Publicat de: nicoletasavin | 11/12/2012

Ora de veghe: Regal Tudor Octavian

Tudor Octavian foto 1Ora de veghe aproape că se dublează astăzi: de la ora 19.00 la ora 20.45 îl sărbătorim pe maestrul Tudor Octavian, care împlineşte mâine 73 de ani.
Şi dacă n-aş vrea, tot regal iese.
Are verb, are umor, are şarm, trece rampa.
Nu rataţi Naşul TV în această seară.

Anunțuri

Responses

 1. Consider cu unele exceptii corectate de mine, judicioasa si motivata aprecierea de mai jos si PDL ar trebui ca in ce va face in continuare sa tina seama foarte atent de ea:
  “Daca privim insa cu atentie cifrele acestor alegeri vom vedea ca nu atat USL a castigat alegerile, pentru ca numarul de voturi obtinut de uniune, 4,4 milioane, nu este cu mult mai mare decat cele obtinute de PSD si PNL la precedentele scrutine si este cu mult mai mic decat numarul de voturi anti-Basescu din vara.(nota mea: cu 3 miioane dar mai sus se afla consideratiile proprii privind dovada indirecta pe care o da statistica si aritmetica pentru suspiciunea de frauda de cca 2 milioane scoase din condei asta vara.)
  Asa ca, de fapt, ARD, mai precis PDL, le-a pierdut, in primul rand pentru ca electoratul sau nu a iesit la vot. Cele mai proaste prezente s-au inregistrat tocmai in fiefurile traditionale ale dreptei din Transilvania si Banat.
  Bucurestiul este poate cel mai dramatic exemplu pentru picajul PDL. Candva Capitala era fieful democratilor. Va aduceti aminte probabil cum seara bucurestenii ieseau masiv la vot si intorceau rezultatul alegerilor. Ei bine, in Bucuresti, USL a inchis toate colegiile, adica le-a castigat cu peste 50%.
  De ce a fost PDL parasit de propriul electorat nu e foarte greu de inteles. Masurile de austeritate sunt, desigur, o cauza importanta, dar nu unica.
  PDL plateste politica unei guvernari (nota mea: macar aparente daca nu si reale) clientelare si corupte, plateste inechitatea austeritatii care nu a lovit decat in oamenii obisnuiti, (nota mea: Am rugat si aici si in alta parte la timpul potrivit dar fara folos sa nu se atinga pensiile sub 8-10 milioane, sa se declare restituirea in rate asa cum apoi a facut USL, CASS retinut la pensii de la inceput si nu numai doar de la decizia CCR, chiar daca legal nu era o obligatie cum a spus prea desteapta ministru Boghicevici sabotandu-l dur astfel pe MRU si guvernul lui) nu si in clientela, plateste figurile compromise pe care le-a promovat, plateste autismul adesea sfidator si lipsa de comunicare(nota mea: aici nu e vina doar a PDL ci si a presei USListe care pozeaza in presa libera si schidistanta)
  Plateste expandarea din anii guvernarii, cand s-a umflat cu tot felul de tradatori care au folosit prima ocazie pentru a trada din nou. Mare parte dintre primarii PDL, multi racolati de-a lungul timpului de la adversari, au abandonat fara scrupule partidul pentru a-i sustine pe adversarii de la care au sanse mai mari sa primeasca bani.
  PDL plateste pierderea reflexelor electorale din anii de huzur in care Train Basescu dadea toate bataliile in locul lor. Plateste faptul ca nu a fost in stare sa-si creasca o noua generatie de lideri, cu forta si charisma, care sa fie si purtatori de mesaj, dar si factori coagulanti ai partidului. In lipsa lor, PDL s-a comportat in campanie ca o gaina fara cap.(nota mea:ba este posibil sa fi fost si blaturi programate ca atare)
  Plateste inconsecventa si ipocrizia (nota mea boala mioritica genetica ).
  Daca democrat-liberalii ar fi avut puterea sa-si asume trecutul asa cum a fost el, sa-l explice si sa-si admita erorile, sa mearga mai departe sub propria sigla si propria identitate, poate ca nu ar fi avut un scor atat de jalnic. (nota mea: asta este exact ce spune dna Udrea sau dnul Videanu, dar nu inseamna ca o alianta si coagulare a dreptei nu poate fi facuta, tot cum de altfel sustine si dna Udrea si dnul Videanu, dar spun eu, fara a se mai accepta veleitari suficienti si aroganti ) “
  PS. Referitor la problema aparuta la Cluj:
  Doresc sa adaug ca ma bucur ca dl Videanu care asa cum l-am considerat intotdeauna, este un om de exceptie, a lamurit lucrurile in sensul ca nimeni nu poate interveni in redistribuire care se face strict matematic. Sigur ca sistemul este o porcarie si Videanu a adus probele ca nu PDLui i se poate imputa acest sistem ci PNL sprijinit pe atunci (2008) de PSD a facut legea stramba, dar asa cum este buna rea, rezultatele decurg dintr-un algoritm numeric strict determinat de realitatea stricta a rezultatelui electoral si ca abia la sfarsitul tuturor calculelor se stie cu siguranta rezultatul . Deci Blaga nu a luat de la nimeni si nici Buda sau Papahagi nu au dat nimanui in mod obiectiv matematic.
  Asadar nu mai am ce sa astept de la vreo conferinta de presa din Cluj
  Ma bucur, ca este asa caci inseamna ca macar acum nu am ajuns la inceputul sfarsitului dar totusi pot repeta ceva:
  Gandindu-ma mai bine, , este aproape neimportant daca este sau nu in parlament, unde nu vor face decat figuratie, deci batalia trebuie dusa mai ales in afara parlamentului ca si in 1990 cand cu societatea civila. Desigur ca nu e rau sa avem cativa parlamentari corecti care daca vor fi cat de cat mediatizati sau macar pe bloguri vor pazi cat vor putea de derapaje cata democratie mai este, vor povesti ce fac ei pentru asta si desigur ca astfel vor fi utili.
  Imi este insa in continuare teama ca tara va fi stapanita la blat, blat care deja a inceput in aceste alegeri si la alba neagra de stabilirea celor doua forete politice doar aparent opuse: PCR1 descendentza Ion Iliescu si PCR 2 descendentza Voiculescu.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: