Publicat de: nicoletasavin | 25/04/2012

Ora de Veghe: Cu arheologul Vasile Boroneanţ, între Mezolitic şi secolul XXI

Ora de veghe îl are ca oaspete de vază pe prof. dr. Vasile Boroneanţ.

Istoric şi arheolog, membru al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, dar şi al Academiei de Ştiinţe din New York, laureat al premiului „Emil Racoviţă” al Academiei Române, unul dintre fondatorii Comisiei Europene pentru Istoria Religiilor Preistorice. Sunt doar câteva dintre recunoaşterile şi distincţiile primite în cei 82 de ani.
Viaţa profesorului Boroneanţ e un roman cu acte în regulă. Zece ani în puşcăriile comuniste, un „linşaj” colegial postdecembrist, o luptă cu Ticu Dumitrescu legată de deţinuţii politici, soldată cu înfiinţarea unei Federaţii a Foştilor Deţinuţi Politici şi Luptători Anticomunişti. Toate acestea în pauzele dintre un şantier arheologic şi altul. O viaţă printre vestigii, între pietre, cu treceri spectaculoase între Mezolitic şi secolul XXI.

Fiţi pe recepţie, de la la ora 22.00, la GiGa TV, la întâlnirea cu „nemuritorul” Vasile Boroneanţ, pentru o lecţie de tinereţe.


Răspunsuri

 1. Nicoleta out of topic,

  Revin la ceva ce am scris si atentionat in ianuarie in timpul provocarii din Piata Universitatii cred ca si aici la tine.
  Adica azi in continuarea celor spuse atunci, ma intreb daca este bine ca Romania sa fie condusa de persoane santajabile de agentii puterilor straine dusmane Romaniei sau chiar in solda acestora.
  Asadar vreau sa stiu parafraandu-l pe Crin Antonescu in ce tocmai spune, si cred ca fostul sef al SIE stie, in serviciul carei puteri era la Bruxelles in ianuarie Ponta si Rovana Plumb?
  Si daca astfel de tradatori pot sa ajunga sa conduca Romania?
  Il intreb pe dl Basescu personal pe acest blog si pe altele, acest lucru.

 2. PS. Nu pot decat sa-i multumesc dlui Ungureanu, care in luarea finala de cuvant a confirmat, suficient de clar ptr mine, presupunerea facuta mai sus ref la ianuarie 2012 , Victor Ponta si agentii strainilor.

  Oricum se pare ca din nou KGBistii castiga. 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: