Publicat de: nicoletasavin | 14/06/2010

Mic chestionar pentru Mircea Geoană şi PSD

Întrebări de bun simţ adresate ex-liderului PSD Mircea Geoană şi oamenilor lui

–  Este adevărat că în cursul anului 2009, într-o fază a campaniei prezidenţiale, importante întreprinderi de afaceri din Federaţia Rusă au primit o solicitare de sprijin financiar pentru PSD?

–  Este adevărat că, în propria prezentare, PSD afirma că este partidul cel mai important, cu 45% din intenţiile de vot ale românilor în 2009, cu membri în cea mai mare parte tineri, adepţi ai unei politici stabile şi apropiate faţă de ţara vecină, Federaţia Rusă?

–  Este adevărat că, tot în propria prezentare, PSD şi-a făcut un titlu de glorie din demiterea guvernului Boc şi din încercarea permanentă de a obţine demiterea/demisia preşedintelui României, precizând că Traian Băsescu şi PDL sunt aliaţii Vestului şi au o orientare pro-americană şi pro-occidentală?

–  Este adevărat că, în octombrie 2009, pe canale neoficiale (confidenţiale), o scrisoare semnată de Radu Mazăre, primarul Constanţei, a ajuns pe masa şefului guvernului rus, Vladimir Putin?

–  Este adevărat că Mazăre, în numele PSD, cerea guvernului rus o colaborare pe patru proiecte distincte: a. – Contract de pregătirea şi livrarea de gaze naturale din Rusia către România? b. – Înfiinţarea unei societăţi (firme) comune în România pentru exploatarea/prelucrarea, întreţinerea, transportul şi depozitarea gazelor naturale? c. – Participarea industriei ruseşti şi a antreprenorilor ruşi în construcţia şi modernizarea unui terminal de containere în portul Constanţa, cu o opţiune de privatizare în viitor? d. – Sprijin financiar şi politic pentru PSD din partea Moscovei pentru alegerile prezidenţiale?

–  Este adevărat că o delegaţie a PSD compusă din Radu Mazăre, Liviu Dragnea, Sorin Strutinschi şi încă un personaj (nu-l numesc, încă, nu e Mircea Geoană) s-a deplasat la Moscova, pentru pregătirea discuţiilor şi tratativelor ulterioare?

–  Este adevărat că delegaţia PSD a fost primită la cel mai înalt nivel, că şeful Comitetului de primire a fost Serghei Mironov, preşedintele Consiliului Federaţiei Ruse?…

–  Este adevărat că experţii şi consilierii economici ruşi prezenţi au pus întrebări şi despre pregătirea contractelor, dar problema principală a fost aprovizionarea cu gaze a României de la furnizorul Gazprom, în volum de mai mult de câteva miliarde de metri cubi, însă tot prin intermediari.

–  În aceste condiţii, dacă Moscova a fost atât de receptivă, putem vorbi de un scrutin electoral corect? În cheia acestui ajutor frăţesc, cum să interpretăm comportamentul PSD în desfăşurarea crizei actuale din România?

Nu mă aştept ca liderii PSD să confirme informaţiile. Sau, şocaţi de exactitatea lor, ar putea da o serie de explicaţii colaterale, fără a îndrăzni să infirme fondul.

Ele nu provin din România, ci din surse europene verificate şi în afară de îndoieli.

Mă întreb, ca un simplu cetăţean român,

–         în ce calitate şi-ar permite un partid, oricare ar fi acela să antameze astfel de proiecte şi angajamente secrete în numele României, în plină confruntare electorală, cu un adversar tradiţional al NATO şi UE, structuri din care facem parte, cu obligaţiile de rigoare?

–         Are cunoştinţă CSAT de existenţa acestor discuţii şi tratative? Occidentalii ştiu, serviciile lor de informaţii se pare că nu dorm.

–         Ce fac serviciile noastre de informaţii? L-au informat sau nu pe decidentul Traian Băsescu despre iniţiativele PSD?

Mai mult nu comentez, vă las să judecaţi singuri a ce miroase toată povestea asta.  


Răspunsuri

  1. Rog accept preluare si…dat mai departe 🙂

  2. Cred ca Geoana si ceilalti ar nega aceasta ticalosie, desi nimeni nu i-ar crede. Nenorocirea este ca, in actualul context, ea nu-i va impresiona pe romani, care se simt tradati pe toata linia. Jigodiile au noroc.

  3. Azi 13 iunie pot spune ca acum 20 de ani in mai peste 75% din romani il votau pe Iliescu.
    Probabil ca multi dintre ei sau cei ca ei manipulabili in continuare nu-si pun aceste intrebari .
    Asadar ce gandesc ei nu are relevantza, pentru altceva decat, fiind democrati sa recunoastem, doar ptr acest moment si desigur ca ne indruma pe un nou drum infundat ca si in 1990.

  4. Azi 13 iunie pot spune ca evenimentele de atunci sunt in descendenta directa din felul in care s-a constituit puterea post ceausista pana la 13 iunie 1990.
    Daca asa cum spune azi Gorbaciov, Ceausescu a fost ucis ca un animal si asa a fost asasinat, asta ce inseamna in limbajul sau diplomatic si cum se traduce?
    Cam asa:
    Eu Gorby, adevar va spun voua, Iliescu l-a ucis pe Ceausescu fara sa fi fost necesara aceasta crima. Si asta o spun pentru ca daca era necesara din cauza teroristilor, nu l-as fi acuzat ptr acest comportament.
    Eu sunt in masura sa stiu cine erau si ptr cine lucrau acei teroristi. In nici-un caz in apararea lui Ceausescu.
    Mai departe dragi romani deduceti singuri ca doar nu e nevoie sa va fac si un desen complet. 🙂

    Si eu Ion Adrian sunt de acord cu ce dixit Gorby.
    Voi ce credeti?

  5. Cel de-al patrulea personaj este Cosmin?
    Pentru exact acest lucru nu am votat si nu voi vota psd,in viata-vietilor mele!Chiar daca sunt acolo si caractere,”sefimea”de la varful partidului este demna de tot dispretul!Daca tot ce ai scris acum este adevarat,stiindu-te cred ca este,atunci tota acea „DELEGATIE” trebuie urgent arestata pentru TRADARE DE INTERESE !Romania fiind membra NATO aceste „tratative” prejudiciaza imaginea noastra ca membru in aceasta alianta!
    psd-istilor cand va tratati de stalinism,tradatorilor de neam si tara?In Brazilia cu voi,la Poarta Alba!

  6. ILIESCULE azi e ziua ta „minerule”!Sa traiesti ca MORCOVU’!CRIMINALULE!

  7. @ mihaibeltechi
    Asa este,ai dreptate!Actuala guvernare si-o face cu mana ei!Domnul Basescu a promis ca soate tepele in piata publica si nu a facut-o!Nu are cu cine!Cu Blaga?Nu se poate!Domnul Boc a promis ca face reforma!Cu Videanu,Vladescu si Berceanu?Nu se poate!Este guvernarea lui ‘NU SE POATE”dar este INFINIT MAI BUNA DECAT A TRADATORILOR PRO-MOSCOVA!
    PORTOCALELOR, puneti capul la contributie si faceti reforma, altfel nu sunteti cu nimic mai buni decat ei!

  8. Mihai Beltechi,
    Poti prelua si rostogoli

  9. @nicoletasavin
    sarut mana pe obrajori si multumiri.

  10. […] mult nu comentez, vă las să judecaţi singuri a ce miroase toată povestea asta. sursaAICI Lasă un […]

  11. Aplecat un tren din gara AICI
    si
    AICI
    si cu el Geonela mea…..rostogolirea continua insa.

  12. Nicoleta Savin, consider bun si pentru mine raspunsul dat lui Mihai, asa ca o sa-l preiau. Multumesc.

  13. Unda verde, Nora

  14. Ca nu va prieste canicula, e de acum o certitudine, din mesaje, cele scrise se arata la fata o furie, mareeeeeeeeeeeeeeeee, si e bine ca e vb de furie, pt ca doar citeva zile am lipsit si lumea tot in transeele lasitatii sta.
    Ma intreb unde-s VOINICII-DIN PD-L:
    MONICA MACOVEI
    CRISTIAN PREDA
    TRAIAN RAZVAN UNGUREANU
    SEVER VOINESCU
    Si alte FETZE, cu pretentii intelectualiste?
    Despre vechea garda -RAMINE CUM AM STABILIT- de tot risul.
    Ca Traian Basescu ar fi vinovat de toate? Mai sa fie,oare chiar asa o fi?
    Cum dreak se face ca TOATA LUMEA BUNA stia inca de la sfirsitul lui 2008, octombrie, ca ROMANIA VA INTRA INTR-O CRIZA FARA PRECEDENT’ si cu toate acestea TOTI AU TACUT PRECUM, balega de pe caldarim?
    Cum se face ca IN TIMPUL ALEGERILOR PT EUROPARLAMENTARE-, CANDIDATII desi cu totii stiau ca suntem in bitum au tacut.
    De ce TRAIAN BASESCU SI PD-L NU IES HOTARIT PE STICLA SI NU LE SPUN ROMANILOR FRANC IN FATA:
    Oamenii buni, acum platiti nota de plata pt ca:
    PNL – SA AIBA 20% IN PARLAMENTUL ROMANIEI, ASTA-I COSTUL PT A-L VEDEA IN PARLAMENT PE CRIN ANTONESCU, VOSGANIAN, TARICEANU, NICOLaESCU ETC.
    Platiti acum pt ca i-ati votat pe pesedei, pt a-l vedea pe MIRCEA GEOANA CUM UMBLA NOAPTEA PE CARARILE BATATORITE DE CAZACI IN STEPA RUSA SI FOLOSITE DE TRADATORII ROMANI?
    De ce INTELECTUALITATEA ROMANA, ADEVARATA, NU-SI ASUMA MOMENTUL DIFICIL PRIN CARE TRECE ROMANIA SI SA IASA HOTARIT DE O PARTE ORI DE ALTA/
    DE CE ATITA LASITATE IN POPORUL ACESTA?
    De ce suntem un popor invadat de gunoaie umane care s-au refugiat acum in groapa de gunoi a istoriei, pt ca mai tirziu SA APARA PE POST DE MARI ROMANI?
    Pai daca e razboi, atunci, CA LA RAZBOI, ORI,ORI.
    Atitudinea pe care o afiseaza in acest moment atit PD-L cit si TRAIAN BASESCU este PERDANTA -I N ACEST MOMENT SINGURA STRATEGIE CISTIGATOARE ESTE ATACUL, FURIOS, NAPRAZNIC SI NEMILOS.
    Slabiciunea este speculata de ipocritii si fariseii din PD-L.
    In acest moment se impune folosirea INTREGULUI ARSENAL DE ARMAMENT DIN DOTARE.
    Ori ii spulbera pe nemernici, ori ……………

  15. Deci Anca Boagiu are dreptate !! Din pacate cele doua televiziuni cu „interese estice”(A3 si RTV) nici nu pomenesc despre acest fapt de o gravitate exceptionala pentru Romania, tara NATO si membra UE. D-na Savin, ajutati romanii sa se dezmeticeasca din prosteala cu psd si pnl si iesiti pe un post tv unde sa puteti scoate la iveala ce ni se pregateste. Va multumim pentru tot.

  16. Gavroche,
    Petria este in blogroll de la start, cand sigur nu era anti Base
    Nu-l mai citesc si chiar nu stiu ca are astfel de opinii.
    E dreptul lui sa le aiba, ii respect acest drept, dar nu-i pot face reclama…
    Multumesc pentru semnal!
    Nu pot avea nimic in comun cu asemenea mesaj.

    P.S. Blogrolull nu e facut dupa preferinte.
    In faza de inceput am adaugat oamenii care m-au preluat.
    Ulterior n-am mai adaugat pe nimeni

  17. Mda-vad ca iar sunt in moderare-OARE DE CE-?
    BEYYYYYYYYYYYYYYYYYY ANTIIIIIIIIIIIIIIIIII,ce drerak ai COBORIT CENZURA DIN POMUL DE CRACIUN IN PLINA VARA?
    S-au am devenit indezirabil cu acest blogg?
    afisati o lista cu persoanele care nu mai sunt bine venite?
    haaaaaaaaaaaaa,hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

  18. Nu stiu de ce ai intrat in moderare, Zappa.
    Nu exista moderare decat pentru prima postare, ca si pana acum. deci, nu-mi apartine!

  19. Mdaaaaaaaaaaa, ca de obicei, sunt de-o superficialitate infioratoare-am sesizat unde era gresala, cer scuze.

  20. Au aparut ceva schimbari, ca eu cum am lipsit, nu stiu nimic.

  21. nicoleta salveaza prima postare-E INTERESANTA

  22. Zappa,
    Care/a cui?

  23. Doamna Savin

    In acest caz, puteti (daca doriti) sa stergeti comentariul meu cu adresa la acel articol. N-are sens sa mai ramana acolo din moment ce dvs ati luat pozitie.

    Multumesc anticipat.

  24. Gavroche,
    Am comis stergerea. Si eu multumesc

  25. Bună ziua! 🙂

    Din cît se pare,„glonţul” care ne-a ratat în decembrie 2009 se întoarce cu „răbdarea” unei rachete ce şi-a fixat ţinta şi o urmăreşte pîna la distrugere.
    Nicoleta Savin, întrebările dvs nu sunt doar de bun simţ. Le văd chiar fundamentale în contextul ultimelor zile.

  26. N-ai dreptate, Anti, de data asta.
    Petria poate crede in ce doreste si poate scrie ca atare. Il respect in continuare.
    Dar eu nu pot sa gazduiesc in blogroll, in casa mea, un autor care ma injura si pe mine, cat timp il injura pe Base!
    E dreptul lui sa ne injure, dar la el acasa!

  27. „în ce calitate şi-ar permite un partid, oricare ar fi acela să antameze astfel de proiecte şi angajamente secrete în numele României, în plină confruntare electorală, cu un adversar tradiţional al NATO şi UE, structuri din care facem parte, cu obligaţiile de rigoare?”

    Fraza de mai sus, citata din tine, e complet falsa, in sensul ca NU reflecta realitaea. Cine mai gandeste in astfel de termeni, ori este prizonierul unei mentalitati „Razboi Rece”, care nu ia in calcul mutatiile geopolitice recente, dar si cele economico-sociale generate de globalizare, ori e lipsit de inteligenta.

    Nu am timp, care e foarte limitat, dar nici chef sa demontez genul de „analize” (hilare, de altfel) ca cele prezentate in posturile precedente-acelea ale „serviciilor” -care, apropo, habar nu au sa scrie corect numele lui Mckinder.

    Pentru toti cei interesati in evolutia relatiilor dintre
    USA si Russia, mai jos discursul subsecretarului de stat William Burns, din 14 aprilie 2010 (deci foarte recent )postat pe siteul Departamentului de Stat , care da o imagine mai mult decat clara despre cum priveste si concepe America relatia cu Rusia. Doar un singur hint: America doreste (este spre sfarsitul discursului) intregrarea Rusiei in WTO si OECD-pentr cine pricepe si economie, asta inseamna ca mult, foarte mult in termeni de sustinere.
    Cititi si incercati sa ganditi cu propriile capete:
    http://www.state.gov/p/us/rm/2010/140179.htm

  28. „antibiblio…….”

    Nu te alarma inutil. Suntem liberi sa scriem ceea ce credem de cuviinta, fiecare. Eu iti accept ideile in virtutea dreptului la exprimare dar asta nu inseamna ca iti si impartasesc ideile!

    Nu am niciun interes sa continui dialogul pe tema respectiva. A fost un schimb de pareri intre mine si doamna Savin. Nu vad ce rost are comentariul dvs?

  29. Anti,
    Uite cine vorbeste, marele om al dialogului….
    Nu-i chestie de dialog, e ca si cum as anula mesajul pe care vreau sa-l transmit.
    E un mod de a-ti taia craca de sub picioare…

  30. @Nico
    MARE DAC,sa traiti !
    Misiune indeplnita
    nume de cod:randunica zboara….a zburat deja inclusiv in diaspora
    Pupaciune cu plecaciune
    semneaza racrute Loreley 🙂

    Comentariu prin Loreley — iunie 14, 2010 @ 1:31 pm |
    @Anti
    da un link si se face

  31. Patty,
    Imi pare rau, dar vorbesc de mere si-mi spuneti ca exista si smochine.
    Lasand Rusia si SUA deoparte, vorbesc de minciuna, de omisiune, chiar si fata de multi dintre membrii propriului partid, care habar nu au de vizita delegatiei PSD la Moscova.
    De cand un partid inseamna statul roman?
    Vedeti, n-am rostit cuvantul tradare, altfel usor de asimilat daca as pleca de la definitie si de la datoriile pe care fiecare cetatean le are fata de tara sa.
    Va rog sa ne lasati linistiti in lipsa noastra de inteligenta.
    Daca acest demers era al statului, o decizie politica la care exista consens national, ma supuneam majoritatii, chiar de nu-mi placea.
    Dar e o golanie made in Kiseleff, de genul sunteti mari, tari, ajutati-ne sa ajungem la putere si va dam tot ce doriti.

    P.S. Deosebirea dintre liderii PSD si Burns este ca primii negociaza, hoteste, pe sub masa, doar pentru ei, iar Burns vorbeste oficial despre liniile viitoare ale politicii americane. Daca tradarea nu va place, e diferenta dintre politica de gasca si politica de stat.

  32. Asteeeeeeeeeeeeeept!!!!!!!!!!

  33. Nu e vorba de mere sau smochine, ci de faptul ca postul acesta despre PSD si Moscova se incadreaza in strategia de a demoniza Rusia si pe oricine intra in relatie cu Rusia, pe urmatoarea schema: Rusia e rea-oricine colaboreaza cu Rusia e rau/ e tradator.
    Si posturile acelea, cu „analizele serviciilor” (vai de capul lor, cei care nu stiu ca teoria lui Mckinder reflecta o realitatea din secolul 19-lumea acum are ca pivot Oceanul Indian, dar ei nu au aflat asta inca) se incadreaza tot in aceeasi viziune, transformata in STRATEGIE COMUNICATIONALA.

    Mie incompetenta de gestiune care duce la „stat esuat” (failed state, da, cum califica stiinta polutica genul de stat cum a ajuns Romania) mi se pare tradarea cea mai mare, mai mare decat cea a unor (presûpuse) contacte cu oficiali rusi.

    Si o ultima precizare: eu nu am spus ca cineva anume este lipsit de inteligenta, am prezentat doar doua variante : ori-ori.

    In orice caz, sunt postari foarte amuzante prin „seriozitatea, gravitatea” cu care sunt prezentate anumite idei pe acest blog. Intrebarea este : sunt scrise cu pura covingere sau pentru pentru ca …. ? (cine vre, poate sa fill the blank space)

  34. „(…) cu un adversar tradiţional al NATO şi UE, structuri din care facem parte, cu obligaţiile de rigoare?”

    Inca ceva: incearca sa demonstrezi, cu ARGUMENTE, ca fraza de mai sus e ADEVARATA.
    Eu sustin ca nu e (cu NATO am demonstrat-o deja, iar UE-a se citi Germania si Franta nu ii fac o curte foarte mare Rusiei si au colaborari politico-economice foarte profunde).

    Fraza respectiva e o piesa importanta in discursul tau: „Russia is bad, whoever makes contact with is bad” :)). Daca Russia nu mai e bad, atunci rationamentul se clatina.

  35. @ANTI
    esti mare,preluat,trimit dragei de lory si ea o rostogoleste in toata blogosfera.

  36. atat ii duce mintea pe psd ei ? asa vor avea si rezultate in VIATA … dupa MERITE ….

  37. Franky m-au uns la inima cuvintele tale!
    „Atitudinea pe care o afiseaza in acest moment atit PD-L cit si TRAIAN BASESCU este PERDANTA -I N ACEST MOMENT SINGURA STRATEGIE CISTIGATOARE ESTE ATACUL, FURIOS, NAPRAZNIC SI NEMILOS.”
    Asa este,doar distrugerea acestor lichele poate lasa Romania sa-si revina din haosul provocat de prietenii rusilor!

  38. ANTIIIII..!!!

    Dupa ce-am citit chestionarul nicoleteisavin ,m-am repezit la dulapul cu suveniruri ca sa sparg discurile cu MUSLIM MAGOMAEV..Dupe careafter mi-am zis „stai asa dom”le ,ce-are sula cu reprezentantul guvernului in teritoriu „..Drept pentru care, am luat la purecat postarea lui PATTY BRAVO si am pus discurile la loc..Si stii de ce ,man ..FIINDCA EU NU MAI CRED IN HEIRUPISM de mult.. Cum spunea prietenul meu MIHAI ,blogosfera e in razboi ,iar eu zic ca umbra lui STAHANOV ne pandeste perfid..Observatiile lui taica PATTY BRAVO mi se par de bun simt si nu ar trebui sa deranjeze.. Gata,gasiram teava si suflam in ea ,ce sa spun..

    @ NICOLETASAVIN ,cu pretuire

    E un chestionar bine in tocmit ,numai ca apare cam tarziu ,examenul de conducere s-o gatat demult..iar perdantii nu mai au dreptul la incercari..Poate ,in schimb ,sa-i gadile pe diasporenii mireni ,satui sa vada ca PD-L-ul lor drag a devenit un partid terfelit,bolsevizat ,clientelar caruia si lui BASE ii provoaca greata si care ne fac ,pe NOI ROMANII , RAME,VIERMI pe alte bloguri ,numai si numai pentru ca ei transporta roabele pe santiere si freaca bide-urile mai bine decat noi..Ori eu cred ca tu nu ai vrut asta ,chiar daca incurajezi exercitiile impuse gen rostogoliri ..
    Si parerea mea conteaza ,nu-i asa ?? 😆

  39. Patty,
    N-am vreme sa raspund acum in detaliu, dar o sa-mi fac mai incolo.
    Doua lucruri:
    – Chiar si de Rusia ar fi un ingeras, nu poti minti, omite etc cand esti nr. 2 in stat.
    „De capul tau”, oricat ar fi de bun, nu-ti permite legea sa faci nimic.
    Cel mult sa promiti ca dai soacra in schimbul ajutorului financiar si politic.
    Doar atat!
    – Nicoleta Savin nu scrie niciodata pentru ca…
    Sorry, sigur nu-ti place, dar mai exista oameni care fac bine sau gresesc, dar din convingeri.
    Nu pe bani, nu pe influente, nu pe alte criterii.
    E dreptul meu sa rationez, oricat de (in)corect.
    Codul Penal spune ca nu e dreptul unei persoane/institutie/partid sa angajeze statul in combinatii, oricat ar fi ele de intelegente.
    In SUA, in Vest, poti s-o faci, dar daca esti deconspirat, in secunda 2 te duci acasa.
    In Rusia s-ar putea sa-ti vezi familia printre gratii, undeva in Siberia, daca n-ai avut norocul sa te exilezi la timp…
    Despre restul „vrajelilor” pragmatice, corecte, si, mai ales, inteligente din cale afara, alta data!

  40. Liber la cearta pana deseara!
    Repet, nu conteaza cat de rentabil e sa te joci cu Rusia, cu SUA, cu amandoua, cu toata Europa.
    Si daca esti expert in dans pe sarma fara plasa si meriti aplauze.
    INTREBAREA CAPITALA ESTE: ITI DA LEGEA VOIE?
    Sau legea e o vorba pentru fraieri inventata?

  41. Legea?Mai exista lege in Romania?Legea lor poate,ca pe ei ai apara,nu cetateanul roman.Cu dreptatea in mana si nu ai ce face.Reteaua lucreaza!Atatea amanari,termene si chichite,pana se prescrie fapta.Apoi apari la televizor si da-i lectii de moralitate.Asa-i Adita?

  42. Am revenit!
    Mai e cineva pe aici?

  43. Doamna Savin, saptamana trecuta ati fost abordata pe holul unei televiziuni de catre un barbat care si-a declarat aprecierea si dragostea pentru dumneavoastra. Intamplator, il cunosc 🙂
    Mi-am permis sa preiau articolul dumneavoastra si sa-l public la adresa http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=37969.
    In cazul in care obiectati il voi scoate imediat.
    Cu respect, Zexe

  44. @ghita1964 exista o LEGE dura – DRESEAZA poporul sa DANSEZE cum vrem NOI … de restul si de ring se ocupa SPECIALISTII … cam asa gandesc JEFUITORII …

  45. @ nicoletasavin

    -Nu cred ca PATTY se va supara ,e un blog prea permisiv ca s-o faca..
    -Vreodata ,candva ,undeva ,ne-om intalni ,poate ca sa facem impreuna o schema bloc cu ce este serviciili si ce vrea ele ,poate-l fezandam si pe dragutul de ANTI 😆 .Vom discuta cu mainile la vedere 😆
    -Merci pentru amploarea raspunsului ,inseamna mult pentru mine …de mult n-am mai vazut o femeie pasind gratios printre mine.. 😆

  46. ANTIIII ….!!!

    „Oricum, GARANTAT 100% este ca postarea lui Savin a cam generat tremurături intense de chiloţi pe cururile unor “fotolişti”!”
    -recunosc ca stau in fotoliul din odaie ,cu castile stereo la urechi ,ascultandu-l pe MAGOMAEV..Asculta si tu ,macar cateva melodii din lista asta ,te vei simti mai curat,mai uscat…hi,hi,hi
    Romanta intoarcerii
    VozvraschenieRomansa

    Iti multumesc
    Blagodaryu_tebya

    Crede muzica mea
    Verni_mne_muzyku

    Melodie
    Melodiya

    Regina frumusetii
    Koroleva_krasoty

    Romans Lapina
    Romans_Lapina

    Elegie
    Elegiya

    Revenire
    Razdumye

    Poveste de dragoste
    (Love storry)

    Femeie iubita
    Lyubimaya_zhenschina

    Fara tine
    Bez_tebya

    Maritana
    Maritana

    Frunze care cad
    Opavshie_listya

    Iarba verde de acasa

    Nunta
    Svad-ba

    Roata
    ChertovoKoleso-Magomaev

    Cuba, dragostea mea
    Cuba_Lubov_Moya_Magomaev

    Drumuri
    Dorogi

    Muzica din mine
    Eta_musica_vo_mne

    Taigaua adinca
    Golubaya_taiga

    Iarta
    Izwini

    Noapte moldoveneasca
    Moldavskaya_noch

    Nu te grabi
    NeSpeshi-Magomaev

    Cintec despre capitan
    Pesnya_o_kapitane

    Sub drapelul patriei
    Pod_Znamenem_Rodiny_Magomaev

    Rapsodia iubirii
    Rapsodia_lubvi

    Cu dragostea pentru o femeie
    S_lubovyu_k_jenschine

    Ceasul privighetorilor
    Solovyiniy_chas

    Rasarit-Apus
    Sunrise-Sunset

    Nu vei reveni
    Ty_ko_mne_ne_verneshsya

    Valsul revederii
    Vals_proschaniya

    Adio Napoli
    Addio_mia_bella_Napule-nekr

    Te bagi,ANTI..??

  47. Freddye, dupa cum vezi Anti nu s-a bagat, dar am bagat eu un ochi pe youtube.
    Nu am ascultat decat o melodie, dar mi-a placut foarte mult si o postez si aici. Restul melodiilor le voi asculta cand am timp.

    Multumesc pentru informatie!

    Muslim Magomayev
    http://en.wikipedia.org/wiki/Muslim_Magomayev_(musician)

  48. Daca vrei sa intelegi ce se intampla astazi
    http://brasovean2008.blogspot.com/2010/06/executia-sotilor-ceausescu-vazuta-dupa.html

  49. De ce nu si Katiusha?Internationala?Cincinalu’n ptru ani?60 de ani ne-au omorat,iar acum(ca sa-i fiu pe plac lui fred flinston)trebuie sa mai ascult si muzica ruseasca?Nu am nostalgii de genul acesta!SECURISTULE nu schimba SUBIECTUL!Lasa vrajeala cu muzica!ERA VORBA DE UN CHESTIONAR PENTRU M.GEOANA SI NU NUMAI!Era vorba de 13-15 IUNIE-90′!DE CRIMA SI TRADARE DE TARA,DE SUBMINAREA INTERESELOR ROMANIEI!LA ASTA DA-TI CU PAREREA,LASA GARGARA CU MUZICUTA!Vorbim pe tema asta altadata!ACUM SA VORBIM DE MINCIUNA UNUI POLITICIAN CARE A VRUT SA NE FIE PRESEDINTE SI CARE INCET,INCET,SE DOVEDESTE A FI AGENT GRU-MOSCOVIT!HAI BAGA-TE!

  50. Hmmm, recunosc ca mi-a scapat subtilitatea dintre Anti si Freddye! Ghita, poti sa ma tragi de urechi!

  51. reciteste atent”Glosa”lui Eminescu.Ideea apare si la Arghezi”te-ai luptat sa fie viata tuturora mai frumoasa/si te sangeri.Insa vietii prea putin de tine-i pasa”
    Este bine sa fii mai putin implicata si mai obiectiva.Priveste oamenii,nu partidele.
    Si,mai ales,castiga bani.Daca mergi la o televiziune cere bani multi,asa iti cresti valoarea.Oamenii cred ca ce e ieftin nu e bun.Si apoi,banii intretin fericirea:este important si stilistul,si cosmeticiana etc
    Du-te si la realitatea,si antena3,si b1 ,asculta si gandeste-te ce are fiecare bun sau rau.Desi astia de la Antena sunt agresivi si prost intentionati.Realitatea mi se pare un posr obiectiv.
    Oricum,avand in vedere ca niciodata nu s-a schimbat mare lucru,ca permanent”principiul rau,nedreptul si minciuna al lumii duce frau/istoria umana in veci se desfasoara:povestea-i a ciocanului ce cade pe ilau”este cazul sa te ocupi de tine,mai ales de tine

  52. @cercetash:nu-ti era adresat textul!Altcuiva trebuia „sa-i cada fisa”!Nu am pt.ce sa te iert,tu ai marsat pe porecla data de anti,dar nu te vizam!(victima colaterala)Hi!Hi!Hi!

  53. ALOOOO ! In Codul Penal exista sau nu infractiunea de TRADAREA SI SUBMINAREA SIGURANTEI NATIONALE ? Aceasta e intrebarea de la care trebuia sa se plece.

  54. sal’tare la toata lumea,noi stam pe blogguri,in timp ce PESEDEII-ADICA LUMEA TICALOSILOR AU IESIT LA ATAC…………MAI SA FIE,

  55. Mihai,
    Sigur ca exista.
    Este singura infractiune pentru care n-are nimeni imunitate, nici seful statului.

  56. Adicatelea NE SPUN NOUA TUTUROR RATACITII AIA DIN STRADA CE E BINE VPT ROMANIA-EI SE CONFUNDA CU POPORUL………….CARE POPOR?
    poporul pesedist,probabil-poporul obsnuit sa fie intretinut de stat,sa traiasca de pe urma milei ,de pe urma mofturilor unuia ca vanghelie-ASA ARATA POPORUL ROMAN CA TICALOSII AIA CARE SUNT ACUM IN STRADA?
    Daca da,imi rup buletinul,pasaportul si-mi reneg originea.
    aia care in acest moment sunt in strada,nu reprezinta decit o turma ,manipulata,indoctrinata politic,doritoare de mici bonusuri din partea statului.
    Cum sa-l aplauzi pe tilharul natiei-adrian nastase?
    E de-a dreptul halucinat sa-l vezi pe vinzatorul ,groparul romaniei,cum defila printre ticalosii care in loc sa-l intreebe ,DE CE’?il aplaudau.
    I-am surprins zimbetul ,care i se latea pe fata durdulie,cu falci pronuntate,de om lacom,desfrinat-GROAZNIC,NU MI-AS DORI NICIODATA SA-L VAD INSTALAT IN SCAUNUL DE P.M.-
    Asa ca repet-OARE UNDE SUNT ROMANIIIIIIIII?

  57. Lasa-i Zapa sa se „incalzeasca”,sa fiarba-n suc propriu!Au dreptul sa fiarba!E si vina PD-L,ca prea si-au luat-o la cap!Fac exact ce faceau ailaltii inainte:fura,mint,tradeaza!Noi stam pe langa blogguri?Pai si ce sa fac?Sa fiu solidar cu Videanu?Cu Blaga?Cu Berceanu?Nu pot sa fiu solidar cu ei:in contul meu nu exista nimic(nici macar contul)pe cand in a lor zornaie clikurile minut de minut in urma afacerilor cu clientela!Nu sunt solidar cu ei!Motiunea n-o sa treaca dar,remanierea trebuie urgentata!Parerea mea si-o votca mica!

  58. Aia din strada sunt din REGIMENTUL lui vanghelie si sunt platiti cu ora:80%din ei!Trebuie urmarita „gasca” cand se sparge galagia si o sa se vada unde si cine-i plateste!
    Ai vazut cum a scapat Adita de PUSCARIE?
    Acum dintr-o data a devenit moralist,economist si vocalist!(Era sa scriu si hetero da nu-i sigur!)

  59. asta inseamna ca moscova, in meciul ei cu bruxellesul, continua sa atirne in cirlige de macelarie orice tendinta de progres a romaniei. bruxellesul se zbate pentru oamenii sai din guvernul roman, sa le iasa miscarea cu europa unita. psd este mina care tine cirpele cu care moscova spala petele de singe de pe cimentul macelariei. cirpele sunt cetateni ai poporul roman, stoarse si tavalite de multe ori in galeata cu apa din ce in ce mai murdara a istoriei. doar nu se asteapta nimeni ca moscova sa accepte, resemnata, toata fosgaiala de la granitele sale de vest! inventeaza, permanent, in functie de imprejurari, noi mijloace de obstructie. mirgeoana atitia ani la washington, apoi, candidat la presedintia romaniei, din partea psd… nici nu vreau sa mai continui cu speculatiile! parca suna cineva la usa?…

  60. Ghita,ai dreptate-sigur,sunt multe lucruri care ne nemultumesc,dar,cei trei nu reprezinta un curent,sunt doar 3 oameni.
    Ghita,cred ca esti constient ca saracia generalizata este rezultatul FURACIUNILOR,AL FRINELOR PUSE DE PESEDEI SI PENELEI-ia gindeste-te daca in loc sa ASRUNCE CU BANI DUPA PENSIONARI SI BUGETARI,TARICEANU AR FI FACUT INVESTITII,CE ZICI,nu crezi ca ti-ar fi ,ZURGALIT’CEVA BANISORI IN CONTURI?
    Acum insa ne uitam la VOSGANIAN,LA CRIN ANTONESCU,NICULAESCU,VOICU,NASTASE,PONTA,HREBENCIUC,SI MULTI ALTII.
    ASTA-I PRETUL PE CARE IL PLATIM.
    Cind tu ai fost disponibilizat,ai auzit vreun BUGETAR SA SE REVOLTE?
    Au fost disponibilizati din mediul privat 400.000 de romani, a plins ori plinge cineva de mila lor?
    nuuuuuuuuuuuuu, doar de mila BUGETARILOR, SI STII DE CE?
    PT CA 80%SUNT PESEDISTI,IAR RESTUL; DE 20% PENELISTI.

  61. Asa este 100%,de acord cu tine,dar asta nu inseamna ca Pd_l-ul trebuie sa faca la fel!20 de ani au furat tara asta care cum a vrut si era timpul ca Pd-l-ul sa schimbe acest lucru,pentru-ca au castigat alegerile cu acest mesaj!N-au facut-o!Dimpotriva s-au comportat exact la fel cu cei huliti!ESTE TIMPUL TEPELOR ASCUTITE,DOMNULE BASESCU!ARUNCA-I PESTE BORD SI FA CURATENIE!NU CERE DE LA MINE SOLIDARITATE PENTRU_CA TI_AM DAT_O DE ATATEA ORI,ESTE TIMPUL SA MAI DAI SI DUMNEATA!

  62. Nicol,si multi postaci,

    Ma speriaaaati!!!
    Cat de multe lucruri stiti ca se intampla!
    Si mai tare ma sperie,ca ,si seful statului,STIE!!…si nu face nimic!!??!!

    Mi-e rau!!!!!!

  63. A PICAT MOTIUNEA!
    PSD INVINS INCA O DATA, DOAMNEEEE CE BINE E CAND PUTEM INVINGE ACESTI SOBOLANI ROSII!

  64. Teo apaludata de psd, mai sa fie!
    Teo a primit gir de la PDL si ea face pe placul acestor banditi!
    Teo este ca ei atunci si trebuie data afara in suturi….
    Dezgustator!

  65. @ ”c” …. ”Realitatea mi se pare un post obiectiv”.

    Eu urmaresc doar Realitatea si, la fel, cred ca este totusi un post obiectiv! Poate sunt si subtilitati pe care nu le prind, din cauza ca nu stiu despre ce este vorba!
    Chiar si in campania electorala am urmarit numai Realitatea si nu au reusit sa-mi schimbe optiunea! 🙂

  66. Anti ai dreptate,e lepra!Da tu tot dement ramai!

  67. Ghita, mi-am dat seama ca nu mie imi era adresat textul, dar am recunoscut ca nu am sesizat subtilitatea!
    Oricum, asa cum i-am spus si lui Anti, indiferent de disputele politice si economice nu avem dreptul sa negam valorile culturale!
    Asa cum nu trebuie sa negam nici calitatile unor lideri politici!
    Asa cum si calitatile de lider politic ale Presedintelui Basescu sunt recunoscute de adversarii sai!

  68. HAAaaaa!Haaa!hha!

  69. Geoana iar ai pierdut?

  70. Nu neg valorile culturale,da prea se schimba subiectul!Sa discutam cea ce este de discutat pe fata si sa nu transformam o DEZVALUIRE JURNALISTICA,de un deosebit CURAJ,intr-o caterinca intelectuala de tip kgb-ist,un fel de iluzionism in care sa fim atrasi ca sa uitam de esenta problemei!De prea multe ori si cu multe subiecte s-a intamplat asta!Gata!

  71. http://anonymusgerula.wordpress.com/2010/06/15/unde-i-bocce-poola-mea-boc-sa-vina-sa-ne-dea/

  72. DAR DOMNIILE VOASTRE CAM CE-ATI VREA? ADICA SA LASE TARISOARA ASTA NEFERICITA PE MAINILE AMERICANILOR? CA SA VINA ASTIA MAINE-POIMAINE SA NE CEARA BASSARABIA SI BUCOVINA, ORI SA NE FURE TEZAURUL TARII? LAS CA BINE LE-AU FACUT EI LA FRAIERII DE ROMANI SI LE-AU VINDUT PETROLUL DIN SUBSOLUL TARII SI PE ALA PE CARE NICI MACAR NU L-AM AVUT DIN MAREA NEAGRA SI AURUL MUNTILOR APUSENI CA SA NU MAI AIBE ALTII CE SA FURE! ASA CA FACETI-VA MICI SI STATI LA POMANA LA MANA ALTORA!

    CA ATI DEVENIT UN POPOR DE POMANAGII SI AJUTORATI SOCIAL!

  73. Fericitilor!
    V-am citit si va doresc o seara frumoasa!Sa nu faceti abuz la sampanie!

  74. tradare ! astia trebuie arestati urgent!

  75. Anti,
    Nu văzusem, mulţam!
    Abia acum mă bucur cu adevărat că am avut îndrăzneala să fac publică informaţia.
    Drăguţilor, vă daţi seama că nu mişcă nimic pe planetă fără să ştie americanii dacă o postare de pe un blog românesc aproape necunoscut ajunge să fie obiect de studiu?
    Aş fi înţeles dacă intrau serviciile americane, asta e treaba lor, dar dacă şi-au clătit ochii cei de la Departamentul de Stat, înseamnă că serviciile i-au tras de mânecă, ştiind că informaţia e reală.
    E sau nu şah la serviciile noastre?
    Hihihihi…..

  76. ANTIIII ,fratioare mononeuronaut [dupa spusa-ti],bun da”rau..!! 😆

    Nu te-ai prins ,a fost o operatiune de intelligence ca sa depistam un fraier care trage partzuri si aduce atingere.. 😆 Stie si GHITA a lu” SAMADAU de asta..hi,hi…asa ca sterge cu mopul…
    IP-ul lui e primul cum scapi mana la dreapta..Uite ,te bagi la un
    –CREEDENCE CLEAR WATER REVIVAL-par example LONG AS I CAN THE LIGHT ,MOLINA , DOWN ON THE CORNER ,
    –ROLLINGSTONES –sa zicem ANGIE ,ori ROUTE
    66 ,HONKYTONK WOMEN
    –DEEP PURPLE –sa zicem SWEET CHILD IN TIME , MY WOMEN IN TOKYO..

    Ce zici ,te bagi,fratello ..??Mama ,ce te-am zadarat..sa-mi faci tu mie una ca asta??? Pe coji de nuca ,mon MICHELLE , da”sa fie de cocos..
    P.S. Ce fac cu MUSLIM ,vereeeeeeeee ???SHAME ON YOU.. 😆 Prietenul meu Montgomenumorut are o vorba „altuia nu-i face ce tie nu-ti place „

  77. Mai GHITA,tizule maria ta
    –sarisi la glanda de parca te-ar fi calcat ANTI pe hemoroizi..Am mai multe variante de raspuns ,dar nu sunt sigur daca mi te-ai adresat mie ,ca la fred flistone nu mai merge „ENGAGE” ca sa-l intreb..
    –uite ca si eu,nu numai bunul meu tortionar ANTI am o oglinda ..FRED FLINSTONE te-ar intreba cu ce drept il faci securist ,da eu nu ma bag in diSPUTA voastra..
    –zice ghitzaria TA catre supusi
    ” sa nu transformam o DEZVALUIRE JURNALISTICA,de un deosebit CURAJ,intr-o caterinca intelectuala de tip kgb-ist,un fel de iluzionism ” .Vrei sa-ti dau exemple de caterinci chiar aicisha ,bre TORQUEMADA ?? Si apoi,iarasi zic , DACA NICOLETASAVIN LE-A CAM ZIS PE TOATE , TARE SI APASAT , te trezisi tu sa botezi hazul de necaz drept caterinca ,cand nu prea mai e nimic de zis..??
    –Imi dai voie sa-ti recomand guritza inchisa cand evolueaza musca,marite sef de trib..??? Si..mai rasfirat,mai rasfirat ,toa”shu gradu „.. De ce-ti bati joc de insiruirea aia de cifre din spatele nick-ului tau ,bre..?? Ai dreptul la un rand de scuze ..al doilea rand il dau eu.. 😆

  78. ANTIII ..!!

    Peace BRO „..si noapte buna..Cine ma mai face securist ,chit ca e sef de trib p’aici sau numai saman, s-a kkat la semnal ,cu voie sau fara de voie..Te rog spune-i asta si lui tizu GHITA de prin 1964 ,cu care o sa am comunication breakdown for a while ,sau poate pana ce postasul imi ca aduce ultima pensie.. 😆 Hai ca ma duc sa ud rosiile in solar ,maine la prima ora sunt in GORJULUI cu ele..

  79. Freddye,
    Te pup pe creştet pentru vervă şi figuri de stil 🙂 🙂 🙂
    Conjudeţeanule, o sa te baţi cu ghiţă pe „ghiţării”? Ce ţi-a făcut bietul om? Şi dacă ţi-a deranjat neuronii, iartă-l, creştin drag, că a fost Ziua Moţiunii.
    Toţi am făcut excese… de simpatii, de temperatură, de alte cele neortodoxe…
    Nu vă mai certaţi, că vă citesc americanii … 🙂 🙂 🙂

  80. Freddye,
    Iar e rautacios Anti…
    Muzica buna imi place, inclusiv pe blog, asa ca postez si io una din dedicaţiile tale, Deep Purple, Child in Time …

    P.S. Fac un drum in Gorjului sa cumpăr roşii. Ma primesti? 🙂

  81. Care şef, Anti? Ca io n-am şef, sunt propria mea şefă!

  82. Anti,
    Ai vrea tu….
    Vrabia mălai visează…
    Ai vrea, dar n-ai s-apuci…

  83. @nicoletasavin pe iunie 16, 2010
    la 2:04 am:

    mai incercati, daca va place ‘deep purple’, si ‘blackmore’s night’. tot pe youtube, pentru inceput. sa vedeti cit de frumos a evoluat ritchie blackmore.

  84. În cartea lui Steven G. Marks, ‚Felul în care Rusia a modelat lumea modernă …’’ (“How Russia Shaped the Modern World: From Art to Anti-Semitism, Ballet to Bolshevism”, Princeton University Press, 2003), acel extraordinar impuls cultural, venind din arhetipul cultural vareg, este descris ca un fel de ‚a doua venire a Varangilor’. Observaţia pertinentă a scriitorului şi omului de ştiinţă Ivan Efremov că Rusia începe cucerirea spaţiului cosmic (primul artefact orbital este rusesc, Sputnik – 1, primul astronaut într -un zbor orbital a fost rusul Gagarin), notaţie din textul sci- fi Cor Serpentis, este valabilă şi acum. Primele proiecte cosmice ruseşti au fost iniţiate în perioada ţaristă. Dar unele dintre ele au fost duse către un bun sfârşit abia în perioada sovietică, sub conducerea inginerului Korioliov. Se spune că inginerul şef al proiectelor cosmice ruseşti din perioada sovietică ar fi resimţit o criză de apendicită pe parcursul revenirii sale la Moscova, şofând autoturismul personal după ce supervizase mersul pregătirilor la cosmodromul Baikonur. Dacă ar fi oprit pentru ajutor şi intervenţie chirurgicală în oricare orăşel, capitală raională cu spital, operaţia banală de apendictomie ar fi decurs cu succes. A preferat să ajungă la Moscova, pentru a fi consultat şi operat de specialişti eminenţi. A fost consultat şi operat de preşedintele şi vicepreşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale a Uniunii Sovietice. Care au greşit pe un caz absolut banal, dacă greşeală a fost. Fără uciderea constructorului-şef Koriolov în ‚conspiraţia halatelor albe’ din Academia Medicală a Uniunii Sovietice, planeta Marte ar fi fost deja cucerită şi colonizată de om. Conspiraţia pentru uciderea acelui fantastic Homo Vitruvianus Korioloviensis a fost motivată de faptul că resursele Rusiei şi Americii nu trebuiau cheltuite într- o cursă de cucerire a spaţiului cosmic, ci trebuiau orientate ideologic în altă direcţie. “Vă dau voie să stăpâniţi întregul univers, dacă mie îmi lăsaţi Italia”, era declaraţia muzicianului Giuseppe Verdi (1813 – 1901). Iar în mesajul cosmonautului rus Yuri Gagarin (1934 – 1968), primul pământean ce stăpâneşte universul din zbor circumterestru, este prezent aluziv subiectul reconstrucţiei lumii plecând de la civilizaţia oraşelor Italiei. Aproape hilar de optimistul salut al lui Yuri Gagarin aflat pe orbită: „Salut întreaga umanitate şi pe Anna Magnani!”, ascunde, îmi place să cred, titlul filmului unde jucase Anna Magnani: “Roma, citta aperta” al lui Roberto Rossellini, simbol din icoane cinetice pentru noul început de civilizaţie în Europa. “Roma, citta aperta” marca începutul Neorealismului italian, şi startul refacerii Italiei distruse de război. Dacă sunt interpretabile în această gamă zisele rusului Yuri Gagarin, cu atât mai mult pentru noi, românii, celebra frază a lui Petru Rareş pronunţată la 1540: “Vom fi ce-am fost, şi mai mult decât atâta!”, ce repeta, în alt fel, cele spuse de Mihail al VIII-lea Paleologul când parafase hrisovul pentru Aghia Sofia cea curăţită la preluarea Bizanţului, se poate citi şi în gama tâlcului dat de Vico ori repetat de Iorga.

  85. @ NICOLETASAVIN

    Sarut -mana ,shefe ..!!Ma ierti, dar abia acum am venit din Bucuresti..cu treburi,dupa cum ziceam azinoapte..Tizul meu m-a facut Securist in plain roumanian si asta durut al dreaKK la mine..da ” trecut.. 😆 Pupat GHTZA ,iertat Piata Gorjului.. 😆
    Ideea e ca intr-o mancare ,oricat de buna ,nici un ingredient nu-i e de prisos..Stii ,ieri dupa-amiaza ,in timp ce motaiam la umbra nucului ,flancat de LESSYE si NERO, [nevasta-mea dormea cu nepoata de un anisor],am avut un vis [simteam nevoia sa-l parafrazez pe M.L.K] .Se facea ca ,intr-o zi ,eu si cu tine eram foarte tineri si foarte frumosi..Iar a doua zi era motiunea de cenzura..Nu-mi pasa ,eu eram pregatit sa-ti fac curte ,cu trei cuie si-un ciocan ,iti faceam gard americam ,dupa modelul grupului clujean DESPERADO..[„La fel ca tata „].
    Nu stiu ce s-a mai intamplat ,ori am cazut eu de pe scaun ,ori mi-a cazut o creanga uscata in cap, dar m-am trezit inotand in meandrele concretului..iar rezultatul s-a vazut.. Asta-i genul de cucuie cu care ma aleg ,din cand in cand..Ma bucur ca nu esti suparata pe mine ..
    P.S.
    Conjudeteanca de VN sa TR..?? 😆

  86. @ Blogideologic

    Draga BI ,iti dai seama ce curs ar fi luat istoria RUSIEI daca ,copil fiind ,cartea mea postala in care-l felicitam pe GAGARIN ar fi ajuns la dansul[erau si niste sfaturi acolo].Adresa ii aparuse in oficiosul comunist ARICI POGONICI iar eu ma apucasem sa-i scriu o epistola ,cu toate alea..Invatatoarea mea ,D-na TOPORAS[D-zeu s-o odihneasca] m-a luat frumos de manuta ,m-a imbracat in tractorist si fuga ..la caminul cultural de cartierul BAHNE-Focsani ca sa prezint produsul , ocazie cu care ratingul familiei mele a crescut spectaculos -era criza de penicilina pe -atunci..hi,hi,hi..Dupa care ,ulterior ,m-am impiedicat ,de cateva ori si de nasul CLEOPATREI si-am vazut ,ca ,spre surprinderea mea ISTORIA MERGE INAINTE ,cu noi tarash…

  87. @ ANTI

    TEO nici n-a avut timp sa-si strecoare bustul in PD-L ,poate doar numai limbutza ei ascutita.Iar fara TANTZA ,consiliera ,e subtire rau..

  88. Freddye te-ai facut ca te-ai prins?No bine!Da spune corect de ce tot muti matalica discutile?Esti de acord ca asta-i o metoda patentata de neo-securismul ajuns in Parlament dupa 1991?Pai atunci???Te-ai fi pupat matale „cu GHITA” in Piata Gorjului da cu mine nu!
    Si eu am avut un vis:”se facea ca aveam o pusca mitraliera in mana si era rascoala mare”!Oare ce mama lu’proces verbal inseamna?
    De-e Domnul sa inceapa o rasmerita,numai moguli impusc vreo 12!

  89. Anti si zici ca monitorizeaza baietii?Foarte bine!Oare au citit interviul cu BobbY Fisher?Ei,tot asa cu bolta si presiune pe ei ca si Bobby!
    Sa se apuce dracului sa guverneze tara asta de chiulangii si hoti!Sa-si monitorizeze proprii ticalosi,care de dragul ciolanului o violeaza si pe mamica lor,de la Vanghelie citire!Ba auzi ca-si duc si femeia la produs ,tot din sursa sigura mai sus citata!

  90. Freddye,
    De ce sa fiu suparata pe tine?
    VN

  91. […] Toţi scriu că nu-şi pot închipui că vestigiile istorice, galeriile romane, bisericile şi cimit… […]

  92. Munteanule,
    Aurul merita exploatat, dar DE CATRE STATUL ROMAN, care sa faca din Rosia Montana monopol, nu sa ia o amarata de redeventa de 15%.
    Statul sa finanteze exploatarea si sa aiba INTREG beneficiul. Cu cianuri, fara cianuri, e de vazut care e cea mai buna cale.
    Sa mori de foame cu aurul in sol e o forma de prostie.
    Sa concesionezi aurul la un pret de nimic nu e numai o prostie si mai mare, ci o tradare a interesului national pentru niste comisioane.

    Rosia Montana va fi hartia de turnesol a clasei politice.
    Ca noi n-avem obligatia de a-i imbogati pe Marc Rich, Frank Timis si toata gasca lor de hoti.
    Altfel ajungem la vorba poetului: muntii nostri aur poarta, noi cersim din poarta-n poarta…

  93. Foarte corect!
    Dar s-o fi semnat ceva de catre un guvern precedent, ceva care sa nu mai poata fi retras?
    Am impresia ca singurul lucru pe care ii mai poate opri este avizul de mediu.

  94. […] Doua postari legate intr-un fel sau altul. Dna Savin si Politea […]

  95. […] Doua postari legate intr-un fel sau altul. Dna Savin si Politea […]

  96. legile femosan …cat timp romanii vor continua sa mearga in statiuni ptr. concedii si isi trimit copiii in tabere fara sa-i invete ce inseamna ADEVARATA CREDINTA si FORTELE NATURII , ROMANIA va fi la cheremul POLITICIENILOR INCONSTIENTI care vor indruma romanii pe CAI SUPERGRESITE – prin aceste actiuni le face pe plac PARTIDELOR care au dat TUNURI de 20 de ani sub diferite forme … le place SADOMASOCHISMUL si mai rau isi lasa copiii DRESATI de niste INCONSTIENTI !!! cine vor plati ? toti COPIII sigur ptr. ca vor avea un mare SOC PSIHOLOGIC la ceea ce va URMA … sunt romani care vad aceste SITUATII mai ASCUNSE … cine nu CREDE ceea ce spun eu si altii asemanatori mie VOR AVEA MULTE SURPRIZE NEPLACUTE … am dat pe forumuri si bloguri foarte multe AVERTIZARI …

  97. Azi cei din PDL au decurs la cea mai josnica intimidare……in baza autorizatiei de perchezitie nr 9 din 16.06.2010 emisa de JUDECATORIA MOINESTI mi-au fost perchezitionate toate cele 3 locuinte…….
    De ce mi s-a intamplat acest lucru?Din ordinul cui mi-au fost vrafuite toate casele?

  98. Acest primar a ajuns datorita campaniei facute de mine!Ursii de la PD-L, impreuna cu primarul, viceprimarul si consilierii au atacat un magazin al unor simpatizanti PSD din comuna Agas, Bacau. In seara zilei de marti 07.12.2009, orele 20.50, viceprimarul a venit sa transmita mesaje de amenintare si intimidare unor simpatizanti PSD. Cerendu-le retragerea din partid si vazand ca nu au succes, acestia au recurs loviturii si amenintari.
    Deci asta mi-a fost rasplata dupa campania facuta!

  99. Fain tare, parca-s canibali din jungla amazonului cu blanurile alea pe ei. Uite de aia rade o lume intreaga de noi, ca suntem cu sute de ani in urma. Asa se face politica la noi, cu bata. Ce doctrina, ce ideologie, ce dezbatere civilizata ? Vine seful de trib cu pene in cap si cu blana pe el, da cu bata si gata convingerea. Acuma dati-i pe canibali in judecata sa-i bage la zdup si sa sara cu banu. Pana nu dam ca exemplu niste lepadaturi bagate la racoare, nu-i astampara dracii.

  100. Maine am sa va postez filmuletul cu perchezitia de astazii!Si peste cateva zile veti gasi filmuletul cu asasinarea mea!

  101. o membra a organizatiei PSD din localitatea Agas, Daniela Maxim, afirma ca a doua zi dupa alegeri s-a trezit ca primarul comunei, Doru Merlusca (PDL), si viceprimarul Florinel Rata (PDL) au dat buzna in magazinul lor, impreuna cu alti opt tineri imbracati in piei de urs, pentru a le cere socoteala ca fac politica PSD. “Pur si simplu ne-am trezit cu ei aici inauntru. Am aflat ca «vizite» de astea au facut pe la mai multi membri din PSD pentru a transmite un mesaj de intimidare. Au inceput sa ne vorbeasca urât, sa ne jigneasca si ameninte. Mereu spuneau ca or sa ne dea foc la casa si ca o sa ne inchida magazinul. Si ca, daca patim noi ceva, o sa ne creasca ei copiii”, a afirmat Daniela Maxim. Femeia mai afirma ca in magazinul lor a inceput brusc o harmalaie provocata de cei opt tineri imbracati in piei de urs, care s-au apucat sa joace si sa bata tobele. “In harmalaia asta, viceprimarul m-a tras afara si a zis ca daca nu ies din PSD o sa ma termine. Apoi, imi da foc la casa si eu o sa fiu nevoit sa plec din comuna”, a afirmat sotul acesteia, Mihai Maxim. Femeia a mai spus ca apoi, viceprimarul a intrat in magazin si a inceput sa o ia la rost, ba chiar i-a si dat cu pumnul in gura. “Eu am inceput sa il intreb ce cauta in magazinul nostru si vicele mi-a dat cu pumnul in gura. Apoi, a venit primarul si m-a tras intr-o parte si mi-a spus ca am facut rau ca am intrat in PSD si ca trebuie sa parasesc acest partid”, a mai spus Daniela Maxim.

    “Si-au indeplinit misiunea”

  102. Am crezut ca misiunea a fost terminata……..azi am fost controlata si in lenjeria intima!La ce sa ma mai astept de acum!Asasinarea mea!

  103. @ NICOLETASAVIN

    Ar fi extraordinar ..si daca in VN adaugam orasul FOCSANI ,cartierul BAHNE ,,???Simt ca mi se inmoaie tendoanele…E randul tau ,daca ai timp de offtopic..

  104. mai GHITZA ,frate ,ca alt apelativ nu meriti

    Tu vrei s-o critic pe NICOLETA fiindca spune totul .dintr-o rasuflare si nu mai lasa loc de adaugiri..???
    –„Te-ai fi pupat matale “cu GHITA” in Piata Gorjului da cu mine nu!”-nu-i bai ,renuntam la preludiu
    –„Esti de acord ca asta-i o metoda patentata de neo-securismul ajuns in Parlament dupa 1991?”-asta-i monolog,mai copil al durerii .Iti pui intrebari si singur dai raspunsul..Metoda e patentata ,mai de sus..la KM „0” .Mai rumane,tu chiar esti suparat pe cSAT ,ca vacarul transoceanic??
    – daca nu-ti place ambientalul meu nativ ,fa aici o expunere de motive si seteaza-mi mersul pe tu- tu, pa- pa ,ma voi conforma..Dar nu ma jigni ,ca mi-s focsanean nonmisericordios ,aproape brailean in solutionarea conflictelor de munca..

  105. citez – Andrei la 16.06.2010 23:41 despre Lagarul de maxima securitate Romania si modul invechit de existenta a societatilor asa-zis avansate!!!
    raspunde

    Lagarul de maxima securitate Romania si modul invechit de existenta a societatilor asa-zis avansate!!!

    UN -ISM S-A ÎNLOCUIT CU UN ALT -ISM!!!! ATÂT S-A ÎNTÂMPLAT!!! ZIUA DE AZI O DEMONSTREAZĂ DIN PLIN: ȚARA A FOST CONDUSĂ DE SECURIȘTI, IAR POLITICIENII AU FOST PROPULSAȚI DE EI SAU NU AU AVUT HABAR!!!
    Nu a existat niciodată democrație în România!! A FOST DOAR UN LAGĂR DE EXTERMINARE!!! ȘI CU ASTA BASTA!!! S-AU SCHIMBAT DOAR NIȘTE CULORI ȘI VORBE DE PRIPAS!!! SOCIETĂȚILE CU ADEVĂRAT DEMOCRATICE SE GÂNDESC CUM DE POT EXISTA ASTFEL DE STATE NECONSTITUȚIONALE ȘI EXTERMINATOARE DE OAMENI!!!!

    Romanii sunt considerati detinuti de periculozitate maxima de catre oculti, pentru ca pot schimba modul invechit de existenta al societatilor asa-zis avansate! Nu ati vazut ce figuri invechite in rele au conducatorii de azi ai Romaniei?
    Conducatorii romani au fost condusi din strainatate de forte oculte negative pentru a lupta impotriva poporului roman! In mass-media exista suficienti ofiteri acoperiti care sa ‘demonstreze’ ca aici a fost democratie, negand evidenta lagarului! – sursa – http://www.gandul.info/news/parlamentarii-pdl-catre-premierul-boc-noi-am-dat-poporului-circ-dvs-dati-i-sange-6426092 la COMENTARII ..

  106. Freddye draghe,no scrie Ghita romaneste ca asta-i apelativul meu pus de tata!GHITA nu freddye!Am putea renunta si la preludiu insa nu stiu daca te tine paftaua!Sunt foarte suparat pe SAT ca-i plin de gargara si mistocareala,iar aceasta gargara dureaza cam de prea multa vreme!Intelegi?Din cauza acestei atitudini ROMANIA a ajuns in buza prapastiei.Daca 10% dintre „jurnalistii”acestei tari aveau sange in ei cat are acesta gingasa femeie,altfel stateau lucrurile!Poate acum intelegi ce am vrut sa spun!
    Ok!Poate am exagerat,insa hai sa respectam curajul si integritatea!Cati dintre noi mai au asa ceva?
    Stai linistit nu-ti setez nimic!Cat despre conflictele de munca?Hmm!Daca ma cheama Gheorghe si sunt din apropierea Sibiului,ce spui matale?
    No bine frate freddye!Noapte buna!

  107. O ploaie e torentiala m-a trezit din somn si am deschis calculatorul, sau visez ca citesc din Blogul de veghe al Nicoletei Savin??

    Daniela Maxim, cand ti s-au intamplat astea cu oameni imbracati in piele de urs? Au fost recent alegeri in acea comuna, sau pur si simplu te obsedeaza aceste groaznice intamplari?
    Parca povestesti un film. Uneori te adresezi ca si cum ai vorbi din exterior tie insati!!! Explica-ne de ce vorbesti despre Daniele Maxim, ca si cum ar fi alta persoana?
    Cred ca esti tare speriata.

  108. Draga Val imi este greu sa expun fiecare zi prin care de cateva luni……imi este frica sa ies pe strada,imi este frica sa vorbesc am fost amenintata cu moartea!Ieri mi s-a pus in fata un mandat de perchezitie ptr toate cele 3 locuinte!De ce?Din ordinul cui?Ce am facut?La ce ma pot astepta in urmatoarele zile?

  109. @Maxim Daniela
    Esti membru al psd, dar ai sustinut un candidat pdl?
    In sfarsit, nu are importanta, esti un cetatean liber si nu trebuie sa admiti aceasta inimaginabila situatie. Cred ca trebuie sa-i reclami unde trebuie, cred ca la Parchet si, concomitent, sa aduci presa, sa te plangi parlamentarului din colegiul tau si la cat mai multi parlamentari – atat de la putere, cat si din opozitie.

  110. Neicusorule,gingasa in aparenta doar se vede ca poate sterge pe jos cu „vedete” din inaltele sfere ale „relaxatilor”!

  111. nu mi se pare corect d na Daniela Maxim ce vi se intampla.ieri am auzit ca la fata din bar i s a controlat chiar si in geanta dansei,ce va facut biata femei cu ce va gresit???????

  112. @antibibli
    mare dreptate ai, blaga trebuie sa zboare din guvern ! urgent !

  113. […] Doua postari legate intr-un fel sau altul. Dna Savin si Politea […]

  114. @ Ghita1964 ,ziua buna..

    „Freddye draghe,no scrie Ghita romaneste ca asta-i apelativul meu pus de tata!GHITA nu freddye!”-gata ,uite m-am conformat ,mai ales ca si pe mine tot Ghita ma cheama..
    -Sunt de acord cu tine ,numai ca tonul la mistocareala a fost dat de la cel mai inalt nivel politic si dupa cum vezi a prins ..Acum si la priveghiul mortilor se face misto..Ai vazut ce s-a intamplat in parlament si cred ca nu ti-a scapat ochiului tau de ARGUS nici faza cu dansul pinguinului sindicalist. In fine ,eu mai cred ca reprosurile tale nu- mi sunt adresate numai mie pe acest blog..De fapt,eu si ,mi-ar place sa cred ca si ANTI , facem doar haz de necaz fiindca tipa in noi aceasta trasatura romaneasca..Cealalta optiune ,a CASSANDRELOR bocitoare , tine de vechii greci..E drept ca sa mai purta si pe vremea lui MANOLIS GLEZOS ,pana la revolta coloneilor.. 😆
    Sa stii ca eu am venit aici animat de bune intentii si chiar am strigat „ECCE HOMO ” cand am pasit pragul blogului . Imi cer scuze pentru offtopic …

  115. @ freddye :buna sa-ti fie inima!
    Ok am inteles mesajul,nu-i nici-un bai!
    Of!Of!Ce nevoie am avea acum de o revolta a coloneilor!Atentie a coloneilor,nu a generalilor!A generalilor a fost in 89′ si se vede unde am ajuns!

  116. Ramona de frumos ce s-au purtat au acum dosare penale acum…….si incearca sa ma termine si pe mine acum……acestii oamenii nu au ce cauta in PDL fac partidul de rusine.
    Protagonistii scandalului din comuna Agas, respectiv primarul si viceprimarul PD-L, Doru Merlusca si Florinel Rata, s-au ales cu dosare penale pentru lovire si amenintare. Victima Daniela Maxim, membra PSD, a declarat ca ea si sotul ei au fost amenintati, agresati si injurati pentru ca partidul pe care il reprezinta a scos un scor mai bun la alegerile prezidentiale, turul I. Cazul a ajuns in atentia Politiei. “Cei doi agresori s-au ales cu dosare penale. S-a stiut de la bun inceput cine sint autorii, chiar daca au fost implicate mai multe persoane in scandal. Plingerea penala are numar unic de inregistrare la Biroul Politiei Rurale Moinesti, iar cazul a fost preluat de Parchet”, a declarat comisar sef Valerica Manole, purtator de cuvint la Inspectoratul de Politie Judetean Bacau.
    Primarul Doru Merlusca neaga acuzatiile Danielei Maxim si spune ca totul este o razbunare pornita de la un dosar de retrocedare. “Nici un om normal la cap nu ar putea face asa ceva. Eu nu am facut asa ceva si banuiesc de unde mi se trage. Au o cerere de retrocedare pentru un teren. Am trimis dosarul la Comisia Judeteana, dar s-a intors pentru ca nu aveau acte suficiente. Le-am comunicat ce mai trebuie, dar nu au adus. Deocamdata nu stiu nimic de dosarul penal, nu m-a chemat politia”, a declarat Doru Merlusca. (Ramona IONESCU)

  117. Acest proces cu primaria l-am castigat in urma cu 2 saptamanii si din razbunare mi-au facut ceea ce s-a intamplat ieri…acea perchezitie inregistrata la JUDECATORIA MOINESTI!
    Din pacate nu pot sa postez filmuletul cu perchezitia si nici detalii despre ancheta nu pot da…..si nici despre ce scria in ordinul de perchezitie.Pentru cei care ma cunosc stiu exact despre ce vorbesc…….

  118. Ramonica spune-mi tu daca esti atat de autostiutoare……ce cauta un primar insotit de vice si consilierii pe data de 7 decembrie la orele 21 la mine in magazin imbracatii in piei de urs?

  119. De ce pe 2 decembrie, de ziua mea, cind am implinit 32 de ani, a venit in control Garda Financiara si am aflat ca intreg controlul a fost politic, chemat de ei. Mi-au dat o amenda de 15 milioane de lei vechi pe care am platit-o pe loc. Duminica au amenintat-o pe mama mea, care este factor postal si a fost membru intr-o sectie de votare.

  120. Cum si acum am aflat ca intreaga perchezitie a fost politica……..din pacate nu pot vorbii mai multe…….avocatul vorbeste ptr mine si cand se va termina totul va voi posta filmuletul,mandatul de perchezitie,procesul verbal incheiat ierii si celelalte!
    Acestii oamenii care au comandat totul trebuie sa dispara din PDL,FAC DE RUSINE ACEST PARTID!

  121. Pentru Daniela Maxim,
    Am revenit de pe teren si citesc cu consternare saga ta de la Bacau.
    Ar trebui sa scrii o scrisoare deschisa conducerii PDL, in care sa descrii cu lux de amanunte tot ce ti se intampla.
    Sau sa mergi in Modrogan, in audienta.
    Fiindca astfel de nenorociti nu stiu decat de frica „organului ierarhic superior”, a sefilor de la Bucuresti.
    In teritoriu se simt bossi, baroni, intr-un cuvant, stapani.
    Da, Blaga, ca ministrul al administratiei publice, nu doar al internelor, poate pune capat unui astfel de abuz.
    Hai sa vedem daca vrea si e in stare sa rupa pisica in doua in acest caz.
    E un util exercitiu de democratie.

  122. Multumesc din sufletel pentru acest sfat!Scuze pentru postarile mele dar aseara simteam nevoia sa arat de ce sunt in stare un primar si un vice care nu merita sa fie in acest partid si strica imaginea!

  123. Daniela suntem alaturi de tine!Abuzurile trebuie sa dispara din societate noastra,indiferent de cine-i condusa vremelnic!Multi fac de rusine acest partid,nu au nimic in comun cu cel care i-au propulsat la putere!Sunt niste „carcei”!

  124. Multumesc GHITA?Acestii oamenii trebuie sa dispara si sa lase locul persoanelor competente care nu fac partidul de rusine!

  125. Buna dimineata!Din pacate putine lucrurii va pot spune din motive pe care unii le cunoastetii…..acest primar a ajuns sa conduca comuna datorita unei campanii la care am contribuit si eu.
    Cum poate justifica Ramonel vizita primarului de pe data de 7 decembrie?A venit sa-mi transmita clar un mesaj!
    1.avea la cunostinta ca detin camere de supraveghere si alte lucrurii cu care ar fi putut fi inregistratii asa ca zgomotul tobelor au putut sa ascunda spusele lor!
    2.cei care erau in jurul erau de a lor si de aceea erau foarte degajatii!
    3.daca veti fi ateni in primele secunde veti vedea ca nu vrem sa dam mana cu ei si ii poftim afara!
    4 incidentele neplacute s-au intamplat in zona unde nu au acoperire camerele.
    INTREBARI FARA RASPUNS:
    1.De ce mi-au trimis controale pe 2 decembrie?
    2.De ce am fost chemata in primarie pe 4 decembrie?
    3.De ce am fost vizitata pe 7 decembrie la ora 21?
    4.De ce mi s-au intamplat atatea lucruri in perioada decembrie
    -iulie?
    5.Care a fost scopul mandatului de perchezitie in toate locuintele mele?

    Oare ii este teama de o contracandidata?sau ce…..care o fi motivul….?

  126. Ce sa facem …? Asta este hal de tara unde se face legea cu pumnul? Unde este Democratia?. .. PD-L vrea sa schimbe toate principiile aceste tari si ai locuitorilor …. In Agas se practica legea intimidarii , dar va rog fiti tari sa le aratam ca suntem uniti , sa nu ii lasam sa ne calce in picioare … Doru Merlusca cel mai mare hot din Comuna AGAS posesor a unei ambarcatiuni cu motor in Delta Dunarii o vila de vacanta nu dau numele localitatii si o cabana de vanatoare unde el si acoliti sai Florin Rata si multi altii … pun la cale hatii la un nivel mare si oameni ca Daniela Maxim , Marian Nicodim , Nela Craciun … cei de alta culoare politica decat ei … le stau in cale si recurg la lucruri josnice , amenintari la adresa familiei si a copiilor … Eu unu nu o sa permit asa ceva … de ce numai oamenii lor au privilegii in comuna Agas …? Dc ? Oare cineva imi va putea la acest set de intrebari ….? foarte putin probabil . Daca o sa fie nevoie o sa imi fac dreptate prin ori ce mijloace .. ei ne stramtoreaza pe noi ne ia dreptul la opinie pentru ca nu suntem cu ei …. NICIODATA nu o sa fiu membru PD-L asta nu inseamna ca mi-am pierdut speranta si trebuie sa plec din comuna ca sa imi fac o afacere in alta localitate …. Eu propun sa ne unim toti cei care intra pe acest blog si sa o ajutam pe DANA MAXIM!

  127. d na DANIELA MAXIM stiu din auzite ca sunteti o femeie la l0cul dv si darnica si frumoasa si apreciata de lume pot sa stiu si eu de ce vi se intampla asa ceva????????????si va place sa ajutati omu pt ce va face asta de ce?????????????eu nu va cunosc nu am de unde!imi pare sincer rau ce acolo la dv nu se face dreptate nu va lasati fiti tare!!!!!!!eu nu inteleg de ce va trimis de ce v am cautat peste tot????????nu e corect sincer ceea ce vi intampla.Eu cred ca nu merita asa ceva va rog haide ti ca sa ajutam aceasta femeie.Este adevarat ca ati facut o depresie si ca ati mers la spital???asa e?mie una chiar imi pare rau de dv DE CE VI SE INTAMPLA LUCRURI CARE NU AR TREBUI SA VI INTAMPLE????????????????????????

  128. @daniela maxim
    zona in care locuiesc eu este intesata de politisti, procurori, judecatori, functionari publici psd-isti. caut dreptatea de 10 ani … iti propun un schimb de locuinte !

  129. Buna Daniela. Nu stiu exact ce sa zic. Nu te cunosc, nu stiu exact din ce partid faci parte (dar sigur nu pdl). Dar daca sa ajuns sa ne fie frica de un primar ca nu stiu ce culoare politica are, este rau. Pot doar doar sa le transmit ca ii F.. ca oricum nu ii suport. Cat despre tine sa nu iti fie frica, nu face ca majoritatea oamenilor sa te feresti de justitie, mergi mai departe. Au cazut capete mai mari decat un primar. Plus ca un mandat de perchezitie se elibereaza de un procuror in baza unor probe sigure. Asa ca poate pica si din procuratura si politie. Exista: 1.tribunal, curte de apel, parchet, dna, mins justitiei etc. 2.sediul central pdl (o sesizare mica nu strica cadou).
    P.S. SA STII CA DACA AI NEVOIE DE SPRIJIN SI TE AJUT CAT POT DE MULT.

  130. @CEL CARE VA ARDE pe iunie 18, 2010
    la 1:37 pm

    off-topic
    ce potrivire bizara, mai sus: ‘cel ce va arde pe 18 iunie 2010’! parca s-ar fi nteles tomas de torquemada cu nostradamus!

  131. Scuze tuturor ca am facut deranj in aceasta ograda!Trebuia sa bat la usa si sa intreb daca pot posta!Am fost putin cam needucata si am abuzat de bunavointa stimatei doamne NICOLETA SAVIN. Din pacate regret enorm…..deranjul facut aici!O zi excelenta sa aveti!

  132. Pentru toti care mi-ati scris aici si vreti sa va tin la curent cu acel mandat de perchezitie va pot spune ca ma puteti gasi in aceasta ograda http://cuboltasipresiune.blogspot.com/2010/06/reactie-la-cazul-danielei-maxim.html?showComment=1276858960116#comment-c6181801516282193224.
    Sper ca nu voi fi scoasa si de aici! Va multumesc din tot sufletelul meu sensibil si va imbratisez cu drag!

  133. Multumesc anti! Esti un om cu suflet bun! (aceste cuvinte le-a spus despre tine si MIHAI.B. in urma cu 2 saptamani)

  134. Mercenarule,care eşti tu mercenar,acum du-te pe fir să vedem e „intoxicaţie de serviciu” ori nu!Aşa imi verific şi eu teoria pentru care ma cert cu unii!Prea tare chestionarul Savinului,ca sa fie dus în uitare de…Deci?Unde-i focul,că fumul vedem?

  135. Draga daniela as vrea sa vb mai multe si mai pe indelete.Crezi ca se poate?

  136. CEL CARE VA ARDE pe iunie 19, 2010
    la 3:13 pm
    Din pacate nu pot abuza de bunavointa mult stimatei doamne NICOLETA SAVIN care m-a primit in aceasta minunata ograda !Va multumesc pentru incurajarii!

  137. Acest clip este drept multumire ptr doamna Nicoleta Savin!

  138. frumoasa melodie

  139. Aceeasi rugamine o am si eu ……..va rog sa nu mai postati nimic in aceasta ograda si nici in alta!Totul se va rezolva si se va urma cu unele demiterii!Cer scuze pentru deranjul facut aici doamnei NICOLETA SAVIN si adminului!O zi frumoasa sa aveti si sa va bucurati de fiecare clipa frumoasa!

  140. Se vede ca ati deranjat multa lume, speram ca totul va fi bine.

  141. Dragilor,
    Am adormit putin si mi-am visat tatal care ma sfatuia, insista chiar sa fac sau sa adopt un copil.
    Tatal meu e mort de 7 ani…
    Eu ziceam ca-s batrana, el ca nu conteaza…
    Ce va sa insemne asta, poate cineva sa-mi traduca visul?
    P.S. Scuze, reiau intrebarea, am pus-o la un post mai vechi

  142. Nicol,
    Nici in vis sa nu mai spui ca esti batrana!!
    Sufletul n-are varsta!
    Ceva ce faci tu poate fi copilul tau:ii dai viata,il cresti,il iubesti!!!
    Din cate stiu ai copii !! Sa-ti traiasca si sa te bucuri de ei!!
    Nu stiu sa interpretez visul tau, dar cu putina imaginatie :cred ca-ti lipsesc sfaturile tatalui tau si-ti este tare dor de el! (mie mi se intampla des,desi cand tata traia nu tineam cont de sfaturile lui-cel putin pe fata! si acum cand nu mai e realizez ce am pierdut!)

  143. Bucurati-va si voi de zvarluga asta de femeie superbaaaaaaaaaaaaa!

  144. O alta femeie de vis….

  145. Si inca o femeie de vis…. baieti, cam astea sunt FRUMUSETILE pe care refuzati sa le vedeti…. de ce dracu fuge lumea de femeile puternice?

  146. N-am Corco…
    De asta copiii prietenilor mei sunt ca si ai mei…
    De asta mi-e si teama sa exteriorizez ce simt si cat ma doare…
    De asta am vorbit de vis, tocmai ca n-am si nu inteleg daca e un vis banal sau unul imperativ sau premonitoriu…

  147. Si galeria n-ar fi completa fara minunea de Garbo…

  148. Buna dimineata!Dragute melodii!Sa aveti o saptamana excelenta si sa va bucurati de fiecare clipa!

  149. Barbatii se feresc de femeile puternice fiindca sunt orgoliosi si simt ca nu le-ar putea domina.
    Nu stiu ce sa spun despre vis si despre copil.
    Cred ca visul exprima subconstientul dumneavoastra, dorinta neimplinita de a fi avut un copil.
    Nu e tarziu ca la varsta asta sa aveti un copil, dar sunteti pregatita sa va schimbati total viata?

  150. OOps!

    Am vazut pozele in ograda lui Anti si ,putin ,acel baietel semana cu tine!!! Si am crezut…!
    Iarta-ma!
    Eu ,precum capra din basmul romanesc ce avea 3 iezi,cucuieti..!!(doi baieti si o mandra de fata-aveam 37 de ani si daca bunutul D-zeu nu mi-ar fi adus-o,n dar,si acum faceam copii pana era fata!…hahahihi!
    Important ,este, sa iti doresti cu adevarat!! si totul vine de la sine:solutia si varianta cea mai buna pentru tine!
    Si ,daca iti doresti cu adevarat,niciodata nu-i tarziu!
    ..daca sunt 7 ani,probabil ca tre sa faci cele crestinesti!
    Dumnezeu sa te binecuvanteze cu ce iti doresti!!!
    Love&Light

  151. …barbatii fug de femeile puternice, de FRICA!!!

  152. Corco,
    Multam pentru interes si urari.
    Bunul Dumnezeu le stie pe toate, dar ne lasa libertatea unor decizii…
    Nu sunt fatalista, dar in chestiunile esentiale iese cum vrea El, nu cum vrem noi.
    Daca fortam varianta noastra nu facem decat sa suferim si sa ajungem, mai tarziu, tot acolo unde „este scris” sa ajungem…
    Cat despre frica, exista un proverb care spune ca de ceea ce iti este frica nu scapi niciodata!

  153. ..barbatii fug de femeile puternice de FRAIERI ce sunt!! si de FRUSTRATI!!!
    ..ehh! chestiunea cu neuronii si alea,alea la locul lor..!
    …hahahihi!!!!!!!
    …persoanele de fata se exclud!!!!

  154. Guten Tag! Ich spreche la voi, Meine Damen, Achtung:
    În primul rând, femeile puternice sunt selective, fiind interesate DOAR de bărbaţi puternici. Oricât de seducătoare este carcasa unui bărbat, dacă înăuntru dă peste un bleg, o femeie puternică trece mai departe. Sau îl consideră de unică folosinţă. De ce? mă veţi întreba. Pentru că o femeie puternică întotdeauna şi în primul rând VREA mintea unui bărbat puternic (restul din el fiind un bonus). Adicătelea, VREA LUNA DE PE CER, Meine Damen! Pe de altă parte, un bărbat puternic se simte veşnic incitat de o femeie puternică. Din aceleaşi motive: îi vrea şi mintea. Şi uite aşa, începe lupta „care pe care”, senzaţională şi niciodată cu happy end. Bucurie şi durere…ce combinaţie fascinantă! Asta înseamnă viaţă.
    P.S. O femeie puternică îşi ajunge sie însăşi, doamnele mele!

  155. Dobermann,
    Ai mare dreptate!
    Dar cunosc eu niste domni care-ti vor sari in cap pentru raspuns…
    Asteptam si citim cu interes!

  156. Pentru că, doamna Savin, o femeie puternică alege instictiv fascinaţia inaccesibilului la o cotă plus, în locul unei plictiseli sigure sau nefericiri posibile la cota plus minus zero. Asta e. Şi ce frumos e…să te lupţi să cucereşti elfii din mintea unui bărbat puternic, ştiind că nu vei reuşi!

    P.S. Nişte domni să-mi sară mie în cap? Hi, hi, hi!

  157. Dobermann.
    Hi, hi, hi, abia i-astept sa-i capacesti….

  158. (Sigmund Freud) ‘’Femeile sunt precum merele neculese. Cele mai bune sunt in varful pomului. Majoritatea barbatilor nu vor sa se intinda dupa cele bune fiindca se tem sa nu cada si sa se raneasca. Prefera, in schimb, merele cazute pe jos, care nu sunt la fel de bune, dar usor de luat. Merele din varful pomului se gandesc ca este ceva in neregula cu ele, cand, de fapt, sunt extraordinare.
    TREBUIE NUMAI SA ASTEPTE SA APARA BARBATUL POTRIVIT, CARE SA FIE SUFICIENT DE CURAJOS SA URCE PANA IN VARFUL POMULUI.

    ……………………

    (http://www.gradinacudoinuci.descult.com/2006/02/19/femeile-si-merele/)

    ”Incearcă să te gandesti la citeva lucruri practice legate de aforismul expus, pentru ca este creat de cineva care nu a avut de intretinut o livada de meri, nu a cules, nu a iubit de loc pomul, nu l-a mingiiat, nu a povestit cu pomul care e numit mar! Intimplarea a facut ca eu am avut parte de asa ceva! Asa ca incearca o mica reflexie asupra urmatoarelor:

    1. Toate fructele atinse de o boala, sau larve …, cad, mor!

    2. TOATE FRUCTELE COAPTE SI NECULESE LA TIMP, CAD!

    3. Cand fructele se coc, acestea sunt cele mai aproape de Soare, si cele care sunt in varf, sunt cele care sunt mai aproape de Soare, …, deci se coc mai repede, si neculese la timp …, cad, la fel ca …. imparatesele, reginele!

    4. Indiferent unde este plasat, un mar este tot mar, depinde cum il protejezi, cum il iubesti si care e momentul in care il culegi!

    5. Merii, trebuie tratati, pentru a da roade, adica trebuie iubiti!

    As incerca sa te directionez inspre ideea ca un barbat si o femeie ar trebui sa constituie un tot unitar, asa ca insemnul Taoismului! Stiu, nu o sa accepti ideea … Acum! In timp, … o sa vezi ca e singura solutie de stabilitate, de echilibru, de evolutie!

    Prea ne disociem in ales, aleasa, barbat, femeie, univers feminin, univers masculin, idei masculine, idei feminine!

    OARE NU AR TREBUI SA INCERCAM UNITATEA PRIN COMPLEMENTARITATE? Statistic si barbatii si femeile se pot clasifica in acelasi numar de categorii!

    OARE DACA AI DA DE UN MAR, MASCULIN, COPT …, CAZUT …, SI TI S-A PUS PATA PE EL …, NU TE-AI LIPI DE EL, PENTRU SIMPLUL MOTIV CA E CAZUT? AM INDOIELI! CAT AR FI DE CAZUT …, DACA TI S-A PUS PATA …, IL ASHEZI LINGA TINE!

    SA ITI MAI SPUN UN SECRET: SI NOI BARBATII FACEM ACELASI LUCRU CU FEMEILE!

  159. http://forum.botlending.com/threads/946-Cateva-motive-pentru-care-iubim-femeile-Mircea-Cartarescu

  160. Anti,
    Ar trebui sa te bat cu vorba/jordia, urzica (cum va place, vorba lui musiu shakespeare) pentru ca-ti bagi nasul unde chiar nu-ti fierbe oala si interpretezi in cheia ta spusele si vietile altora.
    Dar ar insemna sa-ti dau satisfactie, ceea chiar nu meriti desi iti faci iluzii c-ai merita.
    In loc de indiferenta – singura cale de a te lecui de misoginie plus mitocania aferenta – aleg sa-ti raspund cu o zicere a Perseidei de pe http://forum.botlending.com/threads/, daca tot mi l-a trimis cercetasa…
    Asta doar in spirit de fronda feminina… Iar pe persoana cu care fac fronda o cunoastem amandoi…

    Cateva motive pentru care iubim barbatii
    Pentru ca niciodata nu ne inteleg, dar nu renunta la asta niciodata.
    Pentru ca vad frumusetea in femei, cand femeile au incetat de mult timp sa vada vreo frumusete in ele insele.
    Pentru ca pot reproduce ecuatii matematice si fizice lungi, complicate, machiavelice sau incredibile, dar pot sa ramana fara vreo solutie cand vine vorba de femei.
    Pentru ca traiesc ca sa ne faca sa zambim.
    Pentru ca nu le e niciodata frica de intuneric.
    Pentru ca nu le pasa cum arata sau daca imbatranesc.
    Pentru ca ne fac sa radem.
    Pentru ca insista sa faca si sa repare lucruri pentru care nu au pregatire, cu increderea naiva a unui adolescent care stie de toate.
    Pentru ca nu poarta si nu viseaza vreodata sa poarte tocuri.
    Pentru ca spun povesti foarte frumos.
    Pentru ca le e frica sa cheleasca.
    Pentru ca intotdeauna stii ce gandesc si intotdeauna spun ce vor exact sa spuna.
    Pentru ca cea mai mare frica a lor este sa nu fie un barbat adevarat, iar pentru aceasta trebuie sa se retraga din cand in cand.
    Pentru ca abilitatea lor de a visa este probabil cea mai mare resursa de energie intacta de pe planeta.
    Pentru ca fac mari eforturi sa ascunda, fara succes, ca sunt fragili si umani.
    Pentru ca fie vorbesc prea mult, sau deloc.
    Pentru ca intotdeauna isi termina mancarea din farfurie si sunt
    recunoscatori pentru asta.
    Pentru ca sunt intotdeauna capabili sa invete si sa se schimbe.
    Pentru ca sunt exploratori si visatori de neintrecut.
    Pentru ca ne pot privi in ochi si sa ne topeasca instantaneu.
    Pentru ca vor sa fie omnivori ori asceti, razboinici sau amanti, artisti sau generali, dar nu fac compromisuri.
    Pentru ca pentru ei nu exista niciodata prea multa adrenalina.
    Pentru ca dupa toate intamplarile, nu pot trai fara noi, oricat de tare ar incerca.
    Pentru ca sunt aproape de noi cand avem nevoie de ei.
    Pentru ca curata semineul si duc afara gunoiul sau iti cara bagajul fara a te intreba macar.
    Pentru ca sunt intr-adevar pe atat de simpli pe cat afirma ca sunt.
    Pentru ca le plac lucrurile extreme si atunci cand ajung acolo, noi suntem gata sa-i prindem.
    Pentru ca sunt destepti, tandri si puternici.
    Pentru ca ii iubim, si doar un barbat ar gandi ca acest lucru necesita explicatie.

  161. Nicole,
    In dorinta de a depasi faza asta de blogareala ineficienta, asa cum am anuntat pe alte bloguri, am trimis un text catre Avocatul Poporului si institutiile principale ale statului, cat si spre stiinta Fundatiei Horia Rusu, caruia textul ii da de fapt o replica.
    Dedesubt este adresa de pe blogul fundatiei HR unde poate fi citit acest text, pe care astfel nu-l mai copiez aici el fiind redactat pe baza textelor deja publicate de dvs mai sus:
    http://www.fundatiahoriarusu.ro/prof-univ-dr-manuel-gutan-membru-al-comisiei-pentru-o-noua-constitutie-infiintata-de-fundatia-horia-rusu-sustine-guvernul-roman-va-fi-obligat-sa-ofere-compensatii-celor-ale-caror-drepturi-au.html?cp=1#comment-39

    Astept cu interes opinii avizate.

  162. Dobermann spricht la voi, fetele. ACHTUNG!
    Bărbaţii cu B mare (ăia pe care îi vrei tocmai pentru că nu-i poţi avea) sunt cam aşa:
    Nu le pasă ce-i în mintea unei femei decât dacă n-are acces la ea;
    Nu văd frumuseţea DIN femei pentru că nu-i interesează;
    Nu rămân fără soluţii când e vorba de femei;
    Nu are niciodată încrederea şi naivitatea unui adolescent;
    Nu le e frică să chelească;
    Nu te lasă să ştii ce gândesc;
    Nu se tem de propriile slăbiciuni pentru că ştiu cum să le transforme în arme;
    Nu sunt niciodată fragili;
    Nu vorbesc decât strictul necesar;
    Nu le prea pasă ce mănâncă;
    Nu vor să se schimbe, sunt mulţumiţi cu ei înşişi;
    Nu-şi fac din a avea o femeie alături un scop în viaţă;
    Nu sunt aproape de femei decât când au nevoie;
    Nu sunt niciodată animale domestice;
    Nu discută niciodată despre propriul mobilier interior, simplu sau complicat;
    Nu se lasă niciodată capturaţi de femei;
    Nu-i interesează de ce-i iubesc femeile.

    NU TE PLICTISEŞTE NICIODATĂ!

  163. Saru-mana, Nicoleta, nu am mai comunicat demult… Ceea ce ai scris tu aici are logica si sunt sigur ca e perfect real. Sunt curios insa ce o sa se intample daca Romania va fi cooptata in proiectul Southstream si, mai ales, daca va demara si Nabuco. Am impresia ca aici e cheia multor manevre politice interne si internationale (a se vedea Italia). Nicoleta, imi pare tare bine ca am reusit, dupa aproximativ 10 ani, sa dau de tine…

  164. As putea prelua si eu postarea? Am vazut ca s-au mai facut cereri de genul acesta si s-au acceptat. Cred ca maine o sa am timp si sa modific putin blogroll-ul si va voi adauga. Va multumesc.

  165. Exista anumite circumstante, anumite capcane ale vietii, exista fractiuni de secunda in care esti ceea ce esti si ceea ce vei deveni, sunt momente care iti dezvolta mai mult sau mai putin capacitatea de a fi puternica. Intr-un mod decisiv sau nu! Sunt de parere ca o femeie puternica este cea care se descopera pe sine. Exista femei care se cauta toata viata si nu se gasesc. Incearca sa faca asta prin mai multe cai: fie prin experienta, fie filosofic, fie prin simturi, fie prin ascutirea instinctelor, fie prin trairi teologice intense. Unele dintre noi se opresc la primele semne de oboseala. Altele… strang din dinti si merg mai departe. O femeie puternica incearca o viata intreaga sa afle cine este cu adevarat si tot nu considera ca are suficient timp. O femeie puternica cauta in permanenta sa se perfectioneze si nu face din asta scopul major al parcursului sau existential.

  166. O femeie puternica incearca sa zambeasca atunci cand sufletul ii plange, o femeie puternica incearca sa desopere partea buna din fiecare om.Eu voi incerca sa lupt dar uneorii esti prea lovit de soarta si cat ai vrea sa razi……ochii nu se opresc din plans!

  167. Un singur lucru il pot spune in aceste momente pentru toate femeile cu adevarat puternice: RESPECT!Femeia puternica in ochii mei arata asa: o femeie care stie ce vrea, dar care nu calca totul in picioare pentru a obtine ce vrea…..o femeie puternica e aceea care isi alege meseria in functie de placerea pe care i-o aduce, nu pentru satisfactia materiala……..femeia puternica e puternica pentru ca are suflet.

  168. Corect, Dobermann,
    Pur si simplu am luat de-a gata un text de pe site-ul trimis de Cercetasa si i l-am servit lui Anti, in semn de „obrazul celalalt” la una din consacratele lui impoliteti. Fara sa intru in fond…
    Discutia a degenerat de la Anti. Eu am postat patru dintre actritele mele preferate, toate femei puternice inainte de toate, intrebandu-ma de ce barbatii (fara de nuante, caci nici ei nu sunt toti la fel) fug de femeile puternice. Si de aici a pornit isteria, cu raspunsul banat.
    Nu intru in mai multe detalii ca ma tachinez cu el trei zile de acum incolo…
    Si, crede-ma, am lucruri mai bune de facut

    Museteanu,
    Am auzit ca ai plecat din tara, in SUA. E adevarat?

    Dacic,
    Ok de preluare

  169. Ion Adrian,
    Am citit fix ca ăla care nu se pricepe dar încearcă să înţeleagă. Şi iată ce întrebare îţi pun cu mintea mea de câine:
    Dacă art.142 alin.(5) din Constituţie „lasă la dispoziţia legiuitorului” condiţiile în care vor fi aleşi judecătorii CC, iar legiuitorul face Legea Organică a Curţii, atunci nu crezi că aceştia (judecătorii) ar trebui aleşi conform Legii Organice a Curţii? Asta înţeleg eu din ceea ce susţii tu.

  170. Dacic,
    Am intrat pe blogul tau.
    Cu tot respectul si cu toata prietenia iti spun ca o petitie pentru declararea maresalului Antonescu ca erou national te situeaza in conflict cu legislatia romana actuala, care poate sa-ti faca un dosar penal pentru asta. Apologia generalului este considerata infractiune.
    Ca suntem sau nu de acord cu o lege, e una, respectarea acestei legi e altceva.
    Repet, te inteleg, dar nu as vrea ca pentru opiniile tale sa ai de suferit.

  171. Draga daniela maxim,vad ca in aceasta ograda mai intri si scrii,dar pe celalalt blog nu ai mai intrat,pt a-mi rasp.trebuie sa iti comunic ceva.Stii unde ma gasesti.

  172. Hihihiii … doamna Savin, eu nu fac fronda cu dumneavoastra, ci bat labuta lui dobermann 🙂

    Eu nu iubesc barbatii, pot sa iubesc doar un singur barbat … pe cel care ma iubeste!

    Moamaaa ce parsiva mi-s! Hihiiiii

  173. Cercetasho,
    Nici eu cand vorbeam de fronda nu ma refeream la tine…
    Hihihi
    Si nu-s parsiva…
    Cat despre iubesc pe cine ma iubeste, asta nu decizi tu… iubirea nu te prea intreaba, n-are nici pragmatism, nici cantar, ca sa vada ce primeste in schimb…

  174. Anti,
    Ich verstehe nicht.

  175. Hmmm … nu se pune problema de a ”primi la schimb”. Dar daca iubesti pe cineva care nu te iubeste si nu-i pasa de tine, esti singur responsabil de neplacerile/suferintele care decurg din asta!
    Si atunci apare intrebarea? Vrei sa iubesti sau sa suferi?
    …………………………..

    ”FEMEI PUTERNICE … BARBATI PUTERNICI!”

    Mai degraba:

    – UNITATEA PRIN COMPLEMENTARITATE … ”SAC SI PETEC!”

    – MAR COPT, CAZUT, PE CARE SA TI SE PUNA PATA SI PE CARE SA VREI SA-L ASEZI ALATURI!

    Adica oameni maturi, pregatiti pentru relatia in doi, care sa se doreasca reciproc si fiecare sa-i spuna celuilalt:

    ”ESTI EUL MEU CEL MAI BUN!”

    ”MULTUMESC CA EXISTI!”

    Si cele 2 ”spuse” … spun totul!

    PS. A fost, din nou, actiune ”intelligence”? 🙂

  176. Nicoleta: Da, am fost si in SUA. Revin in tara saptamana viitoare. Mi-ar placea sa vorbim mai multe…

  177. Cercetaşule,
    „Mulţumesc că exişti”??? Hi, hi, hi!

    P.S. Nu te supăra, bite!

  178. Haide … dobermann si noi toti!

    Putem sa filosofam pana la sfantul asteapta … Totul se rezuma la complementaritate, compatibilitate!

    ”Ce poti sa iei dintr-o parte, sa pui in alta, importanta este conceptia despre viata!” … Cica daca nu exista potriveala la ultima, nimic nu este posibil!

    Si cum spunea Anti: Sa te iubeasca cineva, chiar daca esti muma padurii! Hihiiii 🙂

  179. Sa iubim si sa fim iubiti cu totii! 🙂

    Acum am fugit! O zi buna!

  180. Va multumesc pentru atentionare. Stiu si tocmai de aceea am scris despre acea Ordonanta.

  181. @Doberman,
    Ai inteles excelent si asta ma convinge ca nu gresesc desi niste nenorociti de mercenari in solda lui Iliescu, au inceput deja sa incerce sa anuleze cele spuse de mine facand misto.
    Asta imi dovedeste ca am nimerit in plin.
    Sper sa citeasca si destinatarii care au decizie sau influentza in domeniu.

  182. PS Si-ti multumesc ca ai citit, caci nu multi se ostenesc la asemenea corvada.

  183. Ion Adrian,
    Mă bucur.

  184. Ca sa dormim bine…

  185. Patriciaaaaaaa, anii ’90, ce vremuri revolute….

  186. O oama de oama…

  187. Nicoleta,
    Au vreo consistenta aceste informatii?

    BERCEANU ȘI VIDEANU VOR SĂ LEGALIZEZE CONTRABANDA CU SUBSTANȚE RADIOACTIVE. AURUL DE LA ROSIA MONTANĂ ESTE PRAF ÎN OCHI.

    Motivul pentru care Berceanu şi Videanu au făcut deja jocurile Gold Corporation si ale lui Mark Rich la Roşia Montană (pentru care Radu Berceanu a primit, ca de obicei, o sumă impresionantă de euro, drept spaga) ne-a fost recent dezvăluit de o echipă de ofiţeri activi din SRI, care atrag atenţia asupra faptului că miza NU este aurul. „La Roşia Montană sunt sute de mii de tone de URANIU pur”. De 20 de ani, minereul radioactiv este traficat de aici, în cantităţi mici, iar zbaterea celor doi ministeriabili pentru ca GC să pună gheara pe zăcămintele de la Roşia Montană ar avea ca punct final legalizarea contrabandei cu uraniu, sub umbrela exploatării aurului. Menționăm că în anii 2008-2009 mai mulţi membrii ai grupării teroriste Farc din Columbia – arestaţi de către autorităţile SUA – au declarat că au cumparat, din exploatarea de la Roşia Montană, prin interpuşi (în fapt o reţea de traficanţi controlată, aşa cum afirmă Serviciile Secrete române, de către Radu Berceanu), o mare cantitate de uraniu pur.

    Din verificările efectuate în legătură cu zacămîntul de uraniu din zona staţiunii Roşia Montană , judeţul Alba, au rezultat următoarele aspecte de interes operativ:

    1. Calitatea zăcămîntului era deosebită, aceasta fiind considerată resursa cu cea mai mare concentraţie de uraniu din lume. Statul român, prin Minvest S.A. (societate controlată, de asemenea, de către Berceanu), a concesionat, în 1997, firmei canadiene Gabriel Resources Ltd. terenul pe care urmează să fie amplasată viitoarea exploatare de aur şi argint de la Roşia Montană , contra sumei de 3 milioane de dolari. Concesionarea a fost facută în urma unui studiu efectuat de canadieni, care, după ce au scanat zona prin satelit şi cu sonde moderne, au făcut următoarea afirmatie: „Undeva, chiar sub casele oamenilor, zace o comoară compusă din vreo 300 tone de uraniu”. În „subsolul” afacerii cu firma canadiană, transformată intre timp în Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), la capitolul secret este inserată o prevedere din care rezultă că tot ce se va găsi vreodată în cursul exploatării în afară de aur – respectiv uraniu, stronţiu, cycloniu, roşianidiu, metale ce nu sunt în tabloul lui Mendeleev – se va regăsi în proprietatea RMGC-ului.
    2. Pină în prezent, nimeni nu a descris corect tipul zăcămîntului aurifer de la Roşia Montană şi acest lucru este foarte important pentru a înţelege ceea ce se pune la cale: zăcămîntul de la RM poate fi descris, în esentă, ca un zăcămînt dispers cu grad scăzut de mineralizare, combinat cu eflorescenţe de tip filon, cu concentraţie mare de minereu, aceste filoane fiind dezvoltate pe distanţe mari şi care mai au o caracteristică – în zonele de contact incrucişate, avînd concentraţii imense de minereu, aşa-numitele vîltori conţin de la 20 la 400 kg metal, cu peste 60 % aur. Aşadar, zăcămîntul de la RM conţine 500 tone de aur dispers, dar, probabil, de 7- 8 ori mai mult aur în filoane şi vîltori. Concluzie: exploatarea nu necesită mină tip carieră, ea se poate face tradiţional, în galerie. Faptul că se insistă pe o metodă distructivă arată că se urmăreşte epuizarea totală a zăcămintului şi aceasta pare a fi o comandă politică, probabil externă. O altă caracteristică a zacămîntului este stratificarea geologică: sub stratul aurifer se află o prelungire geologică a zonei Băiţa, cu conţinut de substanţe radioactive, neexploatabilă economic, dar cu mare risc pentru mediu. La o ploaie torenţială, uraniul poate fi purtat sute de km, iar oraşe precum Turda şi Arad ar avea sursele de apă contaminate radioactiv. Ceea ce se pregăteşte la RM seamănă izbitor cu jaful din anii ’50 de la Băiţa Plai, cînd zăcămîntul cu cea mai mare concentraţie de uraniu din lume a luat drumul Moscovei. Toate acestea sunt cunoscute de către Adrian Videanu și Radu Berceanu, din acest motiv ei încercînd să urgenteze exploatarea intensivă a uriaşului zăcământ” – iată ce se arată într-un fragment al unui raport al SRI referitor la tema uraniului de la Roșia Montană.

    NOTA REDACTIEI: Radu Berceanu, după ce a provocat daune uriaşe economiei naţionale, este, asadar, pregătit să fure şi aurul şi argintul de la Roşia Montană şi să legalizeze traficul cu cantităti uriaşe de uraniu. Conform surselor noastre, compania canadiană Gold Corporation, prin intermediul lui Radu Berceanu, a negociat, la începutul acestei veri, emiterea dreptului de 20 exploatare a zăcămintelelor aurifere ale României şi inţelegerea a „costat” 100 de milioane de euro. Circa 80% din valoarea banilor a fost livrată deja în anumite conturi secrete în străinătate, aparţinînd lui Adriean Videanu şi Radu Berceanu. Ar mai fi de livrat ultima tranşă, avîndu-l ca beneficiar tot pe ministrul Transporturilor. Înţelegerea a stabilit şi o renta viageră pentru Berceanu, în cuantum de 1% anual din profitul adus de exploatare. Un procent cu o valoare substanţială, avînd în vedere posibilitătile afacerii, care urmăreşte extragerea şi prelucrarea a 800 de tone de aur şi circa 2.000 de tone de argint. După înţelegere, Gold Corporation a început o amplă campanie de imagine, care prezintă avantajele exploatării zăcămintelor preţioase din zona Roşia Montană . Clipurile publicitare, a căror difuzare e platită cu bani grei în toată mass-media, au scopul de a pregăti opinia publică pentru acceptarea deciziei de exploatare, fără a menţiona, bineînţeles, dezavantajele metodei de exploatare propuse de canadieni, cum ar fi otrăvirea terenului şi a rîurilor din zonă cu compuşii chimici derivaţi din exploatarea zăcamintelor printr-un proces tehnologic pe bază de cianuri. Acum, greii Gold Corporation se tem de faptul că Berceanu va fi inlăturat din PDL (ceea ce devine tot mai evident!), iar ei vor rămîne cu praful de pe tobă şi banii cheltuiţi. In aceste condiţii, îi forţează puternic mîna acestuia spre a-şi onora promisiunea pentru care a fost recompensat în avans. Din informaţiile noastre, Radu Berceanu, artizanul înţelegerii, dă din colţ în colţ, neştiind cum să procedeze. Promisa Hotărîre de Guvern, prin care el ar fi trebuit să le deschidă uşa celor de la Gold Corporation, nu poate fi emisă de guvernul Boc, cel din urmă refuzand presiunile lui Bercovici. Returnarea banilor nu este o soluţie, pentru că afaceriştii canadieni ameninţă că vor face publică povestea în cazul în care Berceanu nu onorează promisiunea.

    Este un mail care circula via Rucsandra Radu?

  188. Buna dimineata. Frumos subiect.. „Femei puternice”. In primul rand nu ar trebui sa existe femei puternice. De ce? Pentru ca femeia nu trebuie sa aibe nevoie sa fie puternica. Trebuie sa fie ocrotita si ferita de tot ce ar putea sa o faca sa sufere. Si daca totusi se intampla sa sufere trebuie sprijinita necontenit. Oricum femeia este puternica de fel. Si un exemplu cel mai clar (si inchei)……DURERILE NASTERII. Nu stiu cati dinttre „macho man-ii”astia ar rezista. Si alt exemplu care vine din istorie…IOANA D`ARC…….o ZI BUNA SA AVETI http://www.youtube.com/watch?v=dwXzpTU-NCk

  189. Nicoleta,hmmmmm,patricia CASS,interesante gusturi in materie ai.
    femeia relativ stearsa ca fizic dar care stie sa promita mult,tipic pt genul francez,tipul de femeie;
    ,SNUR FARA PICIOARE SI…………CUR’
    ROG SCUZATI EXPRESIA CMULT PREA LICENTIOASA.
    Vreme revoluta…………….nu ,era un model promovat in anii 90,asa cum fiecare generatie incearca sa consacre de-a lungul timpului.
    pune-le fata in fata pe MARYLIN MONROE SI PE PATRICIA CASS.
    De la femeia planturoasa,tot blonda plina de forme la BETISORUL PATRICIA…………..ASTA-I EVOLUTIA,UNEORI REVOLUTA,DACA AR FI SA-TI DAU DREPTATE………
    Si totusi-diversitatea de tipologii umane asigura pina la urma un echilibru foarte stabil in regnul uman-FIECARE PINA LA URMA ISI GASESTE PERECHEA………….
    Depinde foarte mult de cauta fiecare in viata,si aici………..subiectul devine dificil,pt ca fiecare dintre noi avem standarde diferite si pretentii in functie de multe lucruri.

  190. Sunt surprins,pt ca nimeni nu a comentat pe acest blogg capul de afis al stirilor-RETINEREA PT 24 DE ORE A LUI DAN DIACONESCU.
    Interesant,si stiu de ce spun interesant.se pare ca EVENIMENTUL CONTRARIAZA PE MULTA LUME,daca e sa ma gindesc la D.D.si-a oferit televiziune in campanie electorala candidatului TRAIAN BASESCU.
    De partea cealalta,nu vreau sa cad victima scenartiei atit de facila-RAFUIOELI POLITICE,SEMNALE PT MOGULI,ETC.

  191. Nu am timp, nu evit subiectul, am mult de alergat, de-abia pe seara daca ajung

  192. Nicole,
    S-a intamplat ce am prevazut adica Legea lustratiei este neconstitutionala.
    Ea ori va fi lasata balta cea ce inseamna ca a fost doar un joc programat de glezne sau se va incerca salva ce se poate . Eu am incercat adica fata de varianta hard de dorit dar neconstitutionala am compus o varianta soft dar care ar putra fi eficienta daca boborul doreste asta.
    Inainte de a-i da drumul spre Parlament o prezint aici de proba:

    Propunere privind modificarea dispoziţiilor Legii
    lustraţiei, privind limitarea temporară a accesului la unele funcţii şi
    demnităţi publice pentru persoanele care au făcut parte din structurile
    de putere şi din aparatul represiv al regimului comunist în perioada 6
    martie 1945 – 22 decembrie 1989, pentru ca aceasta sa elimine neconstitutionalitatile evidentiate de DECIZIA NR.820 din 7 iunie 2010 a CCR

    Expunere de motive

    1. CCR in motivatia deciziei sale invedereaza:

    a)

    Curtea Constituţională consideră că lustraţia se poate constitui ca
    reper moral, de rememorare a ororilor comunismului, dar şi ca măsură temporară de excludere de la funcţiile de conducere a unor autorităţi şi
    instituţii publice a persoanelor care au lucrat sau colaborat cu regimul
    comunist.
    Lustraţia nu înseamnă, însă, epurare sau răzbunare pentru alegeri
    ideologice greşite ori accidente biografice, ci încercarea de regăsire a
    demnităţii şi încrederii, precum şi redarea autorităţii instituţiilor
    fundamentale ale statului. Lustraţia accetuează mai ales principiul
    responsabilităţii în exercitarea demnităţilor publice.
    Dincolo de numeroasele probleme morale, sociale, politice,
    economice, legale etc. care se pot ridica după adoptarea unei legi a lustraţiei,
    aceasta are, per ansamblu, un efect pozitiv în perioada de tranziţie a fostelor
    ţări comuniste în vederea trecerii la un stat democratic, de drept, bineînţeles,
    dacă este adoptată în conformitate cu prevederile constituţionale ale
    statului respectiv.

    Principiul egalităţii accesului la o funcţie publică este consacrat prin
    Declaraţia Drepturilor Omului şi Cetăţeanului din 1789, precum şi în art.21
    paragraful 2 al Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului din 10
    decembrie 1948, potrivit căruia „Orice persoană are dreptul de acces, în
    condiţii de egalitate, la funcţiile publice ale ţării sale” şi în art.25 din Pactul internaţional cu privire la drepturile civile şi politice din 16 decembrie 1966, potrivit căruia „Orice cetăţean are dreptul şi posibilitatea, fără nici una dintre discriminările la care se referă art.2 si fără restricţii nerezonabile;
    […] c) de a avea acces, în condiţii generale de egalitate, la funcţiile publicedin ţara sa.”
    Astfel, sunt interzise discriminările bazate pe rasă, sex, religie, opinie,
    avere, origine socială etc., dar fiecare stat are dreptul să impună, pe cale legislativă, anumite condiţii specifice pe care trebuie să le îndeplinească unfuncţionar public, cum ar fi cetăţenia, exercitarea deplină a drepturilor civile şi politice, moralitatea etc.

    Aşadar, în toate statele membre ale Uniunii Europene există condiţii
    specifice pentru accederea la o funcţie publică. Unele state membre cer deţinerea anumitor diplome sau a unor studii specifice diferitelor niveluri de ocupare, altele solicită anumite competenţe lingvistice, cunoaşterea drepturilor civile, obligaţii militare, limită de vârstă, aptitudini fizice etc. De asemenea, posturile care implică respectarea unui secret profesional necesită un control de securitate.

    b)

    În ţările foste comuniste, o condiţie specială pentru accederea într-o
    funcţie publică a fost considerata neapartenenţa la nomenclatură şi, ca o consecinţă, a apărut conceptul de „lustraţie”, termen ce semnifică procedura existentă în aceste ţări de a-i arăta pe cei care au colaborat cu fostul regim şi de a le interzice ocuparea unor funcţii publice. Această practică a apărut ca o garanţie a respectării statului democratic, de drept, în vederea bunei funcţionări a administraţiei publice bazate pe credibilitatea şi loialitatea
    funcţionarilor publici.
    Toate ţările fost comuniste din Europa Centrală şi de Est care au
    aderat la Uniunea Europeană s-au confruntat cu problema lustraţiei, adică a interzicerii accesului sau îndepărtării din instituţiile publice a acelor persoane cu privire la care există certitudinea că au făcut parte din regimul comunist.
    Fiecare ţară confruntată cu problema lustraţiei, în funcţie de scopul
    urmărit şi de specificul naţional, a adoptat un anumit tip de realizare a
    lustraţiei, considerându-se, în doctrină, că Cehia a reglementat un model radical, că Lituania şi ţările baltice au adoptat un model intermediar şi că Ungaria, Polonia şi Bulgaria s-au raliat unui model moderat.
    În România, comunismul a fost condamnat la nivel de doctrină,
    schimbarea regimului fiind consacrată prin acte juridice cu valoare
    constituţională, precum Comunicatul către ţară al Consiliului Frontului
    Salvării Naţionale, publicat în Monitorul Oficial al României nr.1 din 22 decembrie 1989, şi Decretul-Lege privind constituirea, organizarea şi funcţionarea Consiliului Frontului Salvării Naţionale şi a consiliilor
    teritoriale ale Frontului Salvării Naţionale, publicat în Monitorul Oficial al României nr.4 din 27 decembrie 1989.

    c)
    După o încercare nereuşită, cea din 1997, adoptarea în România a
    Legii lustraţiei este lipsită de eficienţă juridică, nefiind actuală, necesară şi utilă, doar cu o semnificaţie exclusiv morală, ţinând seama de perioada mare de timp care a trecut de la căderea regimului totalitar comunist.
    La ora actuală, în România, în ceea ce priveşte funcţiile de demnitate
    publică, nu există o condiţionare a ocupării acestora de neapartenenţa la
    vechile structuri comuniste, ci există doar obligaţia de a declara apartenenţa sau neapartenenţa la poliţia politică.
    În condiţiile legislaţiei actuale, o asemenea condiţie este numai cea
    prevăzută la art.50 lit.j) din Legea nr.188/1999 privind Statutul
    funcţionarilor publici şi are următorul conţinut: „Poate ocupa o funcţie
    publică persoana care îndeplineşte următoarele condiţii: […] j) nu a
    desfăşurat activitate de poliţie politică, astfel cum este definită prin lege”.
    În continuare, Curtea reţine că în concepţia legii criticate răspunderea
    juridică şi sancţionarea se întemeiază pe deţinerea unei demnităţi sau funcţii
    în structurile şi aparatul represiv al fostului regim totalitar comunist.

    Răspunderea juridică, indiferent de natura ei, este o răspundere preponderant
    individuală şi există numai întemeiată pe fapte juridice şi acte juridice
    săvârşite de o persoană, iar nu pe prezumţii.
    Nici o persoană nu va putea fi supusă lustraţiei pentru opinii personale
    şi convingeri proprii, sau pentru simplul motiv de asociere cu orice
    organizaţie care, la data asocierii sau a activităţii desfăşurate, era legală şi nu
    a comis încălcări grave ale drepturilor omului. Lustraţia este permisă doar cu
    privire la acele persoane care au luat parte efectiv, împreună cu organizaţii
    ale statului la grave încălcări ale drepturilor şi libertăţilor omului.

    d)

    Articolul 2 al legii supuse controlului de constituţionalitate prevede
    una din principalele sancţiuni colective care vizează dreptul de a candida şi
    dreptul de a fi ales în funcţiile de demnitate publică enumerate a persoanelor
    care au aparţinut anumitor structuri politice şi ideologice. Dispoziţiile
    acestui articol de lege contravin prevederilor constituţionale ale art.37 şi
    art.38 prin care se consacră dreptul de a fi ales, cu interdicţiile expres şi
    limitativ menţionate. Este evident că dispoziţiile art.2 din Legea lustraţie
    excedează cadrului constituţional, prevăzând o nouă interdicţie dreptului de
    acces în funcţiile publice care nu respectă art.53 din Constituţie referitoare
    la restrângerea exerciţiului unor drepturi sau al unor libertăţi. Astfel, Curtea
    constată că această limitare este lipsită de proporţionalitate în raport cu
    scopul urmărit, întrucât aduce atingere însăşi existenţei dreptului şi nu îşi
    justifică necesitatea într-o societate democratică.
    Curtea consideră că Legea lustraţiei aduce atingere şi principiului
    neretroactivităţii legii consacrat în art.15 alin.(2) din Constituţie, potrivit
    căruia “Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau
    contravenţionale mai favorabile.” Legea se aplică pentru fapte şi acţiuni
    săvârşite după intrarea ei în vigoare. De aceea nu se poate pretinde ca,
    respectând legile în vigoare şi acţionând în spiritul lor, cetăţenii să aibă în
    vedere eventuale reglementări viitoare.

    2. Din cele de mai sus se constata ca CCR nu incrimineaza nici lustratia in genere si nici categoriile indicate la art 1 al legii ci doar masurile prevazute in art 2 asa ca noi consideram ca doar modificarea art 2 si a celor subsecvente in consecinta acestei modificari rezolva problemele de constitutionalitate ale legii inlocuind varianta hard cu una soft dar care prin transparenta poate avea atatea efecte cat doreste electoratul, caci mai mult nu putem face intr-o tara democratica membra a NATO si UE, la 20 de ani dupa licidarea unui sistem condamnat de istorie si de Presedintele Romaniei in prezenta Parlamentului.

    3. In consecinta vom prezenta legea cu modificarile propuse, acestea fiind scrise cu caractere bolduite:

    Art. 1. Sunt considerate ca au făcut parte din structurile de putere şi din aparatul represiv al regimului comunist instaurat în România la 30 decembrie 1947, următoarele persoane:
    a) cadrele cu funcţii de conducere din aparatul central şi local al PCR şi UTC;
    b) activiştii salarizaţi ai P.C.R. şi U.T.C. care au desfăşurat activităţi în aparatul organelor centrale şi locale ale organizaţiilor politice, obşteşti şi de masă, precum şi în unităţile economice şi instituţii civile şi militare;
    c) membrii Consiliului de Stat, ai Consiliului de Miniştrii şi Marii Adunări Naţionale, precum şi miniştrii secretari de stat, prim adjuncţii şi adjuncţii miniştrilor şi secretarii de stat;
    d) preşedinţii, prim vicepreşedinţii, vicepreşedinţii şi secretarii Comitetelor Executive ale Consiliilor Populare judeţene, municipale, orăşeneşti şi comunale;
    e) preşedinţii şi vicepreşedinţii Uniunii Asociaţiilor Studenţilor Comunişti din România la nivel central şi de centru universitar;
    f) redactorii şefi şi redactorii şefi-adjuncţi din unităţile de presă şi edituri ca organe de reprezentare a politicii P.C.R. şi U.T.C;
    g) rectorii, decanii şi cadrele didactice angajate în Academia Ştefan Gheorhiu, precum şi cadrele de conducere din şcolile de partid;
    h) angajaţii şi colaboratorii structurilor de poliţie politică aşa cum sunt definiţi aceştia în articolul 5 alineatul 2-5 din Legea 187/1999;
    i) procurorii generali, procurorii generali adjuncţi, procurorii şefi, procurorii şefi adjuncţi, preşedinţii şi vicepreşedinţii instanţelor judecătoreşti civile şi militare de la toate nivelurile;
    j) ambasadorii, miniştrii plenipotenţiari şi asimilaţii acestora, precum şi reprezentanţii corpului diplomatic din străinătate;

    Art.2 Persoanele care nu se supun indeplinirii cerintelor ce decurg din prezenta lege aflandu-se în perioada 30 decembrie 1947-22 decembrie 1989 în una din situaţiile enumerate la articolul 1, nu pot candida, nu pot fi alese şi nu pot fi numite timp de 10 ani de la intrarea în vigoare a prezentei legi, pentru următoarele demnităţi şi funcţii :
    a) preşedinte al României;
    b) consilier prezidenţial sau consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale;
    c) senator sau deputat;
    d) secretar general, secretar general adjunct, şef de departament sau director general ori director în aparatul Senatului ori al Camerei Deputaţilor;
    e) membru al guvernului, consilier de stat, secretar de stat, subsecretar de stat sau funcţii asimilate acestora, secretar general, secretar general adjunct, sau director în cadrul ministerelor;
    f) membru al Consiliului Superior al Magistraturii, al Curţii de Conturi sau judecător al Curţii Constituţionale;
    g) preşedinte sau şef de secţie al Consiliului Legislativ; h) avocat al poporului, sau adjunct al acestuia;
    i) director, director adjunct în toate serviciile de informaţii;
    j) membru al Consiliului Naţional al Concurenţei, al Consiliului Naţional al Audiovizualului, al Comisiei Naţionale de Valori Mobiliare, al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune şi al Societăţii Române de Radiodifuziune, precum şi director şi director teritorial din aceste două instituţii, membru al Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii;
    k) membru în Consiliul de Administraţie sau în conducerea executivă a Băncii Naţionale a României;
    1) membru în consiliul de administraţie al oricărei societăţi comerciale, dacă reprezintă interesele statului român;
    m) prefect, subprefect, secretar general al prefecturii;
    n) primar, viceprimar, secretar al unităţilor administrativ-teritoriale;
    o) consilier judeţean sau consilier în Consiliul General al municipiului Bucureşti, consilier municipal, orăşenesc, comunal, sau de sector al municipiului Bucureşti;
    p) magistrat sau funcţie asimilata calităţii de magistrat, membru în Consiliul Superior al Magistraturii;
    q) membru al corpului diplomatic din ambasade, consulate sau reprezentanţe ale României în străinătate;
    r) inspector general, inspector şef şi director general din Inspectoratul General al Poliţiei, inspectoratele teritoriale, precum si adjunct al acestora;
    s) şef al Statului Major al Armatei, adjunct si şef de direcţie în cadrul S.M.G., comandant de Armată si adjuncţi ai acestora;
    t) preşedinte sau director general al agenţiilor sau instituţiilor de stat la nivel naţional;
    u) inspector general, inspector sau director în cadrul serviciilor deconcentrate ale statului la nivel local;

    Art.3. (1) Persoanele care îşi depun candidatura pentru una din funcţiile alese, prevăzute la art.2 vor prezenta o declaraţie pe proprie răspundere olografă prin care să precizeze dacă s-au aflat într-una din situaţiile prevăzute la art. 1;
    (2) Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii va emite, în termen de 30 de zile de la depunerea candidaturilor, un certificat de compatibilitate conform dispoziţiilor art. 1 litera h din prezenta lege;
    (3) Declaraţia pe proprie răspundere depusă de un candidat la o funcţie aleasă din cele prevăzute la art.2 vor fi verificate de Birourile electorale de circumscripţie odată cu celelalte incompatibilităţi impuse de legea electorala, birouri care vor asigura afisarea si publicitatea deplina a acesteia cat si a certificatului de compatibilitate emis conform art. 3 alin (2), prin toate mijloacele legale de publicitate a acesteia si propaganda electorala, pentru persoanele care au deţinut una din funcţiile prevăzute la art. 1 şi, atunci când este cazul, vor trimite dosarul organelor penale abilitate sa cerceteze fapta sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, reglementată şi sancţionată de Codul penal, fapta pentru care in caz de alegere intro demnitate sau functie care garanteaza imunitati, acestea nu se vor aplica acestei infractiuni de fals, cu toate consecintele legale ce vor decurge .
    (4) Rezultatele verificărilor birourilor electorale se vor publica în Monitorul Oficial.

    Art.4 (1) în cadrul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii se înfiinţează Departamentul de aplicare a legii lustraţiei, care emite certificatele menţionate la articolul 3 alineatul 2 si articolul 6 din prezenta lege.
    (2) Personalul necesar se asigură prin redistribuire din cadrul CNSAS.
    (3) Conducătorul acestui departament se numeşte de Colegiul CNSAS.

    Art.5. (1) în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi
    persoanele care exercită o funcţie sau demnitate publică dintre cele prevăzute la art.2 sunt obligate să depună la instituţia la care îşi desfăşoară activitatea o declaraţie pe proprie răspundere olografa prin care să precizeze dacă s-au aflat întruna din situaţiile prevăzute la art. 1;
    (2) Persoanele care nu au depus declaraţia arătată mai sus, sunt demise de drept la expirarea termenului de 30 zile;
    (3) Persoanele din a căror declaraţie rezultă că s-au aflat într-una din situaţiile prevăzute la art. 1 sunt demise de cei in drept sa le demita doar daca la angajare au dat informatii false privind acest aspect , demiterea fiind de la înregistrării declaraţiei,dar cu aplicarea corespunzatoare a art. 8 alin(3).

    Art.6. Persoanele care, în virtutea atribuţiilor conferite de lege, au dreptul să facă numiri în vreuna din funcţiile prevăzute la art.2, sau au datoria de a verifica numirile făcute, sunt obligate în solidar să verifice de îndată dacă persoanele aflate în exerciţiul respectivelor funcţii sau demnităţi s-au aflat într-una din situaţiile prevăzute la art.1., cerând în acest scop un certificat din partea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii şi verificând la Direcţiile de muncă, oficiile de pensii şi orice altă instituţie abilitată, starea lor de compatibilitate în sensul prezentei legi.

    Art.7. Refuzul persoanelor abilitate, de a face aplicarea prevederilor art.3, 5 şi 6 constituie infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice şi se pedepseşte conform codului penal.

    Art.8. (1) împotriva deciziei prin care se constata ca o persoana s-a aflat îintr-una din situaţiile prevăzute ala art. 1, se poate face contestaţie în termen de 15 zile de la comunicare;
    (2) Soluţionarea contestaţiilor este de competenţa tribunalului şi se va face de urgenţă. Hotărârile date sunt definitive şi irevocabile.
    (3) Introducerea acţiunii la instanţa judecătorească are ca efect suspendarea deciziei de destituire.

    Art.9. Persoanele cu atribuţii de conducere sau control, au obligaţia de a aduce la cunoştinţa celor care ocupă funcţiile enumerate la art.2, prevederile prezentei legi.

    Art.10. La data intrării în vigoare a prezentei legi, orice dispoziţii contrare se abrogă.

  193. Frank,
    Te ocupi de prostii.

  194. @ion adrian
    Ai avut dreptate, ar fi trebuit de mult să mă exprim (şi) pe blogul d-nei Savin. Citindu-i ultima postare,realizez cât de dedicată interesului naţional este această doamnă.
    Pur şi simplu mă simt aici ,,ca peştele în apă”….nu-mi vine să cred că nu am avut nici măcar curiozitatea, să intru pe blogul domniei sale până acum.
    Poate, am rămas cu ,,sechele” de reticenţă amintindu-mi ,,colaborarea” d-nei Savin cu….Gigi Becali, unul din cei doi saltimbanci care ne fac de râs prin Europa.
    Oricum, CPreda mă (cam) dezamăgeşte , constatând că….se simte (mai) bine în compania adversarilor d-nului Traian Băsescu, cărora ne le cenzurează (decât cosmetizat) campania concertată de intoxicare, orchestrată de …..produsele somnului raţiunii (naţiunii) care conduc acum PNL şi PSD.
    Câţi mai suntem cu mintea limpede, trebuie să ne menţinem din răsputeri lucizi şi…calmi. Ne aşteaptă vremuri grele.

  195. @ion adrian
    Am citit extrasul de ,presă” despre Roşia Montana….înainte de o întreba pe d-na Savin cât de consistent este conţinutul, mă aştepatm să-ţi aflu …ce-ţi spun propria logică şi ,,bunul simţ” despre această intoxicare care depăşeşte orice limită…
    Te aştept cu investigaţii asupra dezvăluirilor începute de d-nul Berceanu în parlament, după citirea moţiunii…MI SE PARE MULT MAI INTERESANT ŞI RELEVANT. Până şi TVR a întrerupt, temporar, declaraţiile ministrului.
    Hai să vedem şi cronologic, cînd a apărut…unde a părut (eu necitind ziare din 2002, având BBC încă în emisie atunci) acea mârşăvie cu care ,,ai ocupat” aproape un sfert de blog , în raport cu dezvăluirile d-nului Berceanu.
    PS
    Ca părere personală, cred că miniştrii Berceanu, Blaga şi Videau sunt trei din cei mai capabili ..administratori instituţionali” pe care îi avem. Intenţionat nu am spus ,,politicieni”, pentru că pur şi simplu nu ştiu să se apere…asta fiind pentru mine, de fapt, O CALITATE.
    Spunând doar adevărul, nu te poţi apăra în această ,,democraţie originală” românească.
    Iar d-na Udrea, sincer o văd mai capabilă să îndeplinescă atribuţii de prim ministru, decât mulţi din aşazişii ,,bărbaţi” din politica românească (de fapt nişte misogini…impotenţi…politic).
    Uite, când mă uit de exemplu la Bănicioiu, mi-e ruşine mie însumi că aparţin…sexului maasculin.

  196. @ion adrian
    Nu înţeleg de ce nu-mi văd comentariile pe care ţi le-am adresat, destinate, în egală măsură şi doamnei Savin.
    Poate, este o problemă tehnică ?

  197. Încep să realizez în ultimele zile, cît de mare este putregaiul din anumite trusturi media…cât adâncă şi ramificată este rădăcina încrengăturii dintre (anumiţi) politicieni, oameni de afaceri şi (anumite) personaje din presă care irumpe, cred, din tenebrele istoriei postdecembriste.
    Câte matrapazlâcuri au de ascuns sau de continuat aceste reţele…Voicu fiind doar un simplu pion….
    Devine limpede ,,ce au” aceşti indivizi cu Traian Băsescu şi de ce au vrut (şi vor) să-l suspende…pur şi simplu le stă ,,ca un par în ochi”.
    Poate d-na Savin, documentată (mai bine) fiind, aşa cum se vede chiar din ultimul articol postat pe 14 iunie, revine în curând cu un comentariu detaliat despre această mizerie, care îşi arată doar …,,vârful de iceberg”.
    Este foarte important ca cetăţenii SĂ ÎNŢELEAGĂ ce se întâmplă cu ei sau ,,în numele” lor, pentru că altfel, ţara asta se duce naibii…şi o dată cu ea, noi toţi (în afară de cei cu conturi în paradisuri fiscale , pe care, evident că-i doare-n…..).

  198. Ia vezi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..Anti,
    Ca n-am trecut in alta dimensiune si sa vin ,doar ,sa va bantui ograzile!!!
    Sunt cat se poate de vie!! si sunt cu ochii pe voi ca pe butelie!!!!
    Numele lui este George Becali!! sau Gheorghe!!!!
    fara alinturi!!!!! ….sa moara dusmanii!
    hahahihihi!

  199. zaharescu valeriu,
    „Ca părere personală, cred că miniştrii Berceanu, Blaga şi Videau sunt trei din cei mai capabili ..administratori instituţionali” pe care îi avem. ”
    DEZVOLTA „CAPABILI”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ti-e rau!!!!!!!!!!!!
    Ca parere la parere personala a ta,traiesti in alta lumea ,a ta!!!! si numai a ta!!!
    si :
    „Iar d-na Udrea, sincer o văd mai capabilă să îndeplinescă atribuţii de prim ministru,…”
    -LA TINE ACASA sa nu-ti mai fie rusine ca apartii sexului masculin!!!
    ….nu mai fi asa patimas!!!
    hahahihihi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  200. Dle Zaharescu,
    1. Nu consider ca eu personal am informatii suficiente despre Rosia Montana si de aceea am postat acel articol care m-a cam mirat.
    Nicole stie desigur mult mai multe.
    2. Ref. la CPreda, i-am spus-o si direct pe blog si nu odata: nu s-a maturizat suficient, nu a scapat de complexul tocilarului cu ochelari pe care si l-a creeat si ia fost creeat in liceu.
    Sufera de o exagerare a autocenzurii.
    Ca sa intelegi mai bine iti spun ca daca ar fi profesor(nostim este ca si este) si l-ar avea elev pe nepotul sau acesta ar lua mereu cu un punct sub cei egali cu el ca nu cumva sa zica cineva ca-l protejeaza. Sunt convins ca inteleptul Anti nu ar face o asemenea tampenie cu „briliantul” sau.
    Si ca sa vezi ce „timid” daca as fi spus despre el cele de mai jos poate ca le-ar fi publicat dar spunandu-le ref la AN si adresandu-le lui Vasile cu care discut de mai multa vreme despre cenzura lui AN m-a cenzurat.
    Pentru ca imi face placere sa exemplific cat de mic este uneori AN, exact cum a spus si Basescu(ce simtz are omul acesta!) o sa postez aici postarea cenzurata de CPreda:

    Despre AN, cavalerul dreptatii si al justitiei:

    Si ca sa mai ridic un coltz din valul cu care AN se disimuleaza in printz al Adevarului, cand de fapt nu este decat un borfas prapadit, postez inceputul textului trimis catre un vicepresedinte al camerei dept.dar pe care nu l-a scos din moderare, dar si raspunsul meu la acesta magarie in care-i comunic cam care este parerea mea despre el si o postez si aici:

    1.
    ion adrian spune: Comentariul tău e în așteptare.

    iunie 23, 2010 la 8:33 am
    Dle Adrian Nastase vicepresedinte al CD,
    Va remit si pe acesta cale propunerea pe care o veti primi si pe adresa CD alaturi de institutiile abilitate: Parlament, Guvern, Presedinte, si care se refera la o varianta soft constitutionala a Legii lustratiei pe care sper s-o sprijiniti:

    Propunere privind modificarea dispoziţiilor Legii
    lustraţiei, privind limitarea temporară a accesului la unele funcţii şi demnităţi publice pentru persoanele care au făcut parte din structurile de putere şi din aparatul represiv al regimului comunist în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989, pentru ca aceasta sa elimine neconstitutionalitatile evidentiate de DECIZIA NR.820 din 7 iunie 2010 a CCR
    etc, etc, etc…..

    2.
    ion adrian spune: Comentariul tău e în așteptare.

    iunie 23, 2010 la 7:12 pm
    AN, de ce-mi blochezi propunerea ptr legea lustratiei? Oricum am pus-o pe destule bloguri si o s-o trimit unde trebuie.
    Esti cu adevarat jalnic.
    Oare ai trait 60 de ani degeaba sau doar ca sa aduni niste toale, ptr niste boarfe(asa le spun eu bunurilor materiale ptr care neoamenii fura si ucid)?

  201. Erata : creat, creata; i-a fost …
    si or mai fi…, ca, vorba cantecului: eroi au fost si vor mai fi 🙂

  202. Maaai dragule drag de Anti !
    Multam pentru dezvoltatura!
    „..cum ne-ar sta cu o femeie Prim-ministru?”
    Ma lasi!!!!!!
    Acum dau crezare barfelor de prin ograzi!…
    iti lipseste o femeie in casa ,in mod cnstant!??!!
    Ia-o LA TINE!!!!!! ca tot ti-e draga!
    Doar de dragul diversitatii????
    ..cum merge Dezvoltarea ?Turismul?? Mediul??
    ..Pana una alta,am o rugaminte: cu vreo 2 saptamani ,in urma, am citit ca ministrul finantelor ,i-a avut mintea un orgasm:cine nu-si plateste darile la imparatie( patronii)sa faca puscarie vreo 3 ani???!!
    -un alt barbat facut din laba,in guvernul tarii!!
    Anunta-ma si pe mine ,cand,daca vreodata,presedintele statului semneaza o asemenea porcarie!!
    ..pe facebook circula, ca un virus,refuzul romanilor de a mai plati dari la stat si sa le-o mai faca mare la guvernanti!!??!!
    ..daca suntem avertizati ,putem sa ne protejam!
    Multam!

    P.S.Ce-ai frate cu Moldova?
    Desi m-am nascut in Banat,am copilarit si crescut in Moldova si mi-e tare draga!!!
    ..faci discriminari?!

  203. @antibibliotecaru+@corco
    Staţi calmi….şi nu vă mai hliziţi atât….nu am spus că cei trei sunt BUNI POLITICIENI, ci buni administratori.
    De alfel, creşterea producţiei industriale de 4,2% consemnată în trim. I-2010, poate are legătură, mai mult sau mai puţin (este greu de cuantificat) şi cu..Adriean Videanu.
    Asta, mi se pare relevat şi ,,sănătos” , după beţia speculativă a anilor 2007-2008 care a (con)dus la false iluzii ….în toată lumea.
    Iacătă că ,,buba” s-a spart şi cu toţii trebuie să o luăm de la capăt, pe alte principii…pe bază de competenţe şi nu de ,,inginerii” (a se citi ,,găinării”) financiare.
    PS
    E timpul ca un politician de sex feminin să candideze la preşedinţie..
    cine ?…aţi ghicit : Elena Udrea.
    Argument ? Îndârjirea unei ,,armate” de aşazişi ,,bărbaţi”…misogini şi impotenţi (cel puţin)dpdv politic şi care,după cum se vede, s-au făcut de cacao, luptându-se,fără succes, cu o…singură femeie.
    Unui bărbat puternic, îi place o femeie puternică…de asta am intrat pe blogul d-nei Savin.

  204. ERATA-…mi se pare relevant…

  205. @ion adrian
    CPreda a intrat în politică într-un moment nefavorabil…în care politicienii sunt ,,pe picior de război” mulţi dintr ei având raţiunea în ,,pioneze”, iar argumentele intelectualului rasat se pierd în eter…
    Păcat,pentru că este o personalitate demnă de tot respectul, dar….este ,,prea mic pentru un război atât de mare”.
    PS
    I-am spus Bibliotecarului că este ,,bolnav”…sper că nu l-am jignit iremediabil.
    Dar când îl auzi cum ,,bate câmpii” despre statul totalitar şi pericolul dictaturii, când de fapt SUNTEM sub dictatura imposturii şi a reţelelor oculte politico-economico-jurnalistice originare de prin 1990 cu care preşedintele este în ..război”, îţi vine să-ţi dai cu tesla-n……..

  206. Zaharescu,
    Cu Biblio am si este o problema si prefer sa ti-o comunic aici unde se pare ca el nu vine:
    1. L-am apreciat foarte mult cand proaspat intrat in spatul blogeristic in 2007 i-a vazut blogul caruia ii face destul de discret reclama pe la AN unde eu atacam PSD.
    Era ca informatie de tot felul un blog excelent.
    2. El evident stangist dar dorind sa apara ca absolut obiectiv si intr-o sfera mai inalta;
    3. Am descoperit curand ca avand veleitati de filozof nu cedeaza niciodata intr-o disputa pe idei. Si eu cedez greu dar cedez la argumente consistente non sofistice si de buna credinta, si-mi recunosc chiar cu placere greseala, simtindu-ma cum poate s-a simtit si Alecsandri, daca nu a mintit cand s-a referit la tanarul sau concurent Mihai Eminescu.
    Poate accepta ca a gresit informativ dar niciodata rational. Logica lui (de fapt devenita sofistica, datorita incorectitudinii in care il duce aceasta dorinta bolnava patologica, obsesiva, spun eu de a avea neaparat dreptate nu are alt scopp decat de a-l face sa castige disputele intelectual-politice.
    4. In timp l-am testat i am otinut chiar dovezi materiale f greu de obtinut in acest soi de contraziceri, ca nu gresesc.
    5. Blue, chiar aici intr-o trecere fulguranta, l-a caracterizat scurt si excelent, eu postand aceasta caracterizare la cpreda;
    6. A avut pe rand competitii de acest gen cu toti cei care nu sunt in tabara PSD-PNl ceea ce este deja o indicatie asupra adevaratei sale conceptii , si care au fost dispusi la aasta.
    Toti au renuntat.
    7. trebuie totusi contrat cand sustinerole sale devin periculoase nu in ce spune ci de regula spre cine dirijeaza concluziile care de regula sunt sofistice.
    8. Uneori ma intreb daca nu sunt mai multi precum matematicianul Bourbaki cum l-am numit in gluma, Bourbaki fiind de fapt o echipa de matematicieni francezi.
    Asta datorita capacitatii de a acoperii aproape simultan atatea bloguri.
    Daca ar fi asa ar fi in serviciu comandat si deci cu atat mai periculos.
    Ar fi un soi de experiment securistic facut in spatiul blogeristic

    Numai bine.

  207. Erata:
    1. L-am apreciat foarte mult cand proaspat intrat in spatul blogeristic, in 2007, i-am vazut blogul caruia ii facea destul de discret reclama pe la AN, unde eu atacam PSD.

  208. @antibibliotecaru
    Mă bucur că ,,ai ridicat ştacheta” coerenţei în exprimare…mi-am dat seama că poţi, dar îţi cam place ,,să te prosteşti” uneori.
    De fapt, ai dreptate…trebuie să ne şi relaxăm uneori, că prea ne şuieră ,,gloanţele” urii, încrâncenării şi intoleranţei unora pe la urechi….parcă (mulţi din semenii noştri) au înnebunit de-a binelea.
    PS
    Nu numai Videanu, dar guvernul Boc, în ansamblul lui, are un mare deficit de comunicare.
    Dar, hai să facem un simplu exerciţiu de imaginaţie :…ce naiba am face NOI în locul lor ?
    De unde am scoate bani pentru…sutele de mii de bugetari ,,băgaţi de-a valma” în sistem în 2007-2008 de cei care vorbesc acum, cu un TUPEU fără margini, de….clientela PDL ?
    Îţis pun eu: am da ,,din colţ în colţ” sau… ne-am lua ,,lumea-n cap”.

  209. @zaharescu valeriu
    Este evident ca sunteti din pdl, dar chiar si asa, in aceste momente grele nu credeti ca mai multa sinceritate si onestitate nu ar strica? Spuneti despre bugetarii bagati de-a valma in 2007-2008 si nicio vorbulita despre ineficientza si risipa de dupa.
    Nu va ajutati partidul si guvernul daca, in loc sa-i criticati greselile, il tot dati cu aghiazama.

  210. VAL-baiatule,cred,da tu ti-ai criticat vre-o data simpatiile politice?
    ai indraznit vre-o data sa constati si sa sa critici hotiile la care s-au pretat cei ce formeaza conglomeratul politico-mediatic PSD+PNL+PC+TRUSTUL INTACT+REALITATEA CATAVECU.
    Ai recunoscut vre-o data ca cei pe care i-am mentionat AU DEVALIZAT ROMANIA,AI RECOMANDAT VRE-O DATA ROMANILOR SA MERGA LA ACESTIA SA LE CEARA SOCOTEALA PT FAPTUL CA AU VINDUT ROMANIA,AU PRADUIT-O?
    NU FII FARISEU,SI NICI IPOCRIT,ca ma superi rau,si nu te voi menaja.
    sistemul ticalosit din care probabil; faci parte trebuie sa moara CAPISCII
    Iar sistemul ticalosit se sprijina in primul rind pe bugetari-EI TREBUIE ZDRAVAN SCUTURATI-EI INTRETIN SI PRODUC CORUPTIA,EI NENOROCESC SANATATEA,EI DISTRUG INVATAMINTUL EI…………
    Pensionarii-VICTIME COLATERALE,CARE S-AU LASAT CUMPARATI IN 2008 DE POMENILE ELECTORALE-CRESTEREA ABERANTA A PENSIILOR FARA NICI O SUSTINERE ECONOMICA-SI AU VOTAT.
    ASA LIBERALII AU AJUNS LA 20%INTRIND IN PROPORTIE DE 60%DE PE LOCURILE 2 SI 3.
    ASA PSD A AJUNS L;A 33 %-SI II AVEM PE TARICEANU DE PE LOCUL 3 PE CRIN ANTONESCU DE PE LOCUL 3 IN PARLAMENT,IL AVEM PE NASTASE PE GEOANA ETC.
    VAL ESTI UN FARISEU.

  211. @ Frank Zapa[king]

    Valeu, ajunge o maciuca la un car de oale!!!

    Raspunsuri: DA, DA, DA… i-am criticat, si inca foarte dur.
    NU, NU… nu fac parte din sistemul ticalosit.

    Si, stii ceva? Nu sunt „baiete”

  212. Elena Udrea prim-ministru? Nuţi Preşedinte? Hi, hi, hi! Mein Gott! Hi, hi, hi! „Distopia” dezmorţeşte România? Hi, hi, hi! Acu’, riscând să vă ciobesc nişte bibelouri din vitrină, adicătelea să vă enervez (hi, hi, hi!) am să vă spun că EU (dobermann-ul nu EA)
    NU iau tupeul drept curaj;
    NU cred că o cârâială între mahalagii de aceeaşi teapă, dar pe baricade diferite, poate fi numită confruntare politică (recunosc: Nuţi nu şi-a pus mâinile în şolduri…Gut PR!);
    NU confund căpuşarea unei personalităţi cu loialitatea faţă de aceasta (gut fler la Nuţi, bilă albă!);
    NU cred că bunul gust duce la Cocoş (hi, hi, hi!)
    Linşaţi-mă! Hi, hi, hi!
    P.S. V-am mai spus: dacă e să ridic statui, o fac necondiţionat pentru Băse, singurul politician reformist din Mioriţland!

  213. @val
    Care risipă ? Nu cred că vă referiţi, deşi ar trebui, la miliardele din fondul de dezvoltare ,,topite” în teritoriu sau băgate în salarii şi pensii în mod nesustenabil şi…criminal. Ar trebui să răspundă cineva (intuiţi probabil la cine mă refer) pentru ,,iluziile” şi ,,cadourile electorale” oferite bugetarilor în toamna anului 2008, care grevează acum bugetul statului.
    Când cineva din media sau din opoziţie acuză, vreau cifre, nume, vinovaţi, plângeri penale…concreteţe….DOVEZI ! De clişee de presă tabloidă şi de calomnii m-am săturat.
    Administraţiile locale sunt ,,pline ochi” de clientelă PSD şi PNL….iar legea, bine ţintită, a funcţionarului public, obligă guvernul să aplice programul de guvernare, cu oamenii ,potenţial ostili, ai opoziţiei ! Este inacceptabil !
    Am ascultat destul, în 2009, aberaţiile (pseudo)analiştilor politici despre aşazisele afaceri cu arme sau imobiliare ale fratelui preşedintelui…şi multe altele ! Fără PROBE ! Iar Sorin Roşca Stănescu , acest şantajist ordinar, cel care a generat (şi) această mizerie (pe blog, evident, pentru a nu fi dat în judecată), apare la Realitatea, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat….deşi colegii de breaslă l-au stigmatizat….ştiţi bine pentru ce.
    Om fi noi stat balcanic ,,afectiv-difuz” cum spune un filozof, dar proşti, cu toţii, nu suntem.
    În loc de soluţii, opoziţia vine în parlament cu moţiuni de grădiniţă şi contestări la CC, CARE AGRAVEAZĂ CRIZA , PRIN TERGIVERSAREA MĂSURILOR DE RESTRUCTURARE!
    Parcă mi-aş dori, dacă nu aş ţine la ţara mea, să văd ,,mâncătorii de seminţe” de pe margine
    la putere.
    Dar fiţi convins că ei nu-şi doresc asta…vor doar să capitalizeze electoral o situaţie dramatică pentru România, care se regăseşte de altfel, în întreaga Europă.
    Dar partidele de opoziţie fac acest lucru într-un mod profund imoral, exact când avem nevoie mai mult decît oricând de SOLIDARITATE.
    Şi apropo, nu fac parte din nici un partid, dar, prin autoeducaţie, mi-am impus SĂ GÂNDESC şi să procesez informaţiile…cu calm….oricât de tensionată şi complexă ar fi o situaţie sau alta.

  214. @Zaharescu Valeriu

    In primul rand, imi cer scuze pentru ca am afirmat , doar pe presupuneri, ca sunteti membru al partidului pe care il sustineti.
    Siincer, regret esecurile acestui partid, dar nu le-as pune doar pe seama celorlalti.
    – Ceilalti au risipit sau au furat bani. Dar a facut guvernul Boc o evaluare clara a ce a preluat de la precedentii? Nu, sau nu au comunicat nimic concludent. Doar aprecieri calitative, vorbe, dar NU o contabilitate clara, comunicata naiunii.
    – Ceilalti au facut legi perfide prin care si-au protejat clientela. Dar. a studiat guvernul Boc cu cea mai mare ravna aceste legi in primele luni de guvernare, incat sa poata inlatura cu dibacie aceste capcane in care adesea a intrat cu naivitate? Legile acele sunt, evident, abuzive, nedrepte. Deci nu pot fi fara fisura, in mod sigur au hibe care le fac vulnerabile. Dar, nici acum nu s-a reusit sa faca curat si sa netezeasca drumul unor masuri cu adevarat reformatoare
    – Este guvernul Boc fara pacat in ce priveste clientele proprie, nepotismul, cheltuirea cu o maxima corectitudine a banului public? Eu cred ca nu.

    In aceste conditii, nu trebuie crutati de cririci. Prietenul adevarat este acela care iti arata greselile, nu cel care iti lauda prostiile.

  215. Herr Zaharescu,
    Uite că vin eu şi mă refer eu la fondurile de rezervă ale guvernului risipite nebulos de Cucki Tăriceanu, prin HG-uri, în 2007 şi 2008. Este vorba de 5551 milioane de lei (2100 milioane în 2007 şi 3451 milioane în 2008), bani despre care Raportul Curţii de Conturi spune că au fost alocaţi cu caracter gratuit, fără obligaţia de rambursare şi fără a exista „un control privind atingerea obiectivului final prevăzut în actul normativ de alocare” sau privind „legalitatea utilizării sumelor acordate”. Da… şi? În mod normal, acest raport ar fi trebuit să ajungă la DNA. A ajuns acolo? Vreţi „cifre, nume, vinovaţi, plângeri penale…concreteţe….DOVEZI”? Şi eu, Herr Zaharescu, da’ nu e treaba mea să le produc. Vorbiţi de lipsa de solidaritate a partidelor din opoziţie. Vă revoltă? Da’ de lipsa de solidaritate a pedeleilor cu Băse ce părere aveţi?

  216. Anti,
    Sie haben Recht. BVBrutus.

  217. @val & @dobermann
    Da….am tot postat la CPreda aprecieri în sensul celor spuse de voi, dar aici, e adevărat, n-am fost suficient de.. exhaustiv.
    1. Emil Boc, probabil datorită onestităţii sale vecină/intersectată/suprapusă cu..naivitatea, a neglijat expertizarea stării finanţelor publice, printr-un audit profesionist (eventual extern), la preluarea primului mandat. Dacă ar fi făcut asta, ar fi câştigat la capitolul imagine, dar în primul rând, poate, bugetele şi strategia economică ar fi fost mai corect fundamentate….deşi evoluţiile economice pe plan mondial, au fost extrem de fluide şi greu predictibile. Iar asocierea cu PSD nu a lăsat prea multe ,,grade de libertate” pentru reforme profunde.
    2. În PDL există în prezent un amalgam format din (non)personalităţi ezitante şi penibile în spaţiul public, intelectuali care se contrazic între ei pe bloguri şi (aproape) un singur…,,bărbat” adevărat : Elena Udrea. De ce ne-am mira, doar toţi sunt născuţi şi educaţi în….România…ca şi ceilalţi, din celelalte partide.
    Aş remarca că politicienii din fostul PLD sunt mai devotaţi preşedintelui decât proprii colegi din PD…mi-amintesc discursul lui Cristi Boureanu în parlament, la şedinţa de suspendare…în acelaşi timp mi-e dor de d-na Mona Muscă…o mare personalitate postdecembristă.
    3. Nu sunt de acord ca reorganizarea partidului să fie amânată sine die…ar trebui grăbită, iar prima decizie, aş sugera să fie separarea funcţiei de prim ministru de cea de preşedinte de partid.
    4. Dacă PDL nu-şi rezolva rapid deficienţele de comunicare şi nu ,ia taurul de coarne” atât în partid cât şi în guvern, atunci, mai bine pleacă în opoziţie…vorba preşedintelui : ,,nu mă încurcaţi”, ţara are nevoie de un guvern care să o scoată , rapid, din criză !

  218. PS
    Oricum ar fi, alternativele cu PNL-ul condus cu oiştea-n gard de un ,,neica nimeni” chiulangiu, arogant , agresiv şi fără viziune , sau PSD-ul care viza ministerul de interne pentru….Voicu, sunt inacceptabile.

  219. Herr Zaharescu,
    Bitte, ACHTUNG: PNL-ul nu este condus de Crinul de pe mormântul Brătienilor deveniţi morişcă sub pământ. Nein. Încă n-aţi aflat cine e la butoanele acestui SRL?
    Herr Zaharescu,
    „Bărbata” Nuţi e ca „bărbata” Zoe? Sau e mai „bărbată” pentru că ea găseşte bileţele, iar cealaltă le pierde? Fiţi sincer cu noi! Fiţi bărbat! Ca Nuţi!
    P.S. Sunt un dulău invidios…că ea e blondă şi eu sunt negru…hi, hi, hi!

  220. Si mie mi se pare ca EU, desi blonda, 🙂 are un cap limpede, e harnica si dint-o bucata.
    Deoarece e blonda si tanara, ar trebui sa performeze cat zece, ca sa invinga prejudecatile.

  221. Herr Zaharescu,
    1. De acord: Emil Boc este un tip onest. Dacă ar fi comandat acel audit privind starea finanţelor după Tăriceanu, poate ar fi câştigat „la capitolul imagine”… În mod sigur însă, ar fi plusat la cel al încrederii.
    2. Văd că o vedeţi pe Elena Udrea ca pe „bărbatul” partidului şi pe Mona Muscă ca pe o „mare personalitate postdecembristă”. De MONICA MACOVEI aţi auzit?
    3. PD-L-ul să se concentreze bine şi eficient pe guvernare, că s-ar putea să ajungă ca PNŢCD-ul: un mort frumos şi „reorganizat”.
    4. Vezi punctul 3.

  222. Val,
    Hi, hi, hi!

  223. Pentru toti oaspetii acestei curti, in special Tibi
    Din pacate, treburi importante – de natura sa ma blocheze pe termen scurt, dar sa rezolve multe lucruri pe termen mediu si lung – ma tin departe de blog.
    Tineti-mi pumnii sa-mi iasa negocierile; cu totii vom avea de castigat, inclusiv concursul de solutii.

    Fara suparare, intreb ceva:
    Prezenta/absenta juriului va opreste sa postati pe pagina speciala a Concursului de solutii?
    Solutiile existente, chiar inventariate, sunt foarte putine.
    In afara de Tibi nu am vazut o postare cu 1-2-3 solutii, la obiect.

    P.S. : Il salut pe noul nostru prieten Valeriu Zaharescu.
    Va citesc pe toti, chiar daca nu am timp de raspunsuri.
    Multumesc, Anti, pentru ca incerci sa fii o gazda buna.

    In noaptea asta o sa stau, totusi sa postez ceva… nu de alta, dar ochii care nu se vad, se uita… 🙂

    Update: Pupici tuturor!

  224. Din pacate, nu pare a mai fi nimeni pe aici … Nu-i bai, cititi maine si explicatiile si noul post 🙂

  225. Buna seara, doamna! Sunt eu, am citit, dar ies!

    Acum am inteles de ce sunt acuzati sustinatorii Presedintelui Basescu ca sunt agresivi!

    De fapt sunt persoane cerebrale, logice si care au curajul de a spune lucrurilor pe nume! Si mai au ceva … cred in ceea ce spun!

  226. @nicoleta savin
    mulţumesc pentru salut.
    vă urmăresc de mult pe sticlă, dar n-am ştiut de blog…noroc de ion adrian că mi-a atras atenţia.

  227. @dobermann
    Prietene, ,,încurci borcanele”….Monica Macovei, de altfel o persoană de excepţie care ne-a făcut ,,imagine” prin Europa, NU ESTE OM POLITIC.
    Monica Macovei este mai mult decât atât, este ,,cerberul” preşedintelui în PDL…..să zicem persoana care dă avizul de conformitate (cum făcea în ministerul Justiţiei), cea care poate genera ,,emulaţia” schimbării (oricum este de ajuns, PDL având o mare şansă să o aibă sub ,,umbrela” sa).
    Colegii politicieni, trebuie să organizeze efectiv partidul şi să elaboreze strategiile…că de-aia sunt în politică.

  228. Si eu sunt aici Nicol!Ti-am vazut prestatia astazi la Horica,inca odata ai dat dovada ca esti adevarata,nu ai marsat pe emotia publica!Apreciez un om lucid!Am ajuns in zilele astea sa-l apreciez pana si pe Ciutacu!De ce?Tu cunosti mai bine,ne indreptam inspre un stat polietenist si nu pentru asta am votat in DECEMBRIE!Prea multa animalitate a scapat din frau din DECEMBRIE incoace si nu-i corect!Nu se poate asa,in halul acesta!Chiar ne intoarcem in STALINISM?IN EPOCA LUI NICOLSCHI?Cu procese facute noaptea pe ascuns?PRESEDINTELE nu mai este garantul libertatii cetatenesti???O vorba din batrani spune:”Faci bine asteapta rau!”Deocamdata PRESEDINTELE a primit bine!
    A venit timpul; ca acesti procurori sa inteleaga ca sunt in slujba legii nu in slujba interesului personal!Prin actiunile lor arata ca sunt in slujba interesului peronal,cea ce-i gresit si daca-i gresit trebuie sa plateasca!Ei,nu contribuabilul roman!

  229. @Nicoleta Savin
    Il invidiez pe Ghita pentruca v-a vazut la „Horica”, probabil, la emisiunea lui H Alexandresu, la OTV
    Nu ati putea sa ne anuntati despre aceste aparitii, ca sa va vedem cand putem?

  230. Dragilor,
    Mi s-a parut c-ar fi curat PR sa spun cand merg la emisiuni, dar daca vreti sa anunt, o sa o fac.
    De pilda, maine seara o sa fiu, 99%, la Romania in alb si negru, la Vox News. Maine, cand reconfirm participarea la post, reconfirm si aici.
    Gata cu barfa, ma apuc de scris un post… nu de alta, dar ca sa aveti front de dezbatere

  231. @ghita 1964
    După ,,logica” ta, ca a majorităţii amorfe care stă cu gura căscată la Antena3 , în România există UN SINGUR infractor: Traian Băsescu. Indiferent dacă face sau nu face ceva , indiferent dacă spune sau nu spune nimic. Toţi ceilalţi : Năstase, Voicu, Dan Diaconescu, Becali, Michi Şpagă, Solomon….etc. etc, SUNT victime politice, toţi sunt curaţi ca lacrima…bieţii de ei….dar culmea, nimeni până acum n-a adus nici măcar o câtime de probă că vreun procuror ar fi manipulat politic.
    Treziţi-vă fraţilor din starea de PARANOIA…că ne ducem naibii.
    Nu vedeţi că nemernicii din presă vă manipulează de-a dreptul criminal ? Voi, contribuiţi, prin ignoranţă, la întoarcerea în trecut !

  232. Zaharisitule, dupa logica mea amorfa eu spun cea ce vad! Nu am spus nimic despre infractori, nici nu stiu daca persoanele mai sus mentionate de tine sunt asa ceva, insa nici nu-i corect ca un CETATEAN din Romania sa fie tratat ca un INFRACTOR, pana cand nu este condamnat de JUSTITIE! Intelegi zaharisitule? Sau din cauza de prea mult PORTOCALIU nu mai percepi alte culori?
    Daca este GRESIT, nu poti spune ca-i CORECT! Daca nu-i bine nu poti spune ca este!
    Noi contribuim prin ignoranta la intoarcerea in trecut? „Logica” ta „portocalie” arata ca ne intoarcem acolo! Dezlipeste-te din fondul portocaliu si vezi tot spectrul de culori, prietene, altfel nu esti decat un alt „ignorant”, dar portocaliu!
    @Efendi: Nu dau inapoi nimic, recunosc ca starea „emotiva” nu-i necesara! Doar LEGEA si ADEVARUL sunt tot ce conteaza! CATUSELE si CIRCUL nu sunt echivalente cu LEGEA si ADEVARUL! Sau nu-i asa? UMILIREA unui OM este un pas inspre adevar ori inspre COLHOZ? NU RETRAG NIMIC! Si nu as fi facut-o nici cu chestiunea acea comuna, dar stiam ca-ti fac tie rau, doar pentru aia am scos-o!

  233. @ghita 1964
    Omule, procedurile sunt cele standard şi au fost stabilite de politicieni, de-a lungul timpului.
    Nimeni nu i-a împiedicat (sau nu-i împiedică) să le modifice.
    Iar circul mediatic este întreţinut de…,,victime” şi de avocaţi…..şi bineînţeles de jurnaliştii avizi de scandal şi, implicit, de rating.
    Şi eu ţin, cel puţin la fel de mult ca tine, la LEGE şi la ADEVĂR. Şi mai ales, la RAŢIUNE.
    ps
    Dacă ,,portocaliul” este asociat cu reforma (ŞI ESTE) , sunt mândru de această ,,culoare”.
    Îţi place sau nu , asta e.

  234. @zaharescu :
    Nu am nimic impotriva! Fii mandru! Dar ai pentru ce? Nu se prea vede nimic, ba dimpotriva, eu vad altceva! Dar ma rog, nu-i neaparat nevoie sa fie cum zic eu!O sa discutam despre „reforma” asta mai pe la toamna, atunci cand da primul fulg de zapada! Un lucru totusi sa fie clar: inteleg ca sunt proceduri standard dar sa fie standard de la inceput! Sa respecte in LITERA LEGII totul si mai ales de catre aceia ce CONDAMNA! FERM dar CORECT!
    ps. Asta e dar nu e bine! Nu-mi place!

  235. @ghita 1964
    PS
    Faptul că lumea cere, în stradă, eliberarea unui personaj cercetat penal, este un pas…care poate fi urmat de al doilea……ca mâine, aceeaşi oameni să facă presiuni pentru… arestarea altui personaj, eventual, chiar linşarea lui.
    De aceea subscriu la menţionarea campaniei tendenţioase de presă ca potenţial pericol, în strategia de securitate naţională.
    Vulnerabilitatea statului este şi vulnerabilitatea MEA, a NOASTRĂ, a tuturor, dacă ne lăsăm manipulaţi.
    Justiţia nu se face nici la televizor, dar NICI ÎN STRADĂ.
    ps
    Aşa a ajuns Becali în parlamentul european….altfel ar fi reuşit ?

  236. Nu asa se pune problema prietene! De ce a ajuns lumea sa ceara in strada eliberarea unui „personaj”? Corect ca justitia nu se face nici la televizor si nici in strada, deocamdata justitia nu se face, din aceasta cauza este statul vulnerabil. Justitia+clasa politica sunt elementele bolnave ale societatii noastre. Ei franeaza dezvoltarea si reforma Romaniei! Sa nu inversam cauzatori de VULNERABILITATE! Or fi si campanii de presa facute in interese personale, nu sunt nebun sa neg evidenta, dar sa fim seriosi, sunt ele generatoare de vulnerabilitate in strategia de securitate nationala? Mie asta-mi pare manipulare!
    Nu stiu daca Becali ar fi reusit sau nu, nici nu ma intereseaza, dar cine a cauzat alegerea lui in Parlamentul European? Nu cumva „justitia” promovata de unii necontrolati???
    Tu vorbesti de efecte dar nu vezi cauzele, ori ca sa imbunatatesti orice lucru trebuie sa repari cauzele care genereaza efecte! Vezi ceva reparatii? Eu nu?

  237. Dragilor,
    Îmi pare rău că evenimentele din agenda zilnică – Curtea Constiţutională şi Dan Diaconescu – v-au distras atenţia de la postarea despre Dragoş Rişcanu.
    Fiindcă în acest caz vedeţi mult hulitul SISTEM la lucru, în toată hidoşenia lui, exersată şi perfecţionată vreme de 65 de ani. Cine a crezut vreo clipă că SISTEMUL ceauşist a murit, este naiv.
    Nu se poate ca atâtea persoane care reprezintă instituţii ale statului român să-şi dea mâna pentru a strivi un om/o familie/o firmă.
    Nici măcar nu a fost vorba de o operaţiune secretă, fără de urme, căreia să îi deplângi imoralitatea, dar să îi admiri măcar inteligenţa…
    Rişcanu s-a confruntat cu un FURT ORDINAR, GROBIAN, OSTENTATIV, FĂRĂ NICI UN FEL DE RUŞINE.
    Printr-o demonstraţie de putere şi forţă, oameni din Poliţie, Parchete, Justiţie, de la ORDA, de la Poşta Română, Finanţe, Servicii secrete, Sănătate şi alte domenii şi-au dat mâna, ÎN CONTRADICŢIE FLAGRANTĂ CU FIŞA POSTULUI, DAR UZÂND CU NERUŞINARE DE AUTORITATEA CONFERITĂ TOCMAI DE ACEASTĂ FIŞĂ A POSTULUI. Pentru asta îi plătim pe aceşti înalţi funcţionari ai statului?
    Aceşti oameni – care prin faptele lor probează că sunt ROTIŢE ÎNTR-UN SISTEM ABSOLUT DIABOLIC – i-au luat softurile lui Rişcanu (miza operaţiunii, cu foarte multe zerouri daca ne gandim ca pentru programul danez NAVISION, inferior celui romanesc, Microsoft a platit 1,4 miliarde euro), apoi, pentru intimidare, i-au distrus firma OMNIS şi i-au furat o casă valoroasă, cumpărată de Rişcanu de la moştenitorii Sadoveanu. Rişcanu nu s-a oprit, nu s-a intimidat şi a fost la un pas de moarte de două ori. Două „accidente” pentru care SISTEMUL n-ar fi avut nici o vină, nu-i aşa?
    Ce mă îngrijorează nu e comportamentul Microsoft, beneficiarul şi protectorul operaţiunii, cât complicitatea prin tăcere a OLAF, care 5 ani n-a mişcat un deget, dar şi a şefului delegaţiei UE la Bucureşti, Jonathan Scheele.

  238. CV-ul lui Dragoş Rişcanu.
    Ca să ştim despre cine vorbim!

    Date Personale – Doar atat: nascut in 1955. Am sters informatiile cu caracter personal

    Experienţă

    2000 – prezent – Grupul Industrial Energia Constanţa, Preşedinte

    • Reorganizarea pe conceptul de Parc Industrial
    • Constituirea, eficientizarea şi administrarea structurilor de operare a activităţilor de bază:
    • Producţie şi distribuţie gaze industriale (oxigen, azot)
    • Producţie şi distribuţie articole din cauciuc şi mase plastice
    • Proiectare şi realizare de matriţe şi SDV-uri

    1990 – prezent – Omnis Group Bucureşti, Preşedinte
    • Constituirea primei companii private din România de dezvoltare de software
    • Stabilirea direcţiilor tehnologice şi a strategiilor de dezvoltare ale companiei
    • Managementul proiectelor de dezvoltare de soluţii informatice

    1996–prezent – Omnisis Geneva, Elveţia, Senior Partner
    • Consultanţă IT
    • Coordonarea şi integrarea în programele internaţionale de investiţii

    1986–1996 – InterMaritime Group, Geneva, Elveţia, Vicepreşedinte IT&C
    • Definirea strategiei de informatizare
    • Dezvoltarea de sisteme informatice bancare
    • Dezvoltarea sistemelor informatice de trading şi futures pe piaţa petrolului şi a produselor derivate
    • Conducerea proiectelor de informatizare a producţiei şi distribuţiei de produse petroliere

    1985-1986 – Conoco DuPont , Houston, Texas SUA, Project Manager
    • Proiectarea, dezvoltarea şi implementarea de sisteme LAN/WAN
    • Dezvoltarea de sisteme integrate pentru industria petrolului

    1979-1983 – Ministerul Turismului, Bucureşti, Ghid Economist

    Studii

    Mai 2007 Doctor în Economie, Universitatea din Craiova
    2002 – 2007 – Doctorand, Universitatea din Craiova
    • Specializarea: Relaţii Economice Internaţionale
    • Subiectul tezei: Impactul Noii Economii asupra Relaţiilor Economice Internaţionale
    1987-1992 – Seminarii de business management, Frost&Sullivan, Londra
    1984-1985 – Master IT, Computer Learning Center, Houston, Texas SUA
    1978-1983 – Dipl. Economist, Academia de Studii Economice, Bucureşti
    • Relaţii Economice Internaţionale

    Lucrări

    1998-2004 – ISIS .NET, sistem informatic integrat de gestiune a activităţilor unei întreprinderi
    • Soluţia este disponibilă din Internet sau în intranetul organizaţiei
    • Realizată în platformă Microsoft.NET, în arhitectură 3-tier, se constituie dintr-o suită de servicii operaţionale care implementează funcţionalităţile specifice ERP ca aplicaţii web
    • Suportul de baze de date este asigurat de SQL Server 2000, serviciile de business rulează pe Windows Server 2003, interfaţa este accesibilă prin Internet Explorer min v5.5
    • Asigură integrabilitatea cu sistemele operate de parteneri, pe baza reprezentării XML a datelor
    • 2002, Paris: Finalist în cadrul competiţiei internaţionale Retail Application Developer (RAD) Awards, organizată de Microsoft EMEA, la categoria „Best use of open Internet technologies”

    1994-2001 – ISIS v3.0, sistem informatic integrat, complet adaptat legislaţiei româneşti, care asigură suportul necesar administrării activităţilor specifice organizaţiilor economice ce operează în domeniul producţiei şi distribuţiei de mărfuri şi servicii
    • Dezvoltat în arhitectura client-server, pe sistemul de operare Windows NT/2000, folosind Visual C++ v.6.0 si SQL Server 7.0 pentru gestiunea bazelor de date
    • 2001, Amsterdam: Premiul I la concursul RAD Awards, în cadrul categoriei „Best ERP for Headquarters – Retail”

    1991-2000 – Melanie/Expasy, sistem de aplicaţii interactive în domeniul medical, destinate procesării imaginilor digitale preluate din mostre de ţesuturi
    • Integrat în cadrul proiectului Genom, realizat în colaborare cu Spitalul Universitar Cantonal din Geneva
    • Dezvoltat pe staţii de lucru SUN4 şi SUN SPARC, pe sistemele de operare SunOS 4.1.x şi Solaris 2, folosind mediul de interfeţe grafice XWindows X11r5 şi OpenWindows 3.3, cu OSF/Motif, C++ 2.1 şi 4.0, SPARC Works
    • OSIRIS – sistem de configurare, manipulare şi analiză a imaginilor medicale, pe platforme diferite, folosind o interfaţă utilizator comună

    1992-1998 – Sisteme de Gestiune Integrată, pentru administrarea centralizată a activităţii holdingului industrial Tofan Grup – Nomura
    • Informatizarea a 3 unităţi de producţie – Danubiana, Victoria Floreşti, Silvania Zalău, a 40 sucursale comerciale judetene şi a sediului central
    • Integrarea locaţiilor distribuite într-un sistem unic, pe baza suportului de comunicaţii (VSAT) şi a capabilităţilor de replicare din platforma SQL Server

    1992-1994 – Sistem de supraveghere a Pieţei Valutare Interbancare pentru Banca Naţională a României
    • Dezvoltat sub Windows NT, SQL Server 4.2, Visual C++ 4.0

    1990-1992 – Sistem de administrare a Declaraţiilor de Încasare Valutară pentru Banca Naţionala a României
    • Dezvoltat în platforma Windows 3.11, baza de date Raima dbVista, C/C++.

    1986-1993 – Sistem de gestiune a operaţiunilor de trading, producţie şi distribuţie a produselor petroliere pentru Uniunea Europeană
    • Trading şi operaţiuni financiare pe piaţa petrolului
    • Administrarea operaţiunilor din cadrul unei rafinării
    • Comerţ cu produse petroliere (contractare, livrare – transport, facturare), administrarea documentelor legale

    1985-1986 – Reţea de microcomputere şi aplicaţii de baze de date
    • Proiectare, realizare, operare şi întreţinere
    • ConocoDuPont, Houston, Texas SUA

  239. Gata Nicol am terminat cu „polemica” (pffiu era sa scriu polenizarea!)am priceput!Acum ma apuc si citesc tot materialul tau „da capo”!
    O intrebare tin neaparat sa-ti pun si te rog daca-mi raspunzi sa o faci sincer:
    Te mai baga cineva in seama de acolo din sfera „porto”?Nu trebuie neaparat sa raspunzi aici,poti face sta si alt’undeva-candva!Dar sincer!Vreau sa verific ceva,asa ca pentru un naiv ca mine!Multumesc!

  240. @nicoleta savin
    Dacă cele spuse de tine pot fi probate în instanţă, trebuie demarate, rapid, procedurile legale….începând cu plângeri penale bazate pe probe indubitabile.
    Dar vrea să-ţi spun ceva, referitor la ,,poziţia” intelighenţiei româneşti, la felul cum este privită ,,valoarea” ei în societatea românească de ,ideologii” consumismului autohton postdecembrist şi care vorbesc de ,,binefacerile” liberalismului bazat strict pe profit:
    ,,Discursul politic liberal de la noi ar trebui sa fie inlocuit de un discurs meritocratic.
    Incurajarea prin burse a studiilor de comunicare, drept international si politologie,
    in detrimentul matematicii, fizicii si chimiei, a fost o trasatura negativa a anilor de dupa 1990.
    Structura sociala a Valahiei a devenit o membrana osmotica (sau un demon al lui Maxwell, daca doriti)
    care pastreaza inauntru specialisti in publicitate, ziaristi, vanzatori de celulare, purtatori de cuvant,
    angrosisti de petrol, lemn ori cereale, analisti politici, animatori de televiziune, fotbalisti, tarfe, si
    care exporta biochimisti, fizicieni, matematicieni, informaticieni, medici, geologi.
    Discursul neo-liberal de la noi este vinovat pentru ceea ce trece sub tacere. Initiativa individuala
    e buna pentru deschis buticuri cu hamburgeri, Mercedesa-adevarata-fiica-a-mamei-Omida-scoate-argintul-viu,
    afaceri cu export de ciuperci si melci. Dar initiativa privata e incapabila sa intretina institute de cercetare,
    sa produca tehnologie medicala, sa testeze medicamente noi, sa ridice din pamant combinate siderurgice sau petrochimice.
    Toate acestea se sustin meritocratic, nu prin masuri liberale”.
    Doctrina populară europeană, care este MAI MULT decât o ideologie, se constituie în cadrul de dezbatere ideal în care se întâlnesc multiple idei, provenite din spectre idologice diferite: liberalism, social-democraţie, conservatorism.
    Astfel, pot fi identificate POLITICI PUBLICE COMUNE adaptate provocărilor prezentului , aplicabile în ansamblul spaţiului european, extinzând orizonturile înguste ale ideologiilor tradiţionale şi ….falimentare.
    Când vom începe să…GÂNDIM cu toţii (sau cât mai mulţi dintre noi), când sistemele de valori vor fi reajustate prin DEZBATERI REALE şi nu mimate, poate, atunci, oamenii ca Dragoş Rişcanu îşi vor găsi locul binemeritat în conştiinţa publică şi în societate.

  241. ps/erata
    ….dar vreau să-ţi spun ceva…

  242. ghiţă 1964
    Dacă nu de dragul polemicii, măcar în numele adevărului, ar fi bine să vorbeşti, totuşi, despre CAUZE…dacă nu acum, poate altădată…şi cu ARGUMENTE…..de ce nu ai face-o, îţi simţi LIBERTATEA DE EXPRESIE ameninţată cumva ?
    Mie mi se pare că nu este cazul, ci dimpotrivă, abuzăm uneori de ea.

  243. Zaharescule,
    Plangerile si dosarele sunt, dar se umplu de praf.
    Au avansat si s-au finalizat dosarele in care ei se dezvinovatesc si ii demonstreaza lui Riscanu ca el s-a „inspirat” de la Vladescu si Microsoft.
    Eventual ca s-a furat el pe el.
    Bat pasul pe loc, ca sunt „complexe”, deh, cele deschise pe baza plangerilor lui Riscanu, in care se nominalizeaza faptele si se cere pedepsisrea hotilor.

  244. Ce sa-ti povestesc Zaharescule? Simt o oarecare tentativa de amenintare in expunerea ta? Brrr!Tremur! Ce argumente mai vrei? Tu nu traiesti aici? Hai ca esti enervant si nu am voie de la doctor! Vorbesti de doctrina popular europeana? Unde? In Romania? Ha!Ha!Ha! Ce gluma buna! Fii serios,domnule! Singura doctrina universal valabila in spectrul politicului romanesc este PUTEREA CU ORICE PRET! Singurul ideal urmarit de „clasa politica”: jumulirea de bani publici a statului! De ce sa-mi simt libertatea amenintata?Pot face ceva cu ea? Absolut nimic! De 20 de ani ne „exprimam” liberi si ce? Eu ma exprim, tu te exprimi, el, ea se exprima….ei ACUMULEAZA!Puterea cu orice pret, aceasta-i cauza!

  245. sunteti niste patetici ipocriti.
    nu aveti nici-un plan

  246. […] pe chestionarul Nicoletei Savin, cel cu întrebări dureroase la adresa așa-zisului patriotism al celor din PSD și, în particular, al lui Mircea Geoană (deh, vizite multe la Moskova și nemotivate de interesul național), că Marele Partid de […]

  247. […] https://nicoletasavin.wordpress.com/2010/06/14/mic-chestionar-pentru-mircea-geoana-si-psd/ […]


Lasă un comentariu

Categorii