Publicat de: nicoletasavin | 29/07/2010

MICROSOFT – Îngerul păzitor – U.M. 0666

MICROSOFT – Îngerul păzitor – U.M. 0666

de Dan Coste

– fragmente din volumul aflat în curs de apariţie –

Cel de-al doilea volum al trilogiei „MICROSOFT – Îngerul păzitor” identifică o înfricoşătoare simbioză circumstanţială – între fosta Securitate, unele servicii secrete actuale, urmaşi ai foştilor securişti şi activişti de partid, Statul român şi colosul patronat de Bill Gates – bazată pe „frică, incertitudine şi dubiu, termeni ce sunt asimilaţi poliţiei politice şi terorismului în general”.

Raportul ECIS (Comitetul European pentru Sisteme Interoperabile – European Committee for Interoperable Systems) vorbeşte despre sute, poate chiar mii de cazuri în care MICROSOFT a apelat la practici anticoncurenţiale şi alte maşinaţiuni la fel de ilegale, pentru a lichida companiile concurente de pe piaţa IT&C. ECIS este una dintre cele mai prestigioase organizaţii profesionale în domeniu, recunoscută pe plan mondial. Atât de prestigioasă, încât Curtea de Primă Instanţă de la Luxemburg a admis, în procesul Europa vs. MICROSOFT, atât Raportul cu pricina drept probă  în instanţă, cât şi ECIS – ca parte interesată  în proces.

Dacă adăugăm aici că Bill Gates ar fi fost acuzat de oficiali ai Casei Albe că nu este un erou, ci un terorist high-tech, lucrurile încep să prindă un contur cutremurător.

Cititorul se poate întreba, văzând titlul cărţii, bine-bine, dar ce legătură poate avea MICROSOFT cu U.M. 0666, fosta Direcţie V a Securităţii din România, simbol al modului criminal în care regimul comunist „rezolva” persoanele „ostile” sistemului?

Înainte de a pune accent pe similitudinea dintre practicile MICROSOFT şi U.M. 0666, am să explic cum este definit termenul de element „ostil” în viziunea fostului regim. Este acel individ care intra în competiţie cu sistemul în plan ideologic, dogmatic. Care nu susţinea, ba chiar combătea dogma comunistă. Împotriva acestor elemente, statul şi-a creat instrumente instituţionale, atât la vedere cât şi secrete, pentru eliminarea formelor de competiţie ideologică.

În statul de drept – vezi Doamne! – democratic, pluripartinic, competiţia politică dintre individ şi stat dispare, fiind înlocuită de cea economică, având la bază noi strategii.

Pirateria intelectuală, de la care pleacă subiectul acestei cărţi (SC OMNIS GROUP SRL vs. SC ROMANIAN SOFT COMPANY SRL), în care MICROSOFT Corporation denotă o implicare majoră, nu este altceva decât un studiu de caz reprezentativ, un modus operandi, datorită modului în care sunt folosite instrumentele şi mijloacele de poliţie politică de către colosul IT, în promovarea propriilor interese economice.

Pentru a penetra piaţa IT&C românească, MICROSOFT s-a bazat pe înalţi funcţionari publici, mulţi dintre ei exponenţi ai fost Securităţi sau urmaşi ai acestora. Metodele brevetate în trecut au fost păstrate, nu şi scopul. Dacă odinioară erau anihilaţi „ostilii” regimului din punct de vedere ideologic, acum sunt anihilaţi cei ce pot aduce atingere intereselor economice ale MICROSOFT, companie asociată cu Statul român din 2004, în cadrul unui parteneriat aşa-zis strategic. Care parteneriat pe noi ne costă o groază de bani, iar americanilor le rotunjeşte substanţial veniturile, mai cu seamă că s-a identificat şi o importantă portiţă, creându-se un mecanism de accesare a fondurilor europene.

Desigur, nu pot susţine afirmaţia că MICROSOFT ar acţiona până la eliminarea fizică a opozanţilor. Dar fiind asociată cu Statul român, cel mai adesea reprezentat de persoane legate de fosta Securitate, pot specula că ar avea cine comite asasinatul, la o adică. Vezi reţelele de tip Cătălin Voicu sau Mihai Caraman.

***

Din surse cât se poate de autorizate aflăm că OLAF (Oficiul European de Luptă Antifraudă de la Bruxelles) se ocupă intens de cazul ce face obiectul trilogiei „MICROSOFT – Îngerul păzitor”, pe care îl consideră unul deosebit de complex la nivel european. Atât de complex, încât la sfârşitul lunii trecute (28 iunie), la două zile după ce îi expirase viza de America, autorităţile americane l-au reţinut pe Aleksei Karetnikov în zona Seattle (mai precis la Redmond, sediul MICROSOFT Corporation), sub acuzaţia neoficială de spionaj în favoarea Rusiei. Acesta era angajatul colosului IT ca tester de software şi s-ar fi aflat în legătură cu cei 11 spioni ruşi expulzaţi în Rusia, în cadrul unui schimb cu alţi patru spioni americani expulzaţi în SUA.  Interesant că tânărul (23 de ani), care a fost lăsat să plece în cele din urmă spre Moscova, ar fi lucrat mai devreme la compania-paravan „Neobit” din ţara noastră, specializată în software şi înfiinţată în anul 2003, potrivit publicaţiei „Washington Post”. Reprezentanţii firmei „Neobit”, cu sediul în Bucureşti, au infirmat că  Aleksei Karetnikov ar fi fost angajatul lor.

***

Urgisiţi de soartă şi de vecinii mai puternici, noi, românii, am fost nevoiţi să facem faţă ciumei roşii ruseşti. Apoi, ne-am creat propriul comunism, chit că foarte mulţi s-au opus acestei doctrine totalitare. Iar şi mai mulţi au închis gura, de frică. Noi ştim cum a fost, că am trăit-o pe pielea noastră. Şi occidentalii susţin că ştiu, dar în realitate – habar n-au. Şi susţinem această afirmaţie prin următoarea exemplificare, cât se poate de reală.

Înainte de marea înghesuială din decembrie 1989, numeroşi occidentali se minunau că românii îşi înjură atât de mult conducătorul de partid şi de stat, organele şi mai ales Securitatea. „Dacă nu-l iubiţi pe Ceauşescu – ne întrebau ei – de ce-l mai votaţi?” Şi cu asta, cred că am spus tot în ceea ce priveşte percepţia occidentalilor asupra zbuciumatei noastre istorii moderne şi contemporane.

NATO şi UE au cooptat ţara noastră în structurile sale, legitimând de fapt un sistem statal pe care nu-l pot înţelege, indiferent câte informaţii cred că ar deţine. Şi nici raportorul Jonathan Scheele, prezent cinci ani în România, nu a putut da vreo mână de ajutor în acest sens. Acesta a venit în ţara noastră în octombrie 2001, ca al treilea şef al Delegaţiei Europene la Bucureşti, cu scopul de a ajuta la aderarea ipotetică a României la UE. În timp, a ajuns şeful cel mare al delegaţiei. Oricine se aştepta ca oficialul, care ne-a învăţat între timp limba, obiceiurile, tradiţia, cultura, istoria şi mai ştiu eu ce să ne cunoască precum propriul buzunar. Numai că lucrurile n-au stat deloc aşa.

În primăvara lui 2004, şeful Delegaţiei recunoştea cu nonşalanţă: „România este o ţară pe care, cu cât o cunoşti mai bine, cu atât o înţelegi mai puţin”.

***

Şcoliţi şi îndoctrinaţi la şcolile de partid, spionii ruşi ai secolului trecut cunoşteau la perfecţie istoria frământată a ţării lor. Şi nu puţine au fost momentele în care lideri comunişti ridicaţi de gloată ori armată, începând cu 25 octombrie 1917, sfârşeau sub baionetele propriilor oameni, la cea mai mică suspiciune, ori în urma unui denunţ calomnios bine regizat. Concluzia la care au ajuns din vreme cei ce lucrau în serviciile secrete: PUTEREA ESTE EFEMERĂ.

Ceea ce i-a determinat să ocupe linia a doua a puterii, lăsându-i pe politicieni să-şi spargă capetele. În acest mod, puteau controla şi influenţa din umbră destinele ţării, bucurându-se de toate privilegiile acelor timpuri. Tot serviciile secrete, din care au provenit şi spionii infiltraţi în ţara noastră erau cele care îi supravegheau pe politicieni, adesea şantajându-i în propriul interes. Iar când acest interes o cerea, apelau la asasinat fără nici un scrupul.

Cu astfel de „doctrină” au ajuns spionii ruşi printre comuniştii români, sprijinindu-i şi propulsându-i în cele mai înalte sfere ale puterii, în acelaşi timp supraveghindu-i din umbră, gata în orice moment să le ia gâtul. Şi, cum erau prea puţini, au cooptat printre ei români gata de orice, chiar şi de asasinat la comandă. Aşa s-au născut personaje precum Pleşiţă, Enoiu, Postelnicu, Drăghici, Goncearuk, Vlad şi prea mulţi alţii. Cu toţii au organizat temuta Securitate, cel mai fioros şi abject instrument de represiune al poporului român. Mai exact, este vorba despre păpuşarii sistemului comunist care au slujit, în realitate, doar propriilor interese de castă şi adesea străine neamului nostru.

Să nu fiu înţeles greşit. Nu vreau să se creadă că, după 1944, spionii sovietici şi securiştii români au condus această ţară. Politica nu i-a interesat prea mult, atâta timp cât făceau parte dintr-un clan ai cărui exponenţi se situau deasupra legii, iar avantajele lor materiale erau pe măsură. Şi nici n-aveau cum să greşească, cum să nu parieze pe calul câştigător, câtă vreme acesta era desemnat de la Moscova. Securiştii trebuiau doar să respecte anumite reguli, să nu vorbească neîntrebaţi, să nu mişte în front şi să acţioneze atunci când primeau comanda. În rest, lucrurile curgeau de la sine. Ce le păsa lor că populaţia o ducea bine ori rău, câtă vreme Moscova nu fromula reproşuri cu privire la politica de partid şi de stat?! Ei erau sănătoşi şi fericiţi.

***

La douăzeci de ani şi mai bine de la înghesuiala din decembrie 1989, revoluţia morală a societăţii a devenit o himeră în care nimeni nu mai crede. Oamenii s-au resemnat, scârbiţi de atâtea deziluzii postdecembriste care le-au alterat speranţele. Din acest motiv, am convingerea că mare lucru nu se va schimba în această ţară nici în următorii 30 de ani. Mai ales că Europa se uită la noi ca la nişte ciudaţi, prea puţin interesată de problemele cu care ne confruntăm în realitate. Şi cu atât mai puţin dispusă să ne dea o mână de ajutor, câtă vreme nu înţelege în profunzime cu ce avem de-a face. Sau câtă vreme nu are acest interes.

***

După anii ’70, securiştii au început să mai pună şi ei mâna pe carte, pentru a-şi depăşi profesorii semianalfabeţi şi a nu se face de râs în relaţiile cu populaţia civilă. Fiecare s-a specializat, mai mult sau mai puţin, în anumite domenii, inclusiv în turism, economie, industrie, informatică sau limbi străine. Alţii au fost cooptaţi din aceste sectoare de activitate, în calitate de informatori sau ofiţeri sub acoperire. Dar metodele de şantaj, diversiune, bătaia şi tortura, intimidarea, fabricarea de probe false, interceptările de tot felul şi celelalte practici securiste au rămas aceleaşi, perfecţionându-se doar din punct de vedere tehnic. Cu toţii au continuat să servească aceloraşi două interese majore: protejarea şi manipularea mahărilor de partid şi de stat şi rotunjirea propriilor venituri. Aşa i-a prins înghesuiala din decembrie 1989, pe care se pare că au prevăzut-o din timp, dar n-au făcut nimic ca să o înăbuşe din faţă. În schimb, au pus la punct scenariile pentru preluarea economiei, a fondurilor valutare speciale, apoi a unităţilor socialiste de stat, imobile, terenuri şi alte bunuri mobile ori imobile ce aparţineau întregului popor.

Iniţial, întregul aparat al Securităţii a fost trecut în subordinea armatei, dar era clar pentru toată lumea că lucrurile nu puteau rămâne aşa. Puţini securişti s-au retras total din activitate. O parte a înalţilor ofiţeri, împreună cu aghiotanţii lor au pus bazele Serviciului Român de Informaţii, care a fost legalizat la 26 martie 1990, sub conducerea lui Virgil Măgureanu. Astfel, foarte mulţi ofiţeri, chipurile specializaţi şi indispensabili în munca de contrainformaţii, s-au trezit peste noapte sereişti, beneficiind de aceleaşi salarii grase şi avantaje ca mai înainte. Alţii au devenit oameni de afaceri, reprezentanţi ai unor grupuri de interese financiare din acelaşi sistem, fiind ajutaţi să se îmbogăţească de foştii colegi infiltraţi în celelalte structuri ale statului şi în partidul politic de guvernământ. Cum prea puţini au fost cooptaţi în armată, tot au mai rămas destui securişti cu vechi state de plată pe margine. Pentru ei a fost înfiinţat, la 5 iulie 1990, Comandamentul Trupelor de Jandarmi, cu unităţi operative în toate marile oraşe, care s-a transformat ulterior în Jandarmeria Română.

Studiu de caz

Aşadar, iată că România se confruntă cu o situaţie care se perpetuează de aproape 70 de ani. Continuatorii foştilor comunişti şi securişti sunt urmaşii acestora, cărora li s-au adăugat cadre noi, care s-au adaptat noilor criterii de selecţie. În acest context, afacerea „Dragoş Rişcanu – SC OMNIS GROUP SRL” se poate constitui drept un studiu de caz demn de luat în seamă de autorităţile europene, pentru demascarea unui sistem corupt şi decrepit ce guvernează încă destinele României.

În tot acest timp nu trebuie omis faptul că MICROSOFT Corporation este unul dintre marii beneficiari ai sistemului, care a încheiat cu Statul român un Parteneriat Strategic Guvernamental, devenind arbitru al pieţei IT a ţării noastre. La care se adaugă contracte permanente, începând cu 2004, majorate periodic prin acte adiţionale, pentru a se ajunge la cifre cu foarte multe zerouri.

De asemenea, MICROSOFT mai este şi partener cu firma lui Vlădescu, SC RSC SRL, căreia i-a luat apărarea în scandalul pirateriei software, susţinând în mod mincinos că programele piratate de aceasta ar fi realizate după tehnologia sa, şi nu furate de la OMNIS GROUP.

Repetăm un amănunt halucinant care trebuie să dea de gândit oricui de bună credinţă. Pentru realizarea aplicaţiei ISIS.net, zeci de salariaţi ai OMNIS au lucrat vreme de zece ani, ca apoi munca lor să fie premiată chiar de MICROSOFT pentru cel mai bun produs ERP (Enterprise Resource Planning) din Europa. Compania RSC SRL s-a înfiinţat în anul 2000, având zero angajaţi. În 2001 avea un singur angajat, care nu se pricepea la domeniul IT, iar în 2002, când a obţinut o finanţare din bani europeni (program PHARE) în suma de 50.000 de euro, avea pe statele de plată doi angajaţi. Şi, dintr-o dată, după racolarea celor doi angajaţi de la OMNIS GROUP, piraţii scot pe piaţă un produs de top de cea mai mare performanţă.

În ciuda relaţiilor sale în lumea afacerilor şi a conexiunile la baza sistemului corupt, Sebastian Vlădescu realizează că nu poate concura cu firme de prestigiu pentru a câştiga licitaţii pe bani publici. Şi atunci, pune la cale o maşinaţiune de maestru al răului. În calitate de asociat semnificativ şi director economic al SC MEDIST înaintează Spitalului „Prof. dr. Agrippa Ionescu” al SRI o ofertă cu titlu gratuit aparţinând, chipurile, SC RSC SRL unde este, de asemenea, asociat semnificativ. Oferta este acceptată, fiind avizată inclusiv de generalul Ovidiu Soare, şeful Inspectoratului pentru Apărarea Constituţiei şi Securitate Economică din cadrul SRI.

Cadoul, în valoare de 120.000 de euro fără TVA, a fost făcut în august 2002, sub denumirea de HIS (Hospital Information Sistem) HIPOCRATE, numai că nu a fost cedat tot atunci, fiindcă nici măcar nu exista. Deci, era doar promisiunea unei oferte, livrarea urmând a fi făcută ulterior. Abia în luna septembrie acelaşi an, RSC înscrie la ORDA aplicaţia HIPOCRATE 1.0, în realitate un upgrade al programului englezesc Telepath, versiunea în limba română.

În noiembrie 2002, pe baza aceluiaşi scenariu, RSC sponsorizează de astă dată fundaţia-paravan a Spitalului MAI „Prof. dr. Dimitrie Gerota” cu softul piratat (în valoare de 150.000 de euro fără TVA), care la rândul ei donează softul spitalului cu acelaşi nume. Cel ce aprobă această tranzacţie cu cântec este chestorul Nicolae Berechet, responsabil cu logistica pe MAI, din funcţia de Secretar de stat, deţinută anterior de amiralul Cico Dumitrescu.

În decembrie 2002, RSC primeşte de la Uniunea Europeană 50.000 de euro, pentru a crea programe de calculator pe care deja le oferise gratuit sau sub formă de sponsorizare/donaţie. Cum a fost posibil ca entităţi făcând parte din Serviciul Român de Informaţii şi Ministerul Afacerilor Interne să facă afaceri de anvergură cu o firmă (vorbim despre RSC SRL) fără tradiţie în domeniu, fără vreun rezultat, fără contracte, fără referinţe sau specialişti, numai cei implicaţi pot explica.

În realitate, aplicaţia oferită cu atâta generozitate (că doar piraţii nici nu muncisă celor două spitale abia în septembrie 2003, după racolarea lui Dragoş Săracu şi apoi a lui Irinel Lupei de la OMNIS GROUP, care n-au plecat de aici cu mâna goală, ci însuşindu-şi o copie a aplicaţiei ISIS.net.

***

Cum este posibil ca, în urma acestor fapte, SC RSC SRL nu numai să nu fie sancţionată, ci să i se acorde o altă finanţare – pentru buna sa purtare – de astă dată în sumă de peste 4 (patru) milioane de euro? Aţi citi bine…

3.500.000 de euro provin din fonduri structurale, 620.000 de euro de la bugetul naţional al României şi 217.000 de euro de la isteţul beneficiar, adică SC RSC SRL.

În total, circa 4.337.000 de euro sunt alocaţi din Fondul Social European, în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!”, pentru proiectul „MEDAS – Instruirea medicilor şi a asistentelor medicale din spitale în management şi utilizarea noilor tehnologii.

***

Mai încolo intră în scenă şi Ionuţ Lopătan, director tehnic şi membru fondator al MICROSOFT România, ca expert din partea pârâţilor, care susţine că ISIS.net ar fi copiat după NAVISION aparţinând MICROSOFT. Repetăm, la data respectivă mamutul IT nu era proprietar al respectivei aplicaţii şi nici nu dezvolta vreun produs ERP măcar asemănător ISIS.net. La reclamaţia OMNIS GROUP, Lopătan îşi declină calitatea de expert-parte alături de Stăncescu, iar peste puţin timp renunţă şi la calitatea de expert în domeniu în Corpul Experţilor Publici.

***

„Imediat după integrarea României în structurile europene, în ianuarie 2007, ţara noastră a fost privită, şi încă mai este, drept cea mai coruptă din UE. O spune Transparency International, presa internaţională (în special franceză, austriacă, germană şi americană), dar şi oficiali de la Bruxelles.

Fostul ministru de justiţie, Monica Macovei, care a încercat să reformeze această instituţie, dar fără succes, a declarat pentru cotidianul american „New York Times”, în decembrie trecut: “Dosarele foştilor colaboratori  (ai Securităţii – n.n.) trebuie deschise complet şi puse sub control independent, în caz contrar sistemul rămâne otrăvit pentru că foştii colaboratori nu sunt oameni care să construiască` o democraţie. Există atâtea reţele în care oamenii se protejează sau se şantajează reciproc…”

Cu una dintre acestea se pare că s-a confruntat şi actualul ministru al Apărării, când a declinat iniţial portofoliul Ministerului de Interne, refuzând să aducă crima organizată în Guvern. Pentru cei care au uitat, unii dintre colegii săi de partid au făcut presiuni ca senatorul Cătălin Voicu să fie desemnat măcar secretar de stat în acea structură, dacă nu i-a fost acordat fotoliul de ministru.

Pentru cei care nu l-au citit, a se vedea si volumul I, in postarea https://nicoletasavin.wordpress.com/2010/06/25/dragos-riscanu-romanul-care-a-ingenunchiat-microsoft/

Anunțuri

Responses

 1. tare articolul …..

 2. ANTI, initiatii stiu, deci cunosc .. care vra sa zica .. au valoare.. Deocamdata atat, fiindca sunt suparat pe tine ..man.. Ti s-au inmuiat mergatorii rau de tot .. Asa-zisul tau pretenar care te-a rugat ceva vis-a vis de BLEAGA NU TI-E PRIETEN.. IL FRIGE RAU KOORUL si-atat. Si-are in ochii umezi spaima ciutei rastignite ..Voi lua o pauza de ras, prietene..

 3. YES ,sir..!! As bea cu tine oricand o bere la o terasa ,fara sa-mi fie frica sa te las singur cu halba mea ,in timp ce eu duc calul la adapat..Prietenii stiu de ce..Numai ,ca vezi tu,moshu” ,din cauza hipertensiunii ,am probleme la viraje 😆 😆 Nu pune botu” ,ca nu m-am flambat bre ..ma mai prostesc si eu..

 4. Citesc comentariile de pe acest blog.
  Dar, daca scopul acestora este sa se faca candva dreptate in privinta aspectelor semnalate, atunci eu sunt convins ca acestea nu isi vor atinge niciodata scopul.
  Daca Dumneavoastra aveti speranta ca o institutie, comisie sau persoana va face candva dreptate in privinta unui numar semnificativ din infinitele aspecte de ilegalitati,hotii,”crime”,nelegiuri facute de fostii, actualii si viitorii responsabili (politic si administrativ) din absolut toate unitatile de stat atunci Va rog sa imi permiteti sa Va spun ca Va amagiti.
  Eu cred ca singura speranta ar fi luarea unor masuri care sa limiteze in viitor posibilitatea ca aceste nelegiuri sa fie atat de mari si de numeroase. Eu pot sa imi imaginez ca daca nelegiurile trecute sau actuale ar fi pedepsite, atunci, aceste pedepse ar avea si rol de preventie.Dar,tocmai pentru ca “istoria” ne arata ca lipseste pedeapsa acestor nelegiuri (facute de inaltii responsabili din toate unitatile de stat ) eu cred ca energia pe care persoanele de buna credinta o irosesc doar in prezentarea unor situatii este precum energia lui Sisif.
  Impunerea (treptata) a unor masuri care sa aiba ca si efect prevenirea automata a nelegiurilor din unitatile de stat ar trebui sa devina principala obsesie a persoanelor corecte si bine intentionate care doresc sa se faca utili societatii.

 5. Eu nu sunt tanar.

 6. @ TIBI

  Suma respectelor ,de la 0 la infinit,matusalemic domn 😆 Si totusi SISIF a ramas in mitologie..,Antibilbliotecarul un ME[-]CENA[-][in treacat l-as fi preferat fara paranteze] face si desface legi pe blogurile lui ,indiferent de cine va fi la guvernare ,iara noi sus-pusii lui ne supunem mintile unui dur proces de comprimare ..ca sa aiba taria si forta diamantului..Toate” vechi si noua”s toate [zicerea e culeasa pe coridoarele spitalului 9″] 😆

 7. Prea sfintia ta ,te voi cita cu nesatz [sau spetznatz daca vrei]

  -sarac precum IOV ?? hi,hi,hi,….Take that ,viitorule MECENA [vrei,nu vrei ,asta va fi rostul tau ,mai omule IO TZO spui]:
  Biblia Ortodoxă
  Cartea lui Iov
  Capitolul 1
  1. Era odată în ţinutul Uz un om pe care îl chema Iov şi acest om era fără prihană şi drept; se temea de Dumnezeu şi se ferea de ce este rău.
  2. Şi i s-au născut şapte feciori şi trei fete.
  3. El avea şapte mii de oi, trei mii de cămile, cinci sute de perechi de boi şi cinci sute de asini şi mulţime mare de slugi. Şi omul acesta era cel mai de seamă dintre toţi răsăritenii.
  4. Feciorii lui se duceau unul la altul şi făceau ospeţe în casele lor, fiecare la ziua lui, şi trimiteau să cheme pe surorile lor ca să mănânce şi să bea cu ei.
  5. Şi apoi, când isprăveau zilele petrecerii lor, Iov chema şi sfinţea pe feciorii săi şi se scula dis-de-dimineaţă şi aducea arderi de tot, după numărul lor al tuturor, căci Iov zicea: „Se poate ca feciorii mei să fi păcătuit şi să fi cugetat cu păcat împotriva lui Dumnezeu”. Şi aşa făcea Iov mereu.
  6. Dar într-o zi îngerii lui Dumnezeu s-au înfăţişat înaintea Domnului şi Satan a venit şi el printre ei.
  7. Atunci Domnul a zis către Satan: „De unde vii?” Iar Satan a răspuns Domnului şi a zis: „Am dat târcoale pe pământ şi m-am plimbat în sus şi în jos”.
  8. Şi Domnul a zis către Satan: „Te-ai uitat la robul Meu Iov, că nu este nici unul ca el pe pământ fără prihană şi drept şi temător de Dumnezeu şi care să se ferească de ce este rău?”
  9. Dar Satan a răspuns Domnului şi a zis: „Ore degeaba se teme Iov de Dumnezeu?
  10. N-ai făcut Tu gard în jurul lui şi în jurul casei lui şi în jurul a tot ce este al lui, în toate părţile şi ai binecuvântat lucrul mâinilor lui şi turmele lui au umplut pământul?
  11. Dar ia întinde mâna Ta şi atinge-Te de tot ce este al lui, să vedem dacă nu Te va blestema în faţă!”
  12. Atunci Domnul a zis către Satan: „Iată, tot ce are el este în puterea ta; numai asupra lui să nu întinzi mâna ta”. Şi Satan a pierit din faţa lui Dumnezeu.
  13. Şi într-o zi, când feciorii şi fetele lui Iov mâncau şi beau vin în casa fratelui lor mai mare,
  14. A sosit un vestitor la Iov şi i-a spus: „Boii erau la arătură şi asinele păşteau pe lângă ei;
  15. Atunci Sabeenii au năvălit asupra lor, au pus mâna pe vite, şi pe robi i-au trecut prin ascuţişul sabiei. Şi am scăpat numai eu singur şi am venit să-ţi dau de veste!”
  16. Nu a sfârşit vorba bine şi altul a sosit şi a spus: „Focul lui Dumnezeu a căzut din cer şi a ars oile tale şi pe robii tăi şi i-a mistuit. Şi am scăpat numai eu singur şi am venit să-ţi dau de veste!”
  17. Nu a sfârşit vorba bine şi altul a sosit şi a spus: „Caldeii, împărţiţi în trei cete, au dat năvală peste cămilele tale şi le-au ridicat şi pe robi i-au trecut prin ascuţişul sabiei. Şi am scăpat numai eu singur şi am venit să-ţi dau de veste!”
  18. Nu sfârşise vorba bine şi altul a sosit şi a spus: „Feciorii tăi şi fetele tale mâncau şi beau vin în casa fratelui lor mai mare,
  19. Şi iată că un vânt puternic s-a stârnit dinspre pustiu şi a izbit în cele patru colţuri ale casei şi casa s-a prăbuşit peste tineri şi ei au murit. Şi am scăpat numai eu singur şi am venit să-ţi dau de veste”.
  20. Atunci Iov s-a sculat şi-a sfâşiat veşmântul, s-a ras pe cap şi, căzând la pământ, s-a închinat,
  21. Şi a rostit: „Gol am ieşit din pântecele mamei mele şi gol mă voi întoarce în pământ! Domnul a dat, Domnul a luat; fie numele Domnului binecuvântat!”
  22. Şi întru toate acestea, Iov nu a păcătuit şi nu a rostit nici un cuvânt de hulă împotriva lui Dumnezeu.
  – „Când mă duc eu în vizită respect obiceiurile gazdei, când vine cineva la mine în vizită trebuie să respecte obiceiurile mele! ” -Eschimosii au obiceiuri ceva mai pamantene ,de aia ii iubesc..ultima oara era gata ,.gata s-o mierlesc.. 😆
  -„Ce-i bun înghţiţi, ce-i rău la coşul cu lături! Corect?”-da” coshu „..unde-i coshu ” baby ???
  -„Ideal pentru mine ar fi ca toţi sus-puşii şi “absolut totdeauna deasupra-pusele mele” (deh, aşa-i când îmbătrâneşte boul, ajunge să-l încalece junica că-i mai sprinţară şi mai săltăreaţă) să fie capabili ca atunci când judecă să se aşeze în afara cercului!”-huoooo,egocentristule..crezi ca esti singurul care se juca cu cercul in copilarie [except putza of course]
  -Vrei la glumeti ?? Ia fii atent, bre ataturk :
  1. Un nebun mergea cu un papuc in lesa ca si cum ar fi un caine.
  Doctorul: -Ce caine frumos ai!
  Nebunul: Ce-ai ma nu vezi ca e un papuc?
  Dupa ce pleaca doctorul, nebunul spune : -Hai Nero ca iar l-am pacalit
  2. Langa un ospiciu era un teren de fotbal impresmuit de un gard inalt peste care nebunii sareau ca sa joace fotbal. Nestiind ce sa mai faca, directorul ospiciului inalta gardul cu 20 de m. Nebunii tot mai sar gardul.
  Disperat, directorul cheama un specialist care sugereaza demolarea gardului. Zis si facut. A II-a zi spre surprinderea directorului nebunii nu mai sar gardul. Cand ii vede directorul ii intreaba de ce nu mai sar iar ei raspund ca nu au de ce rezema scara.
  3.Doi nebuni. Priumul: Lasa-ma sa-ti bat cuiul asta in cap!
  Al doilea: Esti nebun?
  Primul: Da!
  4.Sfantul Petru este la poarta raiului cu un nebun homosexual. Sfantului ii pica cheile. Se apleaca sa le ia iar homosexualul ii pune mana pe fund.
  Sf. Petru: -Nu se poate te duci in Iad !
  Nebunul: -Nu se poate, va rog mai dati-mi o sansa!
  A doua oara se intampla la fel, si a treia oara. In sfarsit il duce in Iad. Peste o saptamana Dumnezeu ii spune lui Sf. Petru:
  -Du-te in Iad si vezi ce se intampla de e asa de frig!
  Sf. Petru ajunge in Iad unde era gheata cum nu a fost niciodata. Il intreaba pe drac:
  -De ce nu aprindeti focul ca ii este frig Stapanului?
  -Apleaca-te tu sa-l aprinzi!
  5. Un nebun, in timpul unei invoiri se intoarce in localitatea de domiciliu.Cineva il intreaba care sunt conditiile de viata in ospiciu.
  Nebunul: E foarte bine. Avem acolo de toate, inclusiv o piscina in care ne aruncam de la ultimul etaj, si ni s-a promis ca daca vom fi cuminti ne pune si apa!
  6. Doi nebuni. Primul: – -Ba , ne luam avant si iesim prin gaura cheii
  Al doilea: -Perfect .
  Isi ia primul avant , fuge si trage un cap in usa …Al doilea se duce si se uita la gaura cheii : -Ba, ce prost esti, n-ai vazut ca era cheia in broasca pe dinafara !
  7. Un sofer face pana. Cand sa puna roata de rezerva, ii cad prezoanele intr-o gura de canal. Sta si nu stie cum sa le scoata din canal. Un nebun, de peste gardul spitalului il intreaba?
  – Oare cu trei prezoane se poate circula pana la prima statie auto?
  – Da, raspunde soferul.
  – Atunci de ce nu scoti cate un prezon de la fiecare roata?
  – Stii ca ai dreptate. De ce te tin astia aici?
  – Eu sunt nebun, nu tampit!!!
  8. La un sptital de nebuni se vopsesc gardurile in rosu. Ziua urmatoare vopseaua de pe gard dispare: o mancasera nebunii. Se mai vopseste odata gardul si acelasi lucru. Ziua urmatoare dispare. Directorul nu-si poate explica ce se intampla si mai incearca odata. De data asta gardul este vopsit in verde. A doua zi dimineata merge sa verifice si numa’ ii vede pe nebuni sezand de-a lungul gardului si stand asa.
  – Ce asteptati ma, in fata gardului???
  – Asteptam sa se coaca.
  9.Doi nebuni mergeau prin desert,unul cu un butoi in spate, celalat cu o usa.
  Primul: -Tu, de ce cari cu tine butoiul?
  Al doilea: -Pai cand mi-e sete mai beau cate o gura de apa. Dar tu de ce cari usa aia in spate?
  Primul: -Pai, mie cand mi-e cald deschid usa sa se faca curent.
  10. Doi nebuni. Priumul dadea din maini izgonind niste muste imaginare. Intrebat de cel de-al doilea nebun ce face acesta raspunde:
  – Dau mustele astea la o parte!
  – Si de ce pana mea le dai spre mine, mah ?!

  –„Eu Mecena n-am să fiu niciodată”-ba o sa fii ,mustang al virtualului .Asa e scris in stele [sau diname] hi,hi,hi..

 8. 😆 😆 😆

 9. […] Foarte frumos. Am semnalat si eu cartile lui Dan Coste (dragi baieti de la Kamikaze, au aparut doua volume si Dan mai scrie inca doua) pe acest blog vezi https://nicoletasavin.wordpress.com/2010/06/25/dragos-riscanu-romanul-care-a-ingenunchiat-microsoft/ si https://nicoletasavin.wordpress.com/2010/07/29/microsoft-ingerul-pazitor-u-m-0666/. […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: