Publicat de: nicoletasavin | 08/11/2010

Florin Ghiulbenghian: Cum a pierdut Vasile Blaga Primăria Capitalei pe mâna lui Costel Bobic

Dragii mei fosti Frati, 

(…)
Costel Bobic ma uraste ca pe nimeni alticeva, mai mult decat pe Nastase chiar, pentru ca, a doua oara in ultimii ani, i-am dovedit ca a imbatranit si ca sunt mult mai bun decat el in operatiuni de influentare. De ce a doua oara? Sa va explic…. si prima poveste este fascinanta, in special pentru bucuresteni… si va permite sa intelegeti de ce si cum a beneficiat Costel Bobic de un acces privilegiat la cateva varfuri din PDL.

In urma cu 2 ani se desfasurau alegerile pentru Primaria Bucurestiului. Sorin Oprescu era unul dintre candidatii cu sanse mari de a le castiga. La fel era si Vasile Blaga, omul forte al PDL-ului, beneficiarul simpatiei populare capitalizate de Traian Basescu.

Ce s-a intamplat in acea luna de campanie electorala de Vasile Blaga a avut o prezenta atat de dezlanata si cu mesaje contradictorii, ceea ce a si determinat pierderea de catre el a alegerilor pentru Capitala?

Pentru cei ce nu au interactionat cu Vasile Blaga as dori sa fac cateva precizari. In primul rand, toti cei care l-au subestimat au gresit profund si platesc si acum pretul pentru acea greseala. Blaga este un om cu o inteligenta mult peste medie, o capacitate de munca fenomenala, un spirit organizatoric de exceptie, o memorie elefantina si o capacitate extraordinara de a disimula toate acestea in spatele unei imagini reci si aparent searbede. Blaga este un conducator inascut. Unul dintre putinii pe care clasa politica romaneasca a reusit sa-i creeze. Dar este si un om care a inteles ca adevarata putere, cea care ramane perena timp de zeci de ani, este cea relativ invizibila. De aceea si presupun ca si-a creat un profil public atat de tern si de „ardelenesc”. In acelasi timp, Blaga este si marele maestru al campaniilor electorale. Intelege asa cum putini oameni o fac complexitatea mecanismelor necesare pentru castigarea oricarui tip de alegeri si poate mobiliza deosebit de usor resursele logistice si mijloacele financiare necesare pentru a fi castigator.

Dupa toata aceasta reclama pe care i-o fac absolut gratuit, persista intrabarea: cum naiba de Blaga a pierdut in 2008 Capitala in favoarea unui „doctoras” independent, fost PSD-ist si lipsit de infrastructura atat de necasara unei campanii electorale?

Raspunsul este un pic mai complicat… eu va pot oferi doar doua dintre explicatii, dar sunt sigur ca mai sunt destul de multe.

Prima explicatie consta in votul negativ dat de o parte din membrii PDL. Motivul? Nu este unul singur, ci trei, si toate destul de serioase.
Primul motiv consta in amintirea distantarii lui Vasile Blaga de Traian Basescu in perioada 2005-2006 si in incercarea de a determina PD sa ramana la guvernare, in ciuda cererii exprese a Presedintelui de a parasi puterea si de a determina alegeri anticipate.
Al doilea motiv il constituie lipsa initiala de reactie a lui Blaga in momentul suspendarii Presedintelui Traian Basescu, in 2007, si tentativa de a-l lipsi de sprijinul infrastructurii de partid pe perioada referendumului de suspendare.
Trebuie spus totusi ca, dupa perioada de 3-4 zile in care Blaga a incercat sa distanteze PD-ul de Traian Basescu, a urmat o perioada de totala implicare din partea sa in favoarea Presedintelui si, in mare masura, succesul campaniei din perioada referendumului pentru suspendare i se datoreaza personal. Bucurestenii erau inca, in acea perioada, destul de atasati de Traian Basescu, in special membrii PD, astfel incat nu l-au iertat pe Blaga pentru ceea ce unii percepusera ca un act de tradare al lui Basescu.
Al treilea motiv este unul clasificat in limbajul serviciilor speciale drept o operatiune clasica de dezinformare a dusmanului, operatiune „intoarsa” insa contra initiatorilor printr-o contraoperatiune bine gandita si planificata.
Astfel, mizand pe perceptia publica a apropierii lui Sorin Oprescu de Costel Bobic, cativa ziaristi aflati in solda PDL lanseaza in piata, inaintea alegerilor, informatia conform careia finantatorul si unul din strategii campaniei electorale a lui Sorin Oprescu la Primaria Capitalei ar fi Costel Bobic.
Lucru total neadevarat, dar pe care Sorin Oprescu nu se oboseste sa-l dezminta, dar nici nu-l confirma. Lucru putin cunoscut, Costel Bobic devenise deja om de casa al PD-ului, contactele lui fiind in special cu apropiati ai lui Vasile Blaga.
Iar Blaga a dorit sa-l foloseasca pe Bobic, cu acceptul acestuia, in doua scopuri. Primul, decredibilizarea lui Sorin Oprescu prin asocierea cu un personaj atat de contestat cum este Costel Bobic. Al doilea scop, mai subtil, a fost atragerea unor persoane ce doreau sa-l sustina pe Sorin Oprescu in anturajul lui Costel Bobic si stoarcerea lor de informatii potential compromitatoare la adresa lui Vasile Blaga.
Avand cunostinta despre aceasta actiune a lui Vasile Blaga, s-a decis sa il contactez pe Costel Bobic si sa incep o operatiune de intoxicare a lui Blaga.
Operatiunea a reusit perfect, Blaga a fost de multe ori incoerent in campanie deoarece, in urma informatiilor false cu care il indopa Costel Bobic, se astepta la lovituri ce tot intarziau sa se materializeze si finalul este cunoscut.
Sorin Oprescu castiga Capitala, iar Blaga pierde nu doar Primaria Capitalei, dar si posibilitatea de a deveni Presedintele PDL si candidatul acestui partid la Presedintia Romaniei in 2009.

Si aceasta este, de fapt, a doua explicatie a pierderii de catre Blaga a alegerilor pentru Capitala. Dorinta sa, exprimata unor prieteni foarte apropiati, de a-l inlocui pe Emil Boc la presedintia PDL si de a candida in 2009 la Presedentia Romaniei. Lucru care, in mod evident, nu i-a fost permis si i-a devenit fatal.

In preziua votului, ii prezint lui Costel Bobic rezultatele primare ale ultimului sondaj de opinie si ii spun ca pariez ca Sorin Oprescu va castiga.
Este atat de sigur pe el incat are tupeul de a-mi propune un pariu. Daca Blaga castiga, eu trebuie sa-i dau un „dolar indian de aur”.
Pentru necunoscatori, este considerata cea mai valoroasa piesa numismatica din lume, evaluata la peste un milion de dolari (dar s-a tranzactionat ultima data la 7 milioane de dolari). Istoricul respectivelor monede este facinant si puteti gasi mult mai multe detalii pe web.
In bataie de joc, eu ii cer o rubla daca va castiga Sorin Oprescu. Tot de aur, dar emisa de Petru cel Mare, si clasificata A. Nu este la fel de valoroasa ca moneda solicitata de Costel Bobic, dar este mult mai frumoasa si, in plus, contine o simbolistica de neinteles pentru un profan ca el.
Rezultatul pariului cred ca il banuiti, Costel Bobic inca imi este dator cu o rubla!!!!… 🙂

Spre conformitate si pentru ca banuiam ca Excelenta Sa Maestrul Dezinformarilor va nega ca a pierdut vreodata un pariu si ca imi este dator, mai ales mie, pentru a nu fi banuit ca va dezinformez, respectivul pariu a fost acceptat de fata cu doi martori. Recunosc ca umilinta lui Costel Bobic este si mai mare… dar cred ca si-o merita… 🙂

Citind aceasta mica poveste sunt convins ca cei ce-l cunosc pe megalomanul Bobic percep perfect ura sa viscerala fata de mine. Mult prea putini l-au „facut” de doua ori pe Costel… si, intr-o alta zi, o sa ii destainui, tot in public, cum imi mai este dator pentru ca l-am mai pacalit si a treia oara… 🙂
(…)

Florin Ghiulbenghian

P.S. Nu comentez destainuirile masonului rebel Florin Ghiulbenghian. Judecata fiecaruia dintre cititori este imbatabila.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: