Publicat de: nicoletasavin | 28/06/2011

Scrisoare (ne)deschisă către Nicolae Ceauşescu

Dragul nostru,

România nu mai este ţara corupţiei fără de corupţi. Ce vremuri, Nicule!

Nici unghie de demnitar nu era deranjată de procurori, ANI nu se născuse, PNA era curat independentă şi controla plevuşca cu Ioan Amărie pe post de şef. Făceam contrabandă cu tot ce ne trecea prin minte, făceam legi pentru noi, încasam comisioane uriaşe, scoteam banii din ţară cu valiza, îi aduceam şi-i reinvesteam. Oamenii noştri, pe post de paravane, intrau în Top 300, în Top 500, în Top Secret, la purtător, prin Elveţia, SUA şi prin paradisuri fiscale. Închideam gura oricărui fraier care o deschidea, pe Mugur Ciuvică l-am ridicat de pe stradă că s-a jucat cu calculatorul şi a transmis Armaghedoane. Să se înveţe minte. Acum e de-al nostru. Procurorul rebel Cristi Panait după ce ne-a deranjat vinerea o beizadea pesedistă care se juca de-a kerosenul şi vama a fost cuprins de brusc de regrete şi (urmarea aici)


Răspunsuri

 1. Dragi fete și băieți…stați oțâră locului și ascultați ce mi s-a întâmplat, taman în ziua sfintei Duminici.
  Întors de la liturghie și împărtășania cuvenită postului sfinților Petru șI Pavel, m-am așezat la masă, după ce am pregătit în prealabil usturoiul și am spălat vasele.
  La primul fel, liniște….pentru că la televizorul din bucătărie, nu pot privi fără a risca să-mi introduc lingura în ochi sau în urechi, din neatenție.
  La felul următor, cel atât de așteptat, recte, pangasus cu mămăliguță, ce-mi trece prin scăfârlie ? Hai să aprind televizorul și să comut pe un post în românește. Dau de …iRTV, ridic privirea și rămân blocat cu furculița în aer, în care tocmai înfipsesem un bucată mustoasă de pește îmbibată în mujdei. Ce s-a întâmplat ?
  Pe manșeta superioară, mobilă, a televiziunii de ,,lipsa de altceva”, văd scris cu majuscule : NEWS ALERT- ,,Victor Ponta a facut o declarație ȘOC despre Traian Băsescu la Alexandria”
  În acest timp, stomacul gol de aseară, ce își aștepta rândul cuvenit după împărtășanie, urla: ,,Dă-mi dumicatul !!!” . Eu, nimic. Așteptam să ,,curgă” continuarea. Mă gândeam : Băi, ce dezvăluire fulminantă va face vitezistul uselist ?
  În fine, apare de la dreapta la stânga, următorul text : ,,Traian Băsescu caută sticlă pe jos”.
  În acel moment, credeți-mă că am rămas cu gura căscată, cât să intre tot peștele din farfurie. Moaaamă, m-am gândit, ce tâlc ascuns, desprins din meandrele concretului, camuflează propoziția de mai sus (la propriu) demnă , aparent, de o teză buclucașă la limba română corectată la sediul unui grup școlar ? Am privit perpendicular, am închis ochii, am murmurat o rugăciune de limpezire a minții…nimic. Nu am dat decât de schelete de cai morți , nisip și piatră.
  Într-un final, am conchis : ori eu sunt cel mai mare dobitoc din sistemul solar, ori PSD ar trebui, de îndată, să-și caute un alt lider. Dar pe cine ? Nu știți ? Ei bine, nici mie nu-mi vine vreo idee. Mai ales că Marian Vanghelie pare decăzut din grațiile iliesciene.
  Sau, așa cum susține domnul Sebastian Lăzăroiu, PSD ar trebui încurajat să ,,înghețe” în propriul proiect ?
  În rândurile de mai sus, în virtutea amatorismului meu, sugeram că Victor Ponta este nedemn de functia de lider al PSD, raportandu-ma doar la interesele acestui partid. Spre deosebire de mine, care, în naivitatea mea, îmi doresc o opoziție credibilă, domnul Lăzăroiu a afirmat (citez):
  ,,”Dl Ponta e un real ajutor pentru PDL si trebuie mentinut” in conditiile in care exista nemultumiri in PSD legate de el, dar “noi speram sa reziste”.
  ……………………………………………………………………………………………………….
  “PDL are 200.000 de membri. Victor Ponta este al 200.001-lea”, a mai spus Lazaroiu.”
  COMENTEZ:
  Din perspectiva politologului profesionist și a confruntării electorale, se pare că aceasta este perspectiva corectă, prin urmare, ar trebui să-mi reformulez încheierea dându-i următoarea formă:
  Să-ți dea Dumnezeu sănătate, domnule Victor Ponta, atenție și alcoolemie zero în sânge (pentru a nu ieși prin parbriz în timpul convorbirii telefonice, de ,,orientare în teren”, cu Adrian Năstase) și să ne onorezi, zilnic, cu discursuri și declarații la fel de entelegente ca și până acum, spre deplina și corecta…informare a cetățenilor patriei încă indeciși. 😉

 2. Credeți, cumva, că domnul Victor Ponta s-a liniștit ? Încurajat de cele patru mâini (de expreședinte și de expremier) care l-au bătut protector (și amical) pe umeri și pe fese, ca și de energizantele (auto)administrate pe cale bucală, amicul nostru de toate zilele, a recidivat, dându-se din nou dur pe stică ( a nu se confunda cu ,,de-a dura” prin boscheții și mărăcinii care delimitează pistele de raliuri).
  Simpaticul arlechin de serviciu al moguliziunilor, a mai scos o perlă (deja a ,,produs” un șirag cu pondere semnificativă în PIB) :
  I-a (im)pus….. condiții, cui credeți ? Taman…. Șefului Statului Român , pentru ca onor aleșii boborului să se prezinte (pe bani frumoși) la servici, adică în incinta Parlamentului României, cu prilejul uzării de către Președinte a dreptului său legitim stipulat in art.88 din Constituție, cu următoarea formulare:
  ,,Președintele poate adresa Parlamentului mesaje cu privire la principalele probleme politice ale națiunii.”
  De altfel, a devenit de notoritate publică INTERNĂ și EXTERNĂ că, liderii pesediști și slugile lor exliberale confirmă, aproape zilnic, că sunt certați cu logica, democrația, bunul simț și interesul național. Și nu în ultimul rând, cu inteligența. A românilor, bineînțeles, că pe a lor, au ,,pus-o” de mult la respect. 😉
  Iată ce au decis, mai deunăzi, socialiștii români din APCE:
  ,,”Astazi (într-o zi de joi n.a.), la Strasbourg, Presedintele Romaniei, Traian Basescu, va tine un discurs si va raspunde unor intrebari. Prezenta lui Traian Basescu la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, o institutie de promovare si de protectie a drepturilor omului, democratiei si statului de drept, este o expresie de cinism din partea celui care conduce, in Romania, un stat politienesc”, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.”
  COMENTARIUL MEU (INTERMEDIAR):
  Cum credeți că ,,argumentează” pesedeii sintagma ,,stat polițienesc” ? Țineți-vă bine de garduri , să nu vă accidentați în cădere liberă:

  ,,Social democratii sustin ca arestarea miercuri, la Pitesti, a presedintelui Consiliului judetean, Constantin Nicolescu, presedinte al filialei PSD Arges, pentru asa zise fapte penale de acum 5-6 ani, reprezinta o dovada ca (România n.a.) e un stat politienesc.”
  NOTA MEA : Or fi citit blogul Bibliotecarului, sau al domnului Adrian Năstase ??!
  În acest caz, trebuie să plătească ,,drepturi de autor”. Din credite, evident, că prin visteria celor trei trandafiri bate ,,Vântu” . Cu ce vor garanta împrumutul ? Cum cu ce ? Cu banii publici în care speră să dea iama după 2012. Sau cine știe ? Vor naționaliza BNR. 😉

 3. erata…pe sticla

 4. Draga NICOLETA,stiu ca podul ti-e plin de laude pe care le-ai primit de-a lungul timpului pt materialele pe care le-ai scris,care,daca ar trebui sa-i dau crezare lui Eusebiu,nu prea ti-au tinut de cald si foame,si cu toate acestea,da-mi voie sa-mi ridic inca o data palaria,in fata ta si sa te felicit pt textul pe care cu generozitatea unui suflet nobil ni l-ai oferit.
  Este incintator acest pamflet,plin de substanta si adevaruri,care ar trebui sa-i miste macar un pic pe romanii noastrii,iar ticalosilor,pe post de personaje sa la tresara macar un muschi pe fata,semn ca mai au urme usoare de onoare.
  Nu stiu daca asa va fi,dar stiu sigur ca ,macar cite-va ore de insomnie le-ai dat,ca mincarea le-a stat in git,iar vinul s-au berea pt ei,cite-va ore a avut gustul amar al pelinului,gustul bilei,care a deversat in burdihanurile lor de praduitori ticalosi,nesatui,lacomi si grobieni.
  Sigur se vor gasi unii si vor spune,ei si???????????
  Mi-l si imaginez pe BIBLIOTECARU,stind in fata monitorului cu o fata timpa,contrariata,dar si indignata in acelasi timp,incercind sa-si puna ordine in cap si idei,si sa gaseasca o prevedere constitutionala,INTOARSA PE DOS PRECUM O MANUSA CU CARE IN INTERNIST A VIZITAT ANUSUL UNUI MAGAR PESEDIST,pt ati da o replica,cel putin deranjanta.
  Nici nu are importanta daca va reusi,important este ca AI REUSIT SA FACI O POZA DE FAMILIE CU TOTI TICALOSII ROMANI-ASA CA DRAGA MEA NICOLETA,DA-MI VOIE SA DEPUN UN PUPIC PRITENESC PE OBRAZUL TAU,OBRAZUL UNEI DOAMNE DE TOATA ISPRAVA.

 5. La orizont, se (între)vede un prieten.
  Salve, Frank, îmi spune și mie cineva, pe unde umblă nebunul de popă ? 🙂

 6. Popa-nu stiu,mi-a dat un semn in dimineata asta la LULU pe blog.
  in rest nu stiu nimik,dialogurile noastre se limiteaza strict la bloguri,asa ca nu pot sa-ti dau amununte din intrimitatea lui.
  Dar ori pe unde l-ar purta pasii,fii pe pace,GAZARUL’se descurca………..

 7. @Frank
  Nu mă refeream la intimitatea lui, ci la prezența lui , pe bloguri.
  De exemplu, nu știu din ce motiv s-a retras de pe Antideontologul, dacă a revenit, dacă va reveni, sau, unde poate fi găsit în mod sistematic și nu doar conjunctural ? Ce naiba, am crezut că înțelegi întrebarea, mai ales, că s-ar părea că sunteți prieteni, din câte am citit până acum.
  Oricum, mi-e dor de perioada lui…anti, dobermann, nicole, frank, cercetash, nae, freddye, ion adrian, ghita1964, etc. Și din când în când, biblio, ca să ne mai distrăm și noi. 😉
  Nu am timp să navighez prin toată blogosfera și-mi doresc valorile reunite și nu împrăștiate. Mai ales, că ne așteaptă vremuri grele.

 8. Eusebiu-poate fi gasit pe noul sau blog-,LICHEAUA POLITICA’
  In rest cred ca ar fi cel mai bine sa intri acolo si sa-i pui chiar lui aceste intrebari,la care sunt sigur ca vei primii raspunsuri clare.
  Mai mut de atit nu am a spune,n-as vrea sa cad in pacatul birfelor ieftine s-au poate chiar sa gresesc.

 9. @Pentru câțiva pedeliști de paie. Nu sunt singurii de acest fel.

  Stimabile Radu F. Alexandru. Când ai avut ocazia să-ți pui în valoare personalitatea, recte, la Convenția PDL, ai bolmojit-o ca un licean cu coșuri pe față.
  Acum , văd că îți permiți ca un obraznic de duzină ce ești, să-l judeci pe șeful statului pentru o declarație demnă și corectă pe fond, menită să ne curețe ochii și mintea de clișeele învățate la școală.
  Ai tâcut mâlc, ca o gelatină puturoasă, atunci când ar fi trebuit să protestezi JUSTIFICAT , la momentul potrivit, legat de amestecul domnului președinte în problemele interne ale unui partid politic !
  Ești atât de orbit de fascinația față de ceea ce crezi dumneata că este istoria României, încât nici măcar nu ai ascultat ATENT spusele președintelui !
  Ți le reamintesc acum, poate-ți intră în tărtăcuță:
  CITEZ: ,,Președintele Traian Băsescu l-a atacat extrem de dur pe Regele Mihai, pe care l-a catalogat drept “slugă la ruşi”. În opinia sa, abdicarea Regelui a fost un “act de trădare al interesului naţional.” “Mareşalul Antonescu este vinovat în istorie pentru pogromul împotriva evreilor, pentru deportarea lor în Transnistria. Uităm că România avea atunci un şef de stat. Antonescu era prim-ministru. Unuia îi dăm averile, pe altul îl facem criminal de război. De ce? Doar pentru că unul a fost slugă la ruşi”, a spus preşedintele, în emisiunea “Evenimentul Zilei”, difuzată de B1 TV.”
  COMENTEZ ÎN CONTINUARE: ABSOLUT CORECT !
  De unde mama naibii, ai tras dumneata concluzia, domnule Radu F. Alexandru, că președintele îl absolvă de vina istorică contextuală pe mareșalul Ion Antonescu ?
  Șeful statului a spus un lucru pe care MULȚI DINTRE NOI ÎL GÂNDIM , DAR NU L-AM SPUS PÂNĂ ACUM. Respectiv că întreținem , pe bani publici, un trădător , care A CAUȚIONAT toate excesele timpului și a renunțat de bună voie la calitatea de suveran al României ,garant al democrației și apărător al poporului român ! NU ARE NICI O SCUZĂ ! Mai bine se împușca în cap, domnule Radu F.Alexandru ! Sau ar fi trebuit să abdice, sau să acționeze într-un fel sau altul, ATUNCI CÂND ROMÂNIA S-A ANGAJAT ÎN AVENTURA MILITARĂ PE FRONTUL DE EST ! În schimb, adolescentul imatur , a stat de momâie pe tronul prea mare pentru el lăsat moștenire de iluștrii săi înaintași !
  Mihai, este în acest moment, ORICE ALTCEVA , dar în nici un caz rege. În nici un caz rege al românilor !
  Să vă fie rușine portocalii de doi bani, când trebuie să vorbiți, să comunicați coerent și să țineți piept torentului de manipulare vă…..pe voi ca niște bebeluși nevolnici, timorați și neajutorați. La Convenția partidului, atunci când se scanda ,,Emil Boc” ca la PSD, trebuia să vă ridicați în picioare și să părăsiți sala, dacă vă simțeați cu adevărat bărbați !
  Ai gasit acum ocazia să-l critici pe president. L-am mai auzit și pe amețitul de Frunză-n dungă (cum naiba-l mai cheamă), cârcotind că UE agrează județele !
  Care județe, măh politican lipsit de coloană vertebrală, cel care ai acceptat un post în echipa lui Boc, după ce l-ai susținut (ipocrit) pe Blaga ? Județe cât un municipiu occidental ? Scrie undeva că România trebuie să aibă 41 de județe mărunte, 41 de administrații pe care să le suporte fraierul care trage la șaibă ?
  Mama voastră de golani impotenți, de care se va alege praful și pulberea după ce Traian Băsescu va pleca pe mare !
  Să vă văd eu atunci ce veți face , atunci când veți fi abandonați direct în apă, plutind în derivă și dând prostește din mâini și din picioare. Cu cât ,,zbaterea” incoerentă va fi mai mare, cu atât veți atinge mai repede fundul abisal al apei !

 10. ZeV,
  Anti a intrat in razbel cu toata lumea si si-a mutat catrafusele pe o stanca noua, intr-un nou castel, unde curge-n vale un rau mititel. Sta pe mal si numara cadavrele care plutesc la vale. Hihihihi 🙂
  Ia de aici calea catre el
  http://licheauapolitica.blogspot.com/

 11. Bey, ,,toată lumea” sper că nu te include și pe tine. Că atât îi trebuie…bat la el ca la fasole. 🙂 🙂

 12. Este o scrisoare nesemnata ( + nedatata).
  Cine este autorul scrisorii? Sau, trebuie sa il ghicim?

 13. Tibi, este o metaforă care reflectă întocmai nostalgia forțelor politice reunite în USL. Dacă nu căscăm ochii cât cepele, s-ar putea să ne întoarcem efectiv în timp. Cel puțin, până termină de risipit visteria statului, eventual și rezerva BNR. Pentru că altceva nu știu să facă.

 14. Cutia Pandorei
  Stimata Tia Serbanescu (spre stiinta, Andreea Pora)
  Cu permisiunea dvs, vreau sa va adresez câteva considerațiuni personale și foarte sincere. Nu cred că domnul Traian Basescu ar fi semnat vreodată un act umilitor de abdicare de la indatoririle IMPRESCRIPTIBILE de sef de stat, prin care, implicit, ar fi fost legitimat bolșevismul devastator de democratie.Sau prin care ar fi fost consfințită ca o normalitate postfactum, decimarea elitei armatei romane și folosirea ei ulterioară drept carne de tun sub comandă stalinistă.
  In mod cu totul inexplicabil pentru mine, dvs nu v-a trecut niciodata prin minte (cel puțin nu am sesizat vreun semn în această direcție) sa cereți exregelui Mihai să prezinte scuze poporului român pentru cauționarea unui act de tradare nationala, ba mai mult, nu vi s-a parut de loc anormal faptul că acest personaj nedemn (prin lasitate si vid de personalitate), de iluștrii săi înaintași, depasit complet de istorie,care a renuntat prin semnatura constienta la calitatea de rege al romanilor, traiește in umilință, acceptând fără jenă banii contribuabilului roman, cetatean al unei natiuni republicane.
  Mi se pare de asemeni ciudat, ca nici nu va puneti o secunda problema sa moderati mizeriile postate drept comentarii ca efect al producțiilor dvs, deversate din vintrele urii primordiale, de către unii care ne dau lectii de comportament si democratie. Noua si mai ales, unui sef de stat responsabil caruia îi datorăm faptul că România nu este acum Grecia.
  RUSINE doamnă Tia Serbanescu, RUSINE doamnă Andreea Pora.
  Ce oferiti dvs cetatenilor, doamnelor ? Sperante ? Nu. Solutii ? Nu. Neincredere in institutiile statului ? Da. Perspective de stabilitate pentru România ? Nu. O privire lucidă, frontală și nepartizană asupra istoriei în vederea reconcilierii cu trecutul, așa cum este el, bun sau rău ? Nu. I-ați solicitat domnului Ion Iliescu să-și ceară scuze pentru felul în care l-a fugărit pe exrege în anii 90? Nu. V-ați cerut scuze, in memoriam, tinerilor de la loviluție, pentru că nu ați fost în stare, ca ziariști, să mobilizați opinia publică împotriva imposturii ? Nu.
  Aveți în schimb tupeu și pretenția că dețineți adevăruri supreme (chiar dacă nu au nici o legătură cu interesul național) ? Da.

  Aveți domnilor și doamnelor jurnalisti/te libertate totala de expresie. Oare stiti ce sa faceti cu ea ? Citind comentariile antrenate de comentariul dvs, am mari retineri in acest sens. Ați scormonit doar instinctele primare cele mai tenebroase din ființa umană, ați ucis speranța, încrederea, respectul pentru valorile naționale autentice, prețuirea pentru munca cinstită în țara în care ne-am născut(mediatizând doar furtișagurile și afacerile mărunte, tentația pribegiei și aranjamentele financiare oculte de nivel înalt).
  Dvs vă considerați români ? Dacă da, aveți din partea mea un vot de blam. Și ignoranța mea viitoare în ceea ce privește activitatea dvs jurnalistică.

 15. Buna seara, domnule Zaharescu!

  Telepatia functioneaza! … Si eu m-am gandit zilele acestea la dvoastra, dl. Ion Adrian si dl. Freddye!

 16. @ PENTRU INTELECTUALII (PERCEPUȚI EXAGERAT CA FIIND AI) LUI BASESCU.
  Am citit strâmbăturile domniilor voastre, evident în registrul ,,subțire” al intelectualului rasat, cel care simulează în mod arbitrar că poți trata, de la egal la egal, întreg Universul.
  Unii s-au dat oripilați că le-a fost clintită/mânjită cu grafitti ,,fațada” imagologică a sistemului propriu de valori, construit cu migală și perseverență în anii nenumărați de ,,îndesare” a lumii în eul lăutric. Nu comentez acum cât anume din ,,lume” trece de ,,patul lui Procust” pe care fiecare dintre noi îl avem în cap, sau cât de mult trebuie aproximată și comprimată realitatea, de la analogic la mp3, eliminând detalii apreciate ca neimportante , ,,cvadraturi” și paradoxuri (aparente) pentru a nu dobândi dureri…de cap . Sau mai rău, pentru a evita ca eșafodajele reprezentărilor conceptualizate despre lume să se abată de la structura cristalină și să capete alura unei picturi de Pablo Picasso.
  Ne place, unora dintre noi, să percepem ,,rotund” vacarmul aparent dezordonat în care trăim, nerealizând întotdeauna riscul autoizolării în Turnul de fildeș și devenind, treptat, inadaptabili, nerevenibili, precum ,,Luceafărul nemuritor și rece” suficient sieși, dar pe fond, infinit de nefericit.
  Alții, au exalat prin verb caustic, inconfortul generat în timpanele literare din zona de înaltă frecvență accesibilă doar ,,masonilor” filozofiei, de modalitatea colțuroasă prin care șeful statului a ales, sau prin care poate, să exprime o variantă de perspectivă asupra istoriei. O perspectivă simplă, poate neinteresant de simplă, raportată la menirea unui șef de stat. Se prea poate ca pe fond, intelectualii rafinați, agățați , prin reaua credință a unora, de pulpana băsesciană, să gândească la fel, dar caută, ca orice personalitate care se respectă, argumente suplimentare, o formă elegantă și/sau soft, un moment oportun. Experiența trecutului ne arată că intelectualii, în nesfârșita și ,,adânca” lor meditație, s-au înecat, au cam murit puțin, sau au fost luați de valul istoriei, înainte de a trage vreo concluzie sau a decide ceva.
  Dar , așa cum spune bancul devenit clasic, un papagal taciturn este,desigur, mult mai scump (valoros) decât unul care vorbește întruna.
  Acum, a intervenit o ,,ruptură”. Se pare că România , cu tot cu cea mare parte a locuitorilor ei legați de glie (excepție făcând, poate, cei ce ne privesc din exterior, cu alți ochi, din diaspora), nu prea pare pregătită să digere adevăruri care demitizează, schimbări bruște de ,,vânt”, sau, îi pare neverosibilă asemănarea eventuală cu o singularitate de pe Solaris aflată în echilibru fragil. Privim la televizor ce se întâmplă în Grecia, dar, desigur, nu credem sincer că putem fi afectați și noi. Și mai ales, nu admitem că măsurile dure de reformă băsesciană erau inevitabile și ne permit nouă, acum, să contemplăm cu oarece detașare zbaterile pentru supraviețuire ale altora.
  Important este că am ,,identificat” răul suprem, sursa ,,adevărurilor” (refuzate, bineînțeles, ca atare) , originea cuvintelor care ne deranjează mințile și spiritele sofisticate. Locul în care putem scuipa ori de câte ori dorim sau avem chef, pentru a ne curăța sufletele de tensiunea nemulțumirilor, frustrărilor și neputințelor noastre, îngrețoșării pamfletare de salon (de tip paleologulian). Locul de care avem nevoie, mai mult chiar decât ne putem da seama, poartă numele de ,,Traian Băsescu”.
  Domnul Președinte are un crez simplu. Dezagreabil de simplu. Anume că un comandant de navă nu-și abandonează nava și mai ales echipajul, INDIFERENT de contextul în care aceasta navighează și oricât de nefavorabil ar fi el.
  Evident că, în situațiuni limită, echipajul poate decide o răzmeriță și-l poate sechestra și deposeda de atribuțiuni pe comandant. Nu acesta este lucrul cel mai complicat cu putință, problema intervine atunci când echipajul, pe timp de furtună, va trebuie să-și aleagă un alt lider. Cu siguranță că se vor certa, vorbind toți odată, nerealizând că apa pătrunde prin breșele din coca navei, decât atunci când le va ajunge la tălpi. Concluzie ? Ultimul mus rămas pentru câteva secunde cu capul deasupra apei, va face singurul gest accesibil sieși : va urla gâlgâit, că…(tot) ,,Băsescu este de vină ! „.

 17. EXPLOZIE IN RAZBOIUL BAROURILOR – Pompiliu Bota il someaza pe Gheorghe Florea sa prezinte actele de infiintare ale Uniunii sale, in baza unei sentinte penale definitive a Judecatoriei Sectorului 1 care a desfiintat plangerea UNBR – Florea
  Luni, 27 iunie 2011 18:07 | Scris de Razvan SAVALIUC | | |
  Avocati – Barouri
  Avocatul Pompiliu Bota (foto) care a infiintat incepand cu anul 2004 barouri paralele in intreaga tara, a castigat definitiv procesul penal pe care l-a avut cu Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, condusa de avocatul Gheorghe Florea. Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a stabilit, prin sentinta penala definitiva, ca solutia de NUP a procurorilor data in cazul plangerii formulate de UNBR – Gheorghe Florea, impotriva UNBR – Pompiliu Bota este legala si ca nu poate fi vorba sub nicio forma de savarsirea infractiunilor de uzurpare de calitati oficiale ori de practicarea fara drept a profesiei de avocat sau inselaciune. Judecatoria Sectorului 1 a confirmat sustinerile procurorilor potrivit carora Legea 51/1995 privind exercitarea profesiei de avocat “nu contine prevederi referitoare la desfiintarea vechilor structuri si infiintarea de noi structuri ale avocatilor, inclusiv problema patrimoniului, ci reglementeaza modul de organizare si exercitare a profesiei”. In schimb, in cazul structurilor lui Bota, instanta a retinut ca acestea “nu au caracter obscur, clandestin”, iar membrii lor nu se fac vinovati de savarsirea infractiunilor reclamate de UNBR – Gheorghe Florea.
  Pompiliu Bota: “Sentinta demonteaza toate acuzatiile mafiei din avocatura!”
  Avocatul Pompiliu Bota, in calitate de presedinte al UNBR, cu sediul in Bucuresti, str. Academiei nr. 4-6, a dat publicitatii un comunicat de presa in care arata ca la cererea sa, Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 (care a dat NUP la plangerea UNBR – Gheorghe Florea contra sa) a solicitat acestuia din urma sa prezinte documentele de infiintare ale Uniunii pe care o reprezinta si ca “acesta nu a putut prezenta documentele respective”. Pompiliu Bota a mai aratat ca “Legea 3/1948 a desfiintat vechile barouri si UNBR”, iar “actele normative ulterioare Legii 3/1948 trebuiau sa prevada in mod expres infiintarea barourilor si a uniunii barourilor; in mod logic singura concluzie care se impune este ca prin aceste acte normative nu s-a infiintat nicio noua structura a avocatilor; nici Legea 51/1995 nu contine prevederi referitoare la infiintarea de noi structuri ale avocatilor. Baroul Bucuresti si UNBR Bota sunt infiintate legal din anul 2004, nu au fost desfiintate, s-au organizat si functioneaza in baza Legii 51/1995.”
  Istoria disputei penale UNBR – Gheorghe Florea versus UNBR – Pompiliu Bota
  La 15 aprilie 2009, UNBR – Gheorghe Florea cu sediul in Bucuresti, Splaiul Independentei nr. 5, sector 5, a formulat plangere penala impotriva lui Pompilu Bota, in calitate de presedinte al UNBR, cu sediul in Bucuresti, str. Academiei nr. 4-6 pentru savarsirea infractiunilor de uzurpare de calitati oficiale (art. 240 CP), exercitarea fara drept a unei profesii (art. 281 CP) si inselaciune (art. 215 CP). In fapt, UNBR – Gheorghe Florea a acuzat faptul ca UNBR – Bota foloseste fara drept aceasta denumire si totodata organizeaza examene de primire in profesia de avocat, astfel invitand pe cei interesati sa se prezinte la sediul institutiei impreuna cu actele doveditoare si sa plateasca suma de 1500 lei pentru a fi inscrisi la examen.
  Cercetarile procurorilor au stabilit ca regimul comunist a desfiintat barourile de avocati prin Legea nr. 3/1948, inclusiv Uniunea Barourilor Avocatilor din Romania, infiintand in locul acestora Colegii de Avocati si Uniunea Colegiilor de Avocati din Romania, care au preluat si patrimoniul fostelor barouri.
  UNBR “nu a putut prezenta documentele respective”
  Suprinde faptul ca instanta de judecata retine in pagina 3 a sentintei penala: “Totodata s-a solicitat prin adresa nr. 2425712/03.06.2009 petentei UNBR din Bucuresti, Splaiul Independentei nr. 5, sector 5, sa inainteze in fotocopie documentele de infiintare ale institutiei insa aceasta nu a putut prezenta documentele respective”
  Motivatia magistratilor
  Cu ocazia cercetarilor s-a retinut: “Legea 3/1948 pentru desfiintarea barourilor si infiintarea colegiilor de avocati din Romania a fost modificata prin Decretul nr. 281/1954 pentru organizarea si exercitarea avocaturii in Republica Populara Romania care se refera la modul de organizare al colegiilor deja existente, cerut de situatia politico-administrativa din momentul respectiv. Printre actele normative adoptate dupa 1989 se numara si Decretul Lege nr. 920/1990 privind unele masuri pentru organizarea si exercitarea avocaturii in Romania. Chiar din formularea titlului acestui act normativ rezulta ca legiuitorul a adoptat la situatia politica de la inceputul anului 1990 reglementarea prezentata mai sus, prin inlocuirea unor termeni, de pilda colegiu de avocati cu barou si abrogarea unor articole. Avand in vedere situatia de simetrie politica fata de momentul 1948 se impunea ca acest act sa prevada in mod expres desfiintarea Colegiilor de Avocati si infiintarea Barourilor si a Uniunii Barourilor, asa cum de altfel a procedat regimul comunist cu structurile avocatilor dinainte de 1948. In absenta unei astfel de reglementari care trebuia sa se refere si la patrimoniul colegiilor, in mod logic, singura concluzie care se impune este ca prin acest act normativ nu s-a infiintat nici o noua structura a avocatilor din Romania. Singura explicatie e ca in 1990 nu era prea clara directia in care urma sa se dezvolte societatea romaneasca si legiuitorul a preferat sa pastreze o punte de legatura cu trecutul comunist. La data de 08.06.1995 apare Legea 51, insa aceasta lege nu contine prevederi referitoare la desfiintarea vechilor structuri si infiintarea de noi structuri ale avocatilor, inclusiv problema patrimoniului, ci reglementeaza modul de organizare si exercitare al profesiei. Intre timp, sesizand lacunele acestei legi, se infiinteaza barouri judetene in conditiile legii, denumite Barouri Constitutionale, iar congresul acestora infiinteaza Uniunea Avocatilor din Romania – UAR a carei rezervare s-a facut la Ministerul Justitiei sub nr. 15677/23.01.2002 de catre Pompiliu Bota. Ulterior congresului acelorasi barouri se infiinteaza Uniunea Nationala a Barourilor din Romania – UNBR, marca inregistrata la OSIM tot de catre Pompiliu Bota sub nr. 103622/29.04.2004 la aceeasi data fiind inregistrate ca marci si Baroul Bucuresti (Decizia OSIM nr. 103621) si roba de avocat (Decizia OSIM nr. 105547).”
  Acestea sunt considerentele pentru care Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 a dat NUP lui Pompiliu Bota. Solutia a fost atacata de Bota la instanta, pe temeiul in baza caruia s-a dat solutia de neincepere a urmaririi penale. Astfel, Judecatoria Sectorului 1 (Dosar 48004/299/2010) a respins plangerea lui Bota si a mentinut solutia procurorilor, ca legala si temeinica, cele constatate de procurori intrand in autoritatea lucrului judecat. Achiesand la rationamentele procurorilor, judecatorii au stabilit ca barourile lui Pompiliu Bota “nu au caracter obscur, clandestin”, ci dimpotriva.
  Fata de considerentele magistratilor din aceasta cauza intrata sub autoritatea lucrului judecat, avocatul Pompiliu Bota il someaza public pe avocatul Gheorghe Florea sa prezinte documentele de infiintare ale Uniunii pe care o reprezinta!
  * Cititi aici comunicatul lui Pompiliu Bota si sentinta penala definitiva a Judecatoriei Sectorului 1

 18. @nicole
  Din pacate, astazi, din motive pe care nu le inteleg, nu am putut accesa in vederea postarii, ,,ograda” lui Sebi.
  Spe ca domnul Bozan sa citeasca comentariul meu ( de mai sus) , pe acest blog….de veghe.

 19. EXCELENT, Domnule Președinte !
  Încă o dată m-ați făcut să mă simt mândru că sunt român, conștientizând că sunt reprezentat de un bărbat de stat adevărat, demn și responsabil.
  Pentru cei care nu au aflat încă, precizez că Traian Băsescu a replicat scurt la mizeria purtătorului de cuvânt rus, afirmând : ,,Parlamentul României a denunțat pactul Molotov Ribbentrop, iar Uniunea Sovietică nu mai există. Relația României, este cu Federația rusă.”
  Ce mai e de comentat aici ? Hai să vedem :
  Unii oficiali ruși, atunci când interesele și imaginea ,,imperiului” sunt puse în discuție, se solidarizează ipocrit, parșiv și conjunctural chiar și cu Romanovii pe care i-au asasinat mișelește înaintașii leniniști, pe fond, purtători ai aceluiași instinct expansionist și demolator transpus în realitate odată cu năvălirile slave și hune din protoistoria Europei.
  De fapt, la răsărit, avem , de secole, aceeași Mărie cu o întreagă garderobă de pălării în care se ascunde câte un Kalasnikov. În fine și flinte precursoare.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: