Publicat de: nicoletasavin | 13/07/2010

Mogulii, dati in cautare la CNSAS de Civic Media. Bravo, Victor Roncea!

Salut demersul lui Victor Roncea, pe care-l redau integral in cele ce urmeaza. Felicitari, Victor!

Patronii de media din Romania dati in cautare la CNSAS de Civic Media in campania Voci Curate

Catre: Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii

Strada Matei Basarab nr. 55-57, sector 3, cod 030671, Bucuresti

Domnule Presedinte Dragos Petrescu,

Stimati Domni,

In completarea listelor de jurnalisti, formatori de opinie si membri ai unor organizatii neguvernamentale solicitati spre verificare de catre Asociatia Civic Media in cadrul campaniei “Voci Curate”, revenim astazi si cu numele unor patroni de presa, pe care va rugam sa ii cercetati cu prioritate, data fiind notorietatea lor, influenta in societate cat si numarul lor mic, spre deosebire de cei din cadrul initiativei numite, la care inca asteptam rezultatele finale, dupa patru ani fara o zi de la data depunerii cererii.

Prin urmare, va rugam sa ne comunicati in timp rezonabil, conform prevederilor legale, daca persoanele de mai jos au fost lucratori sau colaboratori ai Securitatii sau/si ai Militiei (in cazul vreunui turnator mai marunt). Mentionam ca ii dam in cautare pe acesti patroni de media in baza urmatoarelor articole din Legea CNSAS:

p) membru în consiliile de administraţie ale societăţilor publice de radio şi de televiziune, acţionar, administrator, director, redactor-şef, redactor în serviciile publice ori private de televiziune, radio sau presa scrisă, analiştii politici şi asimilaţii acestora;

y) persoanele cu funcţii de conducere, inclusiv membru al consiliului de administraţie în regii autonome, companii şi societăţi naţionale, societăţi comerciale având ca obiect activităţi de interes public sau strategic, precum şi membrii conducerii fundaţiilor, asociaţiilor şi filialelor care activează pe teritoriul României, inclusiv fondatorii acestora;

z) persoanele care deţin titlul de revoluţionar sau de luptător cu merite deosebite în Revoluţia din decembrie 1989.

Asadar, tinand cont ca deja s-a solutionat cazul “Felix” Dan Voiculescu, in prezent membru de vaza al societatii civile, un adevarat ONG-ist, ca fondator al Fundatiei “Dan Voiculescu”, aflat si pe lista “Top 300” al celor mai mari imbogatiti din Romania inca de dinainte de decembrie 1989, va rugam sa ii aveti in vedere pe urmatorii:

Dan Costache Patriciu, zis “Dinu” Patriciu, nascut la data de 3 august 1950, cu locul de munca in Bucuresti, la cotidianul “Adevarul”, unde semneaza si editoriale, in calitate de publicist amator. De asemenea, ONG-ist, ca fondator al Fundatiei “Dinu Patriciu”. Semnalam ca in perioada regimului comunist, Patriciu Dan Costache, absolvent al Institutului de Arhitectura “Ion Mincu” in 1975, a participat la realizarea mai multe contracte de constructii in Emiratele Arabe Unite, derulate prin intermediul Institutului de Proiectari al Ministerului de Comert Exterior si al Departamentului pentru Constructii in Strainatate, aflat la vremea aceea in subordinea fostul sef al Consiliului Securitatii Statului, generalul Ion Stanescu. Conform surselor din aceasta zona, gradul sau in decembrie 1989 era de locotenent major. In prezent se afla in primele locuri din „Top 300”.

Sorin Ovidiu Vintu, nascut pe 23 noiembrie 1955, la Roman, infractor marunt si fost puscarias de drept comun, in prezent patron majoritar al Trustului Realitatea – Catavencu si al altor publicatii „independente” cu activitate pe internet. De asemenea fondator al „Vintu Foundation”, deci ONG-ist. Aflat prin si el in „Top 300”, pe un loc fruntas.

Adrian Sarbu, nascut in 1955 la Brasov, fost angajat al „Sahia Film”, apoi „revolutionar”, membru al Consiliului Frontului Salvarii Nationale si sef de cabinet al premierului FSN Petre Roman, actionar in mai multe intreprinderi media si ONG-ist, ca fondator al Fundatiei PRO (prezent de altfel si pe lista Voci Curate – vezi www.civicmedia.ro – numar de inregistrare P/2865/06/ din 13 iulie 2006). Aflat in „Top 300”.

Dan Grigore Adamescu, nascut in 1948, actionar majoritar al publicatiei istorice „Romania libera”, in perioada regimului comunist fost angajat al Ministerului Comertului, ca sef de serviciu si adjunct al sefului Agentiei de Import, iar ulterior comerciant liber, „business-man”, prin Republica Federala Germania. Aflat in „Top 300”.

Nota bene: pe Bobby Paunescu, actionar al postului B1TV si al publicatiilor Evenimentul Zilei si Capital nu-l mai dam la cautat tinand cont ca acesta s-a nascut pe 8 septembrie 1974 si, ca atare, in decembrie 1989 avea doar 15 ani.

Cu multumiri anticipate,

Victor Roncea

Presedinte fondator

Asociatia Civic Media

http://roncea.ro/2010/07/12/era-dinu-patriciu-locotenent-major-in-die-in-decembrie-1989-sa-ne-spuna-cnsas-patronii-de-media-din-romania-dati-in-cautare-la-cnsas-de-civic-media-in-campania-voci-curate/


Răspunsuri

 1. Saru’mana!
  Chiar acum ma duc pe la CNSAS sa vad ce mai zic distinsii scormonitori 🙂

 2. acum sa stea in buncar cei de la pdl … unii dintre ei … stiu ce spun … unii isi pregatesc gastile de atac … sau si expertii in atacuri …

 3. […] Nicoleta Savin expune admirabil rolul si starea presei Posted in Colimatorul, Documentare, Top News Tags: alex mihai stoenescu, Mbela Nzuzi, nicoleta savin, presa romana, sorin ovidiu vintu, vox news « Ipotezele crimei si ipotezele sinuciderii in Cazul Madalina Manole. Cele 10 variante ale SMS-ul “de adio” You can leave a response, or trackback from your own site. […]

 4. stimatä doamnä,

  tot respectul pt. curajul si modul in care

  aducetzi in discutzie, cäutand adevärul

  am urmärit cum acel „ISTORIC”

  MANGAIE PE CRESTET INFRACTORII SI MOGULII; HOTZII
  …………
  ROMANIEI!!!!!!!!!!!!!!!!

  ESTE O RUSINE SÄ PUI FLORI LA URECHE SOBOLANILOR.

  acelasi lucru fäcea florin iaru – alt preş-

 5. dle roncea,

  de asemeni apreciem si admiräm,

  curajul cu care infruntatzi mogulimea securisto mafiotä.

  Cu sigurantzä poetul portofel si altzii ca el,

  au periat, manipulat si distrus ce nu trebuie sä se stie.

  De ce securistul cu CONICUTZÄ FELIX,

  mai este in Senat?????????????????

 6. Foarte benefica o vad din punctul meu de vedere actiunea de eliminare a „patrafirelor securisto-turnatoare” din cadrul Bisericii Ortodoxe ! Taina spovedaniei strambe, cu preoti arzand de dorul informatiilor cheie, care soptite la urechile cui trebuie, le aduce acelor „preoti stalpi de sare” faimoase promovari.
  Cati preoti „stalpi de foc” mai avem ? Avem acea elita pe care chinurile puscariilor n-au reusit sa o distruga, spre aratarea adevarului, ca rusine nu prea cunosc !Masini scumpe, case luxoase, figuri pe sticla, Dumnezeu pe buzele lor, bieti farisei, iar conturile pline de ….”ochiul dracului !”


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: