Publicat de: nicoletasavin | 17/02/2014

Ora de veghe: Adevar si minciuna in spatiul public. Cu pianistul Dan Grigore

Merita sa-l vedeti pe maestrul Dan Grigore in aceasta seara, de la ora 19.00, la Nasul TV. Dan Grigore


Răspunsuri

 1. Suntem un start-up iesean, finantat prin mijloace proprii si fonduri europeene.
  Proiectul nostru este sa construim vehicole electrice urbane, dar suntem constienti de faptul ca nu putem concura marile grupuri din industria auto. Am ales deci un model alternativ si disruptiv, atat din punct de vedere al produsului cat si al business model-ului.

  Produsul va fi complet modular si cu un important continut de inteligenta artificiala. Il concepem mai mult ca un robot pe roti decat ca un vehicol. Vom furniza platformele motoare care vor constitui punctul de plecare pentru design habitaclu si aplicatii. Aceste platforme pot fi utilizate pentru vehicule street-legal, driverless sau drone. Modularitatea sa va reduce drastic costurile de fabricatie si va inlesni montarea in kit si mentenanta de catre clienti, in propriile lor garaje.

  In ceea ce priveste business model-ul, vom deschide (model open source) atat conceptia cat si utilizarea produsului nostru. Pentru conceptie, suntem pe cale sa cream o comunitate /meritocratie internationala de ingineri si designeri, care sa participe la dezvoltarea sa. Acesti membri ai comunitatii vor deveni cu certitudine primii posesori ai vehicolelor, validand astfel complet conceptia. Din punct de vedere al utilizarii, produsul este gandit de la inceput pentru p2p rental. Acest mod de utilizare va reduce drastic costurile pe km ale clientilor.

  Pentru a crea acest ecosistem digital in jurul produsului nostru, vom pune la dispozitia membrilor meritocratiei, infrastructura necesara. Conceptorilor le vom da uneltele de creatie si colaborare iar utilizatorilor le vom da uneltele de gestiune a activitatii de p2p rental.
  Vom crea astfel un proces darwinian care se va auto-amplifica si ameliora continuu.

  Am inceput constructia acestei infrastructuri la mobotiq.com. Acest site este in stadiu embrionar si va evolua in functie de feed-back-ul membrilor comunitatii.
  Am inceput printr-un clip video care explica modelul nostru.
  De asemenea oferim o retea de socializare dedicata activitatii noastre, la CAFE. Functionarea este asemanatoare cu cea de la Facebook.
  Pentru membrii care vor sa participe si mai activ, mai ales la partea tehnica, punem la dispozitie spatiul de colaborare GARAGE : real time whiteboard, video chat, screen share, file transfer, si vizualizare de modele 3D in real time.
  Asa cum am mai spus, activitatea noastra este in stadiu embrionar. Avem nevoie de participare cat mai mare, de sugestiile, ideile si colaborarea membrilor, pentru a evolua.
  Daca proiectul nostru va interseaza va rugam sa va inscrieti pe web site.

  In acelasi timp, ne puteti sustine si la :

  https://www.thunderclap.it/en/projects/8968-p2p-personal-mobility-bot

  O data ajunsi pe pagina Thunderclap, dati click pe unul din cele trei butoane rosii : facebook, twitter sau tumblr. Puteti de asemenea transmite link-urile la cat mai multi prieteni.

 2. Buna seara doamna Savin,
  As vrea sa fac o corectie/ observatie fata de afirmatia domnului Dan Grigore ca gafa cu Norvegia este impardonabila.
  Personal am facut scoala pe vremea cealalta, asa ca azi nu stiu bine nici statele fostei Iugoslavii nici cele din fosta URSS si capitalele lor.
  Norvegia e un stat neimportant din punct de vedere politic si economic in relatiile cu Romania.
  Am sa va dau un exemplu mult mai apropiat, mai grav, dar care n-a avut nici o importanta si nimeni n-a marsat pe asta.
  In timpul campaniei de nominalizare pentru alegerile prezidentiale din 2008, la un interviu radio Barack Obama a fost intrebat ce va face mai intii daca va fi ales presedinte. Raspunsul a fost stupefiant: Voi suna pe presedintii Canadei si Mexicului.
  Norvegia nu are granita cu Romania, iar USA are numai 2 vecini.
  Sa vrei sa fii ministru si sa nu stii ca Norvegia este regat e o gafa, dar sa vrei sa fii presedintele SUA si sa nu stii ce regim au vecinii tai care sunt numai 2, definit-o dumneavoastra.
  Si totusi Barack Obama este deja la al doilea mandat. Si nimeni din oponenti n-a marsat pe gafa asta. Si cind a spus asta era senator cred ca la al doilea mandat…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: