Publicat de: nicoletasavin | 14/06/2011

De ce nu-l pot ierta pe Ion Iliescu?

Mă întreb adesea unde ar fi ajuns România dacă pe 20 mai 1990, în Duminica Orbului, românii ar fi ales altceva?
Cum ar fi fost dacă lumea civilizată nu întorcea spatele puterii de la Bucureşti, oripilată de evenimentele de la Târgu Mureş şi de mineriade? Cum ar fi arătat România condusă de Ion Raţiu? Ar fi fost în grupul de la Vişegrad? Ar fi prins primul tren în NATO şi în UE? Greu de spus văzând ce întortochiate sunt căile geopoliticii.
Sunt însă absolut sigură că fără teroarea instituită cu ciomagul şi târnăcopul, inteligenţele acestei ţări nu ar fi ales să plece în cele patru zări. Continuarea aici


Responses

 1. Nicoleta
  Nu iti mai expune articolele pe evz.ro E o mizerie de site care permite comentarii tembele si porcoase. E mare pacat de perlele pe care le scrii.

 2. nu -l uit si nu.l iert .dar am o problema copii mei au 23 unul si 20 una si stiti carei treaba ..nu au rabdare sa le povestec despre ce a fost .am hotarit asa scot pe imprimanta tot despre revolutie si mineriada ,le tin la dosar si cind o vrea sa le citesca si dezbatem in familie subiectul .doamna mea FELICITARI sincere pt tot ce scrieti .

 3. „Nicoleta Savin, premiu pentru jurnalism de investigaţie
  Premiile pentru categoria presă au fost adjudicate de Nicoleta Savin, jurnalist de investigaţii care s-a întors de la 1 iunie în redacţia Evenimentul Zilei, şi de Alis Năstase-Buciuta .
  Emoţionată şi fără a-şi putea stăpâni lacrimile, Nicoleta Savin a vrut să transmită un mesaj tinerilor jurnalişti pasionaţi de investigaţie. „M-am întors la Evenimentul Zilei pentru că aici încerc să nasc energii. Cred că juniorii presei pot face mai multă lumină într-o lume obişnuită cu mult întuneric”.
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/castigatoarele-galei-quotfemeia-conteazaquot-933953.html
  Doar atât spun: SUNT MÂNDRU DE TINE!

 4. […]  https://nicoletasavin.wordpress.com/2011/06/14/de-ce-nu-l-pot-ierta-pe-ion-iliescu/ […]

 5. Sub motto-ul „La mulţi ani, tovarăşe Iliescu! (… unde preferi: la Aiud, Gherla, Rahova etc)”, mi-am permis să spun că:”Nici eu nu-l pot ierta pe Iliescu …”
  http://romanicablues.wordpress.com/2011/06/15/nici-eu-nu-l-pot-ierta-pe-iliescu/comment-page-1/#comment-3353
  Un mic colaj de articole din EVENIMENTUL ZILEI între care şi „De ce nu-l pot ierta pe Ion Iliescu?” precum şi un extrem de scurt comentariu din partea mea…

 6. Mare Doamna, mare Caracter. D-na Savin, m-am bucurat tare mult pt. premiul primit. Il meritati cu prisosinta. Inca odata, va multumesc ca existati.

 7. Nu știu unde am fi fost, dar știu de unde am plecat…

  http://despredemnitate.wordpress.com/2011/05/14/manifesto2/

 8. E o mare tristeţe să constatăm că într-o epocă în care semiotica şi pragmatica limbajului sunt clădite pe sute şi mii de tomuri, pline vârf de nuanţe şi subtilităţi, abordarea celor mai complexe texte de care dispune omenirea se face barbar, cu bocancul, fără nici o strângere de inimă.
  Ce ne inconjoara ca un zid, din ce in ce mai amenintator? Ideile „lansate cu grije, pe linie de partid”, spuse cu gangosenie pe intelesul „tutulor”…
  Ideile-de-a-gata, ca nişte conserve cu conţinut gata preparat, pe care nu trebuie să te străduieşti să afli cum se desfac: sunt gratuite, special pentru tine, îţi explodează în faţă şi te împroaşcă. Precum „postarile postacilor „, comentatori si „exegeti” ai tuturor subiectelor, aparatorii adevarului festit in culorile defilarilor de acum 20 de ani…
  Jurnalistii sunt de mai multe feluri: Jurnalisti, de care aflam atat de rar in ultimul timp, vorbitori si prieteni ai limbii romane, sau groparii societatii. Trebuie înţeles de aici că unii greşesc, în timp ce ceilalţi deţin adevărul? Nu. În anumite locuri, pentru anumite formule mentale, a fost interzis ceea ce pentru alţii a fost necesar şi util.
  Tradiţia ne mai învaţă ceva capital, şi anume faptul că în interiorul Breslei jurnalimului există divergenţă de opinie. Aici se sufocă ideea-de-a-gata, care nu poate subzista decât oferind iluzia simplităţii, creierului simpluţ pentru care a fost confecţionată, care se simte comod numai la nivel maniheist: bine vs. rău, frumos vs. urât, progresist vs. retrograd. În perioada insurecţiei FSN îndreptate împotriva Pietii Universitatii, unii condeiasi emanati, au găsit cu cale „să răspundă la masacrele” ortacilor, a oamenilor de bine, a securistilor aflati in faza reabilitarii, a aparatnicilor, prin uciderea si masluirea adevarului din presa fesenista.
  Sunt mandru si fericit ca Nicoleta a luat acest premiu.
  Dar sunt trist ca numai acuma.
  Poate ca-mi veti spune ca apele s-au mai limpezit. Nicidecum.
  Ca jurnalistii au devenit mai lucizi. Gresit.
  Nicoleta a ramas in grupul restrans ai Breslei un Hercule. Firava, dar cu vocea ferma a Omului Drept. Al Jurnalistului de Investigatie.

  Vânători, într-un spaţiu limitat. Şi dacă cerbii pe care îi săgetăm sunt bolnavi şi urâţi, este pentru că doar ei bântuie în câmpul pe care, deliberat, ni l-am ales.

 9. Ion Iliescu afirmă că e o „pură invenţie” că la mineriadă s-ar fi cerut interzicerea unor ziare. Alaltăieri a auzit pentru prima oară de aşa ceva: http://wp.me/pjejF-2MJ

  Vă daţi seama cum ne-a păcălit Băcanu cu minerii care ar fi năvălit în redacţia „România Liberă” şi ar fi oprit apariţia ziarului? „Pure invenţii”!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: