Dar ceilalti presedinti sa fie alesi prin vot uninominal, in doua tururi. Sa vedem insa cum alegem presedintele comisiei de votare… Schwieriges Problem!

 43. Monica Macovei la „Nasul”

 44. Săr’mâna.Din obişnuinţă voi folosi pertuul mai ales deoarece ne vedem în fiecare zi. Uneori mă priveşti în ochi din televizorul de la doi metrii 😀
  Mă bucur că îţi place blogul, e un fel de depozit al gândurilor mele şi a ceea ce postez pe Realitatea Forum (Acolo sunt Blue, aici nu s-a putut).
  Am întrebat de Biblio deoarece în urma unei … „altercaţii” cu el şi cu alţii pe blogul Elenei Udrea am plecat de acolo. E un tip şmecher (cam în genul lui I.Cristoiu) şi un individ uns cu o mulţime de alifii (ca A.Năstase) un comunist până în fundul genomului. Şi eu nu suport comuniştii şi tipii care mă mint în faţă, sau încearcă să mă ameţească vorbind.
  Dacă ziceam că ceva e verde, Biblio zicea că nu e tocmai verde, e de fapt o combinaţie de galben şi albastru şi e luminată de o lumină albă etc. Învelea totul în cuvinte, se ferea să spună lucrurilor pe nume ca nu cumva să fie acuzat de ceva. De fapt aud că are oarece prietenii cu doamne din apropierea lui Năstase. ASta pentru mine e descalificant. Oricine se apropie de Năstase e infectat. (Încă n-am zis nimic de Pontănel 😀 ). Nu dau nume, penru că nu se ştie. I-am văzut uneori, hoinărind prin blogosferă câteva din prestaţiile lui Biblio… pe bloguri pesediste …bleah…rahatophilie pură.
  P.S. Acest blog mi l-a recomandat cu (gazdă cu tot 🙂 ) cineva care foloseşte unser-name-ul Gerula… un amic.
  Până una alta, noapte bună şi pentru că nu pot să o activez aici (imagintea), pun un link … un trandafir:

  (Ghici ce culoare :D)

 45. dobermann ,
  Desigur ca este cum spui dar din pacate cu ce trece timpul textul devine din ce in ce mai digerabil ptr din ce in ce mai mult caci de exemplu:

  Am admirat-o azi pe dna Monica Macovei la B1 si sunt curios cum va iesii PDL din corzile in care l-au aruncat palmele si pumnii dnei Macovei. 🙂

 46. PS Se vede ca nu prea ai citit ce am scris pana acum daca vii cu sfaturile acelea, care cu siguranta, au un alt adresant. 🙂

 47. Nicoleta,
  Mi-a placut:

  „Cunoscându-i de ajuns de bine, mintea mea a prevăzut, probabil, că Pleşu şi Petrescu aveau să accepte noua situaţie.”

 48. Blue,
  Ma bucur ca te reintalnesc . ai dat o caracterizare ptr Biblio (eu l-am botezat asa). Am transmis-o la EU blog s-o savureze si el adica partea asta:

  ” E un tip şmecher (cam în genul lui I.Cristoiu) şi un individ uns cu o mulţime de alifii (ca A.Năstase) un comunist până în fundul genomului. Şi eu nu suport comuniştii şi tipii care mă mint în faţă, sau încearcă să mă ameţească vorbind.
  Dacă ziceam că ceva e verde, Biblio zicea că nu e tocmai verde, e de fapt o combinaţie de galben şi albastru şi e luminată de o lumină albă etc. Învelea totul în cuvinte, se ferea să spună lucrurilor pe nume ca nu cumva să fie acuzat de ceva. De fapt aud că are oarece prietenii cu doamne din apropierea lui Năstase. Asta pentru mine e descalificant. Oricine se apropie de Năstase e infectat. (Încă n-am zis nimic de Pontănel ). Nu dau nume, penru că nu se ştie. I-am văzut uneori, hoinărind prin blogosferă câteva din prestaţiile lui Biblio… pe bloguri pesediste …bleah…rahatophilie pură.”

  PS Fii fara grija apare si pe aicea ca se cam tine de mine 🙂
  PPS. Dar sa stii, ca daca te apropii de AN dominandu-l, facandu-l sa-i fie teama de tine si deci sa te cenzureze la greu, nu te infectezi de loc , din pacate, nici viceversa.:)

 49. http://www.evz.ro/detalii/stiri/monica-macovei-895822.html

 50. Buna seara!
  Vai ce surpriza sa ma reintalnesc si aici cu Blue…hmmmm da’ ce frumusel minti prietene hihhihihi! Imi aduc aminte cum ai venit la EU si cum ai ‘plecat” de acolo…… ce joculet ai practicat! Nimeni nu ti da niciun drept sa l barfesti asa de urat pe Biblio, mai ales in lipsa lui, te descalifici …..dar cum tu te pricepi la barfe mai abitir ca o femeie …ramai un simpatic in felul tau…. mda…amintiri……si alte treburi….

 51. Ioaneeeeeeeeeee ai pus botul…ai uitat de amicul tau ce se mai juca la misto pe blog la EU? Ti-am zis cand nu esti sigur de ceva ptr ca esti mai apucat din fire, apeleaza la memoria mea de elefant hhihihihi!

 52. Lulu,
  Rar te vede lumea la ochisori… Vad ca nici pe la tine nu mai stai… Pe unde umbli? Il arunci pe bietul Anti in aer, vad ca tasteaza Jocuri de Texte pentru Initiati, si nimeni nu raspunde… Ma mancau buricele degetelor sa-i raspund io, dar nu-i frumos daca nu sunt adrisanta…

 53. Obligatoriu portocaliu covorul..pana si costumele de baie imi sunt portocalii ….ma pregatisem de una festa la piscina lui Balbeck dar ala cand a auzit cum vin echipata a inchis piscina hehehehehe! Asa ca nu ma abat de la printipiu 😉

 54. Nicol, sunt pe aici si peste tot….mda azi avusei o zi de poveste…. hihihhi Ba tu sa raspunzi ca mereu ai ce spune si cand spui spui bine si gandit. De aia te stiu eu de multisor, ca mintea-ti e la purtator.

 55. Lulu, daca eu sunt ioaneeee…. recunosc ca nu mai tin minte la ce te referi, dar asta nu schimba cu nimic ce am spus. Credeam ca stii ca eu sunt un taliban, cum bine spune „cel ce pune presiune pe noi” asa ca nu am pozitii conjuncturale , se pot schimba in timp dat doar in timp si nu si dupa loc.
  Descrierea facuta de Bleen este exacta si mai ales lplastic -concisa . Mie mi-au trebuit mereu, mult mai multe cuvinte ca sa o realizez.
  Cand ma gandesc la Biblio la care am tinut mult si i-am acordat nenumarate circumstante, nu pot decat exclama:
  quel gachis!

 56. Cand o sa pricepi ca biblio nu este comunist si ca este un intelectual sofisticat, pretentios, un analist fin, si extrem de educat, atunci mai vb….eeeeei ce ma enervezi….talibanule 🙂 care-mi esti tu la ograda mea 😉

 57. „Solutiile lui Patriciu pentru iesirea Romaniei din criza

  Reducerea cu 25% a salariilor din sistemul bugetar si a pensiilor cu 15% nu foloseste la nimic. Mai mult, este un chin inutil la care sunt supusi oamenii. In acest mod, se restrang cheltuielile artificiale, dar chinuim sapte milioane debeaba”, a declarat omul de afaceri Dinu Patriciu, conform Money.ro.

  Ce solutii alternative propune omul de afaceri Dinu Patriciu?

  * Resurse de la stat: 15-20 de miliarde de euro, bani care ar fi putut fi obtinuti prin vanzarea proprietatilor imobiliare ale statului, „in care-si fac veacul toti cei 600. 000 de birocrati. Din vanzarea acestor proprietati s-ar fi putut obtine intre 15 si 20 de miliarde de euro foarte repede”, citeaza Realitatea.

  * O alta solutie propusa este este eliminarea celor „600.000 de oameni redundanti” din sistemul bugetar. „Avem 600.000 de oameni care se ocupa numai de plimbarea hartiilor, deci 4 din 5 pot sa plece”, sfatuieste afaceristul. O alternativa ar putea fi introducerea sistemelor contemporane de prelucrare digitala a datelor in sistemul de stat, dar si externalizarea unor servicii, spre exemplu externalizarea achizitiilor publice. „Pana si apararea frontierelor poate fi externalizata”, a mai spus Patriciu.

  * De asemenea, omul de afaceri a mai propus ca Romania sa-si reduca numarul de ministere la 8 si sa-si injumatateasca numarul de agentii guvernamentale, de la peste 100 la numai 50, scrie Realitatea.

  * Omul de afaceri a abordat si problema reducerii contributiilor la fondul de pensii private obligatorii (pilonul II), spunand ca reducerea acestui pilon reprezinta „o crima”. „Fondurile de pensii private reprezinta motorul dezvoltarii economice a Romaniei”, a spus Patriciu, atragand atentia ca pensionarii din ziua de azi nu beneficiaza nici macar de banii pe care i-au platit.

  * Omul de afaceri a mai enumerat : Privatizarea depozitelor subterane de gaze si concesionarea zacamintelor de gaze, cat si finantarea lucrarilor publice din surse private prin concesionarea pe termen lung catre intreprinderi serioase, pe baza de licitatii internationale.”

  Nicol,TIBi e verificat?? hahahihi!!Nu-i Patriciu?
  ..mai vrea ceva!!??
  anunatati-l sa se inscrie in concurs!!!
  voi ce spuneti??
  ii iese?

 58. Corco,
  Stii ca Patriciu e „prietenul” meu, mai bine zis eu sunt „prietana” lui, care sufera de teoria conspiratiei…. 🙂
  Justiţie privata a propus, oficial
  Amnistie fiscala, basca si penala, cu tot trecutul in nisip, a propus, tot oficial
  Guvern privat, cu premier care sa-i dea raportul la cafea a sugerat ca i-ar place…
  Stat minimalist, cam cat niste bichini daca s-ar putea, a propus adesea
  Libertarian s-a declarat, oficial, chit ca libertarianul nu e ultra-liberal, dar gusturile nu se discuta…
  Să vindem/concesionam tot, cladiri de patrimoniu, firmele care mai merg si, mai ales GAZELE, alea care pe hartie nu prea mai sunt, dar stau cuminti in subsol, a propus, la fel de oficial…

  Bietul Tibi e om normal, ca si noi, n-are datele ex-rompetrolistului mogul…

 59. Lulu,
  Eu am trecut de faza in care credeam ca tine si-l aparam pe Biblio.
  Nu am spus ca nu e cum spui tu, dar are inca ceva in plus care justifica aceea exclamatie tipic franceza: oh mon dieu, quel gachis!
  Dar ca sa procure informatii este excelent . Si a stiut asa cand s-a autodenumit. 🙂

 60. PS. Daca consideri ca nu este comunist pentruca nici el nu stie ca este, atunci iti dau dreptate 🙂

 61. gata , ca suffit si noapte buna!

 62. Multumesc, doamna Monica Macovei!
  „In ultima jumatate de an, aceasta ministreasa putea fi vazuta la televizor cum strabatea nesfarsitele culoare din Casa Poporului, insotita doar de asistenta ei. Venea sa fie calcata in picioare de alesii neamului sau pleca dupa ce alesii neamului o calcasera in picioare. Era imaginea singuratatii. Si de ea voiau sa scape toti.
  Pentru ca ne-a aratat un coltisor din felul in care ar putea functiona o Justitie normala, multumesc, Monica Macovei!” (Rodica Palade – „Revista 22” 13 aprilie 2007)
  ________________________________________

 63. Si eu ii multumesc Doamnei Monicai Macovei.
  Daca ar fi dupa mine, mi-as dori-o premier. Ar fi o Margaret Thatcher a Romaniei.
  Sau macar inapoi, ministru al Justitiei. Din pacate, nici macar PDL n-ar sprijini-o politic.
  A avut si ar avea sprijin neconditionat doar de la presedinte.

  Apropo de corectitudinea ei, va povestesc ce mi s-a intamplat mie.
  Am sunat-o, cerand o intrevedere, de cand este europarlamentar.
  (Nu mi-as fi permis sa solicit o intrevedere daca era ministru al Justitiei, n-ar fi fost corect, dosarul era pe rol.)
  Voiam sa o consult intr-un dosar in care toti specialistii consultati aveau pareri diferite.
  Ma stia dupa nume, de la tv, dar de vazut in carne si oase m-a vazut de doua ori in viata.
  In ciuda bunei mele reputatii, a fost extrem de reticenta, insistand sa afle motivul intalnirii solicitate.
  Oricare alt politician ar fi fost doar lapte si miere, doritor sa lege o relatie, sa-si faca PR.
  Monica Macovei numai ca nu m-a trimis la naiba.
  Abia cand am asigurat-o, pe cuvant de onoare, ca nu doresc decat o consultatie demna de expertiza pe care o detine, dar nici nu pot vorbi la telefon, si-a inspectat agenda si mi-a fixat o intalnire. Pana la urma, ne-am desincronizat la agende si nu ne-am mai intalnit.
  Biata de ea, daca s-a fript cu ciorba, sufla si in iaurt.
  Repet, a avut un comportament impecabil, demn de un politician care se respecta.
  Doar la Traian Basescu am mai intalnit acest gen de atitudine rece si extrem de circumspecta fata de jurnalisti.

 64. Ce baiat bun patriciu asta, dom’ne! De toate a zis, numai de aia 600 de milioane ce trebuie sa-i plateasca el NU! A naibii baragladina, cum le stie el pe toate, el si johannes! Salvarea Romaniei!
  Monica Macovei confirma un lucru spus de mine de mai multe ori: A VENIT VREMEA CA IN ROMANIA FEMEILE SA CONDUCA! AU MAI MULT BUN SIMT SI CHIAR MAI MULT SANGE IN INSTALATIE DECAT ORICE barbat politic roman, exceptandu-l pe TRAIAN BASESCU! Restu-s niste gugustiuci ce repeta acelasi „tril”:gugu-stiuc, nu stiu nimic! Da bag mana pana la umar!

 65. erata:mai multe ori
  trebuie sa-mi schimb tastatura,nu mai scrie a-ul!

 66. no problem, cand am timp, editez… valabil pentru toata lumea

 67. Hmmmmmmmmm, din cite se vede, dar si se simte, multa lume a luat „PRESCURA” doamnei MONICA MACOVEI, raminind impresionati de cele citeva adevaruri dure, puse hotarit de doamna macovei in fata celor care intimplator il vizionau pe………NASHUL.
  Care nash, atentie, trebuie sa fac aceasta precizare,in „VIZIUNEA” UNORA [CITESTE ANTI, CIND AM SPUS UNORA &COMP.] este omul de casa, catelusul dresat a lui BLAGA,VIDEANU BERCEANU.
  Intrebare super curveasca, cum se face oare ,ca VIRCOLACUL MONICA MACOVEI [stiti la ce ma refer,l a vocea care vorbeste din interiorul vircolacului] i s-a oferit MICROFON pt a da tocmai in PUPILA lui TRAIAN BASESCU, ELENA UDREA?
  Asa cum TEXTELE LUI ELIADE te pot duce linistit la disperare sau la un lighean cu apa rece de izvor, si acest JOC PERVERS AL MINTII, care in acest moment se joaca, poate duce la disperare citiva leaderi DE FRUNTE AI PD-L.
  E clar ca daca piine IOC in pregatire e ceva singe si CARNITZA DE PEDELIST, TINAR, care trebuie aruncata IN CAPITOLIU, ASA INCIT VULGUL- MINDRII URMASI AI ROMEI- SA O SFISIE.
  In replica, OITZA a si iesit repede la rampa simtind pericolul si propune ce mentorul a propus in 2002 – EPURAREA PARTDULUI DE TOTI SMENARII.
  ORI LA BAL……………..ORI IN POLITICA.
  WOWWWWWWWWWW, ce-mi place, e chiar super sofisticat acest joc-REZERVAT DOAR MINTILOR ASCUTITE.
  Si toate astea pe fundalul plin de zgomote, produs de cei mai ticalosi politicieni si pomanagii, inghesuiti bine la PELUZA.
  Acum nu-mi ramine altceva de facut decit sa astept, ,PISICA SE VA RUPE’ si, ca de obicei, ZEUS, CA DE AIA E ZEUS, isi va sacrifica citi-va favoriti, dind satisfactie „VULGULUI IDIOT”.
  CINE SUNT VICTIMELE?……………..
  HAAAAAAAAAAAA, HIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

  Si cind te gindesti ca nu de mult TICALOSUL MOGUL SORIN OVIDIU VINTU TOCMAI CE PRIMI CEVA PUBLICITATE DE LA MIN. TURISMULUI – haaaaaaaa, mai sa fie, pe seceta asta, io chiar nu mai inteleg nimic-APARENT-
  HAAAAAAAAAAAA,HIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

 68. Ptiuuuuuuuuuuu, draceeeeeeeeee, pai bey eusebiu – ATENTIE – SI DUMNEZEU SA FII, DACA AI PUS GIND RAU BANULUI PUBLIC IMI ESTI DUSMAN.
  Acest lucru suna si la febletzu tau – AI INTELES?
  Nu exista indurare pt cei care au incurajat, intretinut si promovat CLIENTELA POLITICA.
  EU NU FAC DISCRIMINARI – CAPISCII.
  Am spus inca din 2008, cind voi fi convins ca cei pe care ii sustin DERAPEAZA SI SE COMPORTA CA PESEDEII SI PENELEII………..dau cu ei de pamint de nu se vad.
  Adica ce, hotul e hot, indiferent ce carnet de partid are, si ce culoare are carnetul.
  daca tu scoti iataganul – eu pun tunul pe toti cei care se fac scut in fata hotiei.

 69. Doamna Savin, cu riscul ca ma vor injura multi, va scriu si eu parerea mea.
  Poporenii sunt aiuriti de cap, din nascare sau din cauza „faimoaselor” televiziuni.
  Cu oamenii astia, n-ai ce face. 25 de ani au furat, n-au muncit asa cum trebuie, s-au invatat asa. La institute se angajau doar amante, nepoate, etc. 25 de ani oamenii au inventat si implementat un sistem de relatii. Fara aceste „relatii” poporanul nu considera ca exista. O relatie INSTITUTIONALA, CORECTA nu se poate face, decat in sistemul privat. Orice legatura cu statul, duce la „relatiile” de alt gen, care duc invariabil la coruptie.
  Deci, cum vreti dvs sa dezmortiti Romania, cand acum avem ca cetateni o generatie invatata intr-un anumit fel??

  Stiti ce as face in primul rand? As da o lege ca firmele sa plateasca statului cota de contributii ca si pana acum, iar salariatilor sa li se plateasca SALARIUL BRUT, sa-si achite SINGURI contributiile la pensie, somaj, sanatate, etc.
  Sa aiba contract personal cu casele de sanatate, etc. Sa hotarasca singuri daca vor sa aiba pensie, asigurare de sanatate, samd.
  Dupa asta, fiecare va fi DIRECT RASPUNZATOR de ceea ce face.

 70. In Olanda de ex. recuperarea creantelor bugetului este facuta de firme private. Au bineinteles o cota din incasari. Asa sunt platite. In functie de incasarile facute.
  Aceste firme au juristi, etc, platite de ele. Institutiile statului nu mai au nevoie in acest fel de o droaie de juristi, care nu sunt buni de nimic.

  In afara de asta, au un sistem foarte bine pus la punct, de FISA PLATITORULUI, care stiti bine ca exista si la noi, dar nu functioneaza. De ce? Simplu, pentru ca programul este prost, pt ca nu exista legaturi ale acestui program cu cetatenii, doar cu firmele. La olandezi, toti cetatenii sunt in acest program, dupa numarul de asigurare. Ei sunt identificati imediat ce cumpara ceva peste venitul lor, daca au rate, daca au datorii la stat, etc.
  Deci: un sistem informatizat (care sa nu fie facut de nu-sh ce pila a nu stiu cui) avem IT-isti foarte buni, care sa cuprinda toate info legate de fiecare cetatean.

 71. Ceaikovski fii liniştit că nu o să fii înjurat de nimeni, poate doar cei doi zăluzi ai ogrăzii care mi-au mâncat sufletul nopţile şi zilele să fie puţin mai recalcitranţi, dar tu conformează-te popularului:
  CÂINII LATRĂ, CEAIKOVSKI TRECE!
  🙂
  Dragii mei, eu mă duc să beau o cafea la:
  CAFENEAUA POLITICĂ (Horia Alexandrescu OTV ora 15.00)
  şi după aceea o să ţin de
  ŞASE VINE PRESA (Lidia Dilă B1TV ora 18.00)
  🙂
  şi după, „după aceea” mai vorbim!
  Anti te rog nu-mi face dezordine în grădină!
  🙂

 72. Doamna Savin, va urmaresc acum la OTV. De fapt lucrez si ascult.

  Bravo! Felicitari, imi place cum le ziceti!!
  Gandim LA FEL!!
  Cu stima

 73. Si eu ma uit la OTV, acum. Respectele mele, doamna Savin!

 74. Sunteti o draguta! Nu locuiesc in Olanda, am prieteni romani care locuiesc acolo de 25 de ani si care imi povestesc. Sistemul Olandez este DRACONIC in urmarirea cetatenilor referitor la taxe, rate, in fine, datorii fata de stat.

  Dar acolo nimeni nu comenteaza, pt ca li se iau casele, masinile, instantaneu! Plus amenzile fiind foarte mari, nici un contribuabil nu risca. Daca impozitele nu sunt foarte mari, amenzile sunt!

 75. Va salut!
  Nicol, m-am cam saturat sa fii intrerupata in emisiuni, m-am cam saturat sa vorbeasca altii peste tine fara sa spuna mare lucru….m-am saturat si nu le mai permite…..
  Urmaresc acest aspect si sistematic esti intrerupata cand spusele tale ating realitatea…evident si adevarul….Of ce draci am! 🙂

 76. Nicoleta cu modestie te intreb,:CARE NOPTI?haaaaaaaaaaaahi[glumesc]
  PT zapacila nu pun mina in foc,el care se prezinta ,CA AMANTUL PERFECT’probabil ca iti zgarie clanta de la usa,dar nu-i deschde,pt ca e precum IVAN:
  DACA II DAI NAS LA IVAN
  TI SE URCA PE DIVAN
  ……………………………….
  …………………………………
  Anti oricum nu se mai poate schimba,dar se pare ca nici eu.
  oricum nu cred ca am devenit o sperietoare pt cei care doresc sa intre la tine pe blogg.
  dar daca totusi,sunt bloggeri cu sensibilitati,eu sunt dispus sa fac un pas inapoi,si sa ramin ,doar,un cititor fidel.
  regret ca nu am putut urmari doar o bucatica din emisiunea de la B1 tv,dar voi cauta scriptul.

 77. AAAAAAAAAAA,buna seara printesa,buna seara,uite cum ni s-au incrucisat drumurile.
  dispar de linga calc.imediat sa o urmaresc pe E.U.
  Asteptarile mele in seara asta sunt mari,si ma bucur ca demersul meu,si al altora a dat oaresce rezultate-era prea mare liniste…….si daca ar fi sa-l citesc pe TRAIAN BASESCU,,,,,,,,,,,,,,,,
  CIND E LINISTE……………….

 78. **antibibliotecaru** Zici: „Am înţeles doamna profesoara, dar pe Zapa dacă-l prind, îi trag la gioale, că mi-a tras Febleţea de codiţe!
  hihihi”…
  :::::::::::::::::::::
  Mmmm, parcă simt un iz familiar. De când mă ştiu am admirat oamenii cu limbaj academic.
  Dacă nu mă înşel, cu ceva vreme în urmă îţi spuneam să nu te mai uiţi la Antena3, în special la Badea şi Stan. îţi cauzează la ficat, de parcă pieptănatul nu ţi-ar produce destule daune…

 79. Aşa … văd sus în drepta poza Moţului Pitiş. Mare om, mare caracter. Din păcate Dumnezeu l-a chemat acolo, sus; poate avea şi Prea Înaltul nevoie de un sfat legat de cât de lung să-şi lase părul.
  Aş vrea să-i transmit, în caz că are un pic de timp liber, scuze că scot în evidenţă un fapt. Unul din prietenii săi de suflet, a luat-o de la o vreme pe arătură.
  Vasile Şeicaru, a pozat azi, pentru a doua oară în măscărici politic, unul roşu, pesedist.
  Scuză-mă Moţule, dar nu m-am putut abţine să nu comit asta:
  http://romanicablues.wordpress.com/2010/05/25/victor-socaciu-mascariciul/

 80. Zappa,
  Esti un scump, nu o sperietoare. Comenteaza, polemizeaza, spune ce crezi. Valabil pentru toti. De ce am facut o gaura la steag? Daca si opinia e cenzurata, suntem morti. Va aduceti aminte de linistea ingrozitoare de pe vremea cabinetului Nastase? N-o mai vrem…

 81. Scuze că mă bag…
  Da, subscriu. Frank e un tip ca lumea deşi pe unii îi enervează chiar şi simpla lui prezenţă.
  Legat de gaura de la steag, am auzit o chestie la care subscriu. Acolo unii au încercat să relipească stema veche, alţii au încercat să lipească stema Regatului României, alţii a unor ţări vecine şi prietene, alţii pur şi simplu au încercat să lipească acolo bucăţi de pânză în culoare găştii (politice sau nu) care îi conţine. Astfel, ca şi la acuarele s-a obţinut o culoare ciudată, un căcăniu. Dacă ne uităm puţin în jur vedem că acea culoare o are pământul nelucrat, sterp. Galbenul era culoarea grâului din lan, a siguranţei alimentare. În ultimele două decenii, acel căcăniu pare a se extinde tot mai consistent, galbenul grâului devine tot mai puţin. Grânarul Europei tinde să devină ţara foamei. Şi nu de ieri sau de anul trecut. De două decenii.
  Legat de Năstase, citeam odată un articol pe blogul lui I.T.Morar.
  Era în perioada în care trăgea sfori şi se ferea de a ajunge în faţa justiţiei (Cf. egalităţii tuturor cetăţenilor României în faţa legii :D).
  Zicea că deşi se spune că lui Bombonel nu i-a numărat nimeni ouăle, el (I.T.Morar) i le-a numărat. Zero. N-are.

 82. Cine s-a uitat la emisiunea cu Udrea la RTv? V-a placut Udrea?
  Mie, da. In actualul guvern cam pampalau este una dintre fericitele exceptii

 83. Udrea le-a tras-o meserias marilor moderatori razvan si chireac, nu le spun numele de familie pt ca-mi vin in minte cuvinte mizerabile, si pe scriitorul sportist, angajatul lui voiculescu.
  N-au avut spor cu Udrea.
  Uite cine s-a gasit sa judece, aia doi… Cata ipocrizie!
  Cata mizerie umana!

  Razvan: „domnule chireac, de ce elena udrea nu-si face curat in partid?”
  Nu pot comenta o asemenea intrebare aici. Am comentat-o in alta parte, SUCULENT 😉

 84. ***val**ceaikovski ***
  Da, şi eu m-am uitat. A fost ca de obicei, calmă, decentă, logică.
  Eu am o previziune: Mulţi prestatori orali din media română îşi vor rupe dinţii în poponeaţa oţelită a blondei. Bravo ei.
  (Să mă ierte gazda noastră, dar cei la care m-am referit, nu îi sunt colegi, într-ale jurnalisticii, pentru asta nu e destul că apar la televizor sau scriu prin ziare).

 85. Atenţie, umflatul de Ursu şi colega lui de la Realitatea tv vorbesc de aria ipocriziei…. Mari mâncători de substanţe duhnitoare mai are şi ţara asta…

 86. Dragilor,
  Pana si misoginii trebuie sa recunoasca prestatia buna a Elenei Udrea.
  Trecand peste faptul ca, elegant, le-a rupt coltii obraznicilor din platou, Elena a convins pe orice telespectator fara ochelari de cal ca este un politician de buna credinta. Si de viitor. N-au crezut-o cei pentru care tot ce spun Realitatea si Antenele e litera de lege. No problem, acestia sunt iremediabili. VINA PDL ESTE CA A LASAT SA SE INMULTEASCA NEMULTUMITII, PRIN NON-COMBAT ASUMAT.
  Daca fiecare ministru ar fi venit in gropile cu lei, sa-si apere onoarea, dreptul la imagine si, in ultima instanta, munca, daca fiecare ar fi explicat ce se intampla in curtea lui, imaginea cabinetului Boc ar fi fost alta.
  Mare greseala a fost decizia ca ministrii si greii partidului sa nu apara la posturile mogulilor in plina criza. NU POTI CERE ALTORA SA CREADA CEEA CE NICI TU NU ASUMI, RASPICAT. IAR DACA MUSTELE DE PE PALARII NU TE LASA SA ASUMI, BINE AR FI SA PLECI SINGUR.

  BRAVO, ELENA UDREA!
  AI FOST BARBATA, DESI ESTI SINGURA FEMEIE DIN GUVERN.

 87. Ursu a inceput atat de gretos, incat am schimbat canalul.
  Cel mai tare s-a facut de ras Tolontan, Inafara faptului ca a venit cu documentarea prost facuta, stil tonomat, a pierdut lamentabil si duelul verbal

 88. Da, m-am convins ca Udrea e de buna credinta.

 89. Lulu,
  Nu-ti inteleg supararea. Am devenit inteleapta, nu ma mai aprind. Dar cand apuc sa vorbesc, execut…
  La ambele emisiuni, am reusit sa transmit ce am dorit. Unii spun chiar ca „am facut diferenta”…

 90. Nu, nu Nicol, ai spus tot ce trebuie, ai executat dar nu mi place cand esti intrerupta… tu continui nimic de zis ….asta ma enerveaza… Regret ca n’am stiut de emisiunea de la otv…. asta e!

 91. ***nicoletasavin ***
  „Dragilor,
  Pana si misoginii trebuie sa recunoasca prestatia buna a Elenei Udrea….”

  Corect, eu zicător de bancuri cu blonde, sunt făcut foarte des misogin. Şi recunosc, aşa e. De fapt am mai spus-o. Udrea a fost tare…

  Mai nou văd că unii jurnalişti spun că dacă cei de le putere nu se autoflagelează sunt ipocriţi…

 92. In schimb dl Mazare este un porc si senator Necula inghitind ce s-a intamplat, este un prapadit.

 93. Nicoleta,
  Asa este, ai facut diferenta si ai valorificat concluziv tot ce s-a spus util pe acolo.
  Desigur ca era bine sa mai ai 2-3 minute dar e o vorba: cu bani si prostii se descurca in cazul de fata banii simbolizeaza timpul ce ti-a lipsit.
  Si Razvan Dumitrescu a fragmentat cu reclame cat a putut emisiunea cu dna udrea care i-a dominat inclusiv pe acel ziarist de rea credinta care este Tolontan.

 94. Ce parere aveti de discursul presedintelui?
  Eu am o senzatie de deja vu’…
  Sincer, nu cred ca guvernul va reusi implementarea programului asumat, greul va cade tot pe noi cei din sectorul privat, ca de 20 de ani incoace.
  E posibil sa cada si guvernul la un mom dat.
  Elena Udrea ar fi buna de premier, dar nu acum, intr-o tara atat de misogina, plina de prejudecati…
  Ce spune presedintele, este PREA MULT PT CLASA POLITICA actuala. Cine a aparut cu curaj la posturile de TV?
  Udrea si Vladescu, ministrul pe care eu personal nu-l plac. Dar care m-a mirat prin concretete, calm, puterea de a demantela acuzele si ineptiile moderatorilor.
  Atat.
  Restul ministrilor ce fac?
  Stau cuminti, poate trece criza si nu tre sa mai faca nimic…

 95. Ion adrian, ati observat si dvs acest lucru?
  Extraordinar, credeam ca am devenit eu paranoica!

 96. Nu, nu suntem paranoici , ei sunt scarbosi.

 97. Guten Abend! M-ati facut sa regret ca nu ma mai uit la Realitatea, din martie 2009. Am socotit ca viata-i scurta si ficatul meu prea sensibil. Ajunsese sa-mi cada blana de dobermann semet cand ma uitam la rapandulele si sugelii lu` tatelu` FNI ! Veterinau` mi-a interzis sa mai butonez pe Realitatea (ca la antene oricum nu ma uitam!). Ziceti ca Elena Udrea le-a dat capete-n gura libarcilor de Varzan Dumitrescu si Bulan Chireac? Pe bune? Guuuut.

 98. Ati auzit-o pe Viorica Costiniu la B1? Ramai interzis, bouche bee si insomniac vazand atat tupeu! Atata nerusinare! Matroana asta, care a obladuit prostitutia din sistemul judiciar atatia ani, taman ea s-a simtit datoare sa intervina ca sa ne explice de ce judecatorii sunt indreptatiti sa ia pensii de peste 160 milioane pe luna, dand ca exemplu pensiile magistratilor din Anglia, de 10 000 lire/luna. Adicatelea, sa punem semnul egal intre prestigiul judecatorilor britanici si venalitatea codosilor din fruntea Justitiei romane, care se bat pe burta cu toti jegosii politici si penali in tranzactii cu actul de justitie! Si cucoana asta, nevasta de judecator care facea sluj in fata unui vierme politic puscariabil, judecator rasplatit cu o pensie uriasa, cucoana asta nu se poate abtine sa nu dea cu venin in Monica Macovei ! Ca sa stim cu totii ce mare „risipa” facea ministreasa Macovei dand un salariu de 10 milioane nu stiu carei bucatarese de la bufetul ministerului! Si uite-asa un batran care si-a mutat gardul infunda puscaria, iar proxenetul judecator, care trimite Justitia pe centura la produs, e condamnat la o viata dulce, tihnita si imbelsugata de pensionar privilegiat! La fel si judecatoarea prinsa beata la volan! Putreziciunea din Justitia romana este sursa toturor relelelor. Cu o Justitie normala am avea si politicieni mai onorabili si afaceristi mai cinstiti si functionari mai integri.

 99. @ion adrian
  Ai dreptate, butonul care activeaza reclamele a fost singura arma pecare a folosit-o eficient Dumitrescu. 🙂
  Si el si Ursu si Tolontan erau evident timorati, fiecare avamd motivele lui, dar si unul comun: minciuna. Iar Udrea era in momentul acela calata pe adevar.
  Dupa parerea mea, ADEVARUL iti da forta atunci cand te confrunti direct cu minciuna. Din pacate, minciuna are si ea o putere uriasa, mai ales la noi, dar cand lucreaza ascuns.

 100. @ceaikovski
  Discursul presedintelui mi s-a parut cam prea caldicel.
  Poate ca are calculele lui ascunse, dar parca a uitat de hoti si de oligarhi, de jefuitorii care au adus tara la sapa de lemn si abordeaza trecerea greutatii pe umerii saracilor cu o seninatate care ma lasa perplexa.

 101. @doberman
  Corect, tagma mai nesimtita ca aceea a judecatorilor romani nu exista. Pote a a avocatilor , dar astia macar isi asuma cinismul. Romania nu se poate insanatosi pana cand aceste doua tagme nu vor fi puse la punct.

 102. @Antibibliotecaru
  Si eu am sperat intr-un plan bine ticluit care asteapta momentul optim. Dar incep sa ma tem ca era in imaginatia mea. Sau, daca exista, sa nu cumva sa intarzie atat de mult, incat sa nu mai apuce sa-l aplice. Deocamdata, a reusit sa-si atraga asupra lui furia nemultumitilor.

  O fi un plan foarte abil, o fi o strategie prost calculata?

 103. Val, ai dreptate in ce ai scris la 7:18 am.
  Ma gandesc ca poate asta si vrea: sa-i faca pe cei saraci sa se intoarca IMPOTRIVA CUI TREBUIE, adica a celor pe care ii numesti: oligarhi, etc.
  Val, la noi degeaba de face propaganda, dar pt ca justitie NU EXISTA, doar un PROCES PUBLIC poate face epurarea atat de asteptata si de necesara.
  Judecarea POPULARA.
  Poate ca presedintele pune presiune maxima, sperand ca bizonul roman va actiona, dar ACOLO unde trebuie. Momentan, toata furia a fost absorbita de PD-L.
  Intr-un fel pare o razbunare a presedintelui pe propriul partid, pe care o inteleg: n-ati facut nimic de cand am castigat alegerile. Am promis reforma statului, iar voi n-ati facut NIMIC.
  Adevarul este ca de cand s-au instalat la guvernare, am tot asteptat… Dezamagirea noastra este mare, dar si sistemul instalat deja in TOATE STRUCTURILE, administrative, ministere, etc, este imuabil, de neclintit.
  Fara sa ne dam seama, de data asta cred ca Basescu chiama alaturi de el FURIA OAMENILOR, numai ca bizonii sunt manipulati sa-si verse furia in mod eronat, asupra cui nu trebuie.
  Daca s-ar gasi cineva care s-o indrume UNDE TREBUIE, va dau cuvantul de onoare ca nu scapa teferi cei care sunt vinovati de situatia in care am ajuns (includ aici pe toti, de la oamnei politici din toate partidele, mogulii media, oameni de afaceri gen patrice, etc).
  Asta-i.
  Furia oamenilor trebuie INDREPTATA UNDE TREBUIE si PROFITAT de ea, pt EPURAREA statului.

 104. Tot ce vedem la televiziuni este manipulare curata. Se profita de situatie pt alungarea in uitare a PD-L-ului si pt razbunari personale ale oamenilor politici.
  Daca se mai scapa la televiziunile mogulilor cate un nume din alt partid, sunt sigura ca acel nume a devenit indezirabil si este doar o razbunare…
  Clasa noastra politica este IMATURA, INFANTILA. Dau vina cu totii pe actuala guvernare, din calcule cretine: sa ne conservam imaginea, ba, sa ne luam inapoi electoratul pierdut. Nu le pasa deloc de situatia in care se afla tara, romanii.
  Se gandesc doar cum s-o mai tina 2 ani, pana la alegeri, dupa care mai facem un imprumut, o mai ciorbaim, si cand Romania va avea 62% din PIB datorie publica, sa fie sanatosi, sa plateasca, daca au fost tembeli. „Noi vom avea averile puse la pastrat, in AMERICA”, unde au cu totii afaceri, desi majoritatea sunt DE STANGA, s-au dus sa faca afaceri in cea mai pragmatica democratie. Nu e hilar?

 105. Vad ca ideea concursului cade.
  Eu insist.
  Deocamdata am postat pe http://www.ziare.com un material pe tema ideilor mele.

 106. Daca vrem sa facem ceva am putea actina spre CNA, spre presa sau sa punem intrebari punctuale daca avem ocazia: ptr un Tolontan, ptr un Necula , ptr un Toader.
  Asa ca in sprijinul celor care au poate mijloace de actiune chiar si repetand cele deja spuse rescriu:

  Trebuie sa repet si sa completez ceva spus aseara la EU blog si pe aici:

  1. Razvan Dumitrescu a incercat in permamenta sa fragmenteze cu reclame raspunsurile dnei Udrea, din 5 in 5 minute daca nu din 3 in 3 minute, si ori de cate ori dna Udrea iesea bine din clinciurile in care incercau s-o bage, si cum Doamna iesea tot timpul si reclamele se faceau tot asa;

  2. Inadmisibila comportarea golanului, care ca om se numeste Mazare si jalnica reactia adica lipsa de reactie a unui pdlist prostovan si lipsit de caracter si ma refer la Marius Necula, despre care pana aseara aveam o impresie buna.
  Spun lipsit de caracter caci a lasat sa treaca pe langa el insultele lui Mazare la adresa dnei Udrea(o sa fac personal o reclamatie la CNA si safatuiesc pe toti cei care au fost jigniti de acest aspect, sa faca la fel)
  Spun prostovan caci a venit la o emisiune unde trebuia facut harcea-parcea si unde era cu musca pe caciula si avea ocazia s-o paraseasca dandu-se un om de caracter, dar este prea marunt si nu-i merge mintea suficient de repede.

  3. Trebuie sa adaug ceva : azi la Realtatea fm dl deputat Toader(altul care ma dezamageste de mai demult) cinic , in stilul ipocrit si fals legalist dambovitzean, a explicat ca da, dl Basescu are dreptate si ca din 2002 s-a luat decizia: “ori politica ori afaceri” care atunci s-ar fi respectat ref la activitatile politice pe plan local, ca nu era pe atunci PD la guvernare, dar ca ptr noua situatie de partid la guvernare, nu exista o astfel de hotarare.
  In gluma intreb daca acea hotarare valabila, dupa dl acesta ipocrit doar pe plan local, mai functioneaza astazi ?:)
  Acesti oameni nu ar trebui sa mai ajunga in parlament intr-o viitoarea legislatura.

  4. Asa cum spune dna Macovei si confirma si dna Udrea, la nivelul guvernului se cunosc unele lucruri . De ce nu se ia taurul de coarne ?
  De altfel, la exemplul celor bune facute de dna Udrea, la intrebarea corecta: de ce nu fac si altii din guvern la fel, dna Udrea a dat raspunsul diplomatic si corect partial, in sensul ca fiecare ministru isi organizeaza domeniul.
  Asa este dar nu de capul lui ci si cu acordul lui Boc si implicit al guvernului fiecare ministru fiind solidar in cadrul actiunilor guvernamentale si aici este o problema .

  Asadar se poate actiona cu intrebari punctuale, potrivit posibilitatilor dvs.si nu e cazul sa fac eu un desen.
  Succes

  Eu de exemplu am facut deja ce pot: sa intru la realitatea fm sa intru si sa sesizez CNA verbal si printr-un mail.
  L-am facut in mod public golan pe Mazare si m-as bucura sa ma dea in judecata, ca sa creiem un mare scandal de presa, daca voi fi ajuta si nu parasit, cum se intampla de regula in tara mea, unde o sotie a unui Walesa ar fi murit de foame cu cei parca sase sau opt copii, s-au cine stie la ce umilinte ar fi fost supusa, daca era si frumoasa.

 107. Te salut Blue, hihihihi , da’ repede ma luasi in vorbe! Lasa, a trecut totul……vad ca ai ramas la fel de nastrusnic si alunecos hhihihiih…..Hmmmm, ma regasesc in TOP-ul personal? Primele cinci….. maaaaaare onoare pe mine….da’ tot ai lasat misterul sa pluteasca in aer….un loc acolo, macar asa ptr linistea audientei 😀 si a mea….sa ma schimb, sa lupt cu sudoarea fruntii ptr locul suprem daca n-oi fi hehehhehe …Vezi ce afurisita sunt, vreau totul sau nimic!

 108. Doberman,
  Statul de drept nu exista fara justitie corecta.
  Eu si ai mei am gresit cerand in 1990 si in continuare, inamovibilitatea fara a fi conditionata de lustratie anterioara .
  Atunci ne-au tras-o !
  Accept ca un judecator corect sa aiba o pensie similara cu venitul din perioada de varf a carierei adica 85% sau xhiar 100% din venitul mediu pe ultimii zece ani din cariera, adica sa aiba macar 10 ani in functia de judecator.
  Nu vad cine ar fi nemultumit de asta, dar azi un judecator poate avea o pensie mai mare decat salariul cu un an inainte sau cu 3 luni inainte de pensionare ceea ce este inadmisibil, rezultand ca promovarea maxima a unui judecator este pensionarea 🙂

 109. Basescu a spus intr-un speach anterior ca problema este daca Romania devine un stat dependent economic adica daca-si pierde atribute esentiale din independenta, practic fiind in proprietatea unor creditori si in acest sens este raspunsul dat sefului FMI aseara, care FMI avem nevoir de el dar nu trebuie sa uitam, ca are asaaa, o placere sa cumpere tari mai slabe de inger cu inclinatii de prostituata si lipsite de mandrie nationala.

 110. L-am reascultat la Realitatea fm pe dl deputat Toader, care daca ar fi intrebat, ar spune ca eu interpretez gresit spusete dsale.
  Nu dle Toader, recele dvs caldutz, dulcele-amarul dvs imi da fiori.

 111. TIBI,
  CUM SA CADA?
  E drept ca pana sambata am un grafic infernal (joi seara trebuie sa plec din Bucurestim revin sambata dimineata) dar deja am vb cu niste oameni, o sa revin cu detalii, NU CADE, SE FACE. O sa insist azi la ANTI pentru pagina speciala

 112. Sunt curios daca au mai sezizat si altii insultle proferate de Mazare aseara la emisiunea lui Ursu si a Oanei Sarbu.

 113. Val,
  Discursul presedintelui nu a fost deloc „caldicel”. A fost foarte explicit, rece si transant. A fost exact ce trebuia sa fie: discursul unui barbat puternic si responsabil. Nu stiu cat au digerat pedelistii amenintarea lui Base: „acel ministru care nu face transparentizarea isi asuma responsabilitatea sa fie in disputa publica cu mine!” Le-a dat peste bot si liderilor sindicali si a schitat foarte sugestiv masinaria istorica, greoaie, ineficienta si sugatoare de spaga aflata in spatele ministrilor vremelnici („vamuitorii de proiecte”, misto!) Ah, si ce bine i-a dat-o si lui Strauss-Kahn! Bun comunicator Base! Dupa parerea mea, Romania sta pe doi piloni: Basescu si Isarescu.
  Ceaikovski,
  Base nu „cheama alaturi de el furia oamenilor”, ci intelegerea si ratiunea lor. Si inca ceva: clasa politica nu este „imatura, infantila” (ar fi bine!) ci VENALA!
  Din cate vad, libarcile de la Realitatea i-au facut un serviciu Elenei Udrea, victimizand-o. Inteleg ca a fost singura impotriva cetei de sugeli si i-a dovedit.
  Ion Adrian,
  Nu cred ca FMI-ul are placeri. El da bani cu dobanda mica, dar pune conditii asiguratorii in vederea recuperarii datoriei. Mi se pare corect. Nu ne place FMI-ul, ne ducem la marile banci si punem in genunchi generatiile viitoare. Punct.

 114. Tibi, Adaug la ce propui tu in ziare.com o propunere care nu-mi apartine este vehiculata destul de mult si se refera la stoparea evaziunii prin controlul cheltuielilor bunurilor de peste o anume suma care sa nu se poata cumpra fara sa existe o evidenta informatizata. Diferenta intre pretul declarat si cel real dat etc constituie se poate confisca caci ce nu ai declarat adica nu ai avut nu poate fi nici folosit. Este un sistem folosit in Canada cred ca si in SUA si nu numai si de aceea se spune acolo ca de fisc si de moarte nu poti scapa, la noi fiscul neintrand decat ptr amarati, cu impozitul pe casa in care locuiesc si pe masina parcata in fata blocului intr-o asemenea zicere.

 115. Doberman,
  Oi fi exagerat din motive didactice 🙂
  FMI nu se supara daca o tara reuseste sa ajunga total la mana lui. Ca orice camatar. Desigur ca este o institutie necesara, dar care cerand actiuni care ne pot baga in hazna, nu prea dovedeste mare drag de noi.
  Dl Kahn se putea abtine.

 116. Anti,
  Stiu ca ai sosit in Bucuresti
  Stiu ca o doamna te tine lipit cu Super glue
  Dar ai promis ca-mi faci pagina pentru concurs.

  Te rog sa te tii de cuvant.
  Spune-i doamnei sa slabeasca legatura
  fiindca prietenia si cuvantul dat nu se calca.
  Tibi este de-a dreptul ingrijorat

  UPDATE: NU mai este nevoie… Doamna, strangeti legatura, poate ajunge, in sfarsit, om serios si renunta la harem 🙂

 117. Gataaaaaaaaaaaaa!
  M-am descurcat singura, deci nu sunt atehnica. Tibi, avem pagina principala. Acum sa va vad.

 118. Dragilor,
  Aici comentati/barfiti/polemizati, pe pagina principala fiecare transcrie NUMAI PROPUNERI, SOLUTII, IDEI. Va rog, fara barfe acolo, ca sa nu facem o ciorba de potroace.

 119. Ion Adrian,
  Ce intelegi prin „camatar”? FMI-ul nu a cerut nimic. A pus niste conditii care sa ne faca solvabili, ca sa-si recupereze banii. Puteam sa ne imprumutam la marile banci dar cu dobanzi imense. Nu e menirea FMI-ului sa aiba „drag” de cineva. Pe bune. Iar Strauss-Kahn este un politician imbecil si disperat sa candideze la presedintia Frantei. A pus FMI-ul intr-o situatie jenanta.

 120. @doberman
  Eu mi-as fi conceput discursul altfel. As fi spus romanilor ca de douazeci de ani tara este supta de niste spurcaciuni de vampiri si ca a ajuns aproape in coma.

  As fi spus ca acesti vampiri criminali au avut grija sa se acopere de legi, inclusiv de Constitutie, fiind sprijiniti si acum de o buna parte a clasei polotice, de sistemul judiciar mafiot si clientii lor din diferite organisme din adm publica, sindicate sau de miliardari care vor sa mentina aceasta stare.

  As fi rugat poporul sa ma ierte ca inca n-am facut dreptatea pe care i-am promis-o si as fi jurat ca nu ma las pana nu dobor sistemul mafiot, dar ca acest lucru dureaza si ca rog poporul sa ma inteleaga, sa ma creada si sa ma ajute. Apoi as fi cerut mizerabilele reduceri.

  Asa as fi procedat si n-as fi avut liniste pana nu as fi facut ce am promis.

 121. Tibi, unde apari in ziare.com ? Ca eu am cautat si nu am gasit. Bineinteles, daca e pentru toata lumea.

 122. Val,
  La sectiunea politica, rubrica De la cititori: Sponsor sau actionar? Postare la ora 8.43

  P.S.
  Maaamaaaaaaaaaa, ce linisteeee… acum, ca aveti pagina separata, nu mai posteaza nimeni….. Nici macar tibi nu confirma ca a luat la cunostinta…. Ingratilor… Sau sunteti suparati ca am facut-o singura si nu l-am asteptat pe Anti? 🙂 🙂 🙂

 123. Multumesc, Nicoleta Savin, o sa ma uit.
  Cred ca isi fac somnul de dupaamiaza.

 124. Tara moare si noi dormim (ne pieptanam)?
  Graaaaaaaaaaav, Val, graaaaaaaaaaav….
  Sa pun sau nu un zambet?
  Hai sa glumim negru…. Sper ca din somnul asta sa nu rezulte si copii. Pe criza asta, e periculos…

 125. **ceaikovski** La – 26, 2010 – 12:07 am Zici:
  „Ion Adrian, ati observat si dvs acest lucru?
  Extraordinar, credeam ca am devenit eu paranoica!”
  =====
  Fără mişto: Tu paranoică? Fii serioasă. Nţţ, tu şi cuvântul paranoică nu aveţi loc în aceeaşi propoziţie… Uită-te în jur ce scriu alţii. (Crede-mă, am văzut destule texte pe care le-ai scris prin alte părţi şi sunt în stare să bag mâna în foc pentru această afirmaţie.)

 126. Sau vopsim gardu`
  ca s-ascundem leopardul?

 127. Rusoaico, te citez:

  Furia oamenilor trebuie INDREPTATA UNDE TREBUIE si PROFITAT de ea, pt EPURAREA statului.

  Asa sa fie!

 128. *nicoletasavin*
  Am o întrebare.
  De obicei după ce scriu ceva pe un blog, sunt anunţat la inbox când cineva scrie ceva la un subiect la care am participat.
  Asta se întâmplă şi aici.
  Nu sunt anunţat însă când se deschide un subiect nou pe blog ca în alte părţi.
  Primesc tot timpul de pe alte bloguri (de obicei bloguri W.P.) astfel de anunţuri, deşi la multe aş vrea să renunţ, dar …
  De aici, nu primesc.
  Întreb: De când am postat aici pe acest blog nu s-a deschis nici un subiect nou? Sau am uitat eu să bifez eu chestia respectivă?
  Oricum, până primesc un răspuns, deşi sunt o fire extrem de leneşă, mă sacrific şi mă duc să caut… 🙂

 129. Blue, m-ai scos de la „autori” de pe blogul tau, dupa ce prin februarie am inceput sa trag semnale de alarma la adresa guvernului. Deci te rog, nu-mi spune acum ca acum nu ti se pare ca nu sunt paranoica… Cu ceva timp in urma, nu aveai aceeasi parere.

  Dobermann: ba eu cred ca Basescu pune presiune TOCMAI ca oamenii sa inteleaga de ce au ajuns aici si sa faca EPURAREA de care e nevoie, procesul public, daca cel juridic nu are nimeni interes sa-l faca. Presiunea cetatenilor ii va obliga pana la urma sa renunte la FURATUL sustinut de 20 de ani, nestingherit, fara limite.
  Chiar daca oameni politici din PD-L vor deconta, presedintelui nu-i pasa, e ultimul lui mandat, nu are ce pierde, nici ce castiga.
  Numai ca cetatenii, poporanul, se uita unde nu trrebuie, sau se uita doar intr-un singur loc…

  Vorbim peste un timp. Basescu in mod cert va ramane in istorie ca cel mai reformist presedinte.

 130. OK , Doberman,
  Sictir dle Strauss-Kahn( de fap nu stiam exact cum il cheama Kahane sau Kahn si de aceea l-am inglobat FMi-ului 🙂 )
  Dar restul ramane adevarat, adica daca ajungem la gradul de indatorare prognozat aseara si nu numai aseara dar mai de demult de dl B., se cam duce dracu, cu independenta noastra economica si cred ca stii: cine plateste ceterasii comanda si muzica. 🙂

 131. Doamna Savin, nu ma pricep la concursul lansat de dvs.
  Eu asta am avut de zis: statul trebuie epurat prin JUDECATA PUBLICA, altminteri nu se poate.
  Basescu a ramas UNICA VOCE din Romania, singurul in care ne punem speranta?
  E nasol tare, daca cetatenii nu sunt constienti ca UN SINGUR OM nu poate invinge un sistem.

  Unde-s doi puterea creste, nu?!
  Dupa ce trece valul de furie ar trebui „lucrat” pe acest aspect, al directionarii atentiei cetatenilor pe CHELTUIREA BANULUI chiar in fata blocului lor, pe strada lor.

  Uite, de exemplu de tampizare in masa: la noi in cartier, in parcul Tineretului, in PERIOADA DE CRIZA, PIEDONE a insirat aleile parcului cu colonade in motzul carora stau busturi vopsite in culoarea bronz, de scriitori, domnitori.
  Nu mai vorbesc de kitch, de tiganie, arata mizerabil, ci de BANII CHELTUITI pentru aceste porcarii, in timp ce noua ni se cer 2 euro prin SMS pt sectia de cardiologie de la spit Marie Curie, de copii.
  Vecinii mei, multi, spun: „ce frumos a facut piedone, ati vazut?” In loc sa fie SOCATI, INGROZITI de banii cheltuiti, ei se alinta, se gudura, ca piedone a facut parcul „frumos”. Nu discut de gusturi…
  Deci………………………………………

 132. Dragilor,
  Vad ca s-a trezit lumea, dar nu mai pot sta de vorba acum.
  Am o intalnire importanta.
  Ma duc sa ma vad cu un admirator care vrea sa-si uneasca singuratatea cu a mea. 🙂
  Mai stiti? Poate-mi pun pirostrii, ca de nasit ma „ameninta” multi….
  Iar vineri am intalnirea de 30 de ani de la terminarea liceului.
  Va dati seama ce „babatie” sunt?
  Dar aveti pagina principala, front de lucru v-am dat pana mana intorc.
  Asadar solutii si nume pentru juriu. Sper sa ajung dupa ora 22.00.

  P.S. Promit un premiu pentru cel ce se va dovedi sufletul acestei curti in lipsa mea

 133. Mult succes, doamna Savin!

 134. Nicoleta,
  Pe blogul boltit si presurizat nu am gasit un fir cu tema de aici?
  Desigur nu stiu sa caut acolo, dar…?

 135. Val,
  Discursul tau ar fi fost bun in campanie electorala, cand Base a tot vorbit de marii jefuitori ai tarii. In momentul acesta, Base a spus exact ce trebuia sa spuna seful statului.
  Ion Adrian,
  „Furia oamenilor” nu trebuie indreptata impotriva cuiva. De „furia oamenilor” nu trebuie sa profite nimeni, asa cum nimeni nu trebuie sa se foloseasca de suferinta lor pentru a ajunge la putere. „Judecata publica” se manifesta la urna de vot, pentru ca sentinta intr-un „proces public” este scorul electoral. In democratie. Personal, prefer ca pana la „judecata publica”, ciorditorii din banul public sa fie judecati de instante. De aceea, proritatea in reforma statului este JUSTITIAAAAA!

 136. Ion Adrian,
  Nu stiu daca Anti a preluat Concursul de propuneri, dar vezi ca langa About am facut pagina speciala. Lasa acolo propunerile tale

 137. Chiar nu mai pot sta, in 10 minuti trebuie sa plec si nu am terminat ce am de facut.
  Scrieti, dragilor, pana revin. E nevoie de ideile tuturor…

 138. Revin la întrebarea din vârful paginii:
  „Cum dezmorţim România?”
  …………..
  Dacă m-ar întreba cineva, mai întâi m-aş uita în Istorie.
  Într-un fel sau altul se găsesc situaţii asemănătoare.
  Vedem o criză pe vremea lui Vespasian.
  Acesta a avut o idee senzaţională. A investit. A construit latrine publice (zise Vespasiene) pentru care a perceput taxe de folosire. Din câte se ştie, acestea erau un fel de loc unde oamenii socializau, nu conta dacă e vorba de femei, sau bărbaţi, bogaţi sau săraci, mari demnitari sau cerşetori. Toţi stăteau pe „sacunele” dispuse în careu. Şi discutau cât se poate de liber de la chestiuni politice şi până la cancanuri de budoar. Pentru taxa respectivă, una modică, Vespasian a fost acuzat că scoate bani din rahat. A dat un răspuns memorabil: „pecunia non olet” (banii nu au miros).
  Mai putem vedea cum alte crize erau salvate de investiţii în campanii militare de unde de obicei armata se întorcea cu ceea ce se numea „prada datorată învingătorului”.
  Venind mai aproape de noi, acum mai bine de o jumătate de secol, economia mondială a trecut printr-o astfel de criză. Poate ceva mai dură, dacă de gândim la crahurile din diferite ţări.
  Şi atunci s-a văzut necesitatea de a face ceva.
  Unele mari puteri coloniale, au investit în zonele pe care le aveau peste mări, astfel, contribuind la dezvoltarea pe termen lung al respectivelor zone, dar pe termen scurt au avut de câştigat, mărind eficienţa exploatării.
  SUA, a construit spectaculosul Baraj Hoover.
  Germania, a investit în industrie, dar pentru că era pedepsită după Primul Război Mondial, nu a putut investi explicit într-o industrie militari, aşa că a construit capacităţi de producţie care se puteau transforma uşor în industrie de război. A fost o investiţiei extrem de eficientă, s-a văzut că respectiva industrie a reuşit să susţină pentru o perioadă foarte lungă una din cele mai performante armate de până atunci.
  A făcut şi Italia ceva asemănăptor dar ei fiind italieni şi nu nemţi, nu prea le-a ieşit. (Se poate vedea prin comparaţie, că acele investiţii au fost bune pe termen lung. Spania şi ea în criză, a înţeles că e mai bine să stea deoparte, deci în afara vârtejului războiului. În ’70, fostul mare imperiu era cu economia în pioneze, a fost salvată doar de tragerea ei în Uniunea Europeană. Au avut şi ei căpşunariilor care invadau Europa dezvoltată, au avut şi ei Mailaţii lor, dr au trecut peste.
  Din cele de mai sus, cred că ar trebui să reţinem un cuvânt: Investiţii.
  Da, aceasta e probabil ceea ce ne va salva, indiferent ce guvern ar fi.
  Măsurile de acum, trebuie să se fereacă precum Sarsailă de tămâie de creşterea taxelor. Ar îngreuna episodul doi. Investirea.
  Ei bine, eu văd acestă investire de două feluri:
  1.. Investiţii străine.
  Aceste investiţii, au calitatea de a aduce capital din exterior pe cheltuiala altora.
  Pentru asta avem nevoie de o legislaţie care să ajute prin taxe cât mai mici posibil, de o administraţie unde să nu mai fie nevoie de şpagă, de nişte legi care să nu se mai schimbe de pe o zi pe alta, în funcţie de cine e la putere.
  2.. Investiţii interne.
  a.. Investiţii private. Cei care au forţa de a investi, trebuie să se găsească pe picior de egalitate cu investitorii străini. Aceştia pot fi încurajaţi prin diferite inlesniri. Şi ei au nevoie de acea predictibiltate, poate mai mult decât de taxe relativ mici.
  b.. Investiţii de stat. Dtatul trebuie să investească în infrastructură. Eu cred că decât să avem 50 de kilometrii de autostradă, mai bine să avem 500 de kilometii de drum, cu trei benzi pe sens, cu un covor asfaltic bun, cu parcări unde să te poţi relaxa. Ar mai fi multe oportuniţăţi.
  În energie (Centrale eoliene, hidrocentrale, cunstruirea unor noi capacităţi nucleare etc). Asta ne-ar îndepărta puin de teama de ruşi că într-o zi ne vor închide robinetul la gaz. Oricum se spune că hidrocarburile vor deveni tot mai scumpe şi că se vor termina în 3-5 decenii),
  Ar mai trebui investit la modul serios în dezvoltarea şi modernizarea agriculturii şi a turismului. Potenţialul agricol şi turistic al României, raportat la dimensiunile ei, este uriaş.
  De unde bani? Dacă nu sunt, din împrumuturi cu ţintă fixă şi din ceea ce nu luăm de la UE.
  Ce aş face mâine? Aş lua la puricat toate averile care la un moment dat au părut că explodează. Din nimic, unora le-au apărut în ogradă maşini scumpe, palate, etc. Ei bine, dacă s-ar constata că acele averi nu sunt făcute corect, indiferent dacă ecel individ şi-a mărit averea în continuare în cel mai cinstit mod, eu aş confisca tot. Parte cunstită, în fond şi-ar trage seva din mizerii.
  Apoi aş reforma la sânge tot ce se numeşte sistem bugetar. Chiar şi partea care produce bani. În fond, acolo, cei care lucrează, sunt angajaţii statului, indiferent dacă sunt portari sau meageri. Aaa, nu le-ar conveni? OK, să-ş dea demisia.

  Oarecum la subiect, am o nelămurire. De ce trebuie să stea Parlamentarii pe banii statului la hoteluri de cinci stele?
  Dacă li s-ar construi blocuri cu apartamente cu cameră, dormitor, o mică bucătărie şi baie ar da in gripă porcină?
  Eu cred că oricum sunt bolnavi, dar nu de gripă porcină ci de lăcomie, egoism, nesimţire specifice speciei din care fac parte. De la A la Z.
  Adică imbecilii stau pe banii mei la hotelui de lux pe banii mei şi mie îmi cer să-l denunţ pe cel care îmi vinde ţigări la jumătate din preţul cu care le găsesc în comerţ? Ei, uite aşa de-al naibii, eu mă declar suţinător al contrabandei cu tot ce se poate. Nu eu am adus ţara asta în situaţia în care e, nici Mişu sau Vasilică, oameni care îşi riscă libertatea pentru un ban în plus. Asta nu e furt.
  Nu a fura de foame o pâine e adevăratul furt, ci furarea fabricii de pâine. În puşcărie însă îi vedem pe cei care au furat pâinea. Cei care au furat fabrica de pâine ne dau sfaturi economice. Sunt consideraţi investitori.
  Într-o vreme aveam o vorbă e care o repetam. „Politicienii sunt duşmaii omului”
  Gata, că am luat-o razna…
  P.S. Tare sunt curios, înţelege cineva ceva din ce am vrut să spun? Mi-e lene să sintetizez. (Probabil e cam dezlănat textul şi plin de greşeli de ortografie, sper că mă veţi ierta, merge rău net-ul şi mi-e teamă să nu cadă)

 139. **ceaikovski pe mai 26, 2010 **
  Se vede treaba că nu ai trecut pe acolo de multişor.
  Blogul de care zici, se numea „România lui Blue” şi a luat-o razna. Am vrut să-l reformez, să pu puţină ordine, dar trebuia să şterm unele chestii care ar fi putut jigni pe unii. Atunci am hotărât că e mai simplu să şterg tot şi să o iau de la zero.
  Acel blog era undeva în jur de locul 5000 în Zelist, acesta e undeva la 45.000. Nu mă interesează acest aspect.
  Dacă vei intra acolo, ai nişte explicaţii la postarea cu care l-am deschis. ¤ „Românica blues” la start ¤
  http://romanicablues.wordpress.com/2010/04/29/romania-blues-la-start/
  Dacă vei dori, postează ceva şi îţi promit ţie şi oricui doreşte, să îl bifez ca „autor”. Chiar şi bind pe cineva ca autor, avatarul lui însă, va apărea doar după ce va deschide un subiect.
  După ce vei citi acel subiect, vai înţelege că nu a fost ceva făcut împotriva cuiva.
  Te aştept… Tu eşti între internauţii cu care m-am întâlnit prin spaţiul virtual şi care îmi sunt dragi … 🙂

 140. ***nicoletasavin*** pe mai 26, 2010 la 5:30 pm
  ………
  Iar vineri am intalnirea de 30 de ani de la terminarea liceului.
  Va dati seama ce “babatie” sunt?
  ………
  =============
  Ei băbătie pe naiba. Atunci la întânirea de 60, 70, 80 etc de ani ce vei zice că eşti? Mumie?…
  Deoarece nu e cadrul aici să vorbim de legume, de orătănii şi de ciorbe, voi spune doar atât:
  Femeile şi vinul nu îmbătrânesc decât într-un singur caz la fiecare. La vin, dacă se răsuflă, la femei dacă ele însele consideră asta.
  Femeile şi vinul cresc în calitate odată cu trecerea timpului.
  Dacă cineva zice altceva, ori habar n-are ce vorbeşte, ori e un mitocan. În ambele cazuri e cineva care nu trebuie luat în seamă.

 141. „Ion Adrian,
  “Furia oamenilor” nu trebuie indreptata impotriva cuiva. De “furia oamenilor” nu trebuie sa profite nimeni, asa cum nimeni nu trebuie sa se foloseasca de suferinta lor pentru a ajunge la putere. “Judecata publica” se manifesta la urna de vot, pentru ca sentinta intr-un “proces public” este scorul electoral. In democratie. Personal, prefer ca pana la “judecata publica”, ciorditorii din banul public sa fie judecati de instante. De aceea, proritatea in reforma statului este JUSTITIAAAAA!” by dobermann

  Nu Ion Adrian e vinovatul, eu sunt cea care am lansat ideea pe care o combati.
  Argument: (contra, bineinteles… 🙂 )
  – daca ai curaj, faci, daca nu, stai si astepti inca cinshpe ani, sa mearga bizonul roman la vot si sa voteze mici si bere.
  – daca la revolutie s-ar fi gandit oamenii mai mult, n-ar fi iesit in strada.
  – uiti ca la noi NU E DEMOCRATIE ci un HAOS INSTITUTIONALIZAT.
  – daca astepti de la justitie ceva, va trebui sa ne trimita copiii SMS-uri cu realizarile acesteia, in Gradinile vesnice ale vanatoarei… 🙂
  – uiti ca multi au furat cu LEGEA IN MANA. Pe astia, CUM II JUDECI?
  Pe baza unor legi strambe, dar bune pt ei????? Ma rog, si daca ii judeci, poti recupera PREJUDICIUL facut statului, romanilor?
  Vax.
  Ce vrei, sa fie un fel de procesul comunismului? Sau procesul de la Nurnberg?
  Aiurea. Situatii exceptionale, cer masuri exceptionale.

  Nu cred in TARAGANARE, amanare, comisii de analiza, bla-bla-uri…
  La noi orice minune tine 3 zile. Ori profiti de moment, ori iti iei la revedere.

  ACUM e momentul epurarii, sau se alege praful de acest moment.
  Chiar nu realizati domnule dobermann, ca dupa ce mai trece criza, se vor apuca IAR DE FURAT CU TOTII????
  Nu credeti ca a venit momentul sa bagam si noi frica in ei, NU NUMAI PRESEDINTELE?
  Presedintele este ales DE NOI.
  NOI trebuie sa-l sprijinim, institutiile statului sunt corupte, nu functioneaza.

 142. @ blue
  Ba am trecut mai demult si am vazut ca m-ai alungat… Era perioada in care m-au mai parasit cativa, pt ca indrazneam sa dau cu barda-n guvern.
  In fine, poate m-am inselat, desi, daca-mi amintesc cateva replici de-ale tale…
  Ok.
  Suntem amici.
  Batem palma (pana data viitoare… 🙂 )

 143. Blue,ptiuuuuuuuuuu,ce activ esti,n-ai stare o secunda,de parca nu te-ai intilnit cu o tastura in ultimii 2 ani.
  Mi-a placut enorm legatura ciudata intre munca si arta,citita la tine pe blogg,e o cugetare HITRA RAU,DA RAU DE TOT,si vai,bine ni se potriveste noua, romanilor,atunci,atentie accentuez,atunci cind ne distram pe plaiurile mioritice,pt ca imediat ce am calcat frontiera de vest ne ies fumurile din cap si ne aliniem la cerintele din tara unde ne asezam.
  Despre adinca ta cugetare,dar si concluzie,in relatia VIN VECHI-FEMEI,imi permit o sopirlita.
  ce te faci daca vinul e ,INVECHIT IN MOD ARTIFICIAL?
  HAAAAAAAAA,HIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
  Daca nu vei gasi o rezolvare acceptabila,o sa-mi permit sa te ajut eu,sa definisti raportul ,in aceasta noua situatie.
  Ce ma amuza ,si nu pot sa-mi reprim un zimbet,este ca d’omle,in plina criza economica,umorul nu ne-a parasit:
  ,UNII VOR SA-SI PUNA PIROSTRIILE,si culmea e ca nu o fac cei mai saraci cu duhul,ci oameni de toata isprava.
  oare li se trage de la o snova veche romaneasca:
  ,VARA SA-TI FACI SANIE
  IARNA SA-TI FACI CAR
  e o intreaga filozofie in toata decizia asta,daca te gindesti ca adunind ,DOUA SARACII,POATE IESI O MARE SARACIE……………
  Dar gata cu umorul ieftin,sa-l mai urmaresc pe EMIL BOC.

 144. ANTIIIIIIIIIIIIIIIIII,pe unde mama lui dosar umbliiiiiiiiiiiiiiiiii.
  iti cauti costum de ginericaaaaaa?

 145. Ceaikovski,
  Bun. Ce propui concret? E momentul sa ce? Sa „bagam frica in ei” si sa facem „epurarea”? Cum? Iti spun clar si raspicat ca eu sunt pentru mijloace democratice. Nu-mi plac cuvintele „frica” si „epurare”. Put. Imi plac cuvintele: „justitie”,”echilibru”, „tenacitate” si „realism”.

 146. Elena Udrea la B1.

 147. Foarte de acord cu tine, cuvintele acelea sunt valabile intr-o democratie AUTENTICA.
  Cum la noi e capitalism de cumetrie, jaf la drumul mare, e nevoie de contramasuri identice.

  Ce-as face eu: as merge la palatul parlamentului si nu m-as urni de acolo pana nu ar RENUNTA PRIN LEGE LA TOATE PRIVILEGIILE, pana nu ar scoate legile pe care le vrem si crede-ma au fost destule idei nemaipomenite, inclusiv un CONTRACT pe care sa-l semneze orice parlamentar.

  Daca ne-ati furat, acum va acuzam public de hotie, demagogie, infantilism politic, sabotarea economiei nationale, sabotarea drepturilor cetatenilor. In urma acestei actiuni, nu crezi ca LASII AIA , marii barbati, vor dardai de frica?
  Le vom da o lectie, pe care o vor tine minte, macar pe viitor, daca acum nu putem recupera nimic de la ei… macar copiii sa ni-i protejam.
  Presedintele i-a ghicit: sunt lasi. Toti sunt niste fricosi.
  As mai cere demiterea lui geoana de la senat, si multe altele, un fel de pactul de la timisoara. Sa il semneze, si sa devina o baza pt viitoarea constitutie.

 148. haaaaaaaaaaaaaa,hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
  wowwwwwwww ce-mi place,sacul de ghips si tifonul il ai gratis, de la mine,de pus in atele…..le las pe fetele din harem sa o faca.
  ele ti-au zis regele mincinosilor..haaaaaaaaaaaaaa,
  OARE DE CE?CE NEMULTUMIRI AU,OARE?
  ti s-au stricat BASCHETII?
  S-AU TI-E CAM MARE CASCHETA,SI SEARA ITI CADE PE OCHII…………….
  i-ati basca,ca-i mai siguraaaaaaaaaa……………
  haaaaaaaaaaaaa hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

 149. putem pune destule idei bune pe hartie, si putem sa stam acolo la usa lor, sa-i fortam sa adopte legile pe care le vrem.
  daca e demos-cratos, atunci asa sa fie.
  Pe astia daca nu-i supraveghezi, se cred singuri in trafic si fac tampenii.
  Trebuie sa vada ca macar juma din poporul asta STIE ca DE 20 DE ANI FURA, nu sa deconteze guvernul Boc tot jaful, iar ei sa sada cuminti, ascunsi, sa capitalizeze electorat bizon, ca dupa ce trece criza, sa vina stanga la putere (stim deja cine) si sa ne fure iar IN LINISTE inca 20 de ani!

 150. *** ceaikovski ***pe mai 26, 2010 la 7:57 pm ***
  În fine, nu înţeleg la ce te referi. Eu am crezut că e vorba de faptul că nu te mai regăseşti în ACEST blog. Ăsta e nou. Din cel vechi nu mai există nimic decât adresa care e acum goală.Pe noul blog, cel care se numeşte „Romância blues” nu cred că te-am văzut vreodată.
  Acum nu mai are nimeni calitatea de moderator. Înainte era câte cineva.
  Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar … în fine. Oricum, ţie eu nu ţi-am şters nimic.
  Postează iar ceva ca s îţi pot reda calitatea de Autor.
  Îţi trimit un mesaj pe mail când se va întâmpla asta.
  Apoi deschide un subiect ca să poţi să te vezi pe prima pagină nu doar la panoul de moderare.
  Azi l-am bifat şi pe Leo. El nu apare deoarece nu a deschis nici un subiect nou.
  P.S. Se poate să te fi băgat la spam pe Românica blues, dar numai dacă ai apărut sub o altă identitate….(adresă şi username).

 151. Dspre blogul vechi era vorba.
  Pe cel nou nu am intrat.
  Stiu ca nu-l mai ai pe cel vechi.
  Nu prea am timp, blue… fir-ar sa fie, dar asta e…
  Stai linistit, nu vreau sa fiu autor, sau altceva.
  Imi rup din diverse activitati sa postez cate ceva, dar ca sa fac eu subiecte, chiar n-am timp.
  Mi-am amintit doar de intamplare. Nu este nici o problema, stai linistit.

  O seara excelenta!

 152. ***Frank Zapa[king]** pe mai 26, 2010
  la 8:01 pm***
  Frank, eu sunt activ tot timpul, dar poate nu se observă. Cam ca în clipul lui Mărgineanu: „Nu există bărbaţi care face dragoste prost, ci femei care nu ştie să iubeşte”. (sper că merge Embed-ul)

  (Îmi place muzica lui Mărgineanu de mor. L-aş da cu var şi l-aş pune pe post de statuie lângă marile personalităţi a culturii româneşti.)
  Tu vorbeşti de vinul învechit. E o greşală, eu nu apreciez femeile ţinute „bunăciuni” de silicon şi operaţii estetice. Cam tot aia e.
  ………….
  Da, unii fac şi prostii la vreme de criză, (referitor la pirostrii). Zici că de obicei nu o fac cei săraci cu duhul. Normal, la români există o vorbă: „Unde e miltă minte şi prostie e cu carul..-„… 😀
  ……….
  P.S. Nu ştiu dacă ai văzut, ţie şi lui 😀 „doberman” v-am transmis pe blogul meu, că am vrut să vă bifez calitatea de „Autor” pentru cazul în care doriţi să deschideţi acolo subiecte. Îmi zice că nu aveţi cont WordPress. Dacă vreţi, deşi nu e nevoie, vă pot trimite o invitaţie. Nu-i musai să deschideţi şi blog dacă nu doriţi. Văd că nici unul nu aţi răspuns nimic. De-aia zic, poate n-aţi observat. (Sper să mă ierte gazda că abuzez de amabilitatea sa)

 153. *** ceaikovski ** pe mai 26, 2010 la 9:40 pm ***
  OK. Cel vechi nu mai există deloc, e şters, nu a dispărut doar ce ai scris tu cu tot. Şi ce am scris eu, şi ce au scris alţii.
  Dacă vrei, poţi să ajungi acolo md clik pe numele meu pe blogurile unde mă vezi, sau pe adresa de la semnătura de pe Realitatea forum. Te aştept…

 154. ***Antibibliotecaru* 26, 2010la 8:12 pm*** Zici:
  ….de m-au luat toate amantele la ştangă şi de 3 zile sună telefonul la mine ca la Gara de Nord–Informaţii!
  ============================
  Da ce păţişi omule, ţi-au murit lăudătorii şi atunci ţi-o faci cu mâna ta? (Lăudarea) 😀

 155. Mama, ce guraliv e Anti…
  Multumesc pentru pagina principala
  Ai cuvant, ai caracter si iti respecti prietenii, am notat

 156. Seara buna tuturor,
  Am revenit si ma apuc de citit, sa vad ce ati produs… 🙂

 157. Ati urmarit-o pe eleva Elena Udrea asta seara? Silitoare, cu temele la zi, imbracata regulamentar, par strans cuminte pe ceafa, rochita sobra, keine juwel, machiaj discret, excelent PR. Gut. Recunosc ca a evoluat de cand l-a facut pe Harald al V-lea presedintele Norvegiei. Pentru asta iarasi „gut”. Gut PR! Cand doamna Savin o sa se marite cu un Cocos, atunci o sa cred ca Elena Udrea este ceea ce vrea sa para. Pana atunci, dobermannul nu da din codita, va las pe voi sa va entuziasmati.

 158. ***Antibibliotecaru *** Din câte vezi eu vorbesc de laude, adică ziceam că te lauzi singur… Sau că îţi scrii laudele cu mâna ta. Zici că o face vecina? OK, dar tu ce faci când ea scrie? 😀 Sper că nu te ţii de prostioare… vezi unde pui mâna, să nu muşte.
  Fetele femeile sunt uneori mincinoase, de mici…
  Pentru că nu pot să pun aici poze, nu ştiu codul uită-te puţin pe link:

  şi imaginerază-ţi cam ce viaţă îl aşteaptă pe sărmanul băiat dacă pune botul la invitaţia fetei. 😀
  Săracu…. 😀
  P.S. Nu înţeleg ce-i aia „blog cu drept de editare multiplu”…

 159. *nicoletasavin*
  Săr’mâna … Wellcome home! 🙂

 160. *dobermann*
  Doamna Udrea a fost cât se poate de decentă. Mie mi-a plăcut. A fost şi foarte logică…

 161. Zappa,
  Nepriceput mai esti la pirostrii si la crize
  Cum poti tu sa crezi ca Anti pune pirostrii la doua saracii, a lui si a ei, ca sa-i dea o mare saracie? E pragmatic, asa ca viitoarea doamna va fi o super-partida. Recunoaste ca esti invidios…

 162. Anti,
  1. Ohoho, ce te „lipesc” anumite doamne… Mai bine zis te lasi „lipit”… Devii miel la anumite criterii … Mai cititi, fetelor, cum e cu jocurile…
  2. Nici barbatul ideal nu exista.
  3. N-ai vazut nimic. Ma mai fac. Dupa fapta si rasplata

 163. Pentru toate postarile on topic (de la Dobermann, Ceaikovski, Blue, Ion Adrian, Val, Tibi )o sa extrag ideile si le trec pe principala, impreuna cu autorul lor.

 164. Gata, noapte bună, ceea ce e de comentat, comentez mâine…
  ***nicoletasavin*** Că tot ziceam către colegi legat de faptul de a le acorda dreptul de a deschide subiecte la mine pe blog, dacă vei posta ceva acolo, am să îţi bifez aceeaşi chestie. Dacă doreşti, evident. Sincer, eu nu mă omor după rating, n-am nimic de câştigat …

 165. In general nu agreez o solutie sau alta. Atentie, am spus in general nu niciodata. In general agreez seturi de masuri sau mixuri de politici economice.

  Dar hai sa vin cu ideea mea, fara a avea pretentia ca este originara. Desi o am de mult de tot si nu m-am inspirat de nicaieri :

  Externalizarea unor departamente din institutiile de stat spre firme private.
  V-ati dus vreodata sa platiti vreo taxa? S-a purtat urat duduia de la ghiseu cu dvs? Cu mine da.
  V-ati dus vreodata in Cora sau Metrou, etc sa cumparati ceva? Vi s-a intamplat ca vanzatoarea sa se poarte urat cu dvs? Mie niciodata.
  Ei bine, aflati ca in medie tanti de la ghiseele institutiilor publice castiga de vreo 2 ori mai multi bani decat vanzatoarea din Cora.

  Asadar am rezolva cat de cat 3 probleme dintr-un foc :
  – economie la bugetul de stat
  – angajarea pe baza de competenta si nu de rudenie, prostitutie mascata sau spaga
  – respectul fata de contribuabili(caci daca angajatul de la firma privata se poarta urat isi va pierde slujba).

  Pot fi facute externalizari intr-o prima etapa in : relatiile cu publicul, contabilitate, soferii, resursele umane.

  PS : Tibi, inca o data salut ideile tale.

 166. Doamna Savin, care e pagina principala?
  un link puteti da?

 167. @ceaikovski
  Deasupra titlului acestui articol, la baza dreptunghiului unde e poza d-nei Savin, langa „About”, este scris „Concurs de propuneri pentru…”. Acolo, daca dai click, apare pagina.
  Succes! 🙂

 168. @ val
  Merci!

 169. Gura pacatosului adevar graieste!

  Geoana, azi la Irealitatea, din Parlament:
  moderatoarea: ce sanse dati motiunii de cenzura?
  geoana: foarte mici, guvernul Boc este foarte necesar in aceasta perioada pt a aduna nemultumirile cetatenilor, Boc si-a asumat acest lucru, oricum nu stie sa conduca sau sa faca altceva.

  Am spus cu cuvintele mele, nu este citatul exact, poate gasiti voi declaratia lui geoana pe undeva.
  Sunt socata, timpul e absolut alaturi de orice subiect, frazele lui (daca le asculti cu atentie) sunt goale, lozincarde, pline de cuvinte adunate fara leg intre ele, dar suna bine, mai ales pt cineva care nu e prea… citit…

  Deci: nu vor sa vina la guvernare, nici unul, SUNT LASI LASI LASI LASI, se comporta MIZERABIL, ca niste copii care vad un altul ca este batut si razand, se duc si ei sa dea, ca tot ne „jucam”, chiar daca riscul ca acel copil sa moara exista!

 170. *tipul, nu timpul e alaturi de orice subiect, scuze de greseala.

  Motiunea asta de cenzura este imbecila, pt ca ei STIU ca o depun DEGEABA. E doar UN JOC DE IMAGINE.
  Sau poate… au ceva…intelegeri…cu unii PD-L isti care nu mai au rabdare?

 171. @ dobermann

  Ai vazut ca am avut dreptate? La situatii exceptionale, sunt necesare masuri exceptionale.

  Altfel NU SE POATE in tara asta, cu politicienii astia.
  Imi pare rau, mai avem muuuult pana la adevarata democratie.

  Sa cerem acum, cu ocazia asta parlamntarilor legea ANI, revizuirea constitutiei, reducerea nr de parlam, sa se mute din casa poporului, standarde de cost in constructii PESTE TOT, evaluari de personal ca in privat inclusiv in educatie, si multe altele, inclusiv legea 18 cu averile ilicite.
  Sa vedem ce-o sa faca?
  Presiunea populara e singura care va scoate tara din rahat, politicienii au interese, nu mai am incredere in ei.

 172. A! Putem sa mai cerem bancilor straine conturile politicienilor, desecretizarea contractelor sicrete, cum ar fi Sterling, intelegerea facuta cu FRANKLIN TEMPLETON care va administra fondul proprietatea, despre care am gasit urmatoarele linkuri: http://www.gov.ro/franklin-templeton-va-administra-fondul-proprietatea__l1a107918.html

  si mare atentie: http://business.highbeam.com/company-profiles/info/1363871/franklin-templeton-investment-management-ltd

  Franklin Templeton Investment Management Ltd.
  Address:

  PO Box 506613, 505 Level 5 Bldg. 3, Dubai International Financial centre

  Dubai,

  United Arab Emirates
  Phone:
  04 4284100

 173. Ceaikovski,
  Scuza-ma, n-am vazut ca ai dreptate. Unde ai vazut tu „presiune populara” pentru alte deziderate in afara de bani? Da, am vazut voci respectabile cerand reanimarea ANI, dar vorbim de un grup vocal, nu de corul natiunii. Masurile exceptionale sunt luate de guvernul Boc.
  P.S. Sper ca nu te superi pe mine daca sunt nesuferit.

 174. 🙂

  Dimpotriva dobermann, discutiile de acest gen sunt constructive.
  Poate gresesc eu, si ma repliez daca ai argumente.

  In leg cu ce ai scris: TOCMAI asta spuneam, cum sa facem ca cei care fac greva, sau cei care picheteaza guvernul sau parlam, sa ceara ce spuneam!?
  Aici ma incurc eu, nu stiu cum trebuie procedat.
  Poate informare pe posturi de televiziune (cu aceeasi frecventa si putere ca a celorlalti) nu stiu.
  Dar politicienii nu au nici un interes sa faca aceste lucruri, faptul ca au fost „alesi” „uninominal” nu-i obliga.
  Poate existenta unui contract cu cetatenii care l-au ales, l-ar obliga sub riscul rezilierii contractului, mai devreme de 4 ani.
  Daca stam si asteptam ca din 4-4 ani sa se intample cevam n-am facut nimic. Din 4-4 ani, dau doar legi POPULISTE.

  PS: la faza cu am avut dreptate, ma refeream la art din constitutie (parca 53) pe care il invoca guvernul pt asumarea rasp pt cele 2 legi. Adica cel de stare de necesitate.

 175. Ceaikovski,
  Nu fi copil! Despre ce posturi de televiziune vorbim? De Realitatea, antene si TVR? Cetatenii care picheteaza au misiune de la partid si sindicat. Sunt bucurosi ca nu-s la munca, ci la frecat motanu` Felix in piata.
  Chestia cu contractul alesului cu cetatenii colegiului e foarte tare! Si eu tot spun ca ar trebui ca dupa primii doi ani de mandat, parlamentarii sa fie evaluati si revocati daca nu-si fac treaba. Am auzit ca englezii au in lucru o astfel de prevedere legala.

 176. Erata la „am vazut voci”
  Sunt un dobermann obosit si cand sunt obosit, vad voci si aud imagini.

 177. Dovada pericolului ptr siguranta nationala , daca se indoieste cineva ca disolutia economica a unui stat nu ar pune in pericol siguranta nationala , lucru de altfel statuat de documenele juridice ale CEDO acceptate si de Romania, atunci este suficient sa asculte ce spune Ponta acum cateva minute si ce spune Antonescu permanent, ca sa inteleaga cat de corect este invocat acel articol 53
  Daca acesti domni nu se linistesc, cred ca in Constitutie exista argumente care sa permita si retorsiunea necesara si sa stopeze zburdarea lor nestingherita in efortul de demolare a statului.

  PS. Ponta recunoaste ca nu vor sa preia guvernarea, ci doar sa vina un alt guvern(o marioneta, probabil precum Tariceanu) si deci ca nu au decat o problema : Jos Boc.
  Geoana spune ca exista niste mici deosebiri de tactica intre PSD si PNL . Cum teoretic doctrinar cred ca deosemirile sunt totusi mai mari cred ca se refera tot la tactica lui :Jos Ponta, Demisie sau cine stie daca avem majoritate sa dam jos Guvernul, poate ca o s-o avem si ca, cf Constitutiei si vointei noastre discretionare, sa-l suspendam pe Basescu, cand o vrea muschii acestei majoritati.

 178. Doberman , Ceaikovski,
  Eu nu cred ca sunt foarte constructive, dar sunt normale si de asteptat caci desigur, tin de un „minorat” intelectual romanesc.
  Nu va suparati ptr sinceritate.Nu este nimic peiorativ ci e vorba doar de ceva, metaforic , analogic dar nu similar, de tipul diferentei dintre om politic si om de stat.

 179. Un exemplu de mentalitate de staga chiar de natura comunistoida la un deputat PDL de buna credinta.
  Subiectul este supraimpozitarea celei de a doua, a treia etc proprietati
  Acest deputat spune ca ar trebui sa se stabileasca impozitul dupa suprafata caci este evident ca daca cineva are o casa de 400 mp a castigat sau castiga mai mult decat unul cu o casa cu 80mp(un apartament simplu de 4 camere) si deci isi poate permite
  Nu seamana cu principiul comunist :de la fiecare dupa posibilitati ?
  Asadar se uita ca impozitul nu este o actiune filantropica, ci este o taxa functie de valoarea taxata cu evaluari social sustenabile, si nu functie de posibilitatile de moment mai mari sau mai mici ale cuiva.
  Am exemplificat, ca sa vedeti cum intra mentalitatea de stanga evident vicioasa, chiar si sub pielea unora care se cred in mod ferm si cu buna credinta, a fi de dreapta.

 180. Un argument pt ce sustin: presiune sociala, ajutarea presedintelui in demersul sau de reforma a statului, in situatia bineinteles in care acesta (demersul) este sincer.
  Cititi: http://www.adevarul.ro/grigore_cartianu/Rascrucea_lui_Basescu_7_268843117.html

 181. @ ion adrian

  Nu seamana. Sau daca seamana, macar nu este Romania singura tara care face chestia asta.

  Daca e sa despicam firul in 4, sa ne uitam la „capsunari” care au venit cu bani din spania, si care s-au dat in stamba construind palate, pe care acum n-au cu ce sa le sustina… 🙂 🙂

 182. @ dobermann

  sunt sigura ca si la realitatea se preiau discursuri, daca acestea vin de la personalitati. Iata azi l-au aratat pe videanu.

  PS: poate nu pe televiziuni, poate pe net, nu stiu, sunt om de rand, nu ma pricep la asemenea chestii. Cand am iesit in strada pt Timisoara si umilinta adusa de cei care au tinut sa mearga la Opera, ne-am dat intalnire prin telef, sms, net, deci… se poate.

 183. Ceaikovski, lieber Freund, cheri draga,
  Hauuuuuu! Hauuuuu! Asa se hlizeste un dobermann cand aude de „personalitatea” Videanu. Da` sa vezi ce se tavaleste de ras acelasi dobermann, cand aude de port-drapelul numit „Videanu” in lupta anticoruptie!

 184. Ceikovski,
  a spus cineva ca nu stau bine cu memoria si are dreptate, asa ca macar indica ora postarii la care dai replica ca acum caut tot recitindu-mi postarile lucru oripilant ptr mine sa gasesc sintagma „seamana”
  Poate o gasesc 🙂

  Am gasit-o:

  Subiectul este supraimpozitarea celei de a doua, a treia etc proprietati
  Acest deputat spune ca ar trebui sa se stabileasca impozitul dupa suprafata caci este evident ca daca cineva are o casa de 400 mp a castigat sau castiga mai mult decat unul cu o casa cu 80mp(un apartament simplu de 4 camere) si deci isi poate permite
  Nu seamana cu principiul comunist :de la fiecare dupa posibilitati ?

  Rusoaico, eu nu am contrzis criteriul suprafata etc de fapt o evaluare a bunului impozitat sau supraimpozitat , eu am atacat motivarea :

  este evident ca daca cineva are o casa de 400 mp a castigat sau castiga mai mult decat unul cu o casa cu 80mp(un apartament simplu de 4 camere) si deci isi poate permite

  Acest cu daca isi permite sau nu este de natura comunista in sensul acelui dicton.
  Caci la dreapta se spune : daca azi nu-ti permiti vinzi si satai cat te tine plapuma. Si azi avem pensionari care stau in 4 camere desi le ajung doar doua(nu au copii) doar din fudulie si din mentalitate de acest soi.
  Recunosc din graba si fiindca cred ca ce spun este evident nu explic cat ar fi necesar.
  De cate ori crezi ca am gresit incearca sa vezi daca nu am gresit(tu in mod cert daca ma creditezi vei fi capabila sa o faci) doar printr-o exprimare mai putin fericita. Iti spun asta, ca de gresit pe fond, stiu din experienta proprie ca se intampla rar(recunosc imediat acest lucru, fie singur daca observ, fie ajutat de altul de buna credinta) si multe din cele spuse de mine ieri si respinse majoritar atunci, devin maine sau pomaine lucruri comune, desigur altii uneori chiar dintre cei care ma contraziceau mai argumentat, arogandu-si prioritatile 🙂

 185. @dobermann

  Hauuuu hauuuu si eu cu tine, 🙂 dar l-au dat spunand ceva care nu tocmai convine unora… 🙂
  in ideea asta l-am dat de ex pe videleanu…

 186. Ce folos. PSD-ul a făcut o cărticică de soluţii, PNL-ul a făcut şi el o cărticică, ceva mai mică… Ieri domnul Videanu spunea că PSD şi PNL sunt partide fără soluţii… Eu am început să cred că cei de la Guvern nu-şi citesc nici măcar propriile soluţii, nu mai vorbesc de ale altora.

  Eu am o soluţie cu mare impact asupra economiei româneşti. Toţi cei care şi-au bătut joc de România să facă puşcărie… dar nu un an sau doi, cu suspendare, să facă puşcărie la greu, 20 sau 50 de ani… Codul Penal ar permite acumularea unor asemenea pedepse. Nu se va recupera prejudiciul, au averile prea mici, dar probabil că nici nu se vor mai bătea pe viitor pentru a ajunge în vârf.

 187. Bibliotecaru, ai putintica rabdare, stimabile!
  Nimeni nu contesta ca baietii din PSD si PNL n-au carticele. Doar pesedoii au ridicat naravul hotiei la nivel de inginerie! Nici liberaloizii nu sunt bebelusi in ale manarelii. Sunt HG-uri prin care se concesionau zacaminte de gaz taman lu` Paturiciu, HG-uri semnate de consilierul lui Calin, fost angajat la Rompetrol si prieten cu Dandu, numitul Dorin Marian. Unu` care, de pe pozitia de consilier prezidential, s-a uitat cum il invinge Securitatea pe Emil. De exemplu.

 188. BIBLIO va salut

  Va admir inteligenta si finetea postarilor,de mult timp..Normal ca ,pentru echilibru ,trebuia sa apara si antiteza dumneavoastra , doar sunteti o tinta ,nu-i asa..??Din fericire ,imi pare un om de caracter ,plin de umor ,care spune ce gandeste.. SANATATE..!!

 189. @ Doberman

  Dupa spusele Moneycai Macovei ,PD-L ul fara de rupe ,ca partid bolsevic si de nimic cum este [dupa spusa lui BASE,care din 2002 cica i-ar fi avertizat ,nefiind sub influenta alcoolului]]. Buuun ,asa e ,PSD-ul si PNL-ul au furat ,ca aveau de unde ,balta fiind dotata cu peste..Partidul cu Durata Limitata fura acum de la gura copiilor si a pensionarilor ca sa recupereze avansul istoric..Care infractiune vi se pare mai grava ??Cu respect..

 190. Freddye,
  Korect! Sa iei pampersul de la gura boborului, mi se mult mai grav! Ja! Respekt!

 191. Cititi aici: http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5610540,00.html?maca=rum-rss-rom-rom-3295-xml-mrss
  despre reducerea pensiilor

 192. Rusoaico,
  Si ca sa vezi cat pot gresi uneori, chiar si nume de mari compozitori care in plus imi si plac foarte mult, reusesc sa le pocesc. Dar tot asa daca observ ma corectez. Scuze

 193. Bibliotecarule,
  Rar pe aici, cu atat mai bine venit…
  Stii cum e cu oaia ratacitoare placuta Domnului…
  Eu le-as cumula cam 100 de ani de caciula 🙂

 194. Buna seara tuturor!
  In sfarsit, imi trag si eu sufletul…

  Dragilor,
  Ce harnici ati fost de cand lipsesc…
  Coronite pentru toti, fara discriminari!

  Ceaikovski, Freddye, Ion Adrian, Zappa, Eugeni, Tibi, Val, Cercetasa, Blue
  (daca am omis niste oaspeti sper sa nu fie cu suparare…)

  Tareeeeee constiinciosi. Vad ca ati ati scris, nu gluma. Bravoooooosss! Sa vedem, sa numaram, bob cu bob!

  Bun venit, Geo, Octaa si Eugeni!
  Viata lunga pe aici…

  Anti,
  Mai ia o pereche de ochelari, esti in blogroll de la inceput, cu nick-ul Magrebianul.
  Repede greva si hoooo… Te-ai molipsit de la bugetari?

  P.S. Am dat disparat raspunsurile, la diferite postari, si acum le-am adunat intr-unul singur… 🙂

 195. **ceaikovski** Zici: „A! Putem sa mai cerem bancilor straine conturile politicienilor, desecretizarea contractelor sicrete, cum ar fi Sterling…”
  Ehe, e frumos să visezi … E drept, putem cere, şi? Crezi că există vreo şansă să aflii ceea ce zici? Eu nu cred.
  ===================
  *** Bibliotecaru ** 27, 2010 la 5:15 pm***
  Zici
  1..”PSD-ul a făcut o cărticică de soluţii, PNL-ul a făcut şi el o cărticică, ceva mai mică… Ieri domnul Videanu spunea că PSD şi PNL sunt partide fără soluţii …”
  şi
  2..”..Toţi cei care şi-au bătut joc de România să facă puşcărie… dar nu un an sau doi, cu suspendare, să facă puşcărie la greu, 20 sau 50 de ani…”
  1..Da au soluţii, una din ele am auzit-o ieri, cazare de lux pentru politicieni, altă soluţie: să se unească PSD, PCR şi PNL… de parcă nu s-au tot unit. E drept că în balconul de la Timişoara nu era Pontănel ci Geoană. E drept, repetiţia e mama învăţării şi Geoană a tot fost lannsat cu repetiţie şi cu congrese şe adunări festive până a învăţat cum se pune la loc dopul de la şampanie.
  Da pentru că tot ai vorbit de acele cărticici, poate ne luminezi şi pe noi ca scrie acolo. De fapt care ar fi urmările aplicrii soluţiilor de acolo.
  2..Nu te ştiam chiar atât de rau înât să-ţi doreşti să îţi vezi amicii la bulău (ex infractorul nejudecat Năstase)
  ===================
  ***freddye*** Pe loc repaus
  ===================
  ***Antibibliotecaru *** Hooo băăăă…
  dacă nu poţi intra pe blog, cum ţi-a apărut chestia aici?
  ===================
  ***ion adrian*** Salut Ioane…

 196. **nicoletasavin **
  Săr’mâna…
  AntiB săracu nu cred că are nevoie de ochelari… zicea ceva de o vecină, poate îl încurcă.. 😀

 197. @ Doberman
  Merci pentru viziune..mai trebuie lucrat ,Nu se stie ce fac astia cu pampersii pe care -i iau de la gura boborului..Astept vesti..
  @ neica nimeni din erdely
  Dakkati ,gasesti postarea .Nu ma refeream la dumneat.Antiteza lui BIBLIO este ANTI .[adica punct] .Mai trebuie lucrat si aici.. La munca ,asadar..

 198. Buna seara doamna Savin!

  Multamim pentru coronite. 🙂
  Bine ati revenit.

  Buna seara tuturor!

  Am si eu 2 suparare, mari.
  Ion Adrian imi poceste numele 🙂 🙂 🙂 🙂
  Iar fiica-mea trebuia pe 1 iunie sa participe la un cor de 5000 de copii (la care era chemata guinees book ca sa inregistreze recordul de cei mai multi copii care canta live) la Sala Palatului sub numele: „copiii Romaniei canta pt copiii lumii” si nu cred ca se mai duce…………………………….. din cauza grevei RATB, METROREX, etc.
  Stiti ceva, s-au mai razgandit?

 199. DECRET FREDDYAN

  Azi e ziua de nastere a colegei noastre CORCO..Inrositi telefoanele si tastatura ,daca nu puteti da cu gura..Sa-i uram LA MULTI ANI ,oriunde s-ar afla..DIXIT..LA MULTI ANI ,CORCO..

 200. 1.Se pare ca Munai Gaz a dat 100 milioane din datorie. Or avea vreo musca pe caciula ei sau vreun alt agent KGB acoperit. Oricum felicitari Nashule.
  2. Si o alta stire intr-o forma speciala, caci pariez ca AN este un las, dar cine stie poate faptul ca-l acuz de lasatitate aici sa-l faca sa vrea sa ma contrazica si sa dovedeasca ca nu ar fi cum spun eu 🙂
  Mi-ar place caci atunci ar citi si combatantii de pe blogul lui cele de mai jos:

  „ion adrian spune: Comentariul tău e în așteptare.

  mai 27, 2010 la 10:29 pm
  Alin Teodorescu acuza PSD si Geoana ca sub influenta sobolanului rozaliu s- a devalizat Romania de 40miliarde euro si ca pe cand Ceausescu a fost impuscat el Hrebenciuc este lider de grup parlamentar.
  Spune Alin :
  “Hrebenciuc a avut un rol covârşitor în toate momentele negative ale României de după 1990.”
  Nu o spun eu Adriane, o spune Alin Teodorescu si daca nu ma crezi citeste:
  http://www.realitatea.net/alin-teodoresuc—hrebenciuc-a-fost-in-spatele-tuturor-relelor-de-dupa-90_715676.html

  Astept un raspuns, daca nu esti un las.”

  Nota mea: pe voi va rog sa cititi ca nu spun eu spune Alin Teodorescu

 201. Ceaikovski,
  Pun eu de o razgandeala, ca-l stiam pe liderul lor pe cand era un umil(acum nu ma mai baga cu siguranta in seama) si-i tinea trena lui Matei Bratianu, care inca nu-si parasise sotia precum toti parvenitii astia 🙂

 202. Blue,
  Te contrasalut 🙂 si noapte buna tuturor.
  Mai merg pe la presatul de vezica, sa vad ce mai este si ma culc.

 203. Am revenit caci mi-am adus aminte de o Andree si m-am dus s-o citesc. Merita s-o invitam si pe aici:

  http://pandoras.realitatea.net/politica-societate/listati-va-sufletele-pe-bursa-oricum-le-ati-scos-la-vanzare-8744.html

  acum chiar fac nani

 204. PS Tot Andreea spune parlamentarilor:
  In Parlament iei masa cu 60.000, portii duble. Aveti reduceri si cand mergeti la curve?

 205. Adriane apropo de PS.-tau:Spune-i aceluia care a afisat crolul”In parlament iei msa cu 60.000,portii duble.Aveti reduceri si cand mergeti la curve?”-ca si „LEGEA COJOCARU”este o solutie pentru Romania,chiar daca a fost promovata de OTV!Auzi Nasule?Ori ai sarcina sa nu?

 206. Ghita,
  o spun cand voi fi convins ca tu ai dreptate.
  Ti-am spus ca, si uite dau si un ternmen, in 10 zile iti explic pozitia mea detaliata intr-o postare pe care tu o vei face sa fie un fir la „bolta contra vantului”
  Nu intelegi ca eu am fundamentat teoria iesirii din indiviziunea socislista desigur spargand ouale ca sa fac omleta, prin 1985-1986 deci cu 4 ani inaintea lui Cojocaru. Nu pretind vre-o prioritate ca nu am publicat nimic, dar asta ma face sa pot crede ca am pareri consistente in domeniu.
  Cred ca nu banuiesti ca te-as minti?

 207. Nicoleta si voua tuturor,

  Pe ultimul fir la CPreda care se refera ciudat la art 53 am fost oblogat sa intervin cu duritate, interventiile sunt la moderare dar sper sa iasa . Oricum le public si aici spre stiinta:

  Dle CPreda
  Nu aveti dreptate si va torpilati guvernul. Orgoliul ca si prostia sunt pacate capitale

  Explic din nou caci vad ca nu ma cititi atent:
  CEDO a intregrat in amenintari la securitatea nationala si riscurile economice majore si are dreptate. Faptul ca Constitutia din 2003 nu enumera explicit acest lucru este acoperit de acest aspect si de altfel din acest motiv judecatorii CCR au mai acceptat odata intr-un context poate mai putin evident si relevant ca cel de azi acest argument.
  Ce doriti? Sa incurajati CCR sa darame guvernul fara a avea macar dreptate juridica?

 208. Este confirmata stirea pe care v-o comunicam aseara.
  Munai Gaz va plati catre statul roman 100 milioane dolari.
  Sa-o felicitam pe EU care cred ca a contribuit esential la acest lucru si pe Nashul care prin emisiunile sale a pus presiune pe toti(e suficiem sa vedem cum ii copiaza la greu stilul alergand cu limba scoasa dupa ratig cele doua televiziuni concurente).
  Este momentul ca sa se aplice ideea Nashului care sugereaza sa se creeze un fond de solidaritate pentru situatii deosebite si acesta suma sa fie varsata in acel cont, alaturi de tot ce se mai poate ajuta si ca prin lege (OUG) acest fond sa permita acordare de compensatii celor cu pensii sub 10 milioane lei loviti de scaderea pensiilor cu 15% care in ciuda tuturor prostiilor debitate de amatori inconstienti, de diversionisti si de toata prostimea ce se afla in treaba, nu puteau fi scazute legal cu valori procentuale diferite pe motive de discriminare. Asa insa, este totul perfect legal si se va implini si prognoza mea privind faptul ca pensionarii amarati nu vor fi loviti maximal, lucru ce deja s-a realizat in mod destul de semnificativ ptr 680000 pensionari din aceasta categorie, adica cca 15 % din pensionarii actuali, care u pensia minima.

  Sunt convins ca Nashul caruia i se datoreaza si programul Prima casa, propus de el intr-o emisiune unde a avut loc o discutie dusa cu ajutorul deja copiatului sau sistem de a lucra la tabla cu hartia si carbunele, discutie cu o dna secretar de stat la finante, va continua presiunea pusa pe toti cei care ar putea fara probleme sa fie solidari cu poporul de pe urma caruia s-au imbogatit, fara sa ajunga in catuse.

 209. ACHTUNG! ACHTUNG!
  Nu ratati materialul de pe HotNews cu Grupul Bilderberg!

 210. @Ion Adrian

  Cu unul ca Cristian Preda in PDL, Ponta si Antonescu nici macar nu mai trebuie sa faca opozitie.
  Are Preda grija de asta!

 211. Pacat si trist.
  Am ajuns si la limita transparentei lui CPreda .
  Mi-a cenzurat referirea la pacatele capitale.(vezi postul de la 10:06). L-am nimerit in plin si nu ma bucur.
  Repet, regret ca a picat la acest examen, care eu unul, nu doream sa fie asa ceva.

 212. Doamna Savin si stimati comentatori,
  Un „nou nascut” de 4 zile se va bucura daca o ursitoare buna si mai multi oaspeti il vor vizita.
  Cind doriti, aici ne gasiti:
  http://bestiar.blogary.ro/

 213. dobermann

  Eu cred ca noi ne decidem soarta adica la nivelul nostru de prostie si rautate, nimeni nu ne-ar putea face mai mult rau decat noi insine.

 214. Doamna Savin si stimati comentatori,
  Un „nou nascut” de 4 zile invita o ursitoare buna si alti oaspeti aici:
  http://bestiar.blogary.ro/

 215. PS. Modul de lucru al acestor grupuri le descriu ca fiind similare cu o loja sau convent masdonic informale dar in care spre deosebire de masonerie se discuta tocmai ce in loje nu se discuta: politica, economie, organizare mondiala.
  In masonerie cand un membru al unei loji accede la o functie in stat se abtine pe acea perioada de la activitati masonice. La Bilderberg, am senzatia ca nu, ci din contra recutarea se face dinspre eltele politice economice.
  Acum as putea sa pariez ca mai toti Bildrbergii fac parte din diferite ordine de acest soi, caci, nu-i asa? toata lumea buna vrea sa poarte sortulet si alte harnasamente din cand in cand 🙂
  Este un fel de ONu informal al elitelor economice si politice

 216. Ion Adrian,
  Nu-mi fac griji in ceea ce-i priveste pe Bilderbergi, pentru ca s-a dovedit ca nu controleaza totul. Ca dovada votul pentru Constitutia Europeana: cetateanul comunitar a votat cum a vrut neuronul lui national si liber, nu cum a dorit comandamentul elitelor mondiale. Asa ca nu grupul Bilderberg imi da ingrijorari, ci „grupul Bildernesti”: Dinu Patriciu, Vantu, Felix. Ca „elitele” noastre nu-s ca olimpienii aia.

 217. Anti,
  Esti sigur ca vor sa-i bilderbeleasca?

 218. sa ma trageti si pe mine de maneca sa ma uit, sa nu pierd punerea in scena, ar fi pacat, am platit bilet…

  🙂 🙂 🙂

 219. **Antibibliotecaru**.. Da, îmi place eşti extrem de modest. Ce nu înţeleg este dacă se ocupă de tine în perioadele de pauză a tragerii sforile luimii, sau dacă trag sforile lumii în perioadele de pauză a ocupării de tine. Sunt mândru că suntem contemporani. 😀
  =========
  Până una alta, tot urmărind cum se vorbeşte de criza asta, am dedus că suntem pe cale să schimbăm numele ţării în R.S.R. (Republica Sindicalistă Română).
  Din spusele unui lider sindical (unul gras, cu barbă) am aflat că la grevă se aşteaptă să participe 1.200.000 de oameni. De la Antena3 am aflat că România va fi în grevă. Iar de la Realitatea tv că profesorii vor fi în grevă, iar elevii în ceaţă.
  Deduc că populaţia României e de 1.200.000 de oameni iar elevii nu sunt români de vreme ce vor fi în ceaţă şi nu în grevă.
  Asta poate prinde rău turismului românesc, ceaţa poate alunga turiştii.
  În afară de povestea cu turismul, mai pe larg, articolul e aici:
  http://romanicablues.wordpress.com/2010/05/28/greva-generala-in-r-s-r-republica-sindicalista-romana/

 220. Merita citit:

  http://www.revista22.ro/articol-8299.html

 221. Pentru că văz că vorbiţi de Bilderberg, aici http://www.adevarul.ro/international/Grupul_Bilderberg_dezbate_criza_euro_0_269973537.html mi se spune că G.B. Va avea o întâlnire secretă, foarte secretă, extrem de secretă şi ulta secretă, atât de sectrătă încât deja media ştie ce vor vorbi…

  Şi tot pentru că e atât de secretă această organizaţie, de aici http://www.razboiulnevazut.com/grupul-bilderberg.html , am zis să aduc o listă de membrii:

  – Jose Manuel Baroso, presedinte actual al Comisiei Europene, fost original-ministru al Portugaliei, membru al CRE-Consiliul Relatiilor Externe.
  – Tony Blair, primul ministru al Marii Britanii
  – Frits Bolkestein, comisar european
  – Romano Prodi, fost presedinte al Comisiei Europene, original-ministru italian
  – Jacques Santer, fost presedinte al Comisiei Europene, fost primordial-ministru al Luxemburgului
  – Sir Leon Brittan, vice-presedinte al Comisiei
  – Edith Cresson, fosta membra a Comisiei, fosta primordial-ministru al Frantei, fosta ministru de negot, fosta membra a directiei Schneider
  – Alexandre Adler, consilier editorial la Le Figaro
  – Edward Balls, consilier al Trezoreriei in Marea Britanie
  – Francisco Pinto Balsemo, fost initial ministru al Portugaliei
  – Nicolas Beytout, redactor sef al Les echos
  -John R. Bolton, sub-secretar de stat al USA, pentru controlul armamentului si securitate internationala
  – Michel Bon, fost presedinte France-Telecom
  – Willy Claes, ministru de stat, Belgia
  – Bertrand Collomb, presedinte Lafarge
  – George A. David, presedinte Coca-Cola, Grecia
  – Etienne Davignon, presedinte Societe Generale de Belgique, fondator al Mesei Rotunde Europene
  – Thomas L. Friedman, scriitor de editoriale in New York Times
  – Svei Gjedrem, guvernator al Bancii Centrale a Norvegiei
  -Richard N. Haas, presedinte CRE – Consiliul Relatiilor Externe si director al planificarii in Departamentul de Stat USA
  – Stephen Harper, seful partidului conservator, Canada
  – Mervzn A. King, guvernator adjunct al Bancii Angliei
  – Anna Lindh, ministru al afacerilor externe, Suedia
  – Paavo Lipponen, presedinte al parlamentului, Finlanda
  – Mogens Lykketoft, presedintele partidului social democrat, Danemarca
  – Thommaso Padoa-Schioppa, administrator al Bancii Centrale Europene
  – Anders Fogh Rasmussen, cel dintai ministru al Danemarcei
  – Frack Riboud, presedinte Danone, Franta
  – David Rockfeller, administrator J.P.Morgan International, USA
  – Anthonz Ruis, presedinte Heineken, Olanda
  – Otto Schily, ministru al afacerilor interne, Germania
  – Jean Claude Trichet, guvernatorul Bancii Frantei
  – James D. Wolfensohn, presedintele Bancii Mondiale, USA
  – Robert Zoellick, reprezentantul USA pentru negocieri comerciale (AMI; AGCS; etc)

  Mai doriţi chestii secrete? De exemplu ce boli au oamenii, ce mănâncă, de culori de ciorapi au, ce vârstă au amantele/amanţii … etc?
  Dacă găsesc ceva vă spun….
  Pentru colegul nostru care zice că e pe lista bilderbergilor, am un sfat. Să îşi pună într-o mică valijoară, trei perechi de ciorapi, două perechi de chiloţi, aparatul de ras, periuţa de dinţi, două batiste şi ceva gros de îmbrăcat, de exemplu un slip îmblănit. Mai ştiu pe cineva care era la Securitate pe o listă cu cei care au colaborat cu legionarii. Într-o noapte a venit un GAZ şi l-a luat.
  A stat la canal câţiva ani şi pentru că nu a avut slip îmblănit, acum, la 82 de ani, când se întoarce de la gagică cu bicicleta se plânge de dureri de spate… 😀

 222. ***IonAdrian***
  Tare articolul. Eu cred că era interesant să se reducă la asta (Mi se pare un fel de explicaţie pentru multe):
  „Cum să fie o şansă să trăieşti într-o lume de oameni mari ca într-o creşă?

  Aţi trăit mai bine de patru decenii în comunism. În ce fel aţi putea spune că a trăi în comunism a fost o şansă, poate chiar un privilegiu? Din perspectivă politică, a trăi în comunism a fost pentru dumneavoastră cumva vreo şansă?”

 223. Emisiunea de la RTV spre norocul dlui CPreda a fost un jalnic fiasco.
  Moderatorul nu si-a facut temele .
  A adus un zaltat obsedat, Florin Iaru, cu text uneori intamplatior corect, dar incapabil sa discearna adevarul de fals, cu idei fixe si rudimente de corectitudine politica prost digerate, dealtfel cu Iaru mai nimeni nu poate discuta fara sa se ridice tonul, apoi un intelectual speriat de propria lui conditie si pe fond inca pueril si complexat(e o etapa prin care si tinerii si intelectualii trec,adica nu raman acolo, dar dl Preda e incremenit cam demult in acesta stare) si un lider sindical care este doar lider sindical al bugetarilor dragi lui Zapa, si el a spus multe adevaruri, pe care nu le prea vedea cand mergea bine salariul, prima si sporurile de curent la WC.
  De ce spun ca daca emisiunea a fost un fiasco, ptr dl Preda a fost un succes?
  Pentru ca a fost el bun ? Ash!
  Pai ptr ca a apucat sa rastoarne realitatea precum marxismul a intors cu capul in jos hegelianismul, adica de unde unii spuneau azi ca cu Preda, PDL nici nu mai are nevoie de alta opozitie si Ponta si Crin se pot relaxa el a spus ca a facut un mare serviciu guvernului, explicand cu buna credinta naiva ?, ce gresealla a facut Boc si ce arma fioroasa a dat el adversarilor politici care abia isi trag sufletul, dar cu acest articol 53 precum Anteu la contactul cu Geea vor prinde puteri noi.
  Si apoi dicutia fiind deturnata, a scapat de nevoia ca din motive de coerenta si consecventa, sa arate ca Boc va pierde meciul si ca reforma va fi victorioasa precum in operatia reusita dar cu pacientul mort pe masa.
  Despre ce s-a vorbit, nu e cazul sa spun si nici nu pot, nu am retinut nimic, o gargara de doi bani.
  Si cu asta cred ca pot sa merg si pe alte bloguri si aici sa spun noapte buna.

 224. Blue,
  Pe Blogul Lenutei am extras si eu cateva randuri care mi-au placut.

 225. Anti,
  Ja! Gut! Gut!

 226. Anti,
  odata Patriciu a rostit o fraza memorabila si a primit o replica memorabila:
  Patriciu: Dle X dta cred ca stii ca arta omului de afaceri este ca sa transforme granita ca un fir de par dintre legal si nelegal intr-un teren de fotbal?
  X(gandindu-se cat il costa pe Patriciu avocatii capabili sa faca asta): Desigur ca asa este dle P. dar cu o conditie si anume ca respectivul om de afaceri sa nu fie si parlamentar ca nu se mai ocupa de fire de par transformate in terenuri ci le muta pur si simplu cum vrea muschii lui.

  Epilog: P care era parlamentar a mai stat cateva minute si a spalat putina englezeste.

  V-a placut povestioara mea adevarata . Garantez.

 227. PS Si astfel definitiv si irevocabil drumurile celor doi s-au despartit, X ramanand un oarecare 🙂

 228. Ei da, raspunse X cu modestie si inrosindu-se ca o fata mare 🙂

 229. Propunere:

  Decat greve inutle mult mai bine miscari greviste cu revendicari de tipul:
  -transparenta totala, dar cu enumerarea actiunilor obligatorii ptr a se obtine acest lucru.
  -lege prin care orice bun ce nu a fost impozitat se impoziteaza si apoi datorita culpei de evaziune, evazionistul sa fie scos de la beneficiul prezumtiei de nevinovatie pana nu justifica tot ce a dobandit si in viitor sa contina in cazier propozitia : la dta nu functioneaza ceva ce ai incalcat, nu functioneaza prezumtia de nevinovatie in materia obtinerii de bunuri si valori materiale

  PS. Haiti! ca ce am spus mai sus este o chestie geniala si e prima oara azi, cand gasec acesta solutie juridica.

 230. Acest mesaj i se adresează lui Victor Ciorbea şi îl voi posta în mai multe locuri …

  Băi maimuţoi asimetric, cât naiba mai trebuie să îţi suportăm imbecilitatea de sub freza făcută parcă la fierărie cu barosul?

  Mâncător ordinar de rahat, înatnte de a veni să ne ţii lecţii, aminterşte-ţi de cei 100.000 de oameni şi de familiile lor pe care le-ai lăsat fără nici un fel de venit şi îţi permiţi să spui că altora li se încală dreptul la muncă? De asemenea întoarce-ţi privirea stereo şi uită-te la reformările pe care le-ai făcut. Toate domeniile în care ţi-ai vârât coada sunt acum vraişte… specialistu’ lu peşte.

  Mare neruşinat nesimţitule. Să-ţi fie ruşine mâncător de rahat ce eşti.

 231. „Concurs de propuneri: Cum dezmorţim România?”

  Un infim ajutor ar putea fi dat cumparand produse romanesti, caci supermarketurile sunt pline de tot felul de alte produse (din fericire pe cele unguresti nu trebuie sa le retinem, caci Aushan, spre ex, e plin de el).
  Asadar, pentru cine e interesat sa cumpere produse romanesti, codurile de bare ale acesora incep cu:
  594 si 642 !

 232. Ah, si pentru cei amatori de vorbe multe si cu solutii universale, iata si programul lui Corut:
  http://www.urbaniulian.ro/2010/05/25/program-de-prevenire-a-genocidului-in-romania-asa-vede-corut-salvarea-tarii-de-la-dezastru/

  In cea mai mare parte sunt de acord cu el, dar ce te faci cu punerea lui in practica ?!

 233. Bravo Păpădie …
  Soluţiile lui Coruţ… hehehe …
  Vezi tu? Teoria ca teoria, da’ pracatica ne omoară. Habar n-ai câte top modele am agăţat eu teoretic, practic insă …

 234. ***Antibibliotecaru*** Zici:
  blue
  MODESTIA ESTE PRIMUL SEMN AL PROSTIEI!
  A FI MODEST ]NSEAMNĂ CĂ NU EŞTI STĂPÂN PE CUNOŞTINŢELE TALE ŞI …
  ………
  ….SĂ TRĂIEŞTI BINE!
  ==========
  De acord, nici prea multă modestie nu e bună… Mi s-a părut deosebit de haioasă ideea că te-ai afla pe lista neagră a G.Bilderbeg… Credeam că te-ai prins că era o glumă.
  Mulţam, trăiesc binişor, nu am de ce mă plânge. Ştii de ce? Pentru că nivelul meu de trai depinde doar de calitatea şi de cantiatea de muncii pe care o fac. Nu stau la mila nimănui. Nu am şef, aşa că îmi pot organiza programul cum doresc. Dacă vrei să fluier, fluier… 😀

 235. A salva ROMANIA este un titlul foarte pretentios.

  Premierement guvernul actual doreste SALVAREA, daca se poate raspunde OUI, asi putea sa intervin in cateva domenii cu succes total.

  1. Sistemul sanatati, suprimarea CNAS si trecerea sistemului de sanatate pe asigurari private.
  2. Ar mai fi ceva de adaugat la sitemul de invatamant pré universitar, ma refer la formarea prin apprentissage cu imediata crestere a PIB
  3. La gestiunea domeniului public, sursa de importante venituri la municipalitatile locale si crearea de locuri imediate de munca productive la nivel national de min. 30’000 in urmatoarele 8 luni.
  4. Societatea informationala, dezvoltarea productivitati in administratia publica centrala si locala.

  Personal fac incredere in politica guvernului Emil BOC, nu cred ca in ROMANIA exista competenta necesara a realiza momentul.

  Doresc succes din tot sufletul guvernului, sper sa gaseasca calea sa depaseasca momentul MAFIEI sindicale si a ofcinelor politice care se opun REFORMEI si MODERNIZARII ROMANIEI.

  Cordialement

  Stefan RADOVEANU

  GENEVE

  NB
  Astept sa comunicam pe e mail

 236. Florina,
  La multi ani!
  Nu stiu de ce, dar n-ati intrat in moderare, ci in spam. Acum v-am gasit si am dat drumul la comentarii. O sa venim in ospetie 🙂 🙂 🙂

 237. primul pas si care va da REZULTATE MARI va fi consumarea produselor de la TARANII ROMANI si eliminarea ZAHARULUI rafinat si alte alimente rafinate euri chimicale cola etc. din alimentatie care aduc boli si gaura in BUGETUL TARII … ! mai multe solutii sunt pe blog la mine cuvinte CHEIE – solutie – criza – isihasta –

 238. ptr. EVITAREA imbolnavirilor PSIHICE si FIZICE a COPIILOR si BATRANILOR pensia MAXIMA : 3000 RON ! maxim 1 milion de romani pot SUPRAVIETUI cu o pensie de 3000 ron ca sa nu DISPARA ROMANIA ca POPOR !!! EVITATI GENOCIDUL !

 239. Referitor la punctul 30 al domnului Corut: „30]Dublarea taxelor şi impozitelor pe reclamele comerciale făcute prin orice mijloc: afişe, pliante, anunţuri în presa scrisă, clipuri televizate etc.. Firmele care practică reclamă agresivă posedă suficienţi bani pentru a plăti aceste dări.”

  Am o nedumerire… 🙂 aceste reclame, publicitate, reprezinta pt firma CHELTUIELI, la ce taxe se refera dansul? Nu poti impozita o CHELTUIALA…
  Nu poti nici stopa sau reduce reclamele, acest lucru a fost deja stabilit in acord cu UE.

 240. Ceaikovski,
  Si ai impresia ca domnului Corut ii pasa de UE?
  Sunt multi muguri si lastari comunisti in lista domniei sale.

  Un lucru e cert, fara sa poata fi acuzat nimeni de idei de stanga:
  Romanii au tacut 20 de ani, i-au lasat pe conducatori si pe prietenii acestora sa faca averi fabuloase, nemeritate, pe seama statului.
  Nu din privat s-au facut averi, sa fim sinceri.
  Cei care au realizat ceva in afaceri, pe fortele lor, compun firava clasa de mijloc romaneasca, dar nu sunt in top 500.
  Romanii n-au zis nici pas. Vorbesc de cei multi si nestiuti, care nu au ajutoare sociale, ci traiesc la limita supravietuirii (nu decent) din salarii sau pensii.
  Disperarea lor poate naste ORICE.
  Iar disperarea e REALA, aici nu e vorba de demagogia partidelor.
  E MORAL ca tot de la ei sa iei acum? Aceasta e intrebarea…

 241. ***Antibibliotecaru*** pe mai 30, 2010 – 3:57 am
  ============
  Aha, OK …

 242. ***nicoletasavin***
  Florina,
  La multi ani!
  Nu stiu de ce, dar n-ati intrat in moderare, ci in spam
  ==============
  1.. La mulţi ani şi din partea mea Florinei…
  2.. Se poate ca în postarea de care e vorba să exise ceva (un link de ex.), care să fie considerat de platforma W.P. drept potenţial periculos…

 243. Doamna Savin, de cand s-a „deschis” internetul si blogosfera, forumurile, noi, clasa de mijloc, micii intreprinzatori, tragem alarme dupa alarme.
  Nu ne-a luat nimeni in seama, de unde am inteles ca si blogosfera a fost un fel de „supapa”…
  In leg cu cei multi si muti: nu vreau sa fiu cinica, dar si ei poarta vina ca s-a ajuns aici; cine se bucura si dadea din coditza la vanghelioanele acelea umilitoare? Cine mergea ca turma la impartit cozonaci? Cine se calca in picioare in parcul izvor la mititei?
  Pe cand altii stateau acasa la televizor sau la o portie buna de somn de revelion, iar de sarbatori aveau paine si salata, SI NU SE UMILEAU pt o sarma, acei oameni isi vindeau respesctul de sine, respectul generatiei tinere, demnitatea si votul.
  Mai mult nu mai spun, nu de teama ca voi fi injurata ci din putinul respect care mi-a ramas pt acea generatie… in varsta…

 244. De ce au tacut doamna Savin?
  Pt ca au avut impresia ca Romania este sacul fara fund, de unde TOATA LUMEA POATE FURA si nu se termina.
  De ce au tacut?
  Pt ca au furat la randul lor, pt ca au dat spaga si le-a convenit sa fie bagati in fata la coada, pt ca, pt ca, pt ca… FIECARE E PENTRU SINE in tara asta.
  De aia au tacut cu totii.
  Pt ca le-a convenit tuturor.
  De ce da romanul spaga, chiar si celui care nu-i cere? V-ati intrebat?

 245. ***nicoletasavin*** pe mai 31, 2010 la 5:41 pm
  „…Iar disperarea e REALA, aici nu e vorba de demagogia partidelor.
  E MORAL ca tot de la ei sa iei acum? Aceasta e intrebarea…”
  ==========
  Da corect, disperarea e reală, dar nu aici e vorba de demagogie, ci când vedem degetul vârtos, de ginecolog, cu care Opoziţia ţintuieşte Guvernul: „Iată, ăia vă bagă în foame, DOAR ei sunt de vină…”.
  Aici e demagogia, situaţia în care e acum România e rezultanta prestaţiilor toturor guvernelor de după 90. Ca să nu mai spun că oricare din soluţiile propuse de Opoziţie, la o analiză sumară sfârşeşte cu oişţea in spirala inflaţionostă care ar însemna cu adevărat un dezastru pentru România.

 246. ***ceaikovski*** pe mai 31, 2010 la 7:47 pm zici:
  „De ce au tacut doamna Savin?”
  ========================
  Poate are treabă …

 247. @ blue

  Cine are treaba?
  Doamna Savin?
  Np. Citeste cand are timp. 🙂

 248. Va multumim mult, doamna Savin, conteaza foarte mult urarile dumneavoastra. Va asteptam. Suntem mici dar speram sa devenim voinici.

 249. http://delaepicentru.wordpress.com/2010/06/03/japonia-are-104-milioane-de-notari-si-tot-atitia-virtuali-traducatori-autorizati/


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: