Publicat de: nicoletasavin | 26/12/2010

Remember: De Crăciun ne-am luat raţia de libertate!

Acum 21 de ani, Iliescu, Măgureanu, Voican, Roman şi toată galeria lor ne „dăruiau” un Crăciun însângerat, numai bun să le legitimeze ilegitimitatea. Nimeni nu i-a pedepsit. Nici noi, cu votul. Suntem liberi? Unii, da. Foarte mulţi, nu. Mulţi cu vorba. Nu şi cu fapta.

Am găsit pe net celebrul foto-reportaj al lui Paul Agarici despre revoluţie. Spre aducere aminte, postez trei fotografii. Pe celelalte le găsiţi la Fotografu.ro, “De Craciun ne-am luat ratia de libertate”.


Răspunsuri

 1. Sper că nu voi fi târziu urându-vă un Crăciun fericit, tuturor de pe blog, dar în mod special, DOAMNEI care-l ţine sub atentă „supraveghere”.
  La subiect:
  Nu vorbim despre legalitatea, corectitudinea şi timpul în care au fost „judecaţi”, condamnaţi şi asasinaţi Ceauşeştii de către kârpa kaghebistă…
  Ca să nu fie nici un dubiu, mă refer la jigodia de Iliescu, cu care ne-a fost pedepsită ţara şi românimea, când, cursul recentei istorii, ar fi putut să fie cu totul altfel…
  Ce mă horipilează la nefericitele evenimente din preajma Crăciunului şi chiar de Crăciunul lui ’89, este faptul că comuniştii (cacofonia vine perfect!) nu numai că au vărsat sânge în acele zile, dar au întinat Sfânta Zi a Crăciunului, cu sângele celor care le-au fost far călăutitor…
  Şi-au bătut (prin asta) joc de toţi românii, de ţara lor şi de tradiţiile lor religioase.
  Urâtă pată pe istoria noastră…

 2. Da, dar ratia e pe cartele , iar cartelele sunt impartite de „Voicu si Vintu” , care saracii nici ei nu au stiut ce sa faca cu libertatea obtinuta.

  Daca ar fi stiut astazi erau tot milionari, dar liberi si respectati.

  Primii „liberi” au fost cei care au fugit dupa prima mineriada, indeobste intelectuali, proaspeti absolventi si mai toti cei ce nu aveau de unde sa nu-si vinda tara. Spre deosebire de mindrii muncitori convinsi ca vor rezista generatii dupa generatii ancorati in utilajele ruginite de la Timpuri Noi, si minerii care tocmai prinsesera gustul excursiilor gratuite la Bucuresti, si care au mai poposit inca ceva timp, unii pina la pensie altii pina la moarte naturala.

  „Liber” din punct de vedere economic si politico-social conform Capitalul lui Marx inseamna ca esti sarac lipit dar liber sa-ti vinzi (daca ai) forta de munca unde gasesti vreo piata. Adica propriul stapin la fel de sarac ca si angajatul sau, la cheremul primului ofertant.

  Libertatea obtinuta a fost folosita sa plecam repede „liberi” din tara si sa devenim cotizanti, „capsunarii” cei iubiti ai lui Tariceanu care se falea cu miliardele trimise anual de oameni care si-au lasat neamul, familiile, copii ca sa munceasca aiurea.
  (Eu cind vreau sa fluier fluier – poate doar la puscarie sau in vreo diaspora).

  Sau sa venim repede de pe unde eram si sa devenim „pelicani” sau slugi la tortionari. Adica nici macar papagali.

  Dumnezeu iti da dar nu iti baga in traista, sau cam asa se zice. Eram priviti pina in Dec. 89 cu multa compasiune, tot occidentul stia ca regimul Ceausescu era mult mai dur decit alte regimuri similare din restul lagarului comunist, si ca eram ultima tara care inca nu reusea sa isi cistige libertatea cintind colinde si aprinzind luminari in piata centrala din capitala respectivei tari devenite ex-comuniste, pe altarul perestroika si glasnost

  Revoltele Myanmar (1988) si Tiananmen (1989) inabusite in singele a mii de oameni, incepeau sa anticipeze deznodamintul ce urma sa aiba loc in Romania.

  Capitalul de admiratie si demnitate care au fost cistigate in fata intregii lumi in acele zile de sacrificiu constituie, cred eu, un eveniment unic in istoria tarii noastre.

  Da, acei oameni care au stat tremurind de frica, dar demni si neclintiti in fata „mecanizatelor” lui Voicu & comp. sunt eroii adevarati ai acestui neam.

  Aflam astazi cu scirba si stupoare de faptele de vitejie ale unui Dan Iosif sau Catalin Voicu (sper sa aflam exact in care dintre Taburile ucigase isi facea dinsul meseria de asasin pe 21), ale unui Cico sau Mitica Iliescu. …

  Aflam noi, dar afla si acea lume care in loc sa ne vina in ajutor, atunci cind aveam mai multa nevoie ne-a privit doar ca pe o curiozitate (in iunie 1990 titlul pe coperta din Newsweek era ceva de genul o gasca se bate cu alta (referitor la prima mineriada). Astazi dupa mai bine de 20 de ani se simt inselati in asteptarile lor pentru care nu au facut decit sa pactizeze cu asasinii Revolutiei.

  Nu prezentam credibilitatea dorita pentru a fi primiti in Schenghen …. dar Nastase si Iliescu si Tariceanu si etc., prezentau credibilitatea necesara pentru a fi incurajati sa promoveze pina astazi cea mai dura forma de criminalitate si ilegalitate, tipica regimului ceausist, dar fara Ceausescu ? …. doar cu papion

  Poate anul acesta care vine sa mai limpezeasca apele, vorba unei femei sfinte din Fagaras – Elisabeta Rizea : „Trei zile daca mai traiesc da’ vreau sa stiu ca s-a limpezit lumea”

 3. Mda. Constat că lu’ matale nea Dragoşe iar ţi s-a făcut de niscaiva kerosen în rezervor.
  🙂
  Faptul că ai început să postezi în această ogradă mă bucură teribil. Aici, faţă de ograda „fideluţelor” mesajul tău poate fi mai bine „trambulinat” către sfere înalte şi absolut niciodată nu vei fi banat din motive „artopoleşti”!
  🙂
  POATE ACUM, DOAMNA „DEONTOLOAGĂ” MONICA MACOVEI ŞI ALŢI „DEONTOLOGI” DE CALIBRUL EI VOR ÎNŢELEGE DE UNDE TREBUIE SĂ ÎNCEAPĂ STÂRPIREA CARACATIŢEI! TOTDEAUNA DE LA CAP! Că deh, caracatiţa de la …cap se-mpute.
  🙂

  PS1 Hâtru, şolticar şi fitilist, bag una din ciclul FILOSOFELI DEMENŢIALE:
  CINE-ŞI RESPECTĂ STOMACUL NICIODATĂ NU CULEGE MERELE STRICATE DE LÂNGĂ POM! ÎNTINDE MÂNA ŞI LE CULEGE PE CELE DIN POM!
  🙂

  PS2 Şi mai bag una, dar nu din ciclul „FILOSOFELI DEMENŢIALE” ci din ciclul „VĂZUTE ŞI PIPĂITE”:
  EXISTĂ BASME REALE!
  🙂

 4. mda, vad ca mai sunt nebuni de talia mea.
  o fi bine,o fi rau?
  undeva ,intr-un ziar de astazi am citit un ARTICOL,despre cum si-au petrecut PUSCARIASII DE LUX,IN FRUNTE CU CATALIN VOICU,craciunul in temnita,in celula pt V.I.P.-URI
  interesant,foarte interesant,si cu toate astea…………………CORCO,FREDDY,SI MULTI ALTII,vor LINISTE SI INCREMENIRE………………………………………

 5. „Acum 21 de ani, Iliescu, Măgureanu, Voican, Roman şi toată galeria lor ne “dăruiau” un Crăciun însângerat… ş.am.d.”
  _______________________
  Şi încă sunt liberi şi prosperi. Lacrimile de pe obrajii celor morţi acum 21 de ani continuă să le ardă obrajii pentru că cei care le-au ucis pe cei dragi încă apar la televizor şi ne dau soluţii…
  Se râde de gestul lui Băsescu de a citi declaraţia de condamnare a Comunismului. Asta spune tot…

 6. Draga Blue,
  mortii nu mai plang …cu lacrimi!

  De acord !!??doar cu un amendament:
  cei cu „gestul”,(acum)sunt mai cumpliti decat comunistii:
  -tradatori,
  -lasi,
  -mincinosi,
  -HOTI,
  ……
  Ps.Iti eram datoare!!!hahahahihi!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: