Publicat de: nicoletasavin | 07/11/2010

Radu Bălănescu, noul Mare Maestru al MLNR. Voturile în finala Bălănescu-Gheordunescu: 533 la 411

Alegerile din MLNR, comentate de masonul rebel Florin Ghiulbenghian  sigla MLNR

Rezultatele primului tur de vot: Bălănescu 495 voturi, Gheordunescu 485 voturi

In urma cu cateva minute s-a incheiat numaratoarea voturilor exprimate de delegatii prezenti la Convent in primul tur de vot pentru alegerea Marelui Maestru al MLNR. Rezulatat oarecum previzibil, tinand cont de estimarile de ieri seara ce indicau o apropierea foarte mare a intentiilor de vot pentru cei doi candidati.

Astfel, Radu Balanescu se claseaza pe primul loc, cu 495 de voturi, un avantaj minuscul de numai 10 voturi in fata lui Mircea Gheordunescu care a obtinut 485 de voturi. Intre voturile obtinute de Radu Balanescu este insa si cel mai important posibil: cel al lui Costel Iancu, care a si fotografiat si aratat deschis celor prezenti la Palatul Parlamentului buletinul sau de vot in favoarea lui Radu Balanescu. Din nou, Ritul Scotian Antic si Acceptat si Suveranul Mare Comandor Costel Iancu decid soarta MLNR, asa cum a facut-o inca de la reaprinderea luminilor in 1990.

Cei doi candidati s-au inteles deja sa nu mai existe un al treilea tur de scrutin, castigatorul urmand a fi desemnat din al doilea tur de scrutin in baza unei majoritati de minim 50% +1. Astfel, Radu Balanescu porneste cu un usor avantaj in ceea ce priveste numarul de delegati ce ii sunt favorabili dar are si trei avantaje uriase fata de Mircea Gheordunescu: victoria morala din primul tur de scrutin, lucru ce deja ii face pe cativa delegati ce au votat Gheordunescu sa inceapa negocieri pe ultima suta de metri pentru a se inscrie in tabara lui Balanescu, sprijinul fatis acordat de Costel Iancu si exceptionala strategie pusa la punct de Costel Bobic de influentare a unor delegati cheie pe baza vechilor sale relatii din zona politica si a serviciilor secrete.

Influenta exercitata de Costel Bobic a fost suficient de puternica pentru a-l determina pe Chirovici sa blocheze orice discutie in acest Convent asupra regularitatii actiunilor intreprinse de Radu Balanescu in ultimele 3 luni pentru castigarea alegerilor din MLNR, desi acest lucru ar fi adus un avantaj urias lui Mircea Gheordunescu in confruntarea de astazi.

Chirovici dovedeste din nou cat de draga ii este tradarea, dupa sprijinirea constanta din ultimii doi ani a candidaturii lui Mircea Gheordunescu vanzandu-l pe acesta exact in momentul decisiv al candidaturii.

Iar Costel Bobic dovedeste dupa esecul de acum 2 ani in sprijinirea si finantarea partiala a campaniei lui Vasile Blaga la Primaria Generala a Bucurestiului ca si-a revenit in mare forma, apropierea lui de PDL si cultivarea relatiilor personale cu decidentii de nivel superior din acest partid aducandu-i un plus de mobilitate si o influenta imposibil de neglijat.

Suplimentar, sunt convins ca relatia de prietenie deosebit de apropiata a lui Costel Bobic cu Costel Iancu, precum si ajutorul acordat acestuia de catre Costel Bobic in cateva momente-cheie, au cantarit enorm in decizia Suveranului Comandor de a-l sprijini pe fata pe Radu Balanescu, angrenand astfel si membrii fideli din RSAA de partea lui Balanescu.

Din aceasta noua campanie murdara pentru inalta demnitate de Mare Maestru al MLNR se desprinde insa o singura concluzie: constructia masonica in Romania este grav afectata in insasi esenta ei de acest sistem preluat din lumea profana si care face Frati sa se lupte cu Frati la fiecare 3 ani, sistem care te obliga sa apelezi la resurse si influente din afara Ordinului pentru a-ti asigura victoria, sistem care iti creeaza obligatii imposibil de ignorat si care afecteaza automat calitate activitatii masonice pe termen lung.

Va voi tine la curent cu evolutia votului in cadrul Conventului MLNR pe masura desfasurarii evenimentelor, pana la votarea listelor cu membrii Marelui Consiliu propusi de candidatul castigator.

Rezultatele celui de-al doilea tur de vot: Bălănescu 533 voturi, Gheordunescu 411

Ceea ce pronosticam corect in prima comentariu dedicat alegerilor pentru Mare Maestru al MLNR s-a implinit. Radu Balanescu a castigat destul de lejer turul al doilea si devine Mare Maestru pentru urmatorii 3 ani… cel putin… obtinand 533 de voturi fata de numai 411 contracandidatul sau, Mircea Gheordunescu. Echipa din spatele lui Radu Balanescu a facut diferenta in cadrul acestui Convent. Cei doi Costel, si aici ma refer la Costel Iancu si Costel Bobic, au condus impecabil campania lui Radu Balanescu precum si negocierile de pe ultima suta de metri.

Decizia de indepartare a lui Radu Balanescu de conducatorii celor 2 Rituri de perfectie mai „usurele”, si anume Ritul Memphis-Misraim (Gheorghe Florea) si Ritul York (Stefan Masu), i-au substras cateva voturi in Convent, dar i-au adaugat un plus de credibilitate pentru platforma lui de asa-zisa reforma si curatenie. Plus decisiv in convingerea catorva zeci de Frati ca Radu Balanescu ar putea fi o solutie de evolutie fireasca si corecta a MLNR, ceea ce i-a si determinat sa schimbe macazul pe ultima suta de metri.

Dar aceasta decizie ii vine manusa si lui Costel Iancu, singurul reprezentant al unui Rit din componenta MLNR (Ritul Scoţian Antic şi Acceptat) care si-a facut public suportul pentru Radu Balanescu, asigurandu-i continuitatea influentei asupra tuturor deciziilor importante ale MLNR in urmatorii 3 ani. Ideea geniala a lui Costel Bobic de a-l scapa pe Radu Balanescu de balastul de imagine si credibilitate asociat suportului promis de Gheorghe Florea si Stefan Masu consider ca a asigurat castigarea unei finale ce avea in urma cu doar o saptamana un final total imprevizibil.

Din pacate, pentru a-si asigura linistea in finala, Radu Balanescu a fost fortat sa negocieze cu Chirovici pastrarea in echipa sa a celor doi loiali parteneri ai de acum fostului Mare Maestru, ma refer la Danut Tanasie si Cristi Unteanu. Plangerea pe care am depus-o la Marele Secretariat privind iregularitatea masonica a asocierii lui Balanescu cu Costel Bobic i-a venit manusa lui Chirovici, permitandu-i sa il determine cu extrem de mare usurinta pe Balanescu sa ii accepte cererile in schimbul pastrarii tacerii in Convent. Costel Iancu a fost cel care l-a determinat pe Chirovici sa nu ceara suspendarea lui Radu Balanescu din cursa spre functia de Mare Maestru, tot Costel Iancu garantandu-i lui Chirovici ca dolenatele sale vor fi intocmai indeplinite de catre Radu Balanescu. Faptul ca i-am prevenit inca de ieri seara pe principalii actori din acest joc asupra faptului ca voi actiona din nou in ziua Conventului le-a permis sa se regrupeze si sa ajunga la o solutie eleganta in urma negocierilor dintre ei.

Tot la capitolul confirmari vine si numirea lui Tohaneanu ca Mare Secretar, Radu Balanescu dovedind astfel ca stie sa si respecte promisunile facute la inceputul campaniei sale. Iar la capitolul asteptari inselate putem contabiliza numirea fostului Maestru Venerabil al celebrei Loje Tacerea (cunoscuta si ca Loja Mucles) Nasty Vladoiu in fruntea Justitiei Masonice. Exista creeate din aceasta zi toate premizele ca MLNR sa-si reia fructuoasa activitate de ciugulit cate un banut din timpurile lui Savancea, dar cu noi beneficiari.

Finalul acestor alegeri este unul asteptat de catre cei ce au inteles ca atat Balanescu cat si Gheordunescu sunt parte integranta a echipei lui Chirovici.

De altfel, singurul castigator al alegerilor este chiar Chirovici. Oamenii apropiati lui raman in Marele Consiliu, il are la mana oricand doreste pe noul Mare Maestru, este confirmat drept conducator al Consiliului Luminilor si a avut parte de un Convent linistit, reusind sa evite confruntari dure ale 533suporterilor celor doi candidati.

Prin alegerea lui Balanescu si prin sutinerea pe care i-a acordat-o astazi, Chirovici mai reuseste si stoparea tendintelor separatiste ale Fratilor ce nu il putea accepta pe Gheordunescu drept Mare Maestru si demonstreaza Marilor Loji regulare ca alegerile din MLNR nu au fost influentate de suportul sau pentru unul dintrre candidati.

Ca atare, la capitolul imagine si stabilitate, Chirovici castiga pe toate fronturile, iar cei doi candidati nu pot decat sa accepte pierderile suferite datorita compromisurilor acceptate.

Singurii care pierd sunt Fratii din MLNR, Frati ce se trezesc din nou ca votul lor a fost pur decorativ, deciziile fiind luate de altii si negocierile purtate avand in minte cu totul alte interese decat cele ale Ordinului.

Doresc sa inchei acest capitol mentionand ca, daca pana astazi prezenta lui Chirovici in fruntea MLNR a reprezentat oarecum o garantie a unei corectitudini si a rezistentei in fata tentatiilor materiale, calea spre trafic de influenta la o scara necunoscuta pana acum in Romania este larg deschisa odata cu alegerea lui Radu Balanescu drept noul Mare Maestru si confirmarea unui Mare Consiliu ce ii contine pe Danut Tanasie si pe Cristi Unteanu in urma unei campanii electorale concepute de Costel Bobic.

Iubiti Frati, va doresc sa munciti cu drag si spor in urmat

Anunțuri

Responses

 1. Medici masoni, cum să îi recunoaştem, de ce să-i evităm:

  http://eufrosin.wordpress.com/2010/11/08/medici-masoni-cum-sa-ii-recunoastem-de-ce-sa-i-evitam/

 2. Un medic mic a ajuns Maestru Mare! Asa-i la noi, dorinta de parvenire si impostura pot produce orice, inclusiv un Mare Maestru. Apara-ne, Doamne!

 3. „Radu Bălănescu, noul Mare Maestru al MLNR. Voturile în finala Bălănescu-Gheordunescu: 533 la 411″…
  ====================
  Ar trebui să ne intereseze?

 4. Vin dupa tine

 5. Radu Bălănescu

 6. Tradare,trafic de influenta,etc. sunt cuvinte prea impopotonate pentru nivelul la care se manifesta masoneria in acest moment.Atunci cand vor aparea primele vieti salvate de miscarea masonica ,atunci cand tenacitatea in desavarsirea unor lucrari masonice va apela la virtutile mai multor Frati,abia atunci vom renunta la cuvinte dure pentru ca vom fi obositi si ne vom dori sa ne bucuram de ce am construit.Pana atunci…… Asta e.Jocuri.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: