Publicat de: nicoletasavin | 10/10/2011

Mulţumesc, Steve Jobs!

Da, avea dreptate Steve Jobs…

Probabil că n-am văzut moartea dându-ne târcoale ca să preţuim timpul pe care-l avem de trăit. Simplul fapt că iubim alţi oameni nu înseamnă că trebuie să trebuie să trăim după regulile lor, după scara lor de valori. Ei ştiu ce vor, sunt pragmatici şi nu se pliază după valorile şi visele noastre, ci şi le îndeplinesc pe cele proprii. Cu sau fără noi. Principala misiune a fiecăruia în viaţa pământească este să-şi asculte şi să-şi urmeze sufletul, nu inima sau raţiunea. Iubim cu adevărat când îl lăsăm pe ceilalţi să fie ei, ceilalţi ne iubesc cu adevărat atunci când ne lasă să fim noi. Orice condiţionare, orice alterare, orice confruntare pe tema a ce are voie să fie/să facă/să gândească celălalt înseamnă orice, dar nu e iubire.

Mulţumesc, Steve Jobs! Eu, una, n-am văzut acest clip degeaba. Cu siguranţă, voi trăi altfel.

P.S. „Stay hungry, stay foolish!” este tradus în clip cu „fiţi curioşi, fiţi îndrăzneţi!”. Mie una îmi place mai mult versiunea „Rămâneţi (fiţi) flămânzi, rămâneţi (fiţi) naivi!” Chiar dacă, doar aparent,  îndemnul nu e „constructiv”, eu cred că asta a vrut să spună Jobs: Rămâneţi flămânzi, rămâneţi naivi!”


Răspunsuri

  1. Toti il plang pe Jobs, dar nimeni n-a auzit macar de James T. Russel, cu toate ca inventia lui e intalnita la tot pasul. O inventie trebuie sa aiba doua calitati: sa fie folosita si de un copil de 7 ani si sa o poti cumpara in cantitati impresionate. Cate tablete Apple poti cumpara cu un salariu modest? Nici macar una. Dar cate Compact Disk-uri (adicatelea CD) poti lua cu un salariu modest? Poti incepe cu caserole de 50 de bucati. Cate produse Apple gasesti intr-un modest apartament de bloc? 0. Dar cate CD-uri? Tone. Si atunci cine e geniul: Jobs sau Russel?

  2. …sau, Raymond S. Tomlinson (68 de ani), care este inventatorul e-mailului, sau
    Vint Cerf, este “tata al internetului“. Vint este cel care in anii de inceput ai internetului a creat protocolul TCP/IP in forma in care este el utilizat astazi si a inceput interconectarea retelelor de calculatoare.


Lasă un comentariu

Categorii