Publicat de: nicoletasavin | 10/04/2012

Ora de Veghe: Scriitorii, între agora şi turnul de fildeş. Cu Alex Ştefănescu.

Invitatul Orei de veghe, astăzi, de la ora 22.00, la GiGa TV, este Alex Ştefănescu, critic literar, redactor şef al revistei „România literară”.
Tema: Scriitorii, între agora şi turnul de fildeş

Care este condiţia scriitorului postdecembrist? Cât se implică scriitorii în viata cetăţii? Visăm meritat sau nu la un premiu Nobel pentru Literatură?
„Ora de veghe” caută răspunsuri la aceste întrebări în dialog cu Alex Ştefănescu, critic literar, redactor şef al revistei „România literară”.

Cu „Istoria literaturii române contemporane” (1941-2000), Alex Ştefănescu a generat o furtună în breaslă. Publicată în 2005, premiată de Academia Română şi de Uniunea Scriitorilor, ea generează şi azi, la 7 ani de la publicare, opinii pro şi contra.

Anunțuri

Responses

  1. „Ora”, care de fapt este doar trei sferturi de ora, a trecut ca un minut. Cate personalitati de valoarea lui Alex Stefanescu mai avem? Sclipitor, dar fara artificii, fara aiureala; cu mari realizari, dar neobosit; cu mintea atat de limpede, in ciuda atmosferii in care traim, in care aproape oricine, de la vladica la opinca, s-a zapacit in felul lui!
    Cu aproape doi ani in urma, ati lansat acel „Concurs de propuneri. Cum dezmortim Romania?”. Atunci se incepuse o lista de personalitati – ce-i drept, cam pestrita – dar pe Alex Stefenescu nu l-am pomenit. Daca s-ar reface lista, ar trebui sa figureze printre primii.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: