Publicat de: nicoletasavin | 16/10/2010

Comisia Trilaterală se reuneşte discret la Bucureşti, cu Mugur Isărescu amfitrion

Între protestele celor ce plâng după stimulente financiare inaccesibile românilor de rând şi congresul PSD ce precede faimoasa moţiune de cenzură de luni, trece neobservată o

Logo-ul Comisiei Trilaterale

reuniune internaţională de răsunet.  În acest week-end (15-17 octombrie), Bucureştiul găzduieşte un eveniment discret, dar extrem de important pentru toată Europa, în general, şi pentru ţara noastră, în special: Intalnirea Regionala Europeana a Comisiei Trilaterale. (vezi  site-ul http://www.trilateral.org, la sectiunea Meetings).

Un conclav al elitelor pe care organizatorii şi participanţii de oriunde nu-l doresc reflectat în mass-media, chiar se bucură când el trece neobservat, precum pare a se întâmpla şi în presa românească. Nu puţine au fost întâlnirile grupului Bildenberg sau ale Trilateralei la care activişti anti-globalizare din toată lumea au manifestat violent, făcând necesară intervenţia forţelor de ordine.

Puterea reală a celor prezenţi în aceste zile la Bucureşti este, poate, mai mare decât a şefilor de state şi de guverne, aleşi sau numiţi în funcţii vremelnice şi perisabile.

Eminenţele cenuşii, oamenii aflaţi permanent în umbra puterilor trecătoare , oamenii care hotărăsc schimbările majore de trend în centrele de putere naţionale, regionale sau mondiale, vor decide căile pe care le urmează Europa şi lumea în viitorul an. Singurul reprezentant al României în acest conclav al puternicilor lumii este Mugur Isarescu.

Cât despre putere, văzută sau nu, ea are nişte reguli nescrise, dar nu invincibile, care se pot updata la astfel de reuniuni. Deloc întâmplător, powershiftul şi resorturile lui ar trebui să facă obiectul reflecţiei multor politicieni români, avizi după putere şi recunoaştere prin orice mijloace, în stare să arunce România în crah pentru a accede la putere.


Răspunsuri

 1. „stimulente financiare inaccesibile românilor de rând”. pentru omul de rând salariul e stimulator. un sef de fermă se lauda, deunazi, la televizor, că isi plateste muncitorul de pe combină (om de rând, presupun) cu 350 de RON pe zi, amenintând la propriu consumatorii: „să-şi ascută portofelele!”. trebuie respectati functionarii „de rând” care-si fac meseria în mod onest şi care nu sunt doriţi de sistem. criteriul de competentă si performantă a angajatului de la stat e: ar face faţă în economia reală sau nu? îmi demonstrezi că poţi să mă slujeşti, doar atunci când slujeşti pe altcineva. dacă te-am angajat eu, stat, e clar că eşti o lichea care nu e bună de nimic!

 2. Nicole la cat haos ii in tara pe nimeni nu intereseaza eminentele cenusii care practic conduc lumea ,sa participe Mugur Isarescu in acest consiliu de puternici ,poate ii da doamne-doamne minte lui Basescu si-l numeste PM intr-un guvern de profesionisti sustinut de toate partidele parlamentare ,singura solutie viabila sa urneasca caruta si sa linisteasca spiritele incinse din tara .

 3. De ce am impresia că toate organizaţiile acestea vor câte o bucăţică din România?

 4. Mugur Isărescu şi Mihai Tănăsescu sunt cei doi membri români ai Comisiei Trilaterale. deci nu e doar unul. si pariu ca se va discuta de moldova-transnistria . interesnaia

 5. Si Mihai Tanasescu FMI

 6. In primul rand va salut pe toti, in special pe Nicol si Eusebio!
  He!He!Baietei si fetiscane am ajuns si la fundul sacului!Biblio nu ai impresia, asa si este: vor incerca federalizarea Romaniei, pe motive „administrative”!Acum vom vedea daca avem sau nu adevarati patrioti! Eu personal, zic: NU AVEM!
  Va pup!

 7. oare trebuie sa ne ingrozim sau sa ne bucuram?cine stie poate va fi mai bine pentru noi!?!? apropo cind mai vii prin iasi ? nu ne-am vazut de multi ani. te pup.

 8. Nimic de federalizat, ci doar un loc de refugiu. Ulterior timpului care va veni…Hotararile nu s-au luat acum ci au fost definitivate in primavara, la Dubai.

 9. …”oare trebuie sa ne ingrozim sau sa ne bucuram?”..
  ..sa vi se „rupa”!!!..ca.mie, care n-am:MI SE RUPE !!,in cate bucati vreti voi ,de toate materiile cenusii si de toti cenusiii!!!
  „Viata merge innainte!”..
  ..”bucurosi le-om duce toate..”
  sa-l mai lasam dracului , drobul de sare!
  ..cu cat trecem prin mai „multe” ne calim si demonstram ca suntem cei mai puternici!!

 10. […] Nicoleta Savin’s “Blog de veghe”: Puterea reală a celor prezenţi în aceste zile la Bucureşti este, poate, mai mare decât a şefilor de state şi de guverne, aleşi sau numiţi în funcţii vremelnice şi perisabile. […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: