Concurs de propuneri: Cum dezmorţim România?

Un cititor, pe nume TIBI, propune nu doar să aplaudăm luările de poziţie curajoase, ci chiar să acţionăm, cu drepturile conferite nouă, românilor, de calitatea de contribuabili şi electori de bună credinţă.
Tibi face o serie de propuneri cu care sunt perfect de acord şi pe care vi le supun şi vouă, spre dezbatere. Eu una, chiar mi-aş dori să fiu gazda unui concurs de propuneri, cu un juriu în afara oricăror suspiciuni.
Propuneri din ţară, propuneri din diaspora, ale românilor care se confruntă acolo cu probleme similare şi văd ce căi de rezolvare aleg autorităţile statului respectiv. Hai să ne punem inteligenţele şi onestitatea la treabă!
Acum chiar vă rog să rostogoliţi postarea cum vă e la îndemână şi să vedem ce roade culegem.

Postarea lui TIBI:
“Eu am obosit sa citesc mii de comentarii in care se fac la infinit analize si in care eventualele propuneri sunt fie ridicole, fie utopice, fie amandoua .
Daca intr-adevar suntei de acord cu ideea “Aşadar, băieţi, gata cu minciuna şi abureala. Hai să spunem lucrurilor pe nume!”, atunci trebuie incercat altcumva.

A). Sa gasim pe cineva dispus si capabil sa organizeze un “concurs de propuneri”.
Sa alegem un juriu.
Sa stabilim regulile.
Propun cateva reguli: – un participant are voie maxim 3 propuneri – o propunere maxim 1.000 de litere sau cifre – participantii sa isi insuseasca solutiile castigatoare stabilite de juriu (ex. – primele 3) si sa faca presiuni pe bloguri si in media asupra tuturor fruntasilor politici la care au acces (din toate partidele atat la putere cat si in opozitie) astfel incat un numar cat mai mare de fruntasi politici sa incerce reglementarea (prin legi sau hotarari de guvern) a propunerilor castigatoare.

B). In ideea ca nu doresc ca cineva sa-mi “fure” propunerile le fac cunoscute (si) aici:

“Eu sunt un contribuabil obisnuit. In aceasta calitate cred ca sunt mai mult decat un sponsor si ma pacalesc cu ideea ca sunt si eu un actionar la acest SA care este statul.
Daca sunt actionar (adica co-patron) la institutiile statului, am dreptul la toate informatiile si am dreptul sa-mi spun opinia urmatoare:
Asupra economicului actioneaza o multitudine de influente. Interne si externe, pozitive si negative, controlabile usor sau greu controlabile. Cu grade diferite de influenta.
Momentan (si din pacate in crestere), influenta cea mai negativa asupra economicului o are politicul. Este utopie sa crezi ca poti determina doar prin metode economice sa schimbi sensibil in bine un sistem economic asupra caruia influenta politicului este in crestere si puternic negativa.
Influenta politicului asupra economicului se manifesta in principal prin opozitia puternica a cvasituturor conducatorilor politici la marirea veniturilor si incasarilor la buget si la cheltuirea corecta a bugetelor.
Pentru ca isi vad periclitate sursele fabuloase, dar ilegale si imorale de venituri personale si pentru partide.

Metoda principala de lupta impotriva acestei opozitii a conducatorilor politici este informarea cat mai completa si corecta a cetatenilor asupra activitatilor din entitatile administrative si politice de stat. Si in special asupra cheltuielilor facute de institutii. Opozitia conducatorilor la progres se face in special prin tainuirea si deturnarea informatiilor din institutii.

1.Transparentizarea totala si detailata a tuturor cheltuielilor institutiilor este posibila, corecta si nu este ilegala. Toate cheltuielile (atat cu salariile cat si cu achizitii de materiale si servicii) facute de institutii (ministere, prefecturi, primarii, consilii judetene, consilii locale, agentii, regii, inspectorate, scoli, spitale,etc) pot fi postate zilnic pe site-ul institutiei (pentru ziua precedenta).

2. Alta posibilitate complementara de control eficient asupra conducatorilor este responsabilizarea obligatorie a acestora prin pierderea imperativa (fara nici o alta procedura) a functiei in cazul in care care nu recupereaza rapid de la cei vinovati prejudiciile suferite de institutii si stabilite de instante prin sentinte definitive. Sau nu intenteaza proces celor considerati vinovati pentru recuperarea prejudiciilor, daca acestia nu isi recunosc vinovatia. Constatarea si recuperarea prejudiciilor aduse statului trebuie sa fie imprescriptibila.

UPDATE:  Clar, ideea lui Tibi e agreată. Hai să vedem cum o punem, practic, în viaţă.

Cine suntem:
Simpli cetăţeni.
N-avem nici interese de partid, nici interese oligarhice, nu producem soluţii ideologice, aşa că ideile nostre nu pot fi decât un mix. E de preferat să fim cât mai puţin populişti, indiferent dacă soluţiile noastre sunt de dreapta sau de stânga, promovează un stat social sau unul minimal.

Ce dorim:
– Găsirea de soluţii cu caracter general la problemele cu care se confruntă societatea.
E treaba guvernanţilor să le pună carnea legislativă şi să găsească o metodologie viabilă de aplicare.
– Găsirea de soluţii specializate, în domeniile în care avem expertiză.
Ştim cu toţii cum am putea remedia hibele de la jobul nostru, fiindcă ne izbim de ele în fiecare zi.
Nu cred că e nevoie de un concurs propriu-zis, cu jurizare şi premii.
Cred că e nevoie de o colectă, un coş uriaş, unde punem idei, pe care apoi le sistematizăm şi le transmitem guvernanţilor.

Mijloace de mediatizare:
Bloguri, site-uri, mailuri, pe principiul citiţi, acţionaţi şi daţi mai departe.
Discuţii de la om la om (rude, prieteni, vecini, colegi).
Dacă se vor găsi fonduri de publicitate, ar fi foarte bine, dar mă îndoiesc.
Cred că aici este cel mai mult de muncă, la rostogolirea necomercială a concursului, astfel încât un număr cât mai mare de români din ţară şi din străinătate să afle de colectă şi să poată participa.
Inutil să spun că dacă suntem invadaţi de postacii partidelor, n-am făcut nimic, doar am transferat aici lupta oarbă de pe net.

Format:
Nu aş restrânge numărul propunerilor, dar aş dori ca fiecare dintre ele să nu depăşească 1.000 de semne, decât în cazuri excepţionale.
Cred că este necesar să fac o rubrică de concurs, undeva, în lateral, sub widget-ul cu Florian Pittiş, unde fiecare să poată posta.
Nu vreau să-mi asum nici un merit, aşa că fiecare blogger poate face o rubrică asemănătoare pe blogul lui. Singura rugăminte e să semnaleze aici existenţa rubricii, ca să putem centraliza propunerile. Altă soluţie ar fi ca periodic – zilnic sau săptămânal, să „verse” propunerile la rubrica consacrată în Blogul de veghe.

Lobby:
Consider că nici un politician nu poate trânti uşa în nas unui mix de propuneri de la populaţie. Cred că, împreună cu un grup de ziarişti, pot contacta guvernanţii pentru a prezenta propunerile voastre. Ca să nu greşim, anterior le vom discuta cu specialişti. De exemplu, putem discuta soluţiile economice cu Daniel Dăianu, cele juridice/legislative cu Monica Macovei şi aşa mai departe, cu specialişti pe fiecare domeniu în parte (educaţie, sănătate, administraţie publică etc.)

Cam aşa văd eu lucrurile. Dacă aveţi alte propuneri, le aştept.

Răspunsuri

  1. Gataaaaaaaaaaaaa!
    M-am descurcat singura, deci nu sunt atehnica. Tibi, avem pagina. Acum sa va vad.

  2. Astept propuneri de juriu, ca sa nu iau decizii de capul meu

  3. Nu prea am timp.Ar trebui sa propunem nume sau sa obtinem iintii acordul lor?

  4. Propuneri, ca sa ii putem contacta. Dar ii puteti contacta si din proprie initiativa.

  5. Eu personal cred ca ar trebui sa incercam sa cooptam nume mai presus de orice contestatie.Dar care au blog. Ma gandesc de exemplu la D-l Malaimare.Nu il cunosc decat din ceea ce scrie pe blggul lui dar poate ar accepta.

  6. Termen pentru propuneri nume juriu: 24 de ore.
    1. Mihai Malaimare
    2……

  7. 1. Monica Macovei
    2. Laura Stefan (SAR)

  8. Eu cred ca daca introducem in juriu fruntasi politici ar trebui sa gasim cate un fruntas politic de la fiecare partid important.

  9. Este de preferat un juriu fara politicieni. Doamna Monica Macovei nu este politician, dar ai dreptate. Atunci, pentru juriu:
    1. Laura Stefan (SAR)
    2. Adrian Moraru (IPP)
    Solutii pentru:
    -reforma in JUSTITIE:
    1. in scopul responsabilizarii judecatorilor, ar trebui sa se renunte la inamovibilitate. Sa fie numiti pe perioada determinata, ca in SUA;
    2. inspectia judiciara sa devina organism independent de CSM. Inspectorii judiciari sa fie alesi de Parlament cu 2/3 din voturile celor prezenti, cu un mandat de 6 ani.
    -reforma CLASEI POLITICE:
    1. vot uninominal in doua tururi;
    2. la jumatatea mandatului, parlamentarii sa fie evaluati de alegatorii din colegiu, putand fi revocati si inlocuiti cu contracandidatii din turul al II-lea.

  10. Ideal ar fi un juriu in care sa fie cate un fruntas politic de la fiecare partid politic si presedintele juriului sa fie independent.Dar nu stiu daca ar accepta.De exemplu:
    1. Mihai Malaimare
    2.Cristian Preda-PDL
    3.Corina Cretu-PSD
    4.Cristina Pocora-PNL
    5.Maria Grapini-PC
    6.Kelemen Hunor-UDMR
    7.Varujan Pambuccian-minoritati

    Un astfel de juriu ar da greutate.Dar ar fi greu sa fie realizat.

  11. Sorin Ionita – SAR – printre cei mai destepti si echilibrati ONG-isti

    Dan Tapalaga – ziaist bun, destul de echilibrat si foarte cinstit

  12. Si ar atrage si un interes crescut al bloggerilor de diferite orientari.

  13. Tibi: Primii cinci s-ar incaiera si ar degenera intr-o paruiala. Urmatorii doi nu s-ar auzi.
    Hm… ce coincidenta! primii cinci sunt romani!

    FARA POLITICIENI!!!!!!

  14. O super idee. M-am saturat de vorbareti care nu fac nimic. Apar din ce in ce mai multe idei bune. Ce pot face eu? Sa le spun prietenilor despre idee si sa le trimit un e-mail. E minimul necesar. Sa ne uram spor la treaba. Si…la mai bine!

  15. Eu cred ca si daca am avea un juriu fara politicieni ar fi greu sa fie un juriu cu greutate dar si fara preferinte politice.
    Dupa mine ne trebuie un juriu de bloggeri activi si (re)cunoscuti dar si cu influenta politica.
    Si cred ca ar fi bine sa se faca o schita de juriu (5-7-9)si gazda concursului sa prezinte lista intreaga
    celor invitati sa accepte prezenta in juriu.

  16. Din punctul meu de vedere e foarte delicat procesul de a ,NUMI’pe cineva de incredere intr-un juriu.
    si cind spun delicatma gindesc ca de-a lungul timpului asa de multi oameni,romani,care la ,PRIMA CITIRE’pareau O.K.s-au dovedit atit de mici si de incapabili sa duca ceva la bun sfirsit.
    Si ma gindesc la ex. cel mai dureros-EMIL CONSTANTINESCU.
    Si atunci,nu pt ca as fi corcotas,ori rau voitor,ce incredere as putea avea in buna credinta a cuiva,care s-a remarcat pe sticla,ori in cite-va luari de pozitie.
    si,cu toate aceastea ma voi gindi,la un nume,desi in acest gen de NUMIRI’am o mare doza de scepticism.

  17. Tibi,
    Mihai Malaimare? Fie, daca ne recita in deschiderea concursului „Andromaca mulge vaca,/ Vaca-mpunge Andromaca,/ Andromaca bate vaca./ Ce-ai facut, fai, Andromaca?/ Uite: nu mai este vaca!”
    Cristina Pocora? Poi, de ce? Ca-i blonda?
    Corina Cretu? Cretu sa fie, daca ne scrie un eseu „Cucuveaua lu` tatelu` Nelu”.
    Maria Grapini – PC. Atunci io sar si-l propun pe Codrin Stefanescu! Ca are fruntea pana la ceafa groasa, e cel mai ravnit burlac si are vitamine la Bahmu. PC? Pe ce punem pariu ca partidu` asta nu exista?
    Kelemen Hunor. Mda. Daca ne recita la sezatoarea noastra: „Attila mergand calare,/ Intalni o apa mare./ Oparit la bip la bip,/
    Vrea sa faca el o baie./ Cand sa iasa el la mal,/ Bip haine, bip cal…/ Cine-a fost primu-n Ardeal?”
    Varujan. Ne-a ajuns Guzganian.
    Tibisorule, te rog sa nu te superi pe mine! Eu zic sa nu ne incurcam cu politicieni.

  18. Saru` mana, doamna Savin! Iertati-ma, promit ca nu mai fac!

  19. La o sedinta de brainstorming nicio idee nu este luata in deradere. Asa ca:

    In legea electorala sa apara votul neutru. Sa ma explic: daca nu este ales nici unul (procentul votului neutru este mai mare decat al candidatilor) atunci alegerile sa se reia cu alti candidati.

    Astfel se elimina acest „n’ai pe cine”

  20. Doberman, nu te iert daca nu promiti ca mai comiti adesea 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  21. Ceaikovski, Freddye, Ion Adrian, Zappa, Eugeni, Tibi, Val, Cercetasa, Blue (daca am omis niste oaspeti sper sa nu fie cu suparare…)

    Tareeeeee constiinciosi. Vad ca ati ati scris, nu gluma. Bravoooooosss! Sa vedem, sa numaram, bob cu bob!

  22. Bun venit, Geo, Octaa si Eugeni!
    Viata lunga pe aici… 🙂

  23. Revin cu exemplificare la propunerea mea 9:42pm din 27 maiu leat 2010 ad.

    Sa presupunem ca pe buletinul de vot sunt 3 candidati, atunci vom avea 4 pozitii
    1. Ghise
    2. Geoana
    3. Videanu
    4. Niciunu’

    In general (excluzand aici dragostea lui si soacra) lumea nu ar veni la vot. In opinia mea a patra pozitie ar mari prezenta la vot.
    In cazul in care lumea voteaza 4. putem avea doua alternative (adica 4 optiuni)
    1. Se reiau alegerile obligatoriu cu alti candidati,
    2. Se desfinteaza coledgiu’ si gata no more parlamentar.
    3. De completat de cei mai destepti decat mine
    4. Asta(ca si 3.) l-am pus de dragu’ expresiei lui Boc: „doua alternative” in sens de doua optiuni.:)

    @nicoletasavin (lung prenume)
    Mihai Malaimare este un tip cinstit, in viata particulara(cred), dar ca orice artist cu multa imaginatie neconcretizabila. (lung si greu cuvant dar am vrut sa evit d’alea rele).
    Nu cred ca ar fi o alegere stralucita in juriu(vezi mai sus), dar poate sa fie cooptat la aceasta miscare si cred ca ar putea vini cu niste propuneri.
    Preferinta mea ar fi:
    Traian Basescu

    PS. Ar trebui sa ai un contor de scribaleala. E peste 67 si atuncinu ma mai descurc

  24. Ce ziceti de TB ca juriu, am pus-o bine lol

  25. sînt de acord cu ce se propune, dar doresc să aduc un amendament, şi anume că nu politicenii influenţează economicul, ci oamenii de afaceri. taxele aduse sau neaduse de ei, donaţiile, sponsorizările şi balanţa investiţiilor făcute de aceştia la intern faţă de extern, deoarece investiţiile la intern întorc bani în buzunarul guvernului român, pe cînd cele externe în buzunarul altora. pe scurt eu consider că exerciţiul trebuie să se refere la ce facem cu oamenii de afaceri ca să salvăm România, nu cu politicienii care oricum sînt impotenţi. cu stimă!

  26. Singurul politician pe care il admit si eu este Traian Basescu. Restul, sa-si vada de treaba si de lungul nasului. 😛

  27. zamolxus,subscriu si eu !

    val,daca se concretizeaza ceva,din aceasta ograda!?..,oricum Traian Basescu are ultimul cuvant de spus!!!!: Da! ori BA!..!
    Este presedinte! si e mai presus de juriu!!

  28. Vad ca MAI incepe sa puna in aplicare ideea mea de transparentizare totala.Sa vedem ce se mai intamplaa.
    PDL are o arma puternica sa opreasca caderea de imagine in care este.Daca Boc ar asuma ca exemplul MAI va fi urmat de toate institutiile din tara ar reusi sa atenueze mult impactul negativ al masurilor anuntate.

  29. una preluata de pe facebook:
    Florea Ioan
    „O întâlnire a președintelui cu cetățenii… un tip din urmă, către o femeie din față:
    − Doamnă, vă dați un pic la o parte, vă rog? Aș vrea să-l văd mai bine pe d-l Băsescu!
    − Desigur!
    După 2 minute…
    − Doamnă, vă dați pălăria jos, vă rog, să-l văd pe d-l Băsescu?
    …− Desigur, nu vreți binoclul meu?
    − Nu, mulțumesc, am lunetă la pușcă…”

    Ps. Nu toata lumea respecta un presedinte in functie si scoate bancuri …

  30. ..cred ca nu trebuia sa-l postez aici!!??..SCUZEE!

  31. Cum dezmortim Romania?
    Romania acum e precum un camp arat,semanat si rasarit!Semanatura este insa invadata de buriana,burienile sunt mai numeroase si asfixiaza cultura cu fiecare zi ce trece.
    Trebuie pus mana pe sapa si trecut urgent la prasit!Guvernul actual a inceput prasitul(cam tarziu)dar nu cu totii sapa cum trebuie!Din iarna am tot scris ca sunt ministrii care nu „sapa” cu guvernul asta(am vazut-o la alegerile prezidentiale)si care ar fi mai multumiti sa fie in opozitie.
    RESTRUCTUREAZA-I!Apoi apuca-te urgent de treaba dl.Boc si taie tot ce trebuie taiat si incepe in primul rand cu clientela voastra politica,unul sa nu ramana!Opreste robinetul risipei!
    Munceste domnule Boc,pentru-ca noi vrem „sa traim bine”!

  32. Pai atunci sa plece cu tot cu PD-L-ul lui!Sa se institue Legea Martiala,Armata sa ia puterea si sa faca ce trebuie facut pe timp de razboi!ESTE RAZBOI!Un RAZBOI intre POPOR si clasa politica!Nu se mai poate asa!Pentru ce avem nevoie de DEMOCRATIE?Sa-si umple ei conturile?Sa avem dreptul sa strigam cu burtile goale:”JOS AIA!SUS AIA!”?Ne-am dat dracului atunci!Tot ce spunea Zapa despre poporul acesta se confirma si nu asta-i tragedia,tragedia e ca vom disparea inghititi de propria noastra lacomie balcanico-fanariota!

  33. @ GHITA si ANTI

    Cum dezmortim ROMANIA..??Punctual :
    -desfiintarea restaurantului PESTERA al calcanului PD-l-ist,sugativa de euroi
    -Desfiintarea sintagmei H.D. din vocabular .Tzurcana noastra vede HUNEDOARA in loc de HYGH DEFINITION
    -„Vom restructura Mafia ,nu o vom destructura”-vi se pare cunoscut textul ? Dar „vom destructura ARMATA ,nu o vom restructura „”..valeuuu doamne…!!

  34. @freddye
    Tu inca nu te mai faci sanatos,ca si „magrebianul” nostru de altfel!Hi!Hi!Hi!
    Radem,radem,da purceaua-i moarta in cotet si vanghelie umbla s-o cumpere,cica sa faca mititei pentru alegerile anticipate ce se preconizeaza la orizont!Guzganu’cica umbla cu dosare si uite asa,avem o clasa politica de sa ne traiasca!Sa traiasca precum morcovul !

  35. @ GHITA

    Frate ,numai hazul ne-a mai ramas.,.sa ne fie de necaz..Cat de curand vor apare si bancurile politice ..asta-i algoritmul..Peace ,bro”..!!

  36. Asa este!Daca ar fi o piata in care sa exportam umorul,cred ca am iesi usor din criza!Avem sa dam si altora!

  37. PROPUNERE
    Pentru a dezmorti Romania, mai intai trebuie dezmortit concursul 🙂

  38. Foarte corect, Val,
    Mea culpa!
    Alergatura de firma si problemele de sanatate m-au tinut departe de blog.
    Daca-mi iese emisiunea, a meritat.
    Doua nopti albe si recuperez

  39. Dar nu dumneavoastra trebuia sa va preocupati, Nicoleta Savin! Noi, cei care ne-am aratat entuziasmati si care am esuat in cateva glume si fleacuri.
    Daca va simtiti mereu datoare sa faceti totul, sa faceti nopti albe, cred si eu ca sanatatea scartaie.
    Succes in pregatirea emisiunii si sa ne anuntati cand va incepe.

  40. M-am hotarat in privinta propunerii mele pentru un juriu cu greutate (indiferent cum si cine va organiza un concurs de idei (politice):
    1.Mihai Malaimare-presedinte
    2.Andreea Paul
    3.Ana Birchall
    4.Alina Gorghiu
    5.Maria Grapini
    6.Varujan Pambuccian
    7.Bibliotecaru
    8.theodora0303
    9.ion adrian

  41. Bravo, Tibi!
    Vezi ca poti? Komplimente!

  42. @dobermann
    Nu pot nimic.

  43. Imi cer mii de scuze de la cei care aveti mai multe drepturi sa hotarati, dar imi spun parerea cu riscul de a zbura de aici.

    Nu cumva Andreea Paul, Alina Gorghiu, Varujan Pambuccian chiar aveau, ca sa zica asa, in fisa postului sa dezmorteasca Romania? Nu-i platim de ceva timp cu salarii bune ca sa faca acest lucru?
    N-au facut mare branza, dar – culmea absurdului! – ii invitam sa-si dea cu parerea despre cum ne muncim noi sa facem asta.
    La urma urmelor, la ce ar servi juriul? Daca exiata niste idei, singurul mod de a fi recunoscute ca valoroase ar fi publicarea lor. Si daca e adevarat ca unele dintre ele nu pot fi valorificate decat prin intermediul unor politicieni, tot atat de adevarat este ca politicienii care le primesc trebuie sa fie fericiti si recunoscatori ca la capata.

  44. Val,
    Cine a mai zburat de aici ca sa pui problema ca vei zbura?
    Din punctul meu de vedere, ai dreptate, cei din lista pentru asta sunt acolo si nu au produs nimic…

  45. „Din punctul meu de vedere,ai dreptate,cei din lista pentru asta sunt acolo si nu au produs nimic.”

    Aveti,in mare parte, dreptate.Dar, poate treaba asta i-ar capacita sa faca ceva.

  46. Tibi mein Freund,
    N-ar fi mai bine să-l iei tu pe Marelemălai şi să-l duci la tine acasă unde să-l ţii până pune botoşeii pe masă? Băi Tibi, uite cum vine treaba: eu nu i-aş da acestui Maremălai nici pachetul gol de ţigări să mi-l ducă la gunoi, darămite un gând sau o idee de-a mea! Din punctul meu de vedere pe ăsta nu-l recomandă nimic, băi! Decât că a pupat în cur pcr-ul de-a ajuns membru supleant în CC al pcr. Aşa că, mă laşi?
    Mai văd şi vreo patru măciucaris vulgaris pe minunata ta listă. Bune, băi: la cratiţă, prin parcări sau la tarabă în piaţă. Cum le repartizezi e chestie de gust. Ai binecuvântarea mea.

  47. >Anti,
    Hi, hi, hi!

  48. Doamna Savin, nu stiu ca a zburat cineva, dar am pus si eu, ca tot romanul, raul inainte 😐

  49. Val,
    Nu ai de unde sa ma cunosti…
    Sa combati CUM VREI, CAT VREI!
    Eu am vorba aia sfanta, cu gaura in steag si mortii revolutiei.
    Ei, cu viata lor, ne-au dat DREPTUL LA OPINIE SI LIBERTATE DE EXPRIMARE.
    Ce facem cu ele e deja de competenta liberului nostru arbitru…
    🙂

  50. Doamna Savin, cum sa nu va cunosc? Nu va spun ce cred despre d-stra ca ati spune ca va perii.
    Am exagerat cu zburatul.

  51. @dobermann

    „Ai binecuvântarea mea.”

    Pai,nu am ce face cu ea.

  52. Cum, băi Tibi, ce să faci cu ea? S-o pui în ramă, băi, că-i nepreţuită! Şi n-o mai vezi!

    Mare plictiseală…

  53. @dobermann

    Eu nu am intrebat ce sa fac cu ea. Am afirmat (clar si raspicat ) ca nu am ce face cu ea.In sensul ca nu am nevoie de ea.

  54. Scuză-mă, Tibi, n-am citit cu atenţie. Sunt preocupat de o maidaneză drăguţă care încearcă să mă dezmorţească…pentru că EU mai pot fi dezmorţit. România, ba! Dar merită să încerci.

  55. @nicoletasavin
    „@nicoleta savin
    Sa caut pe altcineva pentru organizarea concursului de idei?

    De: tibi pe iunie 2, 2010
    la 1:55 pm”

    „Tibi,
    Nu, am fost ocupata cu inmormantarea, stiti ca am cerut un time-out, am avut foarte putin timp liber.
    De maine sper sa revin, chiar daca nu in forta, dar oricum sunt pe metereze…

    De: nicoletasavin pe iunie 2, 2010
    la 1:59 pm ”

    Indraznesc, din nou, sa pun aceeasi intrebare:

    „Sa caut pe altcineva pentru organizarea concursului de idei?”
    Asta, desigur in ideea ca nu aveti alocat in viitorul apropiat timp si interes pentru aceasta idee.

  56. „Tineti-mi pumnii sa-mi iasa negocierile; cu totii vom avea de castigat, inclusiv concursul de solutii. ”

    Credeti ca ar fi posibila o emisiune gen „Arena leilor ” dar in care juriul (oamenii de afaceri ) sa fie parlamentari ? Nu neaparat tot timpul aceeasi parlamentari.De la fiecare grup parlamentar cate unul.
    2-3-4 invitati (cetateni obisnuiti ) isi prezinta propunerile de initiative legislative si fiecare membru al juriului explica de ce este sau nu este de acord cu ideile propuse.Explica de ce poate/nu poate introduce o initiativa legislativa cu ideea propusa.
    Cine sa fie cetatenii care sa prezinte juriului ideile lor?
    Un concurs de propuneri in mediul bloggerilor sa decida cine va avea oportunitatea sa prezinte propunerile lui in fata juriului de parlamentari.

  57. „Credeti ca ar fi posibila o emisiune gen “Arena leilor ” dar in care juriul (oamenii de afaceri ) sa fie parlamentari ?”

    M-am mai gandit.
    Credeti ca ar fi posibila o emisiune gen “Arena leilor ” dar in care juriul (oamenii de afaceri ) sa fie presedintii de partide?

    Ar fi posibil sa fie adunati Boc,Ponta,Antonescu, Daniel Constantin,Marko Bela,Cristian Diaconescu?
    Un concurs de propuneri in mediul bloggerilor sa decida cine va avea oportunitatea sa prezinte propunerile lui in fata juriului de mai sus.

  58. Bai sunteti haiosi! Dar voi chiar credeti ca de idei ducem lipsa? Eu cred ca ducem lipsa de cineva sa le aplice. Credeti ca politicienii chiar nu stiu ce trebuie facut? Eu cred ca stiu dar nu vor sa faca nimic. Credeti ca daca le dam pe tava o idee buna o vor aplica? Eu cred ca nu daca nu le iese nimic. Adica bani sau voturi.

  59. Si eu cred ca ar trebui sa fie ceva de genul: se preia o idee buna, si cei informati dau informatii despre ce trebuie facut pentru a o pune in practica intr-un fel sau altul.

    O prima idee: votul obligatoriu.

  60. Trebue acum la inceput de drum sä stim cine suntem,de unde am venit, care este scopul nostru aici pe pämant si cand plecäm,unde ne ducem.? Trebue sä luäm in calcul,Legile Universale,sä stim cum actioneazä ele asupra nosträ,sä le cunostem efectul asupra omenirii ingeneral si a mediului ambiant. Cred cä se impun reguli legate de aceste Legi Divine,astfel ca respectarea lor sä ducä la evolutia nosträ spiritualä. Noi oamenii trebue sä invätäm sä iubim,sä träim unul cu altul,nu unul impotriva celuilalt. Dupä care ne va fi mult mai usor sä ne facem un program de viatä. Ori cum trebue sä stim de unde plecäm si incotro ne indreptä. Ce pärere aveti ? Eu vä iubesc N.Fluturel

  61. Dorim sä facem lumea mai bunä cu tot ce implicä aceastä afirmatie.Trebue sä incepem cu a inlätura din sufletul oamenilor frica si a le reda speranta. Sperantaä intr-o pace trainucä bazatä pe dreptate,adevär si o impärtire corectä a venitului si a resurseöor nationale. O mare grije si respect fatä de planeta pämant.poluoarea trebue redusä zilnic si inlocuitä cu mäsuri ca; energie curatä-centrale electrice solare,eoliene,motoare care sä foloseascä ca,combustibil hidrogenul,ingräseminte naturale,nu chimice.Energia viitorului trebue sä fie curatä si eficientä. – Läcomia trebue sä disparä,cand omul va intelege cä schimbarea este necesarä,cand dorinta de mai bine-mä refer la binele comun-,de iubire se va manifesta. – Diferenta dintre bogati si säraci sä devinä o preocupare permanentä,astfel ca cei bogati sä fie läsati in continuare sä inmulteascä banii,in timp ce säracii vor primi mai mult panä vor ajunge la un trai decent.Investitiile cu caracter benefic sä fie sustinute si amplificate. Fiecare familie trebue sä aibä un acoperis deasupra capului-deci o locuintä-,hranä,posibilitäti de educatie si asistentä medicalä si socialä.Toate aceste necesitäti sä fie asigurate si gratuite. – Crize ca;lipsä de hranä,säräcia,criza petrolului,criza falimentului bancar prin cäderea actiunilor la bursä,criza incälzirii globale,trebuesc evitate.Asa deci trebue creatä o nouä infrastructurä care sä ne mentinä intr-un echilibru permanent.- Deci,dreptate,adevär,o justitie dreaptä,prietenie,pace si o impärtealä corectä, trebue sä stea la baza noii politici,aceasta pe plan fizic-material-,iar pe plan spiritual,adicä pentru evolutia noasträ spiritualä trebue sä incepem prin a studia si respecta Legile Universale sau Divine. Se spune cä DUMNEZEU conduce intregul univers cu o singurä Lege;aceasta este Legea Iubirii din care derivä celelalte Legi Divine. ” La inceput a fost cuvantul si cuvantule era la DUMNEZEU si DUMNEZEU era cuvantul” Deci DUMNEZEU este Legea Divinä. Asa vom ajunge la armonie intre oameni,cat si la armonie intre oameni si naturä-mediul ambiant,sau inconjurätor-.Oamenii se vor elibera de urä,violentä,invidie,gelozie,mandrie si vor incepe sä se ilumineze.vor deveni cu adevärat creatorii propriei leo vieti. – Politica viitorului trebue sä aibä la bazä o nouä orientare spre prietenie,colaborare si itrajutorare reciprocä atat pe plan local,national si international. Comertul trebue sä fie liber si reciproc avantajos.Forta creatoare sä fie incurajatä si stimulatä corespunzätor.Restrictiile,ingrädirile,separärile,lipsa unor legi corecte pentru toti,sä devinä o rusine a trecutului.- Noi oamenii devenm mai bun de Cräciun si de Paste.Acest sentiment trebue sä ne insoteascä tot timpul anului.Spiritualitatea nu trebue sä fie numai o ideie.Bisericile,religiile trebue sä se uneascä,iar preotii sä se punä de acord si sä stabileascä care este drumul cel mai scurt si corect cätre DUMNEZEU.Pentru cä multe diferente dintre oameni au la bazä diferentele dintre religii,aceasta ducand la indepärtarea multora de viata spiritual-naturalä. – Coruptia,delapidärile,evazunea fiscalä,minciuna,furtul au la bazä lipsa unei educatii spirituale.- Noile structuri politice,economice si sociale trebue sä aibä la bazä o educatie spiritualä. – Colaborarea va inlocui concurenta si reclama.Toleranta si bunele intentii vor ilocui separarea,izolarea si ura din sufletul oamenilor.- Brambureala politicä din prezent este rädäcina,rezultatuli problemelor politice si economice existente. – Trebue sä creäm o viatä färä lipsuri bazatä pe o combinatie intre capitalism si socialism.In tärile scandinave,cele mai stabile din toate punctele de vedere,relatia dintre capitalism si socialism este 60 la 40%,dar se pare cä perfectiunea ar fi de 30% capitalism si 70% socialism.Acest echilibru ar functiona cel mai bine.- D-l Theodor Stolojean are un astfel de program. Voi reveni cu explicatii in legäturä cu modul de organizare a acestui nou,sistem. Vä iubesc. ! Cu stimä N.Fluturel

  62. @Nicolae Fluturel

    Problema nu este unde trebuie sa ajungem.
    Ci cum ajungem acolo.

  63. Am spus mai sus,cä D-l Stolojan are un program asemänätor,mult mai amänuntit si detailat pe conpartimente de activitate. Intrebarea care se pune,este dacä PDL-ul,la congresul partidului care se apropie,are curajul,este pregätit sä prezinte un astfel de program innoitor. Sä zicem cä PDL-ul s-a hotärat sä ia „taurul de coarne”si sä ieasä din cotidian: Dupä prezentarea programului,care va face cu sigurantä mult tamtam,va provoca valuri uriase de discutii pro si contra,apale se vor linisti,oamenii politici vor incepe sä inteleagä importanta si superioritatea programului-sä-i zicem o nouä culturä politicä- si se vor declara de acord cu acesta. Din acest moment foarte multi Oameni Politici cu un spirit de constiintä ridicat,cu dorinta de a face ceva mai mult si m ai bine pentr tarä,din alte partide,vor adera,nu numai la program,declarandu-se de acord cu acesta,dar isi vor manifesta dorinta sä intre in PDL-si sä contribue in mod direct si real la indeplinirea programului politic,la punerea in viatä a noii culturi politice. PDL-ul va veni in intampinarea acestora,nu numai cu bratele deschise,dar va sugera ideia schimbärii numelui partidului,din PDL,in Partidul Armoniei Nationale.Entuziasmul in randul Oamenilor Politici va fi mare,iar tara,poporul va intelege in sfarsit cä existä un partid care vrea sä facä ceva mai mult pentru Romania. Aderarea la acest nou partid;Uniunea Armoniei Nationale va fi coplesitoare si se va ajunge la un numär de voturi,de simpatizanti de 63%,ceeace va simplifica munca in parlament, in bunul mers al dezbaterilor si implementärilor necesare.Pe langä aceasta se va intampla un fenomen dorit de noi toti;certurile si comentariile penibile vor fi reduse cu mult. In Romania vor rämane astfel douä partide importante: cel nou format din Oameni Politici cu o constiintä superioarä si incä un partid format din cei care incä nu au capacitatea de a intelege diferenta dintre bine si mai putin bine. In acest fel si oamenii de rand nu vor mai fi impärtiti pe mai multe partide si deci in marea lor majoritate vor träi in Pace,Pace Internä si Armonie.- Nu vreau sä mä gandesc la faptul cä din toatä aceastä innoire politicä,sugeratä,nu se va alege nimic si cä cei din PDL vor opta in continuare pentru o politicä similarä cu cea de panä acum. – In acest caz Romania mai are o singurä salvare : MONARHIA. Da,numai Monarhia mai poate salva Romania.

  64. Nicolae Fluturel ,
    Spui tu ,aici ,o poveste,cu personaje,carora le atribui ,cu mult respect ,calitati dumnezeiesti!?(…multi Oameni Politici cu un spirit de constiintä ridicat…)
    …oamenii politici ,oricare ar fi ei,n-au constiinta!!! hahahihi…da’ e bine ca tu crezi si speri!!!…da e bine sa fii si pregatit ..sa nu ramai deziluzionat!!!
    -ca pdl sa-si schimbe numele,sunt sanse,dar oricum ,nu mai conteaza cum se vor intitula,pentruca oricum nu vor mai fi in carti…vor ramane pe de laturi,in laturi!!!
    -socialismul la un loc cu capitalismul!? ca si cum ai pune la un loc varza cu capra!!!prima se umfla-n a doua,care crapa! si ramai cu nimic!!!…si o societate are nevoie de cineva s-o biciuiasca si s-o jegmaneasca!!
    -Stolojon,n-are sa fie ,NICIODATA,pentru cei multi,popor,ci pentru statul capitalist..asta a invata sa faca ..al naibii de bine…vezi ,in anii ’95 sau 96′(mi-am sters creierul,atunci,si nu-mi aduc aminte anul,da’ stiu ca era in octombrie,cand a luat toata valuta din banci(inclusiv a oamenilor!!!)sa plateasca pacura la rusi,ca ..de ..venea iarna…a doua zi ,de la 1000 lei marca,era 2000 lei…atunci si-au rupt gatu’ multi…saraciii!!!(eu am pierdut o casa,atunci,…c-am vandut in lei,cum ne sfatuiau mai marii destepti ca leul este puternic…sa avem incredere..bla bla bla..adica la un pret de kkt!
    -da’ PROSTII SA MOARA!!! a fost prima lectie!..c-au mai urmat!!!hahahihi

    PS.revino cu picioarele pe pamant!!!

  65. Eu stiu cä multi oameni sunt dezamägiti de politicienii nostrii de azi,dar nu pot sä cred cä din tot ce are Romania ca Oameni politici,nu sunt si din cei care gandesc cu adevärat la Tarä si la cetätenii ei.Eu stiu cä numai ignoranta ne mentine la un nivel de gandire negativä.Dacä nu va fi Stolojan si nici Stoica si nici Monica Macovei,atunci poate ministrul de externe Baconschi va veni cu innoiri benefice pentru toti. Mä mai gandesc si la Adrian Cioroianu. – Eu stiu cä se coace ceva,insä nu pot sä spun cu precizie ce si cum.- Oricum, eu am fäcut aceastä sugestie in speranta cä cineva va auzi si intelege.Romania trebue sä se schimbe.Nu mai putem merge asa in continuare färä o orientare clarä… Eu sper .Haideti sä speräm cu totii.Mentalul nostru comun,are o mare putere.

  66. Atunci cand vorbesc de un stat 30% capitalist si 70% socialist mä refer la dreptul statului asupra unor proprietäti ca;,petrolul,gazele naturale,minele de aur,de argint,de aluminium,postä,telegraf,telefon,toate bäncile,cäile ferate,bogätiile subsolului,asigurärile sociale,casa de pensii,fortele de mucä, si poate si altele,care adunate pot da un procent de 70%. – In rest tara va trebui sä rämanä capitalistä,sä däm astfel celor insestrati,celor capabil posibilitatea de afirmare,si desigur,tara trebue sä rämanä democratä.O democratie bazatä pe proprietatea particularä-privatä- si pe ordine si disciplinä,adicä pe justitie. – Oare cine ne impiedicä sä ducem o viatä ordonatä,in liniste si pace internä,sä träim unul cu altul,nu unul impotriva celuilalt ?…

  67. Flurel,
    „…..dreptul statului asupra unor proprietäti ca;,petrolul,gazele naturale,minele de aur,de argint,de aluminium,postä,telegraf,telefon,toate bäncile,cäile ferate,bogätiile subsolului,asigurärile sociale,.. adunate pot da un procent de 70%.”
    -sunt privatizate,vandute…nu mai sunt ale statului…renunta la 70%!!!..vezi ce ramane!?

    -da’ vorba ta:speranta moare ultima…mentalul are o mare putere!

  68. Stimate D-le Corco,acest proces de innoire,nu ne apartine numi nouä,el se manifestä in mai multe täri,sub mai multe aspecte.Permiteti,vä rog sä dau un singur exemplu: Un fost fotbalist italian,päcälit de mai multe ori de banca la care tinea banii,a vent cu sugestia ca toti depunätorii sä scoatä banii din bänci,obligandu-le astfel sä dea faliment,sau sä revinä la activitäti corecte,umane.- Dupä cum vedem,dupä cäderea burselor in urma cäreia foarte multi depunätori,sau mai exact spus detinätori de actiuni,au fost furati,da, acesta, este cuvantul potrivit,au fost furati de sume importante,oamenii nu mai au incredere in bänci si doresc,ori un control sever al acestora,ori reformarea lor.Deci se poate sä aducem bäncile in pragul falimentului,iar statul sä le cumpere,sau recumpere cu un pret minim.Aceasta este numai un exemplu.Mai existä si alte metode.;Statul le impune o disciplinä atat de favorabilä depunätorilor si celor care imprumutä bani,incat bäncile nu vor fi de acord si se va ajunge la desfintarea lor.Noi stim cä atunci cand cineva pierde,altcineva castigä. La ora actualä nimeni nu vrea sä spunä cine a castigat.Unde sunt banii.Se vine cu tertipuri muncinoase de tot felul de pierderi,care nu au acoperire. Intrebarea care asteaptä un räspuns este ;Unde sunt banii oamenilor ? Dece bäncile vor sä castige asa de mult ? Dece conducerile bäncilor sunt plätite cu milioane de euro pe ani ? Cu sigurantä ca sä nu spunä adevärul ! Da,asa este, acest model de capitalism trebue inläturat.De aceea este de dorit ca bäncile sä apartinä statului. In Romania acest lucru se poate face foarte usor,intrucat,spre norocul nostru existä CEC BANK cu un capital majoritar de stat.Deci este controlatä de statul roman,de banca nationalä si de guvern. Trebue numai sä sfätuim oamenii sä depunä si sä facä imprumuturi de bani numai de la CEC BANK.Atat. Avem nevoie de intelegere si de solidaritate. Sper ca prin cele de mai sus sä aduc mai multä luminä in legäturä cu sistemul capitalist actual.

  69. Fluturel,
    Domnul Corco e o Coarca, adica o doamna…
    In rest, spor, va citesc cu interes!

  70. Stimatä D-nä, scuze pentru confuzie. Mä bucur, de fapt, cä sunteti o doamnä, intrucat femeile sunt mult mai sensibile, mai aproape de adevär. Ele sunt partea frumoasä ce trebuie iubitä.

  71. Cred cä a sosit timpul unei restructuräri mondiale pe toate planurile,pe toate domeniile vietii.In lume la ora actualä este prea multä durere.Oamenii politici trebue sä inteleagä cä in conditiile traditional-actuale ne se mai poate merge.Sunt täri care in loc sä progreseze se zbat in coruptie si intr-o economie deplorabilä ce favorizeazä numai pe cei bogati. De aceea,un proces de innoire este absolut necesar.Nu va fi usor fiindcä vechile structuri,nu se vor läsa restructurate in interes comun,unde necesitätile oamenilor vor fi asezate la loc de frunte,iar despotii si coruptii sä apartinä trecutului.Libertatea si dreptatea stau pe buzele majoritätii si nimic nu-i mai poate impiedica pe oameni sä le castige.O innoire se cere deasemeni si in religiile din lume.Influente extremiste,intolerantä si judecäti religioase se cer inlocuite cu tolerantä si o perspectivä de armonie…Vechea ordine din biserici,din temple si state religioase se cere desfintatä.Cand un presedinte de tarä va lua pozitie impotriva acestor docme,i se vor alätura si altii si se va ajunge la desfintarea lor.Fortele innoirii cautä permanent forme pozitive spre o viatä in fraternitate.Se pare insä cä fortele haosului ating acum culmile puterii,dar dupä cäderea burselor,dupä pierderile suferite de demunätori si detinätori de actiuni si däpä ce multe guverne din lume au pompat miliarde de Euro pe piata de capital,oamenii s-au trezit si nu mai acceptä structurile vechi traditionale.O nouä energie inspirä omenirea la noi idei si idealuri si se cere tot mai mult o definire corectä a modului de viatä actual.;Adicä,tolerantä,bunävointä,democratie,dreptate si o impärtire corectä a venitului si resurselor nationale.Deasemeni cooperate,itrajutorate si interdependentä. Acestea sunt dorintele actuale ale oamenilor din timpul nostru,in care sä se poatä misca liberi si acrotiti de lege. Presedintele Romaniei D-l Traian Bäsescu poate sä anunte aceste schimbäri.Poate sä anunte cä a sosit timpul reparatiilor sau indreptärilor din trecut,de vindecarea ränilor,de corectarea trecutului si sä aprindä speranta viitorului,sä inchidä usa aspectelor negative.sä anunte inceperea restructurärilor,prin indreptare si corectare.Sä arate care este drumul pe care vom merge si cä a sosit timpul restructurärii si innoirii in toate aspectele vieti. – Vä rog sä-mi permiteti sä redau mai jos rospunsul Lui DALAI LAMA marele filozof si ganditor budist,la intrebarea: Care religie considerati cä este mai bunä ? Räspuns: Cea mai bunä religie este cea care te apropie de DUMNEZEU.este cea care face din tine o persoanä mai bunä. Intrebare: Ce ne face sä fim mai buni ?Räspuns:Tot ceea ce nu ne lasä indiferenti la suferinta aproapelui si ne face sä fim mai sensibili,mai detaseati,mai amabili,mai umani,mai responsabili,mai corecti si cinstiti. Religia care-ti oferä si-ti recomanä toate acestea este cea mai bunä religie.-In continuare a spus:Prietene nu mä intereseazä de ce religie esti si dacä esti credincios sau nu…Pentru mine este important felul cum te porti cu ceilalti,familia ta,colegii de serviciu,prietenii täi si in general cu toatä lumea. – Aminteste-ti cä universul este influentat de actiunile si de gandurile nostre. Legea actiunii si Reactiunii nu se referä numai la fizicä.Ea se aplicä sä relatiile umane. Dacä faci bine in jurul täu,ti se va räspunde cu aceias monedä. Dacä te porti incorect,cu räutate,se va intoarce impotriva ta. Ce ne spuneau bunicii este adevärat.Vei primi intotdeauna ceea ce le doresti celorlalti. A fi fericit nu este mana destinului,este mai degrabä cosecinta optiunilor tale de a te comporta fatä de cei din jur. – Ia seama la gandurile tale cä ele vor deveni CUVINTE.,Ia seama la cuvintele tale cä ele vor deveni ASTIUNI.,Ia seama la actiunile tale cäci ele vor deveni OBICEIURI.,Ia seama la obiceiurile tale cäci ele iti vor modela CARACTERUL.,Ia seama la caracterul täu cäci el iti va conditiona DESTINUL.,iar destinul va fi viata ta. NU EXISTÄ RELOGIE MAI MARE CA ADEVÄRUL. – Asa dar vedm ce importantä are felul nostru de comportament. Noi stim cä gandurile si cuvintrele sunt o energie vie si inteligentä.Unde le trimetem ele se manifestä in raport cu modul de energie cu care au fost incärcare,adicä pozitivä sau negativä. Viata grea in care se zbate poporul roman este rezultatul modului nostru de a gandi,de a reactiona. In Romania exstä sate intregi in care jumätate de oameni se ceartä permanent cu cealaltä jumätate.dar ce este mai räu;politicieni de mana a doua,neinformati se ceartä itre ei permanent,facänd astfel un mare deserviciu tärii si poporului roman. Faptul cä ne gäsim pe ultimul loc in Europa,eu il datorez acestor certuri nesfarsite dintre politicieni.parlamentari si senatori.Oameni färä DUMNEZEU cum am spune noi,färä rusine,färä respect,färä un nivel de educatie spiritualä corespunzätor timpului nostru. In BIBLI stä scris; SÄ NU PÄCÄTUESTI NICI CU GANDUL. Cati dintre protii nostrii au explicat pe intelesul tuturor ce inseamnä aceasta ? Trebue sä vinä SFINTIA SA DALAI LAMA sä ne-o spunä…Apoi,ca sä fiu sincer, eu am tot fäcut comentarii pe marginea Legii Mentalismului,D-l Presedinte Traian Bäsescu ne-a cerut in repetate randuri sä ne schimbäm mentalitatea,dar se pare cä el a spus si tot el a auzit. _ Fratilor,a venit timpul unei schimbäri,pe cdare trebue sä o facem cu ce avem,cu forte proprii,adicä cu actualii politicieni,pentru cä ei de bunä voie si nesiliti de nimeni nu vor läsa locul altora mai buni.Si asta pentru cä sunt orbi,nu väd… Pesonal sper cä va fi mai bine,altfel va fi mai räu decat acum. Existä Legea universalä,sau Divinä a Evolutiei.Aceasta ne va obliga sä avansäm,adicä sä evoluäm spiritual. DOANE AJUTÄ-I PE ROMANI !

  72. P.S. Regret greselile de ortografie strecurate in articolul de mai sus.

  73. Am citit de curand „Revolutia Furnicilor”. Si da, ca multi altii ma gandisem sa caut „Enciclopedia” lui Wells. Astazi am intrat pe Google si i-am tastat numele. Am gasit link-ul acesta si am intrat. Vad ca vorbiti aici despre o revolutie-evolutie a fiintei umane. Am gasit si acest asa zis concurs de propuneri „Cum dezmortim Romania”.
    Vreau sa va spun un lucru; si anume ca spiritul de competitivitate intr-un sistem ca cel monetaro-politico-religios nu a fost, nu este si nu va fi decat nociv, maselor largi de oameni. Ideea unei revolutii? da, foarte deacord cu ea, insa cati sunt capabili sa inteleaga asta – atat timp cat inca mai asteptam ca altii sa ne spuna ce sa facem, cat asteptam ca altii sa ia decizii in locul nostru si pentru noi, cat nu vom intelege ca este inutil sa concuram intre noi pentru lucruri care nu fac altceva decat sa perpetuam in noi primitivismul sub-animalic etc? – De fapt unde suntem noi acum? Am evoluat cat de cat ca sa zic asa, in domeniul cunoasterii stiintifice si asta datorita ca printre noi au existat oameni carora nu le-a pasat de spiritul de competitivitate sau de ideea de profit si poate din pasiune sau din dorinta lor de cunoastere au contribuit din plin la evolutia noastra din punct de vedere tehnologic. Acesti oameni multi dintre ei, au murit in mizerie si saracie poate, dar noi astazi avem atata tehnologie bazata pe fundamentele asezate de ei. Ce vreau eu sa spun si nu sa propun, este ca noi oamenii trebuie sa ne reorientam gandirea, in primul rand catre un nou mod de a fi si anume acela de a fi sau a trai intr-o lume in care ldeea de profit si competitivitate sa dispara. Sa incepem sa sprijinim din ce in ce mai8 putin sistemul monetar pana cad e o sa dispara dar in acelasi timp sa ne pregatim pentru a cladi o noua societate care sa se bazeze pe resurse si nu pe ce avem noi astazi. Daca vom face aceste doua lucruri In primul rand vom reusi sa facem pasi catre independenta noastra din toate punctele de vedere vis-avis de acest sistem. La ora actuala noi suntem sclavii inconstienti ai sistemului in care traim si a celor care conduc si se joaca cu destinul unei planete.
    Romania nu are din ce sa se dezmorteasca; daca e vorba de dezmortire, Intreaga umanitate trebuie sa faca asta.

  74. „Am evoluat cat de cat ca sa zic asa, in domeniul cunoasterii stiintifice si asta datorita ca printre noi au existat oameni carora nu le-a pasat de spiritul de competitivitate sau de ideea de profit si poate din pasiune sau din dorinta lor de cunoastere au contribuit din plin la evolutia noastra din punct de vedere tehnologic.”

    Asta nu aveti de unde sa stiti.Daca acei oameni nu erau tentati de bani,functii sau recunoastere a societatii nu inseamna ca nu erau manati de ideea de competitivitate. Poate competitivitatea cu ei insusi,poate cu istoria.
    Ideea asta este la fel de gresita ca si cea a lui Iliescu-„sarac dar cinstit”.

  75. Nicolae Fluturel, Cezar Vieru, Tibi,
    Va recomand cu caldura: Wallace D.Watles „The science of getting rich”
    …daca ati citit-o, n-ati pus accentul pe CREATIVITATE!
    ..in acest sens, se pune accentul pe inlocuirea spiritului de competivitate (te tine in capcana realitatii!!!) cu principiul creativitatii!!! (fie vb. intre noi,ar trebui sa fie biblia de capatai a conducatorilor nostri, care ar trebui sa aplice „regula de aur” a lui Jones din Toledo. „Ceea ce vreu pentu mine,vreu pentru toata lumea.” … se evidentiaza cap. 23 din Matei…si ei,cei de la imparatie: sa se fereasca de tentatia pentru putere si dominatie asupra altor oameni…setea de putere (blestemul din lume)
    ..si noi, masele, poporul, sa intelegem ca guvernantii nostri, conducatorii, au rolul lor…si sa fim constienti ca noi avem puterea sa schimbam totul..”.. in cazul in care masele incep sa se miste inainte, nici guvernele, nici sistemele nu le mai pot verifica… si toate sistemele vor fi modificate pentru a permite deplasarea inainte..”
    …cei de la imparatie, guvernantii nostri, pentru a deveni, in adevaratul sens, bogati, intr-un stat bogat…sa fie cu o profunda recunostinta pentru ce sunt, unde sunt si sa dea fiecaruia o valoare de utilizare, in plus fata de valoarea pe care o primeste!!!
    Asa ca …se poate..schimbarea in bine (preferabil sa fim contemporani cu aceasta schimbare )!!!

  76. „Se spune cä SCHIMBAREA INCEPE IN CAPUL NOSTRU, AL FIECÄRUIA” – Dupä cum se poate vedea, a si inceput. – Mä bucur cä oameni ca D-l Cezar Vieru, D-l Tiby si D-na Corco au päreri asemänätoare. Deci, se poate…In Romania existä foarte multi oameni intelepti, dar neimplicati in politicä. Trebuie sä formäm un cerc care sä conducä din umbrä pe cei tineri ce doresc sä se afirme, spre binele comun. – Sä mai asteptäm si alte adeziuni…

  77. Mentalul oamenilor joacä un rol fundamental in orice tip de schimbare. Dacä totusi cei din PDL vin cu noutäti benefice, pozitive, la congresul partidului care se apropie ?

  78. Dragilor VISATORI! Anglia a juns unde este pt. ca in anii …. cineva a avut o idee mareata? dar USA? dar Franta? Au ajuns acolo unde au ajuns pt. ca INCET-INCET natiunea s-a trezit si a inceput un proces continuu dar LENT de selectionare a reprezentantilor sai. Primele legislaturi din UK, USA… nu au fost facute din ingerasi. Nu cred ca in economie exista idei GENIALE,iar premiile Nobel se dau pt. clarificarea unor franturi din mecanismul economic. Inceputurile internetului (proiectul DARPA si initierea sa) au deja PATRUZECI de ani. Si nu veti gasi in textul proiectului vreo viziune cat de cat aproape de situatia actuala. Asa ca, cu toata forta noastra, sa votam si sa-i impingem pe ceilalti sa o faca. Daca scapam de 40 de ipochimeni si apar numai 30 in locul lor am facut un pas urias (mai ales ca cei 30 vor incepe cuo frica in san).

  79. D-l Prudent are dreptate.Este mai bine sä facem ceva,decat nimic.Lucrurile incep dejea sä se limpezeascä;PNL se va impärti intre PSD si PDL.

  80. Domnule Fluturel,
    V-am raspuns la manusa aruncata cu insufletirea blogului cu postarea Indreptar de suflete.

  81. In Epistola Lui Pavel cätre Romani putem vedea cu ce
    consecinte s-au indepärtat oamenii de DUMNEZEU.Si totul incepe cu
    gandurile oamenilor.Cum percepi tu pe Dumnezeu in capul täu,in memoria
    ta,asa-ti definesti viata de zi cu zi. Gandurile pe care le cultivi
    iti intunecä sau iti lumineazä inima.Semeni de ai nostrii,recunosc cä
    nu cred in Dumnezeu dar se jertfesc pentru salvarea balenelor.Plätim
    la doctor pentru un chiuretaj,-pentru uciderea unui copil-,in timp ce
    condamnäm la inchisoare pe cineva care omoarä un pui de vultur
    protejeat de lege.Vreau sä spun cä noi romanii ne declaräm
    crestini,dar luäm numele Domnului in desert.Iisus ne-a sfätuit sä ne
    iubim aproapele ca pe noi insine,iar noi ne certäm zilnic unii cu
    altii si ne uräm reciproc.Panä si pe Seful Staului,pe Presedintele
    Romaniei il batjocorim. – „Iesi afarä javrä ordinarä”…Poporul roman
    si-a pirdut echilibrul.Se vede lipsa unei educatii spirituale. In cele
    de mai jos doresc sä dau un exemplu din viata nosträ zilnicä:Avem in
    tarä o etnie cu care träim impreunä de peste 1000 de ani.Aceasta este
    tot atat de bästinase ca si noi romanii.Din päcate,in loc sä ne
    bucuräm impreunä de viatä pe aceste meleaguri,se gäsesc aproape
    permanent unii dintre noi,romani si unguri care improscä cu noroi
    relatiile omenesti,crestinesti ce trebue sä ne cäläuzeascä.- Oameni
    politici mari ca, Ronald Regän,Mihail Gorbaciov,Nelson Mandela,Papa
    Ioan Paul al II,Maica Tereza si multi altii,au reusit sä facä Pace in
    lume,sä conducä la Armonie internä si internationalä. Noi in Romania
    avem doi extremisti periculori,-periculosi pentru cä azmut oamenii
    unii impotriva altora – ,mä refer la Vadim Tudor si Laslo Tökes.Curios
    este faptul cä ambii se considerä crestini.Ce naivitate ?!…Vedem cum
    IL inteleg ei pe Dumnezeu si pe Iisus Cristos ? Dar fiecare om are o
    seansä in viatä cand se poate indrepta…Depinde numai de ei doi,de
    acumularea de energie negativä din inimile lor,sau de iubirea care
    poate sä-i schimbe in bine,dacä o acceptä…”IUBESTE-TI APROAPELE CA
    PE TINE ISUTI” Ce povatä minunatä…Aceasta este cheia tuturor
    succeselor.Aceasta este cheia abundentei,päcii,armoniei intre
    oameni,pe de o parte ,dar si intre oameni si mediul inconjurätor,pe de
    altä parte. – Avem in guvern un ministru al culturii de etnie
    maghearä.Panä aici,foarte bine.Dar m-am asteptat ca acest ministru sä
    facä ceva,sä initieze actiuni de apropiere intre etniile nostre.Poate
    nu stiu eu,dar s-a fäcut ceva.Nu vreau sä fiu räutäcios…Se pot face
    multe,ca de exemplu:Melodii de petrecere romanesti sä fie traduse si
    cantate in limba maghearä.La fel si invers,melodii de petrecere
    unguresti sä fie traduse si cantate in limba romanä. Poate Marioara
    Murärescu se va gandi cä este corect ca in spectacolele de muzicä
    popularä ce le organizeazä,sä prezinte si muzicä si dansuri unguresti
    din Ardeal.La fel si la emisiunea „odatä in viatä” -La Poiana
    Brasov,odatä pe an sä se organizeze o serbare popularä,un fel de
    „Oktober Fesst” unde atat etnia romanä cat si cea maghearä sä-si
    prezinte specialitätile. Sä nu uitäm cä de 1000 de ani,noi ne-am
    incrucisat atat de mult cu ungurii,incat astäzi se mai gäsesc foarte
    putini printre ei cu träsäturi asiatice.Deci in venele noastre curge
    acelas sange.Numai educatia traditionalä si invräjbirea fäcutä cu
    multä ostenealä de cei ca Vadim Tudor si Laslo Tökes,ne desparte.
    -Permiteti-mi,Vä rog,sä fac o sugestie in a gräbii procesul de
    apropiere intre noi si unguri. – In cateva luni asteptäm SFINTELE
    SÄRBÄTORI ALE PASTELUI.Haideti sä ne organizäm pe judete si de Paste
    sä mergem in localitätile cu populatie maghearä si sä däm cate o
    floare celor de origine maghearä.Sunt sigur cä vom fi primiti cu paine
    si sare,dupä traditie.Guvernul si celelalte partide,sä facä acelas
    lucru cu cei din UDMR.Poate in felul acesta vom inmuia inimile
    nationalistilor si vor face si ei la fel.Haideti sä arätäm cä suntem
    cu adevärat crestini,adicä si cu inima nu numai cu vorba. Ar fi un bun
    inceput…Cu stimä N.Fluturel

  82. Romania este o tarä blocatä mental de majoritatea populatiei.Mä refer aici la faptul cä de doi ani de zile banii vechi nu mai sunt in circulatie,dar romanii se incäpätaneazä si nu-i scot din memorie.majoritatea romanilor fac incä socoteli in bani vechi,bani care nu mai circulä.Acelas lucru se intamplä si cu raportarea la U.Europeanä. Se mai vorbeste de import si export in tärile Uniunii cu toate cä acesta nu mai existä. Se mai vorbeste de sträinätate atunci cand romanii se referä la täri din U.Europeanä,cu toate cä toatä lumea stie cä aceasta este tara nosträ comunä…- Pärintele Stäniloae cand se referea la Creatie, punea accentul pe Tatäl,Fiul si Duhul Sfant,pe Sfanta Treime.El preciza cä atunci cand un om se roagä,cand doreste ca Dumnezeu sä-i implineascä o dorintä,este de dorit ca Ruga sä fie adresatä Sfintei Treimi,iar dupä aceia,ca si cum este dejea indeplinitä,sä multumeascä Tatälui,Fiului si Duhului Sfant.Dupä care sä astepte in liniste färä sä mai revinä asupra rugäciunii,pentru a-i da posibilitatea Duhului Sfant sä se manifeste in liniste. Inaintasii nostri cand se rugau,si mä refer aici la domnitorii tärilor romane,spuneau ; IN NUMELE TATÄLUI,CU AJUTORUL FIULUI si SÄVARSIREA DUHULUI SFANT, cer sä se facä… -Romanii de astäzi fac greseala cä räman in conceptia banilor vechi,a milioanelor färä valoare,färä sä se elibereze de acestea,pentru cä de fapt nu mai existä.Dumnezeu,sau Universul, räspunde la gandurile noastre.El stie cä dacä avem „milioane” suntem destul de bogati si nu trebue sä ne mai dea in plus.De aceia aceastä bramburealä mentalä.Duhul Sfant nu mai stie ce se cere si ce este necesar.- A venit timpul ca cineva din conducerea tärii sä iasä in fatä si sä cearä oamenilor din Romania sä renunte la himere si sä se intoarcä la adevär. „Aflati adevärul si adevärul vä va elibera”! Este deci de mare importantä sä spunem adevärul,spre binele nostru al tuturor. – Am spus-o de mai multe ori cä perioada comunist-atee,ne-a indepärtat de Dumnezeu,iar rezltatul rätäcirilor de astäzi este tocmai efectul acelei perioade. – Haideti sä indreptäm lucrurile,sä pornim pe un drum curat in care sä spunem adevärul,sä renuntäm la ceartä,sä scoatem ura din inimile noastre sä sä ne gandim la armonie intre oameni si la armonie intre oameni si mediul ambiant. Cu stimä N.Fluturel

  83. Maica Tereza nu a participat niciodatä la vreo adunare care-si propunea „Lupta impotriva räzboiului” sau „Lupta impotriva foametei”, da a fost nelipsitä dela toate marile actiuni „Pentru Pace”, „pentru „Bunästare si Abundentä in lume”. Cred cä ati sesizat nuanta? Ea a ocolit constant actiunile unde se foloseau cuvinte cu incärcäturä negativä. Noi romanii trebuie sä facem acelasi lucru, adicä sä renuntäm la a mai folosi cuvinte incärcate cu energie negativä. Mä gandesc in special la presa din tarä, dar si in general la toatä lumea. – Un confrate de al nostru spunea mai deunäzi, cu referire la premiul nobel pentru literaturä luat de Herta Müller, cä acest premiu a fost luat de „o doamnä de langä Timisoara”. Cred cä ati sesizat nuanta räutäcioasä ? Se stie cä noi oamenii primim la nastere un nume pentru a ne putea diferentia de multimea din jurul nostru. Ori „D-na de langä Timisoara” este Herta Müller. Panä unde merge gelozia … Eu Vä iubesc N.Fluturel

  84. buna! intr-o emisiune erati invitata si spuneati ceva de ciutacu, eu am inteles asa ceva …… ascensiunea lui care a fost sustinuta de socru care e un mare psd-ist…sau ceva in genul asta. Pt. ca nu gasesc nimic de socrul lui ciutacu, cine e , biografia lui, spuneti-mi si mie ceva….l-as intelege mai bine pe ciutacu si cum se face o cariera in RO
    va salut

  85. Cami,
    Nu vreau sa-mi arog meritele amfitrioanei de la Avanpost.
    Ia de aici: http://avanpost.wordpress.com/2010/11/10/ciutacu-ginerele-lui-honcescu/

  86. Romania se va dezmorti odata cu oamenii ei iar oamenii se dezmortesc atunci cand invata lucruri noi si ajung sa inteleaga ca au mai multa putere in ei decat li se spune de mai marii zilei.
    Suntem deja un grup care crede in acest fel de a vedea lucrurile si pentru ca dorim mai mult decat discutii incheiate invariabil cu „n-ai ce face” am propus recent spre lectura o serie de materiale traduse care arata ce fac (si chiar cu succes) alti oameni dezmortiti.

    Materiale

    Deocamdata suntem la inceput dar speram ca informandu-ne si intelegandu-ne potentialul civic sa ajungem sa facem cat mai curand, mult mai mult.

    Respecte,
    adrian

  87. 1. Aplicarea fara intarziere a rezultatului Referendumului din 2009, pentru a face din Parlament o structura mai supla si mai functzionala.
    2. Desfiintzarea oricarui fel de imunitate a demnitarilor si judecarea proceselor de coruptzie cu celeritate.
    3. Schimbarea sistemului electoral, in uninominal pur, in doua tururi, ca la alegerea primarilor, fara „coeficientzi” si praguri electorale care denatureaza rezultatul votului popular.
    Si, din partea noastra, a cetatenilor, mai multa implicare. Cand s-au dat toate legile abuzive de care acum nu mai putem scapa, am fost fraieri ca n-am iesit in strada.

  88. Srimatä D-nä Dana 43,ai dreptate.Asa trebue sä facem.Eu as mai adäuga;Clasa politicä romaneascä trebue intineritä,iar justitia sä lucreze mai repede si mai hotärat.

  89. Trebue sä recunoastem cä guvernul Boc luand pozitie impotriva privatizärii bäncii CEC BANCK,a luat o mäsurä bunä pe care cu totii trebue sä o sprijinim.-Dupä cum am väzut bancile,färä exceptie,mä refer la cele care lucreazä cu publicul,nu la BANCA NATIONALÄ,sunt härpärete si sä te fereascä Dumnezeu sä ajungi pe mana lor.Sunt cämätarul modern al zilelor noastre.Noi romanii ar trebui sä intelegem cä CEC BANCK este banca cu care trebue sä lucräm.La aceastä bancä trebue sä ne tinem si depune economiile,ajutand-o in acest fel sä se mentinä la suprafatä in concurenta neloialä fäcutä de alte banci.Trebue sä intelegem cä noi suntem cei care ne decidem soarta si viitorul. Spes sä fiu inteles corect.

  90. Faptul cä PSD si PNL si-au dat mana se poate considera de bun augur.Benefic pentru tarä. Cu cat vom avea mai putine partide in Romania cu atat divizarea populatiei va fi mai redusä.Certurile dintre romani vor fi mai putine,iar scena politicä va avea douä curente mari care trebue sä se dovedeascä mai prolifice.Invidia si ura au luat proportii ingrijorätoare in tarä si cu sigurantä vor degenera in lucruri si mai oribile,pe care nici nu vreau sä le pomenesc.-Mä refer la faptul cä PSD manifestä mai nou in mod public,pe fatä,pentru iertarea coruptilor.La aceasta se asociazä si liderul PNL.-Ce trebue sä inteleagä poporul din toate acestea ?; Cä PSD si PNL luptä impotriva coruptiei,dar nu si impotriva coruptilor din propriile randuri. In acest caz atat PSD cat si PNL prin conducerile lor,fac o mare gresealä nu numai politicä,dar si de eticä si moralä,care-i vor costa mult in randurile alegätorilor.-Romanii de azi nu mai sunt cei de ieri.Romanii s-au trezit la realitate si nu se mai lasä usor päcäliti sau indoctrinati.Nu se mai lasä imbätati cu apä de ploaie.Atat Victor Ponta cat si Crin Antonescu,din invidie au trenut acum la urä si doamne fereste sä nu aungä la räzbunare,pentru cä ura duce la crimä.PSD ara probleme grave in momentul de fatä;,se lasä condus de Ion Iliescu cel care are mainile pline de sange.Mä refer la uciderea sotilor Nicolae si Elena Ceausescu,la uciderea celor de dupä 22.10.1989,la uciderea celor din timpul mineriadelor,dar si la apärarea lui Adrian Nästase pe care nu-l oferä justitiei.Aceasta pe de o parte,iar pe de altä parte PNL se asociazä cu acest räu apärandul pe Cälin Popescu Täriceanu cel care a intervenit pentru Patriciu si a luat parte la castiguri ilegale ce se pedepsesc in mod normal,atunci cand mai multi „prieteni” ai lui Patriciu au fost informati de acesta cä actiunile la busä vor scädea,sä cumpere,ca dupä douä säptämani,cand vor creste iar,sä vandä.O astfel de dezväluire este ilegalä si se pedepseste de lege.Vreau sä spun cä atat PSD cat si PNL trebue sä ia pozitie clarä si färä achivoc impotriva coruptiei si sä facä curätenie in randurile proprii,in propria ogradä.Numai dupä aceastä curätenie vom putea avea icredere in Uniunea Social Liberalä.Trebue sä renunte la rästurnarea presedintelui si a guvernului si sä-si expunä programul de redresare nationalä.Trebue deasemeni sä delege pe cineva care sä vorbescä in numele aliantei.- Mi se pare de ne inteles faptul cä aproape nimeni nu sesizeazä pericolul care-i paste pe romani in urma certurilor continui.Mä intreb zilnic,cine doreste sä-i facä pe romani sä se certe intre ei ? Cine doreste sä-i dezbine ? Cine are asemenea interese ? Care sunt fortele oculte care manipuleazä din umbrä acestä situatie de urä ? – Da,este bine sä avem numai douä partide mari si puternice spre simplificarea situatiei.Acestea trebue sä fie insä curate ca lacrima,spre binele nostru comun.-Acum pentru cä vorbim de douä partide mari si puternice,se cere ca si PDL sä se uneascä cu PUNR si cu UDMR,acestora din urmä sä li se asigure numärul de locuri in Parlament si Guvern.Trebue sä recunoastem cä membrii UDMR sunt mai putin corupti,sunt disciplinati si ordonati.Iar ei trebue sä inteleagä cä tara are nevoie de contributia lor.- Sä asteptäm congresul PDL si sä vedem cu ce noutät vor veni spre binele tärii si poporului roman.

  91. Suntem din nou in fata unor disponibilizäri.Mä refer la
    intreprinderile nerentabile care fac pagubä in bugerul de stat.Cu
    sigurantä guvernul are in vedere unele solutii care sä vinä in
    sprijinul oamenilor.Eu mä gandesc cä nu ar fi chiar atat de räu ca din
    cele 3,5 milioane hectare de pämant ne cultivate sä se gäseascä o
    formä de „improprietärire”,de vanzare la preturi mici,cätre cei
    disponibilizati,-desigur inträ in discutie numai cine doreste-a cate
    10 hectare de teren unde sä-si poatä injgheba omul cu familia lui o
    gospodärie,care sä-i asigure existenta si sä-i dea posibilitatea ca
    plusul de productie sä fie valorificat in beneficiul propriu.- O altä
    solutie pentru impulsionarea economiei,este primirea de contracte,sau
    comenzi de lucru din partea tärilor industrializate ca,Franta
    Germania,Italia,Spania,Suedia etc…etc…Avem parlamentari europeni si nu este nic-o dificultate de comunicare cu tärile U.E. Aceste täri trebue sä invete
    sä impartä lucru,sä dea din lucrul lor si altora o bucäticä,dacä
    doresc armonie in U.Europeanä. Cu stimä N.Fluturel

  92. Stimate d-le Ponta,

    Dacä nu ai fi fost un lider de partid important pe scena politicä a Romaniei, cu sigurantä nu as fi intentionat sä te atentionez.
    In cazul dumitale tale, insä, ca politician care face declaratii in public, in presä, radio si pe canalele de televiziune ale tärii, mä simt moral-obligat sä-ti atrag atentia cä, probabil din lipsä de informatii, aduci un deserviciu tärii si poporului roman.
    La ce mä refer?
    Romania dupä revolutie a ales sä meargä pe calea democratiei occidentale si a respectärii Drepturilor Omului. Conform celor inscrise in Cartea ONU la care si tara nosträ este parte. Asta inseamnä cä odatä la 4 ani poporul este chemat la vot sä aleagä intre programele de lucru ale diferitelor partide, dupä care cei care au mai multe voturi formeazä singuri sau in coalitie cu alte partide Guvernul, care are obligatia ca panä la viitoarele alegeri sä conducä tara. Acelasi lucru se petrece si in cazul alegerilor de Presedinte al Romaniei.
    Partidul care nu a castigat alegerile rämane in opozitie si incearcä din räsputeri sä vinä cu alternative la guvernare dand astfel o manä de ajutor spre binele national.

    Cei care nu respectä acest „JOC” al democratiei se numesc anarhisti. Ei nu au decat un singur scop: sä creeaze anarhie in tarä si sä dovedeascä apoi cä guvernul la conducere nu este capabil sä guverneze. Aceastä metodä este däunätoare pentru toti, pentru cä aduce cu ea dezordine, indeamnä oamenii la indisciplinä, la nesupunere, lucru foarte grav.
    Toti cei care trag in altä directie si creazä turburäri in masä sunt nu numai anarhisti, dar mai ales producätori de energie negativä. Ei polueazä mental zona romaneascä. Este la fel ca intr-o familie unde sotia se ceartä toatä ziua cu bärbatul si apoi se mirä dece nu au liniste, pace, armonie si bunästare in familie…

    D-ta, domnule Ponta, dacä nu te schimbi, nu treci dela un mental negativ in prezent la unul pozitiv, benefic si totusi crezi cä iti iubesti tara, este mai bine sä te retragi decat sä continui pe aceastä cale. Eu stiu cä am träit cu totii intr-un regim de dictaturä comunistä, unde ni se spunea ce trebuie sä facem si cum sä träim, reducandu-ne la nivelul animalelor care nu trebuiau sä gandeascä, ci numai sä asculte orbeste de ce spuneau cei din partid.
    Astäzi, d-le Ponta, oamenii au inceput sä gandeascä cu capul lor si tot mai multi väd diferenta dintre realitate si propagandä mincinoasä.

    Deci, d-le Ponta, rugämintea mea ca dela roman la roman este sä incetezi imediat, spre binele tärii, sä mai poluezi mental atmosfera romaneascä. Te rog spune adevärul si numai adevärul si cere-le si celor din jurul d-tale sä facä la fel.
    Cere si mass-media sä foloseascä numai cuvinte incärcate cu energie pozitivä si sä renunte la injurii, jigniri si acte de violentä verbalä la adresa altor romani.

    D-le Ponta, am spus cä doresc sä te previn, spre binele D-tale si al colegilor din partid cä Legile Divine sau Universale lucreasä spre armonie, pace si iubire pe planeta nosträ, iar pentru cei care se opun au un efect dureros.
    Mä refer aici la Legea Iubirii, Legea Armoniei, Legea Mentalismului, Legea Cauzei si Efectului etc…etc…
    Gandurile si cuvintele sunt o energie vie si inteligentä. Este deci de mare importantä ce gandim si ce spunem.

    D-le Ponta, haideti sä trecem dela aceste certuri infinite si dure la Armonie.
    Armonie intre oameni, pe de o parte, si Armonie intre oameni si mediul ambiant, pe de altä parte.
    Nu este greu. Trebuie numai sä vrem si sä avem capacitatea de a intelege care este scopul nostru aici pe pämant…
    Mä rog LUI DUMNEZEU pentru iluminarea Domniei tale.

  93. Draga domnule Fluturel,
    Foarte corect din punct de vedere spiritual.

    Dar va marturisesc ca am ras cu lacrimi gandind ce fata ar face Ponta sau oricare om politic citind textul dumneavoastra.
    Pai cum credeti ca le-ar pasa lor vreodata de Legile Universului?
    Sau de legile pamantesti?
    Sau de Dumnezeu?
    Sau de semenii lor?

    Dumnezeul lor sunt ei, ei sunt buricul pamantului, in jurul lor se invarte Romania si lumea, pentru puterea lor nu se dau in laturi de la nimic, n-au mama, n-au tata, lasa neveste, lasa copii, isi vand si sufletul…
    Parca n-ati sti ce este politica romaneasca…

    Sunteti un copil mare si frumos, ca suflet, domnule Fluturel, dar nu va faceti iluzii ca Ponta macar ar intelege ce vreti sa-i spuneti.
    V-ar declara senin „sarit” daca nu „nebun”.
    Ca sa poata intelege, ar trebui sa aiba comuna masura cu dvs, dar aceasta nu exista.
    Iar puntile nu se fac cu una cu doua, asa cum nu ard nici etapele…
    Cat despre Iluminare la Victor Ponta, intr-adevar, doar Dumnezeu poate face o minune atat de mare.
    Si numai daca Ponta are canal de comunicare cu Domnul… ma cam indoiesc…

    Va pretuiesc domnule Fluturel si va asigur ca am inteles valoarea spirituala a mesajului dvs.
    Dar nu stricati margaritarele pentru politicienii romani.

  94. Am primit pe mail de la un domn, Adrian, o initiativa care se inscrie pe linia lui Tibi al nostru. Il postez aici, asa ca liber la dezbateri.

    Stimata Doamna

    Cu toti stim cat de grava este situatia tarii si ca ar trebui sa facem ceva. Multi politicieni si cei numiti de ei nu au nici rusine si nici frica cand deturneaza fonduri publice in interes personal si de grup. Indiferent de partidul de care apartin, trasatura comuna a multora dintre acestia este imoralitatea. La alegeri nu avem de ales intre competenti si incompetenti ci suntem nevoiti sa votam de pe o lista de corupti candidatul care ni se pare ca este „raul cel mai mic”.

    Ar fi posibil sa cautam si sa gasim candidatul pe care ni-l dorim? Ar fi posibil sa cerem candidatilor sa promita ceea ce ne asteptam de la ei?
    Noi credem ca da; credem am putea avea incredere in candidatii la functia de primar sau de presedinte de CJ care ar promite public ca daca vor fi alesi vor respecta urmatoarele angajamente:
    – vor posta zilnic si detailat pe site-ul unitatii toate cheltuielile (cu achizitiile de materiale, servicii si investitii, cu personalul , etc)
    – vor recupera de la cei vinovati prejudiciile aduse institutiei (in cazul in care unitatea a pierdut irevocabil un proces) intr-o perioada de trei luni sau, vor lua masurile necesare de recuperare a prejudiciilor: esalonarea datoriei, actionarea in justitie, etc.
    Aceste propuneri sunt oportune, conforme legislatiei iar materializarea lor nu necesita cheltuieli suplimentare.

    Pentru a pune in aplicare aceste idei, dorim sa organizam o actiune comuna prin care:

    – sa identificam potentiali candidati la localele din 2012 la functiile de primari si presedinti de CJ care sa isi asume public respectarea acestor doua angajamente

    – sa facem presiune asupra viitorilor candidati la functii de primari si de presedinti de CJ la localele din 2012 sa isi asume aceste angajamente

    Pentru a materializa aceasta actiune comuna avem nevoie de ajutorul dumneavoastra; de aceea, in cazul in care doriti:
    – sa exprimati o parere despre aceste angajamente si sa faceti propuneri referitor la acestea
    – sa sustineti aceasta actiune
    – sa propuneti noi idei care sa contribuie la atingerea scopului acestei actiuni
    va rugam sa intrati pe Forumul „Sansa pentru Romania”: http://sansapentruromania.lefora.com pentru a afla mai multe detalii si pentru comentarii.
    Va multumim

  95. Stimata Doamna

    Multumesc pentru postarea mesajului. Initiativa a pornit de la domnul Tibi si a fost discutata pe forumul amintit mai sus, unde si are un topic doar al sau 🙂
    Speram ca cei atrasi de aceasta idee sa participe la astfel de discutii astfel incat sa putem gasi suficienti sustinatori si sa putem pune in evidenta si alte propuneri utile.

    Respecte,
    adrian

  96. L-am postat si la urmatoarea adresa http://realpolitic.ro/.

  97. In Romania träiesc peste 3,3 milioane de intelepti.
    Cu totii asteaptä dela politicienii nostrii sä devinä OAMENI POLITICI spre binele nostru comun.
    Acestia nu se amestecä direct in politicä, dar sunt cu sufletul aläturi de tarä.
    Ei stiu cä pentru a face progrese importante in toate domeniile vietii, cetätenii acestei Romanii de astäzi trebuie sä evolueze in primul rand spiritual.
    Adicä sä-si schimbe mentalitatea, dela perceptele folosite in prezent la valori cu adevärat pozitive.
    Noi stim cä orice schimbare trece prin capul nostru, al fiecäruia.
    Asadar o viatä mai bunä in Pace, Iubire si Armonie trebuie doritä de majoritatea nosträ.
    In Egipt, Mubarak a fost inläturat dela putere prin manifestäri de stradä. Panä aici, totul bine.
    Dificultätile vor veni, cu sigurantä, de acum inainte intrucat poporul egiptean, in marea lui majoritate, nu este pregätit pentru democratie.
    Este o mare diferentä, ca sä dau un exemplu, intre poporul german si cel egiptean.
    In Germania oamenii sunt atat de disciplinati, ordonati si increzätori in cei care-i conduc, cä ori ce lege nouä este urmatä de toatä lumea färä vociferäri, färä impotriviri sau manifestäri contrarii.
    Germanii au experientä de viatä in democratie, dela cel de al doilea räzboi mondial incoace, färä intrerupere.
    Egiptenilor li se va da democratia, dar, cu sigurantä, din cauzä cä nu o vor intelege, nu o vor respecta.

    Romanii se aflä, pe scara evolutiei spirituale cam la jumätatea drumului dintre germani si egipteni.
    Dau si aici un exemplu: Presedintele Romaniei, D-l Traian Bäsescu ne-a cerut de mai multe ori sä ne schimbäm mentalitatea, dar mass-media nu comenteazä subiectul explicandu-l.
    Mircea Dinescu a declarat-o pe Mona Muscä colaboratoare a securitätii si a scos-o din politicä, numai pentru cä informa securitatea despre atitudinea studentilor sträini in Timisoara.
    In schimb, despre Ion Iliescu spune cä nu are dosar la securitate, de parcä pentru a dovedi cä a fost in comitetul central al partidului comunist, a luat parte la decizii si a bätut din palme trebuie sä stea scris intr-un dosar ?
    Iar stimabilul Domn Voiculescu, cu toate cä s-a dovedit cä a colaborat cu securitatea, stä bine mersi in senatul tärii si pe deasupra plänuieste si rästurnarea Presedintelui Romaniei…
    Vedeti D-strä, dragi romani, cum se intelege democratia la noi ?
    Acesta este nivelul de percepere al romanilor.
    Eu sper, insä, cä tot mai multi romani vor vedea tot mai clar diferenta dintre bine si mai putin bine.

  98. Romania are incä cateva obligatii de indeplinit.Una dintre acestea este restituirea bunurilor confiscate de regimul comunist.In momentul de fatä insä,Romania nu are bani pentru desbägubirii,iar unele din proprietätile confiscate nu mai pot fi restituite in naturä,din diferite motive. In astfel de situatie se cautä alte solutii.Eu cred cä una din solutii ar fi ca celor care,Statul Roman trebue sä le restitue averile nationalizate si acest lucru nu mai este posibil,sä li se dea terenuri in zone de deal si de munte cu o climä si posibilitäti de trai bune. Mä gandesc la zonele sub carpatice,la zonele din apropierea statiunilor climaterice und oamenii sä-si poatä construi o casä si sä träiascä in liniste,sä fie multumiti cu solutia.Dau un singur exemplu:cei din zonele reci ale tärii,Harghita, Covasna,ce trebuesc despägubiti sä li se dea terenuri in zone mai calde din sudul tärii,dar si din aproprierea porturilor dunärene.In felul acesta li s-ar inlezni o viatä mai confortabilä,intr-o zonä mai caldä si in aceles timp o legäturä pe dunäre cu Ungaria,tarä vecinä. Orasele de deal si de munte ar primii o inviorare mai mare,iar statiunile climaterrice deasemenea.In acest fel statul ar rezolva aceastä obligatie incä nerezolvatä, in mod pozitif si pe placul despägubitilor,in acelas timp färä sä scoatä bani dela buget.Romania are destul teren ce se poate impärti oamenilor. Oare ce zice guvernul de aceastä sugetie ?

  99. de ce unul din topul celor 300, care nu s-a imbogatit pe furat, ci pe munca cinstita si isi iubeste si tara nu face o televiziune a bloggerilor de buna credinta, ca sint o armata de jurnalisti care isi iubesc cu adevarat tara si li se vede strigatul de durere prin ceea ce scriu pe bloguri?
    Daca nu iesiti la lumina nu aveti nicio putere, fiindca romanului ii citeste maimutica badea presa pe gratis, restul stirilor le vad la irealitatea si pina adoarme este dezinformat gata, tineretul cred ca citeste foarte putin aceste bloguri, iar multi dintre romani ignora netul desi sint foarte multi care il au acasa
    Va salut initiativa si DESTEAPTA-TE ROMANE, CA V-AU SPALAT MOGULII CREIERII DE ATI AJUNS CA NISTE LEGUME .

  100. Buna seara, si felicitari pentru blogul d-voastra !
    Va trimit un link cu cateva argumente pentru Concurs de propuneri ( de idei ?! ): Cum dezmortim Romania.
    Multumesc pentru atentia acordata.
    sculptor Constantin Milea Sandu

    http://coloanasoareluidevis.blogspot.com/2011/01/argumente-pentru-ameliorarea-umanitatii.html

  101. Stimate D-le ministru Kelemet Hunor,vä felicit pentru reusita in alegerile UDMR. Pe langä bucuria si onoarea pe care cu sigurantä o impärtäsiti acum,cu sigurantä vä ganditi si la obligatiile pe care le aveti,pe care cu sigurantä vi le asumati.- Postul de presedinte al UDMR,cu toate cä nu insumeazä mai mult de 7% din totalul de exprimäri nationale,are totusi o semnificatie si o importantä deosebitä. – Sunt convins cä aveti un program de lucru amplu si cä doriti sä aduceti mai multä multumire,mai multe satisfactii, in randul celor care v-au ales.- Doresc totusi sä vä intreb dacä in directia apropierii celor dauä Etnii;romanä si maghearä,din Romania,pe de o parte si dintre poporul roman si cel maghear din Ungaria,tarä vecinä,pe de altä parte,intentionati sä faceti ceva concret,spre binele comun,nu numai al celor douä tari,dar si al intregii Uniuni Europene ? Mä gandesc aici la märirea increderii reciproce intre cele douä popoare,la o colaborare fructuasä, reciproc avantajoasä si la aducerea relatiilor dintre ele la un nivel de prietenie ? – Eu cred cä acesta este punctul esential la care trebue sä lucrati.- Ce ar fi sä incepeti cu infiintarea unui canal de televiziune in douä limbi,romanä si maghearä,dupä modelul „ARTE” dintre Germania si Franta ? Ascultätorii sä aibä posibilitatea de a alege limba prin apäsarea unui singur buton ? – Mä gandesc deasemeni la constructia de hoteluri la mare,de firme ale romanilor de originä maghearä,dar si la firme din Ungaria,unde agentiile de turism sä aducä cetäteni magheari,in majoritatea lor,in concediu ? Nu ar strica deasemenea o särbätoare campeneascä,dupä modelul „OKTOBER FEST”,sä zicem la Brasov-Poiana Brasov-,sau Sighisoara unde in principal cele douä etnii sä-si prezinte produsele si unde oamenii sä se intälneascä,se se cunoascä si sä se distreze impreunä ? Stimate D-le ministru,apropierea si increderea reciprocä dintre cele douä etnii este mai importantä decat autonomia tinutului secuesc.Aceasta este si dorinta U.Europene care are in vederea integrarea tärilor in Uniune,in asa fel incat cu totii sä vorbim o limbä-,in spetä,engleza,sä avem o monedä comunä,o carte de indentitate de cetätean european si incet incet sä devenim un popor;POPORUL EUROPEAN. Sä träim unul cu altul,nu unul impotriva celuilalt,cum din päcate se mai intamplä pe ici pe colo. Deci sä descoperim ARMONIA si sä o manifestäm in relatiile dintre noi… Stimate D-le ministru ar fi pentru mine o pläcere sä vä cunosc räspuncul la cele de mai sus. Cu respect N.Fluturel

  102. Noi oamenii suntem ceiace gandim.Sau mai precis,starea nosträ social-economicä si moralä de astäzi este rezultatul mentalului nostru de ieri.Gandurile si cuvintele sunt o energie vie si inteligentä.Ele ne influenteazä viitorul.- PDL-ul dacä se doreste un partid de bazä in Romania,trebue sä vinä cu sugestii,-in principiu acceptate si de opozitie-,care sä stabileascä o viziune a viitorului.Cu proecte care sä placä oamenilor,proecte benefice,pe termen scurt si lung.Trebue sä descrie dorinta de viatä a natiunii romane in cadrul U.Europene si mondiale si contributia ce doreste sä o aducä la aceasta. Fiecare cetätean al acestei täri, trebue sä fie convins de intentiile de bine ale acestui partid.Numai in acest fel se va ridica deasupra celorlalti politicieni neinspirati si lipsiti de o viziune politicä.Numai asa se va detasa la urmätoarele alegeri si va putea conduce färä dificultäti.Trebue sä aibä in vedere,nu numai o aliantä cu partidele astäzi la conducere ci mai ales o unire totalä,intr-un nou partid cu o viziune a viitorului bazatä pa PACE,COLABORARE RECIPROC AVANTAJOASÄ SI ARMONIE intre oameni si intre oameni si mediul inconjurätor.Trebue sä exprime dorinta de trecere,de renuntare,la anergiile cunoscute,la energii alternative,etc…etc…Noul partid se poate numi „UNIUNEA ARMONIEI NATIONALE”.In acest fel PDL-ul va aräta dorinta de schimbare spre mai bine si-si va demonstra bunele intentii. – Emil Boc este acum cunoscut ca un Om Politic pe care se poate pune bazä si cred cä ar fi de mare folos dacä ar rämane in continuare Presedintele Partidului.- „Nimeni nu desface un motor sä vadä dece merge”? In schimb la conducerea guvernului poate sä fie numitä Monica Macovei,asta nu pentru cä guvernul nu ar functiona si pe mai departe cu Emil Boc premier,ci pentru a face pur si simplu o schimbare spre linistirea spiritelor din opozitie.Dacä se vor linistii oare?…Ori cum meritä incercarea. Monica Macovei are acum si o experientä europeanä,unde este bine apreciatä,si cu sigurantä va aduce un nou suflu in guvern.Dupä Angela Merkel,am avea si noi o femeie capabilä sä conducä Romania. Eu sunt optimist.Stiu cä si Romania va reusi intr-o zi… Cu stimä N.Fluturel

  103. Impresionant numar de comentatori. daca astia si-ar fi facut curat in jurul locului unde traiesc si s-ar fi angajat la ceva practic, solutia ar fi putut sa se intrevada. A scrii pe blog, este expresia concluziei, transmisa de multi dintre cei cu care am intrat noi roamanii in relatii> PENTRU ROMANIA, IESIREA DIN IMPAS ESET O SOLUTIE HARD SI NU SOFT – si asta se vede din propunerile de utilizare a banilor europeni. Reamintesc ca in 1961 circula in CAER celebru plan VALEV. Uitati-va acolo si veti intelege ca totul este ciclic. Ne-am intorsi tot slugi, dar in alta „curte”, iar locul nostru ramanae tot la „animale” si nu la „treburi prin casa”. Si asta pentru ca o blogarim inloc sa fim practici: sa facem un business cinstit, eliminand specula chiar si din visele de noapte.

  104. @ghorghe
    Doar partial aveti dreptate.
    Eu accept ca bloggaritul nu este solutia.
    Dar nici businessul cinstit nu este decat o solutie individuala.

  105. eu il vad de exemplu ministru al sanatatii pe un profesionist al domeniului, pe parintele Smurdului, Raed Arafat…

  106. Nu trebue sä incepem cu un nou partid si asa sunt prea multe,din päcate insä färä continut,färä substantä,färä viziunea viitorului.Asa cum stau lucrurile astäzi,putem spune färä tägadä cä guvernul Boc isi face datoria.Este greu sä fii apreciat in timp de crizä.Uitati-vä la italieni;cei care-l huiduiau pe Berlusconii,incep sä-l regrete, väzand ce mäsuri de austeritate ia noul guvern.Berlusconii s-a imprumutat peste mäsurä cu dragul de a mentine salariile si pensiile nemicsorate.Aceasta a fost greseala lui…Boc,in schimb,a redus salariile si pensiile,reusind o stabilitate economicä.Sper ca acest lucru sä fie priceput de cat mai multi romani. De fapt am vrut sä spun altceva: „ACEASTÄ CRIZÄ ECONOMICÄ” (MAGAZINELE SUNT PLINE SI SE CUMPÄRÄ MAI MULT CA ORI CAND), este o crizä controlatä.Adicä statul a retras din circulatie cantitäti mari de numerar spre a crea o rezervä in caz de conflict international. -Presedintele Siriei nu vrea sä renunte la a mai controla total polulatia si asta va duce la revolte inarmate. Iranul incepe sä ameninte Israelul pe fatä si sä sfideze toate somatiile si restrictiile impuse de forurile internationale.Nimeni nu doreste ca incä o tarä sä detinä arma atomicä…Rusia si Americä,cu toate cä vor sä lase impresia cä nu sunt in totalitate UNANIME,sunt dejea intelese.Ele dirijeazä din umbrä evolutia vietii pe planeta nosträ.Desigur la asta mai contribue si U.Europeanä,Canada,Japonia,China,India si Brazilie…Astfel s-a stabilit o destindere in lume si s-a inceput cu renuntarea la räzboiul rece.Protagonisti; Ronald Regen si Mihail Gorbaciov,democratizarea Federatiei Ruse si a Chinei.Acum s-a trecut la democratizarea lumii arabe…dupä care se estimeazä o politicä de pace pe perioadä lungä. Noi trebue sä avem incredere in viitorul nostru,dar si in cei care ne conduc.Acestea nu ne spun toul,dar noi putem citi printre randuri. Eu unul sunt optimist… Cu respect N.Fluturel

  107. Unchiul Nicu,
    Iti doresc succes si eu sunt un suporter cu suport pentru noua colaborare,
    Salutari
    Marian
    Chicago

    On 12/1/2011 8:48 AM, Nicolae Fluturel wrote:
    >
    >
    > –––- Mesaj redirecţionat –––-
    > De la:
    > Data: 30 noiembrie 2011, 02:25
    > Subiect: Re: [your-subject]
    > Către: Fluturel Nicolae
    >
    >
    > Buna seara,
    > Veti primi invitatie pentru a deveni Membru Fondator si pentru accesul pe
    > Forum.
    > Va rugam, dupa acces si inregistrare, sa ne recomandati cat mai multi
    > prieteni si colegi.
    > Cu stima
    > Cristian
    >
    >
    >
    > > De la: Fluturel Nicolae
    > >
    > > Mesaj:
    > > O initiativä bunä ce trebue salutatä.Foarte multi politicieni din
    > > zilele noastre recunosc cä,in lume,este nevoie de o nouä ordine
    > > socialä,de o nouä moralä politicä,sau de o moralä spiritualä.Lumea
    > > nu se mai lasä condusä dupä principii de fortä,sau de santaj.Este
    > > nevoie de convingere,de argumente convingätoare care sä ducä la
    > > pace,pace internä si armonie intre oamenii planetei.Panä cand forta va
    > > fi aceia care sä dicteze ordinea ? De ce nu IUBIREA ? Voi revenii in
    > > curand cu un program mai amänuntit in aceastä directie.Ori cum,trebue
    > > sä se inceapä cu schimbarea mentalitätii oamenilor.Trebue sä intelegem
    > > cä noi suntem aceia care ne hotäram viitorul.Totul depinde de noi,de
    > > dorintele si aspiratiile nostre.- Da, doresc si eu sä fiu un membrii
    > > fondator si sä cumpär o actiune de 100 Euro. Mä gandesc ca pe langä
    > > programele NASUL,canalul viitor de Tv.sä cuprindä un program in douä
    > > limbi;romanä si maghearä,la alegere,dupä modelul „AR TE”,dintre
    > > Franta si Germania,cuntribuind astfel la o apropiere intre cele douä
    > > etnii,la ARMONIE.S-ar putea prelua dela „ARTE” multe documentare pozitive
    > > si educative si cu sigurantä,in acest fel am fi ajutati cu pläcere de
    > > U.Europeanä.etc…etc…
    > > Cu stimä N.Fluturel
    > >
    > > –
    > > Acest email este trimis prin intermediul formularului de contact de pe
    > > MEREU LIBER http://www.nasul.tv
    > >
    > >
    Nicolae Fluturel

    Haideti,aici prin intermediul „BLOG DE VEGHE” sä ajutäm „NASUL” sä formeze un nou canal de televiziune co o nouä moralä politicä spre binele tuturor.Se va incepe dela a micsorarea diferenta dintre bogati si säraci,in sensul cä pe cei bogati ii ajutäm sä facä bani tot mai multi,dar in acelas timp,sä contribue mai substantial la bugetul statului spre a fi ajutati si cei mai säraci.

  108. ← Gânduri pozitive pentru fiecare zi din an
    Tu pentru ce te ridici dimineața din pat? →
    Legenda celor 8 minute

    Legenda spune că o femeie săracă cu un copil în braţe, trecând pe lângă o peşteră a auzit o voce misterioasă care i-a spus:
    – Intră şi ia tot ceea ce îţi doreşti, dar să nu uiţi ceea ce-i mai important. Aminteşte-ţi că după ce vei ieşi poarta se va închide pentru totdeauna. Aşa că profită de această oportunitate, dar nu uita ce-i mai important!
    Femeia a intrat în peşteră şi a găsit multe bogăţii. Fascinată de aur şi bijuterii, a aşezat copilul pe o stâncă şi a început să strângă de zor tot ce putea duce. Vocea misterioasă i-a vorbit din nou: “Ai doar 8 minute!”
    Când au trecut cele 8 minute, femeia, încărcată cu aur şi pietre preţioase, a fugit afară din peşteră şi poarta s-a închis. Atunci şi-a amintit că a uitat copilul înăuntru, iar poarta s-a închis pentru totdeauna. Bogăţia a durat puţin, iar disperarea pentru totdeauna.

    La fel se întâmplă de multe ori şi cu noi. Avem aproximativ 80 de ani pentru a trăi în această lume şi o voce ne aminteşte mereu: Nu uita ce e cel mai important!
    Şi cele mai importante sunt valorile spirituale, familia şi copii, viaţa, educaţia, bunul simţ, dragostea, adevărul şi demnitatea de om. În schimb câştigurile, bogăţia, plăcerile materiale ne fascinează într-atât încât uităm de ceea ce e mai important.
    Aşa ne risipim timpul şi dăm la o parte esențialul: bogăția sufletului.
    Să nu uităm niciodată că viaţa în această lume trece repede şi că moartea vine când ne aşteptăm mai puţin. Iar când poarta vieţii se închide pentru noi, nu ne mai folosesc la nimic regretele.

    Trăim într-o lume de probleme, neliniştiţi, şi toate numai pentru că am uitat ce e cel mai important: bogăția sufletului!
    (material primit prin email)

  109. Am intervenit cu cele de mai jos pe un Blog unde se vorbea de actul sexual si am spus : – Da,mai este ceva foarte important ce trebue amintit, atunci cand vorbim de actul sexual. – In timpul actului sexual ia nastere energia care procreeazä.Aceastä energie nu trebue neglijeatä,pentru cä de fapt este,ce este mai important,de valoare,din timpul actului sexual.Cand doi se iubesc,timpul si spatiul dispar iar cei doi devin una cu DIVINITATEA.Mintea se opreste si dacä poti sä rämai ,cat de cat,lucid vei vedea cä s-a deschis o poartä spre altä dimensiune.Atunci, in acele momente, poti sä-ti schimbi viata in bine. Cand vom inväta sä captäm si sä folosim aceastä energia,omenirea va scäpa de toate grijile.Cei doi in timpul actului sexual,emanä,emit in jurul lor o energie aproape egalä cu energie iubirii Divine si se gäsesc la polul opus celor care se ceartä,sau folosesc violenta,ura,invidia,gelozia,sau alte forme de räutate.Acestea din urmä,emit in jurul lor o energie negativä care face räu celor din jur si mediului inconjurätor.Sä multumim lui DUMNEZEU CÄ NE-A LÄSAT ACTUL SEXUAL;ACTUL IUBIRII,care prin energia iubirii ce o propagä in jurul lor cei care fac sex,echilibreazä ponderea intre bine si räu pe planetä,altfel am träii intr-o lume in care oamenii s-ar sfasia pe stradä intre ei,precum cainii.Apropo;caini,in Germania nici cainii nu se bat intre ei…

  110. Nicolae Fluturel February 3, 2012 at 12:03 pm #

    D-le Ponta,D-ta vrei sä lasi impresia cä detii adevärul adevärat al democratiei europena.Haideti sä vedem dacä asa este: Esti presedintele PSD din Romania,dar cu toate cä te declari un democrat european,pästrezi cu sfintenie la carma partidului pe Ion Iliescu cel cu mainile murdare de sangele romanilor. ( I-a ucis pe sotii Ceausescu semnand decretul de constituire a tribunalului adhoh färä a detine nici-o functie in stat care sä-i dea acest drept,a organizat contra-revolutia de dupä 22.12.89,a adus minerii in capitalä ca sä-i bate pe cei care demonstrau pentru libertate si democratie,a fost adeptul unei democratii originale si unui despot luminat,a oprit restituirea bunurilor nationalizate de comunisti,a inteles greu diferenta dintre ocrotit si garantat,a interzis romanilor din diasporä sä cumpere locuinte-apartamente sau case-in Romania,a interzis cumpärarea de terenuri romanilor din diasporä,s-a opus dreptului la vot al acestora etc…etc…),iar mai nou plänueste rästurnarea presedintelui Romaniei impreunä cu Dan Voiculescu un alt mare comunist. D-le Ponta, in momentul cand am adoptat sistemul de democratie european,trebuea sä si intelegem cä acesta se bazeazä pe unele regului,cum ar fi : Alegeri libere si democrate.Presedinte devine cel care a intrunit cele mai multe voturi,iat premier este cel care alcätueste o majoritate parlamentarä. Aceste reguli trebuesc respectate,altfel democratia denatureazä in haos si dezordine.Noi toti trebue sä intelegem cä democratie inseamnä drepturi si libertäti nemaiavute panä acum,dar cu ordine si disciplinä. Ce ar fi ca D-ta sä faci curat,mai inainte de toate in PSD,trimetandu-l acasä pe Ion Iliescu.De Adrian Nästase ai scäpat( nu trebuia sä se manjeascä in niciun fel). Sä te distantezi de Dan Voiculescu si sä respecti vointa poporului,adicä sä lasi guvernul sä-si facä treaba panä la noile alegeri care se vor tine in acest an,la fel si pe Presedintele Romaniei,pentru care trebue sä aräti respect,chear dacä nu L-ai votat.Acest Om a fost ales de popor de trei ori.Oare acest lucru nu-ti spune nimi ? – Noi trebue sä instauräm in Romania un climat de respect reciproc,de ordine si disciplinä,sä trecem dela aceste certuri inpardonabile la PACE,PACE INTERNÄ,IUBIRE SI ARMONIE INTRE OAMENI.In acest fel ne va fi mai usor sä trecem prin multiplele incercäri din zilele nostre. D-le Ponta,intoarce-te cu fata spre DUMNEZEU si cu sigurantä va fi mai bine pentru toti. Cu stimä N.fluturel

    Your comment is awaiting moderation.
    Reply

    Leave a Reply
    Enter your comment here…

  111. Astäzi 24 mai de Sfanta Inältare la emisiunea „romanii au prezent”,a fost invitat si va veni un „MENTALIST” cunoscut in Romania. Pentru acest Domn am urmätoarea intrebare: Ce pärere aveti despre mentalul actual al romanilor in general si al politicienilor,in special,si ce influentä area acest mental asupra vietii nostre cotidiene ? Ce le recomandati politicienilor in legäturä cu mentalul,mentalitatea lor ? Vä multumesc ! Cu stimä N.Fluturel

  112. Cum sa dezmortesti Romania, cand ea se zbate cuprinsa de convulsii sau se agita inconstienta?

  113. Ce este de făcut? o întrebare pe care o aud tot mai frecvent la încheierea diverselor reportaje și comentarii, mai mult sau mai puțin politice. Răspunsurile sunt fie alte întrebări, fie inepții fără noimă. Privesc la televizor și citesc presa, dar NU! nu mai trebuie să fac acest lucru. A fi informat în ziua de astăzi înseamnă a te autocondamna la o boală psihică gravă și … pentru ce să ajungi în această situație?
    Am reflectat mult și am ajuns la concluzia că numai o adevărată revoluție educațională, gândită, implementată și aplicată corespunzător, mai poate salva țara și poporul acesta nefericit. Și pentru că totul are un început, în urma unor îndelungi analize și eliminări, am ajuns la concluzia de a mă adresa sub această formă d-nei Nicoleta Savin, o ziaristă care a încercat și, în marea majoritate a situațiilor a și reușit, să se țină departe de mizeria politică, fiind mereu în barca adevărului și făcând comentarii pertinente, imparțiale și de bun simț, ceea ce mie personal, mi-a activat o simpatie și prețuire aparte. din această cauză, o provoc, pe distinsa d-nă a presei adevărate din România, să-și asume rolul de promotor și instigator al unor principii sănătoase în sistemul educațional și o rog, să înceapă cu procurarea și studierea următoarelor lucrări ale distinsului psiholog și cercetător brazilian Augusto Cury: Minți sclipitoare, minți antrenate; Părinți străluciți, profesori fascinanți; Copii străluciți, elevi fascinanți. După parcurgerea acestor lucrări, sau recitirea lor, în situația în care fac deja parte din biblioteca d-tră, ve-ți înțelege ce vreau să spun cu adevărat. O asemenea inițiativă, acum, în epicentrul acestui cutremur social și moral fără precedent, cred că vă poate propulsa direct în istoria adevărată și meritorie a poporului român și nu numai. Atitudinea d-tră calmă, rațională, de bun simț, vă recomandă pentru a face acest lucru. Și când te gândești că totul nu costă NIMIC. Numai bunăvoință, dorință și o viziune clară și limpede asupra viitorului.

    Aceste lucrări le recomand tuturor celor interesați de soarta lor, a copiilor lor și a elevilor lor, în cazul cadrelor didactice. Și așa cum am început: TREBUIE SĂ ÎNCEPEM DE UNDEVA; cineva trebuie să fie percutorul, declanșatorul și, de ce să nu fiți d-tră? Eu v-am ales pe d-tră. d-nă NICOLETA SAVIN.
    Cu toată considerația
    Mihai

  114. Acest concurs propus a debutat cu o idee buna. Cei ce au marsat la propuneri m-au dezamagit. De la acele propuneri etc, bla, bla, bla. Mai intai se face o analiza pe baza careia se procedeaza in a scrie programul, asa ca la programatori. Toata devierea de la propuneri duce la o esuare lamentabila.
    1. Se face un LOGO, o imagine, o garantie si apoi propuneri de oameni cu CV corect, la acest CV se ataseaza ceea ce stiu alte 3 persoane si nu s-a spus in CV, adica barfe adevarate ori ba, se verifica si apoi se valideaza.
    2. Toti bloggarii vor afisa Logoul in frontispiciu, apoi pot sa dea crez, dupa talent si forta, ideilor lor. Cei tineri au idei mult mai bune, preferabil nepolitici.
    3. Toti semneaza obligativitatea de-a nu dezerta la anumite promisiuni bine sau nebinevoitoare.
    Cu toata sinceritatea A.M.

    P.S. dupa ce vizionez Psihologia crimei-france, pt. ca nu am posibilitatea sa ascult GIGA TV, si va face placere sa mai spun cate ceva, o sa incerc sa fiu cat mai practica, distanta, si optica.

  115. Lăudabilă iniţiativa! Însă eu văd un pic diferit situaţia. După cum se exprima cineva aici la comentarii, nu de idei ducem lipsă. Problema lor este că de cele mai multe ori sunt fie antagoniste, fie utopice, fie se referă doar la o „cosmetizare” a sistemului. Şi asta, pentru că – iertată să-mi fie lipsa de modestie – oamenii nu prea înţeleg de fapt de ce lucrurile stau aşa cum stau acum. Cum de au politicienii atâta putere? Cine este de faptul Statul? Cum funcţionează acum şi cum ar trebuie de fapt să funcţioneze sistemul economic? Ce anume pune în mişcare tot acest angrenaj al relaţiilor economico-sociale? Ce au bun şi ce au rău în ele diferitele curente filizofico-politice? Pur şi simplu oamenii în general sunt atraşi de miraje, de cuvinte pompoase şi ce este cel mai grav, „lucrează” nu noţiuni cărora fie nu le înţeleg sensul, fie le folosesc cu aceeaşi semnificaţie ca şi establishment-ul actual care manipulează societatea cu ajutorul lor. Lucru care conduce la o babilonie fără sfârşit. Astfel de noţiuni de genul: Stat, Democraţie, Economie ajung astfel să fie folosite în discursul contemporan, cu un sens de cele mai multe ori exact opus, faţă de ceea ce înseamnă ele cu adevărat. Statul e văzut ca ceva bun care are menirea să organizeze şi să vegheze la buna funcţionare a relaţiilor economico-sociale, când de fapt este exact opusul. Democraţia şi sistemul democratic e văzut ca un sistem în care indivizii dispun de puteri egale putând influenţa în egală măsură mersul lucrurilor, când de fapt tocmai opusul acestei stări de fapt este valabil. Despre Economie ce să mai vorbesc!?… Nimeni măcar nu mai observă înţelesul iniţial al cuvântului păstrat (oare pentru cât timp?) în verbul „a economisi”, înţeles total opus celui de „Economie” astăzi, care mai degrabă ar trebui să se numească: „Risiponomie”. Şi aşa mai departe… Astfel stând lucrurile şi operând cu noţiuni false cum credeţi că avem vreo şansă să punem pe tapet propuneri şi idei „valabile”?

  116. Din nimereala am ajuns pe acest site si am citit si acest topic. Probabil ca acest mesaj nu va primi aprobarea, insa hai sa incercam:
    Nu vreau sa imi dau numele pentru ca desi sunt nascut in Romania nu ma consider roman. De ce? Pentru ca nu gandesc la fel ca majoritatea si nu am motivatii asemanatoare majoritatii. E lesne de inteles ca o schimbare intr-o tara ca Romania este imposibila in urmatorii 100 de ani. Hai sa va spun si de ce:
    Stimati domni, procentul de ateism in Romania e de 1%, sa spunem ca ar avea o valoare de 10% in realitate si ca a fost modificata cifra cu un anumit interes. Aceasta cifra spune ca cel putin 90% din populatia Romaniei inca mai crede in povesti cu zeitati si duce cu ea inertia educatiei crestine. In zadar rataciti voi cautand solutii politice sau economice daca poporul roman inca mai crede in povesti, daca biserica este inca o putere si face acelasi lucru pe care l-a facut de mii de ani. Si apoi nu se poate schimba un popor daca nu se schimba atitudinea fiecarui individ ce il alcatuieste. Si apoi va trebui sa observam ca celulele societatii noastre sunt extrem de subrede. Parinti care nu stiu sa isi creasca si sa isi educe copii, scoli care au un randament extrem de redus, idei si atitudini care nu duc nicaieri si promovarea de nonvalori. Acum, sansa pe care o aveti de a aschimba ceva este zero. Si daca sunt solutii, cei ce le vad si le inteleg nu le vor face. De ce? Simplu: De ce sa faci un lucru bun pentru o societate care nu a facut nimic bun pentru tine? Pentru o societate care nu s-a gandit la tine si care te-a fortat sa traiesi o viata de o calitate foarte slaba nu cred ca va face cineva vreun efort. Cum sa ajuti pe cineva care te-a exclus doar pantru ca esti diferit?

    Nu obisnuiesc sa comentez pe bloguri insa observ ca mai toata lumea ignora aceste aspecte si azi am facut o exceptie.

    Romania este in urma cu zeci de ani fata de majoritatea tarilor din UE, si va ramane in urma atata vreme cat va incerca sa acunda primitivismul si nestiinta care o determina. Va ramane in urma atata vreme cat nu vei putea gasi 2 romani sa faca un lucru IMPREUNA care sa nu fie o inselaciune.

    Va doresc succes in dorinta voastra de a schimba in bine Romania sau in oricealtceva vreti sa faceti folosind aceasta fatada!

  117. Mai este de actualitate „concursul”, ori e un proiect intrat în catalepsie?
    Oricum, pînă aici (şi în pofida bunelor Voastre intenţii, Doamnă) – ca se cam exagerează cu blablauri şi contre+strîmbe-n gioale. observ.

    NU POLITICA, nici BOR,
    nici actuala coană orbită şi cu sabia tocită SALVEAZĂ ROMÂNIA
    CI AUTARHIA&gOSPODĂRIA
    FALANSTERIALĂ

    Cum nu trăim decît într-un stat militaro-poliţisto-mafiot, unde nici umbră de societate civilă nu-i, NU VĂD cum s-ar falansteriza
    (o altă formă de naţionalizare şi redistribuire colectivă, comunitară a resurselor cîte mai avem)
    Ţara…, fără alte crime şi abuzuri şi noi cocoţări de oportunişti, histrioni, mălaimari sau nimici la pîrghiile (timona-i plurală la o singură navă?) şi frîiele unui astfel de stat.
    Cui îi mai pasă de mormonii ce supravieţuiesc şi azi în ale lor rezerve, în care nici un cal şi nici un catîr nu se ucide, ca să facă loc maşinilor.

  118. Eu sunt pentru metoda parului 🙂
    Propunerea mea este descrisă în linlul alăturat :
    http://gandeste.org/general/gigantul-cu-picioare-de-lut/37269

  119. V_ati gandit bine ,Monica Macovei nu-i ca ei. Trebuie sa fie ea insasi,sa cuprinda sectoare importante ,dupa justitie:sanatate,invatamant,locuri de munca pentru tineri in tara,cultura,depolitizarea institutiilor,cum ajutam la protejarea si mangaierea sufleteasca a batranilor si celor cu dizabilitati. Asteptam sa vedem si comentarii ,ale specialistilor despre evenimentul istoric -vizita Patriarhului Ierusalimului.

  120. Atata naivitate cat aici am mai vazut decat la MERITOCRATIA. Realitatea este de alta parere. Necunoasterea realitatii romanesti, mondiale, universale, nu iarta. Atomul, molecula, celula, sunt creatii ale unor legi ABSOLUTE. Orice conventie pe care o face cineva despre mersul lucrurilor trebuie sa se subordoneze realitatii. Tema propusa este un mod de a pierde timpul, de a bate apa in piua, de a trai in iluzii. Pacat.

  121. D-na Monica Macovei poate sa preia o sesizare privind falsul in declaratii pentru obtinerea de fonduri europene,fonduri guvernamentale si locale de la Primaria Botosani? Este vorba despre SCModern Calor SA Botosani,societate care are ca obiect de activitate -furnizare agent termic catre populatie.Aceasta firma,ca sa poata obtine fonduri europene,guvernamentale si locale,a declarat ca fiind clienti propietari de locuinte debransati legal de la serviciile acestei societati.Sunt peste 15.000 cazuri cunoscute de Primaria Botosani,dar,din motive usor de inteles,aceasta primarie are toate motivele sa sustina frauda comuna facuta cu intentie in grupuuu organizat.Cel care a fost initiatorul acestui proiect de avengura ,este ing.Diaconu Ioan,fost director general al fostei societati de furnizare agent termic-SC.TERMICA SA-Botosani,pe care a adus-o in faliment.Caracatita acestei afaceri este pana la nivel inalt national si european,cu institutii de stat importante.Acest director,a fost demis din functia de director general in scriptic,faptic este director tehnic la aceeasi societate el,luptand mereu-prin trafic de influienta sa obtina bani,bani, si numai bani-nu conteaza cum,de unde si cum…..Deci,nu se ocupa de tehnicul afacerii…..Finantarea a fost facuta ca sa schimbe intreaga retea de transport agent termic,insa,acest fapt nu s-a efectuat in nici un bloc de locuinte care au instalatii imbatranite de peste 40 de ani.Eu,sunt victima prejudiciata de inundatii repetate cu agent termic peste parametrii legali,avarii din cauza suprapresiunii pe coloane de transport agent termic fara echilibrare hidraulica efectuata conform legii.Federatia Asociatiilor de Propietari Botosani,a deschis un dosar la CEDO in care a semnalat neregulile.In Romania,coruptia si caracatita din acest domeniu este imensa….mai ales la Curtea suprema a justitiei.D-l Butnaru,presedintele Federatiei,a suportat amenintari cu moartea pentru ca a indraznit sa spuna un adevar.Eu,de asemenea,cu inundatiile provocate intentionat.In justitie,au brate puternice mai ales la Judecatoria Botosani.Mii de dosare ticluite au obtinut sentinte in favoarea societatii pentru obligarea la plata unor sume de bani pentru servicii pe care in fapt societatea nu le-a furnizat.Incepand cu facturi emise fara contract/conventii individuale ori acordul propietarilor,la indemnul si instigarea permanenta a conducerii dar si a actionarului majoritar-Consiliul local de pe langa Primaria Botosani,se continua faptele ilicite fara ca cineva sa actioneze legal ca sa stopeze frauda imensa.Probabil,se vor descoperi si deturnarea de fonduri in patrimoniul sefilor si a celor combinati in aceasta afacere.Diaconu,are vile si masini de cand conduce afacerea.Prosperitatea lui s-a extins asupra familiei si aliatilor sai.In campaniile alegerilor,el fiind PDL-ist,daruia bani si cadouri tuturor celor care il sustineau pe el si partidul impreuna cu CATALIN FLUTUR-fostul primar de Botosani care a fost sustinatorul cheie in afacere.Poate doriti sa luati atitudine dv.Botosanenii prejudiciati asteapta aceasta minune de ani de zile.Orice demers media a fost stopat…..pentru ca,au relatii suspuse mari.La postul de televiziune Tele M-au un sustinator/asociat-Poclid/realizator al emisiunilor sociale .Deci,la acest post TV,se discuta doar cu Diaconu si acolitii sai,facandu-le publicitate gratuita ca sa mai obtina ceva clienti. Va multumim anticipat,in cazul in care ne puteti ajuta sa oprim Mafia aceasta in Botosani. Cu stima si respect,rodica_post@yahoo.com

  122. Aceasta Romanie lugubra trebuie dezmortita usor, usor prin instigarea oamenilor la: exprimare; creativitate; autenticitate; dreptul la opinie; incurajarea de a detine functii de conducere. Ei trebuie sa inteleaga ca bunastarea lor nu se afla in ‘Vouittoanele’ lu’ Udrea sau in ‘puicutele’ lu’ Capatos, ci in ei. Astfel, vor fi mult mai motivati sa schimbe ceva. Mai multe minti luminate (o alta mentalitate), mai multe sanse pentru Romania!

  123. A „stimula” – a se intelege instiga – o persoana in a fi creativa si autentica, sa se exprime onest pe sine…. Interesant, este solutia magica pentru orice tip de societate; asta inseamna valoare, constiinta de sine, modestie iar functia de conducere sau demnitate cum i se mai spune, merge mana in mana cu responsabilitatea asumata. Aceasta din urma – impinsa la extrem- suna a mucenicie. Sa recapitulam – constiinta de sine, responsabilitate, valori perene promovate, etica si evident, o societate care sa valorizeze aceste principii. Suna a UTOPIA.
    Aici vad ca este un blog ce se vrea un creuzet de idei concrete. Asa ca va rog putina rabdare si intelegere pentru introducere.

    Cunoste-te pe tine insuti caci prin tine vei cunoaste Universul – spunea Socrate cu mult timp in urma. Acest lucru este si va fi valabil intotdeauna indiferent de societatea la care ne referim. Cheia oricarei societati este OMUL. Societatea nu este altceva decat extrapolarea in social a valorilor sau nonvalorilor umane exprimate Gauss-ian. In cele ce urmeaza am sa fac referire doar la OM si las fiecaruia generalizarea necesara.

    * Orice vorba are la baza un gand, un gand are la baza o idee, aceasta are la baza un concept care se bazeaza pe niste principii care provin din Credintele noastre. Caci degeaba ai principii daca nu crezi in nimic, degeaba ai idei, concepte daca nu ai principii, degeaba ai ganduri daca acestea nu sunt structurate in idei si concepte si bineinteles, degeaba vorbesti daca nu gandesti.
    Orice Societate, implicit Institutiile acesteia trebuiesc centrate pe individ, nu pe Institutii. Astfel, Sanatatea trebuie centrata pe PACIENT (nu pacientul trebuie sa rezolve viciile de comunicare dintre compartimentele sistemului de sanatate – ci acestea trebuie facute sa rezolve problema pacientului – PENTRU CA ACESTA PLATESTE!!!), invatamantul pe ELEV (scopul educatiei este autocunoasterea – doar atunci voi putea spune ca voi creste un membru valid pentru Societate), institutiile pe CETATEAN (exact cum i-am spus unuia – „functionarul romanesc URASTE contribuabilul” – indiferent ca este primar, finantist, politician). Punct.
    Este o copilarie sa cred ca vreodata un politician (expresia de altfel a unui sistem tarat) va face altceva decat sa perpetueze handicapul pe care l-a adoptat. Faceti va rog un efort de imaginatie si plasati intr-o demnitate un politician -oricare- si dati-i o fisa a postului dupa noile norme. Va incerca sa-ti spuna ca asa ceva nu se poate, ca este complicat, ca nu realizezi ce presupune o astfel de schimbare, etc. Deci, nu va mai chinuiti cu politicieni… saracii de ei sunt atat de egocentrici, axati pe propria existenta, incat nu mai vad nici macar oglinda in care ar trebui sa se recunoasca.

    SOLUTIILE:

    1. Credintele – Cultele, Traditiile, Spiritualitatea
    2. Principiile – Justitia, Mediul, Armata, Politia
    3. idei ganduri concepte – Invatamant, Sanatate, Cercetare,
    4. Fapte – economicul,
    5. Vorbe – Media, Politicul

    Daca ne imaginam o piramida a valorilor in varful careia se situeaza credintele (nu bigotismul, fanfaronada si diletantismul), daca luam in calcul determinismele de mai sus (*) vedem ce incalceala fara seaman s-a produs in societatea noastra si nu numai. Societatea este asemenea unui THORUS care alimenteaza permanent centrul care la randul sau alimenteaza periferia. Nu este OM mare sau mic ci OM care face ceva fara pasiune. Una din emotiile fundamentale ale omului este placerea de a darui – da dependenta :). Nu existe om caruia sa-i placa ceva, sa faca ceva cu pasiune si sa nu daruiasca ceva din pasiunea lui.
    Gata pentru seara asta…
    Un An nou incarcat de optimism si bunavoire, rabdare in a schimba ceva si intelepciune in a adopta noul… pentru ca nu tot ce vrei iti trebuie si tot ce primesti iti este de folos.
    Doame-ajuta!


Lasă un comentariu