Publicat de: nicoletasavin | 29/05/2010

Ofensiva rusă în România (I)

Pentru românii speriaţi de tranziţia post-comunistă şi, mai nou, de criză şi recesiune, geopolitica poate părea un lux inutil şi complicat.
Tocmai cadrul geopolitic este, însă,  cel care le-ar explica românilor cine şi cum a privatizat România, de ce am ajuns la fundul sacului, unde s-au dus banii din privatizări, din ce raţiuni am fost primiţi în NATO şi UE, de ce nu ursul rus nu ne lasă din ghiare, care e interesul naţional, dacă îi mai pasă cuiva de el, câte minciuni ne sunt administrate zilnic, de 20 de ani.

Nu vom înţelege nimic din ce trăim dacă nu vom învăţa să judecăm global, dacă uităm vreo clipă că decidenţii politici români, aleşi sau numiţi, intră într-un carusel de interese, care sunt rareori româneşti.
Suntem în NATO şi UE datorită poziţiei geostrategice.
Pe hârtie, ruşii au pierdut politic România, practic o influenţează mai mult ca oricând şi doar buturuga Băsescu le stă în cale.
Economic, cu precădere în sectoarele strategice şi în energie, ruşii ne-au cotropit. Agentura rusească din România a luat aproape tot ce i-a interesat şi nu dă semne că vrea să se oprească.
Sunt în joc importante interese evreieşti şi europene, vecinii vor şi ei multe şi deloc mărunte, concurenţa zonală a corporaţiilor multinaţionale e acerbă.
Mizele politice globale sunt imense, resursele financiare vehiculate pentru realizarea lor sunt ameţitoare, la fel şi beţia puterii pe care o întrevăd cei ajunşi în funcţii cheie.
Politicienii noştri, cu puţine excepţii, sunt pradă uşoară pentru „invadatori”.
Motive: celebrele comisioane, aşa e ordinul stăpânilor de la Moscova, Tel Aviv, Washington, Londra, Berlin, Bruxelles sau Budapesta, asta cer „fraţii” şi dorinţa lor e lege, dorinţa de putere, speranţa de a accede în organisme sau structuri de putere internaţionale, multă incompetenţă sau, uneori, de-a dreptul prostie.

N-o să uit niciodată înregistrarea audio a şedinţei secrete a PSD din 6 octombrie 2004, când Adrian Năstase, referindu-se la afirmaţia lui Vadim că Dan Ioan Popescu ar fi încasat un comision enorm, de 700.000.000 dolari, pentru privatizarea Petrom, a spus, printre altele: „Astăzi am cerut procurorului general să verifice aceste lucruri, pentru că dacă cineva din guvern a luat 700 milioane de dolari şi nu a contribuit la campania electorală, atunci el este de două ori vinovat!” Asta apropo de comisioanele care au nenorocit România… Ce uşor uită şi iartă electoratul păcălit. Nu-i atât grav că s-a dat Petrom cu subsol cu tot pe un preţ de nimic, cu un comision uriaş, e mai grav că suma nu s-a împărţit cu partidul, îşi permitea să declare în faţa activului de partid, a şefilor de filiale judeţene ale Uniunii PSD-PC, Adrian Năstase, şeful PSD, premier şi candidat la preşedinţia ţării! Doar pentru această declaraţie, PSD şi Adrian Năstase meritau măturaţi din istorie!
De 20 de ani, politicienii români fac sau votează legi, semnează acte şi tratate, încheie tranzacţii, fac sau aprobă asocieri, consorţii, concesiuni, aproape fără excepţie în dauna interesului public şi, adesea, naţional.

Ca României să-i fi mers bine după decembrie 1989, ar fi trebuit să existe un test viabil de patriotism, de depistare a cozilor de topor identificate şi cumpărate de marile puteri în vremurile comuniste. Sau un test de depistare a caracterului, a iubirii de bani şi de putere. Cum nu există astfel de teste, României nu-i merge deloc bine.

Mii de astfel de oameni, pe care nu mă sfiesc să-i numesc trădători de neam şi de ţară, propulsaţi în elitele politico-financiare au făcut din România ceea ce vedem acum că este: o ţară cu infrastructură precară, cu rezervele concesionate de alte puteri, fără bănci autohtone, plină de datorii, cu instituţii slabe şi voit neputincioase în faţa formelor de jaf cu cu care se confruntă, cu câteva mii de bogaţi şi zeci de milioane de săraci.

Sunt un posesia unui raport de analiza al unuia din serviciile secrete româneşti, realizat la finele lui 2008, care numără, om cu om, firmă cu firmă, şi „invadatorii”, şi „trădătorii”, şi „cozile de topor”. Probabil a ajuns pe mesele decidenţilor politici. Ce-au făcut decidenţii cu el e simplu de înţeles, dacă priviţi la comportamentul forţelor politice actuale. În orice caz, jos pălăria pentru ofiţerii care au îndrăzneala să spună hoţilor şi trădătorilor că sunt hoţi şi trădători. Dar ei nu pot decât să informeze. Decizia aparţine exact celor ce au sărăcit România!

Raportul explică în introducere contextul geopolitic actual. Chiar dacă pare greoi, citiţi-l cu atenţie! Veţi înţelege foarte bine cât de mare e pericolul rusesc şi ce greu este de contracarat.

Romania in actualul cadru geopolitic

Etapa actuala, „de tranzitie”, este din punct de vedere politic si economic incercarea de conversie a posturilor politice, a puterii represiv-politice ale unor fosti aparatcici avantajati – cei ce raspundeau de comertul exterior, anumite segmente ale Securitatii, unii dintre tehnocratii mai bine plasati, cu o anumita experienta in functionarea mecanismului economic atat socialist cat si occidental in putere financiar-politica.

In plus, se adauga interventia masiva in acest procesmediata tot de fostul Aparat a unor forte si grupari straine, la care ne vom referi in cele ce urmeaza.

Este necesara largirea cadrului de analiza pentru a aseza in contextul potrivit imprejurarile ultimelor evenimente. Miza actuala politica are si componente militare, strategice, de mare importanta deoarece bazele americane vor inchide linia istmului ponto-baltic si vor realiza o „impresurare” sau mai degraba o „indiguire” a Bazei ruse. Romania va deveni un fel de portavion fix de pe care vor putea fi lansate atacuri pe o raza care se intinde de la Caucaz pana la muntii Iranului.

Romania intra in procesul de emergenta al frontierei central europene fie ca vrea fie ca nu iar acest proces va determina prefaceri profunde ale sistemului de aparare si securitate. Se desfasoara chiar acum un episod din lupta geopolitica de la frontiera NATO cu CSI-ul si Rusia, episod care cuprinde si confruntarea pe „ramura”, in cazul de fata pe „frontul nevazut”.

Razboiul din Kosovo si izgonirea Rusiei din regiunea sud-est europeana a determinat Rusia sa caute masuri de contracarare a puterii hegemonice a Statelor Unite. Incheierea unor aliante cu China si cu Iranul, restabilirea relatiilor sale cu Coreea de Nord si cu Vietnamul, “imprietenirea” cu Uniunea Europeana in speranta ca aceasta noua entitate va intra, cum s-a si intamplat deja, in coliziune cu anumite interese economice si politice al Statelor Unite, au fost masuri la scara globala.

Rusia urmareste crearea unor parghii de presiune asupra Vestului in regiuni de importanta globala: Golful Persic, triunghiul China-Coreea-Japonia si de-a lungul rutelor navale din sud-estul Asiei. In plan regional, pe continentul european Rusia a reusit crearea si mentinerea unor enclave pe linia fundamentala de demarcatie geopolitica a istmului ponto-baltic, in Kaliningrad si in sud, pe teritoriul Republicii Moldova, in Transnistria.

Doctrina de Securitate a Rusiei arata ca Federatia Rusa examineaza cu ingrijorare concentrarea la flancul sudic al C.S.I. a unor state care sunt pe cale de a deveni baze NATO. Moldova, aflata in flancul sudic si considerata zona tampon deopotriva de NATO si de Rusia se afla, vrand nevrand, comprimata intre doua puternice campuri de forta, cu putine sanse de a-si gasi o cale de iesire fara suportul Romaniei. Intersectia unor noi campuri de forta in zona istmului ponto-baltic a creat premise favorabile independentei fata de Moscova. Simtind ca se apropie momentul desprinderii Moldovei din sfera sa de influenta, odata cu disparitia fizica a generatiei de fosti bolsevici si rusofili, fideli Rusiei prin educatie si interese, Moscova a pregatit o noua varianta de mentinere a Chisinaului in sfera sa politica.

Obiectivul major urmarit de Rusia a fost si este retinerea Republicii Moldova sub tutela politica a fostului centru decizional post-sovietic, utilizand regiunea nistreana, Tiraspolul, ca pe un fitil amorsat, care poate fi oricand reaprins.

Tiraspolul “capitala” regiunii separatiste, va deveni cheia de bolta a regiunii si a sistemului de dominatie rusesc iar partea cea mai dogmatica a miscarii bolsevice ruse se va reface aici. Liderii secesionisti au constituit cu sprijinul militar rusesc o armata impresionanta, dotata cu tehnica militara moderna, formata din tancuri, instalatii de rachete, trupe de geniu si chiar aviatie de lupta, utilizand potentialul industrial al uzinelor din regiune pentru a-si mari arsenalul, si-asa considerabil.

Problema Transnistriei este o problema fundamentala a securitatii Rusiei, definita explicit printr-o rezolutie a Dumei de Stat a Rusiei. Nistrul este linia strategica care desparte cele doua mari spatii geopolitice, spatiul slav de restul lumii europene.

Controlul Nistrului definea calitatea de mare putere zonala si a devenit obiectiv prioritar al tuturor imperiilor succedate in perimetrul istmului ponto baltic. Dupa desprinderea Ucrainei, pierderea Odessei si a importantelor porturi militare la Marea Neagra, a Azerbaidjeanului, intrat sub influenta Turciei, una dintre cele mai mari puteri NATO, a Georgiei unde urmeaza instalarea bazelor militare americane, acum, mai mult ca niciodata pentru Rusia, pastrarea Tiraspolului poarta o semnificatie strategica covarsitoare, ramanand singurul cap de pod catre Europa sud-estica. Rolul Romaniei de „punte” spre Europa este foarte important in contextul integrarii europene nu doar pentru regiunea basarabeano – transnistreana, ci si pentru Ucraina. Interesul Romaniei pentru Ucraina si cel al Ucrainei pentru Romania a fost determinat intotdeauna in mare masura de situarea lor una fata de alta din punct de vedere strategico – militar. Iar rolul – cheie in aceasta relatie l-a jucat intotdeauna regiunea basarabeano – transnistreana. Ucraina ar putea deveni un centru geopolitic in care s-ar intersecta principalele axe ale carcasei securitatii euroatlantice, iar regiunii basarabeano – transnistrene i-ar reveni rolul de cheie de bolta a acestei constructii. In urma separarii Ucrainei Rusia si – a pierdut dominatia in Marea Neagra, unde Odesa era un port vital pentru comertul cu tarile din bazinul Marii Negre si din restul lumii. Ucraina e un partener foarte important al Transnistriei sub aspect economic. Tranzitul de marfuri din Transnistria spre tarile CSI se face prin Ucraina. Uzina de la Ribnita achizitioneaza anual din Ucraina materie prima iar produsul finit al uzinei metalurgice este expediat beneficiarilor de asemenea prin Ucraina, care are porturi maritime.

Prin orasele Tiraspol si Bender trece calea ferata care uneste Ucraina cu Romania. Cine detine controlul asupra Tiraspolului si Benderului controleaza de fapt coridorul Focsani, fisia de pamint romanesc ce desparte Carpatii de Dunare. Iar cine detine controlul asupra coridorului Focsani, are asigurat accesul la Delta Dunarii si Galitia si, implicit, avantajul de a tine sub control strimtorile Bosfor si Dardanele, plus perspectiva de a controla Marea Mediterana.

Indiferent de extinderea NATO spre est, Moscova nu-si va retrage trupele stationate in statele C. S. I. , fiind interesata sa mentina aliniamentul de protectie a Federatiei pe traseul Kaliningrad – Tiraspol – Simferopol (Crimeea).

Interesul Moscovei este concentrat asupra statelor din zona caucaziana, iar una dintre masurile luate de Rusia este utilizarea armei demografice prin consolidarea prezentei elementului rusesc (favorizarea dislocarilor persoanelor de origine rusa in zonele extreme de interes ale Rusiei, inclusiv in Transnistria). Cresterea ritmului de implantarea a cetatenilor rusi, dintre care multi sunt cadre militare in rezerva dovedeste ca autoritatile de la Kremlin urmaresc sa – si consolideze prezenta in statele limitrofe Federatiei, cu scopul asigurarii unei zone tampon la eventuala falie de fractura intre frontiera estica a NATO si granitele vestice.

Integrarea euro-atlantica a Marea Mediterane si a Marii Baltice a insemnat inaintarea Frontierei atlantice pana la limita Marii Negre, zona ce reprezinta un punct-cheie pentru securitatea Europei. Atentia de care se bucura acum Marea Neagra este legata atat de dorinta de a extinde zona de stabilitate europeana – de la Romania si Bulgaria catre est, in Caucaz -, cit si de Orientul Mijlociu si de proiectul major care urmeaza: integrarea Turciei si a Caucazului, ceea ce ar fi al treilea mare val de integrare euro-atlantica care va cuprinde si Ucraina si Georgia.

Pe fundalul instabilitatii social-politice, economiile statelor CSI trec printr-o criza structurala in mare parte intretinuta artificial prin focarele de conflict amorsate de Rusia. Industria Armeniei este in intregime dependenta de importul resurselor energetice din Rusia si periclitata de blocada impusa de Azerbaidjan. Colaborarea economica dintre Kirgistan, Uzbekistan si Tadjikistan este subminata de conflictul latent din regiunea vaii Fergana.

Rusia a format Comunitatea Economica Euro-Asiatice (CEEA) in cadrul CSI, a determinat semnarea acordurilor de la Minsk in sensul consolidarii Acordului privind Securitatea Colectiva (ASC) consolidand nucleul prorus din CSI. Revigorarea ASC dupa modelul Tratatului de la Varsovia, cu plasarea fortelor armate ale statelor semnatare ale tratatului sub o comanda unica, devine deosebit de semnificativa (este vorba de cele trei grupuri regionale: cel vestic – Rusia-Belarus, cel caucazian – Rusia-Armenia si cel central-asiatic – Rusia-Kazahtan- Kirgistan-Tadjikistan, ale caror forte armate revin sub comanda Rusiei in caz de agresiune).

Infiintarea in octombrie 2005 a Comunitatii energetice a statelor din Europa de Sud-Est, care intentioneaza sa accelereze construirea conductei de gaz din regiunea Caspica ameninta interesele Rusiei deoarece gazul turkmen, uzbek si azerbaidjan va ajunge in Europa, ocolind Rusia.

Rusia si-a luat masuri, inevitabil, urmand a trece la reorganizarea structurala a industriei, la restructurarea exportului in scopul iesirii pe pietele mondiale cu produse finite, si va intra in acorduri si proiecte de cooperare industriala cu India, China, tarile asiatice si latino-americane pe linia omogenizarii pietei energetice.

Reprezentantii consortiului rus de stat “Gazprom” au dus in America Latina o serie de tratative de colaborare reusite, care vor implica partea rusa in marele proiect transnational – construirea gazoductului sud-american, care va uni Venezuela, Brazilia si Argentina. Vor mai lua parte la acest proiect Uruguay, Chile, Paraguay, Bolivia si Peru. Lungimea conductei de gaz va fi de peste 9 mii de km. Construirea primului segment al conductei “Venezuela-Brazilia-Argentina” trebuie sa inceapa anul acesta iar evenimentul va fi un catalizator puternic pentru intarirea proceselor de integrare din America de Sud. Interventia Rusiei la acest proiect, creeaza perspectiva reintroducerii Rusiei in sfera politicii mari pe continentul american, adica in zona considerata de strategii SUA drept curtea din spate a Statelor Unite.

Politica de confruntare ia deci amploare si se muta pe doua continente deja.

Pe plan Central-european proiectul ruso-german de construire a gazoductului nord-european pe fundul Marii Baltice a determinat blocarea Poloniei care face eforturi acum, impreuna cu tarile Baltice, de torpilare a finantarii de catre Banca Europeana pentru Investitii a acestui proiect.

Problema alimentarii cu energie a fost examinata la Budapesta in cadrul unei reuniuni a opt tari din Europa Centrala si de Est, ingrijorate si preocupate de reducerea dependentei fata de resursele energetice din Rusia. Rusia a mai venit cu noi propuneri, legate de dezvoltarea coridoarelor internationale de transport.

Primul este proiectul “Est-Vest” cu iesire la magistrala feroviara Transiberiana din Extremul Orient si mai departe in Europa.

Al doilea proiect este coridorul international de transport – “Nord-Sud” care vizeaza traficul de marfuri din Europa in Asia de Sud, care urmeaza, in urmatorii 5-10 ani, sa creasca doua ori ca volum al schimburilor de marfuri intre tarile Europei si Asiei.

Deschiderea coridorului “Nord-Sud”, pe traseul – Portul Mumbai (India), porturile iraniene din Golful Persic si cele de la Marea Caspica, portul rusesc Olea de langa Astrahani, iar mai departe Sankt-Petersburg va fi alternativa ruseasca convenabila la caile existente de transport al marfurilor, respectiv calea maritima traditionala din Asia in Europa prin Marea Mediterana si canalul Suez, care ia 35 de zile.

Lovitura este magistrala deoarece practic isi propune scoaterea din uz a pozitiei strategice a Mediteranei si diminueaza considerabil rolul sau strategic.

Rusia nu are control si acces in Mediterana deoarece aceasta este o mare controlata de flota militara americana, iar Mediterana este inima geopolitica care uneste Europa de celelelate continente. Atacul asupra Mediteranei coroborat cu interventia pe Atlantic si in zona Eurasiatica si Central-europeana sunt semnele unei uriase ofensive rusesti pe plan global. Este revirimentul asteptat de ani de zile de strategii Kremlinului si reprezinta efortul de reafirmare a Rusiei ca mare putere mondiala.

In anul 2007 Rusia a creat si Uniunea Vamala a EvrAzES – Comunitatea Economica Euroasiatica – din care fac parte Belarus, Kazahstan, Kargazstan, Rusia, Tadjikistan si Uzbekistan. Din ea au facut parte la inceput trei din cei sase membri ai comunitatii – Rusia, Kazahstan si Belarus, tari care s-au pus deja de acord asupra actelor normative necesare. Ceilalti membri se vor alatura uniunii ulterior pe masura ce se elaboreaza baza juridica a Uniunii Vamale. In cadrul summit-ului au fost adoptate decizii importante referitoare la crearea pietei energetice unice a EvrAzES, de asemenea, in ce priveste reglementarea problemelor de apa si de energie in Asia Centrala.

Uniunea Vamala Eurasiatica va lichida barierele ce tin de circulatia capitalurilor, va introduce un tarif vamal unic si o granita unica la perimetrul extern al Comunitatii Economice Euroasiatice (EvrAzES). Se preconizeaza si infiintarea unui organ supranational care va prelua o serie de prerogative aflate acum in gestiunea statelor componente. Decizia de infiintare a Uniunii Vamale s-a stabilit la summit-ului neoficial de la Soci care a avut loc la jumatatea lunii august. S-a mai convenit si asupra aderarii Uzbekistanului, defectorul GUUAM-ului la Organizatia Tratatului pentru Securitate Colectiva care uneste aceste tari si Armenia.

Ucraina si Romania, angajate pe calea integrarii euroatlantice, se afla in proximitatea zonei si au tot interesul participarii la intensificarea interdependentei in perimetrul “conflictului inghetat” transnistrean din Moldova. O  coalitie vestica unita, spera liderii americani, va fi in masura sa determine Rusia sa cedeze. OSCE-ul, UE, SUA, Ucraina sau Rusia par decise sa „solutioneze” conflictul „inghetat” din Transnistria. Accelerarea acestui proces include ingrijorarea dezghetarii conflictului.

Noile realitati ale zonei, miscarile organizate de Tiraspol, gesticulatia factorilor externi amplifica ingrijorarile.O strategie eronata in cazul Transnistriei ar putea sa conduca la esec sau sa blocheze pe termen lung intreg procesul de elaborare a unei strategii la Marea Neagra, prejudiciind aspiratiile euro-atlantice ale statelor din zona. Miza transnistreana este miza unei strategii coerente si credibile la Marea Neagra. Esecul politicii UE la Marea Neagra ar fi un factor serios de instabilitate la frontiera UE. Marea Neagra insa se afla sub control comun ruso-turc, un condominium interesant dintre doua mari puteri regionale, care in egala masura sunt interesate sa excluda Romania de la Marea Neagra.

Turcia, care gazduieste la Izmir comandamentul contingentului sud – estic al trupelor NATO, a devenit un pivot foarte important al intregii securizari a zonei. Marea Neagra si Marea Azov se afla in sfera responsabilitatii directe a NATO, care a impus necesitatea crearii in jurul Marii Negre a unei zone de stabilitate.

Exista proiectul crearii unei aliante de circumstanta intre Turcia, Bulgaria, Romania, Ucraina, si Georgia, la care sa adere eventual si R.Moldova. Prezenta Georgiei si a Azerbaidjanului in componenta aliantei ar facilita realizarea proiectelor energetice, iar Turcia si-ar exercita la rindul sau functia de liant al acestei structuri. Intr-un anumit sens aceasta alianta ar fi similara cu cea franco-germano-polono-ucraineana, care are menirea sa devina nucleul constructiei europene de securitate.

Daca aceste programe vitale s-ar realiza, Ucraina ar deveni un centru geopolitic in care s-ar intersecta principalele axe ale securitatii euroatlantice, iar regiunii basarabeano – transnistrene i-ar reveni rolul de cheie de bolta a acestei constructii. Fara a se controla acest segment – cheie pe care-l reprezinta regiunea basarabeano – transnistreana, nu se poate controla Europa de Est.

Conform uneia din legile principale ale geopoliticii formulate de Halford Macchinder, „cine controleaza Europa de Est, stapineste heartland-ul (teritoriul dintre Ural si Pamir, Volga si Iantzi); cine controleaza heartland-ul stapineste Insula Lumii (Eurasia); cine controleaza Insula Lumii, stapineste intreaga planeta…”

Fara schitarea unui excurs geopolitic nu poate fi inteleasa seria de miscari ale Rusiei pe un spatiu mic, cum este cel al Moldovei si Transnistriei – fara a avea in minte suma miscarilor mari desfasurate simultan pe plan global, altfel spus fara corelarea datelor si realizarea inferentelor la nivel mai mare.

Prin Trasnistria – prin Tiraspol si Bender – trece calea ferata care uneste Ucraina cu Romania. Cine detine controlul asupra Tiraspolului si Benderului controleaza de fapt si asa-numitul coridor Focsani, fisia ce desparte Carpatii de Dunare. Coridorul Focsani, asigura accesul la Delta Dunarii. Canalul Bastroe a fost construit de Ucraina – si mai urmeaza si alte proiecte asemanatoare tocmai pentru a se obtine accesul la Delta si gurile Dunarii peste capul Romaniei. Canalul urmareste dezvoltarea, impreuna cu Rusia si UE, a coridorului de transport Volga – Don – Dunare, cu iesire la liniile maritime ale Marii Caspice (coridorul Europa – Caucaz – Asia). Ucrainenii au ambitia de a construi un alt canal ce va deveni un nod de transport european in marea centura de navigatie, ce include principalele fluvii din Europa si, de asemenea, Marea Azov, Marea Neagra si Marea Baltica. O asemenea utilitate fluviala ar permite si aducerea de nave de razboi (de la Sevastopol) aproape de noua frontiera a NATO.

NATO a devenit interesata de Romania tocmai in perspectiva apararii terminalelor petroliere din Constanta, unde se va face transbordarea petrolului caspic sosit pe ruta Baku (Georgia) – Ceyhun (Turcia), urmand apoi traseul Constanta – Pancevo (Serbia) – Omisalj (Croatia) – Trieste, unde va avea loc conexiunea la sistemul Trans Alpine Pipeline (TAL).

Pentru a detine controlul Marii Negre, Ucraina are interesul sa obtina diminuarea intereselor economice, diplomatice si militare ale Romaniei.

Axa principala a sistemului european de securitate, ce se va extinde in ultima instanta si asupra Ucrainei si a regiunii Basarabia – Transnistria, o constituie colaborarea franco – germano – polona cu UE si NATO, preconizata sa fie largita in viitor mai ales in domeniul apararii.

Dupa opiniile lui Zbigniew Brzezinski, avind in vedere interesul geopolitic al Germaniei si Poloniei pentru independenta Ucrainei, e foarte posibil ca Ucraina sa fie atrasa treptat in sistemul de relatii franco – germano – polon. Colaborarea franco – germano – polono – ucraineana ce ar cuprinde circa 230 milioane de oameni s-ar putea transforma intr -un parteneriat de importanta geostrategica primordiala in Europa.

“In urma separarii Ucrainei, Rusia si-a pierdut dominatia in Marea Neagra, unde Odesa era un port vital pentru comertul cu tarile din bazinul Marii Negre si din restul lumii. Pierderea de catre Rusia a suprematiei in Marea Baltica s-a repetat si in cazul Marii Negre si nu doar din cauza faptului ca Ucraina a devenit independenta, ci si datorita aparitiei in zona Caucazului a noilor state suverane Gruzia, Armenia si Azerbaidjan, factor ce a facilitat restabilirea influentei de odinioara a Turciei in regiune. Pina in 1991 Marea Neagra servea Rusiei drept poarta de accces si control a zonei Marii Mediterane. Dar la jumatatea anilor 90 ea a ramas doar cu o fisie de litoral la Marea Neagra si un litigiu cu Ucraina asupra drepturilor de amplasare in Crimeea a ramasitelor flotei sovietice a Marii Negre, urmarind cu iritare desfasurarea manevrelor comune militaro – maritime Ucraina – NATO, precum si cresterea influentei Turciei in zona. ” (Zbigniew Brzezinski)

Amenintata pe aliniamentul Ucraina – Georgia de jocul american, Moscova raspunde in flancul sudic, pe linia Crimeea – Nistru. Pana mai ieri, Romania s-a dovedit a fi veriga slaba.

La proiectele si mizele de tip militar, comanda „ostilitatilor” este preluata nemijlocit de structurile aferente. Mai exact, de o buna bucata de timp serviciile militare rusesti sunt cele care „lucreaza” prioritar zona noastra. De altfel, GRU a avut o insertie mult mai puternica decat KGB in spatiul romanesc. Un mare numar de cadre de comanda ale Armatei au fost recrutate in perioada anilor ’60 in timpul stagiilor de pregatire la Academiile sovietice. Aceste cadre au condus mari unitati si au avut in legatura un numar important de ofiteri din sistem. Ulterior, in anii ’80, structura informativa si a agentilor de influenta s-a imbogatit prin preluarea „disidentilor”, „cresterea” acestora si plasarea lor in spatiul politic, dupa 1989.

Dupa 1989, Moscova a revenit in forta in Romania. Domenii industriale cheie sunt achizitionate, controlul energetic se inaspreste, Romania plateste cel mai mare pret pe gaze etc. Toate acestea exprima un interes geopolitic realizat exclusiv prin intermediul agenturii adanc infiltrate in structurile de Partid si in aparatul Securitatii. Toate marile privatizari din Romania au fost executate dupa acelasi sablon. In toate se vadeste influenta membrilor retelei.

Ruperea din patrimoniul Romaniei a unor resurse strategice are nu doar implicatii economice, ci si consecinte geopolitice semnificative. Romania este o placa turnanta – se afla pe o falie geopolitica, la frontiera Vestului cu Estul, astfel ca aici se duc lupte in toata regula (si) pentru controlul acestei importante resurse – energia.

Rusia duce o ofensiva politica, economica si militara la nivel mondial pentru recastigarea statutului de putere globala. Energia, inclusiv energia nucleara, este principalul obiectiv. Premierul Putin insusi, se preconizeaza a fi viitor director general al „Atomoenergoprom“, un nou consortiu guvernamental rus care va regrupa cele mai importante societati din domeniul nuclear al Federatiei Ruse, peste 20 de centrale nucleare, pana in anul 2030 devenind treptat un al doilea Gazprom, un adevarat stat in stat, cu jumatate de milion de angajati, controland o mare parte a presei si a sectorului bancar din Federatia Rusa si CSI.

„Atomoenergoprom“ va avea, ca si Gazprom si Transneft , dreptul sa desfasoare propriile operatiuni armate, pe deasupra institutiilor federale ruse de securitate. Noile unitati armate ale „Atomoenergoprom“ vor beneficia si de asistenta serviciilor de informatii civile si militare rusesti, urmand ca treptat acest conglomerat sa aiba propria structura de informatii.

Reteaua agenturii rusesti din Romania este foarte complexa si include mii de colaboratori, inclusiv si mai ales din randurile cetatenilor din R. Moldova. La vedere pot fi enumerate sute de firme, zeci de fundatii si asociatii, numeroase forme de « parteneriat » comercial si/sau « cultural », inclusiv pe linie masonica.

Mai in profunzime se gasesc centre de comanda, unde activeaza persoane cu vechime, unii de peste doua-trei decenii, cum este cazul lui „elveţianului” Mark Rich.

O schita sumara evidentiaza intersectia dintre liniile de actiune in spatiul economic, politic si media.Sunt direct implicate in penetrarea si preluarea unor ramuri strategice firme ale unor fosti si actuali ofiteri de informatii din Rusia, Romania si Israel, dintre care se remarca mai ales Mark Rich, cel care a stat la baza ascensiunii multora dintre oligarhii rusi. Mark Rich, prezent de mai bine de 30 de ani in spatiul romanesc este numitorul comun al oligarhilor rusi cu interese in Romania.

Anunțuri

Responses

 1. Asta e raportul, fraierule, dar ordinea extragerii imi apartineeeeeeeeee!!!!!!
  Pazea!
  Mor de dragul baietilor care l-au scris, se vede ca tin la tara asta si nu menajeaza pe nimeni, de la vladica la opinca.
  Patrioti adevarati, fara frica de putere, oricui ar apartine.
  Aveai dreptate cand spuneai ca exista si astfel de oameni in servicii. Nu te credeam, pe atunci ziceam ca un securist bun e un securist mort.
  Acum te cred. M-am convins ca exista si ofiteri care-si merita epoletii si pentru care onoarea si Romania sunt mai presus de orice.
  Si sunt sigur ca stau in case modeste, conduc masini de bun simt si traiesc din salarii.
  Cinste lor!

  P.S. Domnul Blaga este liber sa creada ceea ce i se raporteaza. Iar eu sunt la fel de libera sa-i fac sa creada pe raportori ceea ce doresc. Daca ei cad in plasa, sunt numai buni de restructurat… 🙂 🙂 🙂

 2. Anti,
  Ohohoho, nu-mi atribui ce n-am spus, drac expert in manipulare!
  Am spus ca ai dreptate in acest caz, nicidecum ca a ta gura „totdeauna graieste adevar”.
  Du-te paganule la spovedanie, sa deserti sacul cu minciuni! 🙂 🙂 🙂

 3. Proaspat falit, identificat solutie, primul film pana la capat pus in aplicare, putem oare?!? VREM? http://www.razbointrucuvant.ro/2010/02/10/80-de-ani-de-la-nasterea-parintelui-ioanichie-balan-blandul-marturisitor-1930-2007/

 4. Nu stiu daca e stiuta legat de „servicii” ei le faceau note informative si peste cateva zile informatul spunea tintei vezi ca esti in vizor deci tot factorii de decizie sunt buba nu serviciile …

 5. Sa-ti fie rusine Dan Ioan Popescu,ai luat 700.000.000.comision si nu ai dat o bere si-un mic?Rusineeeee!
  Tare-s curios sa vad efendi cine o sa deturneze discutia!Acum o sa-mi verific capacitatile „extrasenzoriale”!

 6. Nicoleta,
  din cand in cand ii intreb pe tzugulani?
  Bai acestia can sunteti intrebati spuneti ca sunteti convinsi ca tara-i impanzita de servicii secrete.
  Si cand eu ii intreb: bine, bine, impanzita mai mult sau mai putin, dar totusi ce fac astea? Pazesc pe cei care in satele patriei, la inundatii beau prin crasme, in timp ce soldatii le curata casele?

  Dlor cam raman cu gura cascata si daca sunt muste au unde intra.

  Elu le spun atoatestiutor si orice se intampla in defavoarea Romaniei este de presupus ca se imbarliga si o codita de-a lor pe acolo. 🙂
  Se poate continua povestea, dar aici cu totii intelegem repede.

 7. o trec si aici:

  Propunere:

  Decat greve inutile, mult mai bine miscari greviste cu revendicari de tipul:
  -transparenta totala, dar cu enumerarea actiunilor obligatorii ptr a se obtine acest lucru.
  -lege prin care orice bun ce nu a fost impozitat se impoziteaza si apoi datorita culpei de evaziune, evazionistul sa fie scos de la beneficiul prezumtiei de nevinovatie pana nu justifica tot ce a dobandit si in viitor sa contina in cazier propozitia : la dta nu functioneaza ceva ce ai incalcat, nu functioneaza prezumtia de nevinovatie in materia obtinerii de bunuri si valori materiale

  PS. Haiti! ca ce am spus mai sus este o chestie geniala si e prima oara azi, cand gasec acesta solutie juridica.

 8. sua si rusia daca se mai leaga de RO aiurea vor avea multe pierderi pe toate PLANURILE … legile femosan , care multi nu le inteleg dar au o forta IMPRESIONABILA … SUCCES ROMANI !!!

 9. In 2007 a EVZ a publicat un serial amplu sub titlul „Imperiul contraataca” referitor la ofensiva capitalului rus in Romania. In 2007! Marc Rich (Marc David Reich), „cel mai mare evazionist mondial”, este prezentat ca fiind „papusarul” oligarhilor rusi. Este conectat la Mossad. Este urmarit de FBI, fiind acuzat de evaziune fiscala in 1983 de catre procurorul american antimafie Rudolph Giuliani (viitorul primar al NY). A scapat de bulau refugiindu-se in Elvetia, la Zug, intr-o adevarata fortareata. Marc Rich este cel care a pus in practica „terapia de soc” a marilor privatizari din Rusia, teoria fiind elaborata de Soros&Sachs. Rezultatul punerii in aplicare a acestui proiect a fost aparitia marilor oligarhi rusi. Marc Rich este „taticul” oligarhilor Oleg Deripaska (sotul nepoatei lui Eltin), Mihail Cernoi, Igor Ziuzin, Vitali Machitski. Toti acestia sunt prezenti la noi astfel:
  -Igor Ziuzin (OAO Mechel)a preluat COS Targoviste si Industria Sarmei SA din Campia Turzii, privatizari facute pe vremea lui Nastase.
  – Vitali Machitski (Grupul Marco) a preluat toata industria de aluminiu (ALRO Slatina, ALPROM Slatina, ALUM Tulcea, ALOR Oradea).
  – Mihail Cernoi a cumparat, prin intermediul lui Yakov Goldovski, RAFO Onesti. Intr-o nota SRI, Cernoi este prezentat ca fiind „personaj important al crimei organizate ruso-israeliene”.
  Un alt personaj legat de Marc Rich este Mikhail Fridman, cel care detine Alfa Group, finantatorul celor mai importanti oligarhi rusi.
  Marc Rich controleaza compania Glencore AG, cea care formeaza in 1997 un consortiu impreuna cu Grivco (Voiculescu) si Metanef (St. Margineanu, presupus ca fost ofiter DIE).
  CENTRUL DE AFACERI ROMANO-RUS a fost infiintat de afaceristi rusi proveniti din serviciile sovietice de spionaj militar (GRU) care au atras si ofiteri controversati din serviciile de informatii romanesti.

  Toate aceste au fost dezvoltate, in primavara 2007, intr-un amplu serial, „Imperiul contraataca”, in Evenimentul Zilei, de doi ziaristi, cel putin la fel de curajosi ca baietii de la SRI, Mihai Munteanu si Calin Cosmaciuc.

  P.S. Apare si Cozmin Gusa. „Hauuuu! Hauuuu!” rase vesel dobermann-ul.

 10. Munca, munca, dar a meritat 🙂 Am citit si azi noapte MINUNATA LUCRARE, am recitit si acum, cu mare atentie…
  Ca o concluzie as zice ca: trebuie citit atent, trebuie degerat si mai atent acest val de informatii dovedite si in final trebuie reactionat in consecinta, adica STRIGATUL FINAL CATRE MAFIA NOASTRA SI POATE CEVA LOVITURI DACA NE AFECTEAZA CATRE AXA EVREIASCO-RUSEASCA si nu numai….se stie de catre cunoscatori ca ei jidanii sunt peste tot….. si pacat ca suntem doar folositi ca teritoriu dar si cele cateva MINE DE FACUT BANI, pe care le mai avem, iar „veniturile” din astfel de aranjamente revin MAFIOTILOR deja celebrii din peisajul politic….
  NICOLETA, ce s-o mai dau cotita, te apreciez si te admir ptr tot ce faci.

 11. Revin si intreb: de ce tac cei care acum ar trebuie sa vorbeasca? Sau isi pregatesc REFUGIUL!

 12. …trebui…

 13. Foarte interesant este si articolul din Romania Libera, din 9 ianuarie 2007, „Gaz-Putin si neoimperialismul energetic – Rusia redeseneaza harta geopolitica”, semnat de Mihaela Matachita!

 14. Corect, dobermann,
  1. Serialul numit generic Cupola nu se mai gaseste in arhiva EVZ, cateva din articole se mai gasesc pe alte situ-ri…
  Baietilor li s-a bagat pumnul in gura, a fost scandal mare, cu plecari, urmate de revenirea doar a unuia dintre ei..
  2. De pierdut nu a pierdut decat EVZ.
  3. Intre baietii de la servicii si cei de la EVZ a fost o colaborare fructuoasa, bravo lor

 15. Multam, Lulu,
  De ce tac? Pai cine sa ridice piatra?
  Din raport nu lipseste aproape NIMENI din spectrul politic.
  Ca unii au 2-3 pete, iar altii 99, deja nu mai conteaza…

 16. Se urmareste oare crearea unei situatii de razboi civil in Romania?
  (KGB -ul desigur ca da ca sa fiu in topic).
  Asa se pare, daca auzim versurile lui Cosbuc spuse de actorul Zamfirescu la RTV, manipulat in supararea lui poate legitima, de o Ema Zaiceascu instigand la ura contra lui Funeriu etc.
  Orice om normal ar zice ca asta este o prostie, dat fiind ca la o adica se introduce starea de exceptie cu toate consecintele.
  Numai ca de la un punct incolo consecinta poate fi raboiul civil, care nu se risca la momentul 89, dar se risca azi cand eu de exemplu as putea cred sa stau (metaforic spun asta)cu o arma in mana in fata unui Ponta sau Antonescu, in timp ce in 89 mai toti erau dispusi la asa ceva, dar doar in raport cu Ceausescu.
  Asta face postul la care s-a dus aiurea aseara dl CPreda, instiga. Si a fost acolo absolut aiurea, dar nu ar fi foat aiurea, daca spunea: dlor postul dvs instiga tara la razboi civil, dar sa te duci acolo cu coada intre picioare, nu inseamna decat slabiciunea intelectualilor de care si Lenin isi batea in mod corect joc.

 17. Buna ziua, doamna Savin!
  Am pomenit de serialul „Imperiul contraataca”, nu de „Cupola”.
  Serialul „Cupola” este alta mancare de peste: ii vizeaza pe fostii ofiteri DIE, spionii comunisti, deveniti mari oameni de afaceri. Da, am citit pe bloguri ca a iesit scandal. EVZ a fost constrans, prin retragere de publicitate de catre cei atinsi, direct sau indirect, sa stopeze serialul „Cupola”. Asa a decis elvetianul Ringier, ca om de afaceri ce este.
  Eu am facut trimitere la alt serial, „Imperiul contraataca” care vizeaza intrarea Rusiei in Romania, nu cu tancurile, ci cu capitalul. Ambele seriale au fost semnate de aceeasi jurnalisti de investigatii. Poate de aici confuzia.

 18. PS Ce se scrie aici le stiam dintotdeauna caci in 1990 am declarat public ca tara ne va fi colonizata de mafiile de toate soiurile si ca Mosadul nu va fi strain de astea , dar nu la nivelul detaliului tehnic asa ca ce este aici dar si la Boltit voi citi cu atentie si poate ca va fi cazul sa comentez dar noi acum avem de a face cu efectele actiunilor asdtora si urgenta este sa le dejucam mercand la cauzele imediate ca la cele prime nici nu prea putem numai noi si chiar daca am putea ptr moment nu ar fi timp.
  Caci vedeti ce postez mai sus, si incep sa cred ca nu exagerez. Inca scenariul lor nu este la apogeu, dar toate indica ca pe fodul dezastrului economic, sabotajului permanent riscam sa ajungem si acolo pe varf.
  Dar noi suntem mai inteligenti decat ei si asta este singura arma si speranta.

 19. „…Ulterior, in anii `80, structura informativa si a agentilor de influenta (adica GRU) s-a imbogatit prin preluarea „disidentilor”, „crestera” acestora si plasarea lor in spatiul politic, dupa 1989.”…
  Pe cat punem pariu ca e vorba si de Mircea Dinescu?

 20. @D.
  Nu putem pariu, caci l-ai si castigat. 🙂

 21. …nu punem…

 22. Vasilescu , spune ca noi suntem in razboi si ne asediaza recesiunea. Doar si asta este un argument suficient ptr acel art 53.

 23. Dar cum dreac poate spune Videanu, care odata imi placea si de aia il si bag dragostos si subtil pe unde i-am mai bagat si pe altii, ca nu stiu ce regie care vinde gaz si este si monopol este profitabila(ca sa vezi ce performantza! ) si ca deci nu le poate taia veniturile.
  Unde pasca lui mami a lui, e profitabila? pe resursa naturala exploatata ca un monopol si numita gaz natural(CH4)? , ca daca facea rulmenti si spargea concurenta pe plan mondial, jos palaria, putea sa ia si un milion de euro daca facea profit 100 milioane, dar nu dle Videanu pe seama monopolului la resursa energetica.
  Dar nu ti-e putin rusine si ne crezi prosti.
  Vrei sa te aparam cand te vor beli adversarii nostrii sau probabil ca nu, caci te vei alia tu cu ei, ptr a ne beli voi impreuna, pe noi cei mereu trasi in piept.
  Cred ca in curand va da Basescu semnalul de radere. Eu astept, caci merg doar pe mana lui .
  E ultimul pe care ma voi supara, daca se va ajunge si acolo, fereasca Dumnezeu 🙂

 24. Dar cu ce spui bati la o usa deschisa.
  Ar fi multe fronturi adica si cel descris de tine in paralel si cel descris de mine caci eu care nu sunt sarac dar nici bogat nu as trage in cineva pe motiv ca ete bogat dar pe motiv ca este tradator de neam si de tara sau numai de tara cred ca as putea tot metaforic vorbind.
  Ar fi groaznic desigur, dar tu nu ma contrazici in ce priveste riscurile prin care trecem.
  Faptul ca e groaznic nu-i impiedeca pe agentii rusi si de alte religii de aici sa actioneze in acest sens si din prostie ptr bani sau chiar din complicitate constienta multi prea multi pun botul.

 25. Anti,
  Excelent spus!

 26. Este ptr Anti ce-i la ora 5:19

 27. Vasilescu , spune ca noi suntem in razboi si ne asediaza recesiunea. Doar si asta este un argument suficient ptr acel art 53.
  Dar acum vorbeste prostanacul la RTV. Dupa Vasilescu si fara sa fie nimic compatibil intre ei.

 28. Geoana nu vrea acu jos guvernul. Asteapta miscarile de revolta, ticalosia sa tradatoare.

 29. Adica asteapta sa faca Boc si cresterea de taxe si apoi sa fie linsat si sa vina acest jegos la guvernare.

 30. Ion Adrian,
  Impotriva oricarei actiuni subversive, cea mai eficienta arma este deconspirarea publica. O arma valabila pentru orice manareala, indiferent de manari.

 31. Doberman
  Da-mi mie o televiziune si ministrii la dispozitia mea si in zece zile rezolv problemele.

 32. Herr Johann Adrinauer,
  Ich le dau la tine, aber ce faci cu ele? Ca vin eu peste tine cu alta televiziune si cu Parlamentu` si cu moliile comuniste de la Curtea Constitutionala si te dau si la CEDO ca mi-ai ingradit dreptu` constitutional la privata. Aia cu bani publici.

 33. Herr Johann Adrinauer,
  Ma induiosez cand vad oameni destepti si doxati cu suflet de copil! Nu te supara, bite!

 34. Anti,
  Te intreb si eu ca un caine cu ochi inteligenti da` capu` mic: baietii aia care-o asteapta la cotitura pe baragladina borata, sunt suparati ca baragladina borata a adus Comunitatea Economica Euroasiatica cu un picior intr-o tara NATO? Pe bune, te intreb, fara mistocareala.

 35. O „micuta si draguta” DICTATURA MILITARA, se pare ca n-ar strica ptr a nu implica si masele, ar fi pacat sa moara iar nevinovati! Numai asa mai pot fi opriti din praduiala mafiotii NOSTRII. Altfel n-au frica de nimeni fratilor! Dar de NIMENI…de legi nici nu incape vorba, s-a demonstrat asta in ultimii 20 de ani….

 36. REPLICA LA REPLICA,LA REPLICA-ASTA SUNT EU-UN NEIMBLINZIT SI NEDUS LA…..nah ca nu stau ca proasta in tirg cu ochii in soare,haa hiiiiiiii

  CU TOATA PRIETENIA SI STIMA DE CARE SUNT IN STARE-PT NICOLETA SAVIN SI DIACONU EUSEBIU

  Offffffffffffffff,ce fratietate de la un capat la altul pe subiect in gradinutza asta,toata lumea aplauda se felicita,ba isi aduce aminte ca de-a lungul vremii:V-AM SPUS IO’asa ca parca suntem in corul casei pionerilor din husi.
  Bravos natiune,TE-AI DESTEPTAT EXACT CIND ERAI CU RAHATUL LA GURA,ar spune mucalitul roman din piesa ,FARA NUME-dar oricum cu subiect ,ABSURD’ca nu-i asa doar noi romanii suntem responsabilin pe globul asta ,CU TEATRU ABSURD’lucru pe care nu uitam niciodata sa-l amintim.
  Bon,PINA AICI N-AM SPUS NIMIC,DOAR GARGARA,dar cum nu vreau sa fac mai multa gargara decit trebuie,voi spune ca ,ADOR ROLUL DE ,VOCEA DIAVOLULUI’in piesa asta care……….TREBUIE SA SPUN MMMMMMMMMMMMUSTESTE DE SCENARITA DE LA O POSTA.
  Cum dreak se face ca ori de cite ori avem ,UN NOD IN CUR,SUNTEM CONSTIPATI,n-avem ce minca ,HOPA SI SERVICIILE,HOPA TARISOARA MEA GATA SA FIE HALITA DE ,CELE MAI TERIBILE SI DIABOLICE SERVICII’
  Cum dreak sa pun ,BOTICUL MEU’ de om inteligent ce mi-s la o asemenea facatura?
  asadar sa incepem:
  1.-cum dreak se face ca taman acum,in plina REFORMA IN LUMEA TICALOSILOR BUGETARI NE AMENINTA SERVICIILI?,dar in urma cu o luna,cu 3 cu 9,unde erau aceste pericole?ce faceau serviciili?DORMEAU IN IZMENE,NU AVEAM ACEIASI DUJMANI?
  2.Hodoronc trong,ne-am trezit in mijlocul ,CONSPIRATIEI MONDIALE ASTAZI,si am inteles in sfirsit ca noi romanii avem vocatia ,VICTEMEI PERFECTE’ca toata lumea asta de pe mapamond comploteaza la adresa noastra si ca tot ea,lumea nu va avea liniste,HODINA’pina cind noi ,POPORUL ALES’nu vom disparea.
  si odata cu disparitia MIORITICULUI POPOR VA CURGE MIEREA SI LAPTELE IN LUMEA ASTA PLINA DE TICALOSI,CU BOTURILE PLINE DE BALE,PREGATITE SA INTRE IN CARNITA FRAGEDA A POPORULUI MIOROTIC S-AU ROMAN.
  3.Scenarita,domnilor si doamnelor,este prea multa scenarita-ROMANIA NU-I SAT FARA CIINI-va dau o cifra;M.I.5-are ceva peste 4.000 de angajati,si vorbim de un IMPERIU,CEL BRITANIC.
  In romania.asa pe sub masa se vorbeste de o cifra AMETITOARE CIND VINE VORBA DE SERVICII,CEVA PESTE 150 DE MII.
  Hmmmmmmmmmm,oare chiar noi romanii ii platim pe baietii astia cu OCHII CIT CEPELE SI URECHILE CIT FRUNZA DE VARZA?
  si daca da,in slujba cui lucreaza?ADICA ROMANUL,PE LINGA INTELECTUALII TRADATORI,TICALOSI SE MAI LAUDA SI CU SERVICIILE TRADATOARE?
  Hmmmmmm,ceva pute in povestea asta,si eu stiu bine ce pute,PUTE TOT RAHATUL ULTIMILOR 20 DE ANI,TOATE MIZERIILE DINTRE PARTIDE,POLITICIENI,DERBEDEI SI JEFUITORI.
  Pe mine sa nu incerce nimeni sa ma ia de fraier,si vb nu vorbesc DE MINE PERSONAL-VB IN NUMELE CELOR CA MINE,CARE IUBIM ROMANIA,,CARE II VREM BINELE ACESTEI TARI,DAR IN ACELASI TIMP VREM CA CEI CARE AU DEVALIZAT-O,JEFUIT-O,SI PRADUIT-O SA PLATEASCA.
  Abia astazi ne-am trezit cum NE TRADEAZA CONCETATENII NOSTRII?unii politicieni.
  L-a luat cineva de ,BIJUTERII PE MIRCEA GEOANA CIND IN PRAG DE ALEGERI PREZIDENTIALE BATEA STEPA RUSA INCOGNITO?
  A VENIT VRE-O AUTORITATE A STATULUI SA SPUNA:
  STOP PAPASA GEOANA,MATALE ESTI UN TRADATOR?
  S-au alta si mai groasa:
  IN 2008,IN DECEMBRIE CIND GUVERNUL BOC,NUMIT DE PRES. BASESCU,A FACUT UN AUDIT LA SINGE,SA VEDEM UNDE SUNT BANII DUMNEAVOASTRA?
  DE CE DOAR LA ROMANICA TRANSFERUL DE PUTERE DUPA UN CICLU ELECTORAL SE FACE CA INTR-O TARA SUB ASEDIU-FUG UNII VIN ALTII?
  DE RASPUNS SA RASPUNDA MOS CRACIUN.
  Decamdata ma opresc,desi tolba mea de ACUZE,SI DUME INTELIGENTE MAI ARE MATERIAL CEL PUTIN PT URMATORII 20 DE ANI.
  Si nu ma pot abtine:
  LA ASA POPOR,ASA CONDUCATORI,LA ASA POPOR ASA INTELECTUALI.
  NE MERITAM DIN PLIN FIECARE SECUNDA DIN VIATA DE CIINE PE CARE O TRAIM,PT CA CONTRIBUIM ZILNIC LA EA,O ALIMENTAM,O INTRETINEM SI NE PLACE SA NE VAICARIM.
  RAUL E IN NOI INSINE-NU TREBUIE SA-L CAUTAM LA VECINI.
  Am scris un text mai lung pt ca aici intra si SIMPATIZANTII LUI DIACONU EUSEBIU,ASA INCIT SA NU FIU NEVOIT PE MOTIV DE LENE SA FIU DE DOUA ORI VIRCOLAC-ADICA SA FOLOSESC VOCEA DIAVOLULUI DE DOUA ORI.
  Abia astept reactiile voastre,la care voi raspunde cu multa placere,dar si rautate daca va fi cazul.
  INCA O DATA SCURT,TINTIT SI LA OBIECT-AICI,INTRE NOI E RAUL NU L-A MAMA DRACULUI,NU IN CANCELARIILE MARILOR PUTERI.
  Nu-l putem stapinii,nu-l putem distruge,atunci…………..praful si pulberea se va alege de noi.

 37. multi tac de frica sau prudenta … au copii sotii….. etc. … oricum se poate muri si din fulger sau cutremur… ROMANIA deja este un mare FRONT …

 38. @KING
  L-A MAMA DRACULUI se scrie LA M-AMA DRACULUI

 39. O.K.tibi,daca doar atit ai considerat ca merita comentat-asa sa fie
  LA M-AMA DRACULUI………………si eu care tocmai asteptam infrigurat sa fiu luat la rost,balacarit.
  dupa ce mi-am obosit frumusete de neuron ruginit sa scot si eu margelutza asta ,DE COMPUNERE DE CLASA A ………………..1-A
  HAAAAAAAAAAAA,HIIIIIIIIIIIIII

 40. Cu toate ca suntem pe pozitii diferite,de data asta nu pot decat sa-ti dau dreptate Zapa:”ne meritam din plin fiecare secunda din viata pe care o traim…contribuim si o alimentam zilnic”!Ai perfecta dreptate,au trecut 6 luni de mandat si nimic nu se vede in planul asanarii politicului!Beiii,Eusebiu asanarii nu asasinatului!
  Sa fi sigur ca eu as fi cu mitralier de companie in mana!Ce dracu’ sa fac cu o scobitoare de Kalasnicov?Sa-i fereasca Sfantul Dumnezeu de un razboi civil pe „alesi”!Dar pun si eu o intrebare:cine ar profita de un razboi civil???Zapa are dreptate cand spune ca RAUL e intre noi si ca nu-l putem stapanii si nici starpii!DOMNULE PRESEDINTE TRAIAN BASESCU,RAUL TREBUIA STARPIT DEJA DE 6 LUNI!CAND INCEPETI TREABA?Ajunge!Aduna-i pe toti,inchide-i si arunca cheia!Si incepe cu PORTOCALUL ca ai destui!

 41. SCOATE TEPELE IN PIATA!

 42. Zapa, vad ca bati campii….sunt prea agitata dar atat iti spun reactia ta e interesant de ciudata! Reciteste dar cu mai multa rabdare si mai discutam de ce tu esti azi pe invers cu neuronu’
  Nu suntem oi sa mergem toti intro directie, dar si cand apar niste adevaruri grele reactionam la unison, oare de ce? De prosti, de incapabili de a intelege ce este putred la noi? Nu, reactiona normal.
  Oare tu sustii astflel de „aranjamente” ?Ce nu-ti convine la tot ce a publicat NS?

 43. ghita1964 – exista oameni instruiti … unde te crezi ? RO mai are romani instruiti ….

 44. OFFFFFFFFFF,ulu,am vazut ca esti agitata,nu stiu si pricina,sper ca nu din cauza mea.
  reciteste cu multa atentie ce am scris.
  e un text elaborat,nu-i VRAJEALA’si aparent asa ar fi,dar nu este.
  am incercat sa SCANEZcite ceva din prezent,trecut,dar mai ales din viitor.
  Cum nu intelegi ca in perioade de cumpana,SE PRACTICA INTOXICAREA?
  Si ca oameni de buna credinta pot cadea prada intoxicarii.
  NE-am culcat linistiti si dintr-o data suntem subiectul ,COMPLOTULUI MONDIAL?
  Aflam asa surprinsi lucruri pe care le stim de zeci de ani-a,da suntem in jocul marilor puteri,si vom fi si pe viitor.
  Dar noi,noi ce facem ,cum ne APARAM?
  Nu suntem toti niste tradatori,dar nici nu vrem sa asanam tara asta.
  Si inca ceva,nu trebuie sa ma aprobi,nici nu am urmarit asa ceva,e un punct de vedere ,pe care mi-l asum,punct care poate avea fisuri,ori poate fi gresit.
  Si hai nu mai fii agitata,e simbata………..

 45. Frank Zapa[KING] ne aparam prin metode speciale … ai incredere… apropo tocmai am zis de fulgere si in Moldova undeva deja au aparut… PRUDENTA !

 46. Lulu, am rezolvat ce m-ai rugat

 47. Instruiti din toata Romania,uniti-va!Face-ti reforma in capul vostru instruit,altfel Romania aluneca pe panta!Nu va mai antamati politicului precum curvele!Astazi cu cat este mai instruit,instruitul,cu atat e mai CORUPT!Ce zici,instruitule?

 48. Merci Nicol, oricum sunt pusa pe o mica razbunare asa in felul meu, ca ma pricep…. sa ma vedeti in actiune pe un site anume….o sa „va radeti” 🙂

  Parintelule are cine sa ma spovedeasca si sa ma „desdraceasca” am parohia mea si parintelul meu ….da’ acum sunt pusa pe sotii ca tare mi-s agitata…..si cand sunt agitata ma „razbun’ nitel

 49. Bine dom` Ghita,
  „Face-m”!

 50. Her Dobre,
  Esti prea lent ptr mine , in zece zile nici nu apuci sa te trezesti bine si gata toata treaba. 🙂

 51. Zappa,
  Perfect de acord cu tot ce ai scris, te superi absolut fara motiv
  Da, mare parte a politicienilor romani sunt in stare, cand ajung la putere sa fure presul de sub noi si sa ne puna sa-l platim. Am scris si voi mai scrie.
  Da, mare parte a intelectualilor au tradat. Am scris si voi mai scrie.
  Da, mare parte a politicienilor, fie pentru bani, fie pentru functii si grade, in tara si in afara, fie din prostie, fac jocul marilor puteri, cu precadere al Rusiei. Am scris si voi mai scrie.
  Da, sunt ofiteri patrioti (nu servicii in totalitate, atentie) care desconspira si hotii si tradatorii. Ii spun si lui basescu ce a gresit, ii acuza si pe colegii lor. Am scris si voi mai scrie.
  DA, RAUL E IN NOI.
  Dar ce e cel mai rau este ca, daca ne vom destepta, e inutil, rezerva s-a dus. Tot ce merge in Romania nu mai romanesc. Tot ce inseamna bogatie naturala nu mai e a noastra. Toata rezerva energetica e la altii, ne pot trage oricand heblul…
  Nu e nici un joc, Zappa, sunt destul de isteata sa nu fac jocuri. Raportul il am din 2009, acum pur si simplu am simtit nevoia sa scriu. Nu sunt de vina altii ca anumiti romani sunt dispusi sa fure, sa minta, sa fie cozi de topor

 52. Frankie,
  Ref la scenarita ta de la 6:05 pm , te trimit la ce spun in discutia cu tzugulanul la 10:52 am.

 53. @ghita1964 stii ce forte exista in RO ? stii ce constiinte ? stii ce discutii peste tot ? ROMANII ies de sub bocancii si papucii CORUPTILOR !!! in rest crezi ce vrei ai creier…. analiza si sinteza ….

 54. Din pacate am avut si avem prea multi dusmani; asta n-ar fi totusi lucrul cel mai rau, tragedia a fost ca am fost usor de segregat, nu am mai tras toti in aceeasi directie, si astfel neprietenii si-au facut jocurile mai usor.
  Pentru cine are rabdare, o carte veche, sugestiva si interesanta despre ‘oamenii de bine’ pe care i-a acceptat, hranit si adapostit pamantul romanesc si modul cum ne-au ‘rasplatit’ ei:
  http://bisericasecreta.files.wordpress.com/2009/06/dosare-secrete-privind-razboiul-nevazut-al-evreilor-sionisti-cu-romanii.pdf

  Serviciile si-au facut datoria, multe din informatiile din carte sunt date pe filiera lor, politicul si-a facut si el datoria – a continuat pe aceeasi linie a jafului din ’89 pana deunazi.

 55. Nicol, ma mutai pe alt abonament de servicii net din motive personale… deci, tot eu sunt cand postez la tine.

 56. Da!Romanii ies de sub bocancii coruptilor si emigreaza!Si eu ies!Ma duc la pescuit pentru vreo 4 luni!Bai catel nu vi si tu?Hai ca n-am momeala!

 57. tibi,
  Tot felul de securisti nenorociti care au dormit la Baneasa cu dictionarul sub cap ne pandesc doar vom face o greseala si eu si Frank nu prea ne incurcam cu dealde astea in elanul nostru scriptologic, dar vezi diferenta intre neamurile proaste si un om fin, unul de-al nostru ….
  Am ras si eu de m-am …cu bolta si presiune la replica ta de la 6:22.
  Mai rad si acum, dar si Frankie ti-a raspuns cu onoare si replica i-am dat-o eu cand inca nu facusem pe mine de ras.

  PS. Anti nu fi gelos, ca iau reclama de la prostamol in fiecare seara.

 58. PPS. Dar Frankie sa stii ca ce ti-am scris nu inseamna ca in primul plan nu se afla adevarul ca ne meritam soarta si ca inca nu am primit cat putem duce, fara bolta si fara presiune 🙂

 59. @ antiignorantu
  Sa vad actiune,ca de vorbe-i plin podul!

 60. ghita1964 tu atat stii bata si topor ? actiune este destula azi….

 61. Daca-i vorba de lupta si de tras cu pusca sa ma chemati si pe mine ca sunt apta si pregatita 😉 trag cu pusca de ia foc ….trei de-o dat pun pe loc…
  La Patriciu nu ma bag, lui ii trebuiesc gloante speciale ce fac implozie in corp …am vazut eu in filme da, da ….

  Eurovision acum Paula…

 62. Ce actiune vezi tu bre?Nu vad nimic!Mai da-l in fasole de baragladina,de ce nu l-au popit cand l-au avut poprit?Vine acum sa dea lectii economice?Daca nu avea esalonul doi in spate dupa lovitura de stat din ’89,astazi dupa ce mutra are,era cautator prin tomberoanele tarii!Bine hai ca mai am rabdare pana ma intorc de la pescuit!Dar cand ma intorc nu vreau „vrooom” la Chilia,vreau „vroom” in iad cu el,sa faca acolo afaceri cu belzebut!

 63. Propunerea de referendum a lui Geoana este pe acelasi calapod cu referendumul lui Basescu.
  Amandoua sunt nefericit inspirate din Caragiale:
  „nu-i aşa că pământul se-nvârke în jurul soarelui trei ani câke 365 ghe zile şi mai apoi în al patrulea în 366 ghe zile?”

  @KING
  Te rog sa ma ierti.

 64. legile femosan … Parlamentul mai vrea DOVEZI ca SISTEMUL este la PAMANT si INEFICIENT ? CERETI INCHIDEREA lui ptr. a mai fi RESURSE in TARA asta unde mor romani din cauza SARACIEI , LUXULUI si IGNORANTEI celor care isi aseaza trupurile pe scaune in PARLAMENT si GUVERN !!! o tara fara PARLAMENT se poate RIDICA dar fara un GUVERN SOLIDAR si ALTRUIST NICIODATA !!! http://www.realitatea.net/caz-socant-la-slatina–un-baiat-de-9-ani-a-murit-dupa-o-banala-fractura-la-mana_715996.html

 65. Romania se va APARA cu RACHETE INFORMATIONALE COMPLEMENTARE – TRIADA RIC !!!

 66. Da dadui….imi cer scuze -EXPLOZIE….ma gandeam aiurea, sau poate nici nu gandeam.

 67. PARLAMENTARII RADEAU cu GUVERNANTII ,PATRONII , SACALII DE LUX , PRIMARII si GENERALII ETC. … inca din 2007 anuntam pe diferite forumuri si internet despre GENOCID si SALARII , PENSII . Anunturile erau facute cu nick antiignorant antiignorantul si altele … unul din ele mai scurt – Sâmbătă, 27 Decembrie 2008 03:37 antiignorant a spus: Acest guvern nu va rezista daca nu se maresc pensiile si salariile .de unde? sa se micsoreze cu procente intre 15-1 la suta salariile de peste 50 milioane si pensiile de peste 30 milioane !!! restul le gasiti cu google …

 68. 5 milioane de romani vor prelua informtiile UTILE si se vor aplica masuri cu VIZIUNE ptr. minim 5 ani !!!

 69. tibi,
  Nu ai dreptate, ptr ca uiti si utilitatea si scopul intrebarilor si a raspunsului in cazul primului.
  Nu-i totuna sa intrebi : vreti parlament unicameral cu vreti sa aveti in pat cele mai misto gacici din sud estul Europei. 🙂

 70. @ion adrian
  Eu cred ca am dreptate.

 71. Am lasat un mesaj si nu stiu dece a fost sters ?

  Merci et bonne soirée,

  Cordialement

  Stefan RADOVEANU
  GENEVE

 72. Domnule Radoveanu,
  Nu a fost sters, intrati pentru prima data si a fost in moderare
  de acum incolo, mesajele vor intra automat

 73. Chere Madame,

  Je vous remercie beaucoup.

  Meilleures salutations,

  Cordialement

  Stefan RADOVEANU
  Entrepreneur à Genève

 74. stima,respect si recunostinta pentru ce faceti ! p.s.schimbati poza (sa fie altii tristi nu noi!..asa cred ca ar zice MOTU) scuzati scrisul este primul e-mail! SUCCES!

 75. dragi tineri,
  eu sunt batrana (generatia a-2a), profesorii mei D-zeu sa-i odihneasca ziceau ca unele articole le citesti pe diagonala sa-ti faci o parere despre ele, daca merita sa-ti piezi timpul cu ele sau nu, asa am facut si acum ma cutremur cand citesc. Candva parintii mei, povesteau de vremurile de prin ’29 – 44 si nu aveau acces la …..net ci doar la ziare (rare si alea)se aseamna dar la alte scari raportate. Sa nu o lungesc:
  Pacat ca se ajunge la asa ceva, cand treci dincolo…ai trecut si gata .
  De ce nu se pot face lucrurile normal firesc ca oricum norocul este dat de cel de sus. „Las voua mostenire cresterea neamului romanesc si a Patriei cinstire” mai au sens aceste cuvinte?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: