Publicat de: nicoletasavin | 23/09/2010

Vlas in 2002: Vantu a cerut lichidarea mea!

Sigur ati uitat de scrisoarea  Ioanei Maria Vlas din 2002, ca si de raportul-soparla care o explica, fraza cu fraza, pe capitole.

Sigur nu mai stiti mai nimic despre rapoartele Armagedon dedicate lui Sorin Ovidiu Vantu.

Din ciclurile „O piedica in calea uitarii” si „Daca doriti sa revedeti”,  le-am regrupat in acest post, fiindca impreuna au alta greutate decat separat.

Vantu stim ca nu vrea sa vorbeasca prea multe din cele ce nu-i convin. Daca ar vorbi, probabil ca ar spune ca sunt calomnii si nu-i nimic adevarat. Sau, poate, ma insel?

Ne lamureste, oare, Ioana Maria Vlas – cea atat de volubila in ultimul timp – ce a vrut sa spuna in aceasta scrisoare la vremea fugii-exil consimtite in Israel? Nu stim, dar, cine stie, poate ca vom afla intr-un viitor apropiat.

Lectura placuta! Cam lunga postarea, dar merita citita!


1. Scrisoarea Ioanei Maria Vlas catre investitorii FNI si jurnalisti

Stimati investitori ai FNI, stimati gazetari,

Ca urmare a inceperii dematelarii Afacerii FNI (vezi Romania Libera nr. 3095/ 27.05.2002, prima pagina), pentru a va forma alte unghiuri referitor la Afacerea FNI – Ioana Maria Vlas, va las sa coroborati urmatoarele premise:

1) Nu imi pasa absolut deloc de imaginea mea publica, de sentimentele sau resentimentele celorlalti, deoarece sunt in serviciu comandat (e adevarat, la un nivel inalt) si primesc bani multi si alte avantaje pentru ceea ce fac;

2) Nu sunt sentimentala, religioasa, miloasa! Viata mea este banul, manipularea, succesul, aprecierea superiorilor, combinatiile perfecte. Aici as observa realizarea teoretica perfecta, iar practica extrem de greu de realizat, datorita caracterului zvonistico-clevetitor al romanilor care nu pot pastra o informatie confidentiala mai mult de o secunda. Si totusi, in aceste conditii am reusit coordonarea si executarea PLANULUI aproape perfect. Dar bineinteles ca multi vor vorbi, deja au inceput s-o faca, facand in asa fel incat sa se creada ca informatiile vin din alta parte.

3) Stiu ca oamenii simpli cred ca eu sunt “delapidatoarea” care ‘a fugit cu banii”… nu este asa, am fost retrasa din actiune si din echipa la momentul planificat, cu felicitari (stiu ca creierul meu valoreaza multi bani pentru cei care il folosesc; in limbaj sahist sunt doar un pion pe ultima linie, care s-a transformat in regina). Datorita rivalitatilor, invidiilor si setei de putere, precum si aparitia diferitelor grupuri in interiorul echipei, cu conexiuni in afara acestora, cu alte centre de putere, mai este putin si grupul se va dezmembra neoficial, va lansa documente in presa, vor face joc dublu, vor trece dintr-o tabara in cealalta etc. Ma refer la partea de executanti de nivel mic si mediu, pentru creier fiind foarte periculos si ajungem astfel la una din motivatiile acestei scrisori.

4) Coordonatorul meu a cerut sefului sau direct lichidarea mea fizica, motivata de asigurarea conservarii, securitatii si conspirativitatii structurilor superioare: din inalte surse paralele stiu ca inca nu s-a luat o decizie, dar in mod sigur variantele sunt: neutralizarea, conservarea sau introducerea in alt dispozitiv, intr-o zona protejata. Cum semnalele pe care le am indica 98% executie (bineinteles, moarte naturala, probabil inima) 1% conservarea, 1% ultima. Fiind o “doamna a cifrelor, procentelor si evaluarilor”, voi face dezvaluirile necesare, ca autoritatile si populatia sa stie exact desfasurarea scenariului FNI. Nu exista posibilitatea ca moartea mea sa opreasca dezvaluirile, deoarece exista dovezi livrate celuilalt grup competitor, care imi va asigura protectia, existand totusi posibilitatea ca si acesta sa fie infiltrat; oricum stiu ca in meseria mea viata unui om nu face doi bani, dar nu sunt o persoana pasiva, asa ca renunt la limba de “lemn unsa cu miere” din scrisoarea anterioara si va spun urmatoarele:

a) Deoarece s-ar putea sa cad in mainile “prietenilor”, este posibil sa mai scriu alte scrisori cu continut contrar, sa fac alte dezvaluiri inregistrate video, sub diverse “influente”.

b) Regizorul cel mare (care are si el un sef, pe care il veti afla), Sorin Ovidiu Vantu (GELSOR) este cel care, plin de recunostinta pentru serviciile aduse, a cerut lichidarea mea. Nu mai este nevoie sa va spun ca de ani de zile i-am furnizat majoritatea ideilor si scenariilor, le-am cizelat si i-am dat detalii de punere in aplicare, pana in cele mai mici amanunte, chiar de psihologie, impact si comunicare. Daca a ajuns unde este acum, 70% imi datoreaza mie personal, 25% altor membri ai organizatiei si 5% siesi. Iar unde a ajuns si ce planuieste va las sa aflati singuri, nu vreau sa va ingrozesc.

c) Pentru gazetarii cu o putere de intelegere mai mare, le recomand sa analizeze urmatoarele aspecte:

– Cine sunt: Actionarii SOV INVEST, ai CENTROCOOP, Consiliului de administratie al SOV INVEST, membrii in Comisia de Cenzori SOV INVEST, membrii in Consiliul Incredere al FNI, colaborarea cu CNVM, cu CEC, GELSOR etc. Cine sunt angajatii SOV INVEST, ai FNI, ai GELSOR (care nu s-au despartit niciodata de FNI in realitate), ai firmei de paza etc. Intrebarea se pune din punct de vedere informativ, al adevaratei lor identitati si ocupatii. –

Transporturile de la FNI la GELSOR, din noaptea de 23/24 (mai, 2000 – n. red.). Aici a inceput sa transpire puternic si se va sti tot.- Concluzia mea este ca se va afla tot, in detaliu, din turnatorii reciproce, caci in Romania nimic nu poate sa ramana secret, daca stii pe cine sa intrebi si oferi ceva in schimb: bani, frica, functii, orgoliu; voi ajuta in functie de posibilitati.

– Iar scenariul mare, in care sunt implicati si CNVM, si CEC, s-au implicat in mod intentionat exact in modul in care au facut-o si mult mai de mult, ca institutii ale statului, ca sa putem finaliza PLANUL. Din pacate, la etapa care urmeaza eu nu mai pot participa si am fost informata doar la modul general.

– Camasa e mai aproape de corp, iar acum am griji mult mai mari, si anume, daca tot e sa mor de mana “colegilor” sa nu o fac prosteste. Si daca este sa ma gandesc si la acei oameni, sute de mii (desi cand iti astepti moartea in orice clipa, oriunde te-ai duce, nu-ti mai arde de nimeni, credeti-ma!) care au depus banii la FNI, singura lor rezolvare este sa se organizeze, sa faca marsuri si demonstratii, sa fie cat mai numerosi, sa nu renunte deloc sa convinga CEC sa plateasca conform contractului sumele depuse si datorita faptului ca acei multi depunatori, cu familiile lor, parinti, copii, frati si cumnati pot aduce peste un milion de voturi, s-ar putea intampla minunea, iar banii ar ramane in tara, ruland prin CEC. Dar acest lucru depinde de etapa care urmeaza PLANULUI.

Datorita situatiei ca acum comunicarea ma expune foarte tare, atat pe mine, cat si pe cei in care banuiesc ca mai pot avea incredere, sper ca aceasta scrisoare sa ajunga la dvs. in forma, marimea si continutul initial. Pentru acesta va fi comunicata la mai multe persoane, care vor face distributia catre presa si autoritati.

Ioana Maria Vlas

2. Raportul Armagedon FNI 001

Dezvaluiri despre afacerea FNI au fost difuzate prin e-mailul presedintelui Camerei Deputatilor
pe 27.05.2002

Desi se presupune ca serverele Camerei Deputatilor beneficiaza de masuri de securitate sporite, hackerii si-au facut simtita prezenta si aici si au demonstrat ca pentru ei nici un cod nu ramâne secret. Asa se face ca ieri, 27 mai 2002,  s-a utilizat adresa de e-mail a Cristinei Stroescu, directorul de cabinet al presedintelui Valer Dorneanu, pentru difuzarea unui document anonim intitulat Armagedon FNI 001.

În materialul cu pricina se afirma ca ex-presedintele FNI, Maria Vlas, a actionat la ordinele unui serviciu secret, iar printre „beneficiarii escrocheriei financiare se regasesc oameni atât din fosta, cât si din actuala putere.
Transmiterea documentului s-a facut în jurul orei 11.30, când titulara de drept a e-mail-ului se afla în birou, chiar în fata computerului sau. Cristina Stroescu a aflat însa de existenta documentului pe pagina sa de e-mail câteva ore mai târziu, de la reprezentantii mass-media. Surprinsa peste masura de aceasta veste, ea si-a verificat e-mail-ul chiar în prezenta presedintelui Camerei, Valer Dorneanu, nevenindu-i sa-si creada ochilor ca i-a fost spart codul de e-mail. Ar fi pentru prima data când codul unui oficial al Parlamentului este spart, pentru transmiterea unui document controversat si neasumat de nimeni. La nivelul Camerei s-a declansat deja o miniancheta, Departamentul de Informatica urmând sa verifice cum a fost posibila utilizarea fara drept a e-mail-ului respectiv. De mentionat ca si pagina de e-mail a presedintelui Dorneanu este gestionata de Cristina Stroescu, asa ca hackerii ar fi putut foarte bine sa trimita raportul respectiv folosindu-se de posta electronica a celui de al treilea om în stat. Specialistii în software ne-au explicat ca expeditorii documentului au speculat vulnerabilitatea unui program Microsoft. Ei nici nu au fost nevoiti sa sparga vreun cod de acces, putând trimite mailuri de la orice adresa fara cunostinta administratorului serverului.

Luminita Castali, Jurnalul National – 28/05/2002

TEXTUL INTEGRAL AL RAPORTULUI ARMAGEDON FNI 001
– difuzat de Revista Presei –

Capitolul I .

Mesajul pe care fosta directoare a F.N.I. dorea sa-l transmita romanilor prin scrisoarea ei, nu a fost corect descifrat de presa. Este explicabil acest fapt, ce tine de interesele celor care deja au decis, ce idee trebuie sa-si formeze omul de rind despre cazul F.N.I. Analizind aceasta scrisoare, de la prima vedere frapeaza faptul ca Maria Vlas minuieste cu usurinta o multime de termeni specifici activitatilor de tip serviciu special. Cel mai des sint utilizati termenii de coordonator, lichidare, combinatie. In repetate rinduri Maria Vlas foloseste in mod intentionat termenul Plan, pe care-l ortografiaza cu p mare, pentru a atrage atentia si a demonstra urmatoarele aspecte :

1. Crearea F.N.I., atragerea in acest circuit a cit mai multi bani de la institutiile de stat si din buzunarul cetatenilor, ca si prabusirea fondului si apoi evaporarea banilor a fost o actiune premeditata, care s-a desfasurat dupa un plan dinainte stabilit.

2. Un asemenea gen de activitate, derulata pe parcursul a citiva ani, a carei finalitate este perfect disimulata se numeste operatiune speciala, ea fiind planificata, organizata si executata cu succes in orice punct de pe glob doar de serviciile speciale.

3. Utilizarea de catre Maria Vlas a terminologiei specifice serviciilor speciale, dovedeste ca aceasta a urmat anterior un curs de pregatire si ca a actionat nu in nume propriu, ci la ordin, in calitate de ofiter al acelui serviciu special, care a racolat-o si a instruit-o.

4. Planul este in mod sigur in posesia Mariei Vlas si odata adus de aceasta la cunostiinta opiniei publice, in conditii de normalitate practic intregul mecanism prin care cetatenii romani au fost escrocati, ar trebui sa se constituie intr-un rechizitoriu, pentru cei care au pus la cale escrocheria si au profitat de ea.

Capitolul II .

Atunci cind se refera la pagubitii de la F.N.I., Maria Vlas le ofera acestora si singura solutie posibila recomandindu-le:” sa se organizeze si sa continue protestele „.

1. Prin aceste recomandari, Maria Vlas lasa sa transpire una din „cheile” importante ale Planului, anume ca printre beneficiarii acestei escrocherii nu se gasesc numai fosti ci si destui oameni ai actualei puteri, plasati in virful ierarhiei statului, care se opun pe toate caile aflarii adevarului.

2. Maria Vlas nu le-ar fi facut o asemenea recomandare feneistilor , daca nu ar fi avut certitudinea ca potrivit Planului, o mare parte din banii feneistilor urma sa se evapore din Romania imediat dupa plecarea sa. Acesti bani fiind prevazuti a fi rulati prin conturi special create pentru a li se pierde urma. In acest context, chiar daca justitia ar fi comis „greseala” sa dispuna returnarea banilor catre feneisti, statul tot nu ar fi avut de unde sa scoata acesti bani.

3. Maria Vlas a facut acea recomandare feneistilor, in ipoteza in care ar fi fost eliminata fizic si nu ar mai fi putut juca nici un rol pe mai departe. Numai ca Maria Vlas nu a scos inca din mineca seria de asi pe care-i detine. Imediat ce a parasit Romania, in iulie 2000 Maria Vlas l-a imputernicit pe avocatul Yoram Sheftel, sa urmareasca in locul ei rulajul sumelor de bani prin toate acele conturi speciale create, care erau cuprinse in Plan. Asa stind lucrurile, era normal ca demersurile avocatului israelian sa fie privite de autoritatile din Romania drept o amenintare fatisa.

Capitolul III .

Un factor care probabil a intirziat intr-o mare masura rezolvarea problemei feneistilor, l-a constituit campania electorala si alegerile generale si prezidentiale din toamna anului 2000. Este posibil, ca intre liderii feneistilor sa fi fost infiltrate anumite persoane, cu scopul de a actiona impotriva intereselor majoritatii celor care si-au pierdut banii. Si la fel de posibil este ca unii lideri sa fie foarte naivi. Cert este ca liderii au fost aceia, care sesizind ca P.D.S.R. era virtualul cistigator, au avut incredere in promisiunile facute de acest partid si au bagat cel putin 300.000 de voturi in buzunarul actualului partid de guvernamint. Si au facut acest lucru desi stiau, ca tocmai P.D.S.R. i-a lasat cu buza umflata pe depunatorii de la „Caritas” si ” Safi”. Abia dupa mai mult de un an de la cistigarea alegerilor de catre P.D.S.R., feneistii au inteles ca au fost trasi pe sfoara si ca in rezolvarea problemei lor nu pot conta pe actualul partid de guvernamint, cum nu au putut conta nici pe reprezentantii P.N.T.C.D., P.N.L., P.D., U.D.M.R., U.F.D. atita timp cit acestia au fost la guvernare. Probabil ca in cazul, in care problema lor nu va fi rezolvata prea curind, la urmatoarele alegeri liderii feneistilor vor demonstra, ca pot fi mai putin oportunisti decit pina acum. Intrucit pina la urmatoarele alegeri mai sint doi ani si pagubitii de la F.N.I. nu pot astepta cu miinile in sin, pentru a se razbuna pe calea votului, recomandarea Mariei Vlas pare sa fi inceput a fi aplicata.

Capitolul IV .

Scrisoarea Mariei Vlas a fost conceputa si pentru a ajuta la radiografierea societatii romanesti a ultimilor ani:

1. Daca ar fi considerat, ca ar fi existat macar vointa politica, pentru ca feneistii sa primeasca banii inapoi, Maria Vlas ar dezvaluit de multa vreme intregul mecanism, prin care acestia au fost escrocati. Numai ca pina in prezent nici un guvern postdecembrist nu a dorit aflarea adevarului si pedepsirea celor vinovati cu adevarat, pentru falimentarea Bancorex si a altor banci, a fondului SAFI sau in cazuri celebre precum Tigareta 2 si asta trebuie sa ne ingrijoreze.

2. Pentru ca aceasta stare de fapt arata ca in Romania, de 13 ani a aparut si a inflorit o mafie politica cu ramificatii incredibile in afara granitelor, care subordoneaza institutiile statului deturnindu-le de la misiunile pentru care au fost create, folosindu-le exclusiv in scopul imbogatirii ei pe cai ilegale.

3. Misiunea mafiei din Romania este aceea de a acapara toate obiectivele economice care au apartinut initial statului, de a pune mina pe toate economiile cetatenilor si de a-i transforma pe romani in proportie de 90 % in sclavii ei. Aceasta misiune este planificata pas cu pas si executata prin operatiuni speciale, in care institutiile statului sint folosite drept unelte de catre mafie.

4. Tuturor dezvaluirilor facute de presa si tuturor probelor depuse in instanta, li s-a opus in mod constant acest sistem mafiot, caruia Justitia ii este total aservita. Mafia nu are sentimente, nu se sinchiseste nici macar cind oamenii, pe care ea i-a adus in sapa de lemn, isi pun tot mai frecvent capat zilelor. Cu atit mai putin ii pasa, atunci cind din exteriorul Romaniei vin semnale acuzatoare si sanctiuni generate de faptele ei, de pe urma carora sufera intreg poporul roman.

5. Mafia din Romania nu are cunostiinta de existenta principiilor democratice si nici macar a principiilor crestine, pentru ca prin cruzimea de care dau dovada, membrii mafiei demonstreaza, ca desi s-au format inainte de 1989 apartinind elitei comuniste, mentalitatea lor a fost dintotdeauna una a epocii de piatra . Rezultatul scontat al acestei misiuni este eminamente de origine terorista, obiectivul final fiind indeplinit totusi cu metode si mijloace mai putin violente, prea putin deosebite de cele utilizate de Securitatea lui Nicolae Ceausescu.

6. Prejudicierea intereselor a 300.000 de cetateni romani care au depus economiile lor la F.N.I. ar fi trebuit sa fie considerata de C.S.A.T. drept un eveniment deosebit, care afecta vizibil siguranta nationala. Prin urmare aflarea adevarului si returnarea banilor pagubitilor ar fi trebuit sa fi constituit o prioritate pentru toate serviciile de informatii romanesti in ultimii doi ani. Aceasta prioritate, ar fi trebuit sa se regaseasca in calitate de principala tinta in Planul de cautare al fiecarui serviciu de informatii, document de conducere intocmit de sefii fiecarui serviciu si avizat de C.S.A.T. Cum conducerea serviciilor de informatii, ca si componenta C.S.A.T. este exclusiv politica, nu trebuie sa se mai intrebe nimeni de ce timp de doi ani, responsabilii din servicii nu s-au obosit, sa afle nici macar unde se ascunde Maria Vlas. In asemenea conditii, notiunea de siguranta nationala, care defineste o stare de normalitate, de legalitate si de respectare a drepturilor omului, in cadrul careia ar trebui sa se desfasoare viata economica, sociala, culturala, educationala devine o gluma sinistra.

Capitolul V .

Scrisoarea Mariei Vlas ofera solutii de rezolvare a situatiei :

1. Desi ei poseda cite 5-7 vile somptuase in tara si in afara ei, sume exorbitante de bani in conturi, masini luxoase si apar adesea pe ecranele T.V. incercind sa para spirituali, mecanismul gindirii acestor mafioti este unul gregar. Fara sprijinul imensului angrenaj de manipulare aservit, fiecare mafiot luat individual nu este capabil sa treaca macar strada neinsotit.

2. Aprecierile Mariei Vlas cu privire la gradul scazut de coeziune a sistemului mafiot in momente critice sint reale. Un exemplu in acest sens a fost modul in care au reactionat diversi membrii ai mafiei, in momentul scurtcircuitarii Bancii Romane de Scont. Fara acele turnatorii reciproce, opinia publica nu avea de unde sa afle prea multe lucruri concrete despre operatiuni cu „bidoane” si despre alte inginerii financiare utilizate frecvent de mafioti.

3. Atitudinea de indiferenta a restului colectivitatii, in raport cu o nedreptate comisa asupra unui individ sau unui grup de indivizi din sinul sau, genereaza posibilitatea ca o periculoasa exceptie sa se transforme rapid in regula. Si acest fenomen creaza in mod automat schimbari la nivelul perceptiei fiecarui individ, in ceea ce priveste rolul pe care trebuie sa-l joace norma, legea in viata sa. Data fiind capacitatea sa de adaptare, individul se vede obligat sa urmeze acest model dorit si inoculat de mafie, incercind la rindul sau sa obtina in mod nemeritat anumite avantaje, uneori chiar cu pretul ignorarii legii. Fiecare individ crede ca prin asemenea fapte minore nu dovedeste decit ca este mai smecher decit ceilalti. Numai ca per ansamblu, impostura ridicata la rang de sport national, cu predilectie la cel mai inalt nivel al ierarhiei statului, ne afecteaza pe fiecare in parte. Aceasta este doar o portita pe care noi insine, am deschis-o in mod inconstient mafiei, in drumul ei spre putere si mai apoi in indeplinirea misiunii ei.

4. Populatia Romaniei nu a putut riposta coerent la nici unul din nenumaratele acte teroriste, la care a fost supusa din interior in ultimii 13 ani, chiar din parte celor aflati la putere, pentru ca printr-o permanenta si abila manipulare au fost sterse din memoria colectiva, citeva din valorile morale necesare unei natiuni. Cei care au facut-o, stiau foarte bine ca aceste valori constituie totodata si arme redutabile impotriva sistemului mafiot. Aceste valori sint solidaritatea, increderea si respectul reciproc.

5. Asa cum o saminta, oricit de valoroasa ar fi nu poate prinde radacini in absenta unui sol fertil, nici valorile mai sus enuntate nu-si pot exercita efectul pozitiv asupra comunitatii, fara a fi stimulate si protejate continuu de lideri de opinie ( politicieni sau jurnalisti) de cea mai buna calitate. Singurele persoane care deranjeaza in mod clar activitatile mafiei, sint cele care au studiat in detaliu efectele manifestarii ei si din acest motiv au decis ca vor si pot sa le contracareze efectiv. De aceea, razboiul impotriva mafiei nu poate incepe fara recunoasterea de catre toti cei care cred in necesitatea lui, a acelor conducatori care ii pot pregati si introduce in lupta in mod eficient si organizat. Acesti oameni exista, ii vedem zilnic in mijlocul nostru, uneori le mai si admiram taria de a infrunta sistemul si ne minunam, ca de multe ori ei reusesc de unii singuri sa-l si invinga.

3. Referiri la Sorin Ovidiu Vantu in alte Rapoarte de tip Armagedon aparute in media

A. Fragment din raportul Armagedon II, dedicat lui Adrian Nastase

“Incepand cu anul 1996, Sorin Ovidiu Vantu l-a finantat pe dl. Adrian Nastase cu sume cuprinse intre 3.000 si 5.000 de dolari lunar.

Aceasta finantare a fost intrerupta de catre dl. NASTASE in septembrie 2001 din cauza riscurilor mari de expunere.

Datorita marii mediatizari a relatiilor oculte intre omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu si clasa politica romaneasca, dorim sa prezentam cateva aspecte mai putin cunoscute. Actualul scandal este o etapa in cadrul razboiului din PSD intre Ion Iliescu si Adrian Nastase in care acesta din urma avand si o echipa de sprijin mult mai competitiva a reusit sa puncteze decisiv indreptand atentia opiniei publice aproape exclusiv asupra oamenilor politici din anturajul Presedintelui Romaniei.

In realitate, relatii pecuniare cu Sorin Ovidiu Vantu au avut alaturi de dl. Adrian Nastase si persoane din anturajul acestuia, printre ei figurand: Viorel Hrebenciuc, Miron Mitrea, Dan Ioan Popescu, Ovidiu Musetescu, Dan Matei Agathon, Sorin Tesu.

Ingrijorat de scandalul tot mai mare din jurul numelui sau, dar si de racirea brusca a relatiilor cu Primul Ministru, Sorin Ovidiu Vantu a facut presiuni asupra acestuia in cursul lunilor noiembrie si decembrie 2001, pentru a-l determina sa-si respecte promisiunile de protectie facute inca din anul 2000. La sfarsitul lunii decembrie a anului trecut, considerand iremediabil compromisa relatia cu dl. Adrian Nastase si iritat de informatiile pe care le avea ca Mihai Iacob, adversarul sau, este sustinut de Primul Ministru, Sorin Ovidiu Vantu a hotarat sa-l atace pe dl. Nastase, anuntand dezvaluiri extraordinare pentru inceputul anului 2002 dezvaluiri menite sa duca la caderea Guvernului. In ultimele zile ale anului trecut si in primele zile ale noului an s-au purtat negocieri intense intre reprezentanti ai Primului Ministru si Sorin Ovidiu Vantu.

In substanta, Primul Ministru i-a promis omului de afaceri ca va fi protejat in continuare si ca, in plus, studiaza cateva planuri de a-l scoate pe Sorin Ovidiu Vantu de sub presiunea opiniei publice, cerand in schimb asigurari ferme ca numele sau si ale persoanelor din anturajul
sau nu vor fi facute publice de catre omul de afaceri.

Reactia lui Sorin Ovidiu Vantu s-a vazut la emisiunea Antenei 1, pe care a decis ca nu este bine sa o contramandeze, dar in care nu a facut nici o dezvaluire. Atacul impotriva primului ministru din finalul emisiunii, care nu a adus nimic in plan informativ, a fost menit sa indeparteze suspiciunile legate de un acord intre dl. Adrian Nastase si Vantu.
Interesant in acest context este si avertismentul transmis in direct la televiziunea OTV duminica 6 ianuarie, de catre adversarul lui Vantu, Mihai Iacob, care, informat despre acordul realizat in ultimul moment intre dl. Adrian Nastase si Sorin Ovidiu Vantu a anuntat ca detine casete video cu înregistrarea unor intalniri din Delta Dunarii intre Vantu si o serie de personaje extrem de importante pe care a refuzat sa le nominalizeze precizand ca numele lor reprezinta asigurarea lui pe viata.

Din informatiile pe care le detinem si care provin din imediatul anturaj al lui Sorin Ovidiu Vantu aceste personaje filmate de Mihai Iacob sunt: Primul Ministru – Adrian Nastase, ministrul Transporturilor si al lucrarilor publice – Miron Mitrea, ministrul Privatizarii – Ovidiu Musetescu,
ministrul Turismului – Dan Matei Agathon. Inregistrarile au fost facute in primavara si vara anului 2001.”

B. Raportul Armagedon 3, dedicat in intregime lui SOV

“Afacerile necurate ale lui Sorin Ovidiu Vantu au inceput cu vechile certificate de proprietate, reintroduse in circuit cu sprijinul PDSR.

Gelsor a deturnat de la FNI aproape o suta de milioane de dolari. Cheia banilor FNI trebuie cautata la banca lui Vacaroiu. Grupul Vantu a luat de la FNI cat o transa de la FMI. Vantu a detinut la societatea de Valori Mobiliare Gelsor SA 75.406.260 actiuni (81,8% din capitalul social). Aceste actiuni le-a cesionat in 17 decembrie 1999 fondului de investitii Gelsor, al carui presedinte era Vlad Soare, primind in schimb 450 miliarde lei. Milioanele date de BANCOREX si Banca Agricola pe actiuni Gelsor sunt in corelatie directa cu banca lui Vacaroiu (BID), Banca de Scont, Gelsor si FNI.
A iesit la iveala sentinta penala nr. 570/14.09.1981 a Judetean Neamt prin care SOV (pe atunci contabil la intreprinderea comerciala de stat pentru marfuri alimentare si alimentatie publica Roman) era condamnat la 5 ani si 10 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la delapidare, distrugere de inscrisuri, fals intelectual si uz de fals.

Judecatorii au remarcat la Vantu inca din 1981 „staruinta pentru realizarea activitatilor ilicite”. Ulterior, ajuns „mare om de afaceri”, a declarat ca n-a incalcat decat legea circulatiei.

Banii luati de SOV de la FNI, prin interpusi, au capatat caracteristicile unui credit intern interzis de lege. In conditiile in care rascumpararile de unitati de fond au fost facute de terte persoane si, ulterior, sumele au fost virate in contul lui SOV, fara a exista un document care sa ateste obligatia de virare, suma de 131 miliarde de lei, cu care Vantu a participat la capitalul BID, este ilegala.

„Bidoanele” lui SOV – modul in care banii au devenit mai albi. Echipa de spalatori: Sorin Ovidiu Vantu, Calin Mailat, Cora Dana Popa, Jana Patrasca, Ana Maria Gabor, Carmen Popa, Roberta Lilica Dragomir, Cristina Carmen Nitu, Sorin Freciu. Ancheta Politiei si Parchetului a fost inlesnita de sesizarea BNR din 27.09.2000 care a descoperit ca 131 miliarde de lei (din cele 180 miliarde de lei care au constituit capitalul social pentru crearea BID) provin dintr-un credit intern.
Schema „aspiratorul” debuteaza cu o duzina de „investitori” care au fost folositi de SOV in activitarea de purificare de bani. Sumele proveneau din rascumpararea unitatilor de fond FNI.

BRS este rezerva de cash a lui SOV. Printre actionarii bancii lui Vantu: SOV, Gheorghe Fulga, seful SIE, Alexandru Ionas, seful SECI Romania, Constantin Teculescu – presedintele CEC – Mihai Fercala – presedintele SIF Transilvania. Banca Romana de Scont este fosta Banca ASTRA din Brasov preluata de Gelsor SA in 1998. In toamna anului 2000, SIF Transilvania si SIF Oltenia plus ceilalti actionari ai bancii au vrut sa preia pachetul majoritar detinut de Gelsor, dar tranzactia a cazut. Incepand cu 11 decembrie 2001, BNR a instituit regimul special de decontare a transferurilor de fonduri la BRS.
„Rostogolirile” au generat marea ciordeala de la BRS-ul lui SOV. Credite fictive prin firme „moarte” de la o companie la alta. Schema era simpla: presedintele BRS, Teodor Nicolaescu, si SOV umblau ilegal in conturile clientilor, introduceau sume mari de bani, deci creditau conturile, apoi tot ei scoteau banii. Mai toate creditele pe care le-a acordat BRS s-au dus in firme fictive. Practic, la BRS gaurile negre au fost mutate dintr-un loc in altul. BNR a decis ca, incepand cu 3 ianuarie 2000, sa introduca administrarea speciala la BRS.

Dupa ce a dat lovitura cu FNI si FNA, Vantu s-a orientat spre locuri unde mai existau bani de la stat: ASTRA, SIF-urile. ASTRA a scos bani din bancile solide si a depus 8 milioane dolari la SOV-BRS garantand afacerea „Cuartul”.

Directorul „Cuartul”, Costel Alic, membru PSD, trebuia sa returneze, in august 2001, 50 miliarde de lei. Bomba explodeaza cand apare adresa prin care ALIC cerea ASTREI sa se reesaloneze creditul „conform noului contract incheiat cu BRS” pe o perioada de inca cinci ani. BRS a incheiat contractul fara sa-l intrebe pe garant, respectiv ASTRA. Banii ASTREI au disparut si in buzunarele lui Vantu. Din 4,5 milioane de dolari, Astra nu mai are decat 500.000 de dolari.

Pusculita SOV Gelsor – cheagul SOV Gelsor – a fost inaugurata de cativa dintre bunii prieteni ai lui Vantu din PDSR. Numai FPP II Moldova a emis in 1996 bilete la ordin in favoarea Gelsor in valoare de 3,3 milioane dolari. Pagubele totale cauzate BANCOREX de FPP II Moldova si SOV-urile lui Vantu s-au ridicat in final la 30 de milioane de dolari.

Vlad Soare, chiar inainte de a pleca de la BANCOREX, a aprobat pentru Vantu o emisiune de obligatiuni de 50 de miliarde de lei. O suma identica tot pentru obligatiuni SOV Invest a fost aprobata si de Banca Agricola impotriva avizului de supraveghere bancar.

AVAB a facut plangere penala la Parchet dezvaluind ilegalitatile. A doua zi, Vantu a virat 80 de miliarde in contul AVAB. Acelasi Vantu l-a angajat pe Vlad Soare, oferindu-i un salariu astronomic.

Cel putin de 30 de fosti parlamentari, majoritatea de la PDSR, au fost cumparati de Vantu. Asa se explica votul din Camerele reunite, pentru aprobarea survolului avioanelor NATO spre Iugoslavia. Inca de pe atunci s-a comentat, de catre parlamentarii care il cunosteau pe Sorin Ovidiu Vantu, ca este periculos daca, intr-o problema atat de grava, ce tine si de viitorul Romaniei in NATO, s-a apelat la un mafiot.
Cand si-a dat seama ca s-au strans suficienti bani in FNI, Vantu l-a mituit cu cateva sute de mii de dolari pe Ion Angelescu, presedintele CENTROCOOP, pentru a accepta sa cumpere pe bani grei 51% din actiunile FNI. Cand si-a dat seama ca FNI si FNA sunt pe duca, Vantu a infiintat ilegal Fondul GELSOR in valuta. Fondul nu a obtinut aprobarea BNR.
Vantu a cumparat cu 800.000 de dolari vila fostului primsecretar din Bacau.

In padurea Otopeni, SOV si-a construit o adevarata fortareata in stil columbian, in valoare de patru milioane de dolari. Palatul din str. Paris valoreaza 3 milioane de dolari.

In Valea Jiului exista 2 firme fantoma ale lui SOV: Terra Line si Terra Voice.
Dupa declansarea scandalului FNI, imperiul Gelsor si-a mutat flotila de nave din Portul Tulcea. Cele sapte nave, in valoare de cateva zeci de miliarde lei, au fost trimise pe Bratul Sf. Gheorghe al Dunarii.
Gelsor s-a infiltrat in turismul Deltei prin intermediul firmei ATBAD, al carui pachet majoritar l-a obtinut prin tertipuri de la defuncta Credit Bank, dupa care SOV a cumparat numeroase nave de lux si pontoane (din banii de la FNI). A preluat si pachetul majoritar de la Deltarom Tulcea cu ridicola suma de 2 miliarde de lei, punand astfel mana pe hotelurile „Lebada” din Crisan, „Sulina” din Sulina si „Salcia” din Maliuc, precum si pe tabara de tineret „Rosu” care apartinea BTT. Toate hotelurile au fost inchise, chipurile pentru modernizare, lasand Delta fara nici un hotel.

Banca lui Vacaroiu a falimentat FNI. Vantu a recunoscut ca a luat bani de la FNI pentru BID. La 29 octombrie 1999, Vacaroiu se lauda la Pitesti ca prin februarie 2000, noua banca va fi deschisa: „Va fi unicat pe piata financiara romaneasca”. Argumentul sau suprem: unul dintre principalii actionari va fi patronul grupului Gelsor, Sorin Vantu. Cu numai cateva luni inainte de aceasta declaratie, Vacaroiu semnase contractul cu SOV pe 6 iunie 1999, prin care accepta sa fie platit ca „specialist” cu 10,8 miliarde lei (peste 700.000 de dolari).

Doua duzini de functionari GELSOR s-au prezentat pe 17 decembrie 1999 la Banca Internationala a Religiilor pentru a cumpara cate un milion de actiuni, in total 20 de milioane de actiuni la valoarea de 10.000 de lei bucata. Ulterior, cand au fost somati pentru a pregati banii, acestia au dat din colt in colt: „Trebuie sa vorbim cu dl Sorin Vantu. El e cu banii”.
Milioane de dolari soseau cu viteza cosmica de la BANCOREX pe adresa lui Vantu, cu garantii SIF Moldova: 800.000 de dolari – 13 iunie 1996; 900.000 dolari – 14 iunie 1996; 655.000 dolari – 24 iunie 1996, 500.000 dolari – 12 octombrie 1996; 650.000 dolari – 13 octombrie 1996.
Intr-un interviu, Vantu recunoaste cu tupeu: „FNI a functionat ca un Caritas”, adaugand, tot cu tupeu: „Da, da, banii care s-au pierdut s-au dus in buzunarul cuiva”

SOV controleaza „doi si-un sfert” – UM 0962. Relatia este extrem de importanta pentru acoperirea hotiilor de tip FNI, BRS si BID, ofiterii din IGP desemnati sa ancheteze afacerile lui SOV fiind la cheremul colonelului Traian Marinescu – adjunct al comandantului 0962.
Pe 29 octombrie 1999 a demarat prin societatea de asigurare „Metropol” o inginerie de spalare „legala” a banilor. SOV cumpara 970.929 actiuni cu un leu, subscrie la majorarea capitalului social cu 2.607.725.000 lei. Incheie la aceeasi data un contract de finantare in valoare de 12.392.275.000 lei. In mai 2000 retrocedeaza catre actionarii cedenti cele 970.929 actiuni la valoarea lor nominala de 25.000 lei pe actiune. „Profitul” obtinut prin revanzare: 9.272.248.054 lei.

SOV l-a sponsorizat pe Ion Iliescu cu 300 de milioane de lei pentru campania electorala din 2000. Banii au fost virati Fundatiei Romane pentru Republica si Democratie, unde presedinte era chiar Ion Iliescu.

Prin FINECO („vehicul” pentru BID), SOV l-a avut principal partener pe Nicolae Vacaroiu.

Legatura sefilor SRI si SIE, Radu Timofte si Gheorghe Fulga, cu SOV a fost recunoscuta public de Vantu si este deocamdata ignorata de CSAT.
Cele 32 de firme la care SOV este actionar (majoritar sau numai in participatie) sunt urmatoarele: Gelsor SA, Grupul Gelsor SA, BRS, BID, ADAS Asigurare si Reasigurare, Academia Catavencu, Curentul SA, OMNIASIG SA, Societatea de leasing GELSOR SA, Gelsor ASSETS Management SA, Gelsor NETWORK SA, Gelsor Consulting SA, Vantu Sorin Ovidiu Company, Editura Ion Cristoiu SA, INSOMAR SA, IMOLA NETWORK SA, TERRA LINE SRL, TERA VOICE SRL, SS INVEST SRL, COL TRONIX EUROPE SA, COMTERA SRL, Financiarul Press SRL, Delta Miraj SRL, Imola SA, Institutul de Economie si Afaceri SA, Logic Telecom SA, Lumea Magazin SA, TERACROSS 2000 SRL Covasna, TWO For One SA, G-TV SA, Romcapital Invest SA, Romanian News SRL.

SOV a comandat asasinate. Lista contine urmatoarele nume: Catalin Harnagea, Dan Andronic, Dan Fischer, Costel Bobic, Petre Mihai Bacanu. El a decis lichidarea fizica a persoanelor pe care le considera „vinovate” de dezvaluirile din presa legate de FNI.
Intermediarul gasit de Vantu pentru a aranja asasinatele este Calin Mailat, un personaj din lumea interlopa aflat in solda lui SOV. Numai pentru asasinarea lui Harnagea a platit 70.000 de dolari.

Sever Muresan a declarat in data de 19 septembrie 1996 ca PDSR a trimis la el „un intermediar, pe unul Vantu de la Gelsor”, caruia sa-i dea cinci milioane de dolari pentru campania electorala.”

Anunțuri

Responses

 1. Nicole,
  Cred ca in acest blog sa publici altele decat cele din realpolitic putand sa le faci reclama prezentand titlul si linkul.
  Mi-ar place sa-ti expui opinii personale oricat de taioase riscante ar fi ele, in calitate de ziarist dar si de femeie.
  Sigur iti mai cer o munca. 🙂

  PS. De exemplu : impresiile tale despre emisiunea B1 TV de la care ai plecat inclusiv culisele acesteia.
  Desigur daca asta nu ar face rau sanselor de a mai fi invitata, dar asta o stii tu.

 2. PS Se pare ca, chiar aici in acest articol ai facut ceva in sensul dorit de mine, dar eu nu fusei destul de atent. Restul ramane valabil. 🙂

 3. Ia de aici, Ioane, niste misoginisme celebre.
  N-as putea fi atat de rea cu femeile precum sunt barbatii… 🙂 🙂 🙂

  *Cand o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume. (Enriyeu Castaldo)

  *Feminismul exista doar pentru a integra femeile urite in societate. (Bukowski)

  *Prin a renunta, femeile inteleg o scurta pauza intre doua dorinte. (MarioAdorf)

  *Cind femeile nu mai stiu ce sa faca, se dezbraca. Si acest lucru e probabil singurul lucru bun pe care il pot face. (Samuel Beckett)

  *Femeile isi iubesc mai mult copiii, pentru ca pot fi sigure ca e al lor. (Aristotel)

  *Un barbat intelept nu isi contrazice nevasta. El asteapta pina o face ea singura. (Humphrey Bogart)

  *Bunul renume al unei femei se datoreaza tacerii mai multor barbati. (Maurice Chevalier)

  *Atentie la o femeie care gindeste logic ! Caci logica si femeia sint atit de heterogene, incit este impotriva naturii cand apar impreuna. (Johannes Cotta)

  *Exista trei tipuri de femei: cele frumoase, cele inteligente si majoritatea. (Rainer Werner Fassbinder)

  *Pentru mine femeile sint ca si elefantii. Imi place sa-i privesc, dar nu mi-ar placea sa am unul. (W.C. Fields)

  *Marea intrebare, la care nu stiu sa raspund in ciuda a treizeci de ani de studiu despre femei, este urmatoarea: “Ce vrea de fapt o femeie?” (Sigmund Freud)

  *Cind o femeie isi contureaza buzele, este ca si cind un soldat isi curata mitraliera. (Bob Hope)

  *Femeile trateaza in special ranile provocate de ele. (Jacques Marchand)

  *Nimic nu e mai rau decit o femeie, chiar daca e buna. (Menander)

  *Femeia este o greseala acceptabila a naturii. (John Milton)

  Multumit, Ioane? Exceptiile, daca exista, nu fac decat sa confirme regula, daca si aceasta exista…

  PS Doamnelor si domnisoarelor… Nu trageti in… pianist… Adica in mine… Astea sunt parerile unor barbati celebri despre femei… Multi dintre acesti barbati au dat ortul, dar vorbele lor au ramas… si sunt foarte vii la contemporani….

 4. Cat despre politica romaneasca, ia de aici un strop de Eminescu

  “Suntem zapaciti, nu mai stim ce voim, ce sa facem, ce sa primim, ce sa respingem, în cine sa ne încredem; nu ne mai întelegem si nu ne mai auzim unii pe altii: ne trebuie o idee care sa ne limpezeasca toate capetele si care sa ne împreune pe toti la lucru (…) De aceea alungati turma acestor netrebnici care nu muncesc nimic si n-au nimic si vor sa traiasca ca oamenii cei mai bogati; ei nu stiu nimic si vor sa va învete copiii si n-au destula minte pentru a se economisi pe sine si vor sa va economiseasca pe voi toti.”

 5. Excelente, excelente.
  Am furat-o pe prima, a lui Castaldo sa vad daca Biblio se prinde.

 6. E la liber, luati tot ce vreti. Prima e geniala de-a dreptul!!!!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: