Publicat de: nicoletasavin | 12/07/2011

Editorialul EVZ: Orban vânează ungurii care spionează pentru Rusia. De ce tace Putin?

„Amabilităţile” schimbate recent de preşedintele Băsescu cu mai mulţi oficiali ruşi sunt parfum de tei faţă de tensiunile între Ungaria şi Rusia. Cauza: trei înalţi oficiali unguri arestaţi sub acuzaţia de spionaj în favoarea Rusiei. Un scandal de spionaj care poate avea efecte devastatoare pentru ambele ţări. Şi pentru NATO.

Lajos Galambos, şef al contraspionajului maghiar (Oficiul ungar pentru siguranţa naţională – NBH) între 2004 şi 2007, Sandor Laborc, succesorul său în funcţie până în 2009, cel care a asigurat în aceeaşi perioadă şefia Comitetului pentru Informaţii al NATO, la fel ca şi Gyorgy Szilvasy, fost ministru al securităţii naţionale din Ungaria în perioada 2007-2009, fost şef de cabinet al premierului socialist Ferenc Gyurcsany, au fost arestaţi la începutul lunii iulie, sub acuzaţia de spionaj în favoarea Rusiei şi spălare de bani ruseşti.
Presa maghiară susţine că serviciile secrete din Ungaria ar fi fost direct implicate în operaţiunea prin care un pachet important de acţiuni al companiei ungare de petrol MOL, vândut iniţial către firma austriacă OMV, a ajuns în posesia ruşilor de la Sugurneftegas. Înainte de a opera aceste arestări spectaculoase, guvernul de la Budapesta a împrumutat 1,88 miliarde euro cu care a răscumpărat
(urmarea aici)


Răspunsuri

  1. Nu judeca Ungaria după un şablon care merge la majoritatea ţărilor europene. Evident nici Rusia şi nici relaţiile dintre ele.
    Aceste relaţii nu pot fi în nici un fel comparate cu cele dintre România şi Rusia. la noi e vorba de faptul că ruşii au devenit isteric deoarece le scapă Basarabia printre ghiare şi implicit avanpostul din Transnistria. Acel avanpost se înscrie în visul Rusiei, indiferent că a fost un imperiu ţarist sau unul comunist. Acela de a controla Balcanii, vis în care noi, aşa mici şi neimportanţi am vost tot timpul gimpele … Ungaria a încercat să facă tărăboi cu teritoriile din Ucraina, dar nu a fost necesară o reacţie de la Moscova. Cum s-au zbârlit puţin Ucrainienii care au moştenit aroganţa imperială (şi oarece … „argumente” militare de la URSS) ungurii şi-au cam murdărit pamperşii şi au început să de gudure. Este vorba de nişte teritorii din estul Ucrainei care ziceau maghiarii că au fost ale lor. Cazul specific, legat de spioni nu se rezulvă cu zbârlirea Politicienilor. În zona spionilor lucrurile se rezolvă pe n.v. Dacă ai să constaţi că Orban pierde din popularitate, înseamnă că te-ai înşelat şi că Moscova a reacţionat. Se pricepe la asta. Eu aş pronostica: Orban nu îşi va termina mandatul…

  2. Nicol dacă ungurii aveau celpuțin o „antenă” și o ” irealitate ” să fi sigură că existau tensiuni! Așa … tensiunile ( dacă sunt! ) se desfășoară la subsol așa cum e normal să se desfășoare treburile dintre șpioni!

  3. nu este de mirare doamnä.SUNT CA CIUMA PESTE TOT:

    pt. catzi lucreazä pt. rusi, ar avea inchisori romania?

  4. @nicole
    Rețin… ,,Şi, probabil, pe principiul domino-ului, şi despre… românii care lucrează pentru ruşi.”
    Ei, aici avem o mare problemă. Se fac, probabil, mari eforturi, ca eventualele conxiuni subterane româno-ruse , să fie devoalate până în 2012. Dacă se va reuși acest lucru, atunci s-ar putea reedita ,,dansul” de o noapte, multiplicat la ,,trei ,Gioane, și toți trei”. 😉

  5. stimatä doamnä, v-am väzut acestä searä cu „tulburatul”

    DD; SÄ-MI FIE CU IERTARE; OMUL FABULEAZÄ; SE REPETÄ;

    din 2 zile fäcea 2 luni, si totul este o nenorocire, ei,SI el, vrea

    sä indrepte lumea. multä spumä ; dar nu cred cä un om normal

    se uitä in gura respectivului.

    este un stil ieftin , ce nu inpresioneazä, decat pe naivi, sä nu le spun altfel.

    vä admir calmul.

  6. Ce aveti cu Romania, Lepre Ordinare, obleti nenorociti?

    Ar fi fost titlul unui articol rechtangular, daca Fanus Neagu ar mai fi avut puterea sa ramana printre noi.
    Emisiunea de aseara a gradinii B1/, a incercat sa scoata in evidenta, profitand de “scanteietoarea tema”, josnicia si amatorismul unor scribaci la comanda. Unor scribaci, care coalizati peste ore si emisiuni, vomeaza convulsiv serii de cuvinte nevertebrate, precum- daca ar trebui sa le gasesc asocierea potrivita, a unor serii de „articole exemplare” inviermanate, indreptate impotriva Europei Libere de catre „antenistii”, Eugen Barbu si Cornelius Anus Vadimus . Propagandistii urii si blestemului transformati in jucatori de cuvinte. Asociere pe care orice culegator de omizi paroase timpurii le face adulmecand excitat la eventualele fructe inviermanate pe care le poate obtine imprastiind taratoarele daunatoare, prin livada inflorita. Sarmana livada, taiata convulsiv de catre hotii de lemn dulce, sub care naiv, palcurile credule mai cauta umbra adevarului. Pentru ca, nu mai prea sunt Copaci drepti cu coroana rotunda. Nu mai sunt suficienti Copaci drepti, sub care pepiniera sa reziste. Au navalit salbaticii vegetale, tufe nearticulate, agresiv dezvoltate, imprastiate salbatic prin livada tot mai orfana si praduita.
    Invazia violenta sufoca incet, incet, si ce a mai ramas invesmantat in floare promitatoare de fruct sanatos. A recoltei din ce in ce mai mici si neangrijite. Primejdiile nu vin numai de la aceste salbatice tufe blestemate, care baricadeaza dezvoltarea fructiferilor, ci si de la daunatoarele zburatoare, obisnuite in stoluri sa pradeze totul. Mutantele nu mai vaneaza cu ochi de otel paroasele taratoare de pe frunze, ci ataca fructul inca necopt, facand ca odata cu disparitia frunzei datatoare de umbra, sa dispara si obiectul hranei mustoase si racoritoare la care jinduim.
    Jurnalisti – mutanti politic, politicieni cu revelatorii -valente mediatice, spioni sau ofiteri trasformati cameleonic in tranzitiile post comuniste ne inunda viatza cu mizeriile si afacerile lor oneroase. Minciuna si vanzarea se face peste vremi si doctrine, peste constiinte si declaratii patriotice. Personaje cuprinse de globarizarea fortata precum in epocile colectivizarilor.

    Mutantul de aseara si celalalt de dupa, ma fac sa ma infior. Iata deci, ca facultatile romanesti de filologie au produs astfel de mutanti taratori precum tolontani si banciovani, schinguitori si pornografi ai limbii scrise si vorbite, dupa cum am aflat tot aseara. Indivizi lasi, care se simteau amenintati in labirintul lor bolnav, de spectrul croseului de dreapata. Un croseu de dreapta pe care, ar fi trebui sa vina automat. Sa putem vedea in timp real, primele omizi paroase si scarboase, spulberate si stalcite in lumina becului din studio, sub rapiditatea pumnului salvator. O serie scurta care ne-ar fi salvat retina de la imaginea mizeriilor umane. Oricum, gradina respectiva in care avea loc deparazitarea daunatorilor, ar fi suportat miscarea igienica.
    Si ma intreb, asa intr-o doara. Ce-i bine sa faci in Romania si ce-i rau? De unde incepe raul binelui si unde devine, binele raului? Mai avem oare noi romanii dreptul sa primim ceva curat?
    Dupa huiduielile si fluieraturile organizate de omizile paroase, intr-o gala in care bucuria ar fi trebuit sa domine, -cred ca ne-ar sta bine sub arsitza acida a urii. A raului si blestemului in care traim impasibili de cand zgomotul tancurilor eliberatoare ne-a scrijelit memoria. In canalul infundat, urat mirositor, unde am renuntat la masca de protectioare in favoarea unui turtoi inviermanat care plutea deasupra lichidului pompat de marele labirint rosu. O turma de reabilitati, pregatiti sa accepte cana de apa otetita pe care tortionarii de serviciu ne-o dau in penumbra timpului.
    Iar oftatul nostru congenital nu-l poti definii nicicum: venit din placere sau din rarunchii durerii istoriei; Din orbenia Duminicii Orbului sau din credinta intr-o inaltare pentru care puterile ne-au lasat… Ramane sa cautam in noi, sa vedem ce ne-a mai ramas intreg. Ca nici Dumnezeu nu mai avem… Numai in oarba noastra inchipuire despre Noi, Ratacitii.

  7. Deci subminare sau spionaj economic.
    Cred ca noi nu nu avem de astea . In niciun caz .
    Garanteaza Vantu si Voicilescu. 🙂

  8. Erata: Voiculescu

  9. si mai cred, sincer, sigur, ca actualul ministru al sanatatii, are misiunea istorica de a subtia numeric, poporul roman. Pe motive etnice… Deci, un fel de epurare a majoritatii…


Lasă un comentariu

Categorii