Publicat de: nicoletasavin | 30/05/2010

Ofensiva rusa (II): Marc Rich

Reteaua agenturii rusesti din Romania este foarte complexa si include mii de colaboratori, inclusiv si mai ales din randurile cetatenilor din R. Moldova. La vedere pot fi enumerate sute de firme, zeci de fundatii si asociatii, numeroase forme de « parteneriat » comercial si/sau « cultural », inclusiv pe linie masonica.

Mai in profunzime se gasesc centre de comanda, unde activeaza persoane cu vechime, unii de peste doua-trei decenii, cum este cazul lui Marc Rich.

O schita sumara evidentiaza intersectia dintre liniile de actiune in spatiul economic, politic si media. Sunt direct implicate in penetrarea si preluarea unor ramuri strategice firme ale unor fosti si actuali ofiteri de informatii din Rusia, Romania si Israel, dintre care se remarca mai ales Marc Rich, cel care a stat la baza ascensiunii multora dintre oligarhii rusi.

Marc Rich

a. “Palmaresul” lui Rich

Cetatean american, israelian si spaniol, Rich, acum in varsta de 75 de ani, a fost pus sub acuzare in 1983 pentru 51 de capete de acuzare si condamnat la 325 de ani de inchisoare.

A fost inculpat, printe altele pentru fraude fiscale de peste 135 milioane de dolari, tranzactii  ilegale cu arme si petrol in tari supuse emabragoului, respectiv Africa de Sud si Iran, în ultimul caz chiar in timpul crizei ostaticilor din 1979-1980.

Desi ani de-a randul a figurat in top 10 al celor mai cautati infractori americani, nimeni nu s-a atins de Rich, refugiat în Elvetia.

A fost gratiat in ultima zi de mandat la Casa Alba, in 2000, de catre Bill Clinton,ceea ce a starnit nemultumirea republicanilor americani, care au probat ca Denise Rich, sotia lui Marc Rich, a donat peste un million de dolari in campania familiei Clinton.

Potrivit ziarelor New York Post, New York Times si Jerusalem Post, in favoarea gratierii lui Rich au intervenit regele Juan Carlos al Spaniei,  premierul israelian de atunci, Ehud Barak, Ehud Olmert, la vremea respectiva primar al Ierusalimului şi fostul sef al Mossad-ului, Shabtai Sharit. Ultimul declara, explicit, ca Rich a oferit “consultanta agentiilor de spionaj israeliene, inregistrand rezultate dincolo de asteptari”. Aceleasi jurnale au scris si despre apropierea lui Rich de CIA, pentru ca un raport al serviciului britanic de spionaj MI 6 sa precizeze ca Rich ar fi agent Mossad, cu numele de cod MEGA.

Cu tot tam-tamul facut de republicani, in ianuarie 2001, George Bush jr. a renuntat la anularea gratierii semnate de Clinton, promisa opiniei publice americane.

Nici in mandatul Barack Obama, Rich nu e in pericol. Eric Holder, procurorul care a aprobat gratierea semnata de Clinton conduce acum justitia americana, din functia de Procuror General al SUA.

Rich si-a intins tentaculele peste Europa de Est inca din timpul comunismului, iar in timpul lui Boris Eltin a fost direct beneficiar al faimoaselor privatizari din Rusia, in cadrul programului „terapiei de soc”, gandit de specialistii magnatului evreu George Soros si ai partenerului sau, Jeffrey Sachs, “consilier” economic al lui Eltin.

Tripleta evreilor Rich, Soros si Sachs a produs „Terapia de soc” din anii ’90, ceacare a provocat superinflatia si haosul economic in Rusia, resimtite in tot blocul  ex-comunist. Lovitura a zguduit toate economiile fostelor state socialiste inca aflate in conexiune cu Rusia.

Rich a fost asociat cu figuri inalte din partidul comunist si din KGB. Facea afaceri si cu directorii companiilor de stat, care-i vindeau marfa la 5%-10% din pretul pietelor internationale. Cei care-l ajutau pe Rich primeau comisioane in conturi din Elvetia, tara identificata drept un centru important de spalare a fondurilor rusesti.

Rich a fost cel care i-a invatat pe oligarhii rusi sa ocoleasca legile prin suveici internationale de companii off-shore si conturi anonime elvetiene. Majoritatea firmelor anonime ale „elitei de carton” rusesti au fost infiintate in cantonul elvetian Zug. Tot in Zug sunt inregistrate si companiile paravan prin care oligarhii rusi au preluat o felie din economia Romaniei. Cea mai importanta companie a lui Rich este casa de comert Marc Rich&·Co AG (Zug), care a bulversat piata aluminiului din Rusia. Ulterior, firma si-a schimbat numele in Glencore International AG.

Marc Rich a preluat pe mai nimic toata productia de aluminiu a Rusiei, apoi l-a vandut pe pietele occidentale, provocand scaderea cotatiilor internationale cu 30 % si amenintand cu falimentul producatorii vestici. Producatorii cu care lucra Rich erau companiile “Rusal” a lui Oleg Deripaska si “KraZ” condusa de Mihail Cernoi.

Conform lui Jospeh D. Douglas, expert in probleme privind securitatea nationala si fost cadru al Agentiei pentru Proiecte Avansate de Aparare a Departamentului de Aparare, Rich a jucat un rol important in operatiunile ce au facilitat nomenclaturii Partidului Comunist mentinerea controlului asupra Rusiei si a restului Uniunii Sovietice, dupa asa-zisa prabusire a conducerii comuniste.

Intr-un interviu acordat „New American Magazine“, dr. Douglas, un expert in problematica crimei organizate si a rolului sau in strategia rusa/sovietica pe termen lung, a dezvaluit:

„Nici o revolutie nu a avut loc in Rusia sau alte republici sovietice care ar fi putut provoca desfiintarea statului sovietic. Nimic nu a fortat Partidul Comunist al Uniunii Sovietice sa abandoneze monopolul sau asupra puterii. De fapt, Partidul Comunist mai degraba si-a diversificat proprietatile, decat sa abandoneze monopolul“.

Douglas a mai declarat ca sefii Partidului Comunist au creat noi partide sau au preluat conducerea unora deja existente. El a afirmat ca inaintea „sfarsitului“ Uniunii Sovietice, Partidul Comunist sI KGB „au organizat toate structurile a ceea ce ei au denumit „economia de partid invizibila“.

Aceasta se intampla la inceputul anilor 1980, inainte de venirea lui Gorbaciov si a „reformelor” sale.

Datorita suprastructurilor pe care Rich si colegii sai din KGB le-au creat, membri ai nomenclaturii comuniste au acaparat noua economie „privatizata“.

Douglas a mai adaugat ca aceasta s-a intamplat in aproape toate tarile din fostul bloc sovietic: In cuprinsul fostei Uniunii Sovietice putem gasi lideri „reformisti“ al caror CV cuprinde un stadiu in Komsomol (Liga Tinerilor Comunisti) si o oarecare pozitie de conducere in Partidul Comunist. Si putem vedea aceasta in aproape toate tarile fostului bloc sovietic. Marc Rich a fost o componenta importanta in crearea economiei de partid invizibile a URSS“.

 Pe 23 august 1990, Nikolai Kruchin, directorul administrativ al Partidului Comunist Sovietic, a dat publicitatii un material intitulat «Masuri de Urgenta pentru organizarea activitatii economice comerciale si exterioare a partidului», care presupuneau folosirea unor companii mixte cu Vestul pentru «a crea sistematic structuri ale unei economii de partid invizibile».

Un an mai tarziu, seful KGB, Vladimir Kryuchkov, a emis un ordin prin care definea noua misiune a agentiei ca fiind cea de a apara «reformele economice» impotriva noilor elemente criminale, in fapt apararea economiei de partid invizibile.

Pana in 1992, cel putin 80% din companiile mixte din Federatia Rusa erau ori controlate, ori infiltrate de KGB“.

Hammer a fost primul om de afaceri occidental care a participat in companiile mixte controlate de KGB din Uniunea Sovietica.

Supranumit „printul capitalist“ de catre KGB, Hammer a servit loial interesele sovietice peste 70 de ani si a devenit primul si singurul capitalist american caruia a fost acordat Ordinul Lenin.

Spectaculoasa si corupta cariera a lui Hammer a fost ajutata in numeroase moduri de catre senatorul de Tennessee, Albert Gore, care era partener al acestuia in numeroase afaceri pentru mai mult de patru decenii.

Conform documentelor lui Edward Jay Epstein din „Dosarul“, recenta biografie a lui Hammer, batranul Gore l-a ajutat pe Hammer sa initieze relatii cu presedintii americani si si-a folosit relatiile pentru a ajuta compania lui Hammer, Occidental Petroleum, sa aiba acces direct la lideri politici straini.

Dar, cel mai important, relatiile lui Gore au oprit FBI-ul sa initieze o ancheta asupra industriasului sub acuzatia de a fi agent sovietic de influenta. Cand batranul Gore s-a retras din Senat, si tanarul Al Gore a fost ales in 1980 in Senat a continuat traditia inceputa de tatal sau.

Concluzionand, oameni si companii din Statele Unite si din Rusia au in comun interese si participatii la diferite nivele.

 b. RICH in ROMANIA

La inceputul anilor ’80, Marc Rich printr-una din firmele sale, Philip Brader’s, care a detinut monopolul exporturilor romanesti de neferoase , a cumparat toata productia anuala de aluminiu si cupru a Romaniei pentru a da un tun in SUA. Tunul i-a reusit si s-a umplut de multi bani. Rich a intermediat exporturi de grâne din SUA in Romania, inca de la finele anilor ‘80, in cadrul unui program subventionat de statul american. Companiile lui au primit 95 de milioane de dolari ca sa cumpere cereale destinate pietelor din China, URSS, Arabia Saudita si Romania.

Rich a intermediat si vanzarile de petrol ale regimului Ceausescu, iar ulterior, cu sprijinul autoritatilor romane, ale SRI si cu protectia lui Iliescu, a incalcat embargoul impus Iugoslaviei la inceputul anilor ’90, livrand regimului Milosevici cupru si petrol.

Rich a revenit in anii ’90 la Bucuresti, incercand sa preia Hotelul Athene Palace.

Rich este si in spatele combinatului Marco International care a cumparat Alum, achizitie care a creat o pozitie de monopol rusilor, care au inhatat cam tot ce misca pe aluminiu, material strategic, feroaliaje, la Tulcea, industria specializata a prelucrarii metalului, la COS Targoviste.

Atat Rich, cat si Frank Timis (evreu de origine, ca si Rich) sunt adanc implicati si in industria petrolului si gazelor din Romania, dar si in spatiul rusesc.

Frank Timis si-a inceput in 1996 afacerile petroliere din Ucraina, iar Rich era la un moment dat cel mai mare dealer de aluminiu si petrol din Rusia. La noi, acum, Timis, prin Regal Petroleum, detine cel mai important rezervor de gaze din Romania, dupa cel detinut de Compania Romgaz. Regal are doua licente de exploatare pe o arie care totalizeaza 10,388 km patrati. Si tot Frank Timis este cel care a initiat controversatul proiect Rosia Montana.

Marc Rich, adevaratul boss din spatele magnatilor romani Frank Timis si Ovidiu Tender, partenerul lui Timis, au fost parteneri si cu Dick Cheney, ex-vicepresedintele american, proprietar si la Halliburton, care se asociase la un moment dat cu cei de mai sus, incercand sa preia Petrom.

Petre Roman a fost primul politician implicat in afacerea Rosia Montana. L-a  urmat fostul sau prieten, Radu Berceanu, cel care a avizat si impins proiectul pe masa Guvernului, Alexandru Sassu, alt suporter politic al afacerii aurului. Toti acestia sunt oameni politici, sau care au de-a face cu politica si/sau servicii secrete. Servicii din Romania, Rusia, Israel s.a.m.d.

Gabriel Bivolaru, Ovidiu Tender, VGB Group, Balkan Petroleum, Rafo Onesti, Regal Petroleum sunt nume de oameni si companii care au in comun interese si participatii la diferite nivele. Acesti oameni provin din acelasi grup politic si sunt cu totii „oamenii fostului presedinte Iliescu”.

Rich e activ in Romania, dar si in lume, pe pietele petrolului, aluminiului, metalurgiei, agriculturii si, mai nou, deruleaza afaceri imobiliare.

In Romania, Petre Roman a fost un om cheie pentru Rich. La esaloanele inferioare ale puterii, afaceristul a utilizat mai ales lucratori din comertul exterior, mare parte din ei si fosti securisti. Imediat dupa 1989, el a fost reprezentat in Romania de Florian Stoica, fost director in Ministerul Comertului Exterior si ex-ambasador in Sudan.

Liderul Ligii Anti-Defaimare, Abraham H. Foxman intr-un articol din „New York Times” (24 martie 2001), declara ca s-a folosit de relatia apropiata a lui Rich cu Petre Roman care, a oferit suport unor pretentii legate de asa zise atitudini antisemite din Romania. Pretextul a oferit oportunitatea solicitarii unor mari sume de bani statului roman.

Foxman a recunoscut ca organizatia sa a fost finantata de fundatiile lui Marc Rich care sunt conduse de Avner Azulay, unul dintre „locotenentii” magnatului ce a facut parte din conducerea Mossad.

Interesele lui Marc Rich sunt prezente in Romania prin mai multe antene, printre care cea mai vizibila este firma Glencore Romania, controlata de australianul Steven Frank Kamlin, vicepresedintele companiei-mama Glencore International AG din Zug. Kamlin conduce in Elvetia mai multe dintre ramificatiile corporatiei lui Rich. Glencore Romania detine in Romania societatile Rombarge Transport si Barter Port Operator. Prima, profilata pe transporturi, este implicata in operatiunile de comert ale Glencore desfasurate in zona. A doua, un trader de deseuri metalice neferoase si cereale, este operator portuar, exploatand o dana la Agigea.

In decembrie 1990, guvernul condus de Petre Roman aproba o hotarare privind „cooperarea cu firma Marc Rich·Co pentru modernizarea unor instalatii din cadrul societatii comerciale Petromidia SA”.

Detaliile contractului au fost secretizate. Fostul premier a marturisit public: „Rich a investit 50 de milioane de dolari la Petromidia, primind la schimb produse petroliere. Rafinaria nu avea partea de rafinare pusa la punct, cea care sa aduca plusvaloare”.

Potrivit liderului sindical de la Petromidia, Petre Petrea Tancau, firma lui Rich, a inlocuit utilajele si a adus si specialisti pentru aceasta operatiune. Tancau era lider al Sindicatului Liber „Petrochimistul” din 1990 si a asistat la toate aceste schimbari. Rich a incercat sa obtina rafinaria Petromidia, plasata strategic: aproape de spatiul ex-sovietic, dar si de Orientul Mijlociu, zone foarte bogate in titei.

Intelegerea dintre controversatul magnat urmarit de FBI si guvernul roman s-a facut fara licitatie. „A fost o oferta facuta de Marc Rich, la mine in birou, in aprilie 1990, pentru ca Petromidia sa atinga un nivel superior de rafinare. El avea afaceri inainte de 1990 si cunostea rafinaria Petromidia”, a afirmat Petre Roman.

In tratative au mai fost implicati ministrul petrolului, Gheorghe Caranfil, si ministrul finantelor, Ion Patan. In momentul negocierilor, adjunctul lui Patan la Finante era Theodor Stolojan. La adoptarea hotararii de guvern (8 decembrie 1990), privind contractul dintre Rich si executiv pentru Petromidia, Stolojan era deja ministru plin.

In lucrari a fost implicat si un om de afaceri roman, Gheorghe Alexandru Hetel, care a primit subcontractari. Fost director in Petromidia inainte de 1989, el i-a fost recomandat lui Rich de angajatii rafinariei, iar pe o parte dintre acestia i-a preluat la firma sa, HGA Servimpex. Hetel a primit contracte la Petromidia de la consortiul format de Marc Rich·Co si grupul petrolier francez Total.

Hetel, patron al mai multor companii in constructii, petrol si energie l-a insotit pe presedintele Ion Iliescu intr-o vizita in Orientul Mijlociu. Printre asociatii lui Hetel se numara fratele unui parlamentar PNL, Adrian Calimente.

Dupa retehnologizare, Rich a devenit furnizor de titei pentru rafinarie, preluand produsele petroliere. Pana in 1997, Rich a luat 40-50 la suta din ce se prelucra la Petromidia, iar restul, compania petroliera de stat. In perioada 1994-1996, el a facut aceste operatiuni prin Glencore (noul nume al companiei Marc Rich·Co). In 1993 cand s-a terminat contractul pentru modernizarea rafinariei, Rich a vrut sa cumpere. S-a opus, insa, un secretar de stat pe domeniul petrochimic. Petre Roman a afirmat ca Rich nu a reusit sa cumpere fiindca guvernul Vacaroiu nu era atasat de ideea de privatizare.

Rafinaria Petromidia a fost “ajutata” sa acumuleze pierderi imense, pentru a fi impinsa la privatizare, astfel ca in iunie 1997, „gaura neagra” Petromidia avea datorii de 300 de milioane de dolari, fiind, practic, in sapa de lemn.

In acelasi an 1997, compania controlata de Rich, Glencore AG, face un parteneriat strategic in Romania. Asociatii lui Rich erau Dan Voiculescu si Stefan Margineanu (presupus fost ofiter DIE ), patron in industria metalelor.

La sediul companiei lui Voiculescu, „locotenentul” lui Rich, Willy R. Strothotte, anunta perfectarea consortiului Glencore-Grivco-Metanef (firma lui Margineanu). Trioul punea la bataie 650 de milioane de dolari pentru privatizari in Romania in petrol si metalurgie feroasa si neferoasa.

Voiculescu si paravanul lui Rich s-au inscris in cursa pentru Petromidia, rafinaria ravnita de magnat inca dupa Revolutie. In perioada 1998-2000, Rich “a pierdut “ cursa in fata Rompetrol-ului lui Dinu Patriciu (dupa scurtul episod, din 1999, de privatizare esuata cu turcii de la Akmaya). Glencore a pierdut si cursa pentru Petrom, care a revenit, in anul 2004, austriecilor de la OMV.

In 1997, reprezentantii Glencore International AG au exprimat public intentia de a imprumuta asociatia salariatilor de la ALRO pentru achizitionarea a 80%-90% din actiunile fabricii de aluminiu. Ulterior, la privatizarea ALRO in favoarea grupului Marco International detinut de oligarhul Vitali Machitski, Glencore a protestat fata de faptul ca privatizarea s-a facut prin majorare de capital. Cel care conducea Marco, Alan Kestenbaum, fondase firma in 1983, impreuna cu Marc Rich.

Companiile Marc Rich Group Ltd si Glencore au fost mentionate, in anul 2005, in raportul „Petrol contra hrana” al Comisiei „Volcker”, printre companiile care au mituit regimul Saddam Hussein pentru a primi titei.

Glencore a luat si un milion de barili de la Rompetrol, care, la randul sau, il obtinuse tot de la irakieni. Un raport CIA a confirmat ca Glencore a mituit regimul Saddam Hussein in cadrul programului irakian „Petrol contra hrana”. Cele doua companii au fost anchetate de justitia din Elvetia, fara efect.

Timp de multi ani, reprezentantul Glencore in regiunea balcanica a fost bulgarul Stamen Stantchev. Acuzat de spionaj in Romania, in dosarul privatizarilor din energie, Stantchev a fost ofiter de informatii in Armata bulgara.

In ultimii ani, reprezentantii Glencore in Romania au mai fost Alexandru Bittner, numit chiar de Traian Basescu „seful Mafiei de Baneasa” si Yoav Stern, sotul vedetei TV Oana Cuzino.

 Glencore, ani de zile unul dintre principalii furnizori de titei catre RAFO Onesti , Rompetrol si fosta Petrom,  a primit contracte de stat si la Termoelectrica – pentru pacura.

Marc Rich, prezent de mai bine de 30 de ani in spatiul romanesc, este numitorul comun al oligarhilor rusi cu interese in Romania, si vom vedea in cele ce urmeaza in ce mod au lucrat impreuna si cand, aparent, se confruntau in licitatii.


Răspunsuri

  1. Mark Rich – aventuri din Romania

    „Magnat evreu cu cetăţenie americană şi israeliană. Escroc şi evazionist de talie mondială. Face parte din cartelul ocult Rothschild-Soros. A fraudat bugetul S.U.A., apoi a fugit şi s-a stabilit în Elveţia. Colaborator apropiat al servicului israelian de spionaj, Mossad. S-a aflat în spatele tentativei de privatizare frauduloasă a Hotelului Athence Palace din Bucureşti (ajutat de directorul Ioniţă, acelaşi care i-a ajutat pe israelienii ce au pus mâna pe Hotelul Bucureşti să blocheze procesul de la Curtea Supremă de Justiţie privind anularea privatizării). Prin reprezentanţii săi clandestini din România, controlează 50% din afacerile petroliere, fiind preocupat şi de privatizarea companiei Petrom (a se vedea capitolul 12, Evreii şi petrolul românesc în mileniul III). În afară de petrolul românesc, Mark Rrich vrea şi aurul. Şi cum unul dintre cele mai mari zăcăminte de aur şi argint din lume se află la Roşia Montană, în Transilvania (cel mai mare din Europa: peste 300 de tone de aur pur şi peste 1.600 de tone de argint pur), a demarat preluarea exploatării prin firma „canadiană” Gold Corporation, companie 80% acţionariat pestriţ pe care îl controlează însă Rich. „Vă întrebaţi cum de rezistă afacerea de la Roşia Montană reacţiilor disperate ale ecologiştilor? – scria Academia Catavencu în 13 august 2002. De ce se poate pregăti netulburat procesul de defrişare a unei localităţi, dimpreună cu resusele de existenţă pe termen lung pentru o exploatare intensivă din care nici măcar statul român nu câştigă aproape nimic? Păi, ce-aţi zice dacă aţi afla că între cei interesaţi de scobârlirea aurului de sub gospodăriile românilor este un cetăţean pe nume Mark Rich?”. Cu începere din anul 2006, zăcământul exploatat multimilenar de la Roşia Montana urmează a fi epuizat de către Gold Corporation Ltd în 15 ani, statului român revenindu-i din această exploatare 2%. Preşedintele companiei străine, tot un evreu, trasfug din România acum 20 de ani, pe nume V. Frank Timiş, e acuzat pe Internet că a fost condamnat de două ori în Australia, în 1990 şi 1994, pentru trafic de droguri. Frank Timiş Foundation, împreună cu firma Tender S.A., au sponsorizat în anul 2002 întâlnirea de la Snagov a serviciilor secrete din ţările NATO şi candidate. Evenimentul a prilejuit noi afaceri frauduloase. Willhem Matser, evreu olandez, consilier special pentru Europa centrală şi de est al secretarului general al NATO, aranjează cu Ovidiu Tender (deasemenea implicat în afacerea Roşia Montană) spălarea a 200 milioane de dolari din Bogota, Columbia, rezultaţi din traficul de droguri, cu care Tender să cumpere societatea Petrom S.A. Matser este în prezent arestat în Olanda.”

  2. Papadie,
    Stiu foarte bine episodul Matser, am scris despre el atunci, chiar vorbesti cu un om care face investigatii de 20 de ani…
    Rabdare, intr-un text nu se poate epuiza un jaf de 20 de ani…
    Sunt sute de mari afaceri externe, interne, transnationale, iar partidele se spala pe maini, se declara nevinovate…
    Toate sunt O APA SI UN PAMANT
    IAR ALTERNATIVA, din pacate, NU E.
    NU AVEM UN PARTID SANATOS, ASA CUM NU AVEM STAT SAU INSTITUTII SANATOASE

  3. Rusia.
    Cineva zicea odată că Rusia a fost dot timpul un fel de imperiu straniu.
    Zicea că Rusia seamnănă cumva cu o varză.
    Are un nucleu, care s-a invelit în frunze pentru a-şi proteja miezul dur.
    Federaia Rusă însăşi e un imperiu care la rândul lui, s-a inconjurat de state subordonate, apoi a adunat în jurul său o seamă alte state subordonate. Gradul de impirtanţă al fiecărei foi depinde de depărtarea de nucleu.
    Indiverent dacă a fost Imperiul Ţarist sau Uniunea sovietică, in jurul Rusiei s-a simţit răsuflarea ei de ghiaţă.
    Ce nu poate fi contestat e faptul că Rusia a înţeles că doar controlând zona din jur îşi ca conserva un cât mai lung timp existenţa.
    Vedem că la noi, influenţa rusă apare sub multe forme, vechea gardă a elor şcoliţi la Moscova sub supravegherea serviciilor secrete precum şi în domeniul economic. Rusia ştie să îşi folosească resursele uriaşe ca nimeni altul şi ca bici şi ca zăhărel.
    Cred că la noi s-a făcut o uriaşă greşală în momentul în care s-a aflat de întâlnirea lui Geoană cu ofiţerul GRU. Faptul că s-a încercat minimalizarea importanţei ei mi se pare cel puţin ciudată, mai ales că o ştie oricine că un om care a fost ofiţer al unui serviciu secret, cu atât mai mult al unui serviciu secret al unei armate a unei mari puteri, nu îşi pierde în realitate această calitate decât în momentul în care se multă la loc cu linişte şi multă verdeaţă.
    Pe de altă parte, Geoană, prin statutul său de Preşedinte al Senatului, al doilea om în stat, nu poate participa la întâlniri cu astfel de oameni ca persoană privată.
    Putem face un fel de scenariu, putem căuta legături.
    Ştim că Dinu Patriciu este unul din cei care au mari legături în spaţiul exsovietic, spaţiu controlat discreţionar de Moscova.
    De asemenea Moscovei îi e foarte uşor să găsească în Ucraina nişte avocaţi care să mimeze că îşi fac datoria, să meargă la Tribunalul internaţional, să mimeze că apără interesele Ucrainei, dar cu argumente valabile doar în URSS. Astfel, Ucraina pierde procesul cu România, trebuie amintit şi faptul că detaliile afacerii Sterling au fost perfectate înaintea sentinţei privitoare la trecerea unor resurse din Marea Neagră României.
    Ar mai fi şi mişcarea cu Petrom care a făcut ca în câţiva ani Dinu Patriciu să devină un extrem de bogat om.
    Fiind bogat, este şi extrem de influent.
    Astfel a sponsorizat cele două partide aparent din poziţii diferite în spectrul politic românesc.
    Este de notorietate faptul că oricând vorbim de ceea ce s-a numit 322, în spate ne apare între alţii Patriciu, mai vedem şi că cele două partide care au dat doi premieri consecutivi, Năstase şi Tăriceanu, au fost sponsorizate de Patriciu.
    Atenţie, deşi cele două partide şi-au schimbat liderii încă manifestă unul faţă de altul, o mare afinitate.
    Cred că şi vizita li Geoană la Moscova nu a fost decât una care se incadra în planul rusesc de a-şi extinde influienţa la noi. Ar trebui poate să vedem că între cei care îl susţineau găsim tot felul de indifiză cu interese spre est (Îl amintesc doar pe Guşă).
    Interesant este că tot timpul Rusia s-a implicat în controlul asupra resurselor din ţările vecine, deşi acestea sunt mici faţă de ale sale, pentru ţările respective sunt vitate cind vine vorba de suveranitate şi independenţă.
    Controlându-i resursele unei tări, controlezi ţara respectivă.
    Sunt foarte convins că dacă cineva s-ar uita mei atent, şi ar putea să afle despre ce s-a discutat acolo, s-ar găsi elemnte de domaniul înaltei trădări.
    Cu ceva vreme în urmă, când a fost povestea cu scutul antirachetă, Rusia s-a arătat extrem de enervată, deşi acesta are un statut defensiv şi e orientat în special spre Orientul Mijlociu.
    De ce? În ce caz Rusia ar fi jenată de acest scut?
    În cazul în care AR ATACA VESTUL. Deci în cazul în care i-ar veni ideea să facă presiuni de genul: Dacă nu faceţi cum zicem noi, „ia uite ce rachete mişto avem”.
    Tot de enervarea pe care i-a creat-o scutul respectiv, cred că ţine şi mişcarea Rusiei de a semna cu Ucraina acel acord, unde îi livrează Ucrainei gaz ieftin în schimbul permisiunii prezenţei militare.
    O nouă bază rusească în Ucraina, în sudul Republicii Moldova, nu poate avea decât un singur sens. Controlul asupra Europei de sud-est. A butoiului cu Pulbere al Europei, Balcanii adică.
    Argumentul că e o măsură de răspuns vis-a-vis de scut e cam ca şi cum cineva îşi cumpără o armură iar ca şi replică un altcineva îţi cumpără un tun care să o poată străpunge. În mintea vodcarilor, asta înseamnă echitabil.
    Prin faptul că serviciile secrete româneşti par a nu se interesa de subiectul vizitei lui Geoană mă pune a dracului de tare pe gânduri.
    Mai vedem ceva, la vârful ambelor partide se găsesc indivizi care au avt tangenţă, ei sau părinţii lor cu Moscova. De exemplu bunica lui Bogdan Olteanu, era o vajnică intreţinătoare de bune oficii cu NKVD. Le asigura altfel spus celor veniţi de la Moscova o cât mai bună primire.

    Poate e bine să nu încercăm să săpăm foarte adănc, se pot găsi tot felul de legături, care mai de care mai stranii.
    …………………………….
    Cred că am putea găsi o temă de studiu, de fapt o întrebare.
    Prin faptul că acel nenorocit grup 322, are legături cuspaţiul post sovietic, iar Băsescu a fost acuzat, mai mult sau mai puţin argumentat, că închină ţara americanilor (pe mine nu m-ar deranja), putem afirma că ceea ce se întâmplă la noi, începând cu ceea ce s-a numit Criza Paratelor şi terminând cu aceste proteste, mitinguri şi greve de operetă, suntem martorii unui spectacol mult mai grandios, care s-ar putea numi: Confruntarea Titanilor? De fapt o luptă surdă între americani şi ruşi pentru reîmpărţirea zonei lor de influienţă?
    Pe mine nu m-ar mira. La un moment dat am auzit o afirmaţie cum că acest scut nu ar fi decât una din liniile îndepărtate de apărare a SUA.

  4. suntem sub ocupatie….. pana nu este BLOCAT PARLAMENTUL de la RESURSE RO. nu va iesi din CRIZA ! au fost facute CALCULE !!!
    * Parlamentul secunda de secunda SABOTEAZA AGRICULTURA SANATATEA si EDUCATIA

  5. Văd că mulţi se preocupă a dracului de tare de Roşia Montană.
    Nimeni nu pare a-şi aminti de declaraţia unui sindicalist din minerit care a fost la o întâlnire internaţională a sindicatelor din Europa.
    Zicea că acolo s-a atins subiectul Roşia Montană.
    Liderul delegaţiei maghiare a expus tot felul de chestii care arătau ce pericol uriaş ar repezenta deschiderea respectivei exploatări, uitând să spună că în zonă aurul e exploata de mii de ani şi n-a fost otrăvit nici măcar un ungur (Copii fac baie şi vitele beau apă din lacul care ar trebui să ucidă din câte zic ecologiştii prin simpla lui prezenţă. Şi acum ezistă acolo cianuri. Şi nici măcar nu sunt folosite mijloacele de protecţie pe care le va aplica RMGC. Ei şi?)
    În pauză l-a întrebat între patru ochi de ce e atât de vehenent. Acela i-ar fi spus: „Ştiu că nu e nici un pericol, dar acolo vorbim de aur care aparţine de drept Ungariei istorice”.
    De asemenea vedem foarte mulţi ecologişti, oameni bine îmbrăcaţi, cu haine scumpe, cu un puternic accent maghiar şi cu numere ungureşti la maşinile puternice de teren cu care merg la Roşia Motană.
    Vedem că mişună arheologi care spun că mina romană este extrem de importantă, fapt pe care nu l-au făcut înainte, ba mai mult, spun că acelea trebuiesc conservate, dar nu spun că pentru asa şi pentru accesul la ele e nevoie de multe milioane de euro.
    Mai vedem că există acolo unul din liderii celor care se opun proiectului, fost lider sindical la intreprinderea mineră românească ce a trăit bine merci acolo, omul e un tehnician care atunci când a început povestea asta s-a du şi a ceru pentru el şi soţie un salariu extrem de generos (asimilabil celui de manager), precum şi alte privilegii. Fiind refuzat, a devenit cel mai mare oponent. Interesant e că de când au apărut acolo ecologiştii, lui i-a crescut binişor nivelul de trai, iar drumurile sale la Budapesta sunt extrem de dese.
    Se spune că vor trebui dărâmate biserici şi case vechi? Ce biserici? Ce case? Unele a căror structură de rezistenă e praf? Un fel de preruine?
    Nimeni nu spune ceva însă, de unde vor lua mamele de acolo bani ca să îşi ducă la Alba Iulia la medic? De unde vor lua mâine acele femei bani să le pună şi un pacheţel decent cu mâncare copiilor dacă se duc la şcoală? De Pită cu margarină şi cu dulceaţă s-au cam scârbit acei copii.
    Spre deosebire de cei care critică dar au nevoie de timp pentru a găsi pe hartă Roşia Montană, eu am vorbit cu mulţi oameni care au plecat de acolo.
    Unul mi-a spus că lui nu mai îi pasă de ce urmează să se întâmple acolo, dar dacă cineva vrea să fie acolo muzeu, iar oamenii să devină exponate, să facă schimb de locuinţă, de statut social şi de venituri, cu cei de acolo.
    Omul respectiv a dat o casă care era deja dărăpănată când era el copil şi a luat la schimb destui bani, încât şi-a cumprat o casă de 100 mp, aparatură casnică şi o dacie veche. Fiind într-o zonă unde poate ţine animale, şi-a mei cumpărat un porc mărişor şi două vaci cărora urma să le facă şi un grajd. „De cărămidă…”, a mai spus el mândru. Era fericit şi pentru că cei doi băieţi ai săi
    îşi permit să mănânce in fiecare zi câte o îngheţată.
    Întreb şi eu aşa ca nelămuritul?
    Cei care continuă să se opună priectului, s-au gândit vreodată că acolo trăiesc oameni care de mii de ani ştiu să facă doar minerit?

  6. **antiignorantu**
    …Parlamentul secunda de secunda SABOTEAZA AGRICULTURA SANATATEA si EDUCATIA
    =======================
    Dacă ar fi doar atât, am zice că îcă se mai poate trâi.
    Să ne amintim că Parlamentul sabotează hotărârile luate de electorat prin Referendum, să ne amintim perioada de dinainte de alegerile prezidenţiale când a ţinut Guvernul nici demolat, nici în funcţie, cam ca în povestea cu nici fată mare nici măritată…
    ……….
    Aprobarea contractelor de cazare de lux, la preţurile cele mai proaste pe care le putea obţine, e o nesimţire.
    ––––––––-
    Fantastic, Pontănel zice că el nu îşi asumă ce au furat cei de dinainta lui…
    Mortal. Ăsta e cel mai scârbos limbric pe care l-am văzut de când m-a făcut mama.
    Un jeg ordinar …

  7. Nu stiu daca RUSIA este mai importanta decat ROMANIA.

    Sper sa fiu inteles, cateva randuri pentru a face ceva si pentru aceasta tarisoara frumosa si bogata.

    A desmorti ROMANIA este un titlul foarte pretentios, cred ca Traian BASESCU este singurul alaturi de guvernul Emil BOC a realiza RENASTEREA ROMANIEI.

    Sunt la o varsta cand nu mai pot fi fan de quelque in schimb am mult simt de raspundere si o sensibilitate deosebita a cunoaste la oameni.

    Premierement guvernul actual doreste SALVAREA, daca se poate raspunde OUI, asi putea sa fiu de folos activ si concret gratuietement in cateva domenii cu succes total.

    1. Sistemul sanatati, suprimarea CNAS si trecerea sistemului de sanatate pe asigurari private.
    2. Ar mai fi ceva de adaugat la sitemul de invatamant pré universitar, ma refer la formarea prin apprentissage cu imediata crestere a PIB
    3. La gestiunea domeniului public, sursa de importante venituri la municipalitatile locale si crearea de locuri imediate de munca productive la nivel national de min. 30’000 in urmatoarele 8 luni.
    4. Societatea informationala, dezvoltarea productivitati in administratia publica centrala si locala.

    Personal fac incredere in politica guvernului Emil BOC, nu cred insa ca in ROMANIA exista competenta necesara a realiza momentul.

    Doresc succes din tot sufletul guvernului, sper sa gaseasca calea sa depaseasca momentul MAFIEI sindicale si a ofcinelor politice care se opun REFORMEI si MODERNIZARII ROMANIEI.

    Cordialement

    Stefan RADOVEANU
    Entrepreneur

    GENEVE

    NB
    Astept sa comunicam pe e mail

  8. Doua cancanuri mai putin cunoscute legate de acesti ‘alesi’ si peregrinarile lor prin „Gradina Maicii Domnului”:
    – in 1587, Petru Voda cel Schiop da un decret prin care hotaraste alungarea jidovilor poloni din Moldova. Se pare ca motivatia acestui decret e un fel de concurenta neloiala facuta negustorilor pamanteni. Decretul a fost abrogat doar cateva devenii mai tarziu.
    – recunoasterea independentei din 1877 a fost conditionata de impamantenirea jidovilor neasimilati (imigranti din Rusia si Galitia). Pe acest fond sunt luarile de pozitie ale lui Eminescu si altora din acea vreme.

    D-na Savin, vreau sa va felicit pentru acest foileton, sa va asigur de sincera mea consideratie si sa adaug o parere personala.
    Pentru mine (fara a vrea sa stirbesc sau sa minimalizez munca unui jurnalist de investigatii), faptul ca textul de mai sus ar fi exclusiv opera unui ziarist e ingrijorator si aprope ucigator de speranta. Cu un moral mult mai ridicat si cu o siguranta mai mare m-as simti daca textul ar fi totusi redactat, in esenta lui, de oameni cumsecade din serviciile secrete si plasat mai departe pentru verificari, confirmari si adaugari. Totusi, aducerea lui la lumina e un lucru mare, iar adevarul e primul pas pentru intelegerea si aflarea solutiei in orice situatie de criza si nu numai.

  9. Papadie,
    Daca citeati introducerea la primul episod, vedeati ca e un raport de analiza al unui serviciu de informatii, realizat la finele lui 2008.
    Ca aici ei au facut o sinteza, in baza documentelor pe care le detin, e sigur.
    Ca pot sa-mi dau seama cand mint, daca mint, daca acopera pe cineva, fiind de meserie, iar e altceva.
    Asa ca, zambiti, va rog.

  10. Tot Papadie,
    Dar asta nu ma impiedica sa condamn orice acces de antisemitism. Iar dvs sunteti, clar, antisemit
    Nu-i de vina cine cere, ci cel ce da…

  11. Domnule Papadie,
    Una este sa condamnati infractiunea, alta este sa va luati, in bloc, de evrei.
    Nu e vina lor ca, desi minoritari, si la bine si la rau, se ajuta, se acopera.
    E numai vina noastra ca nu suntem la fel, ca avem o problema cu lenea, cu nemunca, cu furaciunea, cu capra vecinului, iar cel ce are nu imparte cu cel ce n-are…
    Ar fi multe de spus.
    VINA E LA NOI, CA LASAM SI CONDUCATORII SI TOATE NATIILE SA-SI FACA DE CAP.
    CA POLITICIENII TRADEAZA, SE LASA FOLOSITI, PENTRU COMISIOANE, IAR NOI RABDAM FIINDCA, IN MICRO, FACEM ACEALASI LUCRU.
    EXCEPTIILE NU FAC DECAT SA CONFIRME REGULA…

  12. Blue,
    Nu se opune nimeni, dar cu redevente NORMALE, la nivel international. Romania nu trebuie sa-si dea exploatarea pe te miri ce si mai nimic.
    Ce-i rau ca nu vrem ca afacerea Rosia Montana sa fie una paguboasa pentru statul roman cum au fost si Romtelecom, Petrom, BCR etc.
    Intr-adevar, Papadie, daca nu ma insel, a avut un ton putin mai dur.
    Dar are dreptul la opinie, ca noi toti. I-o respect.
    DEPINDE DOAR DE GUVERNANTI DACA ROSIA MONTANA VA FI UN SUCCES SAU INCA O AFACERE PAGUBOASA, IN CARE RESURSA NATURALA ESTE IROSITA.

  13. Tot Blue,
    DACA NU TE INGRIJOREAZA CA UNII OAMENI, MEREU CAM ACEEASI, AJUNG SA PUNA MANA PE TOATE RESURSELE ROMANIEI, E TREABA TA.
    Si daca tot vrem sa dam canadienilor-rusi, la fel cum am dat austriecilor-rusi, monopol pe energie si sectoare stratetegice, macar sa ne cedem independenta energetica pe bani, sa ne vindem cat mai scump pielea.
    Da vrem capitalism, vrem privatizari, DAR CU PRETUL CORECT.
    SI N-AR FI RAU SA SI ALEGEM INVESTITORII IN DOMENII STRATEGICE…

  14. **nicoletasavin** De acord cu treaba cu redevenţele, dar ar trebui să se grăbescă. Poate prinde bine la vreme de criză.
    Eu nu am zis că nu mă interesează ce cui îi revine.
    Dealtfel şi vorbesc de acea implicare peste anumite limite a unor forţe de dincolo de Tisa.
    În România de obicei, boala lungă înseamnă moarte sigură.
    Din fericire depozitul de aur şi alte metale de acolo nu poate fi mutat nici la Bucureşti, nici la Budapesta.
    Ar avea soarta acelui Dracul Parc.
    Se spune că nu s-a reuşit semnarea unui contract ca lumea? De ce? Pentru că cineva nu va reuşi să îşi taie felia de caşaval pe care şi-o doreşte.
    Nu interesează pe nimeni ce se întâmplă cu oamenii de acolo. Acei oameni au nevoie de venituri ca să trăiască nu de ceea ce le spun tot felul de mitici fifizoni, pentru care cuntează mai mult nişte dărăpănături romane, nişte ruine, sau nişte biserici care se vor dărâma în câţiva ani de la sine.
    E frumos să se discute la o masă la restaurant la un prânz unde nota de plată le-ar fi destul oamenilor de acolo să traiască două luni.
    Acei oameni trebuie să mănânce şi azi şi mâine şi în fiecare zi. Cu discursuri nobile şi ecologiste, cu promisiuni şi bune intenţii, pot scuti cel mult hârtia ingienică …
    P.S. Dacă se doreşte ca aurul de acolo să rămână în România să facă bine Guvernul să investească el singur.
    Noi ca ţară avem tradiţie în minerit, avem specialişti. Cum pot investi alţii putem şi noi.
    Nu avem bani? Să împrumutăm.
    Nu avem tehnologie? OK, atunci să-i angajăm pe cei care au.

  15. ms blue2403 …. Parlamentul si Guvernul se afla pe alta PLANETA … INTELEGETI o data ca actualul SISTEM nu va REZISTA !!! CATI ROMANI TREBUIE SA MAI MOARA ? MEDITATI IN CASE ! cine are PUTERE SA MEDITEZE ?! LUX , APARENTE , CORUPTIE , SUBIECTIVISM , NEREALISM , LIPSA DE VIZIUNE , EGOISM , PIERDERE DE TIMP , EFICIENTA ,GENOCID !!!

  16. Va fi SI RAZBOI Armat pana in 2012 daca nu Respectati Legile FEMOSAN – Romania va scapa de multe probleme in acest razboi mondial daca nu va pune in aplicare proiectul Rosia Montana si se vor tine cont de impozitarile mari pe averile mai mari de 500 000 euro – Educatia Constiintei Umane va avea un rol Puternic si Decisiv – TRIADA Rabdare Intelepciune Constiinta VA Conduce Romania prin Metode Speciale indiferent de dusmanii interni sau externi ai TARII – Fatarnicii si Egoistii sunt deja scrisi in paginile NEGRE ale Istoriei – dar multi inca pot alege directia BUNA . sa mai spun de copiii din scoli care se chinue? de oameni din spitale prostiti si jefuiti ? de someri dezorientati care multi se imbolnavesc psihic? ETC . – asta se numeste TERORISM MASCAT !!! Deja ne aflam in RAZBOI Psihologic Chimic Biologic Economic si multi Criminali din toate Structurile Civile si Private va distrag atentia cu tot felul de TAMPENII si DRESAJ Psihologic !

  17. unde nu exista respect intervin legile FEMOSAN …. extaz masaj omenie sfintenie altruism natural – Dumnezeu nu doarme … Lumea a aflat despre fenomenele oculte legate de magia voodoo din cartea “Haiti or the black republic” (“Haiti sau republica neagra”) – DECI , invata sa fii fidel … in medicina sa se foloseasca masajul…. invata sa intri in extaz cand te rogi sau esti singur prin ganduri…meditatie…. , omenia…. sfintenia … aici intra si respectul…. altruism… atentie cei care au averi…. natural… adica respecta natura si consuma alimente cat mai naturale… de la tarani….

  18. Blue,
    Sunt de acord cu tine 100%! Bine argumentat! In ceea ce ma priveste, nepricepandu-ma in domeniu (ca nu sunt Andreea Gretulescu sau Cordina Dragotescu), ma ghidez dupa opiniile exprimate de oameni in judecata carora am incredere si unul este Bogdan Baltazar. Ca doar n-o sa ma uit in gura unei rapandule patriciene ca Liviu Mihaiu!
    P.S. Excelent comentariul „Rusia” de la 8.54!!!!

  19. +

    Când vom avea, în fine, o televiziune cu adevărat naţională ?

    cordialement,
    CONSTANTIN CONSTANS
    paris

  20. lagarul ROMANIA ….

  21. EXISTA 5 MILIOANE de ROMANI CONTRA 2 MILIOANE de TRADATORI ,SANTAJATI si HIPNOTIZATI , TREZIREA !!! NU VA LASATI DECIMATI VOI , BATRANII SI COPIII VOSTRI !!! PASNIC si cu , CONSTIINTA !!! vreti in LAGAR ?

  22. Buna dimineata, doamna Savin!
    Dobermann-ul raporteaza ca toata noaptea, in ograda dumneavoastra, a bantuit unu`, care spre dimineata a inceput sa vorbeasca singur.

  23. Anti,
    Pai, dusmanule care esti tu dusman, ce cauti la mine in curte?
    Nu esti cel mai bun prieten al meu.
    Eu nu te consider nici dusman, ci, doar un simplu prieten.
    Sau amic, daca notiunea de prieten este prea cuprinzatoare… 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
    Multumit?

  24. Anti,
    Atat timp cat altcineva, Dumnezeu sa-l odihneasca, detinea calitatea de cel mai bun prieten, esti un simplu prieten, unul intre multi, chiar de-ti place, chiar de nu. Poftim, unul dintre prietenii mei. Ai mult de prasit si de probat ca sa poti ocupa fotoliul ramas liber…
    Vezi ca prietenul se cunoaste la nevoie, iar ultima data cand ai promis ca faci pagina pentru concurs te-ai dat lovit, am facut-o singura, deci n-ai fost PREZENT…
    Vitriol meriti adesea – te lasa fara ochi cu mult mai putin efort din partea mea … 🙂 De asta nu esti cel mai bun prieten…
    In politica n-o sa intru NICIODATA, asa ca nu mai vorbi fara acoperire, cu daca si parca, ca se gaseste un nebun sa te creada…

  25. Cine?Unde-i?Aaaaa!Eu sunt ala!
    Nicol,tara te vrea presedinte!Eu te sustin neconditionat!

  26. Efendi,investitia aia nu se incepe decat dupa ce sunt gata autostrazile!Deci mai curge multa apa pe Dambovita pana Bucurestiul devine port!

  27. Ghita,
    Nu stiu ce vrea tara, dar trebuie sa vreau si eu… 🙂
    Si locul meu nu e in politica.
    Cum e Anti bufonul lui Lulu, eu sunt bufonul clasei politice, i le spun pe fata fara sa risc taierea capului…
    Apropo, Anti, bufonii sunt mai critici, matale incepi sa ingrosi corul laudatorilor superbei doamne…
    Lulu, ar trebui sa-i readuci in minte definitia bufonului, ca se abate de la regula… Tu stii cum arati, ai oglinda…
    Revenind, Ghita, lasa-ma bufon, ca pusul degetului pe rana e NECESAR daca vrem sa insanatosim Romania…

  28. Apropo,

    Constatand dezinformarea ordinara realizata azi de RTV, ma intreb ce se va intampla daca se va ajunge la, cum cer unii, o noua revolutie?
    a) se va reinfiinta macar si temporar pedeapsa cu moarte si anume prin spanzuratoare ptr tradatorii de tara?
    b) cum vor sta dezinformatorii de la RTV si A3 in raport de acesta pedeapsa?
    Eu unul cred ca nu vor sta deloc bine.
    Voi ce credeti?

  29. Ioane,
    Nu m-am uitat la RTV. Ce s-a intamplat in plus fata de ce vedem de vreo trei ani?

  30. *** antiignorant-mai 31, 2010***
    la 12:05 am zici:
    „ms blue2403 …. Parlamentul si Guvernul se afla pe alta PLANETA …”
    ==================
    Da, am zis şi eu asta. Poate de aceea Prostănacu s-a gândit să trimită un Român în Cosmos.

  31. *** dobermann pe mai 31, 2010***la 12:13 am…
    =========
    Nu ştiu de ce, dar de la o vreme mi-s tot mai dragi câinii binecrescuţi (mari, adică, fie că sunt dobernani, fie brac german … 😉 )

    Mi se pare normal să nu te pricepi, nu eşti jurnalizdă (cele care prestează oral la televizor, dar parcă sunt născute să scrie în tabloide) ca cele de care zici.
    Poate pentru că le văd pe alea şi pe încă vreo câteva din curtea lui Felix, îmi plac tot mai mult jurnaslistele adevărate (tot de la Felix): Cristina Dochianu, Daniela Crudu, Marina Dina, Blonda lu’ Bote… Fetele alea sunt realmente profesioniste. Ştiu să facă pe blondele ca nimeni altul…
    Colega noastră Lulu, blondă şi ea, ar avea multe de învăţat… (nu-i spune că i se suie la cap da mi-e simpatică)

  32. **Antibibliotecaru** – pe mai 31, 2010
    la 10:54 am, zici:
    Şi carei big problem? Lasă-l dobermane să vorbească că d-aia-i Democraţie!…
    ======================
    În principiu e corect. În fond cei care au murit în Decembrie ’89 au murit pentru ca fiecare să se facă de râs aşa cum crede de cuviinţă.
    Legat de telefon, nu te opări că nu e cazul. Pune-ţi hot line şi faci şi tu un ban cinstit până se prind fraierii. 😀

  33. De regula, etichetele se lipesc usor, dar se dezlipesc foarte greu. 😉

    Asadar, in incercarea de a mi-o dezlipi, spun doar ca citate din articole scrise in vremi imemoriale de autori necunoscuti, care fac trimitere la infractori dovediti sau presupusi, e departe de fi considerata ura de rasa.
    La fel cum a spune ca romanii sunt
    lenesi si fura nu te face, neaparat, antiroman.
    Dar subiectul asta e voit sensibil si de regula discutiile se termina cu astfel de acuzatii, pentru ca prejudecatile intrec uneori ratiunea (doar am
    citat un fragment cu acelasi continut, dar imbracat in alta forma ca si dvs).

    Cu privire la denumirea folosita, aceasta se uza si-n actele oficiale pe vremuri si nu era folosit nicicum cu sens peiorativ; asa a devenit doar
    mult mai tarziu.
    Despre povestioare nu e nimic de comentat, se gasesc printre scrierile unor istorici, aveau doar aceeasi actori ca si subiectul.

  34. Da Nicol ai dreptate….. da, ai dreptate si mereu am sa te ador ca ai dreptate…. Bufon? O Doamne…… am nevoie de o vb de la bufon de o gluma….. am nevoie de lucruri oneste, sincere….am nevoie de iertare ca sa pot trai…..am nevoie…. de lucruri NUMAI DESTEPTE… SI TU STII BINE DE CE AM NEVOIE NUMAI de lucruri destepte, ptr ca tu esti asa si PUNCT. EU NU GLUMESC.

  35. **Lulu**O Doamne…… am nevoie de o vb de la bufon de o gluma….. am nevoie de lucruri oneste, sincere….am nevoie de iertare ca sa pot trai…..am nevoie…
    ==============
    Vai, iar ţi s-au terminat bateriile… trist, întradevăr.
    (Ca să nu se interpreteze mă refer la bateriile de la laptop. Dacă îmi amintesc bine într-o vreme te plângeai că ţi se termină cam repede…)

  36. nicole,
    Au scos declaratiile lui Seitan din context (cand le-am auzit in interpretarea lor am crezut ca a inebunit Seitan 🙂 ) si apoi il acuzau ca astfel de declaratii (de fapt manipularile lor) pot duce pe unii la infarct.
    Este abominabil.

  37. De acord ca trebuie pus degetul pe rana,dar intreb si eu asa ca „cetateanu’ turmentat”:IO CU CINE VOTEZ?Ca zau ca nu mai am pe cine!Si mai pun o intrebare,de data asta ca gheorghe,oare nu acea este POZITIA de unde se poate(nu pune degetul pe rana)TAIA IN CARNE VIE CU BISTURIU?Nu te vreau bufon!VREAU SA FI PRIMA FEMEIE PRESEDINTE DIN EUROPA!Garantat castigi!Gandeste-te numai la compozitia populatiei Romaniei,cred ca sunt 52,4%femei !Din primul tur castigi!He!He!Te mai gandesti?

  38. PS Si in plus eu unul am ajuns la un fel de capat al rabdarii .
    E prima oara cand simt furnicaturi in maini. 🙂

  39. 10:54 am
    Ingerii, de toate felurile, nu mor niciodata! 🙂

  40. Blue, am schimbat laptop-ul- acum am RASNITA asa mi a spus ANTI…. nu despre bateria pomenita de tine e vb ( stii tu ceva dar nu ai retinut, atunci imi batea dubluri la taste), ci de Bufon ca nu si face treaba de angajat.
    STRIG SI NU MA AUDE NIMENI!

  41. Nu bre!Tu o sa sapi la canalul Bucuresti-Brasov!O sa ne ducem cu patinele la Brasov iarna si cu vaporasul vara…pai daca nu „e fonduri pentru autostrazi”?

  42. Guten morgen si ACHTUNG la voi! Scuzati-ma ca sunt in afara subiectului, da` s-a ivit o situatie de urgenta: s-a suparat Ciordacu pe natiunea care s-a dovedit lasa. A zis ca „a vorbit degeaba, ca un cretin la televizor”, ca asteapta sa-i expire contractul si va lasa mai curati si mai uscati sufleteste. Ce-ati facut, bai?!

  43. Foarte foarte interesant. Ma abtin de la comentarii:
    http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-7343675-cum-risca-oamenii-lui-vantu-piarda-contracte-milion-euro-semnate-sase-zile-inainte-vasile-blaga-plece-interne-cei-mai-multi-bani-ajuns-realitatea.htm?cfnl=

  44. >ion adrian
    Am luat cunostinta inca de ieri. Doamna Udrea a facut un gest de normalitate. Sunt de acord sa ridic o statuie, da` lui Base!

  45. romanii care sunt impotriva DESFIINTRII PRLAMENTULUI pe timp de criza , isi semneaza condamnarea la SCLAVIE PE VIATA !!! TREZIREA !!!

  46. Basescu a facut o miscare TACTICA si ADEVARUL a iesit la IVEALA despre MAFIA din PARLAMENT

  47. Ce mai, trebuie sa felicit Partidul schizo-liberal si pe membrii sai.

    De acord cu tine si de aceea felicit si eu partidul schizofrenic liberal

    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-7333832-pnl-sustine-motiunea-cenzura-psd-desi-dezaproba-continutul.htm

    Observati ca devin si eu schizo la o asemenea cestiune pasionanta 🙂

  48. Basescu va scapa BINE cu pierderea a 30 % din avere ptr. o perioada de minim 3 ani !

  49. asa va fi si la noi daca nu va fi eliminat PARLAMENTUL de la CHELTUIELI !!! http://www.realitatea.net/portugalia-va-inchide-aproximativ-900-de-scoli_716431.html

  50. Antiignorantule, tu eşti dintre cei care consideră că o grevă generală are ca rost căderea unui preşedinte ales în nişte alegeri desfăşurate legal?
    Am o veste, schimbarea rezultatului unor alegeri, chiar dacă acestea au susţinerea a trei partide politice, a unei turme de lideri sindicali şi a două trusturi media se numeşte lovitură de stat şi e pedepsită de lege.
    Dacă aveţi fantezii de-astea, uitaţi-vă acum la Antena3 unde noul (de azi) director al Antenei 3 Marius Buzici Gâdea ţine un adevărat ospăţ cu consumare de rahat.
    Până una alta puteţi privi un filmuleţ ceva mai vechi, unde Voiculescu îşi binecuvântează în direct invitaţii şi angajaţii.

  51. Tot antiignorantu, Parlamentul nu poate fi eliminat de la chestuieli, dar poate fi reformat. Cei care trebuie să repare săituaţia aplicând rezultatele referendumului sunt tocmai parlamentarii, dar din câte vezi, acum n-au timp, musai să se cazeze la Merriot şi să încerce să le reuşească odată lovitura de stat.
    Nu vezi cât se strofoacă şi ei şi Intact&Reralitatea şi turma de lideri sindicali?

  52. blue2403 greva va fi ptr eliminarea parlamentului sa fie clar ptr cei care interpreteaza ….. atentie la codurile femosan ;;; 🙂

  53. apropo am si o postare pe blog despre consilierii lui BASESCU care habar nu au ce si cum ,….

  54. blue2403 parlamentul poate fi eliminat dar nu exista vointa si INTELEPCIUNE …. cu constitutia actuala poporul va CRAPA !!!

  55. FENECHIU asta trebuie scos de pe televiziuni …. e un mare cosmar….

  56. si un sfat … iesiti pe piata cu informatii despre ce va face parlamentul in 2 ani decat sa consume 2 miliarde de euro pe an si sa distruga poporul …..

  57. Mamaaaaaa, ce va mai contrati
    Rugati-va la Dumnezeu sa reziste Base la presiuni si sa rupa odata pisica in doua… ca altfel, capotam cu totii

  58. Cum va suna demisia presedintelui Germaniei?

  59. Cum suna renuntarea la Camera Lorzilor?

  60. germania anglia … vor avea un viitor negru din cauza consumului exagerat si al poluarii … chiar daca nu intelegeti ca multe le stiu dinainte 🙂 …. fiecare cu stiinta si experienta lui …:)

  61. Antiignorantu,
    Poate ca inteleg CUM stiti dinainte, dar mai stiu ca lumea nu-i crede pe cei ce stiu, fiindca nu intelege.
    Pentru ei, ce nu se vede, nu exista.
    Daca maine un politic vorbeste in termenii dvs – si daca are dreptate si VEDE sau INTELEGE – e declarat nebun si trimis la Psihiatrie.

  62. Anti,
    Mi-e efectiv mila de doamnele care se lasa pacalite de vrajelile tale ciclice, cand vrei te joci cu neuronii lor.
    Nu ma numar printre ele.
    Nici nu le pot spune cum stau lucrurile, nu e treaba mea.
    De iubit ai iubit si vei iubi o singura femeie.
    In rest, cele ce se cred alese, danseaza cu lupul… sau cu racul… sau cu diavolul… cum le place…
    Cea care e singura femeie din viata ta, o stie…
    Da, nu ai mila, pedepsesti tot, esti ca turnesolul, am mai spus, fiecare primeste exact ce si cat merita.
    Eu nu te cred nici cand declari ca iubesti o femeie, nici cand spui c-o urasti.
    Poti parea exact ce vrei sa pari, dar pe mine nu ma duci…
    Deci, cafea nu, stare civila nici atat.
    Nu s-a intors Universul cu fundul in sus

  63. nicoletasavin daca ei trimit astfel de oameni la psihiatrie deja este ca si cum isi trimit COPIII la CHINURI si o moarte sigura … deci si tot poporul la o moarte SIGURA !

  64. P.S. Ii urez alesei sa aiba taria sa lase naibii tot si sa te ia de barbat!
    Iar tie, sa lasi orgoliile si sa zici da!
    V-ati jucat destul si e pacat de sufletele voastre!

  65. Anti,
    Nu dau la gioale. Asta e stilul tau… cu gioalele…
    Foarte corect ti-am explicat de ce nema cafele, nema barbat…
    Atata tot…
    Ca te-am pus rau cu haremul, te cred…

    P.S. Sa nu uitati sa ma invitati la nunta. A spune adevarul nu te face persoana non-grata

  66. Buna seara,Nicoleta,te vazui in seara asta pe undeva,in mare viteza,dar tot asa ,am si uitat la ce emisiune,asa ca nu prea stiu ce subiecte s-au dezbatut.
    Din cite vad,ai darul de a te pricopsi doar cu nick-uri dintr-astea cu PARTICULA PROCLITICA-ANTI.
    haaaaaaaaaaaaa,hiiiiiiiiiiiiii care din cite vad viseaza la un mariaj precum grivei in calduri.
    ce mi se pare greu de explicat este noua strategie a lui anti-TACE CA UN PESTE-si cind ,TUNURILE TAC’se pregatesc strategii.
    dar sa zicem ca nici asta n-ar fi o problema,strategiile ca si strategii,au o mare hiba,prognozeaza,,fac scenarii dar refuza sa spuna care este procentul de reusita.
    ce ma amuza in acest moment sunt atacurile disperate gen -parlamentul trebuie eliminat.
    Mai sa fie,da IGNORANTU ASTA,NU NE SPUNE,ASA VIZIONAR CUM E EL:
    DA ,IN LOC,IN LOCUL PARAMENTULUI CE PUNEM,?
    NE SCREMEM DE-O DICTATURA?
    Si daca IGNORANTU ,ASTA E ASA VIZIONAR,SA NE DEA NUMELE DICTATORULUI sa nu murim degeaba pe cimpul de lupta aparind frontul,si FISIA PE CARE PERSONAL VOI SCRIE-FISIE LIBERA DE IDIOTI,AICI FUNCTIONEAZA DEMOCRATIA.
    Si apropo mai bine o democratie COCOSATA,SCHIOAPA,SURDA STIRBA ,DECIT O DICTATURA INFLORITOARE.
    CINE VREA LESA SI BOTNITA,N-ARE DECIT-DAR TREBUIE SA STIE,CA VA AVEA DE-A FACE CU MULTI ALTII DE ALDE MINE.

  67. P.S.-nu-s de ce,dar parca vad ceva camasi VERZI-si fac o stare de nervi la culoarea camasilor verzi,offfffffffffff,caut iatagane,pusti lasere si alte alea………………
    oare am doar vedenii,s-au am devenit IGNORANT..?
    HAAAAAAAAAAA HIIIIIIIIIIIIIII
    E vre-un pui de cuzist p’acilea si nu l-am mirosit eu?
    hmmmmmmmmmmm,interesant,foaaaaaaaaaaaaarte interesant.
    ca daltonist e clar ca nu-s,doar am carnet de conducere,NUUUUUUUUUUUU?
    HAAAAAAAAAAAAAA HIIIIIIIIIIIII

  68. Frank Zapa[king] tu cine esti ?:) ce rezultate ai ?:) si unde ? cati oameni ai educat sa fie patrioti ? cati copii ai salvat de cancer prin preventie ??? cati romani ai salvat iar de la macel prin preventie ??? MEDITEAZA NENE !!! dictatura o va face POPORUL ROMAN prin orice mijloace ORTODOXE si oameni INTELEPTI nu DEPENDENTI de LUX si PROSTITUATE

  69. Zappa,
    Citeste atent
    N-am spus ca sunt de acord
    Dar nici cenzura nu pot institui…
    Repet, am facut o gaura in steag in 1989 ca sa avem libertatea de a spune ce gandim.
    Cei ce ne aud, sa judece singuri…

  70. NUUUUUUUUUUUUU,NU AM SPPUS CA AI FI DE ACORD,ba dimpotriva,pt ca in ultimele zile,acest NICK,bintuie bloggurile aruncind cianuri periculoase.
    Nu doresc sa-l articulez ,pt ca nu merita-refuz dialogurile cu pshiopati.
    de cenzura,ramine cum am stabilit,nu ma sperie un nebun,nici chiar o divizie.
    imi cer scuze ca nu am fost mai precis.
    iar LA EUSEBIU-dai bineeeeeeeee,da bineeeeeeeeeeee,la gioale………haaaaaaaaaaaa hiiiiiiiiii
    Ai vazut filmul,PACIENTUL ENGLEZ’e o scena acolo tragi-comica,dar alta data despre capodopere cinematrografice.

  71. si uite asa FZ iti recomand sa nu te deconspiri in fatza mea ca sa stiu ca esti vreun dresat de- al tradatorilor….

  72. legile femosan …. scoala nu va invata tot ce trebuie sa stiti ptr. a va Apara NEAMUL . Exista Interese superMESCHINE , TREZIREA !!!

  73. exact ce trebuia … presedintele trebuie sa CEDEZE – sa ceara anularea acelor masuri cu 25 si 15 – in locul lor sa NU existe LEFURI GRASE IN ROMANIA DE PESTE 6000 ron si pensii GRASE de peste 3000 RON !!! si suplimentar Eliminarea Parlamentului – inca EXISTA SINDICATE – PARLAMENTUL care CONSUMA peste 3 milioane euro ZILNIC prin diverse ACTIUNI … !!! si sindicatele sa CEARA aceste MASURI ptr. SIGURANTA NATIONALA !!! dati mesaje in toate judetele – SUCCES !!!

  74. Antiignorantu,
    Fara Parlament nu exista democratie.
    Nu va suparati, dar acesta nu este si nu va fi un loc in care cineva, oricine ar fi acela, sa pledeze pentru dictatura.
    Admit ca avem parlamentari care nu-si merita inalta demnitate, am spus-o si eu in nenumarate randuri, dar de aici si pana la eliminarea institutiei Parlamentului e cale lunga…
    Democratic e sa va respect dreptul la opinie, dar vad ca nu doriti sa avem democratie in Romania.
    Si atunci, de ce as respecta eu ceea ce dvs nu respectati?
    Va rog sa va moderati mesajele in concordanta cu spiritul acestui blog, astfel incat sa nu ma puneti in situatia sa iau masuri care nu-mi plac, dar care ar putea deveni necesare…
    Repet, in acest spatiu, NIMENI nu pledeaza pentru dictatura!
    Vreti sa o faceti, sunteti liber: netul e mare, gasiti alt loc in care sa va transmiteti mesajele…
    Fara suparare!

  75. Totusi, in caricatura de democratie care exista in Romania – si nu numai in Romania – cand escroci internationali geniali isi bat joc de lumea intreaga si ne aduc la sapa de lemn cu ajutorul unor jigodii precum cele citate mai sus, ce-i de facut?
    Sa ne rugam la Dumnezeu sa crape jigodiile ?

    Cred ca ar fi calea cea mai scurta, dar Dumnezeu ar putea spune ca ne-a inzestrat si pe noi cu ceva minte, ce-am facut cu ea???

  76. PS Sa nu-mi raspundeti ca romanii trebuie sa deschida ochii cand voteaza etc, etc…
    Asta este ca in povestea cu cel care si-a facut casa fara geam si cara lumina in casa cu caldarea.. 😕

  77. Val,
    Sa ducem in Parlament oameni adevarati, care sa-si merite demnitatea.
    NU POTI ARUNCA SI COPILUL, SI COPAIA, SI APA.
    N-AI PARLAMENT, N-AI DEMOCRATIE.
    Pana si Ceasca avea simulacrul de institutie numit Marea Adunare Nationala.
    Vreti dictatura, militati pentru ea. Eu nu ma alatur voua.

  78. Nu vreau dictatura, dar cred ca este necesara un soi de dictatura cu obiective precise, pe o perioada bine stabilita, pentru a instaura dictatura legii. Din pacate, nu vad o alta cale in conditiile de la noi, cand minciuna nesimtirea si hotia sunt prea bine instalate.
    Cat despre un Parlament cu oameni adevarati, cam greu. Se vor baga in fatza cei care au bani – stransi precum se stie.

    Mai bun Parlament ar iesi prin tragere la sorti, cu conditia sa nu fie trucata. 🙂

  79. Val,
    Cum vrei, tragere la sorti, ruleta ruseasca, dat cu zarul, dar nu se poate sa fiti de acord cu desfiintarea Parlamentului.
    Daca nu ai legiuitor, cine legifereaza?
    Mai bine o lege proasta decat lipsa legii.
    Inteleg dezamagirea, o am si eu, spun adesea ca nu ne mai facem bine, dar FARA PARLAMENT NU ESTI STAT DEMOCRATIC.
    A doua zi, te pun la zid toti, UE, NATO, FMI, agentii de rating etc.
    Din punctul meu de vedere, si mai rea decat Parlamentul e Justitia.
    Dar nu pot pleda pentru ideea de a ne face singuri dreptate

  80. Val,
    Cand e vorba de puterile statului, e ca si cum vorbi de stalpi sau de temelia unei case.
    Extragi una, se prabuseste sandramaua. Poti inlocui fondul, dar pastrezi FORMA si cauti s-o umpli imediat de continut, ca sa nu fie o biata forma fara fond. Nu poti darama daca nu poti pune nimic in schimb…

  81. Nicoleta Savin,
    Asa este, trebuie sa faca si mai ales sa refaca cineva legile. Poate ca ar trebui un parlament restrans, care sa contina preponderent specialisti sau buni cunoscatori ai domeniilor importante, asa incat sa poata elabora legi corecte si sa poata vota mai serios.
    Sunt sceptica in privinta capacitatii partidelor de a furniza parlamentari in regula, deoarece am facut parte dintr-un partid si cunosc situatia din toate cele trei partide parlamentare care, in ce priveste activistii din teitoriu, seamana ca picaturile de apa. Acolo, daca incerci sa te dedici cu sinceritate interesului publc, devii o ciudatenie incomoda.

    Credeti-ma, oricat de curat si de luminat ar fi conducatorul unui partid, nu poate face nimic, deoarece continutul partidelor este profund viciat.

  82. He!He!He!Eusebiule cum aduci tu turma la apa!Eu o fac pentru mai putin:17000+3000!Na!Sac!
    Da cred ca tot mai buna ar fi aplicarea legii dl.Constantin Cojocaru!
    Sa aruncam COPILUL(parlamentari)dar sa pastram copaia(parlamentul)!Dar daca aruncam actualul „copil”,de unde dracu luam unul mai bun?Cunoaste cineva 300 de „copii” care sa nu fie mazgaliti si unsi la bot?Exista vre-un politician de meserie care sa nu se aplece,precum un contorsionist fara „oase in el”in fata sefului de partid,prim-ministrului,presedintelui?Exista?
    Si eu sunt sceptic si stiti de ce?Pentru-ca oamenii capabili si corecti nu vor sa se implice in politica,stau pe margine!Deci???

  83. Ghita 1964
    Raspuns: eu nu cunosc

    Intrebare: ce-i cu legea Cojocaru, ca am mai auzit despre ea.

  84. ma refeream la dictatura bunului simt …. fara crime si fara abuzuri … nu la o dictatura de tip fascist sau comunist….

  85. in maxim CATIVA ani , luni , zile … o sa vedeti ce am SCRIS si ce se va indeplini … daca multi nu vad si nu inteleg atunci se vor sinucide incet in masa mergand pe ACTUALA STRUCTURA care este MINATA de actualii consilieri si asa zisi politicieni romani VIZIONARI …. imi este chiar mila de cei sub HIPNOZA DEZASTRULUI … si culmea … romanii sunt oameni foarte inteligenti dar usor de momit cu zaharelul si APARENTE … nu va mai LUATI dupa APARENTE si veti vedea ce multi NU VAD …. mlastina este MARE si va agitati in directii gresite…..

  86. http://WWW.VARIANTACOJOCARU.RO
    Rog stapan acestui blog sa ma ierte ca mi-am permis sa fac reclama,insa este pentru binele nostru al Romaniei!
    Val,intra si studiaza aceasta varianta de lege propusa de dl.Cojocaru inca din 1990!O sa ai o mare surpriza cand vei descoperi ca mai exista o alta metoda de a scoate Romania din criza,totul este ca POPORUL ROMAN sa se trezeasca odata si sa ceara aceasta LEGE prin REFERENDRUM NATIONAL,pentru-ca ALESII nu sunt de acord cu aceasta LEGE!Ea loveste ghici in cine???Loveste in TOP 300!In tagma aceia de HOTI cu acte!In tagma acelora care si-au facut legi care sa-i protejeze pe ei nu POPORUL SUVERAN !Sunt deja peste 950.000 de semnaturi stranse pentru promulgarea acestui referendrum,mai trebuiesc 50.000 pentru-ca dl.Basescu sa vada ca in spatele acestei legi SE AFLA O ADEVARATA FORTA POPULARA!1.000.000.de semnaturi ar trebui sa puna serioase semne de intrebare actualei PUTERI!

  87. @nicoleta savin
    Sa caut pe altcineva pentru organizarea concursului de idei?

  88. Tibi,
    Nu, am fost ocupata cu inmormantarea, stiti ca am cerut un time-out, am avut foarte putin timp liber.
    De maine sper sa revin, chiar daca nu in forta, dar oricum sunt pe metereze… 🙂

  89. Tot Tibi,
    Ca am si o coasta (aia de la Adam citire…) fisurata, nu v-am mai povestit, ca sa nu va deprim de tot.
    Traversez o perioada in care nici fizic, nici psihic, nu sunt in forma… Dar toate trec…

  90. @Nicoleta Savin
    Nu se cunoaste, dar va urez sa ajungeti repede la forma maxima!

    @Ghita Iti multumesc, o sa studiez.

  91. Bine.

  92. TVR – Viitorul Romaniei a Fost Dezvaluit De Pavel GlobaFor more of the funniest videos, click here

    Cam naspa copy-pasteul asta dar ar fi de vazut!

  93. vor pica parlamentul guvernul si unele partide politice … adevarul SUPARA dar trebuie ca romanii sa stie ce se va intampla cu VIATA LOR !

  94. Nicol,
    Informeaza-te cum a ajuns marele prof univ in economie politica recte Salazar la putere prima oara, cum a plecat scarbit, cum a fost rugat sa revina si cum a spus: Bai cioflingarolor, vin daca ma rugati in genunchi, dar doar ca dictator si acum accept si voi tampitilor care ati dus tara de rapa, mars acasa si pregatiti-mi covorul pe care sa intru in palat. 🙂
    PS. E putin romantzata de mine dar cam asa a fost, in esentza.

  95. Tibi,
    Pe firul anterior am postat ceva in legatura cu concursul. Poate ca nu ai citit caci era un fir de doliu…

  96. acum la otv se discuta o scrisoare yisa ca-i trimisa de un anonim .este articolul dv. doamna draga si tare-s bucuroasa ca aude aproape toata lumea . felicitari si va rog mult mult scrieti .sanatate multa…

  97. antiignorantul ….cum sa cada parlamentul te rog explicane si noua…ce mai vor acesti oameni ca suntem asa de saraci

  98. *antiiignorantu**E drept că n-am insistet prea mult, dar pe blogul de pe link-ul ce-l poţi la nume dacă intru mă emeţesc link-urile alea.
    Când o să am mai mult timp o să intru să văd ce şi cum…

  99. Ghiţă 1964
    la ceea ne ne arăţi tu, asta e cel puţin ridicol:
    „Art 10.
    La rascumpararea obligatiunilor, vor avea prioritate cei care au sustinut, prin semnatura, proiectul prezentei legi.”

  100. ***ana pe iunie 2, 2010 la 6:05 pm***
    Poate se împiedică pe scări la Merriot…

  101. legile femosan …. mafia diplomelor si UE … capcane … nu va bazati pe banii de la UE , nu vor salva RO ! … este un plan subtil ptr. Interese superMESCHINE … LUX si DISTRUGERE ! oamenii bine INFORMATI stiu … !

  102. @Ana deci parlamentul va pica din cauza ca nu se mai poate baza pe nimic solid din RO ….

  103. Doamna Ana,
    Sper ca nu-si imagineaza cineva ca as fi trimis un material anonim la OTV. NU am vazut emisiunea, dar nu mi se pare corect. Daca voiau sa-l discute, era necesara citarea autorului si sursei. Materialul are greutate daca apartine unei persoane credibile

  104. @blue2403 fara rabdare si putere de intelegere nu poti afla Adevaratele Informatii ce „invart” LUMEA …

  105. Dupa ce Pavel Corut a zapacit citi-va betivi,idioti si rataciti credeam ca lumea s-a vindecat de melanjul ultratoxic alcatuit din PARTRIOTISM DESANTAT,EXTREMISM,S.F.,SI MUUULTA PROSTIE.
    Ei uite ca am mai servit-o odata,pseudo patrioti clameaza tot feull de trasnai care ma trimit cu gindul LA CIRC,LA FEMEIA CU BARBA LA OMUL CU 5 CAPETE,LA FEMEIA CU 3 TITE SI CITE SI MAI CITE.
    L-am descoperit pe ANTIIGNORANTU.
    BADIE,PE UNDE DREAK AI STAT MASCAT PINA ACUM?
    De unde mama lu dosar ai aparut ca ma uit la tine,la ce scrii ca la CIRCOTECA LUMII?
    Bey frate nu ti-a spus nimeni pina acum ca n-ar strica sa te cauti putin la ,SOFT’?
    Ai bey frate niste idei si fixuri de-mi vi9ne sa-mi rup buletinul sa sparg calculatorul sa fac ceva urit si violent.
    Cum dreak poti debita atita material imbecil?
    Bey frate tu esti STAHANOVIST RAU-AI O PRODUCTIE……………..OFFFFFFFFFFFFFFFFFF.

    P.S………………………….
    ………………………………
    ……………………………………
    HAAAAAAAAAAAAAAAAA
    HIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
    WOWWWWWWWWWWWWWWW

  106. Pai da prietene,daca se va promulga legea aceia care au semnat lista de sustinere vor fi prioritar pusi in posesie,nu vor putea vinde obligatiunile timp de zece ani!E o gresala probail acolo,o sa-i scriu domnului Cojocaru sa modifice!Multumesc!
    Ai vazut graficele in care arata dl.Cojocaru de unde vin bani?Sunt grafice facute dupa Institutul National de Statistica,dupa cea ce s-a raportat!Iti dai seama daca lua in calcul ce nu a fost raportat?Studiza atent,ca ai ce!Nu trece asa usor si pune eticheta:UTOPIE!Aceasta „UTOPIE” este singura noastra sansa sa nu ajungem IOBAGI,SERBI,CERSETORI,in tara noastra!Acum deja suntem o natiune de asistati sociali,dar se poate si mai rau!NU MAI DORMITI PE VOI si nu va mai credeti buricul pamantului,doar prin UNITATE si SOLIDARITATE avem o sansa!SOLUTILE voastre nu pot razbate(puteti face 1001 concursuri)din cauza ca ei au ceva ce STAPANESC:LEGEA!Nu vedeti orbilor?UNITATE!Lasa gargara aia cu:ridicol,utopie si alte etichete!Hai cu argumente,dar mai intai citeste proiectul in totalitate!

  107. antiignorantule,pe asta iarta-l,consuma zahar rafinat in loc de sare de bucatarie!Ha!Ha!Ha!(hahait basescian!).

  108. Franik Zapa[king] cand vei intelege ceva mai bine poate vei sti cum sa actionezi …..

  109. doamna nicoleta a fost extras din articol ce era mai important oricicum a fost ceva bun ,ma refer la art .UN OM DIN TECUCI……….

  110. Iata ce zice dl.Cojocaru:
    1. Am pornit de la valoarea PIB-ului realizat de Romania in prezent, care este de 120 miliarde de euro. Putem prelua la Fondul National pentru Despagubiri si Investitii (FNDI) circa 20% din PIB, deci 24 miliarde de euro, in primul an de aplicare a legii. Toata suma se investeste, astfel incat sumele preluate la FNDI var creste si ele. In medie, in economia moderna trei unitati de capital produc o unitate de PIB 9Consultati-l, in acest sens, si pe economistul Daniel Daianu). Faceti dvs calculele mai departe. Porniti de la un capital actual de 360 miliarde de euro. Veti ajunge la cele 440-450 miliarde de euro, in primii 10 ani de aplicare a legii, suma care permite despagubirea a 20 milioane de romani, cu 20.000 de euro pentru fiecare.
    2. Nu cunosc nici unul care sa infirme solutia, cu cifre, cu argumente stiintifice. Cand il gasiti, rugati-l sa iasa in arena publica.
    3. Sansele vor fi de 100% atunci cand majoritatea poporului roman va lua cunostinta de existenta proiectului. Aici se gaseste cauza embargoului total impus de massmedia romanesti asupra proiectului si autorului acestuia.
    C Cojocaru

  111. Despre minciuna si dezinformare:

    Pentru a vedea cum se dezinformeaza prin presa cititi studiul de caz care urmeaza:

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7355084-istoria-unei-mistificari-presa-decizia-cedo-cazul-akdeejeva-ilegalitatea-reducerii-pensiilor.htm?cfnl=

    Voi relua totusi ceva care este azi arzatora noi si anume problema legalitatii reducerii pensiilor. Din toate stirile auzite si vazute am inteles si datorita unanimitatii acestei informmatii am crezut ca CEDO sa comunizat, dar asta este, si chiar a declarat ilegala acesta micsorare. Nu mai reiau felul in care a fost manipulata stirea caci il gasiti in http-ul dat, iar pe undeva jurnalistii ar putea invoca o scuza: institutie dupa institutie, oenge cu oenge, toti magistrati si oameni ai legii, toti foarte-foarte seriosi, spun acelasi lucru, n-ar trebui sa le dam credit? Deci si eu repet cu anume retineri le-am dat.
    Si acum doar prezint adevarul care sper sa fie asa caci si asta tot din presa il scot:

    Asadar acesti oameni seriosi, presa si judecatori, nu au verificat cazul, dar a facut-o autorul articolului (nu am inteles cine este) si o putem face oricare dintre noi (Biblio o fi si facut-o si-si radea in barba) cautand in baza de date a CEDO “Andrejeva” (nu “Akdeejeva” cum s-a scris eronat in presa) care a fost cazul judecat de cEDO pe care s-au bazat aceste concluzii.

    “Cititi decizia de acolo si o sa descoperiti ca:

    •a) Dna Andrejeva nu a acuzat diminuarea pensiei, ci modul in care a fost calculata de la bun inceput. Mai precis faptul ca nu a fost inclusa perioada in care a lucrat in alte state ale URSS.
    •b) CEDO nu a decis ca i s-a incalcat dreptul la proprietate sau ca a fost expropriata, ci ca a fost discriminata in drepturile ei in raport cu ceilalti locuitori ai Letoniei.
    •c) In fine, citez din decizia CEDO un pasaj relevant:

    “77. The Court has also held that all principles which apply generally in cases concerning Article 1 of Protocol No. 1 are equally relevant when it comes to welfare benefits (ibid., § 54). Thus, Article 1 of Protocol No. 1 does not guarantee as such any right to become the owner of property (see Van der Mussele v. Belgium, 23 November 1983, § 48, Series A no. 70; Slivenko v. Latvia (dec.) [GC], no. 48321/99, § 121, ECHR 2002-II; and Kopecký v. Slovakia [GC], no. 44912/98, § 35 (b), ECHR 2004-IX). Nor does it guarantee, as such, any right to a pension of a particular amount (see, for example, Kjartan Ásmundsson v. Iceland, no. 60669/00, § 39, ECHR 2004-IX; Domalewski v. Poland (dec.), no. 34610/97, ECHR 1999-V; and Janković v. Croatia (dec.), no. 43440/98, ECHR 2000-X). ”
    (CEDO, Andrejeva v. Letonia) ”

    Observati ce cloaca este la noi si cum suntem pana in gat in toata acesta cacanarie.

    PS Concluzie importanta
    Nici-o sansa cu distrugerea legii pensiilor sinici cu anularea taierii temporare a acestora la CEDO si deci nici la CCR (daca aia de acolo nu sunt si ei tot niste c…ari. )

  112. Guten Tag!
    Imi cer scuze ca voi vorbi in afara subiectului, dar tremura blana pe mine de nervi si nici macar sa turbez nu pot, fiind vaccinat antirabic. Aseara am vazut-o pe Roberta Anastase la B1. Stilata fata! In timp ce Aristocratul din mine a privit-o cu raceala, Bestia, tot din mine, si-a aratat coltii. Am asteptat pana azi sa vad si alti caini de paza a democratiei, fie ei si ciobanesti mioritici, latrand pe tema intoarcerii oficiale a rapandulei numita Iulian Badescu, zis „Blatescu”, in asternutul puturos al PSD-ului. Subliniez „intoarcere oficiala” pentru ca ghiortanul a fost intotdeauna pesedist, poate nu cu acte, dar cu limba lipita profitabil de fesele celor mai abjecti baroni PSD. Si ma refer la grohaitorii care au violat in grup pe domnita Prahova, scapata de comunism ca sa dea peste ratanii lui. Bun. Iulian Badescu a fost, in spatiul fetid al presei locale, unul din cei mai vocali laudaci ai puterii locale pesediste. Are bataturi istorice in genunchi la cata capra a facut prin laboratorul propagandei de partid caracatita. Nu degeaba, vom constata, daca observam saltul spectaculos de la pletele unsuroase si tricoul jegos, la costumul de firma si SUV-ul de prestigiu. Si atunci bagam de seama ca sereleu ghiortanului creste doar cand carnatarii cu trandafirul pe piept sunt bine racordati la resursa bugetara. Daca deja toate astea nu mai mirau pe nimeni, ei bine, in 2008, cineva reuseste sa ne lase cu la bouche opened: Miss Roberta, ca la gatul ei delicat vreau eu sa sar! Si sa-i zic, in numele dobitoacelor prahovene: cum puii mei, Miss, dintre toate leprele bastinase, taman pe cele mai nefrecventabile, mai nesigure, mai oportuniste si rapace ai ales sa le bagi in partidul ridicat de Base si sa le mai si propulsezi rapid in Parlament? Ca le-ai bagat in seama si in partid, e treaba matale, ma rog, chestie de gust. Da` sa ni le pui noua in Parlament si pe nota de plata, nu mai e treaba matale, dulce Miss, ci ne loveste pe toti. Acu` te indignezi ca libarcile astea tradeaza! Nu cumva te si miri? Sa vezi ce-o sa te mire, ingeras, cand o sa pierdeti usor, usor majoritatea parlamentara! Asta numesc eu cutitas infipt in spatele lui Base, ala care v-a tras la guvernare! Ala care v-a avertizat, Miss Ro, sa nu primiti orice derbedeu oportunist in partid! O sa ma uit cum va duceti langa PNTCD si n-o sa-mi para rau pentru ca, „cine uita greselile trecutului, risca sa le repete!”
    Acu` dupa ce m-am mai racorit, sa va spun si cu cine ne-a cadorisit Robertina:
    1. de Blatescu v-am zis.
    2. Florin Anghel: PNTCD, PUR, PNL, PC, PNCD, PD-L; 1995-inginer la Romtelecom Prahova; in 2004 – in Top 300; pe lista neagra la „Pentru un Parlament mai curat”. In 2008- deputat PD-L.
    3. William Branza: tanar si de succes om de afaceri cu bugetele locale; 2004 -deputat PRM; 2008 – deputat PD-L.
    Imi pare rau! Sincer.

  113. Mda,Semnal M,IULIU MERCA,Mda cavaleri din vechiul turn………….
    si muzica adolescentei mele…………
    SEMNAL……………..?CUI?

    Si totusi mai bine ceva din zilele noastre,exotic si original……..desi cu inflexiuni sudisto-tiganesti ,mie unul imi place:

    http://www.videonews.ro/action/viewvideo/48631/Monica-Anghel-Mahala-Rai-Banda–LacrimAA-de-ja

  114. Doberman-ooooooooooooooooo ce-mi place muzica ta,E BUNAAAAAAAAAAAAAAAAAA,TAREEEEEEEEEEEEEEEEEEE.
    Da,tundeti-as blanitza,pina acum unde mi=-ai stat pitit/a cu botnitza pusa?
    Daca ai stiut rahaturile astea de ce nu le-ai datv pe GOARNAAAAAAAAAA?,pardon pe bot.

  115. Da tu zapacila pe unde dreak ai umblat?
    ca facui scurta la deste’sunind in gara de nord la obiecte pierdute sa vad daca nu te-a instalat vre-un nebun pe vre-un raft la C.F.R.-nu-ti pot face traducerea abrevierii,C.F.R.-din respect pt nicoleta.

  116. Am umblat sa-mi iau bilet sa sar PIRLEAZU ASTA-ATLANTIC I SE MAI SPUNE.
    Si viraaaaaaaaaaaaaaaa,sa ramineti sanatosi………….
    Ca mi s-a acrit de ROMANICA………………….
    Ma duc acolo unde ghe.zice ca e nebunie,dezastru,oamenii sunt nebuni,lenesi,cretini,nationalisti,extremisti,umbla cu pistoale ,cu colturi si traggggggggggggggggg intr-o veselie.
    Acolo e locul meu……………
    haaaaaaaaaaaaaaaaaa hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
    Ce sa fac io aici,printre atitia intelectuali RASATI,STILATI,CU VECHI TRADITII SI RADACINI ADINCI INFIPTE IN BATRINA EUROPA,ANCHILOZATA,PARALITICA PRECUM O BUNICUTZA……………care se uita prin gaura cheii,peste ocean sa vada CUM SE FAC COPII FRUMOSI,INTELIGENTI-LUPTATORI ADEVARATI CARE VOR CONTROLA SI DOMINA LUMEA.
    Despre paralitici,ologii si europenii ,sa auzim numai de bine.
    HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA-moare euro,moare mindria EUROPEI-PLANUL MARSHALL…………………?
    …………….ALIOOSA DAVAI CHISTOLETAAAAAAAAAAAAAA……………

    HAAAAAAAAAAAAAA,HIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

  117. Anti,
    JA! Sa phutem la ei, nu la muter batran, bite! Si cu umbrela deschisa, bite!
    DANKE!

    Herr Frantz Tzapa,
    Nein mana ta pe blanita de dobermann! Grosen gresalen! Una la mana.
    Eu n-am avut niciodata botnita, doi la mana. Chestiile astea s-au stiut de cand s-au comis, nu era nevoie sa vin eu sa latru, trei la mana.

    Si ar mai fi ceva de zis despre cum s-a dat PSD-ului Consiliul Judetean Prahova. Ich n-aud nimic. La voi in land, der Schaferhund ist ca stapanul: muci si suspine.

  118. Anti,
    Ich liebe der gros Bau-Bau. Ala marele.

  119. Efendi,hiba la Legea Cojocaru am spus-o eu mai sus:Parlamentul !Acesti TRANTORI,BANDITI SI LEPRE!ACESTIA SUNT DUSMANII POPORULUI,INDIFERENT DE CULOAREA POLITICA!GO ZAPA!Goo!N-ai ce face aicea!Aici trebuie sa LUPTI,SA IMPUI O IDEE chiar daca te certi cu 22.000.000!Acolo curge „lapte si miere”din pacate sub forma de praf-unu munceste pentru el celalalt plateste,am mai discutat pe tema asta!O sa te intorci fuguta exact pe 20DECEMBRIE2012!!!Punem pariu?

  120. 1. Ieri il felicitam pe dl Berceanu ca a facut restructurarile necesare (crezandu-l pe cuvant)astfel ca in prezent nu este in situatia sa micsoreze salariile cu 25%, caci a redus acest fond de salarii chiar mai mult decat cu 25% prin reorganizarile facute in 2009.
    OK daca este asa.
    Dar azi profesorii au anuntat ca o sa intre din nou in greva daca cei din asemenea regii nu vor fi dati afara la anul si nu li se micsoreaza si lor salariul anul asta.
    Profesorii nu inteleg ca la ei nu este problema de personal excedentat ci de organizare mai eficienta si de necorelarea fondului de salarii cu bugetul actual. Asadar ei la sfarsitul anului nu au drept target reducerea cu 25%(exprimata in cheltuielli salariale) a personalului ci doar reorganizarea care desigur ca v restructura acele pozitii nenecesare in schema de salariati din educatie.
    La salariul actual ei vor putea ajunge facand aceste reforme si daceconomia isi va reveni cat de cat, la fel ca si pensionarii.
    Bugetarii din regii si ministere si etc sunt supranumerar si ei se rezolva in faza intai prin red salariilor cu 25% si pana la anul prin disponibilizarile necesare.
    Relatia intre salariile de dupa 1 ianuarie 1990 trebuie sa fioe cea legiferata in legea unica, acum cu toate aceste reduceri considerand ca suntem intr-o perioada de tranzitie.

    2. Si acum sa vin la problema de fond, maxim de serioasa, dar pe care o abordeaza si Urban prognozand in viitor un PDL cu 12-15%.
    Este un idealist necopt, care are de fapt dreptate, dar este naiv, caci daca va ajunge PDL cum vrea(crede) el la 12-15% dar si tara atunci va fi in totalitate cazuta si de pe butuci, adica va fi pe burta.
    That is the true question.
    Spuneam ca sobolanii incep sa paraseasca corabia si asta o vedem de cand cu votul ptr ANI, urmat acum de ce se intampla in Parlament, cu referire la CCR si prin dezertarile care abia au inceput.
    De vina este si PDL caci de ex Roberta A., o draguta, dar departe, tare departe, de a fi tot atat de inteligenta pe cat e de frumoasa, ii explica cu candoare Nashului ca ea l-a mai creditat odata, desi avea fisa de cadre a primului senator care paraseste PDL , ales in jud Ploiesti fieful ei.
    De ce l-o fi creditat ca acum sa-si muste mainile? Nu avea oameni credibili si corecti, garantand aceasta prin toata viata lor anterioara?
    Efectiv nu cred ca a fost doar naivitate, asa ca, asa cum spuneam si mai demult, fiecare pasare pe pielea ei piere.
    Singura mea speranta este ca, asa cum sobolanii din PDL pleaca, in opozitie sa mai fie cativa, poate 10-15 parlamentari responsabil si cu dragoste de tara, suficient de ageri la minte ca sa inteleaga corect situatia si ce riscam daca programul dement Antonescu-Ponta ar reusii.
    Sper sa fie si PDL constient de asta si sa faca ce trebuie.
    PS Intre timp l-am ascultat pe Urban la RFI.
    Gandim la fel, ca doar nu a citit postul meu de mai sus . Si el este speriat de venirea ticalosiei magna la putere, dar se consoleaza cu un PDL curatit chiar daca parasind puterea.
    Spune si el, ca pariaza ca cei care vor parasi corabia vor fi cei care in senat au distrus ANI.
    Nu sunt de acord insa cu acesta consolare si de fapt nici el nu este, caci spune in continuare, ca asa tara va fi terminata pentru multa multa vreme. Si atunci eu spun ca ar fi prea mare pretul platit acum ptr a avea un partid ca lacrima, ceea ce de altfel este si imposibil, cu un popor scarbavnic, nu stiu daca in majoritate, dar oricum intr-un procent enorm.
    Deci raman la speranta ca nu toti din opozitie fac parte din ticalosia magna, si ca in al 12 lea ceas, vor intelege ca fara tzara, nici ei nu mai fac nici cat o ceapa degerata.

  121. Doberman-iac,CA EU NU STIAM,UNU LA MINUTZA.
    DOI la labutza-retine,iubesc la nebunie patrupedele latratoare.
    trei la labutza-nu ma pune in situatia ingrata sa-ti plimb prin fatza talentele mele de nebun de la ecarisaj,pt ca io IUBESC LA TINE,si nu vreau sa-ti arat tehnicile mele cu zMICUL.
    Patru la labutza-Am NESTE CANINI-de pina si pitbulii,isi pleaca cu rusine capul cind sunt prin preajma lor.
    si cinci la labutza-din cite stiu,si am vazut suntem in aceiasi haita-desi eu am PEDIGREE-DE OM LIBER-mai joc din cind in cind in echipa-putin dupa care revin la situatia mea de ANIMAL DE PRADA SOLITAR.
    Eu nu pot avea SEF,DECI PT MINE SEFUL HAITEI NU REPREZINTA NIMIC.

  122. Pt toti cei cu PARTICULA PROCLITICA -ANTIIIIIIIIIIII.
    pt ghe,dar mai ales pt sanatatea nicoletei
    luati de aici.
    sanatate nicoleta,vindecare rapida:

    sa va iasa din cap nationalismele,extremismele,rumorile,veninurile si…………….
    sa nu mai judecati cu ,VINTRELE’

  123. Frantz Tzapa,
    Place la tine suflet sensibil.
    In ce ma priveste, EU decid cine sa-mi fie sef.

  124. GOOD,GOOD, DOG-HOW MUCH IS THAT DOGGI IN THE WINDOWS?

    DOBERMAN?

  125. Frantz,
    Auf Wiedersehn!

  126. Mai amugeanule,lasa vrajeala:tii pariul ala sau nu?
    Nu-s natiolalist extremist mai Zapa si nici veninos,eu sunt pescar!Pescuiesc ce vreau eu:cateodata securisti,agenti cia si din ce in ce mai rar peste!Apropo :tu unde dai raportul?

  127. Doberman-souury–nu cunosc limba lui GOETHE,tu vad ca insisti pe o limba regionala.
    de ce?te apasa sentimentul de provincial/a?
    Asa ca te rog sa revii la englezismele unanim acceptate,atlfel voi considera ca ai intrat in calduri,si pun furtunul pe tine de-ti fac harcea-parcea,bunatate de blanitza,nu ma provoca sa-ti fac o deparazitare ,FORTATA.

  128. Ghitza-nahhhhhh,ti-am zis ca eu nun pescuiesc in ape tulburi,si cind am incercat am prins in ac,UN PAPUC STRAIN-CU TOC ITALIAN.
    Raportul……………hmmmmmmmmmmm,am,n-am nu dau rapoarte nimanui-TI-AM MAI SPUS O DATA-AM SINGE DE LEADER-nu de servitor…….

  129. Bine Zapa go to be leader on the U.S!Da sonatule,recunosti ca pe 20decembrie2012 te intorci cu primul avion la ULTIMA tocana a porcului?

  130. Maiiiiii,maiiiiiiiiiii,bei ANTI-tineti tuturelu in pantalonasi,de fapt in SPLIHOZNII––-ce dreak vrei sa te fugareasca HAREMUU……………..uite vezi nu am gresit-TU ESTI REGELE MINCINOSILOR………..
    haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,hoooooooooooooooo
    huoooooooooooooooooo,mincinosule…………..
    Ce dreak,daca aveai in DOTARE ORGANUL DE CARE POMENEAI-ASTAZI ERAI MILIONAR………IN EUROOOOOOOOOOOOOOOOOOI
    HAAAAAAAAAAA,HIIIIIIIIIIIIIIIIIII
    Si nu prea mai stateai cu noi……..acum…………….
    asa ca baga obiectul ala minuscul inapo in in spilhoznii,cuminte si renunta la exhibitionismul asta de doi lei…..
    haaaaaaaaaaaaa,hiiiiiiiiiiiiiii
    NAH LEADER……………SA NU UITI TUTURELULE………………
    HAAAAAAAAAAA
    NICO TE ROG SA MA IERTI-dar n-am rezistat tentatiei,

    P.S.vorba cronicarului-DA,DA,AI VOIE SA VISEZI LA……………
    ,SCRBAVNICUL MADULAR’
    DIXIT…………..PUNCT.

  131. Pai ia fa-ne un pustiu de bine si tradu!

  132. Anti, Zappa,
    Mai incet cu pianu pe scari….
    vad ca ati adus aici un limbaj deloc propriu acestui blog….
    va implor, lasati vulgaritatile, ca incep sa dau cartonase galbene…
    Nu ma faceti sa fiu rea…

  133. Nicoleta,gata,am pus leocoplast pe tolba cu glumitze cu BULINA ROSIE-
    inca o data mii de scuze.
    am raspuns si io,la o provocare,ca prea imi venea bine raspunsul.

  134. Nicol de unde a plecat discutia si unde a ajuns?Vezi de ce nu merge bine societatea noastra?Nu ne putem concentra asupra unei idei,exact asa fac si aia in Parlament:care mai de care isi arata muschii si deosebita inteligenta.DAR sunt si baietei care sunt pusi sa distruga si sa mute dialogul!

  135. Nicoleta,iar nu rezist tentatiei-sa-in lasam un pic pe pudibonzi deoparte.
    da chiar nu ti-a placut deloc dialogul INTELIGHENT-intre mine si ANTI>
    chiar as suferi,daca te-a parasit simtul umorului de tot.
    Acuma criza,criza,da nici chiar asa………..
    chiar mi-ar placea sa-mi raspunzi…….

  136. Beyyyyyyyyyyyy,nu ma provoca din nou-pe mine nu ma sperie nimeni-dar sunt musafir,nu mi-am pierdut de tot bunul simt.
    si nu sunt un aprpoiat al nicoletei,asa incit sa-mi permit anumite glumitze,dincolo de un anumit nivel.
    da mare drac de om esti-GATA,IMEDIAT,L-AI SPERIAT PE ZAPA………….

  137. Buna seara, doamna Savin!
    Excelent! Vad ca stiti de Asesoft. Guuut!

  138. **antiignorantu** pe iunie 2, 2010 la 11:44 pm zici:

    „@blue2403 fara rabdare si putere de intelegere nu poti afla Adevaratele Informatii ce “invart” LUMEA” …
    ==================
    Absolut de acord. Ştii ce e greu însă, din noianul de invormaţii să discerni care sunt cele adevărate şi care sunt cele false…
    Dacă uităm trecutul, în prezent sau în viitor nu avem cum să şti ce e adevăr sau miciună deoarece nu vedem unde sunt rădăcinile diferitelor chestii.

  139. Anti,
    Cum sa fie Ghita porc? Nu crezi ca ar fi observat si Roberta?
    Blue,
    Asa imi trebuie! Trebuia sa-mi vad de treaba!

  140. Mda,Nicoleta,ati facut un regal ,in seara asta tu si radu moraru.
    Ar fi intersanta o publicatie care sa adune ,CONDEILE ADEVARATE’romanesti,cei cu FIBRA SI SIMTIRE ROMANEASCA’
    N-as ezita o clipa sa FAC O SUBSCRIPTIE PUBLICA.
    Uite asa v-am dat si o idee-in multe state se uziteaza aceasta metoda-SUBSCRIPTIE PUBLICA LA CONSTITUIREA CAPITALULUI FIRMEI.
    Si cind in joc sunt NUME,CARE SPUN CEVA ROMANILOR………….
    Au dat romani bani de-a ‘mboulea pt fondul LIBERTATEA,TOT FELUL DE TELEDOANE SI ALTE ALEA.
    De ce n-ar da pt o publicatie neutra politic,care sa ,SCRIE’pt toti romanii indiferent de culoarea politica.
    Sigur ideea trebuie cizelata,gindita,e nevoie de un studiu de piata-gasita nisa unde se POATE LUCRA.
    Dar ca orice idee nebuna,cred eu ar avea mari sanse de reusita.
    Cu o promovare pe masura…………….stiu costa dar ……..

    P.S-nu vreau D.A.-pt idee.dar zic eu,sunt o groaza de jurnalisti buni-FARA ANGAJAMENT-adunati-va dovediti ca puteti solidari si ca NEBUNIA TINERETII NU V-A PARASIT………..DOAR NEBUNII POT REUSII IN PERIOADE DE CRIZA.

  141. Am trimis un comentariu si in graba nu am sesizat caq mi-am scris aiurea numele-te rog poate il recuperezi,mai ales ca imi exprim o idee care cred eu este cel putin interesanta.

  142. blue-buna seara-pe unde ai umblat,ca nu te-am intilnit pe nicaieri?

  143. Multam de aprecieri.
    Dragilor de Anti si Zappa,
    Stiu de gluma, dar cred ca gluma se poate face si fara sa numim explicit anumite organe si operatiuni… 🙂
    Puteti avea un nebun simt al humorului fara sa umpleti frigidere…
    Floreta, domnilor, n-a murit…. Touche!

    P.S. Ideea dialogului mi-a placut. Eu as fi imbracat-o cu alte falduri si as fi folosit alte arme ale polemicii. Atata tot! Nu e pudibonderie. Pur si simplu, e spiritul blogului… Iese din lampa lui Aladin si fitileste…

  144. Buna sera!
    Ati fost buna la Nasul , dar asta nu e o noutate.
    Noutatea e ca Romania se dezmorteste desi nu stiu ce va face, daca bine sau rau.
    Acum ar fi necesari cativa oameni cu caractere puternice si cu simtul justetei, cu capatana tare ca sa reziste cand li se va da in cap.

    Tot framantandu-ma eu despre ce e de facut in vacarmul asta, cam cu ce trebuie inceput, am ajuns la concluzia ca trebuie inceput cu sfarsitul, adica cu corectarea si sanctionarea greselilor recente. Cred ca d-stra, ziaristii, ar trebui sa va concentrati asupra schimbarii guvernului si cu punere in viteza a Curtii de Conturi .
    Dorinta mea si a multora – confiscarea averilor obtinute prin frauda si anularea contractelor de jaf cred ca trebuie sa mai astepte.
    A nu incepe cu greselile recente – chiar daca ele sunt mai mici decat cele cu vechime – ar duce la pierderea startului.
    Cam atat. Noapte buna!

  145. deci romanii se trezesc indiferent cine mai face misto de unii … mistocarii ar trebui sa mai mediteze… veti vedea si alte surprize….

  146. aveti inca un cititor de azi incolo, articolul e excelent, mi-e dor de astfel de articole

  147. v/am urmarit cap/coada la Nasu…felicitari si putere de munca totodata ….

  148. legile femosan … deci si cu aparentele …. daca va uitati la ultimele stiri veti vedea ca ce am spus mai demult … ptr. cine INTELEGE …

  149. @antibibliotecaru

    Iti raspund acum, deoarece acum am vazut intrebarea.
    Sa incepem cu greselile recente fiindca e mai usor, si trebuie neaparat inceput! Romanii sunt greu de urnit.
    Odata urnita miscarea de salubrizare, putem spera ca se va amplifica si ca se va face curatenie temeinica.

  150. @antibibliotecaru
    Competare: greselile recente sunt mai fierbinti, lumea este foarte pornita impotriva lor, chiar daca nu sunt cele mai grave si manipularea are un rol important.
    Ca sa nu vorbesc in metafore – obicei raspandit la romani, fiindca nu avem curajul adevarului pur – am sa dau cateva exemple. Trebuie sanctionata incapacitatea guvernului de a termina cu salariile si pensiile nesimtite, crearea de posturi grase pentru clientela – vezi Videanu, contractele dubioase si achizitiile costisitoare care se fac inca .

  151. Am citit undeva afirmatia” in razboiul de informatii/contrainformatii,nu ai niciodata prieteni,intalnesti doar obiective care intr-un anumit moment spatio-temporal,pot fi comune”
    Dupa ce criterii clasificati agentii serviciilor straine din spionaj,in „buni” sau „rai”.
    Credeti ca sunt obiective ?
    In expunere se fac referirii la cetatenii din R. Moldova, stiti foarte bine ca sunt mai multi cetateni din R.Romania, care in plus reprezinta „o valoare” pentru ca sunt in cadrul autoritatilor constitutionale sau in afara acestora,dar exercitand un control total si discretional asupra „marionetelor” care detin functii si demnitati publice…
    Componentele mass-media,sunt mijlocul principal prin care se exercita controlul populatiei..
    Salutati legea stalinista a lustratiei,de fapt este un mijloc neconstitutional,transformat intr-o arma de lupta de catre ocupanti,pentru a neutraliza orice „samanta” din filonul national..
    Bunii romani,intodeauna au fost judecati pentru faptul ca au luptat in est,dar au murit in vest, ca au fost in libertate cand trebuiau sa fie in inchisori, ca au fost comunisti..si vor mai gasi ei alte motive in functie de interesele lor conjuncturale..
    Toti slujiti ideologii, uitand ca tara si poporul trebuie sa fie deasupra ideologiilor..
    Stiti foarte bine, ca in decembrie 1989 serviciile speciale romane,au ramas singure..
    Stiti foarte bine cati dintre cei care erau”pe frontul invizibil” au platit cu viata lor..faptul ca au luptat pentru interesele nationale ale Romaniei..

  152. @Andrei agentii de pe front nu invata la scoala ce sa faca in momente de criza … sau invata necorespunzator … ce sa le fac ? asa ii formeaza sistemul … sa moara multi in caz de ceva ….

  153. @Andrei:
    Hai du-te,nu mai spune?Componentele mass-media pot cel mult face propaganda,de controlat nu pot controla populatia.Exista ratiune si discernamant,dovada actualele alegeri:cu toata presa ostila dl.Basescu a castigat alegerile!Cu toata presa ostila,sindicalistii de rand nu au marsat la provocarea unor sefi de partide!Legea lustratiei,desi vine tarziu,este foarte buna!Lasa ca filonul ramane tot acolo unde trebuie,nu are nevoie de „buni romani”!Agentii sa faca treaba pentru care sunt pregatiti,nu politica!Din 1989 incoace nu si-au prea facut-o,drept dovada CONTURILE externe ale unor „buni romani”,care se aude a fi de peste 400 Miliarde Euro!!!Hai sa fim seriosi(nu neg ca o parte din populatie se „inspira” din mass-media)presa nu cotroleaza nimic,politicianul da si din pacate controleaza in favoarea lor,nu in favoarea acelora care i-au trimis in functie!

  154. Interesanta chestiunea cu amnestia financiara ridicata de cativa afaceristi!

  155. legile femosan …. necazurile le aduc cei care nu sunt prudenti si se lasa dresati prin diferite metode … hipnoza dresajul ura invidia diversiunea si autocontrolul

  156. legile femosan … – VINDECAREA NARCOMANILOR si celor DEPENDENTI de ZAHAR RAFINAT ETC.-MEDICINA ISIHASTA-CALUGARII – ptr. orice exista solutii OPTIME dar GUVERNUL si PARLAMENTUL inca NU VOR …

  157. in loc sa comentati cine ce si cum propuneti solutii si strategii ptr. minim 5 ani … pe toate blogurile si forumurile … veti vedea atunci cum se vor mobiliza ROMANII …

  158. oamenii extrem de inteligenti isi vor da demisia din PARLAMENT … legile FEMOSAN … parlamentarii care nu-si da demisia acum vor vedea in VIITOR ce au deja pregatit ptr. incompetenta si FRICA de a vedea MARELE ADEVAR …

  159. @ntiignorantu
    Nu stiu ce e cu acest FEMOSAN dar ce e prea mult strica.

    PS. Va rog sa nu imi explicati ce e cu acest FEMOSAN.

  160. @tibi sunt 7 initiale de la fidelitate extaz masaj omenie etc. – unde nu exista respect intervin legile FEMOSAN …. extaz masaj omenie sfintenie altruism natural – Dumnezeu nu doarme … Lumea a aflat despre fenomenele oculte legate de magia voodoo din cartea “Haiti or the black republic” (“Haiti sau republica neagra”) – DECI , invata sa fii fidel … in medicina sa se foloseasca masajul…. invata sa intri in extaz cand te rogi sau esti singur prin ganduri…meditatie…. , omenia…. sfintenia … aici intra si respectul…. altruism… atentie cei care au averi…. natural… adica respecta natura si consuma alimente cat mai naturale… de la tarani…. – la mine gasiti cum se intra in extaz pe blog… asa scapati de tarfe platite sau prostituate …

  161. cati romani au murit din cauza AFACERISTILOR din PARLAMENT si GUVERN dupa 89 ??? numarati si pe cei care au murit in afara tarii … santaj intimidare CRIME ABUZ ALUNGAREA ROMANILOR din ROMANIA ETC. – IADUL PE PAMANT dupa 89 !

  162. PLANUL LOR – COPIII ROMANIEI SA FIE SCLAVII SACALILOR DE LUX , GUVERNULUI SI PARLAMENTULUI
    TE BANEZ DE NU TE VEZI DACĂ NU TE POTOLEŞTI!

  163. baneaza – ma …. no pr…. nu incepe lumea cu tine

  164. ***antibibliotecaru*** @ blue2004
    Zîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîît!
    🙂
    =====================
    Deci bine bănuiam eu… normal că ai să zici că după „blue” ai văzu 2004 şi nu 2403 pentru că … te strâng ochelarii 😀 şi nu pentru că fundul paharului deformează realitatea….
    P.S. Mâine să nu uitaţi: moarea de varză e curat elixir … 😉

  165. cu textul asta te-ai dat de gol. Sunt elemente in text care indica foarte clar ca textul nu apartine nici sie, nici sri, nici dgipi… ar mai fi sts si spp, dar daca astia au inceput sa se ocupe cu chestii din’astea, rusia e ultima dintre problemele Romaniei.

  166. @ TIBI

    Legile FEMOSAN sunt ambalajul in care sunt introduse legile MENTOSAN, in al caror ambalaj se afla legile HALOIMISSAN in baza articolului PRESHPAN… E o intreaaga poveste… amicului IGNO i-a trecut prin cap un glonte rece si omul isi pune comprese calde, cu cheia franceza..

  167. Villabajo,
    Ce inseamna „cu textul asta te-ai dat de gol”? Nu inteleg!
    Corect ar fi: cu comentariul asta m-am dat de gol tocmai eu, Villabajo!
    Nu recunosti stilul standard al colegilor? Poate sunteti din generatii si scoli diferite…. 🙂
    Nu e scris in limba de lemn? Nu e… pe linie?
    Nu arata a raport oficial? De analize n-ai auzit?
    Deee, poate oi fi fost suficient de isteata ca sa nu-i pun in dificultate … pot pastra informatia 100%, rescriind-o…
    Poate am rescris-o, poate ca nu…
    Cam usor tragi concluzii…
    Cat despre Rusia, a fost, este si va fi o problema a Romaniei…
    Cu asfaltul, bun sau prost, nu pleaca nimeni in spinare.
    Industriile strategice si rezervele energetice, odata acaparate de rusi, te leaga de urs…
    Si latul e tare scurt…
    Nu vreau sa apuc situatia-limita in care CINEVA va trage heblul si ne va lasa cu ochii in soare…

  168. ANTI ,copil al durerii

    Sa n-avem norocul lu” IDI AMIN ca i-au gasit pretenarii frigiderul plin cu carne ,pe rase si idiomuri..E posibil ca manciurianul nostru sa saliveze ,in exces,habar n-am ,n-am stiut ,nici p-acolo n-am trecut..Mi-au zis insa altii ,in buza pietii..

  169. IMPORTANT !
    Avem nevoie de colaboratori pentru a construi harta retelei de influenta din spatele proiectului de la Rosia Montana. Va rugam sa contribuiti. Informatiile pe care ni le trimiteti necesita documentatie si probe solide, altfel ele nu vor fi publicate…
    https://sites.google.com/site/aurulnostru/home/opozitia

    .

  170. Poate publicati un articol despre Iosif Dragan. Era un topic deschis pe orgsecret (invision plus) dar a fost inchis pt ca deranja…

  171. […] [23] Cf. https://nicoletasavin.wordpress.com/2010/05/30/ofensiva-rusa-ii-marc-rich/). […]


Lasă un comentariu

Categorii