Publicat de: nicoletasavin | 09/06/2012

La vot. Fără USL.

Am avut o revoluţie anticomunistă în decembrie 1989?
Nu, categoric NU.
Lupii au îmbrăcat piei de oaie şi au supravieţuit.
Sunt promotorii unui capitalism sălbatec, care vorbeşte despre oameni în acelaşi timp în care îi sfidează. S-au răspândit în toate partidele, inclusiv la PDL. Au acaparat România.
S-au îmbogăţit şi se răzbună acum crunt pe un popor care a uitat prea repede ce a trăit în comunism şi după aceea.

Cu excepţia soţilor Ceauşescu, nu a murit, nu a fost rănit la revoluţie şi nu a înfundat puşcăriile pe viaţă nici un înalt demnitar comunist.
Cei din linia a doua a partidului nu au pierdut nici o unghie şi au devenit mari oameni politici, mari capitalişti, înalţi demnitari, magistraţi, jurnalişti.
În timp ce câţiva de frunte ai membri PCR printre care Ion Dincă sau Emil Bobu stăteau la închisoare (ca la pension, să recunoaştem), exact copiii şi rudele lor făceau afaceri de milioane de dolari şi acaparau hălci întregi din ţară.

Dacă vă iubiţi şi vă respectaţi copiii, NU faceţi din 10 iunie 2012 un nou 20 mai 1990.
Ne-a fost de ajuns o Duminică a Orbului, la vreme de mineriade.
Nu votaţi USL dacă nu vreţi ca beizadelele şi urmaşii nomenclaturii şi securităţii comuniste să vă conducă din nou.
În spatele tinerilor scoşi în faţă de PSD stau EXACT acei oameni care au nenorocit România, legaţi organic de Moscova, nu de ieri de astăzi.
Spun asta pentru tristul caz în care tineri şmecheri şi obraznici precum Ponta, Şova, Bănicioiu, Negoiţă, Corlăţean şi compania v-au înşelat cu vorbe meşteşugite şi credeţi că PSD s-a restructurat sau s-a schimbat la faţă.
Nimic mai fals: puterea reală în USL şi, mai nou, în România, este tot la Iliescu, Năstase, Dragnea, Mazăre, Oprişan, Hrebenciuc, Nica şi mulţi alţii ca şi ei.
Mai nou, puterea este şi la Dan Voiculescu, prin pionul Crin Antonescu şi prin Partidul Antenelor. Din păcate.

Oricât de răi, mincinoşi şi hoţi îi credeţi  pe pedelişti –  şi unii dintre ei chiar sunt răi. mincinoşi şi hoţi – sunt mici copii faţă de de mulţi pesedişti, penelişti, pecişti şi cozile lor de topor din toate instituţiile statului care compun, împreună, SISTEMUL.
Sistemul ticăloşit e chiar o sintagmă blândă, fiindcă el este de-a dreptul mafiot.
Un sistem ţinut în viaţă de politicieni din toate partidele, fără excepţie, de oameni din instituţiile de forţă ale statului, de oameni din justiţie, de mulţi birocraţi, de mafia gulerelor albe, de crima organizată, de economia subterană.
Un sistem transpartinic, care vrea să camufleze, de fapt, nomenclatura a doua şi a treia aparent defunctului Partid Comunist Român, cu copiii şi nepoţii ei cu tot.
Un sistem care vrea să-şi apere exponenţii de cătuşe, să-şi păstreze averile şi să le înmulţească, după ce revine de facto la comanda României. Spun de facto fiindcă nu cred că sistemul a fost exclus din guvernările alianţelor CDR şi DA sau guvernările PDL.

Suntem săraci, suntem dezamăgiţi de PDL, însă asta nu ar trebui să ne întunece minţile şi să ne facă să uităm că că PSD a vândut România. Pe bucăţi, pe mai nimic, căci nimic nu se vede.
Sporadic, punctual, din borcanul cu miere s-au înfruptat PNL şi PDL.
De pe urma vânzărilor succesive, nu avem infrastructură, nu avem sisteme sănătoase de sănătate, educaţie sau pensii, nu am dezvoltat agricultura, industria, sectoarele strategice, agricultura sau turismul.

În regimul Băsescu, din 2005 şi până în 2012 nu s-a făcut nici o privatizare a unui pachet majoritar de acţiuni la vreo societate cu capital de stat, mică sau mare. Nici una. A fost decizie CSAT, motiv pentru care toate partidele, explicit sau implicit, s-au despărţit de preşedinte. Unii membri PNL şi PDL au început să facă altfel rost de bani, dacă de vândut nu mai puteau vinde nimic. Pe reţetele PSD. Cu destui oameni ai PSD şi cu sprijinul sistemului
Asta e marea vină a PDL, pentru care azi stă cu spatele la zid. Pe de o parte a încercat să facă reformă şi să înfrunte criza şi pe de altă parte a tolerat corupţia antireformiştilor (indiferent de vârstă) şi furtul a ce se putea fura. A copiat metodele mafiote consacrate de PSD.
Ce-i drept, PDL nu şi-a apărat corupţii de rigorile legii, nu a făcut presiuni la DNA, nu a dat telefoane să-i scoată din arest, nu a făcut zid în jurul lor, dar asta pare a nu-i interesa pe români. PDL e pe cale de a deconta, precum PNŢCD, nota de plată pentru 22 de ani de tranziţie, fiindcă au fost ultimii la guvernare. Furăciunile unor Ritzi, Apostu, Boldea şi alţii ca ei sunt proaspete în minţile oamenilor, deşi sunt mărunte faţă de vânzarea pe nimic a României.

Ce au uitat românii este că partea leului a fost luată, indiscutabil, de PSD. Care azi pozează în partid compus din cavalerii dreptăţii şi salvatorii românilor, de grija cărora nu mai au somn. Aşa să fie?

Averile statului român – zeci de mii de întreprinderi, patrimoniile PCR şi UASCR, ale cooperaţiei meşteşugăreşti, ale sindicatelor –  au ajuns în proprietate privată pe mâna PSD. Sub controlul lor riguros.
Unde sunt banii? În ce se regăsesc?
Unde sunt comisioanele?
A fost acuzat cineva pentru aceste privatizări?
A plătit cineva pentru tunurile de sute de miliarde de euro?
Adrian Năstase, în loc să fie incriminat pentru înstrăinarea a aproape 80 % din avuţia României este judecat pentru termopane şi alte fleacuri.
Guvernul Năstase, care a decis vânzarea Petrom cu resursele de petrol şi gaze cu tot, a Sidex, Alro, ARO, BCR şi a altor perle din economia românească e liber ca păsările cerului.
Mai mult, e pe cale de a ajunge din nou la butoanele României.
Îşi mai aminteşte cineva de Dan Ioan Popescu, de Miron Mitrea, de Rodica Stănoiu pentru altceva decât pentru fleacuri?

PDL s-a ales cu procese de intenţie: a fost declarat vinovat că ar vrea să vândă resursele acestei ţări, dar FĂRĂ A FI VÂNDUT EFECTIV VREUN PAI.
Dacă Traian Băsescu, Emil Boc sau Mihai Răzvan Ungureanu sunt trădătorii acestei ţări, vânduţi unor puteri occidentale, ce sunt Ion Iliescu, Adrian Năstase, Mircea Geoană? Dansul lor cu Rusia nu se pune? N-au girat ei privatizarea masivă a acestei ţări?

O foarte sumară recapitulare, fie şi în ceasul al doisprezecelea, nu strică nimănui.

PSD a dat industria grea la ruşi – combinatele de prelucrare a metalelor feroase şi neferoase, industria aluminiului. PSD a vândut Petrom, cu petrolul şi gazele din subsol cu tot.
PSD a vândut/cumpărat rafinăriile României.
PSD a semnat contractul cu Roşia Montana.
PSD-PNL au “modernizat” Porţile de Fier.
PSD a semnat contracte pe 20 de ani cu “băieţii deştepţi” pentru energie ieftină de la Hidroelectrica sau Nuclearelectrica.
PSD a inventat asfaltatorii, preluaţi ulterior de toate partidele la putere.
PSD a decis vânzarea flotei României, cu Nicolae Văcăroiu la cârma guvernului şi cu Aurel Novac ministru al transporturilor. Nicidecum secretarul de stat Traian Băsescu.
PSD-PNŢCD au cedat telecomunicaţiile din România.
PSD a devalizat băncile româneşti în frunte cu Bancorex.
PSD-PNL au inventat fondurile de investiţii: Caritas, SAFI, FNI.
PSD a privatizat toate băncile româneşti cu excepţia CEC. Nu pentru că nu a vrut, ci fiindcă n-a mai apucat.
PNL a concesionat platoul continental al Mării Negre înainte de a fi câştigat la Curtea Internaţională de la Haga.
PSD a distrus agricultura României.
PSD a privatizat turismul românesc.
PSD a tăiat pădurile şi a exportat lemnul în toate zările.
PSD a făcut protejat reţele precum cea a lui Cătălin Voicu, care să obţină achitarea sau condamnarea cu suspendare a celor daţi pe mâna legii în regimul Băsescu. Că pe vremea pesediştilor, doar fraierii erau anchetaţi de PNA.
Reţelele transnaţionale de crimă organizată, fără excepţie, s-au structurat în epoca PSD şi nu mai dau drumul României din gheare.
Contrabanda, traficul de arme, produse petroliere, ţigări, alcool, legume, flori, sunt creaţia PSD. La fel şi debandada din Vămi sau de la Fisc.
Şi câte şi mai câte şi mai câte. Scriu până mâine şi tot nu termin de înşirat furăciuni.

Visam cu toţii frumos în 2005, când Alianţa DA a venit la putere.
Singură n-ar fi putut clinti PSD, aşa că s-a făcut frate cu PC, soluţia “imorală” de trecut puntea. Mare greşeală.
Cu chiu, cu vai, Năstase a fost dat jos de la şefia camerei Deputaţilor.
Dihonia dintre PDL şi PNL a început la blestematele de inundaţii din august 2005 – când premierul Călin Popescu Tăriceanu a fost convins să nu mai demisioneze de către Dinu Patriciu, Peter Imre, Sorin Roşca Stănescu şi alţi „binevoitori”.
Cu alegeri anticipate atunci, în 2005, altfel ar fi arătat România azi.
Dar PNL a virat spre PSD, decretându-l pe cel ce i-a adus la Putere, Traian Băsescu, duşman de moarte. Duşmani de moarte au devenit, implicit, toţi apropiaţii lui. Şi pe cale de consecinţă PDL.
Televiziunile de ştiri ale mogulilor, pe atunci singurele din mass-media, au început operaţiunile „Jos Băsescu” şi „Jos ciuma portocalie”.
Care au continuat zi de zi până azi. Asta deşi Băsescu, „răul suprem” al României, era „mare dictator”.
PNL i-a dat afară şi pe liberalii adepţi ai lui Traian Băsescu, a scos şi PD de la guvernare şi guvernul Tăriceanu, exclusiv liberal a guvernat minoritar, cu sprijinul tacit al PSD în parlament.
Toţi oamenii sistemului – nu doar politicienii – au intrat în acţiune.
A urmat operaţiunea 322, de suspendare a preşedintelui Băsescu. Aprobată, tacit, din umbră, şi de importanţi membri ai PD.
Direct sau indirect, sistemul s-a aliat împotriva omului care a deranjat sistemul, încercând să impună alte reguli.
În 2009, PSD a venit la Guvernare, la braţ cu PDL. Chipurile au îngropat securea războiului pentru interesul naţional.
A fost balonul de oxigen care a ţinut în viaţă PSD, financiar vorbind. Ziua guvernau şi seara la partid criticau guvernarea. Au ieşit din guvern în septembrie 2009, în ajun de prezidenţiale.
Criza care a urmat realegerii lui Traian Băsescu, guvernările Boc şi Ungureanu, restauraţia demarată de guvernul Ponta sunt recente, proaspete în memorie, nu mai are rost să le trec în revistă.

Vă cer doar să comparaţi epocile şi să vedeţi unde este răul real.
Vă cer să faceţi diferenţa între cauze şi efecte.
Vă cer doar o balanţă sinceră pentru 22 de ani în care nu s-a produs altă clasă politică şi suntem chemaţi iarăşi, din păcate, să alegem răul cel mai mic.
Vă cer doar să gândiţi corect şi onest, cu minţile dumneavoastră, nu cu minţile altora, interesaţi să vă manipuleze şi să vă activeze doar episoadele care le convin.

P.S.

Fiindcă mi se pare foarte interesant editorialul lui Dan Cristian Turturică din ultimul număr al României libere, îl reproduc integral în continuare.

Nu vă irosiţi votul!
de Dan Cristian Turturică

Celor ce privesc cu pesimism viitorul României, convinşi că nu vom reuşi să ne extragem din subdezvoltare în viitorul previzibil, alegerile locale de duminică le vor confirma cu vârf şi îndesat previziunile sumbre.

Indiferent dacă USL va lua sub sau peste 50%, indiferent dacă PDL va reuşi să se agaţe de pragul de supravieţuire de 25%, rezultatele vor confirma de fapt că modelul politic şi administrativ dezastruos care defineşte puterea în această ţară, indiferent de partidul care o deţine, este mai puternic ca niciodată. Nu dă semne de fisură, nici de transformare şi funcţionează perfect în favoarea unei elite amorale, iresponsabile, obsedate doar de bani şi în detrimentul majorităţii cetăţenilor. Cu toate acestea, există o armă împotriva sa. Iar dacă există un moment optim pentru a o folosi, acesta este acum.

Cele mai elocvente semne al osificării relaţiilor nefireşti dintre cei ce conduc şi sunt conduşi se vor vedea în scorurile neverosimile pe care le vor lua, din nou, primarii şi preşedinţii de consilii judeţene din localităţi şi zone care continuă să fie gospodărite mai prost decât acum 100 de ani.

Este suficient să priveşti fotografiile din Bucureştiul interbelic sau din Sinaia sau din Constanţa sau din Herculane sau din toate localităţile semnificative ale ţării şi să le compari cu tabloul kitsch haotic şi parăginit pe care ni-l oferă astăzi pentru a înţelege cât de mult am regresat în acest timp. Şi asta doar pentru a nu apela la cea mai corectă şi dură comparaţie, cea cu oraşele ţărilor dezvoltate.

Când localităţile României sunt departe nu doar de standardele de civilizaţie ale celor europene ci chiar şi de propriile performanţe urbanistice de acum 100 de ani, cum pot primari care deja şi-au dat măsura incompetenţei, precum Oprescu, Mazăre, Solomon, Hava şi mulţi alţii să mai fie cotaţi şi probabil să şi câştige cu procente de peste 50 – 60%?

Privind tabelul cu sondaje, realizezi că, de fapt, procentul de circumscripţii electorale unde alesul în funcţie îşi va pierde mandatul este nesemnificativ. În marea majoritate a comunelor, oraşelor şi judeţelor, cei ce le conduc vor mai rămâne patru ani în funcţie.

Cine se va uita din afară la statistica rezultatelor exerciţiului democratic de duminică şi nu a călcat niciodată prin România va spune că această ţară chiar este o grădină. Şi nu doar una Carpatină, după cum încerca să-i convinga clipul Elenei Udrea. Altfel, cum să-şi explice că, de bună voie şi nesiliţi de nimeni, românii îşi aleg aceiaşi primari, preşedinţi de consilii judeţene şi cosilieri care le-au adus, rar, îmbunătăţiri minimale sau, cel mai adesea, nimic?

Analizată din interior, dilema nu este chiar atât de mare. Iar răspunsul simplu este că, dincolo de ceea ce este trecut în primul etaj al piramidei nevoilor, majoritatea românilor nu îşi doresc mai nimic cu adevărat, ceea ce înseamnă că se mulţumesc cu foarte puţin.

Te umflă râsul când auzi oameni serioşi din Constanţa care declară că da, o fi Radu Mazăre cam zurbagiu şi se îmbracă după ultima modă a proxeneţilor din Copacabana, dar este un foarte bun gospodar. Gospodar după definiţia din care dicţionar? Chiar şi cel mai pârlit oraş de coastă din Grecia arată mai îngrijit decât Constanţa.

Prin ce se vede că oraşul lui Mazăre este cel mai mare port la Marea Neagră? Doar pentru că are cel mai mare număr de prostituate pe cap de marinar? Nu ar fi trebuit totuşi ca renovarea clădirilor istorice să fi fost o prioritate pentru el pentru a merita înnobilarea cu acest cuvânt? Nu ar fi trebuit să se abţină de la a urâţi ceea ce cândva era considerată perla litoralului cu clădiri hidoase, înghesuite una într-alta şi construite fără nici cel mai mic respect pentru estetică? Chiar era nevoie ca alăturarea de culori ţipătoare din vestimentaţia sa să se reflecte şi în faţadele noilor „office-building”-uri?

Pentru a fi votat şi a patra oară nu ar fi trebuit să facă din Mamaia o staţiune modernă şi nu o damă de consumaţie care străluceşte doar noaptea, când întunericul îi ascunde faţada scorojită? Oare cei ce îl consideră un mare primar au călcat vreodată printr-o staţiune estivală adevărată? Cum îşi explică diferenţa dintre ce văd acasă şi ce experimentează în Franţa, în Italia, în Spania sau, mult mai aproape, în Croaţia şi Bulgaria? Doar prin faptul că acolo trăiesc şi muncesc extratereştri? Iar cei ce îi conduc au nu trei, ci patru antene?

La fel de caraghioasă este şi imaginea de mare edil a lui Oprescu, marele ctitor al măreţului monument închinat zeului fotbal: Arena Naţională, inegalabilă bijuterie arhitectonică, mostră a geniului de constructor al poporului român (german, de fapt), sfânt lăcaş de adunări înflăcărate şi ciomăgeală între nobilii microbişti.

Oare cei ce îl vor înscăuna duminică pe dom’ doctor pentru încă patru ani de domnie asupra Bucureştiului au idee cam ce ar fi trebuit să demonstreze un primar, pe lângă finalizarea unui stadion şi a unui pasaj rutier pentru care alţii au dus greul bătăliei, inclusiv pentru a contracara opoziţia lui Sorin Oprescu, ca să merite votul lor?

Chiar nu contează că timp de patru ani, actualul şi viitorul primar nu a fost în stare să termine nici măcar o parcare subterană? Că nu a oprit morişca PUZ-urilor pentru clădiri turn date pe şpăgi grase? Că nu a avansat nici măcar cu un pas în rezolvarea problemei câinilor vagabonzi – Dog Town este totuşi o afacere cadou pentru fiul său, nu o soluţie autentică? Că a lăsat de izbelişte marele bulevard care ar fi trebuit să unească Piaţa Victoriei cu Palatul Parlamentului şi multe alte proiecte, printre care şi fantomatica autostradă suspendată?

Se pare că nu. Ca şi în cazurile celorlalţi primari amintiţi mai sus, care nu vor ieşi, probabil, din primării decât cu picioarele înainte sau pentru a ajunge în guvern sau la Cotroceni, majoritatea alegătorilor se declară mulţumită şi fericită cu panseluţe, cu câteva străzi pietruite prin centru, cu parcări scobite în trotuare, cu pachete pentru săraci şi cu multe promisiuni găunoase.

Vârstnicii, care constituie grosul armatei lor electorale, nu vor uita niciodată anii din timpul lui Ceauşescu în care străzile erau practic neluminate, în care zăpada asfalta bulevardele din decembrie până în martie, când se interzicea circulaţia pentru maşini personale, autobuzele veneau o dată pe oră, iar ei trebuiau să meargă pe jos, ore în şir, de acasă la slujbă şi înapoi, prin nămeţi.

Nu este de neînţeles de ce pentru acest segment electoral contează enorm faptul că străzile sunt luminate, că autobuzele vin regulat, că gropile au mai dispărut şi că avem chiar şi un stadion nou. Prin comparaţie cu experienţa trecută, a avea un oraş cât de cât funcţional – după standardele lor de civilizaţie şi bunăstare, nu după cele ale contemporanilor din ţări ceva mai norocoase – echivalează cu performanţa unui administrator de geniu. Şi atunci de ce să nu le ofere recunoştiinţa şi gratitudinea lor? De ce să nu îşi dorească să îi mai aibă primari încă 100 de ani de acum încolo?

După cum scriam în urmă cu patru ani, când aminteam de povestea lui Marion Shepilov Barry Jr, fost primar, timp de 16 ani, în Washington, D.C., perioadă în care capitala SUA a bătut toate recordurile de proastă administrare posibile, tot ce trebuie să facă un politician incompetent şi corupt pentru a mai fi votat încă o dată este să recunoască cu sinceritate, aşa cum a făcut-o el chiar într-un slogan de campanie: „Eu poate nu sunt perfect, dar sunt perfect pentru acest oraş!”. Iar atât timp cât defectele sale nu vor fi cu nimic mai grave decât defectele majorităţii alegătorilor, şmecheria va ţine.

Mult mai complicată este problema pentru cetăţenii aflaţi în minoritate. Pe cei ce ştiu cum ar trebui să arate un oraş modern, care au alte standarde de calitate a vieţii şi alte aşteptări de la performanţa insituţiilor locale, toate defectele celor care le conduc îi afectează direct. Ei ştiu foarte bine că hoţiile unui primar sau preşedinte de consiliu judeţean nu reprezintă nişte probleme abstracte şi se cuantifică direct în bani care i se fură lui, personal. Iar incompetenţa acestora se traduce instantaneu în probleme nerezolvate care îi fac viaţa mai grea sau mai neplăcută. Care îl costă timp, nervi şi bani.

Deşi aparent minoritarii sunt doar victime, condamnaţi să împartă acelaşi oraş cu oameni care trăiesc într-un alt timp, vina pentru faptul că au ajuns în această situaţie le aparţine în egală măsură. Lor le revine şi responsabilitatea de a ieşi din ea. Iar neacceptarea acestei responsabilităţi este la fel de condamnabilă ca şi ignoranţa celor pe care îi dispreţuiesc.

Oricât de dificilă li s-ar părea misiunea, doar ei sunt cei ce pot forţa ieşirea din paradigma actuală. Nici conducătorii establishment-ului, nici masa de alegători care se mulţumesc cu puţin, nu vor sau nu pot să schimbe starea de fapt. Singurii care pot determina un proces de evoluţie sunt cei ce se sufocă în atmosfera de mediocritate pe care o degajă complicitatea perversă dintre casta hrăpăreaţă şi turmă.

Ideea că impasul în care ne aflăm nu se poate rezolva decât de la sine, în timp, este profund greşită. Dintr-un cerc vicios nu se iese fără un efort considerabil. Vom avea o altă ţară când vom avea alţi alegători. Dar nu vom avea alţi alegători, mai exigenţi cu politicienii, decât după ce majoritatea românilor nu se va mai mulţumi cu satisfacerea nevoilor primare. Adică, după ce va creşte nivelul de trai.

Problema fundamentală este însă că nivelul de trai nu va creşte dacă nu va exista o reformă a clasei politice. Cât timp structurile politico-mafiote continuă să rămână la putere, indiferent ce nume de partid ar purta, toate resursele României vor continua să curgă spre buzunarele lor, aşa cum s-a întâmplat până acum şi nu vor alimenta dezvoltarea României. Fără dezvoltare, fără o bunăstare care să fie resimţită până în straturile de bază ale societăţii, cei mai mulţi vor continua să voteze acelaşi profil de maimuţă rapace ca şi în prezent. Şi o vor face şi peste o sută de ani, dacă românii care ştiu ce vor şi vor mult nu încep contra-ofensiva şi nu propun personalităţi autentice.

Ce pot face? Concret – să se coaguleze în asociaţii sau partide care să propună alţi candidaţi decât şarlele simpatice care îi buzunăresc pe cei ce se lasă seduşi de panglicile colorate care le scot din gură. Să îi convingă pe votanţii de panglicari să nu se mai lase traşi pe sfoară. Să explice celor din jurul lor de ce omul pe care îl susţin este mai bun. Sau, dacă nu au energie pentru asta, măcar să voteze candidaţii sprijiniţi de oameni cu care se identifică şi care au o şansă cât de mică de a da peste cap lanţul complicităţilor transpartinice.

Chiar dacă nu li se par alegerea ideală, chiar dacă au rezerve faţă de orientarea lor politică, oameni precum Nicuşor Dan, care au dovedit că au energia şi abilitatea de a se lupta cu SISTEMUL, trebuie votaţi peste tot în ţară. Indiferent cât de puţini ar fi. Toţi cei ce pot pune o piedică, cât de mică, moriştii de interese susţinute de politicienii şi afaceriştii corupţi, trebuie sprijiniţi. Inspiraţi de succesul celor ce intră duminică în luptă, poate mult mai mulţi oameni făcuţi din acelaşi aluat îşi vor depăşi inhibiţiile şi vor candida în viitor. Victoria lor, victoria rebelilor apăruţi de nicăieri, sau măcar un scor foarte bun, vor avea putere de exemplu. Vor arăta că schimbarea profundă, nu cea de faţadă, este posibilă. Şi dacă s-a putut acum, se va putea şi la alegerile parlamentare.

P.S: Când scriam, anul trecut, despre candidatura lui Silviu Prigoană la Primăria Capitalei şi anticipam că va fi un eşec răsunător, am subestimat cât de mult îi va costa pe democrat liberali această decizie.

Într-un moment în care, după instalarea guvernului Ponta, PDL avea nevoie de un mesaj politic de opoziţie puternic, coerent şi credibil, cel mai important candidat al lor în alegerile locale s-a purtat în toate intervenţiile publice ca o curtezană sedusă de portofelul gros al noului stăpân, USL. Aproape că nu a existat dezbatere electorală în care Prigoană să nu îi cânte osanale lui Victor Ponta, să nu îi preţuiască abilităţile politice şi de jurist (!) şi să nu ne amintească de relaţiile sale excelente cu liderii PSD.

Asta a fost strategia PDL pentru a ne convinge să nu votăm candidatul USL? Prin astfel de mesaje şi de candidaţi au crezut liderii săi că îşi pot reface credibilitatea în ochii alegătorilor pe care i-au pierdut în ultimii patru ani? Dacă da, le-a ieşit exact pe dos şi cineva va trebui să plătească pentru asta.

Anunțuri

Responses

 1. trebue sa fiu nebun sa citesc o postare asa lunga…

  sper ca nu ziceai de nicusor dan pe acolo…

 2. […] recomand să citiţi apelul doamnei Nicoleta Savin: La vot. Fără USL. Like this:LikeBe the first to like this post. Comentarii […]

 3. Personal cred în spusele dumneavostră şi vreau să cred că sunt milioane de români care împărtăşesc aceleaşi opinii !

 4. trebuie impuscati toti de la revolutie au vindut toata romania .se muta de la un partid la altul rusineeeeeeeeee

 5. […] Blog de veghe  (Blogul Nicoletei) Share this:EmailPrintFacebookLike this:LikeBe the first to like this post. […]

 6. Basel fă pe dracu în patru şi împrăştie peste tot!

  HAI IORGUŞ!

  🙂 🙂 🙂

 7. miscari de trupe pe facebook, shares, re-shares si tot asa, in grupuri importante 🙂 e bineeeeeeeeee
  http://www.facebook.com/nicoleta.savin.9#!/nicoleta.savin.9

 8. Re Piticu’

  Piticule nu fii şoricel şi te da de pe marginea ceaunului la talibancă că te frig!
  😀 😀 😀

  Ete na ce să spun!

  „trebue sa fiu nebun sa citesc o postare asa lunga…”

  Hahaha, băăăăăă să ţii minte de la mine că:
  ORICE NEBUN SUSŢINE CĂ ESTE NU ESTE NEBUN!

  Tango!
  HAI BĂSESCU!

 9. Nici nu ştiţi câtă dreptate vă dau, şi totuşi o să mă duc şi o să dau cu ştampila exact în catindatul psd. Fără să văd vreo fractură logică în asta.

 10. Mda,sunt mai mult decit multumit de textul tau,lung dar totusi concentrat,pt ca textul inchide in el,peste 22 de ani de politica romaneasca.
  Doar o observatie,vine un pic prea tirziu,dar vb aia niciodata nu e prea tirziu.
  Fii sigura,a ajuns la sute de oameni,m-am ocupat de asta.
  In rest ,AI GRIJA DE PRIETENUL MEU EUSEBIU’……………….
  A si inca ceva,am primit pe telf. un sondaj facut si terminat pe data de 8,iunie.
  Din motive pe care nu trebuie sa le mai explic,fiind de uz intern,nu dau sursa si date suplimentare,dar-ATENTIE ,VOI SPUNE DOAR ATIT-CEL PUTIN IN TRANSILVANIA PT PD-L E DE BINE,DACA NU CHIAR FOARTE BINE.
  Primul argument,DE CIND MA STIU,N-AM VAZUT O ASEMENEA MOBILIZARE IN ZIUA ALEGERILOR,NICI CHIAR LA PREZIDENTIALE.
  Puhoi se duc oamenii la votare……..

 11. Trist. Tare trist sunt, Doamne. Tara de bolsevici nenorociti a ajuns Romania…

 12. USL a castigat masiv, ca sa ne arate cat este de mare degradarea noastra. A castigat in Bucuresti si in Craiova, in Iasi si in Constanta, la Pitesti si la Tmisoara.

  Nu a luat Clujul. Si nici Targu-Mures.Si nici Brasovul. Si nici inimile noastre. Pentru totdeauna.

 13. …a castigat uselistii din cauza incompetentzei ,coruptziei si proaste-i guvernari pedeliste ,de aici trebuie plecata analiza ,nu mai dati vina pe romani [bolsevici ,prosti …etc ] ,putzina decentza nu strica ……idiotul de Boc aseara era bucuros de procentul usele ,ca-i mai mic de 50 % ,asa politician de isprava ii trompeta Boc ,nu se uita unde a adus partidul de la cca.40% [lasat de mariner ] ,nici acum cand infrangerea ii pe toata linia ,el bate campii cu vorbe goale …afara cu toata conducerea pedelista .sa ramana numai Elena din veche garda ,sa inceapa munca repede pana nu-i prea taeziu ,5 luni mai sunt pana la parlamentare …

  Tufli-ţi-aş băscuţa aia de cardinal pe cheliuţă!
  De ce te fereşti de mine diavole?
  Din păcate cardinale, Leana are în jurul ei doar nişte pafarişti pe care eu personal îi acuz de faptul că în mare-măsură poartă vina deteriorării imaginii sale.
  Ataete……se află la răscruce de vânturi şi toţi vor să i se spargă ei toate borcanele în cap.
  Admin
  (pentru a înlătura confuziile: diaconu Eusebiu)

  🙂 🙂 🙂

 14. …hai noroc Zeby ,nu mai stiu unde esti ?…. tu ai fost singurul care ai atras atentzia ,nimeni nu te-a ascultat ,au avut trecere osanalele , linguselile si toate lozincile posibile ,tu ai analizat corect situatzia ,daca te asculta cineva ,acum nu era situatzia asta ….

 15. http://www.demneura.blogspot.ro/

 16. Scuze, Nicoleta, am pus pe mai mullte bloguri in sarcina lui Sebi acest text postat de el la Andreea Vass , caci nu era clar ca nu-i apartine si cui i-ar apartine sau cel putin eu nu am observat.
  In cazul tau situatia este ca pot asocia emisiei persoana emitentului ceea ce lui Sebi i-am spus ca nu pot s-o fac si in raport de el 🙂
  Inca odata scuze.Textul este remarcabil.

 17. Zău mă Adriane?
  De unde ştii că nu este textul meu?
  Dacă Nico a plecat la mare cu vreun prinţ călare şi mi-a dat sarcină să produc texte epocale?
  Eeeeeeeeeeeeeeeee?
  Aud?

  Bine măcar că recunoşti valoarea textului!
  Hihihi……

 18. Pai dragule de ce l-am rostogolit? Ti-am spus ca impresia legata de emitent eu nu o transfer emisiei, caci as pica in cazul acesta examenul cu Aristotel. 🙂

 19. Ioane,
  Daca dupa atatita ani nu-mi recunosti scriitura, nu e vina mea… 🙂 Si daca te iei dupa nebun, iar nu-i vina mea… 🙂
  Multumesc pentru aprecieri.

 20. Nicolle,
  Daca nu as fi fost asa stresat, ti-as fi recunoscut-o. Am simtit ca nu e a lui Sebi, desi si el are condei, dar cat de nebun o fi el , nu m-am putut gandi ca da cu tine de-a rostogolul fara sa citeze rostogoleala respectiva. Daca faceam ca el ,adica daca eu mai prostutz nu-l citam, nu apaream de fraier .
  Sa fie la mine 🙂

 21. PS.
  Merita citit si
  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-12499194-autoportret-primari-penali-nicusori-dani-mama.htm?cfnl=

 22. Si acum ceva important si care cred ca merita preluat

  In orice caz nimeni dinspre dreapta, adica nici Basescu si nici PDL nu trebuie sa incerce sa implice CCR sa judece ceva ce nu exista decat ca opinie si nu ca act juridic.(s-ar face de ras si cine stie cum, jignita, CCR ar reactiona)
  Nu e conflict oficial juridic intre puteri este doar o discutie relevanta, instructiva dar fara consecinte altele decat morale.
  Cam cum a fost si Declaratia de condamnare a regimului comunist citita de Basescu in fata Parlamentului, care putea sa fie sugestie motor ptr actiuni juridice ultariore dar ea in sine nu putea sa aiba astfel de consecinte si deci nu ar fi putut fi atacata de sa zicem Vadim sau Iliescu la CCR) si deci CCR nu ar fi avut ea a se implica.
  Desigur ca daca Parlamentul va face ce a sugerat ieri Basescu., adica sa emita o Hotarare, ca lege nu se poate pe un caz punctual( a spus ieri chestia asta intr-un final si fortat de Turcescu et co, dl senator Grebla, grebla-ia-si mintea aia buna, dar ticaloasa cat cuprinde), este posibil si necesar sa implici CCR.

 23. Felicitari Nicoleta!Esti printre putinii jurnalisti care-si mai amintesc si vorbesc despre adevarata Piata a Universitatii.Observ cu multa tristete cum se ingroapa istoria acestui neam si cum cei cu multe fete si nume codate ne mai arunca momeli pe care NOI cei multi trebuie sa le digeram.Piata Universitatii a fost pana la un moment dat cel mai PUR fenomen al acestui neam .Felicitari! Plang si suspin pentru acest neam.Sunt un GOLAN care ma rog bunului DUMNEZEU in fiece zi sa faca DREPTATE,si ma tot intreb :unde esti Tu DOAMNE de nu-i vezi ce vor sa faca cu tarisoara asta

 24. Bune si binevenite ultimele tale emisiuni dar ceva foarte important

  Nicole,
  Ai spus la un moment dat ca dosarele mineriadelor nu pot fi finalizate decat prin vointa politica.
  Daca este asa inseamna ca in Romania statul de drept nu exista, pentru ca in statul de drept justitia nu functioneaza prin vointa politica un eufemism pentru comanda politica. 🙂

 25. 15 iunie, o zi trista, o zi tragica pentru neamul nostru, caci intr-un 15 iunie, posibil sa i se fi luat viata lui Mihai Eminescu si tot intr-un 15 iunie nu posibil ci sigur sub instigarea criminalului care conducea pe atunci Romania la Magurele erau batuti, umiliti , violati cetateni cinstiti si corecti ai acestei tari.
  Blestemul lor sa cada peste ticalosii care pentru astfel de fapte nu au iertare ei si tot neamul lor abject.

 26. Nota: Acest comentariu a fost banat de A Nastase si ingerul pazitor AYA care ma cam urmareste a raspuns la dan andronic diversionist astfel:

  44. Aya 16 iunie 2012 la 6:58 am
  MONICA MACOVEI, IMPLICATA IN “CURATAREA” PIETEI UNIVERSITATII DE PROTESTATARI, IN 13 IUNIE 1990
  In 13 iunie 1990, Monica Macovei era procuror la Procuratura sectorului 1 Bucuresti. A facut parte din grupul de procurori implicati in 13 iunie 1990, in “supravegherea” retinerii, imbarcarii in autobuzele Politiei si transportarii la unitatea de jandarmi de la Magurele a protestatarilor aflati in Piata Universitatii, in cadrul celebrei actiuni de “curatare a locului”.
  Monica Macovei s-a deplasat, deopotriva cu alti procurori (unii, de la Procuratura Municipiului Bucuresti- precum Alexandru Tuculeanu, Cornel Popescu, Emil Dinu) la unitatea de jandarmi de la Magurele pentru a “supraveghea bunul mers” al lucrurilor.
  In acea actiune, Monica Macovei a fost colaboratoarea generalului Corneliu Diamandescu (in epoca, seful IGP) – cel care ii raporta ministrului Chitac “am dat foc autobuzelor, conform intelegerii”- si cu generalul Batlan (seful Politiei Capitalei) – cel care declara despre protestatarii revoltati ca sunt “scursură din întreaga ţară, rebut social, canalii”.
  Monica Macovei avea sa declare, ulterior, ca la unitatea de jandarmi de la Magurele era liniste si pace, retinutii nu prezentau urme de volenta si ca, in calmul general, dadeau declaratii “la mese” supravegheati (amical, s-ar deduce din tonul procuroarei Macovei) de politisti.
  Iata ce afirma Monica Macovei referitor la acel moment: “13 iunie 1990. Eram procuror la fosta Procuratura a sectorului 1 si, impreuna cu alti doi colegi de la aceeasi unitate, am fost trimisi la Unitatea Militara de la Magurele (…) La Magurele, am vazut ca cei ridicati din Piata Universitatii stateau la mese si scriau declaratii sub supravegherea unor politisti. Nu am vazut nici un act de violenta”.
  Orice comentariu este de prisos!

  Nota mea: Si cum orice comentariu e de prisos iata ca al meu nu este:

  45. ion adrian 16 iunie 2012 la 7:32 am
  Aya,
  Sa te cred sa nu te cred?
  Poate te-as crede daca postarea mea de mai sus bu ar fi fost banata de A.Nastase si nu te-ar fi trimis sa-mi raspunzi aici. De ce nu o face el acolo.
  Ioan Mircea Pascu a lasat-o.

  Multumesc Nicole pentru gazduire caci daca nu aici pot demonta o diversiune atunci unde?

  Şi mă rog ce diversiune ai demonstrat?
  Poate îmi explici şi mie.
  MONICA MACOVEI GHERGHESCU A MINŢIT CU NERUŞINARE! ACESTA-I ADEVĂRUL!
  (asta este diversiunea? adevărul poate fi diversiune?)
  Admin (ştii tu care admin)

  🙂 🙂 🙂

 27. Repet intrebarea: Sunt banat?

  NU EŞTI MĂ NĂRODULE!
  Cred că este a suta oară când îţi spun.
  Nici eu adminul nici stăpâna blogului nu avem timp să te urmărim pe tine ca să te banăm!

 28. Se pare ca nu si atunci voi face asa caci se pare ca Alexa are o problema cu word presss, caci a scris un articol bun care e bine sa-l vedem

  Poate ca aceasta doamna A Ionescu este persona non grata din oficiu?
  Dar are un articol foarte instructiv ptr cei care se considera de dreapta si voi incerca sa postez totusi informatia

  Pentru cei care se cred de dreapta:
  Se numeste alexa si ionescu si are blog pe wordpress compus astfel

  alexxionexxx.wordprxxx.com/2012/06/09/scrisoare-catre-dreapta/

 29. Un exemplu de descalificare absoluta
  Adicatelea dupa interventia de aseara de la B1, unde a devinit aparator al plagiatorului Ponta ducand discutia despre plagiat in derizoriu, Gusa nu mai poate fi creditat in nimic, nici macar intr-o minima profesionalitate .
  Un Nimic, ca si un Ponta, un ZERO taiat in patru.

 30. Dragilori, a la guerre comme a la guerre:

  Si fiindca circula tot felul de glumite idioate intervin :
  Incalcarea flagranta a Constitutiei ar permite Presedintelui ca ultim aparator al acesteia si in situatie de urgenta in aplicarea art 80

  “ARTICOLUL 80: Rolul Preşedintelui
  (1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.
  (2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.”
  Asadar, Presedintele poate folosi forta coercitiva a statului, cu mult mai mult drept decat Iliescu in 90, cand acesta a blocat intrarea regelui in tara, si astfel poate el, Presedintele, sa blocheze iesirea PM,daca iesirea acestuia se face in scopul diversionist si anticonstitutional pe care-l declara in ultima vreme.
  Deci forta coercitiva a Statului poate si trebuie folosita la nevoie

 31. Ion Adrian, USL deja a inceput sa acapareze „statul” si foloseste din plin forta coercitiva a acestuia. Deja exemplele au inceput sa apara!

 32. Brânduşica rogu-te, mai langsam cu politica prin ograda asta!
  La fel şi tu Adriane!
  CĂ VĂ BANEZ DE VĂ SAR MUCII!

 33. Oki-doki, voi respecta solicitarea ,Eusebiu!
  (chiar nu era cazul sa dezvolti ideea! 🙂

  BA ESTE CAZUL!
  Vă rog să nu mai îmi amestecaţi soţia în troaca acestei lupte politice fără de sens, fără de rost şi fără de dialog!
  Nicoleta a fost, este şi va fi un anti-PSD-ist convins, DAR RAŢIONAL!
  Ea „se bătea” cu Năstase pe vremea când tot felul de actuali pseudo-jurnalişti şi postaci încă făceau la oliţă!
  .
  Deci rămâne cum am stabilit:
  VĂ BANEZ DE VĂ SAR MUCII DACĂ MAI ÎNCERCAŢI SĂ ADUCEŢI ÎN ACEASTĂ OGRADĂ LUPTA VOASTRĂ IRAŢIONALĂ ŞI LIPSITĂ DE SENS CARE NU ADUCE NIMIC BUN ROMÂNIEI!
  DACĂ NU VĂ VEŢI AŞEZA LA MASA DIALOGULUI RAŢIONAL, VOI ELECTORATUL ŞI EI POLITICIENII, NOI TOŢI VOM CONTINUA SĂ TRĂIM SCUFUNDAŢI ÎN ACEST BEZMETIC NON SENS!
  PUNCT!
  ÎNVĂŢAŢI SĂ TRĂIŢI RESPECTÂND VALORILE ROMÂNIEI INDIFERENT DE ORIENTAREA LOR POLITICĂ!
  NU VĂ MAI FACEŢI IDOLI DIN FOŞTI TORŢIONARI COMUNIŞTI!
  .
  PS După ce că nu ai Pateu Antrefrig mai şi COMENTEZIIIIIII?
  admin

  🙂 🙂 🙂

 34. Acuzi ca un procuror comunist ! Cu revolverul cuvintelor neacoperite de dovezi ! Urat din partea ta! Eu nu am idoli si ti-am spus-o franc! E problema ta si lupta ta! Si pe mine nu ma intereseaza idoli si alte statui de lut, care la prima ploaie se vor surpa! E destul de murdar ce faci! Ai arta de acuza gratuit,Eusebiu!

 35. Stiu ca Nicoleta , un redutabil jurnalist de investigatii, se lupta pe cand tot felul de postaci faceau la olita sau in pampers!

 36. Ciocu mic că-ţi tai linia de credit!
  🙂 🙂 🙂

 37. Nu am linie de credit ! Sorry! 🙂

 38. O zicere care contrazice teza mea cu rapirea lui AN de catre extraterestii , desi poate ca macar o zi, doua o fi fost in vre-o nava cosmica, dar acum ca a reaparut gata cu ETI. In schimb umbla vorba ca intradevar AN nu a vrut sa se sinucida ci sa-l impuste pe Basescu care-i statea in gat.
  In cazul asta sa-l urmarim cu atentie si pe Ponta. 🙂

 39. Daca labarii care sustin ca sunt reformisti daca ciocul mic al majioritatii pdlistilor si daca alde Neamtu et co ce-si zic societate civila nu-si apara Presedintele, romanii nu mai au dreptul decat sa ceara sa dispara ca natiune si ca stat
  Sa le fie de bine daca este sa se intample asa ceva.

 40. Nicoleta, de ce nu mai scrii?

 41. Stima doamna, sunteti una din vocile care aduc un spirit de caracter in mas media romanesca si va multumesc ca existati. Mergeti pe acest drum ca acesta este cel bun si corect. Cu stima si consideratie, Tony Popescu

 42. Astazi comemoram 23 de ani de cand, la Timisoara, au cazut primii oameni pentru LIBERTATE. Jertfa lor va ramane in sufletul nostru mult timp de acum in colo. Acestia si-au dat viata pentru ca noi, cei ramasi in viata, sa putem duce o viata mai buna si in acelasi timp sa fim uniti, pentru ca numai unirea da putere. Cei care de 23 ani nu doresc sa afle adevaratii vinovati vor fi condamnati de istorie, iar lichelele care ii sustin, sa tina minte ca fiecare isi va primi pedeapsa divina, mai devreme sau mai tarziu. O lacrima pentru eroii Timisoarei si juramantul ca NICIODATA nu va fi uitata jertfa lor de sange.

 43. Multumesc, domnule Popescu.
  Dacă puteţi vedea Naşul TV, deseară, la Ora de veghe, am o emisiune despre Revoluţie.
  Cinste şi onoare celor care au plătit cu viaţa libertatea de care ne batem joc astăzi!

 44. La multi ani si multa, multa sanatate in Noul An 2013, doamna Nicoleta Savin ! Va urmaresc cu mare interes si placere emisiunile. Va doresc sa faceti emisiuni cat mai interesante si realiste.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: